hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

8 studietips

Hei! I dag tenkte jeg faktisk å dele... studietips med dere! Vanligvis når jeg tipser dere om noe så handler det om mat eller klær, så litt skole-snakk tror jeg ikke vil skade noen i dag, eller hva? Hehe! (Ikke at jeg prater så altfor lite om skole her på bloggen da, akkurat) Jeg var faktisk ikke veldig god på skolen før. Eller, jeg hadde absolutt potensiale, men jeg husker at jeg kunne få en 3'er på starten av ungdomsskolen og ikke bry meg. Plutselig la jeg helt om, og skole ble noe av det viktigste for meg. Etter det var kun 5 og 6 bra nok, og det at jeg gikk fra 3'ere til toppkarakterer beviser at ALLE kan om man bare vil. Det handler ikke om å være smart eller ikke, det handler enkelt og greit bare om å legge inn en ekstra innsats. Bevis det for seg selv! For den følelsen du sitter igjen med når du får karakteren du ønsket deg? Den er helt fantastisk.

Stå på hodet i 30 sekunder: Jeg starter med et av de mest effektive tipsene jeg vet! Begynner du å bli rastløs av lesingen? Den største konsentrasjons-boosten må definitivt være det å stå på hodet, og jeg tuller ikke! Jeg pleier å gjøre det i senga inntil veggen slik at det ikke skal gjøre vondt. Stå så lenge du orker - jeg klarer vanligvis ikke mer enn 20-30 sekunder. Når du står på hodet øker du blodomløpet og du blir mye klarere i hodet, noe som fører til at konsentrasjonen er på plass igjen!

Noe du liker å spise/drikke: Jeg elsker Pepsi Max, og jeg elsker yoghurtnøtter/bananchips. Disse to er nesten alltid med meg når jeg øver til prøve! Jeg tror faktisk aldri jeg har øvd til en prøve uten å ha et glass Pepsi Max ved siden av meg, men det er kanskje en annen sak... Poenget er i alle fall at du burde unne deg noe godt når du skal øve. Aller helst burde det være noe næringsrikt da det gir deg mer utbytte, men om en sjokkis er det som skal til for å booste motivasjonen så er det klart det er lov å unne seg! Gode karakterer er viktig, vet du ;-)

Hør på festmusikk: Jeg hører nesten alltid på festmusikk når jeg øver til prøve. En sang med bra rytme og mye futt i gir meg mye mer motivasjon enn hva en rolig og kjedelig sang gjør. I tillegg får det meg til å tenke på at jeg gleder meg til helg, og det får meg alltid til å gi litt ekstra!

Unngå skippertak: FOR ALL DEL. Om du utsetter å øve historie til dagen før prøven er det dømt til å gå dårlig, sorry to break it mate. Jeg mener det, virkelig. Skippertak fører kun til at du blir sliten og at du mister motivasjonen. Du lurer på hvorfor i huleste dere må kunne så mye pensum, right? Vel, det hadde faktisk ikke føltes så mye om du hadde begynt å øve en uke i forkant. Begynn i det små! Jeg sørger alltid for å lese pensum + skrive notater i god tid, gjerne en uke i forkant, og så sparer jeg puggingen til de to siste dagene. Det funker så utrolig bra!

Planlegg: I stedet for å skylde på dårlig karakter fordi du måtte i bursdag til bestefar dagen før burde du ha planlagt såpass at du begynte en dag tidligere siden du visste at du skulle i bursdag. Å være fyllesyk etter lørdagens fanteri er heller ingen unnskyldning... Om jeg skal ut på en lørdag og vi har prøve på mandag så vet jeg at jeg må være ferdig med nesten all øvingen. Så enkelt er det :-) Planlegginger seriøst tingen!

Legg fra deg boka klokka 19.00 kvelden før: En gyllen regel er egentlig at man burde kunne stoffet så godt at man kun trenger å repetere det lett dagen før. Det du ikke kan innen kvelden er kommet vil du mest sannsynlig ikke lære deg heller. Så jeg pakker nesten alltid bort boka når kvelden melder sin ankomst og så slapper jeg heller av de siste timene før jeg tar en tidlig kveld. Å være opplagt på prøvedagen er minst like viktig som det å kunne stoffet. For det hjelper vel ikke å kunne stoffet om du holder på å sovne på prøven...? Nope!

Få noen til å spørre deg: Gi notatene dine til en venninne eller moren din og be dem om å spørre deg ut. "Hva er en radiobølge?", så forteller du vedkommende det du vet og få personen som spør deg til å si det du eventuelt har glemt.

Behagelige klær: Dette er minst like viktig som snacks-punktet. Bare i tilfelle noen av dere faktisk skulle finne på å øve til en prøve i jeans og en ukomfortabel overdel: hiv av dere klærne og finn frem den mykeste kosebuksa i skapet! Jeg tar gjerne av meg bh'en og, men det er meg da... Skal heller ikke se bort ifra at noen av dere faktisk øver bedre i vanlige klær, men det er i alle fall ikke tilfelle hos meg. Her skal det være mest mulig behagelig!

25 kommentarer

05.11.2015 KL. 19:15

Haha dette trengte jeg nå! Sitter faktisk og leser til prøve nå, men så bestemte jeg meg for å lese blogger i stedet :-) klokka er over 19 og det er i tillegg et skippertak. Haha uff. Dette passer ikke bra, siden jeg ikke kan noe av stoffet, og bare en 6'er er bra nok :-)

05.11.2015 KL. 19:29

Tuuusen takk for tipsene!! Sitter faktisk å øver til prøve nå, og den er om en uke:)) ska absolutt ta i bruk tipsene.

Barbora

05.11.2015 KL. 19:41

Great tips thank you!! I actually know what you are talking about why I never was a good student..I was always forgetting to do my homeworks :D never had all the books and the grades were also not the best all the time but then I decided to put my mind into it and when people tell me now that I am clever I do not really think that it comes that easy...I think what is behind us sometimes hard to see! Hard work baby <3

Sarah.M

05.11.2015 KL. 20:41

Ser jeg gjør ganske så likt som deg, og jeg får også gode karakterer! Når vi har om det vi skal ha prøve i, så følger jeg alltid med i timene og deltar aktivt i timene. Det lærer jeg masse av, lærer også masse av oppgavene vi får etter læreren har hatt en PP og vi har fått lest litt selv. Også skriver jeg notatene jeg trenger til prøven som er om noen dager, bruker gjerne 2 dager på det og gjør litt av notatene i timene på skolen. Og dagen før prøven, er som regel da jeg pugger. Pugger fra etter jeg har spist middag til klokken 9 om kvelden, gjerne 10 også hvis det er et vanskelig emne. Hahaha, klarer nok ikke å legge fra meg alt klokken 7, har jo pauser også. Men husker jo ganske masse fra når læreren har snakket og når jeg har holdt på å skrive notatene. Liker at denne måten gir bra karakterer, lurer veldig på hvordan de som får litt dårligere karakterer øver på en prøve?? Men tusentakk, fikk også noen tips her!

05.11.2015 KL. 20:50

At skippertak ikke fungerer er en løgn, det kan fungere dødsbra, om du har struktur på det :)

05.11.2015 KL. 21:10

Veldig gode tips! Dette motiverte meg <3

05.11.2015 KL. 21:37

Har du fortsatt bloppis? Hva heter du i så fall?

SS

05.11.2015 KL. 21:40

Utrolig bra tips! Den med å stå på hodet har jeg aldri prøvd før, men skal prøve nå;) holder faktisk på å øve på en nynorsk prøve, og måtte bare ta meg en pause for p titte inn på bloggen din, så det passet bra med disse tipsene nå:))

05.11.2015 KL. 21:58

Vet ikke hva du studerer, og enig i mye av det. Likevel blir det veldig dumt å si at skippertak ikke fungerer. Jeg er selv student, og når man skal gjennom 400-1000 sider i hvert fag, og man har opptil fire fag pr semester hvor alt er pensum går det ikke an å lese jevnt og trutt mot eksamen, det blir uansett glemt. Hva jeg har notert i august og september huskes fint lite under eksamensperioden i desember. Jeg vil selv anse meg som en god student, og får stort sett B-er på eksamener. Dette hadde ikke gått om jeg ikke hadde tatt skippertak. For de fleste jeg kjenner fungerer det best å møte opp på hvertfall noen av forelesningene, og i november begynne med fullkjør. Har selv oppdaget at jeg har glemt så og si alt jeg har notert tidligere måneder, og må likevel lese ALT på nytt. Da er det bedre å legge all energi i semesteroppgaver og øvinger, og heller la lesingen vente på seg. :-)

krist.in

05.11.2015 KL. 22:48

så mange gode tips :) !

Tine Elise

06.11.2015 KL. 00:09

Sjekk ut Happy Feet 2016!

Vi er en vandregruppe fra Sandefjord, sjekk ut låtaaa: spotify:track:6qm3fljLyw16LSSJMuhhhP

06.11.2015 KL. 09:31

Skippertak funker! Jeg gikk ut av ungdomsskolen med 5,8 i snitt (jobbet sykt hardt) og da satt jeg alltid dagen før prøver og leste også satt jeg utover nettene. Da var alt friskt i minnet på prøvedagen og jeg kunne alt. Fikk 6ere på ALLE prøvene på uskolen.

E

06.11.2015 KL. 13:23

SÅ er det jo litt teit å kalle 2/3 vgs for et STUDIE, vennen min, du kan spise så mye bananchips og stå på hodet så lenge du vil, men tror neppe det funker når du tar en bachelor eller master, som faktisk er det som er et studium. Lykke til når utdanningspresset slår deg i trynet

Martine

06.11.2015 KL. 15:53

Haha, så merkelig! Jeg gjør faktisk nesten det motsatte av deg. Jeg pugger alltid kvelden før, for å ha det ferskt i minnet, og prøver å ikke sitte i koseklær når jeg jobber. Hvis jeg sitter i sengen i kosebuksa, for eksempel, så blir jeg søvnig og klarer ikke fokusere. For meg er det mye bedre å sitte ved et bord, på en hard stol, i "ordentlige" klær, så jeg føler meg velkledd, og klar for å jobbe seriøst. En stram jeansbukse funker bedre for å konsentrere meg, enn å sitte i pysjen og chille. Også hører jeg aldri på festmusikk når jeg gjør skolearbeid, det funker virkelig ikke. Klassisk musikk passer mye bedre, gjerne rolig pianomusikk uten vokal, men bare melodien. Også pleier jeg aldri å få folk til å spørre meg om stoffet, for det blir bare rot, jeg jobber alltid helt selvstendig og bare pugger for meg selv.

Rart å se hvor forskjellige man er! Tipsene dine fungerer sikkert kjempebra for deg, og det er interessant å lese at du gjør totalt det motsatte av meg, og at det likevel funker :) også er jeg glad for at jeg har funnet den teknikken som funker for meg, som gjør at jeg får de karakterene jeg jobber mot.

06.11.2015 KL. 16:44

Hvordan går det med modelljobbing? :D Tar du oppdrag nå eller utsetter du det til neste år når du er ferdig med skole? :) Lykke til du er super flink!

06.11.2015 KL. 18:03

jeg pleier altid å IKKE spise og helst ikke drikke heller, når jeg pugger til prøve. dette er fordi jeg blir veldig ufokusert og spesielt av dette, og unngår det så mye jeg kan.

jeg pleier også å sitte med skrivebordet mitt og unngår å sitte i senga eller soffaen for da blir jeg litt for fristet til å sove eller se på serie ..

jeg pleier heller ikke å høre på musikk MENST jeg pugger, men heller mår jeg skriver ned målene fra målarket. når jeg øver pleier jeg alltid å snakke til meg selv og forklare meg selv det jeg har øvd på, sol om jeg snakket til søsken, forelder, lærer osv.

dersom jeg har et målark med 15 mål, fordeler jeg de 15 målene på feks 3 dager. og den siste dagen når jeg skal "snakke om" målene og repeterer for meg selv, tar jeg alltid dn pause for hver 3 mål, for dette gjør at jeg ikke blir dritt lei og ukonsentrert, og desse pausene varer kanskje 10 min.

dette funker veldig bra for meg og det er slik jeg lærer fortest.

Tiril Asbjørnsen Lillestø

06.11.2015 KL. 18:40

Åhh, så mange gode tips!! Jeg er SÅ enig i at man må ha noe snacks og behagelige klær. Må inrømme at jeg har vært en av de som øver mest dagen før, men fra nå skal jeg virkelig begynne å øve noen dager i forveien:D Klem<3

Hang

06.11.2015 KL. 18:59

Mange gode tips her! Men for meg er det omvendt, jeg er mest fokusert når jeg sitter i jeans og ubehagelig overdel fordi det er vel sånn jeg går kledd i på skolen også, så da føler jeg meg på en måte at det ikke er så stor forskjell fra når jeg øver hjemme og når jeg gjør prøven på skolen. Og så blir jeg sykt søvnig i koseklær haha :)

mina

06.11.2015 KL. 20:21

Mulig jeg er et unntak, men på vgs startet jeg alltid å øve til prøvene DAGEN før, og jeg endte alltid opp med 6, til og med når jeg ikke hadde åpna boka tidligere. Haha, så skippertak funker for noen!

Ida

06.11.2015 KL. 20:46

Veldig bra innlegg Kristine! Elsker slike lister, og denne følte jeg faktisk var veldig hjelpsom og motiverende også ;)

Eirin

08.11.2015 KL. 15:03

Kjempebraa tips! :D

11.11.2015 KL. 13:25

Liker hvordan ALLE over i kommentarfeltet tar skippertak, leser dagen før og sitter ved et bord i jeans haha!

hedda

12.11.2015 KL. 16:26

Hei!

Fine tips du har. Er dog ikke enig i at skippertakmetoden funker. Jeg gikk selv ut av VGS med 5.4 i snitt, og startet å lese til hver eneste prøve kvelden før. Kunne helt sikkert fått bedre karakterer hvis jeg hadde startet 3 dager før, men den "fritiden" var helt klart verdt det for min del.

Et annet tips er å følge med på skolen, og ta gode notater der. Da sparer man seg for mange arbeidstimer hjemme.

Melissa

13.11.2015 KL. 16:50

Hei Kristine! Har du forresten P eller S matte?

Kristine Ullebø

13.11.2015 KL. 18:01

Melissa: Hei Melissa! Jeg har S :)

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar: