hits

let's give it a try

I forrige uke var jeg i møte med en hudlege som fikk skrevet ut resept på Isotretinoin. Det var så deilig å snakke med en som faktisk forstod meg. De som sliter med kviser vet selv hvor sinnsykt mye det tærer på selvtilliten. Jeg har ikke "kviser" i den forstand, heller bittesmå prikker i huden (det er talg, jeg har overproduksjon av det på grunn av en solskade jeg har pådratt meg i ansiktet) - og disse vises nesten ikke på bilder, så det er derfor dere ikke kan se det. Vel, etter å ha prøvd mye forskjellig, alt fra antibiotika, laserbehandling og titalsvis av kremer fikk jeg lov å prøve meg på Isotretinoin. Det inneholder A-vitamin og er veldig sterkt, det blir som oftest bare skrevet ut til de som er plaget med mye akne.

Bivirkningene kan være ganske sterke, tørr hud og tørre lepper er listet opp som en av dem. Det er mange som snakker om at det er knyttet flere selvmord opp mot disse tablettene, men jeg pratet med legen og han sa at dersom man er depressiv i utgangspunktet, så ja, da KAN det bli værre, men man kan jo aldri vite om selvmordstankene til de personene som er tatt med i statistikken skyldes noe annet eller om det er tablettene sin skyld. Nå ble det mye her, men ja, bivirkningene kan være sterke, og jeg håper ikke huden min blir så tørr at jeg ikke kan gå med sminke for eksempel.. Tiden får vise! Jeg går heldigvis på svak dose, så sjansen for at bivirkningene blir mildere er stor :-)

Jeg har allerede tørre lepper som dere kan se, så jeg har ikke akkurat det beste utgangspunktet, hehee...

#MYCALVINS ♥♥ Denne har jeg ønsket meg lenge! Jeg måtte ta den på meg med en gang jeg åpnet pakken, haha. Min er fra Junkyard og du finner den HER. Nå sitter jeg egentlig bare og venter på at klokka skal bli seks, slik at jeg kan dra på Spenst. Jeg skal på gruppetime i dag, wohooo! Step Up Intervall står på planen, og den timen er helt syk haha, så jeg både gleder og gruer meg nå. Instruktøren er så sinnsykt motiverende!


Today I got my prescription for Isotretinoin, tablets filled with vitamin A. They are very heavy and the doctor usually never give it to you unless you're struggling with a lot of acne, but I've tried almost everything. Antibiotics, laser treatment and tons of creams and products. The thing is, I don't have acne, but small (really small) spots all over my face, because I have too much sebum production in my skin. Well, why? Because I was stupid and didn't protect my skin the way I should have last summer, so I have a "sun damage" in my face. The side effects CAN be very heavy, but usually you just get really dry skin and lips. We'll see! I'll update you, I reeeeeeeaaaallyyyy hope they are working :-((

I've been using my new Calvin Klein top today, love it. Now I'm off to a group workout, wie!

43 kommentarer

Marte

Så bra at du får gå på disse tablettene! :D Jeg ble selv ferdig med isotretinoin for 1 måned siden (gikk på de i ca. 4 måneder), og nå er alle kvisene mine er borte! Jeg skjønner så utrolig godt hvorfor du velger å gå på dette. Ikke fordi det synes mye på deg eller noe, men fordi jeg forstår så altforgodt hvor forferdelig det drar på selvtilitten av kviser som aldri går bort. Det at folk går på så sterke tabletter som dette er nesten noe som bare de med mange kviser (eller slikt bumper) forstår, siden de uten kan bare bruke en ansiktrens så er kvisen deres borte liksom haha. Jeg ønsker deg lykke til! Noen tips fra meg til deg: du kommer til å tørke ut, så drikk myye vann og bruk masse fuktighetskrem over alt (spesielt på hendene. herregud hendene mine ble såre fordi de var så tørre, men dette varierer fra person til person haha). Og pass deg for sola- disse tablettene gjør huden suuupersensitiv. Og bruk lypsyl!!!! Leppene dine kommer til å bli det tørreste stedet (sykt irriterende).

En ting til- det er ofte i starten det er verst (for de fleste, ikke for alle), så ikke få panikk om det blir verre, for jeg lover deg i slutten kommer alt til å være verdt det! Jeg sitter bare igjen med noen små arr ^^ (jeg er sensitiv for arr.. så mine går bort utrolig sent i forhold til andre.. sukk.. :l)

Oii, dette ble en lang kommentar hahah. Men jeg lover det er verdt det. Jeg er glad på dine vegne at du endelig får en slutt på det. :)

Annette

bh under bh? really?

Hvordan fikk du resept på tabelettene? Er du nødt å gå til hudlege eller kan du få resept via lege?

Louise

Hvis du ser på Celina Karine på youtube så har du kanskje sett at hun også har gått på dem? Hun gikk fra kombinert hud til tørr, men huden hennes har blitt myye bedre! Håper huden din også blir fin igjen! Lykke til<3

Btw. hvilken str bruker du de nike-joggebuksene/tightsene i?

Mie

BH under den??

Em

De som kommenterer at hun har BH under, stoffet er faktisk utrolig tynt og gjennomsiktig. Skjønner godt at hun har BH under. Og når det gjelder BH under sportsbher, så er det folk som føler de får mer støtte av å ha BH under, selv de med små pupper (selv om mange med større ikke bruker det). Det er rett smak og behag.

Elyse

Hey! i just wanted to stop by and tell you how happy i am that you now give little english summaries at the of your posts :) i've been following you on instagram for a while and your blog as well (even though i didn't understand a thing, you have such pretty pictures) but now i actually know what you're blogging about! anyways, i hope your skin issue will resolve itself quickly! good luck with it

I personally think it seems really pathetic that you probably paid shit tons of money on your "Calvins" just so that you can too use the popular #MyCalvins tag. Smh.

Cornelia

Jeg skjønner du blir frustrert av dårlig hud, men quick-fixes funker aldri i lengden.. Dårlig hud kommer av stress, dårlig søvn, problemer man sliter med mentalt, og: hva man putter i kjeften! man må faktisk endre litt livsstil hvis man vil ha flott hud resten av livet. Få nok søvn, drikke nok vann og sørge for at man får i seg nok av alle vitaminer og mineraler. Når det kommer til nupper i huden, så kommer det ofte av for mye fett i maten. kjøtt, oljer, nøtter, avokado etc... eller bare sykt dårlig kosthold som i godteri, sjokolade, chips..

Tipper legen din har informert deg, men du må være veldig forsiktig med sol, hudkremer, sminke, alkohol etc når du går på disse medisinene!

Lykke til :)

Håper virkelig dette kan hjelpe deg Kristine! Vet selv hvor vanskelige hudproblemer kan være, har prøvd alt mellom himmel og jord. Kremer, antibiotika, p-piller... noen ga meg fæle bivirkninger med hodepine og kvalme, ganske ubehagelig. Er ikke mye som har hjulpet, og jeg har prøvd mye.

Blir lei meg når folk alltid skal kommentere at det er kostholdet.. Jeg holdt meg unna godteri i hele fire år, det ga ingen forbedring. I fjor var jeg også på utveksling til Japan og endret dermed kostholdet totalt, hjalp det? Nei.

Det er hormoner og stress. For meg var det tid som hjalp aller mest, men skulle ønske at det kunne ha gått fortere. Vurderer å gå på den kuren du skal begynne på, men pga. andre ting med helsen er jeg svært usikker.. Håper den hjelper deg! Vet hvor frustrerende det kan være!

Blossom

Håper det hjelper deg:)

Gikk selv på de for to år siden pga acne og de hjalp meg utrolig mye. Jeg sleit ikke så mye i ansiktet, men blandt annet ryggen og brystet mitt - det var så ille at jeg ikke kunne ligge på stranda og bade osv. begynte på de etter sommerferien og neste sommer var alt borte både de små i ansiktet og de mer store på ryggen og brystet. Husker selv at det var perioder hvor leppene mine ble svært tørre, men utover det merket jeg ikke til noen andre bivirkninger. Håper det samme skjer for deg!

Barbora

Ohh lovely!! Don't worry <3 I hope you have no allergic reaction for this. I took hormones - estrogene and they were so strong too and the side effects were even cancer and depression etc.! Appart from once feeling like I REALLY WANT A BOYFRINED or someone to hug me :D I was fine :}

Dina

Jeg går selv på de samme tabelettene og jeg ser store forbedringer, kun noen måneder etter. Det eneste som er kjipt er at jeg får vondt i knærne av de, jeg blir veldig fort tørr og sliten og leppene mine er kjempe tørre og jeg har fått eksem flere steder på kroppen. Jeg håper du får mildere bivirkninger enn det jeg gjør, men selv om det er utrolig plagsomt er det så verdt det!

Til dere som kommenterer at det er kostholdet så er det ikke alltid det, jeg spsier over gjennomsnittet sunt og jeg har sletet med kviser siden 6.-7. klasse. Jeg har prøvd alt fra rense ting til å slutte med godteri, nesten uten noen som helst forbedring. Disse tabeltettene hjelper, etter du er ferdig med denne kuren skal man aldri ha en eneste kvise igjen og arr skal gå bort. Så til dere som ikke har peiling på hva dere snakker om, hver så snill å ikke fortell oss som virkelig sliter med hudproblemer at vi bare må gjøre ditt og datt, fordi det er ikke alltid at det som funker for deg funker for alle andre.

Masse lykke til Kristine! <3

Jeg husker en norsk youtuber (Celinakarinemyhra) som gikk på noen sånne tabletter og blant annet fikk veldig tørr hud. Tror hun har mange tips mot det og å sminke seg da osv. Produkter som hjelper og tror jeg! Det kan vel kanskje være til hjelp om du får problemer :-)

Tine

Hei. Du har jo nesten ikkje kvise, så skjønna ikkje korfor du skal gå på noke så kraftig.

Til Cornelia over her: Eg har kvise, meir enn Kristine, men eg blir oppgitt når du skrive at kvise kjem av stress, dårlig kosthold osv. Eg stressa ikkje, ete minimalt med usunt, trena osv., og har normalt kosthold ellers. Kviser kan komme av hormon i ungdomstida, eller så kan arvelige faktorar vere avgjerande. Viktig å huske

CRA

kviser er faktisk bakterie bæsj! så det er et tegn på at man ikke tar godt nok vare på huden

M

Bh pluss sports bh????????? Alvorlig talt, har vel aldri vært ute for noen som er så redd for å (eventuelt) risikere å vise antydning til nipler før. Du Har vel "sugekopp bh'n din under der igjen også!!

Leger som skriver ut såpass tvilsome medikamenter og til folk som egentlig ikke har kviseproblemer men usynlige talkjertler som 90 prosent av oss, burde miste autorisasjonen. til å skrive ut medikamenter. Denne medisinen er ment for folk med store kosmetiske problemer noe ikke du har.

Tidligere kviserryne

Vil anbefale deg å prøve noe som heter zana/ zalna(?) det er en a-syre og antibiotika krem som du påfører kvisene. Det er relativt nytt i Norge, men har brukt det i noen måneder nå og det funker faktisk!( og jeg har ikke akkurat bare små kviser:/) du må ha resept fra hudlegen men vil anbefale det istedenfor, ihvertfall snakke med hudlegen om det da det ikke tærer på innsiden av kroppen, men huden din flasker kun litt av.:) Hvis du har hørt om epiduo er dette nivået opp ( både hudlegen sa det. Og er helt enig, da epiduo hadde nærmest ingen effekt på meg) ps beklager eventuelle skrivefeil men har autocorrect på ipaden:/ legger til en link sånn at du kan lese om kvisetips finner de personlig ihvertfall nyttige :) http://www.apotek1.no/ansikt/kviser-akne. Ps lykke til vet hvor irriterende og ike minst vondt det kan være med akne :/<3

Sofie

Hei! Vet du om tablettene hjelper mot keratosis pilaris?? Jeg har det på ben og legger og jeg er villig til å prøve alt for å få det vekk. Må man til hudlege før lege visst man skal ha resept? :))

Digger bloggen din!!<3

kine

haha, må le av Cornelias kommentar! Du er tydeligvis en totalt inkompetent person på området. Uren hud har null og niks med kosthold og livsstil og gjøre. Det handler om gener og hormonbalanse. Dette er påstander basert på forskning og ordentlig litteratur, og ikke youtube-videorer jeg tipper du benytter som kilde, Cornelia.

Loool, alle som snakker om gener og hormoner og kosthold... hun skriver jo i innlegget at det er pga solskade!

Anonym

Hei! Går på disse tablettene selv, og vil bare gi deg noen korte tips. Begynn med en gang og smøre legger/armer/ansikt og lepper, jeg er helt knusktørr og huden strekker. (Bivirkning) I tillegg er det VELDIG viktig og drikke MYE vann. Jeg selv gikk på en smell da jeg drakk for lite vann og begynte å besvime, så vann og mat er viktig. Jeg vil også si (som sikkert legen også har sagt), vær forsiktig med sol, selv har jeg opplevd at bare bitte litt sol gjør meg solbrent. Også må du være forsiktig med alkohol, det kan gjøre at leververdien går opp, og sjansen for lever-svikt er større.

Selv om sikkert legen har sagt dette til deg, ønsker jeg bare å advare deg en ekstra gang, hehe. Det er sterke saker så er viktig å ta det seriøst, og vil jo ikke at du ikke skal blogge fordi du plutselig skulle oppleve å besvime i tid å utid.

Håper tablettene hjelper deg, selv går jeg på ganske sterk dose og etter 2 månder begynner jeg og se grei ut. Masse lykke til, håper på det beste for deg:D Og for gudskyld, husk å smør deg, haha.. Jeg er som en soltørket tomat og nå flasser jeg i ett sett uansett hvor mye jeg smører siden jeg ikke gjorde det nok med engang.

Anna Ludwig Andresen

Skrev du nettopp tablets med apostrof? Seriøst, en blir jo tvilsom på hvor mye penger som blir raslet med under bordet for de karakterene som blir gitt på den skolen din.

Maria

Jeg gikk selv på disse tablettene. Jeg fikk merke mange av bivirkningene, blant annet: depresjon, dårlig matlyst, trøtthet og ikke minst tørr hud, lepper og øyne. Nå gikk jo jeg på en sterkt dose, så jeg tror nok ikke at bivirkningene kommer til å påvirke deg like sterkt. Resultatet jeg fikk var helt utrolig. Ganske raskt ble huden min mye bedre, og kvisene tørket inn før de brøt ut. Håper du får resultatene du håper og at bivirkningene ikke plager deg mye. Det er nok lettere å takle bivirkningene når du er klar over dem. Jeg tenkte aldri på at depresjon var en bivirkning, og tror det er derfor det ble såpass ille. Hvis du føler deg depressiv under kuren må du huske at det kan skyldes tablettene! Lykke til!<3

Glad jeg har silikon når jeg ser disse bildene :D Slipper å ha bh under for å ikke bli flat......

Nei

Men.... er ikke det der Calvin undertøy? Det er jo ikke en topp du skal gå rundt i uten noen over? Begynner å bli lei av å se magen din HELE tiden.

ingrid

har gått på dette selv, og jeg merket en stor forskjell ved å bruke dem. Ulempen var at jeg fikk alle bivirkningene som ødela litt for meg i starten, måtte smøre meg hele tiden. Men det var virkelig verdt det, vertfall i starten, desverre har mye av kvisene kommet tilbake, men det er absolutt ikke like ille som det var før.

Cathrine

Har selv gått på disse tablettene flere ganger. Og går på de for øyeblikket også. De gir veldige gode resultater og fungerer kjempebra! Men som flere skriver over her, HUSK og smør deg mye på kroppen, ansiktet og spesielt leppene. Man blir ekstremt tørr og kan få store sår i munnvikene hvis man slurver med lypsyl. Jeg har funnet en veldig god krem til ansiktet også, den er fra La Roche Posay og heter effaclar K og er tynn i konsistensen, den gjør heller ikke huden fet. Anbefaler den på det varmeste!!:-) får den på apoteket. Til leppene bruker jeg Locobase repair. Vær også veldig forsiktig med solarium/sol, det kan fort gjøre huden din verre mens du går på medisinene. Anbefaler deg også og gå til innkjøp av saltvannsdråper til øynene, disse tørker også ut og man får veldig røde og tørre øyne. Og ALDRI sov med sminke på øynene mens du går på isotretinoin, jeg våknet med tidenes øyebetennelse på begge øynene og så virkelig ikke ut. Selvbruning blir heller ikke veldig pent på huden hvis man er tørr, det blir brunt flekkete. Dette ble veldig mye, men regner med at du setter pris på råd fra oss som har erfaring med de. Det er ikke alt legene sier ifra om da alle har forskjellige bivirkninger. Lykke til!

Christina

I dont know if it's a good decision to take Isotretinoin, because when you say, that you have a sun damaged skin than Isotretinoin will dry out your skin even more. Isotretinoin, as you have been said, dries out extremely your skin.

I'am 20 years old and i have also a skin with a lot of blackheads and whiteheads. Generally i have a large-pored skin.

What helped my skin was Benzaknen 5% and a cream with zinc and salicylic acid.

I have now much less comedos and oily skin :)

Aurora

Jeg har sletet med akkurat det samme som deg, og fant ALDRI noen produkter som "fikset" huden min. Etterhvert begynte jeg å både rense og fukte huden min med jojobaolje (kaldpresset), og huden min har ikke vært så fin siden før jeg fikk kviser. Huden min blir værre jo sterkere produkter jeg bruker, og jojobaolje er veldig lik den naturlige oljen i huden, noe som gjør at den blir "kjent igjen" av huden, sebumproduksjonen minker og huden blir reparert og frisk igjen. Sier ikke at du skal gjøre dette, men tenk på det ihvertfall :)

Kristine Ullebø

Aurora: Hvor kjøper du jojobaolje? :)

Emilia

Disse tablettene funker veldig bra! Til tross for alle bivirkningene, så er de verdt det hvis man sliter! Jeg går på dem nå og merket forskjell utrolig raskt.

Aurora

Jeg kjøper min på Helsekost-forretninger! :)

Christine

Jeg gikk på Isotretinoin for snart 2 år siden, jeg hadde ganske mye akne og dette var det ENESTE som hjalp meg :-) De eneste bivirkningene jeg fikk var riktig nok de vanligste, ekstrem tørr hud rundt nesen og øyne. Depresjon sliter jeg med fra før, men fikk på ingen måte selvmordstanker. Men sliter dessverre enda med tørre områder rundt nesen som har blitt permanent som følge av denne "hestekuren".

Mie

Hei.

Det er smart å bruke solbeskyttelse på dagen, og bruk natten til å gi huden masse fuktighet.

Enig med Aurora, jeg har brukt jobajobaolje i snart fem år, og det er det beste produktet jeg kan anbefale (hvis du bruker det sammen med en kvalitetsfuktighetskrem tilpasset uren hud, som acne.org sin). Jeg kjøper jobajobaolje og fuktighetskrem fra USA, og det er kvalitet for pengene, ass!

Her kan du kjøpe det. Sendes fra NY, kommer til ditt postkontor.

https://store.acne.org/

Kjøp jobajobaolje og fuktighetskrem fra acne.org, og bland en teskje jobajobaolje inn i fuktighetskremen hver kveld. For å få nok fuktighet på dagen, bruk kun fuktighetskremen, la den tørke inn før du smører på en oljefri solkrem tilpasset uren hud.

Gabrielle Crystal RoseBonniee

Love your new design !

m

Kine: Synes ikke du skal gå så bombastisk ut og hevde at kosthold ikke har med kviser og uren hud å gjøre.....

Jeg har gått på flere ulike kurer oppgjennom, huden er fin en periode etter, men så kommer kvisene tilbake. Det som HAR funket derimot er å kutte ut melkeprodukter. Har aldri hatt så fin hud før, og det eneste jeg har gjort er å kutte ut melkeprodukter helt.

Det er en bh, ikke topp. Det betyr altså at det _ikke_ er meningen å gå rundt med den på gaten med push under, men tipper de som bor i førde vil se nok av det.

Hvis du skal på castings i sommer er det dumt å gå på pillene, da alt av gugge i huden blir mye verre i 4-6 uker. Litt rart at du får det av legen før sommeren, når det er utrolig negarivt å få soleksponering på den kuren.

du går med to BH'er

Skjønner seriøst ikke at legen kan ha skrevet ut dette til deg eller hvorfor du overhodet skal gå på noe så sterkt, du har jo såvidt en kvise og disse pillene er nok ment for de med ordentlige problemer, ikke noen få nupper her og der.

Forstår heller ikke at du fikk de pillene. Lite lurt å gå rundt med shorts osv mtp solen.

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no