hits

highlight og contour

Annonse

Å benytte seg av highlighting og contouring har blitt utrolig populært den siste tiden, og som dere sikkert er kjent med driver jo mange kjendiser med dette. Det er faktisk helt utrolig hvilken effekt man kan skape med sminke! Smalere nese, fremhvede kinnbein, mindre panne, større lepper... You name it. Jeg har plukket opp noen triks her og der, så nå skal jeg videreføre det jeg kan til dere. Jeg bruker ikke mye contouring (dere har jo sikkert sett hvordan Kim Kardashian gjør det), mest fordi jeg rett og slett ikke har lyst å bli vant til å se ut som et totalt annerledes menneske, haha.. Men litt fremheving og skjuling her og der skader ingen, da blir ikke forskjellen så stor når man plutselig går uten sminke en dag.

Hva trenger du?

 • Foundation med samme farge som hudtonen din (dette er basen)
 • En mørk, matt bronzer
 • En highlighter
 • En liten, tykk kost

Matte Bronzer og Mary-Lou Manizer

Okei, så en enkel huskeregel. Du bruker bronzeren der du vil skjule, og highlighteren der du vil fremheve. Mørkt for å skjule, og lyst for å fremheve! Et bra tips er å bruke bronzer som ikke har shimmer i seg, med mindre du har lyst å skinne litt ekstra, da! Bronzeren dere ser på bildet er veldig grei å bruke, den er matt og ganske mørk i fargen - jeg har "Deep". Highlighteren Mary-Lou Manizeren har litt shimmer i seg, men det synes jeg bare er fint. (Ser dødsbra ut på bilder når man bruker blitz!!) Bare pass på at både highlighteren OG bronzeren er shiny, liksom!

Hvor bruker du bronzer?

 • Under kinnbeinene
 • Øverst i pannen, og på sidene av pannen
 • På sidene av nesen

Hvor bruker du highlighter?

 • Midt på nesebeinet
 • PÅ kinnbeinet
 • Over leppen
 • På haken
 • Midt i pannenHer har jeg tegnet på meg selv for å vise hvor man skal legge lys og mørk skygge. Det ser kanskje vanskelig ut, men det er faktisk utrolig enkelt. (Og ikke minst gøy, haha!!)

Når det kommer til highlighting og konturering er mitt aller beste tips å skaffe seg en bra børste som egner seg til bruken. Bruker du en stor kost er det vanskelig å komme til, derfor bruker jeg Expert Face Brush, som er liten og snerten og gir et presist resultat. Dette er hemmeligheten til markerte kinnbein, folkens!

Man starter først med en foundation (og eventuelt concealer), slik du ville gjort til vanlig. Her anbefaler jeg Perfecting Finishing Foundation, som dekker bra og etterladen huden matt. Jeg haaaater foundation som får ansiktet mitt til å se ut som en discokule bare etter et par timer, jeg tror de fleste irriterer seg grønn over det samme? For å påføre denne anbefaler jeg å bruke Beauty Blender, som gjør det enklere å komme til alle steder og som unngår at foundationen legger seg i skjolder.

Koden "KONTUR" gir dere 20% rabatt på all sminke på Coverbrands, bortsett fra de produktene som allerede er nedsatt. Dere kan bruke koden helt til 27. mars! Xx ♥

11 kommentarer

børsten på bildet er ikke samme som Expert face brush børsten

Selv mener jeg at man IKKE skal konturere med bronzer, og hvertfall ikke den bronzeren da den er for varm i fargen. Bronzer er perfekt for å få farge å glød til ansiktet, men jeg vil anbefale å bruke en "bronzer"/konturerings farge som er mer kald, da slipper man å se orange å veldig "sminka" ut. Poenget er jo å se naturlig ut, en skygge er aldri varm i fargen. Ville heller ikke valg bare en pudder higlight da man lett blir seende ut som en disco kule. Ville valgt en concealer som reflekterer lyset, hvertfall under øynene, på nesa å midt i panna. På bilde du viser har du beskrevet at man skal skyggelegge neders på skinnet, her skal man jo skyggelegge under haka, for å få en ilusjon av at man ikke har dobbelt hake.

Er ikke meningen å være negativ, men for dere topp bloggere er det viktig å gi riktig informasjon til leserne sine :-)

> make up artist

^word

litt dårlig forklart syns jeg, du burde kanskje hatt med bilder der du faktisk gjor det på deg selv, og resultatet :) ikke vondt ment, konstruktiv kritikk

lol man skal vel ikke konturere med bronzer? Bruk et konturpudder for guds skyld, UTEN skimmer! Bronzer bruker man lett over ansiktet der lyset treffer naturlig for å skape en glød..... det er ikke ment for konturering at all.

Charida

Hey, do you want to discover a new blog?

Have a look at my blog "Charida"

Xoxo

Den børster du bruker heter Contour brush..

M&MFASHIONBITES

Look nice :)

Maria V.

Kunne du hatt ukens spørsmål, eller en spørsmålsrunde snart? :)

"Bare pass på at både highlighteren OG bronzeren er shiny, liksom!" mener du ikke IKKE shiny? kremt

Ukens spm: hvordan får du sånn "dobbeltbilde"? Klart bilde foran og samme bildet zoomet inn og ikke i fokus i bakgrunnen :)

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no