hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

derfor var ungdomsskolen bedre enn videregående

JEG GLEDER MEG TIL EKSAMEN.

Har det turna for henne nå, eller?

Nei da. Russetiden har ikke gjort meg helt gæren, altså. Men seriøst dere, jeg tok meg selv i å glede meg til eksamensperioden da vi ble trekt opp i går. Jeg tror det er fordi jeg assosierer denne perioden med skoleslutt, russetid, fint vær og good vibes, rett og slett. (Det blir selvfølgelig hardt - men INGENTING slår jo den følelsen man får etter å ha gjennomført en bra eksamen) Liksom, når jeg ser tilbake til eksamenene vi hadde på ungdomsskolen så tenker jeg mest på hvor spennende og gøy det var, liksom. Jeg husker da jeg hadde engelsk skriftlig eksamen i tiende klasse - vi satt på datarommene på skolen med disse svære og tjukke skjermene med klissete tastatur (vi hadde ikke egen skolepc på ungdomsskolen), og jeg storkoste meg. Hadde med meg god lunsj og en flaske Pepsi Max, så der satt jeg da, tok livet helt med ro og lot fingrene gli over tastaturet. Jeg skrev faktisk et kåseri om kroppspress! Jeg endte opp med å bli sinnsykt morsomt faktisk, jeg måtte nesten le litt av meg selv der jeg satt. Haha. Sensoren hadde tydeligvis samme humor som meg, for jeg endte jo opp med 6.

Nå kjenner jeg at jeg savner ungdomsskolen og at det ikke var så seriøst der, for etter at jeg begynte på videregående har jeg ikke turt å bevege meg utenfor den "sikre sonen" når det kommer til for eksempel sjangerstil i norsk. Lærerne anbefaler jo oss om å ikke skrive kåseri og dikt og slikt, og heller holde oss til essay. Sjansen for å bomme på et kåseri er liksom litt større enn når du skriver en retorisk analyse, men søren da, EN RETORISK ANALYSE ER JO GØRR KJEDELIG. På ungdomsskolen likte jeg faktisk veldig godt å skrive, jeg husker jeg skrev kåseri etter kåseri og jeg DIGGET det. Ofte var jeg så fornøyd med tekstene mine at jeg skrev dem ut og tok vare på dem, og så fikk jeg broren min og mamma til å lese - fordi jeg var så stolt. På videregående følte jeg denne skrivegleden forsvant ganske fort egentlig - ALT blir vurdert med karakter og ALT teller på standpunktskarakteren. Da tør man liksom ikke å bevege seg utenfor den sikre sonen. Jeg føler at jeg skriver bare fordi jeg må, ikke fordi det er gøy. Det er litt synd :(

Dæven... Det var ikke planlagt at dette skulle bli så langt. Jeg venter på å bli hentet av russebilen nå, så jeg hadde ikke noe bedre å gjøre i grunn.I dag hadde vi hjemmelaget pizza til middag. HALLELUJA!!!! Pizza har (nesten) aldri smakt så godt før!!

Jeg har fått sansen for røde lepper den siste tiden. Føler det passer øynene mine???

Og så har jeg byttet ut russebuksa med litt vanlige klær, og det var sykt deilig. 

15 kommentarer

va

14.05.2016 KL. 18:18

When will be finish the russetid? I think , russetid the reason why you don't blogging and answer many question . We want to get back old Kristine :(

kaja

14.05.2016 KL. 19:16

Halo, jeg lurte på hva er din mening om den nye serien sweatshop?? hva tenker du om at de som syr klærne våres får 3 kr i timen? Støtter du H&M? Og hva mener du generelt om klesindustrien idag? :)

Lena

14.05.2016 KL. 19:30

Hei!

Vil du ikke poste kåseriet du snakker om her på bloggen? Hadde vært så gøy å lese, og trenger litt inspirasjon når det gjelder engelsk faget.

Digger bloggen din forresten.

Katrine<3

14.05.2016 KL. 19:46

Eg kjenne at eg grue meg veldig til vgs. Skal begynne på vgs1. Var bestevenn med ei venninne siden 2007. Vi brøt kontakten i 2015:(( Så no har ho fått folk i klassen sin til å sjå dumt på meg. Gruer meg til å gå på samme linje som ho og sjå ho kvar dag når vi ikkje ha snakka på 1 år. E så dumt;(

Hege Kristin

14.05.2016 KL. 20:09

fine bilder! jeg også elsker rød leppestift, bruker det hele tiden! føler meg så mye penere da, hihi:)

Martine

14.05.2016 KL. 20:28

Anbefaler virkelig å ikke velge en kreativ sjanger på eksamen, mange av mine venner brant seg der da vi hadde eksamen for tre år siden. Vet jo aldri hva slags sensor man får, pluss at det er vanskeligere å sette karakter på en subjektiv tekst enn en objektiv tekst. Lykke til! :)

Sarah. M

14.05.2016 KL. 21:43

Savner ungdomsskolen som faen selv om jeg har det driiiitbra på vgs. Snart slutt på vgs også så skikkelig kjipt egentlig. US var bare virkelig noe helt annet, og er virkelig noe av det gøyeste og mest spennende jeg har opplevd, US in my heart<33

14.05.2016 KL. 23:05

Kan du legge ut det kåseriet du skrev på ungdomsskolen? Hadde vært artig å lest :)

Hanne

15.05.2016 KL. 00:08

Jeg valgte å skrive en kreativ tekst siste året på videregående og fikk 5(Hadde 5 i standpunkt også), om du føler deg trygg på det- gjør det! Jeg synes også det er mye mer givende å skrive en tekst du former på din egen måte og som gir deg litt kreativt spillerom. Men selvsagt, å skrive en analyse er mye mer safe.

15.05.2016 KL. 13:12

Kan du ikke publisere det kåseriet? :)

15.05.2016 KL. 17:15

Hadde vært veldig gøy om du publiserte kåseriet!!

Camilla Acklam

16.05.2016 KL. 12:45

Kan du publisere noen av tekstene du skrev på denne tiden? :)

Selina

16.05.2016 KL. 19:24

helt enig med det norsk greiene! begynte på vidergående i fjor, og norsken suger i forhold til ungdomskolen :( det eneste vi gjør nå er artikkel og analysere tekster, dikt osv.. Hadde 4/5 på ungdomskolen mens nå har jeg 2/3.. mistet motivasjonen helt..

16.05.2016 KL. 21:28

Kan Du please legge ut kåseriet, hadde vært artig å lese

Emilie

19.05.2016 KL. 00:00

Hvor er shortsen fra? Kan du legge ut link

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar: