Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

oppskrift: tuna salad med hjemmelaget aioli

Jeg har skjønt det slik at mange av dere savner de sunne oppskriftene mine og ønsker mer av de - så jeg har lyst å poste mer av nettopp det i 2017. I går hadde jeg lyst på noe lett til middag, etter litt for mye pizza-spising de siste dagene, så da heiv jeg sammen en tunfisk-salat som viste seg å bli helt fantastisk god! SÅ fantastisk god at jeg ikke kan unngå å dele den med dere!

TUNA SALAD

Dette trenger du:

Kremet tunfisk:
- 2 bokser tunfisk i vann
- En halv boks kesam
- Purreløk
- Salt, pepper, ferskpresset sitron

Salat:
- Hjertesalat
- Spinat
- Rådkål (Gjerne ta mye av dette! Rødkål er supergodt og SUPERsunt!)
- Mais
- Avokado i terninger
- Hardkokte egg


Slik lager du salaten: Kutt opp alle ingrediensene og ha de i en bolle, hell over sitronsaft, balsamico og olivenolje.

Hjemmelaget aioli:
- 1 stor eggeplomme
- Rapsolje
- Salt, pepper, hvitløk, sitronsaft

Slik lager du aioli: Dette krever 2 personer og en god dose konsentrasjon! Finn en står skål og ha eggeplommen oppi. Mens en begynner å vispe eggeplommen, heller den andre personen en tynn(!) stråle med rapsolje helt til konsistensen er kremete, slik som du ser på bildene mine. Ha i salt, pepper og sitronsaft til slutt.

Hjemmelaget aioli er MYE bedre enn den du får ferdiglaget på butikken, eller på restaurant for den del - spør du meg. Denne er sååå god!! Og veldig enkel i grunn, du må bare konsentere deg. Hehe. Jeg skal defintivt begynne å lage flere matretter med aioli etter denne herlige opplevelsen.

Gjerne topp salaten med en god dose chilikrydder. Og mye balsamico! Det er så godt.



Håper dere tester ut :-) Tunfisken kan så klart sløyfes om du ikke spiser fisk, men da ville jeg supplert med mer egg eller kanskje laget foccacia eller hatt noe pitabrød til, slik at man ikke går sulten fra bordet, haha. 

12 kommentarer

04.01.2017 KL. 13:36

Aioli er jo hvitløksmajones, uten hvitløken er det jo bare hjemmelaga majones, ikke aioli.

Lisa B

04.01.2017 KL. 13:37

Thank you so much for sharing this amazing recipe! Definitely trying this out. x

Anonym

04.01.2017 KL. 13:44

Ajoli er som noen over skriver - hvitløksmajones. Det du har laget her er altså ikke ajoli men majones

Veronica

04.01.2017 KL. 13:59

Never mind at det står hvitløk i oppskriften da, folkens. Det driter vi i å lese :) Kanskje hun bare glemte å nevne hvitløken i fremgangsmåten?

04.01.2017 KL. 14:03

Veronica, hun redigerte det igjen. Glemte det sikkert. ☺ Skulle gjerne visst antall fed og fremgangsmåte og da.

Emilie

04.01.2017 KL. 14:09

Nå vet ikke jeg om du spiser kylling, men å lage kyllingsalat, enten med "salat kylling" eller stekt kyllingfilet, og bytte ut aiolien med pesto - det er også super godt! Skal definitivt prøve aiolien her, for syns det er sååå godt. Spiser ikke tunfisk, så det blir ikke prøvd, haha, men godt å se det er flere enn meg som er glad i masse avokado :p

Hege Kristin

04.01.2017 KL. 14:25

så godt ut!

Emma L

04.01.2017 KL. 14:30

Det der så bare fantastisk godt ut!

Kristin

04.01.2017 KL. 14:40

Dette så sinnsykt godt ut!! Denne oppskriften skal prøves framover. På tide med litt kostholdsskifte hehe..

04.01.2017 KL. 19:13

Kan ikke du be leserene legge igjen flauser i kommentarfeltet? Det er så gøy å lese

04.01.2017 KL. 19:56

Når kommer svar på spm runde?:)

Anna

04.01.2017 KL. 21:58

Yum! Det du la ut på snap i dag så også sykt godt ut, hva var det? Kommer det en oppskrift på den også? Klem

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
hits