hits

verdens fineste plagg

Jeg ELSKER bunaden min! Sunnfjordsbunad i mitt hjerte. Jeg har i rød som dere ser, men broderiet på brystet er egentlig litt annerledes på originalen. Den er mørkeblå og mye tynnere, men jeg synes dette mønsteret og tykkelsen er finere, hihi. Måtte seriøst overtale hun som laget bunaden min til at den skulle være slik, for hun mente at jeg kom til å angre. Vel, jeg angrer ikke et sekund! Jeg mangler gullbeltet rundt livet da, men det skal man jo egentlig ikke ha før man blir gift. Jeg har samlet et par knapper allerede ved at jeg har fått et par til bursdag og jul - vurderer å kjøpe resten selv da, for denne bunaden er SÅ mye finere når gullbeltet er på plass. ÅÅh, men jeg er så glad for at jeg har bunad, det er ikke et éneste plagg som får meg til å føle meg så fin. Og best av alt: jeg kommer til å ha den resten av livet mitt.

Hadde jeg valgt en annen bunad hadde jeg tatt grafferbunad tror jeg, den er DØDSfin! Men siden jeg ikke bor i Trøndelag (tror det er der den er fra?) så synes jeg det ble litt feil å velge den, ettersom bunaden på en måte skal representere stedet man kommer fra.

Har dere bunad? Isåfall, hvilken?

66 kommentarer

JuliaSofie

Utrolig fin bunad:) Selv har jeg en hvit jærbunad fordi jeg er fra jæren i Rogaland. Kunne og valgt Rogalandsbunad, men er så mange som har den, og siden jeg og er fra jæren så likte jeg jærbunaden veldig godt:) Syns jo at Rogalandsbunaden også er kjempe fin men måtte velge;)

Anna

Grafferbunaden er en festdrakt, så alle i hele landet kan bruke den :-) Den er ikke fra Trøndelag, det er trønderbunaden :):)

hanne

såå nydelig du er, håper du har hatt en fiin feiring! jeg har rogalandsbunad, og elsker den:-D

Barbora

OH you are so down to earth!! I love your national costume so much and today on snapchat I was checking the 17th of May celebrations is Norway!! Norway rocks! Slovakia has something similiar we call it "kroj" and of course every region has a different design. I attached a URL to a photo when you click my name

Katrine

Har en veldig fin bringeklutstakk fra Telemark! Har kun sett 1 annen med denne type bunad og jeg digger at nesten ingen har den! Den er superfin! Om man googler den er den ikke så fin, men den jeg har er dødsfin

Grafferbunaden er fra gudsbrandsdalen, ikke Trøndelag...

Har trønderbunad i blåå

Har nordals bunad retteresagt Sunnmørs bunad

Gabrielle Crystal RoseBonniee

I really like this kind of clothing :)

Susanne

Graffer er drakt og ikke bunad så alle i hele Norge kan bruke den:-)

Madelene

Jeg har romsdalsbunad med rød vest. Elsker den, syntes den er utrolig fin :D

Silje

Jeg har bunad fra Gudbrandsdalen, den heter egentlig lundeby tror jeg :) har lagt ut bilde av den på bloggen min hvis du vil se :)

Emilie-Therese

Gratulerer med dagen <3

Åshild

Eg skal ha nordfjordbunad når eg skal ha:) har hått å sikla etter bunader i heile dag! Dei e so ekstremt fine! Såg et par sunnfjordbunader på sørlandet i dag:)

Kristin

Jeg har rogalandsbunad, typen heter jelsa :) Du hadde fin du og :)

Ida

Jeg har nordmørsbunad. Den er kåret til Norges fineste! Angrer ikke et sekund på at jeg valgte den - kjempefin! Håper du har hatt en fin 17.mai :-) klem!

Har blå bergensbunad! Men plis, IKKE ha på beltet før du er gift! Det er såå irriterende med alle som har det, fordi det er feil. Synes det er viktig å følge sånne tradisjoner når det gjelder bunad, heh.

Har sognebunad<3 Men så fin du var i bunaden!!:)

Sunnmørsbunad :)

Lea

Jeg har vossebunad, synes den er utrolig fin!

Silje

Har samme som deg, bare med trekkekjede. Og har et litt annet broderi på armene og bak på ryggen, og forkleet er også litt annerledes. Gleder meg også til å få gullbelte! Hmm det er ganske få som har rød sunnfjordbunad, men det kommer vel an på hvor i Sunnfjord man er fra. Alle i min familie bruker samme type som meg, fra Jølster.

Anna

sunnmørsbunad!!

Ida Johanne

Jeg har ikke bunad, men skal skaffe meg en når jeg har gått ned i vekt! Da blir det enten trønderbunaden eller norlandsbunaden (siden min mors slekt er derifra). Bunad er virkelig nydelig! :)

Jeg skal få blå nordlandsbunad 💙 Din var kjempefin!

Raud Sunnfjordbunad❤️❤️ den med mørkeblå broderi❤️

aust agder bunaden ❤️❤️

Har blå nordlandsbunad og det er min favoritt :D bor ikke i nordland, men hele slekta og familien min er der så føler en veldig tilhørighet og er VEEELDIG stolt av å være av nordlandsslekt når jeg bruker den <3 bunad gjør meg sååå stolt

NORDLANDSBUNAD E FINAR

Tina

Såå fin bunad! Jeg har Rogalandsbunaden, veldig fornøyd med den :-)

Christina i London!

Såå fin du er i bunad! Jeg har en Lierbunad, som er stedet jeg er fra, også har jeg nordlandsbunaden jeg har arvet av mormor. Syns det er litt ekstra fint å bruke den selvom jeg ikke er fra nordland, i og med at den har vært hennes :)

Grafferbunaden har tilhørighet i gudbrandsdalen og er ikke allemannseie som noen over her hevder. Det er heller ikke en festdrakt, men en bunad.

Så fin du er! Har selv nordlandsbunad:)

jJulie

Grafferbundaden er fra Gudbrandsdal, men har opp igjennom årene blitt allemannseie

Hardangerbunad, elsker den!

Hanna

Så fin! :-)

Jeg har den grønne trønderbunaden, som jeg virkelig elsker! finest av alle! men det synes vel alle sammen om sin egen bunad ;) hehe!

har tromsø festdrakt

jeg har sunnmørsbunad, synes den er finest ^__^ men det sier alle om sin egen bunad haha

ida

hei, kjempe fin bunad:)

har du sett om de banan chipsene finnes på nærmeste asiatiske butikk? de asiatiske butikkene her i tønsberg er hyllene fulle av ulike frukter dekket i både sjokolade og yogurt:) håper du finner de nærme deg, jeg synes selv banan chipsene i sjokolade smaker helt himmelsk:)

Grafferdrakt er en bunad, som flere over her kommenterer kommer fra gudbrandsals område. Den er ikke allemannseie og er langt ifra en festdrakt. Det er en utrolig flott bunad ! Men i dagens samfunn er det veldig mange som velger utifra utseende og ikke tilhørlighet

Edel Kristina

Har Rogalandsbunad, Husliden. Elsker den!

Jeg har hvit grafferdrakt, elsker den!

krist.in

Såå fin bunad! Jeg har blå rogalandsbunad med rød vest. Finnes såå mange varisasjoner. Elsker den!

Marte

Ja, jeg har hardanger bunad <3 Den er det aller fineste jeg eier!

Kristina

Så fin bunad! Har sognebunad selv❤️

Stine

Jeg har blå sunnhordlandsbunad:)

oda

jeg har ikke bunad men jeg skal konfirmere meg neste år og da får jeg norlandsbunad i grønn<3 helt klart den fineste bunaden i mine øyne men det er sikkert pågrunn av det er den bunaden jeg har mest forhold til da!

Ida

Din bunad var nydelig! Jeg har Hardangerbunad🇳🇴

Nora D

Jeg har Ringerikesbunad i sort! Enkel, men veldig fin:))

Har nordlandsbunad, og synes selvfølgelig den er finest😊

Ragnhild

Helt svarte Nordfjordbunad. Elsker den!❤️

Maria

Bunaden din er nydelig :)

Grafferbunaden er fra Lom forresten :P

Frida

nydelig bunad! har (sør) Trønderbunad i blå :-)

Du hadde utrolig fin bunad!! Elsker broderiet på brystet.

Selv har jeg Tromsbunad i rød vest :) Elsker den!

Anonym

Grafferbunaden er fra Lom i Gudbrandsdalen ja! Har den selv og den er veldig fin :)

Aust agder bunad in my <3

Alle er fine, men den er helt spesiell, det er det mange som synes!

Så fin du var i den! Selv har jeg vest agder bunad, eeelsker den<3<3

Thea

Graffer er fra Gudbrandsdalen

Ingvild

Som mange andre har påpekt så er graffer fra Gudbrandsdalen, rettere sagt Lom! Har den selv og synes det er den fiineste!! Ellers likte jeg bunaden din veldig godt, det er som du sier det fineste plagget her til lands

Så vakker bunad! Hvor stiller du deg til dumping av gruveavfall i førdefjorden forresten? Jeg er svært imot, og vurderer å delta med sivil ulydighet om det blir nødvendig. Tenkte kanskje du har noen formeninger om det, med tanke på at du bor i nærområde :-)

Silje Solhaug

Så fin bunad:) Har en blå nordlandsbunad, den er vell kåret til årets fineste flere år på rad nå:DD elsker deeen!

blå romsdalsbunad <3 google it! :-)

Det mange har skrevet over her er helt feil! Grafferbunaden er IKKE en festdrakt for hele landet!! Grafferbunaden hører til Gudbrandsdalen. Jeg har den selv i blå og elsker den over alt på jord :-)

Syntes min øst-Telemarkbunad er aller finest. I mine øyne er det ingen bunad som er i nærheten av så nydelig! Tror ikke det er så mange rundt om i landet som vet hvordan de ser ut.

Forsvarsfrue

Åh, den var fiiin <3 Jeg har Hardangerbunad og brukte den stolt på 17.mai :) :)

Har blå nord-trønder bunad :)

Har bergensbunad og er sååå glad i den

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no