hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

jeg kommer alltid til å være en loner

"Jeg får bare så ekstremt mye energi og inspirasjon av å være alene."

I forhold til forrige innlegg jeg skrev: jeg vet at det er mange som har det samme personlighetstrekket, faktisk er det ca. 15-20% av befolkningen som er høysensitive. Jeg tror ikke det handler om alderen for min del, som noen av dere skrev... Dette sitter dypt i meg og jeg vet at dette er en del av Kristine som jeg bare må lære meg å leve med på best mulig måte. En av grunnene til at jeg føler dette så sterkt, er fordi jeg ser meg selv i kontrast til vennene mine, og jeg føler jeg ikke alltid klarer å møte dem og deres forventninger fordi jeg er så innesluttet som jeg er. Jeg har veldig få venner som har den "tankegangen" jeg har, derfor har det sikkert vært vanskelig for dem å forstå hvorfor jeg er så vanskelig å nå inn til. For dem er det sikkert helt absurd at jeg kan takke nei til å henge til fordel for å sitte hjemme for meg selv en fredagskveld uten noen planer. Jeg får bare så ekstremt mye energi og inspirasjon av å være alene. Spesielt med den jobben jeg har (blogging) er det viktig for meg å hele tiden være inspirert, og da trenger jeg tid for meg selv. Men for all del, inspirasjonen slukner om jeg ikke sosialiserer meg. Jeg er ironisk nok utrolig sosial av meg, det har dere kanskje skjønt her på bloggen, men jeg sørger for å være med mennesker i små doseringer. Om du henger med meg kommer du til å merke at jeg gir alt av energien min til deg. Det er noe av det jeg faktisk har fått mest kompliment på - jeg kommer inn i et rom og har med meg ikke bare et stort smil, men også en positiv energi som smitter over på andre.

Vel.. Jeg kommer nok alltid til å være litt loner, tror jeg. Loner på en bra måte, altså.

Fabian (bloggen hans finner du HER) och meiii

Jeg startet dagen på kafé i dag. Da jeg våknet og så at sola skinte utenfor de store soveromsvinduene mine ble jeg så glad!! Og da jeg gikk ut av døren og fikk solskinnet rett i fleisen ble jeg enda gladere!! "Det er snart VÅÅÅÅR" ropte jeg. Aaaah! Tiden fremover er seriøst min favoritt-tid i løpet av året, for nå går det liksom BARE fremover. Gresset blir grønnere, fuglekvitringen blir høyere, temperaturen blir varmere, huden blir brunere og sinnet blir blidere. Iiiiiiihhhh.

På kafé sørger jeg alltid for å få vindusplass, slik at jeg kan sitte og se på alle menneskene som går forbi.

Hehehehehehe... Så klart deler jeg bort deksel av meg selv på.Tenk når det er sommer her, a! Wooooho! Olaf Ryes er det fineste stedet i Oslo på sommeren!! Av det jeg har sett, da. Jeg har enda mye å utforske i denne byen :)

21 kommentarer

Lisa B

13.02.2017 KL. 18:54

I seriously can't wait to spend my summer this year in Norway, and a part of it as well in Oslo! I am always so excited by the way you describe the city and and life there. I love to read your posts about how it's gonna be in the summer, and what one can do in summer in Oslo. Thank you for getting me such high anticipation! <3

Camilla

13.02.2017 KL. 19:09

Det at du trives så godt aleine kan også ha noe å gjøre med at du har fått deg kjæreste? Det er nok et personlighetstrekk ja, Men tror der blir forsterka av å ha en kjæreste som 'alltid er der' hvis du trenger det. Jeg har det i alle fall sånn. Har alltid trivdes i eget selskap, men når jeg var singel merka jeg at jeg hadde myyye større behov for å være sosial. Jeg fikk mye mer energi av å henge med venner da enn når jeg har kjæreste. Høres litt trist ut :-s

Hege Kristin

13.02.2017 KL. 20:19

<3

13.02.2017 KL. 20:24

Kan du ikke ta en myers briggs-personlighetstest? Den er veldig lærerik og renommert. Gå inn på 16personalities.com. Hadde vært gøy å se hva du fikk :)

13.02.2017 KL. 20:43

Kan fortsatt komme snø..

Elisabeth

13.02.2017 KL. 21:21

Jeg synes du skriver så bra, og jeg bare digger deg. Og jeg har alltid vært enig i nesten alt av det du skriver og du har en av de bloggene jeg bare MÅ innom før jeg legger meg om kvelden!

Også er du bare utrolig fin. Du er bra! <3

Kristine Ullebø

13.02.2017 KL. 21:24

Elisabeth: Wow! Tusen takk Elisabeth <3 Dette er så godt å lese!!

Lucie

13.02.2017 KL. 21:31

Ahah those phone cases are so cool!

Lucie, xx

http://thefrenchpier.blogspot.com/

Martine

13.02.2017 KL. 22:24

Hvor er jakken fra?

Marte

13.02.2017 KL. 23:04

Hei. Det hadde vært gøy med en videoblogg av deg og fabian. Kanskje dere kan lage en boyfriend/girlfriend tag eller couples Q&A?:-) det hadde vært litt gøy å bli litt bedre kjent med Fabian!

Carina Lie

13.02.2017 KL. 23:06

Elsker måten du skriver på og er for tiden, om du skjønner? Digger at du liksom har blitt så mer deg selv. Jeg har lest bloggen din i en halv evighet, siden Kristine(?) linket deg og har fulgt med helt siden! Kjenner meg så igjen i utviklingen du har vært gjennom med deg selv og funnet bedre ut av hvem du er! Du er dyktig og ikke minst døds RÅ!

A

13.02.2017 KL. 23:31

Så på Snapchat at du leste om freud og psykoanalyse. Hadde du hatt noe som helst kunnskap om psykologi hadde du visst at det der er utdatert bullshit:-) Hadde heller brukt tiden på nyere, relevant fagstoff hvis jeg var deg. Bare et lite tips

Anonym

14.02.2017 KL. 00:54

Hei, enig med A over, Freud sine (utdaterte og kontroversielle) teorier er ikke noe særlig startpunkt om man ikke kan mye om psykologi. Psykologifaget er så bredt og så mangt, er det forskning om personlighetstrekk du kanskje er ute etter nå? Ta et søk etter individual differences i f eks google scholar, du kan jo for eksempel starte med the Big Five av Costa & McCrae - eller bare prøv deg fram med å lese en bok om psykologiens historie. Freud har spillt sin rolle, men det har også mange andre psykologer/psykiatere/andre forskere (før psykologi var et anerkjent fag), dumt at mange legger så mye fokus på Freud kun fordi hans ideer var mer kontroversielle :)

Anonym

14.02.2017 KL. 00:58

Fabian ser ekkel ut på absolutt alle bilder du legger ut av han

pia

14.02.2017 KL. 12:12

Du bør sjekke ut botanisk hage! Det er helt amazing fint vår, sommer og høst! :D

Jenny

14.02.2017 KL. 12:36

Fine bilder!

Har et spørsmål til deg, hvordan stiller du deg i forhold til dine tidligere holdninger til det å dra på cafe vs i dag? Husker veldig godt at du syntes cafe var unødvendig bruk av penger, og at du koste deg mer med mat fra butikken :)

Ikke noe galt i å dra på cafe altså, men husker veldig godt du sa det fordi jeg selv var vgs elev og tenkte økonomisk på den tiden, også syntes det var en fin ting å blogge om :-)

14.02.2017 KL. 13:53

Enig ang Fabian. Han ser på en måte så... skitten ut. Altså møkkete. Også blir det ikke noe bedre med alle ryktene han har på seg...

Kristine Ullebø

14.02.2017 KL. 13:59

Anonym: Han er den mest renslige personen jeg har møtt noensinne, faktisk! Du får mene hva du vil, men hvis du synes han er så skitten og har så fæle rykter på seg så er det bra det ikke er du som er sammen med han, da :D Haaaaappy Valentines kjære Anonym!

Barbora

14.02.2017 KL. 21:39

I am exactly the same when it comes to people.. I cannot socialize for too long.. I love doing things alone, drawing,dancing,singing, basically a lot of creative stuff but then I put all my energy there and need to regain it from people♥

Anonym

18.02.2017 KL. 22:34

Det du beskriver kan også kalles introversjon, som er et mindre omstridt personlighetstrekk innenfor forskning enn høysensitivitet. Høysensitivitet er et mye omdiskutert fenomen innenfor forskningen, og det er mye usikkerhet og uenighet rundt det, imens introversjon er mer stabilt innenfor forskningens verden. Vil anbefale deg å lese om det, da det innebærer mye av det du skriver om her! Det handler i hovedsak om at det å være sosial tar energi fra deg i motsetning til ekstroversjon, hvor man gjerne får energi av å tilbringe tid med andre. Som introvert kan man absolutt være en veldig sosial person (skal ikke blandes med inadvendt vs utadvendt), men man får energi av å være alene.

Hvis du er interessert i dette med psykologi og personlighet vil jeg som sagt anbefale deg å lese litt om dette, da det er mye spennende stoff å lese om det! Mulig du var klar over det fra før av, men ville bare tipse. Også et annet tips når det gjelder stoff rundt personlighet: det finnes mange teorier og teoretikere og retninger, men det som er blitt mest enighet om i forskningen er Big 5, så det vil jeg anbefale deg å sjekke ut! Du kan f.eks ta testen her: http://www.outofservice.com/bigfive/

hilsen psykologstudent :)

Anonym

22.02.2017 KL. 12:56

Du er utrolig flink til å sette ord på følelser!

Jeg er selv en person som blir veldig inspirert av å være alene, fordi det gjør at jeg får ENDA mer ut av sosiale situasjoner. Deilig å ikke kjenne seg alene om slike ting!!

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar: