Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

sunnere kake med nøttebunn og bær

19-årsdagen min nærmer seg! Her hjemme har jeg allerede fått spørsmål om mat og kake på den "store" dagen (tulla, det er kjempekjipt å bli 19). Nei da, bursdag er bursdag, og det skal så klart feires! Ønskene mine falt fort på gulrotkake og... denne kaken. Jeg har faktisk delt oppskrift på denne tidligere, men det begynner å bli et par år siden nå, tror vi snakker rundt tre år, så denne har nok ikke vondt av å se dagens lys igjen. Jeg GLEDER meg til å spise den igjen! Her snakker vi en smaksfest uten like i munnen. 



Kakebunn: 3 dl mandler, 1 dl ristede solsikkekjerner, 1/2 dl gresskarkjerner, 1 dl rosiner, 200 g tørkede aprikoser, 1 ss vann
Glasur: 1 dl kremfløte, 1 dl vaniljekesam (jeg brukte litt mer enn 1 dl)
Topping: 400 g bær av valgfri sort

Slik gjør du:

1. Legg plastfolie i bunnen på en form med løs kant, ca. 24 cm i diameter
2. Miks alle ingrediensene til kakebunnen sammen i en food-prosessor. Fordel kakebunnen ut i form og sett den i fryseren i ca. 1 time
3. Pisk fløten til stiv krem og bland med vaniljekesam
4. Fordel kremen over den kalde kakebunnen og pynt med bær

"Glasuren" er ikke 100% sunn med tanke på fløten, men jeg anser ikke det som sååå usunt. Dette er i alle fall en helt sinnsykt god kake - rik på viktige næringsstoffer, metter og gjør magen fornøyd. Håper dere tester ut, dere kommer absolutt ikke til å angre!

11 kommentarer

Henriette Celin

06.01.2016 KL. 20:22

Så herlig! og så utrolig god den så ut <3

Ingeborg

06.01.2016 KL. 20:31

Må prøve denne ut når jeg skal ha familieselskap om ikke lenge!:-) Så drit god ut!

Jeanine

06.01.2016 KL. 20:34

Den så utrolig god ut, virket ikke helt umulig og lage heller, kanskje det blir baking til helgen da :)

emilie

06.01.2016 KL. 20:50

så god den så ut! tror jeg må prøve den selv.. ser for meg det blir godt med dadler i bunnen for å gjøre den søt, og kanskje litt philadelphiaost i kremen også:-)

Chris

06.01.2016 KL. 21:39

Åh, den så sykt god ut!! Passer utrolig bra at du legger den ut nå også, siden jeg skal på et selskap hvor jeg skal ta med en dessertrett i helga:D klem<3

Kristine Larsen

06.01.2016 KL. 23:18

Åhhh så god den så ut!!!

Camilla

07.01.2016 KL. 01:58

Har selv bursdag i januar så denne må prøves ut!

karina

07.01.2016 KL. 15:17

Denne så kjempegod ut, og skal helt klart testes;)

07.01.2016 KL. 17:48

Siden du var interessert i en overgang til en mer plantebasert diett burde du prøve ut krem basert på soya eller havre. De er et sunnere alternativ og begge smaker kjempegodt, spesielt med nøtter og bær :)

Barbora

07.01.2016 KL. 17:54

Jou jou Happy Birthday then Kriss :*

Alexandra Flaa

11.01.2016 KL. 19:31

Stemmer det at du har lagt ut en lignende kake også???

xoxo

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
hits