hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kategorier

 • Hverdag
 • Dubai september 2016
 • Los Angeles 2016
 • Språkkurs Miami 2016
 • Skiathos, Hellas 2016
 • Dubai 2016
 • Surfecamp Portugal 2016
 • New York 2015
 • Kypros 2015
 • Summeranza i London 2015
 • Språkreise til Florida 2014
 • Mallorca 2013
 • Rhodos 2013
 • Hellas 2012
 • Konkurranse
 • Mat og oppskrifter
 • Outfit
 • Trening
 • Ukens spørsmål
 • Kristine Ullebø

  Kristine Ullebø

  Kristine
  Ullebø

  heller ensom enn dårlige venner

  Jeg så en dokumentar for noen dager siden, hvor en voksen mann fortalte om en venn han hadde hatt hele livet, som han plutselig bestemte seg for å slutte å tilbringe tid med. Hvorfor? Fordi han ikke verdsatte å henge med han lenger. Det hadde ingenting med vedkommende å gjøre, det var bare det at han ikke fikk utbytte av selskapet hans lenger - fordi de hadde utviklet seg i forskjellige retninger i livet. Høres ganske harsh ut, men pokker, så sant det er. Og så viktig, ikke minst. Hvor mange ganger har vi ikke hengt med en venninne som vi... egentlig ikke liker så veldig godt? Ofte har jeg tenkt at wow, jeg skulle heller ønske at jeg var hjemme og så på film med en skål potetgull i fanget mitt. På videregående er det vanskelig å bare "kutte ut" mennesker i livet ditt, fordi man på mange måter blir tvunget til å henge sammen om man er i samme gjeng, miljø eller klasse - men etter at jeg sluttet på videregående har jeg virkelig blitt egoistisk på min egen tid og hvem jeg bruker den på. For sannheten er den at livet er kort. Jeg fyller 20 år om to dager, og før jeg vet ordet av det er ungdomstiden min borte. Uff, jeg får frysninger. Jeg orker bare ikke å se tilbake på denne tiden og vite at jeg har sløst bort både tid og energi på mennesker som ikke gir meg noe. Heeeellllll noooo. Okey, så hvem her har IKKE klaget til en venninne over en annen venninne som "er så irriterende og så problematisk å forholde seg til"? Slik var jeg også før. Men vet dere hva dere skal gjøre? Ikke klag over det til andre. Gjør noe med det selv. Son ut den irriterende venninnen din så godt det lar seg gjøre, bruk tiden din på de menneskene som tilfører deg noe godt. Og om du ikke har så mange andre, så er vel det en ypperlig sjanse til å dyrke nye vennskap, eller hva? Jeg vet at det er ikke bare-bare, og man trenger ikke å gjøre radikale endringer som å droppe venninnen TOTALT og lage en sværa krangel, men sørg i det minste for at du ikke bruker for mye tid på disse menneskene. Kanskje man er avhengig fordi man ikke har så mange andre, men faen, da ville jeg heller vært litt ensom i en periode, fremfor å måtte henge med dårlige mennesker kun fordi jeg ikke har noe annet. Energien din og tiden din er mye verdt, og den skal brukes med omhu.

  Dette var noe av det jeg diskuterte over et glass vin med min kjære venninne Telma i går kveld. Vi dro på Olivia på Tjuvholmen og ble sittende der i et par timer og bare prate om... alt. Superkoselig. Den jenta er gull, virkelig. Vi har hatt fellesvenner i et par år, og i høst fant vi plutselig ut at vi er naboer! Så da møttes vi, hvorfor ikke liksom? Lite visste jeg om at hun var HELT lik meg i hodet. Herregud, jeg har møtt kanskje 3 mennesker som henne i livet mitt. Om jeg ligger våken om natten og ikke får sove fordi jeg tenker for mye på ting ringer jeg henne, og hun vet alltid hva hun skal si. Gleder meg til å tilbringe mer tid med henne fremover.

  Husk at ingen tvinger deg til å være med noen. Har du en dårlig venninne, gjør noe med det, ikke bare gå rundt og fortell hvor lei du er av henne til andre mennesker. Det er vanskelig når du står i det ja, men når du er 85 år og ser tilbake på livet ditt kommer det til å gå opp for deg hvor enkelt livet egentlig var. Tenk litt på det.

  23 kommentarer

  Victoria Larsen

  08.01.2017 KL. 11:52

  Så fine bilder! :D

  miriam

  08.01.2017 KL. 12:10

  tok meg selv i å tenke over hvilke av mine venner jeg henger med kun på grunn av gamle vennskap og fordi jeg ikke har kuttet de ut, men kommer faktiskt ikke på noen! det er sykt fantastisk, og slik som du sier - det er bedre med en god venn som gir energi, enn å ha en venn man mister energi av.

  Anonym

  08.01.2017 KL. 12:56

  Ingvild! What happend amoung you?

  Anonym

  08.01.2017 KL. 13:01

  are you wearing bell-bottom pants?

  Christine

  08.01.2017 KL. 16:08

  Hvor er jakken din fra?

  08.01.2017 KL. 17:56

  Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Føler selv at jeg har flere "midlertidig venner". Altså jeg er bare sammen med de fordi vi er i samme gjeng, skal være russ sammen til neste år og går i samme klasse. Tenker på hvor mye drama innad i gjengen det hadde blitt hvis jeg hadde brutt kontakten nå, så jeg venter 1 1/2 år til hehe. Tenker at det viktigste er at jeg selv er klar over hvem som er mine ekte venner, og hvem som ikke er det. Altså venninna som går og baksnakker meg til andre bryr jeg meg liksom ikke så mye om for jeg vet at jeg kommer ikke til å holde kontakten etter videregående uansett.

  Kaia

  08.01.2017 KL. 19:30

  du har så mye gode tanker! har selv 0 kontakt med mange fra vgs og er litt ensom, men heller ensom alene enn i et rom med mange andre..

  velger å heller ta max vare på de nærmeste!<3

  Anonym

  08.01.2017 KL. 20:06

  Heyo, hva het dokumentaren?

  Kristine Ullebø

  09.01.2017 KL. 08:38

  Anonym: Det er Chef's Table, en serie om mat hvor de tar for seg ulike kokker i hver episode. Den episoden (i sesong 1) var med Francis Mallmann - det var han jeg pratet om i starten av innlegget :) Selv om serien handler om mat i utgangspunktet tar den for seg mye tanker og deler av livet til hovedkarakterene! Anbefaler absolutt å se :)

  Tine

  08.01.2017 KL. 20:56

  Det her er så sant, og det er noe jeg ikke har skjønt før etter jeg fullførte videregående.

  Så mange har vært hyggelige mot meg, og jeg likedan, kun fordi vi var i "samme" gjeng og derfor ble "tvunget" til å være sammen. Det er egentlig ikke vondt ment, sannheten er at man ikke passer like godt med alle. Noen har man bedre kjemi med, og man trenger ikke tenke på samtaleemner når man møtes for at ting ikke skal bli kleint.

  Nå som jeg er ferdig på videregående har jeg kun kontakt med dem jeg kan snakke om alt om, de jeg klikker med. Jeg tar ikke kontakt med noen som ikke tar kontakt med meg, eller setter pris på min tilstedeværelse.

  Som du sier, livet er kort og det gjelder å tilbringe sin tid på jorden med mennesker som vil deg godt. De du har null bekymringer med, som du kan sitte usminket i tilgrisede klær med og likevel føle deg fantastisk.

  De andre møter jeg på fest, hilser høflig på og går videre :-)

  Hege Kristin

  08.01.2017 KL. 21:36

  helt sant det du skriver!

  Ida

  08.01.2017 KL. 21:59

  Det her trengte jeg virkelig nå. Tusen takk.

  (elsker måten du skriver og formidler på, virkelig!)

  Kristine Ullebø

  09.01.2017 KL. 08:36

  Ida: <3 <3 <3

  Anonym

  08.01.2017 KL. 22:12

  vet du hvor det rosa sikksakkskjerfet er fra?:)

  Kristine Ullebø

  09.01.2017 KL. 08:36

  Anonym: Nei, det vet jeg dessverre ikke :/

  Sandra

  08.01.2017 KL. 23:58

  jeg er den vennen som ble kuttet ut. jeg var ikke interessant, kul eller viktig nok. de ville heller henge med andre fremfor meg.

  jeg er enig i det du skriver, men vær så snill, tenk over konsekvensene til den andre personen før du gjør noe drastisk.

  09.01.2017 KL. 16:37

  Det er mulig denne venninna ikke mener å være irriterende eller lite koselig. Noen ganger må man bare jobbe med seg selv, og ikke legge all skyld på andre.

  Barbora

  09.01.2017 KL. 16:49

  really great post! SO TRUE♥

  Lucie

  09.01.2017 KL. 21:50

  All of the lights *o*

  Lucie, xx

  http://thefrenchpier.blogspot.com/

  C

  09.01.2017 KL. 22:04

  Er enig med deg. Det kan virke harsh, men noen ganger må man bare velge hvem man vil bruke tida si på, og hvem som gir en noe. Livet er for kort til å være med folk en ikke liker. Men på den annen side bør man alltid gi folk en sjanse, og ikke droppe dem på feil grunnlag. Det er jo stor forskjell på å droppe en venninne som er frekk mot en og droppe en som er stille fordi en ikke kjenner vedkommende så godt enda. Men om man prøver å føre en samtale med den stille/ ta initiativ til ting og det ikke fører noen vei så har man prøvd. Man merker jo fort om man har kjemi med noen eller ei, men noen ganger kan det også ta litt tid, men plutselig så klikker man bra sammen.

  I førsteklasse på vgs havna jeg ved siden av en fyr jeg ikke hadde noe til felles med, og vi prata aldri, og kan knapt huske hverandre fra den tida. Men plutselig havna vi i samme trio pga en tredje felles venninne og idag er alle tre bff, og han er den jeg kan snakke med om hva som helst. Så man vet aldri hvor en potensiell bff er. Noen ganger tar det bare litt tid.

  Monika

  10.01.2017 KL. 13:50

  Dette er så sant! Så vanskelig å gjennomføre, men om man først får det til, er det absolutt verdt det. Jeg kjenner spesielt på at energien til de rundt meg smitter veldig over på meg, og at om noen har veldig negativ energi, så blir jeg også i dårlig humør. Bedre å holde seg unna da, de gangene jeg har mulighet til å velge de bort. Hvis man blir dratt ned av de rundt seg, så er ikke dette et vennskap man får mye ut av lenger. Det trenger jo ikke nødvendigvis være noe med personen heller, men noen ganger vokser man bare i forskjellig retning. Fint at du skriver om dette! :)

  Helene

  12.01.2017 KL. 21:47

  Kloke, reflekterte Kristine! Jeg tar med meg flere life hacks etter å ha lest bloggen din i 10min enn jeg gjorde i hele 2016. Jeg er 33 år. Skulle ønske jeg var like oppegående som deg da jeg var 20! Fikk virkelig opp øynene for bloggen din nå, altså. Bra dame, du, bra dame. Skriv bok!

  Sigrun

  14.01.2017 KL. 17:12

  Akkurat det syns jeg er veldig vanskelig, for i de fleste tilfeller er jeg enig. Vi må sette oss selv først. Kutt ut mennesker om suger og ikke gir noe. Men når den andre personen ikke har noen andre? Da er det vanskelig. I slike situasjoner synes jeg vi burde "ofre" oss litt. Ikke hele tiden, men litt. Vi vet hvordan det er å være ensom å alene, føle seg utenfor. Da kan det å bare gå bort å si "hei" kan gjøre dagen til noen bedre. Det å da få høre i ettertid av folk, eller når foreldre kommer bort etter jeg har vært på besøk å sier "takk, det her gjorde faktisk uka til dattera vår" er det verdt det. For deres del. For kanskje noen er slem, folk er idioter, vi er idioter. Vi skal ikke la mennesker som dette gå ut over livet vårt generelt. Derimot kan det å ofre et par timer en dag for å henge med noen, selv om du ikke vil det, være gull verdt i deres øyne. Noen ganger finner vi ut at personen ikke er så ille likevel. Dette føler jeg vi kan ofre for hverandre.

  Vi kan alle gjøre en forskjell.

  Men alt har grenser og vi må faktisk sette oss selv først.

  Skriv en ny kommentar

  Navn:
  E-post:
  URL:
  Din kommentar: