hits

ferieanbefaling: Skiathos

Hei! Som mange av dere sikkert vet så var jo jeg på ferie i Skiathos i fjor sommer, og siden da har jeg fått mange spørsmål om jeg kan lage en "guide". Jeg kan ikke så veldig mye, men vil heller kalle dette en anbefaling! Og nei, innlegget er ikke reklame, om noen skulle tro det :-)

Jeg var faktisk litt skeptisk til turen først, for å være ærlig. Familien min har i alle år dratt på typisk dyre charter-ferier med Star Tour/Blue Village, på svææære hotell i land som f.eks Tyrkia. Dere vet de hotellene med Bamse-klubb, hvor du har all inclusive med gratis mat hele dagen og du bor på hotell med flere tusen andre. Jeg har alltid likt disse feriene egentlig, men i fjor bestemte vi oss for å prøve på noe nytt for å få litt avbrekk. Vi dro på en liten øy med et lite reiseselskap, og på et mye mindre hotell. Jeg ble i hvert fall veldig positivt overrasket! Skiathos 2012 er den beste ferien jeg noensinne har vært på, og den danker virkelig alle charter-ferier i støvlene etter min mening. Dette handler selvfølgelig om smak og behag, da. Vi ble litt lei av å bo på store hotell med barneopplegg og folk rundt oss 24/7, så derfor prøvde vi noe nytt. Igjen; det handler om hva man foretrekker. Om du er ute etter å bare sole deg, spise og ikke gjøre noe spesielt så passer jo en slik ferie bra - men vi ville heller bestemme selv, gå rundt i byen og spise, dra på utflukter og oppleve mer av selve øya fremfor å oppleve mer enn bare et hotell.

Slik ser da Skiathos ut. En liten men samtidig helt nydelig øy! Øya har ca. 6000 innbyggere men om sommeren har den rundt 70 000 turister.

HOTELL
Vi bodde på et familiedrevet  "hotell" som heter Villa Miltos, og som sagt var det mye mindre enn det vi vanligvis er vant til. Veldig lite hotellområde med få rom, vil vel egentlig heller kalle det er kjempestort hus med stor tomt. Syns det var helt greit, bra standard og fint område med tanke på en rimelige prisen. Typisk voksenhotell vil jeg si, med tanke på at alle naboene våres var britere i 30-40-årsalderen, haha. Det var skikkelig uvant, men utrolig deilig og rolig! Èn ting som trakk veldig mye ned var at internetten så vidt funket, i motsetning til hva som stod på nettsiden. Hadde liksom internett i 2 minutt av gangen, og så hoppet det ut. (Passet jo ikke akkurat ypperlig når jeg skulle blogge) Så tja, når det gjelder hotell så syns jeg det vi var på var helt okei, men jeg anbefaler det liksom ikke på det høyeste. Altså, hvis jeg skal tilbake så kommer ikke jeg til å bo der, det er jo så mye å velge mellom. Dere finner nok mange bra hotell der!SHOPPING
Selve byen i Skiathos var sååå fin. Den ligger nede ved brygga, og så går det en lang gate oppover derfra. Masse restauranter og mange butikker også - men om du har tenkt på shopping så er ikke Skiathos er den rette plassen å reise til for å si det slik. Her er det suvernier og billig alkohol det går i, haha. Det eneste jeg kjøpte var suvernier og èn kjole, ingenting annet. Men jeg dro jo ikke til Hellas for å shoppe heller da, så for meg gjorde det absolutt ingenting :-)Kjøpte denne kjolen!MAMMA MIA-TUR TIL SKOPELOS
Og så til høydepunktet! Haha, dere som leste bloggen min i sommer vet vel sikkert at jeg DIGGET Mamma Mia-turen. Haha herreguud, jeg ble helt frelst jo. For dere som ikke henger med: Mamma Mia the movie er spilt inn på Skopelos (naboøya til Skiathos, hvor noen av scenene også er spilt inn forresten) Derfor er det laget utflukter til øya, hvor du kjører med båt rundt øya og stopper 3 forskjellige steder: 1. På stranda hvor de spilte inn diverse scener, blant annet "Does your mother know"-sangen. 2. Havnen på Skopelos, hvor man spiser lunsj og får litt tid til å gå rundt før båten går videre. 3. KIRKA! Det er der bryllupet i filmen er spilt inn, og det er seriøst såååå fint der. Ikke inne i kirka da, men på toppen. (Se bilder under) For å kunne bli med på Mamma Mia-turen så melder man seg på nede på båthavna på Skiathos. Dette får dere garantert informasjon om fra reiselederen deres, så det er null problem! Var forresten på denne turen to ganger - fordi første gangen så fikk vi ikke dra inn til kirka pga. for masse bølger, dermed fikk vi en gratistur neste dag. Da dro bare meg og mamma, og det var SÅ gøy! Vi koste oss skikkelig. Så om dere skal til Skiathos så må dere dra på denne turen!!

Her er stranda. Det er virkelig den f i n e s t e stranden jeg noensinne har vært på! Vannet er skikkelig krystallblått og det er bare helt magisk!!!

Her er 2. stopp, på havnen. Det ligger forresten av veldig bra restaurant/taverna helt til høyre på havna, anbefaler den!

Dette er på toppen med kirka. Verdens fiiiiiiineste utsikt!Her ser dere kirka i bakgrunnen! Det går en lang trapp helt opp, og på toppen ligger kirka. De har ikke brukt den kirka i filmen da, men alt annet har de spilt inn på veien opp og på toppen. Skal definitivt gifte meg der oppe, haha!

RESTAURANT
Av restauranter så har jeg egentlig ikke noe spesielt å anbefale, fordi på alle plassene vi spiste var det utrolig god mat. Vi var faktisk ikke misfornøyde èn eneste gang :-) Maten der er utrolig god, og det skikkelig koselig å dra ut på kvelden og spise. Når det gjelder pris så er det veldig bra og rimelige priser, så det trenger man ikke å bekymre seg for. Det var èn restaurant jeg likte utrolig godt da, og den heter Taverna Kanapitsa. Den ligger ikke helt i byen, men du kommer deg dit med taxi/buss uten problem. Restauranten ligger helt ved sjøen og maten var fantastisk! Litt dyrere enn de andre vel og merke, men fortsatt billigere enn i Norge. Anbefaler å prøve "Seafood Salad" som du kan se på bilde under! Utenom det så MÅ dere smake moussaka (finnes på nesten alle restauranter), som er en typisk gresk rett. Det er en slags lasagne, bare mye bedre!Ellers er det ikke så mye mer, tror jeg. Eller jo, men da hadde innlegget blitt milelangt lol. Uansett, noen av dere spurte om temperaturen - og når vi reiste (juni/juli) så lå den på ca. 28-32 grader. Varmt og deilig, men ikke typisk Tyrkia-temperatur hvor sminken smelter av deg etter 20 sekund. Ikke at jeg bruker sminke når jeg er i syden uansett, da. Været var på topp 13 av de 14 dagene vi var der, den eneste dagen var det faktisk overskyet med pøsregn. Men det pleier ikke å skje ofte da, været er ganske stabilt.

Vel, jeg skal DEFINITVT tilbake hit!! Håper på å møte en av dere, da!

Reiseselskapet vi dro med var Lilleput, og dere kan besøke nettsiden her: lilleput.no. Om dere har noen spørsmål, spør her så svarer jeg i kommentarfeltet! :) Under er en film jeg lagde om turen. Musikken er litt ødelagt midt i og den er ikke så veldig bra, men bedre enn ingenting!

70 kommentarer

Ida Helene Pedersen

Åh, dit må jeg en gang!!

ankn

Nå fikk jeg sykt lyst til å dra der! Så utrolig fint! :)

hvilket land er det i? fordel å si det kanskje

Leonora

Du er sykt pen!

Navn

hvis du hadde lest hele teksten, står det hellas ;-)

du er så pen!!

Hanna <3

det var når dere besøkte spinalonga, eller? Tror jeg skal dit i sommerferien, hvis det var der dere var?

Elisabethbs

Etter jeg så den videoen din for litt siden, så har det vært mitt ønske å dra dit!

Elsker Hellas!

Ingvildm.blogg.no

mamma har såå lyst å reise dit! kanskje vi reiser dit i år :-)

åå, utrooolig bra innlegg! såå fine bilder og video osv :)) det må ha tatt tid :O kom skikkelig i "sydenstemning", haha<3 så utroolig gøy ut, dit måå jeg en gang!

Hilde

Jeg må dit :) Fantastisk innlegg :)

Hege - foto og hverdagen med ME

Så mange fine bilder! Savner virkelig sommeren nå, altså... Men det med internettet er liksom det samme problemet uansett hvor du reiser i syden, iallfall etter mine erfaringer. Med mindre man vil betale for det, såklart.

Elsker Hellas :-D

Sofie

Wohoo, der skal vi til sommeren!

britt

var på skiathos sommeren 2009, og det er den beste ferien noen sinne! elsket øyen og alt den hadde og tilby! perfekt perfekt perfekt! vil definitivt tilbake dit <3

Silje- fotobloggen

Der var jeg i fjor, er så utrolig fint der nede :)

Mia

hvor mye betalte dere ca? :-)

Karine - Kommenterer tilbake

nydelige bilder! <3

kaja

når og hvor reiser du til hellas i år? :)

tuva

hei:) jeg var også på Skiathos i fjor sommer! vi dro også på mamma mia-turen og gikk i de samme gatene i byen+at vi spiste på samme resturant som dere i den byen som man dro til i løpet av mamma mia turen:)digger bloggen din:)

amandahaugli.blogg.no

Åå, jeg var der samtidig som deg! Så deg på Mamma mia båtturen, søstrene mine er på det bildet av båten :)

Ida Nesby

Åååh, det så skikkelig fint ut! Ser ut som om du hadde med speilrefleksen din, men hvilken linse brukte du? :)

Ingeborg

Hei, jeg trenger virkelig svar på dette spm fordi vi skal mest sannsynligvis dit til sommeren! Men hvordan fløy dere dit og hva het flyet? Pliiis svar, har lyst å reise dit :-)

Mina

Hvor kjøpte du toppen du hadde på deg på shorts collection videoen?

Ps: Elsker bloggen din <3

Nelly

why do u fake ur boobs so big? :o ur so skinny that it looks unreal :o

En dobbel kamp

Åå, drømmeferie!<3

Åse

Tusen takk for tipsene! Jeg reiser hit i sommer! :)

Hedda

Jeg var på Skiathos og Skopelos i sommer og hadde det kjempe fint jeg også!

Kristine Ullebø

Ingeborg: Du finner det på lilleput.no :)

Kristine Ullebø

IDA: 50mm f/1.4 :)

Kristine Ullebø

kaja: Chios (mest sannsynlig) den 27. juli :)

Kristine Ullebø

Mia: 30 000 for 5 personer :)

Kristine Ullebø

Hanna: Spinalonga? Ligger ikke det øst for Kreta? :p

Kristine Ullebø

Anonym: Hellas :-)

Line

whaat? jeg var jo på AKKURAT det samme stedet som du var, samme tid også! hvorfor så jeg deg ikke?? hahah jeg kjente igjen både stranda, hotellet og hele stedet.. var også på den mamma mia turen. var en helt fantastisk opplevelse, og skal definivt tilbake igjen jeg også!! anbefales

Kristine

Du e heilt nydelig! samme e plassen, må sjå mamma mia no! :-D

Linn Elisabeth

SPØRSMÅL !!!!!!!!!

Åååååååååh!! Hvor er bikinien fra?!!!!!!!!

Heidi

Fy flate du har lange og fine ben! Envy!!!

Lene

Så fantastisk flott :)). Jeg vil reise dit :)

Merethe

Det høres ut som en fantastisk reisedestinasjon :-) Det virker som om stedet har litt å by på for alle! Utrolig flotte bilder også! Det ser virkelig fint ut der :-)

datahjarte - kommenterer tilbake!

Wow, kjempe flott innlegg, Kristine!! Foreldrene mine hadde egentlig tenkt seg dit i sommer, men endte opp med en tur til Spania istedenfor! Men det virker garantert som et sted som er verdt å dra på!!! :-D Får vel være på bucket-listen!!! (Helst reise dit samtidig som deg da)

mari

Er tobias lillebroren din? Eller er faren til tobias ilag med mamman din? :p

Ane Magnussen

Du har så fin kropp!

Hermine

Jeg ahr vært på både Skiathos og Skopelos, og Mamma Mia er spilt inn på begge øyene, bare så du vet det :):)

:)

Hvor er den blomstrete bikinioverdelen fra? :)

Kristine Ullebø

Hermine: Ja, det står i teksten :)

Thearekk

Jeg var der i juni/juli ifjor jeg også, og det må være en av de fineste plassene på jord! :)

Where did you bought the bikini top (in flower paints)?

Vilde

jeg var der i fjord, og jeg ble helt forelska i øya! men hva het stedet på skiathos du var på?? jeg har vært ganske mange steder, men skiathos slo alle... haha mye på grunn av en greker som jobba på stranda:-)) jeg var også på mamma mia båttur, elsket det:-)

jeg MÅ tilbake dit en gang jeg å!

Vilde

jeg var der i fjord, og jeg ble helt forelska i øya! men hva het stedet på skiathos du var på?? jeg har vært ganske mange steder, men skiathos slo alle... haha mye på grunn av en greker som jobba på stranda:-)) jeg var også på mamma mia båttur, elsket det:-)

jeg MÅ tilbake dit en gang jeg å!

Vilde

jeg var der i fjord, og jeg ble helt forelska i øya! men hva het stedet på skiathos du var på?? jeg har vært ganske mange steder, men skiathos slo alle... haha mye på grunn av en greker som jobba på stranda:-)) jeg var også på mamma mia båttur, elsket det:-)

jeg MÅ tilbake dit en gang jeg å!

sol

Skiatos er kjempefint :) Og der fikk du sneket inn masse bikinibilder også! Akkurat som om DET har noe med Skiatos å gjøre, din lille feedback-junkie ;) Du har så fin kropp atte ;)

Kristine Ullebø

sol: Ja ja, bikinibilder hører til selvfølgelig! Man går jo ikke akkurat i kjeledress i syden :)

kristinehi

Husker når du blogga om dette i sommer <3 ser sykt deiligt ut der

Kati

Ååå så deilige bilder! Hvor er den nydelige blomsterkjolen fra?

Erika Bieber <3

Har vært på akkurat samme plass! :)

Karoline

SNakker du samme dialekt som kristin fra paradise ellernoe? Syntes jeg hører likheter :P Så snakket du en blanding av dialekta og østlending... forklar det a! haha :D

tuva

hvilket kamera har du

Tonje

Herlig! :) var der selv i juli 2011, og det var virkelig helt fantastisk!!!! Hvis jeg drar tilbake en gang skal jeg definitivt dra på mamma-mia turen! :D

Saga

Hei! drar til Skiathos hvert år med familien :) Neste gang dere er der burde dere ta turistbåten til Lalaria! Fantastisk strand med helt hvite steiner som er helt runde og glatte :) Båten drar fragamlekai kl 10 så dere må nokk litt tidlig opp:/ men det er helt vert det!

kjære Kristine!

Jeg mener ikke å være frekk eller noe, jeg bare nevner det. Det er at du ser veldig tynn ut! (Jeg sier ikke at du har spiseforstyrrelser eller noe, slapp av, haha ) Det er bare det at søsteren min har sånn ca samme kroppsbygning som deg,og hun er veeeldig tynn, trener mye og spiser nesten ingen ting. Du trener jo mye, men jeg selv synes du burde lagt på deg noen kg. Men du bestemmer jo selv, selvfølgelig! Din kropp og greier, men sier dette for at du skal være klar over at du er veldig tynn, og kan noen ganger se ut som du har svake spiseforstyrrelser!

Unskyld hvis du ble såret, prøver ikke på det altså! Du er en av mine store inspirasjonskilder, og jeg elsker deg og bloggen din, så ikke misforstå!

loveu <3

Ida

Hvor er den super søte hvite shortsen fra, den med blonder, og hva kostet den? er de lenge siden du kjøpte den?

elsker bloggen din og elsker hellas!! <3

Hedda

Hvor er den blomstrete bikinioverdelen fra????? Drit fin

Anonymous

Sweethart look at you, you're beautiful but you're too skinny! Life isn't about being so thin! You're so pretty, don't ruin it like this...

xx, Anonymous who want you to be good.

Emma

Jag var också där i somras på precis samma ställen! Hur fint som helst var det! Men varmt att gå upp för alla trappstegen till kyrkan! :)

Jättefina bilder! :)

Vilde Marie Jersin

Hei :)

Hvor er den hvite blondeshortsen din fra? den er kjempefin! :D

Lise

Tror vi kanskje skal dra til skopelos til høsten! Wiii! Men siden dere var på tur dit så er det noe jeg lurer på.. Hhah :) den kirka på mamma mia er det langt fra den til den fine stranda? Er det langt fra skopelos by til stranda og kirka? Hva vil du mest anbefale å reise til av skopelos og skihatos? Heheh, sikkert litt teite spørsmål ogsånn men jaa.. Du er forbildet mitt, og ja! :)

Kristine Ullebø

Lise: Husker ikke helt hvordan kirka og stranden lå i forhold til hverandre, men når man drar på Mamma Mia-turen så kjører man med båt rundt øya, og for å komme fra stranda til kriken så må man kjøre båt. Tror det er et stykke, er ikke gåavstand liksom :) Jeg vil absolutt anbefale å dra til Skiathos og så heller ta båtturen til Skopelos! Skopelos er fint det og selvfølgelig, men Skiathos er større og selve byen er finere, synes jeg da.

Du får kose deg masse, hvor enn du drar! Begge plassene er kjempefine, du kommer til å få det fantastisk :D

Ida

Hvor er den super søte hvite shortsen fra, den med blonder, og hva kostet den? er de lenge siden du kjøpte den?

Ida T

Jeg skal dit i år! Gleder meg enda mere nå!

Oda

Hei! Husker du sånn ca hvor mye dere betalte for den båtturen til Skopelos? Hadde vært hyggelig med svar, selvom dette er et gammelt innlegg hahah!

Kristine Ullebø

Oda: Hei! Hmm, det husker jeg desverre ikke.. Men jeg spurte mamma nettopp og hun sa at det ikke var mye :) Absolutt verdt det!!

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no