Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

my favorite pizza

Helt siden jeg var liten har mamma laget den samme hjemmelaget pizzaen her hjemme, og uansett hvor mange ulike hjemmelaget pizzaer jeg smaker, er det liksom ingen som slår denne. Her er altså bunnen en anelse tynn, skorpene er sprø og sausen er saftig med deilig krydder som jeg liker å kalle mexicanske, haha. Det kan godt være at de fleste føler at sin egen hjemmelaget pizza er best, haha, men jeg tenkte i alle fall å dele oppskriften med dere. I går laget vi den med grov bunn og kyllingkjøttdeig, så dette, servert sammen med en forfriskende salat, er jo helt innafor å spise i ukedagene. Pizza høres jo så fryktelig usunt ut, men om du lager den fra grunnen av skal du se at den ikke blir så aller værst. Den her kan man spise med god samvittighet, uansett hvilken dag det skulle være!

 

Bunn:
4 dl sammalt hvete, 4 dl grovt sammalt hvete, 3 dl lunket vann, 1 ts salt, 25 g gjær, 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre oppi vannet, bland det sammen til du har en deig og og hell 2 ss olivenolje rundt deigen.

Fyll:
400 g kyllingkjøttdeig, 1 løk, 1 boks knuste tomater, 1 fedd hvitløk, krydre med salt, pepper, kyllingkrydder, litt kajennepepper, oregano. Stek løk og kjøttdeig, ha knuste tomater oppi og krydre det godt. Topp med ost og stek pizzaen i 15 minutter på 225 grader.



Tips: Ta osten helt ut i kantene, så får du "osteskorper". Det synes jeg gjør pizzaen mye bedre!

// My mom has been making the same homemade pizza since I was a little girl, and even though I've been eating a lot of tasty pizzas the last couple of years, this one is still my number one favorite. The crust is a bit thin, the scabs are crispy and the sauce is so tasty with a lot of "mexican" spices. I guess everyone thinks that their own pizza is the best, but I still want to share the recipe. We made it with wholemeal flour and chicken minced meat yesterday (together with a salad), so it's actually quite healthy! There's no problem eating this one on a regular weekday.

Translate the recipe if you want to try it out! :-)

4 kommentarer

02.09.2015 KL. 17:16

nam!

Barbora

02.09.2015 KL. 17:29

Looks wonderfully tasty ❤️❤️❤️❤️

En leser

02.09.2015 KL. 18:24

Verst!

Det skrives verst.

May

02.09.2015 KL. 23:34

Mexican? More like really random.

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
hits