hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

10 ting jeg lærte ved å flytte hjemmefra

- Avokado er svindyrt. Jeg skal lage søndagstaco i dag og jeg droppet faktisk å kjøpe avokado da jeg var på Joker i sted (selv om det etter min mening er 95% nødvendig i tacolefsen), de ville nemlig ha 35 KRONER for EN stusselig avokado som var klemt ihjel og knadd på av x-antall kunder. Nei takk, Joker! Jeg skjønner nordmenn finner det vanskelig å spise sunt når de sunne matvarene er så innmari overpriset. Kjære butikker, kan dere ikke senke prisene LITT på frukt og grønt?- Å handle mat er ikke "bare koselig". Jeg har alltid idyllisert det, haha... Før jeg flyttet hjemmefra drev jeg og fablet til mamma og pappa om hvor koselig det skulle bli å dra på matbutikken hver mandag og gjøre den "ukentlige matvareshoppingen". (SOM om det skjedde... Hahahahaha) Når du er sliten etter en lang dag, det er iskaldt ute og bakken er glattere enn glattest frister det lite å kave seg avgårde til butikken og bære tunge poser tilbake. Heldigvis bor jeg i første etasje og det verdsetter jeg seriøst hver eneste dag.

- Klærne tåler i ligge i vaskemaskinen i en dag etter at de har blitt vasket uten at de "råtner".... hehe. Jeg ble alltid fortalt av mamma og pappa at man skal ta ut klærne av maskinen med en gang (ettersom de er våte og må henges opp, naturligvis), og det er nok det mest ideelle ja, men jeg lever et travelt liv og noen ganger går det fullstendig i glemmeboken å hente klærne fra vaskemaskinen. Jeg hentet nettopp noen håndklær som har ligget i mer enn 24 timer og de var heeeeelt fine, de! Hehehehe!

- Mamma's hjemmelagede rundstykker var lukus! Mamma fylte opp lageret med disse i fryseren hver eneste søndag, og lukten som snek seg rundt i huset søndags ettermiddag var bare helt fantastisk.

- Det er MYE som trengst i et hjem. Jeg trodde jeg var ferdig da sofaen, tv'en og spisebord, bestikk og servise var på plass, men det er jo såååå mye småting som trengst. Kjøkkenelementer (jeg skulle lage pizzadeig for noen måneder siden og innså at jeg ikke hadde en eneste kjøkkenbolle, heller ikke visp - så da måtte jeg lage deigen i en havrgrøt-skålen min og vispe med en skje, ha-ha-ha), printer, ark (!!!??), fyrstikker, PENN (Når du flytter inn i en leilighet er ikke kulepenn det første du tenker på liksom?? Men så står du der en dag og skal skrive ned noe og så har du ikke NOE å skrive med, utenom eyelineren i sminkemappa), vaskemiddel, bøtte... lista er lang. Og jeg står stadig i en situasjon i leiligheten hvor jeg mangler noe.

- Papp er noe av det mest irriterende som finnes. Føler jeg går med papp HELE tiden, haha. (Kanskje fordi jeg drikker så mye mandelmelk...)

- Gulvet blir sinnsykt fort skittent. Jeg føler jeg støvsuger hver dag! Og når jeg tenker over det, så var det vel det mamma og pappa gjorde hjemme også...?

- Å lage middag tar lang tid. All hyll til mamma som har laget middag til familien hver eneste dag, selv etter en lang dag på jobb. Du er flinkere enn flinkest, mamsen!

- Mat går faktisk ut på dato. Haha. Hjemme sørget alltid mamma og pappa for å fjerne matvarene i kjøleskapet som var gått ut på dato/hadde råtnet, men nå er det jeg som må ta meg av den jobben. Jeg HATER utgåtte matvarer. Det føles som totalt waste, og det er det jo faktisk. I går måtte jeg kaste en kartong Biola som hadde råtnet, og jeg kjente oppriktig at en liten del av meg ble lei seg.

- Enda en ting om middag... Jeg skulle satt enda mer pris på å komme hjem til middag som stod ferdig på bordet!! Aaah! Lite visste jeg om HVOR mye det var verdt.Om du bor hjemmefra og har noe du vil tilføye så må du gjerne legge igjen en kommentar! Hihi. Synes det er moro å høre :)

29 kommentarer

Maiken Elise

12.02.2017 KL. 18:56

Haha la også merke til ting som dette når jeg flyttet ut, ganske sykt hvor mange ting du ikke kommer på før du trenger det!

Ha en super kveld :-)

Linda

12.02.2017 KL. 19:05

Matvarer trenger ikke være dyrt, du må bare gå på en billigere butikk enn joker. Et lite tips som vertfall redder en fattig student er å laste ned appen mattilbud. :)

Anne

12.02.2017 KL. 19:11

Du burde ta en tur på såkalte "innvandrerbutikker". Der har de masse god frukt og grønt, og særlig avocado er mye billigere. Den som er nærmest meg får man et nett med ca. 10 mellomstore avocado til rundt 40 kroner :)

J

12.02.2017 KL. 19:15

Anbefaler deg å bli kiwipluss medlem hvis du ikke allerede er det :) 15% rabatt på frukt og grønt, som generelt er billigere enn hos joker uansett om du er medlem eller ikke. Bare et tips!

Iqra Mahboob

12.02.2017 KL. 19:21

Vil bare komme med et lite tips! Du får kjøpt 1 kg avokado for 29,90 på en grønnsaksbutikk på Grønland. Mye rimeligere enn prisen på Rema 1000, Meny ++. :-)

Hege Kristin

12.02.2017 KL. 19:30

mye fint du har lært :D

12.02.2017 KL. 20:17

Coop har også nett med 8+ avokado til rundt 50kr🎉

12.02.2017 KL. 20:27

Betale for internett selv...

Henniie

12.02.2017 KL. 20:29

Jeg bodde et år på hybel, og lærte meg ganske tidlig at jeg måtte prioritere pengebruken. Budsjett er kjempe smart, og lurt om du vil gjøre noe eller vil kjøpe noe som koster litt. Og det er ikke så vanskelig som folk skal ha det til heller. Alle vet hvor mye de kommer til å få inn på konto. Alle vet hva de "faste kostnadene" er - telefonregning, strøm, husleie. Så prøver du deg frem med hvor mye penger du vil bruke på mat i uken. Og resten sparer du, dersom du har noe til overs.

12.02.2017 KL. 20:32

Så du hadde ikke råd til avokado til 35kr men har råd til å fylle inn i leppene dine og spise ute hele tiden? Prioriteringer😂

J.

12.02.2017 KL. 20:40

Tomme drikkekartonger skal ikke i papp (rød pose) de skal i orange pose. Med mindre dere har annen kildesortering i Oslo da vel og merke. :)

:)

12.02.2017 KL. 20:48

^ til du over her,det handler nok ikke om at hun ikke har råd, men prinsippet om å kjøpe en avokado til 35 Kr er sykt overpriset om du så et millioner eller en med "dårlig råd" :)

Mie

12.02.2017 KL. 20:57

Det heter "mammas rundstykker" hvis man skal følge bokmålsgenitiv😊 En vanlig feil, jeg bare irriterer meg grønn hver gang jeg ser den 💩

C

12.02.2017 KL. 21:14

Klærne skal tas så fort som mulig pga bakterievekst. De burde tas innen en halvtime, maks 1 time, med tanke på bakterieveksten som vil forekomme :|

http://www.kk.no/livsstil/lar-du-klærne-ligge-i-vaskemaskinen-23077

Therese

12.02.2017 KL. 21:26

anbefaler en tur på grønland og innvandrerbutikkene der! sååå mye fin og god frukt/grønnsaker :)

Håkon

12.02.2017 KL. 21:45

Hahaha mamma og pappa har aldri rydda utgått mat utav kjøleskapet, det har eg gjort. (Men det har du nok aldri fått med deg lol)

Mvh din bror

Kristine Ullebø

12.02.2017 KL. 22:35

Håkon: Hahahahahahhaha tenkte på deg når eg skreiv det

12.02.2017 KL. 23:34

Nei, klær og håndduker tåler absolutt ikke å ligge et døgn våte i en innestengt vaskemaskin. Hei sure klær.

13.02.2017 KL. 00:22

Kjøp frukt pg grønt på innvandrerbutikker!! Myyyye billigere, tror det er flere stykker ikke så langt frå der du bor :)

Ida Øverland

13.02.2017 KL. 10:29

hahaha elsker dette innlegget, Kristine! Og kjenner meg veldig veldig igjen. Spesielt morsomt dette med pappen, for jeg har egentlig ikke tenkt så mye over det, bortsett fra at jeg selv også føler jeg går ut med den hele tida! haha. håpe du får en fin dag!

13.02.2017 KL. 15:12

Er 21 år om noen dager, å har kjøpt mitt første hus med samboern for et år siden. Jeg har en leddsykdom så jeg ble plutselig hjemmeværende, å jeg gjør virkelig ingenting annet enn å vaske/rydde/lage mat hele dagen - HVER dag. Hvordan klarte mamma alt dette ved siden av en jobb liksom, haha!

Camilla

13.02.2017 KL. 15:40

Jeg hater å bruke penger på dopapir(!), snakk om å "kaste penger i do", hehe.

En av de tingene jeg husker best da jeg flyttet hjemmefra er hvor stille alt var. Ingen å snakke med rundt middagsbordet, og siden ingen snakket ble alle "huslydene" veldig merkbare.

Nå har jeg samboer, men hver gang han er ute og reiser kommer den samme stillheten snikende. Den er litt nifs, derfor pleier jeg å synge av full hals for å ikke merke den. Det er jo en fordel med å bo alene; du kan gjøre som du vil uten at noen skal bli irritert :-) En annen fordel med å ikke bo sammen med foreldre, er at man setter mye mer pris på dem, og alt de har gjort opp gjennom tidene for familien. I alle fall gjør jeg det.

Jessica Waldorf

13.02.2017 KL. 15:43

Biola inneholder melk.

Bare sånn til info, hvis du hadde tenkt å unngå melkeprodukter :)

14.02.2017 KL. 10:01

Nå er jo joker den dyreste butikken da! Rema 100 eller kiwi har jo frukt og grønt rabatter hvor du kan få en avocado til 10,- liksom....just saying ;-)

Sara Eleanor

14.02.2017 KL. 10:25

Nå er jeg en gammal dame i forhold til deg, og har bodd hjemmefra i nærmere 10 år, men jeg tenkte jeg skulle tipse deg om at man faktisk kan bestille matvarene sine på nett! Jeg er 8mnd gravid og hjemlevering av matvarer har vært min store redning de siste månedene (faktisk sitter jeg og venter på en bestilling på hele 3500,- as I type!)! Her handles det både på kolonial.no og meny.no. Meny har større utvalg, men Kolonial har begynt å ta imot panteflaskene dine og lagre det som kreditt i nettbutikken for deg! Aldri mer skal jeg bære tunge poser fra butikken! :D

Sandra H.

14.02.2017 KL. 12:34

Kunne du ha skrivet ett innlegg om det å flytte hjemmen fra? Skal snart flytte hjemmenfra, og lurer på hva man trenger (alt liksom).

Og åssen det er og måtte kjøpe ting hele tiden, og hva budsjett du har.

Hanna

14.02.2017 KL. 14:15

Ser at andre også har kommentert det, men ja en vask skal ikke ligge lengre enn 1 time. Man kan kanskje ikke lukte det og tøjet ser fint ut, men hygiene messig kan håndklærne være en bakteriebombe som du senere tørker kroppen med, not good, så unngå det. Vet ikke om du har det men noen vaskemaskiner har en timer som gør at du kan utsette vasken så det passer til når du har tid :)

Oda

14.02.2017 KL. 20:51

Eg lurte berre på kor dekselet på det fyrste biletet er ifrå? Elskar bloggen din! Stå på :)

Ida

15.02.2017 KL. 17:04

Kiwi og Rema har som regel ganske små avokadoer (perfekt når man bare skal ha til én eller to personer) til 6 kr :D

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar: