Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

sangen du satt på i taxien

Akkurat nå ligger jeg alene på rommet i den store dobbeltsenga mi. Jeg orket ikke å shoppe mer, så jeg dro hjem fra Dubai Mall litt tidligere enn de andre. Calum Scott sin coverversjon av Dancing On My Own synger i ørene mine gjennom det rosa headsettet mitt nå. Taxisjåføren satt den på i taxien på vei hjem fra byen nå nettopp, nemlig... Jeg falt pladask for den og måtte søke den opp med en gang jeg kom hjem og fikk åpnet Macen. Faen, den var fin. Sånn fin at du får tårer i øynene om du tenker på noe litt trist i mens du hører på den. Mulig det var litt ekstra spesielt å høre den i det jeg satt i taxien med hodet lent mot vinduet i det glitrende skyskrapere streifer blikket mitt. Herregud, hvordan havnet jeg her? tenker jeg. Jeg ser på taxisjåføren som sitter skrått fremfor meg. Han har fin profil. Jeg klarer ikke ta bort blikket, men det gjør ikke noe, for han ser ikke at jeg stirrer. Mørk i huden, svart hår, en usannsynnlig bein nese og et tankefullt blikk. Lyset fra byen rundt oss reflekterer i øynene hans. Hva tenker han på, mon tro? Får denne sangen han også til å tenke på livet? Var det han som satt den på, kanskje? Isåfall har han bra musikksmak. Jeg lurer på om han gleder seg til å komme hjem til kjæresten sin, og hvor i Dubai de bor. Kanskje han er gift? Kanskje han til og med har barn?

Bilen stopper. Bildøren åpnes av en som jobber på hotellet. Han har på seg en fin uniform og hatt, han holder den ene hånden elegant bak ryggen sin og sier Good evening Madam smilende til meg. Jeg trår ut av bilen, svarer ydmykt og like smilende. Ser ned i bakken, litt sjenert, fordi jeg synes det nesten blir for overdådig. Hah... Jeg ekke helt vant til den slags, lille meg fra Førde. Pannen hans er full av svetteperler, og det stemmer godt overens med de 40 varmegradene jeg ser på Snapchat-filteret. Gleder han seg til å bli ferdig på jobb, mon tro? Eller trives han i jobben sin, der han står i den vakre inngangen til et av verdens fineste hotell, omgitt av glitrende palmetrær og gullsøyler? Er luksusen til å føle og ta på, eller blir det for overfladisk?

Jeg bare lurer. Og det er det som er greia. Jeg lurer på så mye om andre mennesker. De er så mye mer enn taxisjåføren som kjørte deg hjem fra byen og han som tok deg imot da du ankom hotellet. Alle mennesker har sin historie, og det fascinerer meg til det uendelige. Det er en evig rundgang av underholdning for meg. Lurer på om noen, noen gang har tenkt slik om meg i det de har passert forbi meg og forvekslet blikk med meg i et sekund? Hm. For jeg gjør det hele tiden.

Jeg går inn på hotellet, tar heisen opp til 17. etasje og setter meg på rommet alene i den store dobbeltsenga. Setter på sangen fra taxien. Dæven, den må dere høre.


 

18 kommentarer

Henriette Celin

06.09.2016 KL. 21:32

Må få hørt den sangen skjønner jeg, hehe. Herlig når man hører sånne og bare må løpe hjem å finne dem ^^

Artige tanker. Jeg tenker også sånn av og til, og undres veldig hva andre kan tenke om meg og (:

06.09.2016 KL. 21:45

Den sangen er så nydelig! Håper du har sett hans audition fra britans got talent. Så flink!

Thea

06.09.2016 KL. 21:54

Dette innlegget var skikkelig.. ja, jeg vet ikke helt hva jeg skal si, annet enn at det ga meg en rar følelse. På en fin måte altså.

Siri

06.09.2016 KL. 22:06

Sangen var... nydelig! Er noe med det, har også slike øyeblikk av og til, og jeg liker dem. Det får en til å tenke litt liksom, deep thoughts!

06.09.2016 KL. 22:10

Hørte den sangen først gang på YouTube på en sånn audition. Den auditionen er bare helt nydelig!! Søk på den!! Lover frysninger hver gang.

Andrea

06.09.2016 KL. 22:12

Bra innlegg! Virker utrolig reflektert og jordnær <3

hanne

06.09.2016 KL. 22:17

elska når du skrive sånne innlegg som ditta der eg føle eg drømme meg litt vekk. samme som det innlegget om barndommen din for litt sida. fortsett sann! du er meget god til å skrive, kristine :)

Kristine Ullebø

06.09.2016 KL. 22:40

hanne: Tusen hjertelig takk, Hanne. Jeg elsker å skrive slike innlegg selv, å skildre spesielle øyeblikk for dere. Klem <3

Hanna

06.09.2016 KL. 22:26

Hei Kristine, taxisjåførene i Dubai er som oftes uten familien. De har nettopp kun reist dit for å sende penger tilbake til dem. Det som er normalt for taxisjåførene er at de bor i en liten leilighet (se for deg størrelsen på toalettet ditt hjemme) med gjerne 10-15 andre menn som er i akkurat samme situasjon. De tjener akkurat nok til husleie og kanskje 100kr de kan sende hjem til kone og flere barn.

Plis ikke tro de har det så flott, å være taxisjåfør for mange av dem er deres eneste utvei.

Mvh en som tenkte du burde vite det.

Maren K

06.09.2016 KL. 22:32

Kult å høre at du har det fint på tur, men husk også på at det er et land hvor kvinner flest ikke har det så fint! Prøv å få med deg også dette så du får mest mulig utbytte av reisen din i større sammenheng.

Silje

06.09.2016 KL. 22:34

det beste innlegget jeg har sett du har skrevet på en stund! veldig bra, kristine.

Camilla Acklam

06.09.2016 KL. 23:17

Veldig bra skrevet! :)

Edith

06.09.2016 KL. 23:22

https://m.youtube.com/watch?v=aQ-vU28uPb0

Hvis du kopiererer det jeg skrev inn over og limer det inn i søkefeltet, skal det kommet et cover av denne sangen. Den versjonen synes jeg personlig er sååå mye finere, virkelig hvert å høre den.

Elsker sånne innlegg som dette!

Guro

07.09.2016 KL. 00:11

Veldig bra innlegg, Kristine! Tenker ofte sånn eg og, veldig spennande. Glad for at du ser andre menneske sjølv når du omgåast i den luksusen du gjør i Dubai. Håper det er mange der ute som tenker sånn, og ikkje berre på seg sjølv heile tida. Vi er trass i alt berre menneske heile gjengen...

Kos deg videre på tur!! Hilsen Guro❤️

Vilde

07.09.2016 KL. 06:56

Har selv bodd i Dubai i 2år, og syntes nesten at det er ille at du romantiserer byen sånn som du gjør. Ja da, Dubai er en fin by. MEN den har blitt bygget opp av moderne slavehandlere, taxi sjåføren du satt på med har nok ikke noe familie her, de er hjemme i et annet land, og han er her for å forsørge dem. Joda, han er sikkert glad for å faktisk ha en jobb, og forsovet er han vel heldig, han kunne vært en av de stakkarse som bygger hus/leiligheter i 50 grader. Men men.. Håper du har hatt en fin tur i Dubai, og det er selvfølgelig drit spennende for deg, det skjønner jeg. Håper bare du tenker litt på at alt er ikke like fint som de skal ha det til her..

-Vilde 19 :)

Charlotte

07.09.2016 KL. 13:24

Ah, Dubai ser så sinnsykt lekkert ut! Men merket du noe til kvinneundertrykkelse? Trodde ikke man fikk gå så lettkledd der..

07.09.2016 KL. 13:49

Så en skrev om taxisjåførene. De er som oftest hentet fra India, og jobber i 11 mnd, og sender penger hjem til familien. også har de en mnd fri. Mammaen min snakker alltid med mennesker hun møter på sin vei. Da også taxisjåførene, haha. Men selvfølgelig det kan være forskjell på de alle.

Barbora

07.09.2016 KL. 20:08

This was a really good post!! Very interesting to read and I could totally picture the situation as if I was reading a book! Good job Kristine♥

Actually I always wonder what bloggers and famous people think while reading the comments...

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
hits