hits

vegetarsuppe

Som jeg nevnte i innlegget med nyttårsforsettene mine, vil jeg gjerne prøve meg på en vegetarianer-periode i 2016 for å bidra til mindre forurensing. Selv om jeg ikke har startet på denne perioden enda, vil jeg gjerne også prøve å redusere mengde kjøtt jeg kjøper og spiser på daglig basis også. Alt hjelper! Nå spiser ikke jeg ekstremt mye kjøtt sånn egentlig. Altså, jeg spiser skinke på skiven til frokosten og vi har taco til kjøttdeigen og i pizzaen, men vi fråtser ikke i kjøtt her hjemme hos oss. Likevel skal jeg prøve å redusere kjøttmengden, og det har jeg gjort familien her hjemme klar over også. Selv om de kanskje ikke blir vegetarianere så tror jeg de forstår hva jeg mener med at vi ikke har behov for så mye kjøtt som en gjennomsnittlig nordmann spiser, og at det er mulig å lage gode, næringsfulle middager og måltider uten kjøttet.

I dag tenkte jeg å vise dere en helt fantastisk god suppe som er laget fra grunnen av. Den inneholder byggris, en haug av gode grønnsaker og dermed mange gode smaker. Serveres med noe godt brød til, helst hjemmelaget foccacia ;-) Mm!

Dette trenger du: 1 løk, 4 ss olivenolje, 2 fedd hvitløk, 100 g ris, 1 boks hermetiske knuste tomater, 6 dl kjøttbuljong, 1/2 squash, 1-2 gulerøtter, 2 stilker selleri, 2 ts urtekrydderblanding, 1 ss balsamicoeddik, salt og pepper, evt. 1-2 ss pesto rørt inn i suppen

Slik gjør du:

1. Finhakk løk og stek i olje til løken er blank
2. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpurè, og stek i 2-3 minutter
3. Skjær opp grønnsakene, og ta dem oppi gryten sammen med krydder og ris
4. Kok til grønnsakene er møre, ca. 20 min
5. Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og eventuelt pesto

 

Det er mulig dere spotter noen få kalkunbiter i suppen her, men det er fordi mamma måtte bli kvitt restene etter julen. Vi kommer definitivt til å lage den 100% vegetar fremover!

Oppskriften er hentet på @gmnwenche på Instagram, så all credit til henne.

42 kommentarer

Kamilla Haaland

Så godt ut! :)

pia

this looks delicious!

lunjasky.wordpress.com

Lunjasky bloglovin

Ingrid

Hvorfor skrev du "surpriseparty" på snap når du visste dere skulle ut for å feire deg?

Jeg er så glad for at du prøver å spise mindre kjøtt!

Du kan ikke spise kjøttbuljong når du er vegetarianer.

Tonje Pettersen

Så kjempe godt ut :)

sara

Den så kjempegod ut! Som vegetarianer selv, vil jeg heller anbefale å bruke grønnsaksbuljong for å få den helt vegetar:) Supert at du viser frem slike ting på bloggen for å få flere oppmerksom på at vi ikke trenger kjøtt i hverdagskosten!

Natty

Looks delicious! :)

Kjøttbuljong er ikke vegetarisk da det er kraft etter koking av kjøtt. Du må bruke grønnsaksbuljong, for nå er ikke suppen din vegetar!

Så kjempegod ut!:) Håper du deler flere vegetaroppskrifter på bloggen/insta, kanskje uten kjøttbuljong neste gang da, haha:)

Henriette Celin

Så veldig god ut (:

Anita

Du MÅ se "Cowspiracy" på Netflix!

Elida

Så bra at du ikkje vil spisa så masse kjøtt! Anbefale å bruka grønnsaksbuljong istede for kjøttbuljong som ikkje er vegetarisk - smaker minst like godt :-)

Det der er ikke vegetar da, du har jo kjøttbuljong

Hanna

Så fint at du deler oppskrift! Jeg har samme mål, å kutte ned på kjøtt forbruket. Lagde vegetarmiddag på torsdag faktisk, og om du liker indisk så anbefaler jeg virkelig denne: http://www.godt.no/#!/oppskrift/2346/indisk-curry-med-kikerter-og-spinat :D

Vilde

Det er mange flere grunner til å bli vegetarianer enn miljøet!

Om du er interrisert se videoene til bonnyrebecca eller freelee på youtube ;)

Barbora

Yes yes! Less meat is always a good idea <3 the soup looks delicious

Mia

Kjempeflott at du retter oppmerksomhet mot dette temaet! Dagens kjøttproduksjon er overhodet ikke bærekraftig på lang sikt. Det er på høy tid at vi tar dette mer på alvor enn vi hittil har gjort!

Ladiez

Mmm; Ser godt ut! Synes det er veldig bra at flere er blitt mer bevisste på å kutte litt ned på kjøtt-bruken... Vi nordmenn er så glad i mat, endelig tenker vi mer på konsekvensene :-)

Hvor er innlegget om nyttårsforsettene dine? Finner det ikke noen steder, noen som har link? :)

Nina

Synes det er helt fantastisk bra at du skal kutte på kjøttinntaket! Det er så vanvittig betydningsfullt!!!

Men synes ikke du det er litt dobbeltmoralsk at du kutter på kjøtt, men går med jakke m. pels??

Skjønner ikke helt logikken i det må jeg innrømme! Skjønner at du gjør det for miljøet sin skyld, men når du først tenker på det, tenk litt på konsekvensene av andre valg du gjør også da!

Madelen

Jeg liker veldig godt at du har startet å fore bloggen med nye ting. Oppskrifter er alltid genialt, etterspurt og absolutt inspirerende.

Og hvordan gikk det forresten med hun venninnen din? Skulle ikke hun ha barn snart, og du bli ''tante Kristine''? :D Ellers er alt bra med deg?

Goood helg!

Så skikkelig godt ut. :) Gjerne kom med mange oppskrifter fremover, men, som de over sa; helst uten kjøttbuljong. :) Grønnsaksbuljong er ikke vanskelig å få tak i, og smaker veldig godt!

Hei!

Hvilket kamera bruker du?

Sara

Utrolig fint av deg å tenke på miljøet og dyrene våre :) Viser at du er ei god jente som faktisk bryr seg! Lykke til med vegetarperioden, håper du liker det!

Mia

Nam! Gleder meg til flere oppskrifter fremover :D

Dette skal prøves! Selv er jeg veldig glad i hjemmelaget tomatsuppe med grov makaroni og cottage cheese. Krydret med salt og pepper. Anbefales på det høyeste, er utrolig godt og næringsrikt!

En nettside jeg anbefaler minimalistbaker.com (@minimalistbaker på Instagram). Den er riktignok på engelsk, men går fint an å oversette oppskriftene. Heldigvis skriver hun også europeiske måleenheter som gram og kilo, så det er jo helt supert. :D Oppskriftene der er veganske, men du kan jo alltids legge til eller bytte ut ting med melkeprodukter eller egg. Ikke at du trenger det da, for rettene er virkelig gode! Har selv prøvd ut flere. Og dersom du ser en ingrediens du ikke aner hva er, så er det bare til å google det! Ble litt lang tekst nå haha, men den er virkelig verdt å sjekke ut. Spesielt denne retten her: http://minimalistbaker.com/chickpea-shawarma-salad/

Råder deg også til å sjekke ut disse:

http://www.vegetarbloggen.no/

http://veganerliv.com/veganske-oppskrifter-bildebibliotek/ (til og med en oppskrift på sushi her!)

Hilsen en som er veldig begeistret for denne perioden! :)

Selv om du ikke nevner dyrene her, så vil jeg også legge til at som vegetarianer/veganer kan du spare opp til tre dyreliv HVER eneste dag. Det er noe å tenke på. :)

Anonym

Alltid kjekt når favoittbloggeren din tar intiativ til å gjøre noe som er så betydelig for miljø, dyrevelferd og den ujevne matfordelingen i verden. For å nevne noen. Stå på!!

Kanskje du kan dele oppskrifter eller lignende på insta også, for å spre oppmerksomhet rundt temaet der også? Du har jo over 700 000 følgere der, så tenker at det kommer til å påvirke noen. Bare et tips. :D Digger deg!

Men denne oppskriften er jo egentlig vegansk, se bort i fra kjøttbuljong (som ikke er vegetariransk) :)

Sofie Bollen

This looks so good :) xx

Tina

Så flott Kristine! Skal definitvt prøve denne selv (med grønnsaksbuljong : )) Så kjempe godt ut!

Veldig bra gjort av deg!! <3

Eli

Så bra, suppen så deilig ut ! Kjøttproduksjon står for mer klimautslipp enn all verdens trafikk! Til sammenligning; det trengs 14000 L vann for å produsere ett kilo kjøtt, men bare 200L vann for ett kilo poteter.

Hahaha alltid et flust av eksperter i kommentarfelt. Fyfaen å latterleeg

Anonym: Vil da ikke kalle folk her eksperter, selv om de faktisk har kunnskap og innsikt om et tema (noe det tvert i mot ikke virker som du har, ettersom du føler for å rakke ned på andre). Hva i all verden er så latterlig med det? :-)

Ikke vegetar med kjøttbuljong

Føler meg litt sent ute hehe.. catcher opp på bloggen din skjønner du, etter en travel periode. Denne suppen så kjempegod ut, skal definitivt prøves!

Så at andre folk delte linker her, så vil bare nevne at http://www.veganmisjonen.com/ er en god nettside for oppskrifter og slik :-) er selv veggis.

Veldig fint at du vil kutte ned på kjøttinntaket, men du kan ikke kalle den suppen der vegetar når den inneholder rester av døde dyr gjennom kjøttbuljongen.

❤️❤️ Se dokumentarfilmene cowspiracy og forks over knives :D er veldig interessant og lærerik

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no