hits

tacosalat med laks

I dag tenkte jeg å komme med "oppskrift" på en middag som har blitt storfavoritt her hjemme i det siste. Typisk meg at jeg sender melding til mamma sånn her: "Laksesalat til middag i dag, plis? ♥♥♥♥" I dag fikk jeg som jeg ville! I tillegg stråler sola her på Vestlandet, så da ble det enda en middag ute på verandaen. Håper det fine været varer lenge!Dette er en tacosalat, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med laks. Det smaker helt fantastisk! Når man lager salat smaker det faktisk mye bedre med laks.

Salaten
Dette trenger du: isbergsalat ♥ 1 paprika ♥ 1/2 agurk ♥ 1/2 løk ♥ 1 boks mais
Slik gjør du: kutt alt sammen opp i biter, og legg det i separate skåler slik som du ville gjort dersom du lagde taco

Laksefilèten
Dette trenger du:
taco spice mix ♥ 1 taco hot saus ♥ 4 laksefilèter 
Slik gjør du: Skjær opp èn løk og brun dette i en stekepanne sammen med litt rapsolje. Tilsett en pakke Taco Spice Mix og vann, bland dette sammen, og deretter tilsetter du en boks med Taco Hot Saus. La dette koke/putre sammen til en røre. Så skjærer du opp laksefilètene i store terninger, og steker disse i stekepannen sammen med røren du nettopp lagde. Sett lokk over og la det stå i en liten stund.

Guacumolen
Dette trenger du:
1 avocado ♥ chili ♥ hvitløk ♥ salt ♥ pepper ♥ lime
Slik gjør du: Mos avocadoen i en skål. Skjær opp chili og hvitløk i bittesmå biter som du blander sammen med avocadoen. Tilsett ønsket mengde salt, pepper og lime - her må du rett og slett bare smake deg til selv. 

Eventuell topping
Mager kesam ♥ cæsar-krutonger 

Fornøyd pike, meget klar for maaaat!! Pappa er ikke helt fornøyd med å være med på bloggbildene, men jeg tror han begynner å bli ganske vant til at jeg tar bilder av alt til enhver tid nå, etter alle disse årene. Jeg stiller meg liksom opp på kjøkkenet med kamerastativ mens familien lager middag jeg, uten at de sier noe. Haha, dere skulle faktisk sett hvordan en vanlig dag er hos oss, dere hadde nok leeeedd! :)

Voilà!!! Ser det ikke himmelsk ut? Det er sååå godt med sausen, det gjør at at hele salaten blir skikkelig saftig og full på gode smaker. Det smaker ekstra godt hvis du topper det med mager kesam og krutonger - eventuelt tacochips hvis du ønsker det.

Helt utrolig at noe SÅ godt kan være så sunt og enkelt. Dette er et mye bedre alternativ til vanlig taco med lefser og kjøttdeig, i hvert fall i hverdagen. Her kan man spise taco uten dårlig samvittighet at all! ;-) Eneste som er usunt her er saltet i Spice Mix'en og tacosausen, så om dere vil være 100% clean ville jeg anbefalt å krydre selv, og lage sausen fra grunnen av. Desverre inneholder ferdigkrydder og sauser veldig mye salt.

16 kommentarer

herregud. sitter du sånn der når du spiser med familien? Går du noen gang med normale klær?

Maria

Unnskyld men den toppen/genseren er grusom??? Er jeg den eneste som syns det??? Forstår ikke hvordan noen vil gå med et sånt plagg, hvertfall ikke bruke penger på det....

Det så veldig godt ut 😃

:)

så kjempe godt ut! Mne tacokrydder inneholder faktisk utroliiiig mye sukker og andre usunne ting, så det egentlige sunne ville vært å lagd krydderet fra bunnen av :)

pia

Looks delicious!

Lene

Jeg liker deg mer og mer for hvert innlegg du skriver, du er så jordnær, smart og søt.

Hva så om genseren er stygg, er det så forferdelig å se på, så se på noe annet!

Vera Thømming

nam, det så godt ut!

silje

Skjønner ikke hvordan det går an å spise så lite til middag som du viste på det siste bildet. Ser ut som en lunsj

Dette så godt ut. Må prøve denne i morgen.

Barbora

Looks really amazing!!

Today I ate salmon for dinner eith my family too!' <3

Xx Barbora

Forferdelig genser.

Louise

Kan inte du skriva ett inlägg om en typisk dag hemma hos dig då? :D

Hvem spiste den ene pølsa i lompa?

Tracey

Er den genseren fra roxy kolleksjonen? den var så fin!

Natty

Mmm..it looks good!

Du trenger jo ikke å sitte med mage topp under familiemiddager da.. Ta på deg klær! Du har vist frem magen din mange nok ganger, vi ser jo ikke annnet..

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no