hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

jeg er drit lei av sminke!

Sminke for meg er egentlig bare et unødvendig stress i hverdagen. Og det som er så irriterende er at INGEN tvinger oss jenter til å klæsje alle disse produktene i ansiktet, men likevel klarer vi å pålegge oss dette presset selv?!

For det første er jeg elendig til å sminke meg, for det andre bruker jeg altfor lang tid (et resultat av at jeg er så elendig) og for det tredje plager det ikke vettet av bare meg at det tar så lang tid, men også de rundt meg. Det var det første jeg sa til Julie (roomien min) da hun flyttet inn. "Jeg troooor jeg er ganske OK å bo med... men jeg bruker motbydelig lang tid på badet". Og kjæresten min... vel, la oss bare si at han også får kjenne på det. Ikke bare går dette utover min tid, men også de rundt meg. Jeg virkelig hater at jeg er slik, men eyeliner, mascara og hele den pakka tar bare så sinnsykt lang tid, uansett hvor mye jeg prøver å forte meg. 1 time foran speilet hver morgen, 7 timer i uka. Det er 7 digge timer jeg kunne brukt på å lære meg å spille gitar, lese en bok, blogge mer... ja, utrettet noe, da.

Den siste tiden har jeg fått skikkelig sansen for en naturlig look. Jeg synes hele den Kardashian-trenden med full contour, bryn som er faded til himmelen og tilbake og alt det KLISSET i ansiktet ikke er noe fint i det hele tatt. Så alternativene er jo å lære meg å sminke meg mindre, eller bare droppe det. Jeg tror jeg må ta et par kvelder foran speilet for å øve meg på førstenevnte. For dere vet kanskje hvordan det er... Når du er vant til eyeliner og masse mascara, føles det KJEMPErart med bare litt mascara??? Hvorfor måtte jeg bli introdusert for eyeliner i det hele tatt? 15 år gamle Kristine var jo såååå søt med bare litt sminke.

I dag går jeg uten noe sminke. Og herregud, så deilig det er. Jeg er litt bleik og ser kanskje litt trøtt ut (det er jeg også), men jeg synes jeg ser mye mer naturlig og "ren" ut, i det minste.

Litt øving er sikkert alt som skal til. Jeg får rett og slett prøve å gå tilbake til da jeg oppdaget sminke for første gang i skapet til mamma, og jeg kun brukte mascara og litt foundation. Ikke bare ser det mye finere ut, men jeg vil spare meg for SÅ mye tid i hverdagen. Spesielt nå som våren melder sin ankomst - da vil jeg neppe stå med ansiktet dekket av 10 ulike sminkeprodukter.

Så syyyyyykt vår det er i Oslo i dag forresten?! Jeg satt i Uber på vei til Idol Looks i dag og bare "YAASSSSS, livet er så jævlig bra, ikke la noe ødelegge for meg nå". Haha. Unnskyld banningen, jeg skal unngå det. I dag måtte jeg bare. 

47 kommentarer

21.02.2017 KL. 16:00

Du e utrolig fin naturlig, Kristine! Jeg selv bruker bare litt farge på øyenbryn og mascara. syns det er så kjedelig å sminke meg. Jeg går heller for en naturlig look. Syns det er fint, jeg!

Du burde gå sånn naturlig flere dager, for du er så vakker! Men du er fin både naturlig og med sminke, så du er heldig der. Ha en fin dag!

Anonym

21.02.2017 KL. 16:14

Jeg er veldig fan av at vi jenter skal være jenter, og jeg syns det er noe utrolig vakkert med oss alle. MEN, den naturlige looken vil heve dette enda mer!! Jeg farger brynene mine og setter vippe extensions, noe jeg vil si er ganske juks, men dette gjør meg komfortabel nok til å la huden min puste. Så lenge jeg ikke skal ut på byen/fest/bursdag, så holder jeg sminken veldig minimal. Og det flotte med dette er at man ser ekstra smashing ut når man skal på byen, huden får puste, den får glød av vårsolen og man godtar at man er som man er. Looken din er helt fantastisk uten så mye sminke, og jeg syns du er mye penere uten eyeliner. Du burde gå med hodet høyt hevet selvom det er litt fælt i starten, for du ser virkelig SMASHING ut!!

C

21.02.2017 KL. 16:28

Du har så fin hud at du ikke trenger noe sminke. Apropos dét, funker skin repair mot overproduksjon av talg, eller er det "kun" for motvirkning av kviser?:)

F

21.02.2017 KL. 16:28

Jeg bruker litt pudder, øyenbrynsgele og mascara - dette tar meg ca. 4-5 minutter. Mye finere med naturlig, hadde aldri orket å bruke mer tid på å sminke meg enn det!! Du burde absolutt gjøre det samme.

Carol and Vero

21.02.2017 KL. 16:40

Yes, agree on everything! It's strange because just today I was thinking about the same, how much time this consumes and how annoying it often is. And the same with hair :D That reminds me you haven't answered me, how often do you wash your hair and what do you do with it afterwards? It's as annoying as putting on make-up :D :/

21.02.2017 KL. 16:45

Hvorfor skal det alltid være så jækla negativt å være bleik? Det er så teit når folk er liksom all for å være naturlig, men å være bleik - herregud det er ikke fint as.

Nordmenn er ganske så ofte bleke, og det er ingenting naturlig med selvbruning og soling midt på vinteren. Hvorfor kan det ikke være like vakkert å være bleik som å være brun, og i allefall fake brun?

Kristine

21.02.2017 KL. 16:57

Eg blir så glad av at nokon viser seg frå si naturlige side også. Sjølv prøver eg å ikkje bruke sminke i det heile tatt, og klarer dette som regel. Unntak med litt maskara om eg skal ut å ete lunsj med folk for eksempel. Men eg må berre seie, fy søren så FIN eg føle meg på fest, når eg kan ta på ei litt meir pynta maske og sjå enda freshere ut enn eg gjere til vanleg. Er så mange som sminkar seg som dei skulle på byen kvar dag. Det må vere så jævli tidkrevande og travelt. Då søv eg heller en time ekstra eller som du seier, får noko meir vetigt ut av dagen. Jenter, vi MÅ begynne å embrace our flaws(?), og godta at vi har fått det trynet vi har fått, og at det er berre noko vakkert og naturlig ved det. Så er det noko med å vise sitt sanne "eg", så folk ikkje får heilt sjokkskada av å sjå ditt naturlige vesen.

Anonym

21.02.2017 KL. 17:11

Tips til naturlig 5-10 minutters sminke, som er naturlig og fresh i hverdagen:

Fiks bryn hvis du må.

Gni ut (med hendene for å spare tid) en lett foundation. Det gjør ikke noe at du bruker hendene da den er så lett! Du kan blande den du bruker med dagkrem, ellers så kan du kjøpe tinted moisturizer (anbefaler dior hydralife om du har litt tørr hud) eller den prisvinnende BB-creamen til Dr. Schrammek. Sistnevnte føles SÅ behagelig og beroligende på huden, les litt om den. Det er til og med folk som sover med den fordi den er så sunn og gjør mer for huden enn de fleste kremer.

Bruk en lysere farge (foundation/concealer alt ettersom hvor mye dette er et problemområde) over, under og på siden av øynene. Her kan du bruke svamp, og bruke restene på hake, neserygg og i pannen over nesa.

Bruk et naturlig pudder over alt.

Bruk en søt, men naturlig blush for å få litt farge i skinnene. Mac powder blush i fargen Style Frost er fin til deg. Den ser litt rar ut på nettet, den er helt annerledes in real life!

Bruk highlighter i øyekroken, ytterst under øyenbryn og kanskje bittelitt ovenfor blushen.

Bruk fingeren til å påføre LITT øyenskygge i en naturlig farge med shimmer på øyelokket, ikke overdriv.

Bruk vippetang, du kan også ta på litt mascara hvis du vil.

Ta-da! Det går kjempefort. Før elsket jeg matt hud, men har funnet ut at litt glans enkelte steder gjør at jeg ser våken og frisk ut. For meg er det viktig med noe rundt øynene, hvis ikke ser jeg så død ut. Du får litt sånn Camilla Pihl-look av dette, og hun er jo bare superfresh!

Ada.

21.02.2017 KL. 17:28

Den naturlige looken er det nydeligste jeg vet om. Jeg blir inspirert av jenter som går med minst mulig uten sminke eller rett og slett uten. Det er faktisk noe av det nydeligste jeg ser!!

Anonym

21.02.2017 KL. 17:36

HELT enig med deg. Jeg er aldri den som har brukt all den sminken du tydligvis gjør da, jeg har alltid hatt sansen for en naturlig look, hadde gått uten sminke hver dag hadde det ikke vært for de grusomme arrene og kvisene jeg har i kinnene. Men jeg må bare si, du ser helt stunning ut uten sminke, enda finere enn med. og jeg skulle gjort mye for å ha en så fin og ren hud som deg, uten sminke ser du virkelig ut som en supermodell.

A

21.02.2017 KL. 17:44

Er kanskje enig i at ein time kvar dag er litt mykje, men no brukar eg ti min kvar morgon, og føler meg generelt ti hakk betre, så da føler eg liksom at det ikkje gjer so alt for mykje. No brukar eg ikkje maskara og eyeliner (augesminke generelt) til vanleg, rett og slett fordi eg synstest det er stress å ikkje kunne klø meg i augene haha. Men bryn og litt finare hud tek ikkje lange tida, og hjelp på sjølvbildet. Ikkje at det burde ver slik då, men samstundes så likar eg å kunne trekke fram det eg likar ved ansiktet mitt, og heller sleppe å sjule det sminkelause fjeset mitt i løpet av dagen. Du er forresten kjempe fin med og uten sminke, med lite og mykje sminke! :-)

21.02.2017 KL. 17:46

Du er så fin uten sminke <3 Håper du klarer å kutte ned på sminken, du trenger den virkelig ikke!

Christina i London!

21.02.2017 KL. 17:54

SÅ fint at du fremmer en naturlig look, Kristine! Jeg har aldri villet se ut som Kylie Jenner eller Kim Kardashian med full kontur og 'perfekte' bryn, til tross for at det er skjønnhetsidealet i dag. Du ser smashing ut uten sminke! Og hvis du allikevel vil ha på deg litt kan jeg anbefale farget dagkrem. Jeg kjøpte en fra No7 som heter City Light rett før jul, og nå bruker jeg aldri foundation lengre. Det er så deilig! Den gir en fin glød, jevner ut hudfargen litt og gir godt med fuktighet til huden. Den, litt highlighter og litt matt solpudder - og jeg er good to go!

Sara

21.02.2017 KL. 18:02

Jeg skjønner ikke hvordan du kan bruke en time på sminken din hver dag. Jeg bruker 5-10 minutter, og jeg bruker primer, foundation, contour, pudder, mascara og øyenbryn. Tror du hadde spart mye tid på å droppe dipliner og kanskje investert i en bedre mascara :-)

S

21.02.2017 KL. 18:38

No shit Sherlock! Mange som sminker seg mer naturlig, bare du som lever i en bloggeboble og må overdrive sminken sånn, du ser mye bedre ut uten

Anonym

21.02.2017 KL. 18:50

Så pen du var uten sminke :) Skulle ønske jeg også turte å gå mer uten sminke, men det er virkelig ikke lett når man har flere kviser og kvisearr i ansiktet :(

Anonym

21.02.2017 KL. 19:18

ahhhh Kristine, du har så gode verdier i deg! takk for at du deler de. og du er jo heelt nydelig uten sminke, close-up bildet i forrige innlegg - wow!!! et godt forbilde, tørr jeg påstå

J.

21.02.2017 KL. 19:56

Alltid tenkt at du er så fin uten sminke! Enkle øyne, naturlig hud og bryn kler deg kjempegodt. Du har jo så fine trekk, bare se på modellbildene fra forrige innlegg!

Ser også at det er en trend ute og går, med glossy eyelids, som jeg tror hadde sett kjempefint ut på deg, feks ute på byen en kveld!

Selv er jeg veldig lei selv den Kardashian-looken som er smørt på en hver jentes ansikt om dagen. Jeg synes naturlige bryn er det fineste, selv har jeg vokst ut mine nå - trenger ikke nappe lenger, noe som er veldig kjekt! Har også byttet ut solpudder og den skarpe contouren med en dypere lilla blush, noe jeg synes er mye finere og friskere, særlig på meg som har så blek hud fra før av. Et lite tips <3

21.02.2017 KL. 19:57

Personlig eeelsker jeg sminke, og bruker gjerne både foundation, concealer, pudder, bronzer, bryn, mascara og highlighter ++ (sinnsykt mye ja hahah) men jeg har dette som hobby og koser meg de 20 minuttene jeg bruker på å sminke meg hver dag.

Det som er negativt for min del er jo at jeg ikke lenger føler meg komfortabel uten maska mi med ti lag med ulike produkter. Jeg syntes det er SÅ fint når jenter går uten sminke, og prøver å jobbe med å klare å gå uten selv. Spesielt nå når det går mot varmere tider, vil jeg gjerne slippe å gå rundt med et svett og nasty cakeface hahahh.. Du er forresten nydelig uten sminke - så du bør virkelig ikke føle deg ukomfortabel uten dette :*

Anonym

21.02.2017 KL. 20:25

Helt enig!

Er selv like gammel som deg, og bruker aldri sminke på skolen og ellers til hverdags.

Bruker pudder-foundation og litt mascara for å se litt mer våken ut dersom jeg skal noe spesielt,

og for meg gjør røde lepper mye bedre enn eyeliner og øyenskygge,

det gjør en stor forskjell, OG tar mye kortere tid!

Mye bedre for hud og lommebok å gå uten eller med mindre, veldig bra å reklamere for!!

Anonym

21.02.2017 KL. 20:29

Så fin du er uten sminke!

btw, når er det du gir ut en måned med sumo abonnement?

Sandra

21.02.2017 KL. 20:42

Jeg bruker bare maskara og eyeliner på våtlinjen :P Ser helt dø ut i trynet uten, men går ca 6 av 7 dager uten sminke. Har perioder hvor jeg sminker meg mer, men når jeg ikke skal noe spesielt, bare møte litt venner uten å drikke eller noe orker jeg som regel ikke pynte meg så jævlig, de vet hvordan jeg ser ut både med og uten sminke så de sier ikke noe på det heller :)

B.

21.02.2017 KL. 21:33

Nydelig du er både med og uten sminke :) Bra du går dine egne veier og ikke følger strømmen.

Ane

21.02.2017 KL. 21:36

Du sa du skulle dele ut SUMO-abonnoment her på bloggen, når kommer det? :-)

Hege Kristin

21.02.2017 KL. 21:57

fin uten sminke du!

selv er jeg avhengig av sminke, bruker ca 20 minutter på å sminke meg , og da er det full pakke :p

men hvis jeg bare er hjemme går jeg uten :)

21.02.2017 KL. 22:03

Du er så fin nå når du har lagt på deg så mange kg. Det er tydelig at kjæresten din har påvirket deg i positiv forstand vedrørende matinntak. :) Fortsett i samme bane, Kristine. :)

Kristin

21.02.2017 KL. 22:25

du er DRITFIN uten sminke!

21.02.2017 KL. 22:29

Er helt enig med deg når det kommer til bruk av sminke, naturlig er jo bare best! Men til hverdags pleier jeg å gå for en lett bb-cream fra Garnier og concealer fra H&M. Ser mer opplagt ut med det. Jeg er selv uavhengig av sminke, går med det når jeg har en dårlig huddag

- A

21.02.2017 KL. 22:41

Jeg går som regel aldri med sminke, men syns det er flaut når jeg blir spurt om legitimasjon når jeg skal kjøpe en øl, og en som er yngre enn meg men er oversminket til tusen ikke blir spurt....

Victoria

22.02.2017 KL. 02:34

På en måte synes jeg jenter er heldige som faktisk kan jukse med utseende, men på en annen side er det teit at vi liksom er dømt til å være syke dersom vi faktisk ikke bruker noe. Husker på vgs når til og med vaskehjelpen spurte om det gikk bra med meg, for jeg så så sliten ut. Hadde bare droppet sminken lizzom...

Camilla

22.02.2017 KL. 02:48

Fornuftig!

Syns du er mye finere uten sminke, bruker ikke sminke selv. Tror jeg prøvde mascara en gang for 3 år siden som varte i 5 sekunder, haha.

Anonym

22.02.2017 KL. 03:38

Du er vakker! Husk det :)

Jannike

22.02.2017 KL. 08:23

Wow, du trenger faktisk ikke sminke du. Så ung og pen!!

E

22.02.2017 KL. 08:40

Hurra Kristine!!!

Nå ble jeg dritglad!

Du ser så bra ut uten sminke

Fortsett å være den nydelige enhjørningen du er.

e

Dreamofstyle

22.02.2017 KL. 09:35

Glad jeg aldri har følt noe press i forhold til sminke, går som regel uten, men synes det er ålreit å sminke meg når jeg skal noe spesielt =D eller for moroskyld.

Aurora

22.02.2017 KL. 09:41

Elsker den naturlige looken! Ingenting som slår naturlig skjønnhet

Ida

22.02.2017 KL. 10:48

Jeg er helt enig Krisine. Jeg bruker gjennomsnittlig 10 minutter hver morgen paa aa sminke meg. Bruker BB foundation, lett som en plett aa paafoere, litt concealer under oeynene. Rouge for litt farge, fylle inn to bryn med en helt vanlig blyant.... ingenting bedre spor du meg. Og avslutter med vannfast maskara som holder hele dagen. Haaret i en tutt og boerste tennene. Voila! :)

pia

22.02.2017 KL. 10:51

Du er rålekker uten sminke!! Vakker!

Jeg bruker litt mindre selv og. Bruk bare concealer og litt farge til bryn og noe på leppene. Det går raskt og du blir automatisk fresh. Trenger ikke mer enn det. Et deilig tips når du vil freshe deg opp, men ikke vil bruke lang tid på badet!

ingagilberg.blogg.no

22.02.2017 KL. 11:27

Kjenner på det selv.. I dag skal jeg ha en sminkefri dag, og det blir DIGG.

Caritha

22.02.2017 KL. 14:36

Man blir på en måte avhengig, for alle rundt forventer at du skal sminke deg... føler jeg ser ut som en 12 åring når jeg ikke gjør det, og tror også kjæresten min er mer "fornøyd" når jeg er sminket. Når man først har begynt med det, føler man at man ser trøtt og ustelt ut uten sminke...

Anonym

22.02.2017 KL. 16:26

Veldig enig Kristine! Liker din blogg så godt og henter mye inspirasjone fra deg, men syns likevel det er dumt at du kaller looken din naturlig når du har restylane i leppene dine. Du hadde virkelig sett like smashing ut uten fylte lepper, og det er det som er naturlig vakkert. Du er vakker uansett, men bare husk på dette ettersom unge lesere kanskje ikke forstår dette.

Wannipa

22.02.2017 KL. 16:37

Du e skamfin uten sminke Kristine. Et tips for å ein få fin glød e å bare å sveipe litt med ein highlighter og bronzer så e du good to go:))

Anonym

22.02.2017 KL. 18:05

Hei Kristine! Du er kjempe pen uten sminke og har en helt fantastisk fin hud, men det er mange jenter som ikke har det.

Du sier den "naturlige" looken er finere fordi det ser bedre ut, men den ser bedre ut på DEG, Kristine. Du har ren hud, så du har et godt utgangspunkt uansett.

For oss som sliter med urenheter, er det mye vanskeligere å legge fra seg sminken

Merkelig at ingen reagerer på dette?

Veldig fin blogg uansett, og du ser veldig bra ut!

Charlotte

22.02.2017 KL. 18:45

Du er superfin, akkurat som du er! <3

23.02.2017 KL. 09:27

Det er jo ikke mye naturlig med falske lepper? Hvor mye har du fylt på nå egentlig? ikke frekt ment, men det blir jo litt feil budskap her føler nå jeg.

Johanna

24.02.2017 KL. 00:08

Helt enig i å droppe sminke når man kan, ett tips er å ha eget speil som du kan sminke deg foran på rommet ditt. Bedre når man bor med andre + at sminken din ike burde stå på badet der det blir fuktig og varmt.

Anonym

03.03.2017 KL. 13:18

Du må da tenke over de som ser på sminke som kunst, og gjør det fordi de syns det er gøy? De som ser på det som en hobby? Jeg kan lett skjønne at å bruke en time på noe du ikke er interessert i er kjedelig, men å disse andre sminkestiler bare fordi du misliker de er litt barnslig om du spør meg. Å bruke syv timer i uken på sminke høres helt ærlig bare gøy ut, om du spør meg :)

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar: