hits

slik nailer du engelsk eksamen

Hello people! I morgen er det duket for engelsk eksamen landet over, og jeg tenkte å hjelpe dere der ute som er så heldig som meg og har kommet opp i engelsk skriftlig. Let's go! Dere skal ikke se bort ifra at det er noen skrivefeil/slurvefeil i dokumentene under her forresten, jeg har bare skrevet dem i farten - det er innholdet som er viktigst :-)

Tips nr. 1: Lag en liste med gode, engelske ord som du kan bruke for å krydre teksten din. Disse ordene finner jeg ved å lese engelske tekster (bøker, artikler på nett, anything) - de fleste av de dere ser under her fant jeg faktisk i sidemargen i engelskboken min. Jeg bruker å lage en tabell i et Word-dokument og skrive ned definisjonen av dem på den ene siden, og så har jeg dette dokumentet lagret på den pc'en jeg bruker på eksamen.

Dette dokumentet kan du laste ned HER

Tips nr. 2: Les en engelsk bok. Jeg lover dere, det er kanskje den beste treningen du kan få! Ved å gjøre dette kommer du inn i engelsk-modus, og du lærer setningsoppbygging, ord og uttrykk etterhvert som du leser. Jeg lånte Twilight på biblioteket i dag som jeg skal lese resten av dagen! Trenger ikke være mer avansert enn det.

Tips nr. 3: Øv på de litterære virkemidlene og hvilken effekt de har. Sjansen for å få dette på Del A er stor! Jeg vet ikke med dere, men vi får nesten alltid dette på tentamen. Denne gangen valgte jeg å lage et eget dokument med alle de litterære virkemidlene (eller, de mest vanlige), og så har jeg skrevet ned hvilken effekt noen av virkemidlene har.

Dette dokumentet kan du laste ned HER (nb! jeg skrev ikke ned effekt på alle, men bare de jeg er mest kjent med og tror jeg får bruk for)


 

Tips nr. 4: Øv på de ulike karakterene. Det er veldig greit å være kjent med hva som kjennetegner en flat, rund, dynamisk og statisk karakter.

Dette dokumentet kan du laste ned HER

LYKKE til på eksamen i morgen folkens! Dette klarer dere!

52 kommentarer

Nora

Tusen takk! Lykke til du også!

Ingrid

TUSEN TAKK JEG ELSKER DEG

Ååå!!! Takk Kristine, du er god!!!

thebaldgal

Har søren meg engelsk eksamen imorgen og var nesten helt lost før jeg leste dette, Tusen takk og lykke til!!

TUSEN TAKK KRISTINE!! ELSKER DEG SÅ MYE NÅ

M

Tusen hjertelig takk Kristine! Dette trengte jeg virkelig, masse lykke til i morgen du også ;*

G

Har og engelsk i måra, takk for lesetips og masse lykke til <3

Ariana

Hei!! Jeg har lest at du mestrer nynorsk veldig bra! Så jeg lurte på om du hadde noen gode tips til en som skal opp i nynorsk eksamen på tirsdag?❤️😊🙈

TUUUUUSEN TAKK! Dette trengte jeg virkelig!!<3

Supre tips som passer både til tentamen og eksamen!! Et annet tips jeg synest er supert, er å sjekke ut udir sine sider. Der ligger det tidligere eksamensbesvarelser, men karakter og grunngivning for karakteren. Så å sjekke hvordan en god tekst er bygd opp osv så funker det bra<33

Marte

Hei Kristine :) Jeg bare lurte på noe... Du er alltid så brun og fin, og jeg lurte på om du tar sånn "barbie dop" sprøyte? Hvis ikke, så håper jeg du kan si hvilken selvbruner du bruker! For alt jeg har prøvd lukter vondt, ser fælt ut osv!

Vilde

Hei kristine! jeg trenge svar fra deg! Har vært syk lengre, og har ikke fått med meg hva jeg kom opp i den 13.mai. Har eksamenen vært allerede `?

ÅÅÅÅ tusen takk!! Det var drit kult at du gjorde dette, ble sikkelig glad! Stjeler de til meg for i morgen! Tusen takk igjen <3<3

Karoline

Kan du lage et likt innlegg om norsk/nynorsk eksamen?:))

SARA

Du gjorde akkurat livet mitt 1000 ganger lettere. TUSEN TAKK, og LYKKE TIL ALLE SAMMEN MED EKSAMEN!! Elsker dere uansett hva

Tiril

TUSEN TUSEN TAKK!!!<3<3

Cece

Good luck Kristine :)

TUSEN TAKK

Amal

Så mye kjærlighet det var her.. haha, du reddet livene til de som har eksamen imorgen ;) lykke til babes

Wiktoria Habiera

Går i 10 klasse, og ble trekt opp i engelsk skriftlig. Du aner ikke hvor mye du hjelper meg nå, tusen takk!

Helene

Tusentakk !! Skal skrive ut alt dette :)

bjerkreimsjenta

Hadde allerede lånt Twillight for akkurat denne grunnen xD

silje

Hei!

Dette har ikke så mye med innlegget ditt å gjøre, men jeg lurer på noe; hva tenker du egentlig om slike "klikkoverskrifter" som noen bloggere bruker for å få lesere?

Dette er noe jeg aldri finner på din blogg, og det er jeg glad for! Du er virkelig kjempeflink! Samtidig som du er suksessfull er du også menneskelig, for vi ser at du jobber hardt for resultatene, det beundrer jeg :) Har en følelse av at du kommer til å bli sett enda mer fremover nå!

O

Altså, nå kommer jeg sikkert til å ødelegge humøret ditt, men kunne du praktisere at det heter "etter hvert" i to ord? Masse lykke til i morgen, btw.:)<3

Mary

Enig med det aller meste av dette, men det er en ting jeg ikke liker veldig godt. Mange mener at for å skrive et bra essay må man bruke veldig avanserte ord, men det er for det meste ikke sant. Så lenge du skriver profesionelt og formelt, er det ingen grunn til å bruke 'overly complicated words'. Si motivate heller enn galvinize. Fokuser heller på intelligent innhold enn store ord, ellers risikerer du å bare høres pretensiøs ut.

Tusen takk, evig takknemlig

Tusentakk <33

maria s

hei!

Kan du gjøre slik til norsk tentamen også? Det hadde vært en stor hjelp!

Tusen takk! Hadde engelsk i dag og fikk bruk for disse dokumentene:)

Adadb

Sitter og leser dette selv om jeg akkurat ble ferdig med eksamen, hahah, bare fordi du er flink <3

Bra initiativ, men tipsene fungerte ikke for meg:/ Oppgavene ødela helt...

Haha, det var jo ganske basic ord på den listen da.. Altså, tror ikke du imponerer sensor med "to shrug"

Haha, det var jo ganske basic ord på den listen da.. Altså, tror ikke du imponerer sensor med "to shrug"

Haha, det var jo ganske basic ord på den listen da.. Altså, tror ikke du imponerer sensor med "to shrug"

Jenny

Elsker deg virkelig for dette, Kristine!💛 Kom selv opp i tysk 2(skriftlig) og gjør mye av det samme for å forberede meg. Digger at du er mye mer enn et pent ansikt, selv om det også er veldig pent;-) Du er smart og inspirerer nok mange unge jenter til å gjøre deres beste på skolen. Takk for at du bare er deg selv og viser oss at man ikke trenger å være hjernedød selv om man er pen. Virkelig bra initiativ:-)

Maren

Tusen takk for dette! Nå ble jeg faktisk motivert til å øve litt til engelsk eksamen som jeg skal ha på fredag (går i tiende klasse), for nå vet jeg hvertfall litt jeg kan øve på! Takk!

Hanna

Åå gode tips!❤️❤️

Vilde Marie

Hei jeg lurte på om du kunne legge gamle engelsk eksamene dine sånn at vi kan se hvordan du gjør d!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kristine

Hey!! I har engelsk eksamen på fredag og i e så stressa og i vet ikke hva i ska øve på eller gjør kan du hjelpe me eller legge ut flere tips!!! Plisssss!!❤️❤️❤️

the blackstar

takk skal du ha :*

takk!

TUSEN TAKK!!!!!!

fantastisk

dette er kjempe bra, jeg er så glad. takk for hjelpen.

Anonym

Sjeleglad jeg fant dette innlegget nå, da jeg har kommet opp i eksamen 19. mai og ikke aaner hvordan jeg skal øve. Elsker bloggere med slikt innhold, herregud så flott!!!!

sodd

OK

OK

Mia

Tuuuusen takk!!! Dette kommer til å være til stor hjelp til i morgen! <3333

En lettet person

Du aner ikke hvor mye dette hjalp nå selv om innlegget er skrevet for en god stund siden, thank you so much.

fjank

takk dette var til fantastisk god hjelp

JM

Bra informasjon:) lykke til med engelsk i morgen alle sammen!

Kristine Ullebø

JM: <3 lykke til!!

Tina

Jeg kom tilbake her fordi jeg skulle skrive en engelsk tekst. Men får ikke åpnet dette nå. Mulig du kunne ha lagt ut filene igjen pliiiis?

Tina

Krisssy help a friend in need <3 Jeg trenger dette virkelig nååå. Hadde satt stort pris på om du kunne ha sendt det til meg :D <3

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no