hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

angående gårsdagens episode

Hei og strålende (bokstavelig talt) torsdag til dere! For et vær... Jeg har gått rundt i lykkerus i hele dag. Bilder kommer etterpå!

Det kom en del tilbakemeldinger på noen av uttalelsene mine i gårsdagens episode av Bloggerne, hvor jeg sier at jeg synes gutter med store muskler er stygt - og at jeg da går imot meg selv fordi jeg klager på folk som kaller meg for tynn. Først av alt, det var kanskje litt "hardt" av meg å si, det er jeg enig i. MEN det er ikke sammenlignbart. Å være naturlig tynn er ikke noe man kan noe for, men de som har masse muskler har selv jobbet for det og det er noe man selv bestemmer. På samme måte som man bestemmer hvilke klær man tar på seg om morgenen. Det er kun min personlige smak - helt objektivt synes jeg ikke det er pent å se ut som en såkalt "boler". På samme måte som noen gutter kanskje ikke synes det er vakkert med jenter som sminker seg kjempemye. Helt OK! Det er da lov å ha en egen smak og ytre den? Jeg går ikke imot en kroppsfasong man er født med. Selv er jeg født slank med høy forbrenning, og det er noe jeg har slitt med. Jeg har ikke valgt å se sånn ut. De fleste gutter med masse muskler er ikke født med det - de har selv valgt det. Jeg hadde aldri sagt at "Jeg hater gutter med stor nese", fordi det er noe man ikke kan noe for.

Håper dere som kommenterte dette skjønner forskjellen og poenget mitt. Det er veldig stor forskjell på å ytre personlig smak på en generell basis, og trakassere kroppen til et enkeltindivid.

52 kommentarer

Sara

23.02.2017 KL. 17:30

Det er jo uansett skikkelig unødvendig å si på TV da. Er det verdt det så lenge én person med masse muskler blir ltit lei seg?

Sara

23.02.2017 KL. 17:33

Og rekekommentaren er vel å hakke litt ned på den naturlige kroppen til folk? Vi kan la være å kalle kroppene til folk stygge uansett - det gjør vel ingen noe godt si

23.02.2017 KL. 17:33

Helt enig ! Og at folk mener det er sammenlignbart og at du går i mot deg selv, dobbeltmoralsk osv er helt feil. Du er naturlig tynn og andre er kanskje litt større naturlig, men når du ser ut som hulken selv så er det et valg de har tatt og de selv synes det er pent og det er et mål for de!

Michael Urvalek

23.02.2017 KL. 17:34

Slik jeg forstod det snakket dere først og fremst om bodybuildere. Jeg vet lite om dem, men jeg regner med at de er vant til å få kritikk på samme måte som bloggere som gjør noen ting som kanskje er litt utenom det vanlige.

Anne

23.02.2017 KL. 17:35

Well du sier jo at de må ha litt muskler/ ikke se ut som en reke også da, så er ikke akkurat bare at du disser de som har jobbet hardt for muskler men også de som ikke har muskler. Skjønner at du ikke mener å være slem men for meg blir det litt feil å disse andre sine kroppstyper, spesielt foran et publikum.

Lotta Salbuvik

23.02.2017 KL. 17:35

Ja, det er "hardt" av deg og si offentlig, men jeg er helt enig med deg og det må være lov til å si hva man mener!

Tattavkvinnene

23.02.2017 KL. 17:36

Jeg skjønner på en måte hvorfor du får slike tilbakemeldinger, men herlighet da. Folk må slutte å ta seg nær av absolutt alt hele tiden! Folk tar seg jo nær av ting på andres vegne. Eh, er det mulig?

Du har vel heller ikke søkt opp muskuløse gutter på nett, for å kommentere hvor stygt du synes det er. Slik folk gjør med deg og kroppen din. Du sa det i bilen med broren din (ok, og foran hele Norge), men hvem har vel ikke sagt noe sånt bak lukkede dører?

Anonym

23.02.2017 KL. 17:37

det er torsdag idag?

Lovise

23.02.2017 KL. 17:37

Du sier du er naturlig tynn med høy forbrenning, og ønsker å legge på deg. Hvorfor spiser du bare lettprodukter da?

Anonym

23.02.2017 KL. 17:38

Kan vi slutte å forsvare å snakke dritt om kroppen til folk? Hva får man ut av det, virkelig?

Homo 20

23.02.2017 KL. 17:39

Helt enig med deg pus 😘 Veltrent er selvsagt bare positivt, men utpreget mye muskler er bare turn off

Anita

23.02.2017 KL. 17:44

Nei vet du hva Kristine! Du kan prøve å rettferdiggjøre så mye du vil, men du har like liten "rett" til å kommentere negativt om andre sin kropp enn det de har om din kropp. Hvorfor kommentere andres kropp i det hele tatt, på tv av alle plasser? Om folk har en mulighet til å endre det eller ikke, er ikke en unnskyldning for å si noe sånt!!

Veronica

23.02.2017 KL. 17:48

"helt objektivt synes jeg ikke det er pent å se ut som en såkalt "boler"."

Det er subjektivt: noe DU synes.

Objektivitet er basert på ren fakta og virkelighet - udiskutabel sannhet.

Lær deg forskjellen.

Utenom det skal du få lov til å mene akkurat hva du vil.

23.02.2017 KL. 17:53

"Jeg er født slank med hatt"

Ajhahahaahah

Linn Athen

23.02.2017 KL. 17:56

Ja men i alle dager da, kjære medmennesker.

Bloggerne er ment som et program som skal gå tett inn på enkeltpersoner og deres hverdag. I deres egen hverdag kan jeg garantere at du eller venninnene dine snakker om andres kropper, om hva dere liker eller ikke- og dere bruker nok mindre pene ord for å beskrive det, uten å tenke to ganger over det, fordi det er ingen andre som hører det.

Det er også det Krisitne har gjort. Hun pynter ikke på hverdagen sin, fordi hva er poenget med serien om man skulle gjøre det?? Hva med å slutte å gå etter andre mennesker for hver eneste lille detalj dere klarer å finne, og heller fokusere på dere selv og deres uttalelser, uavhengig av kamera eller ikke. Jeg kan love dere at alle og en hver på denne planeten har vært litt dobbelmoralsk, og det er faktisk helt ok. Det er klin umulig å ha bare ett eneste synspunkt på hver eneste lille situasjon.

Poenget er at dette her, kjære medmennesker; er ikke verdens undergang.

Ida

23.02.2017 KL. 17:56

Du blir ikke så tynn at du mister mensen bare av å ha for høy forbrenning, det er jo virkelig noe du kan gjøre noe med.

Anonym

23.02.2017 KL. 17:56

Handler jo ikke om hva man har 'lov' til å si, men hva som er nødvendig. Å kalle en kroppstype 'dristygg' på TV gjør bare en ting: å såre folk med den kroppstypen. Det skal du få lov til så mye du vil, men hvorfor har du lyst til det? Når du vet hvordan det er å få stygge kommentarer på kroppen din?

pliis ikke forsvar sånt folkens, det er jævlig unødvendig

Sunniva

23.02.2017 KL. 18:03

Syns desverre noken av uttalelsene dine har vert litt harde ja. Er greit å like forskjellige kroppstyper, men det er viktig å vere forsiktig når man uttala seg på TV, særlig når det er innanfor et tema du sjøl har dårlige erfaringa frå. Du skal selfølgelig få sei di meining, når du seier at "man skal jo ikkje ha null muskla heller da" syns eg du trakka på streken. Samme med kommentaren då du skulle bli trekt opp i eksamen og sa "om eg kjem opp i matte då skyter eg meg sjøl" som er ein HELT upassende og unødvendig å seie på TV. Dette eit veldig sårt tema for mange som ein ikkje skal spøke med, og sjøl om du sikkert ikkje tenkte over det på denne måten er det faktisk viktig å tenke seg to ganga før man snakka foran et så stort publikum.

Cathrine

23.02.2017 KL. 18:30

Herregud, de med STORE muskler legger igjen utallige timer på treningssenteret med boling for å få akkurat de musklene. De synes det er fint, og når de synes det er så fint at de legger så mye arbeid i å få det så tviiiiiiler jeg på at de tar seg nær av hva én jente på bloggerne sier. De i den målgruppen vet sikkert ikke hvem Kristine er engang og synes sikkert hun er for tynn for deres smak(siden de elsker muskler).

Å ytre sin mening om noe folk kan endre(de kan slutte å trene 7 dager i uken) blir noe helt annet enn å kommentere stygt om noen som ikke kan gjøre noe med situasjonen.

Anonym

23.02.2017 KL. 18:53

Rekekommentaren var nå kanskje litt uheldig, men la gå. Forstår poenget ditt veldig godt, og er helt enig i at det er en vesentlig forskjell på å si «jeg synes det er stygt å være tynn/feit» og å «jeg synes det er stygt å ha sykt mye muskler».

Vet jeg er syyykt kverulant nå, men kan ikke noe for det; du kan ikke synes noe «helt objektivt». Meninger er og forblir subjektive. Haha, blir bare veldig oppgitt når folk skal komme med en objektiv mening, for det går rett og slett ikke.

23.02.2017 KL. 19:21

Føler det kommer nye unnskyldninger etter hver bloggerne episode fra deg? Sist avbrøt du vennene dine og var såå flau over det. Stop it girl

23.02.2017 KL. 19:41

Det er ikke bare bolere som har sykt mye muskler! Jeg trener mye og min treningsglede har hjelpt meg ut av en spiseforstyrrelse. Hele familien min har mye muskler, og genetikken min gjør at jeg også lett får mye muskler. Jeg synes ikke det er spesielt pent, men jeg kan ikke gi opp noe som gir meg så mye glede og god helse! Du synes sikkert at denne situasjonen er en helt annen enn den du snakker om siden jeg er jente, og jeg tar meg heller ikke nær av hva du sier. Det jeg reagerer på er at du begynner å forsvare deg selv. At later som om du er så skinnhellig i stedet for å bare innrømme at du gjør feil, at du også kan være dobbeltmoralsk som alle andre.

Pernille

23.02.2017 KL. 20:23

Man må da få si meningene sine uten at verden skal gå under for en. Og egentlig skjønner jeg ikke at det skal oppstå problemer alltid. Men det var en fin episode, og jeg gleder meg allerede til nye :)

Rikke

23.02.2017 KL. 20:27

Jeg heier på deg Kristine!! Mange av de over (spesielt de første kommentarene) må være veldig trangsynte. Jeg skjønner poenget ditt veldig godt, og jeg her HELT enig!!

Store muskler er stygge

23.02.2017 KL. 20:34

Som jeg skrev i går syntes jeg dette baserer seg på det samme. Valg eller ikke valg. Man kritiserer et utseende og om dette er at du er for tynn eller har for mye muskler mener jeg er urelevant. Kropskomlekser kommer i mange varianter. Det at noen kommenterer at en er for tynn eller for svær er helt likegyldig for min del. Men da kan vi jo bare være enige om å være uenige.

23.02.2017 KL. 20:52

Når man er blogger lever man jo av å dele meninger, så litt uenighet er vel på sin plass :)

23.02.2017 KL. 21:00

Så det er greit å si slike ting så lenge det kan gjøres noe med eller når det er et valg? Slik sett er ikke akkurat sammenlikningene dine helt på plass heller. Det kan godt hende man sliter med å gå opp i vekt, men teknisk sett handler det om å spise mer, og nei det er ikke mer komplisert enn det. Så klart kan det ligge noe psykisk bak og da blir det annerledes. Og det å sammenligne det å f.eks være tynn med å ha en stor nese går ikke. DET er to helt forskjellige ting. Så må nok si meg noe uenig med innlegget, men godt forsøk på å redde litt ansikt.

Anonym

23.02.2017 KL. 21:15

Da jeg så dette klippet på TVen i går var det første jeg tenkte "faen, nå kommer hu til å få mange stygge kommentarer" og se - jeg hadde rett! 😂

Haha, kan ikke folk bare blåse litt i hva du sa, du satt jo bare og skravla med broren din i bilen liksom ..

Trine

23.02.2017 KL. 21:24

Jeg reagerte på en kommentar rett over her om at å slite med å legge på seg er bare og spise mer, at det ikke er mer komplisert enn som så.

Jeg tror ikke du som skrev det noen gang har vært i den situasjonen. Jeg er der selv, og spiser Masse, og mye mer enn hva som er anbefalt for å gå opp i vekt. Men jeg går ikke opp.

Før du sier jeg skal sjekke meg for sykdommer, så er det gjort. Noen sliter med å legge på seg, og det er ikke BARE å spise mer. Takk for meg.

Til Trine

23.02.2017 KL. 21:41

Nei det blir det samme som å gå ned i vekt. Fysisk og kanskje mer psykisk møter man på utfordringer. Jeg sier absolutt ikke at man har en sykdom om man har noen problemer psykisk, men det kan påvirke dette med vekten. Fysisk sett er dette enkelt, det er ved det psykiske vi mennesker sliter med vekten. Jeg har vært i en posisjon hvor jeg har slitt med å gå ned i vekt og det er i hodet det sitter. De fleste kropper vil reagere på det å spise mindre eller spise mer, men om vi klarer å gjøre dette, har noe med hodet vårt å gjøre. Slik sett mener jeg det er så enkelt, men likevel så komplisert. Hovedpoenget her er vel at jeg syntes dette med at hun er tynn og har den kroppsfasongen, samt ikke klarer å gjøre noe med det, gjør det mer greit for henne å kommentere kroppen til andre som kanskje har "valgt det selv".

Til Trine

23.02.2017 KL. 21:45

*ikke gjør det mer greit

h

23.02.2017 KL. 21:46

jaha. det er greit at det er din mening at du ikke synes at "for mye" muskler er fint. men det er også ikke alle meninger som trenger å ytres. jeg synes ikke det er fint når jenter er syltynne (uansett om de er det "naturlig"), men den meningen er irrelevant. din mening om andres kropp er irrelevant. det at du sitter og forteller oss hvilke kropper du synes er fine og hvilke som er ikke er bare ekkelt.

23.02.2017 KL. 22:26

Greit nok at man "velger det selv" mens du ikke har valgt det selv, men det handler om at du skaper et ideal av hva som er "riktig" Det faktumet at du ikke tiltrekkes av gutter med store muskler er greit, men da kan du ikke rase om en gutt eller jente ytrer at de ikke tiltrekkes av tynne jenter. Selvom du ikke har valgt det selv. Jeg synes hele innslaget om hvordan du ytret dine meninger om hva som er "fint" ble veldig dobbelmoralskt, med tanke på tidligere innlegg om både kroppspress og mobbing. Selvfølgelig skal du få lov til å være tiltrukket av de du ønsker, men det handler om respekt og hvordan man snakker om mennesker.

Stephen Grindhaug

23.02.2017 KL. 22:57

Jeg skjønner veldig godt hva du mener! Det å trene seg til store muskler er et bevist valg, mens det å være født tynn med høy forbrenning er genetisk. Og dermed kan, eller i hvert fall burde man kunne ytre sine meninger om det.

Maria

23.02.2017 KL. 23:24

Ikkje bry deg om slike kommentarer :) det var virkelig ikkje stygt sagt! Stå på Kristine! Du er råtøff i bloggerne :)

Vanessa

23.02.2017 KL. 23:27

ALLE, KAN IKKE LIKE ALLE! THAT'S IT BITCHES!

Synne

23.02.2017 KL. 23:49

Tenkte ikke noe særlig på akkurat den uttalelsen. Har heller lagt merke til at hvis du skal si noe negativt må det hele tiden følge av noe positivt- såkalt skryt. Sånn som når du snakker om at der er ironisk at du har hatt toppkarakterer, og at den muntlig kommer til å ødelegge for det eller i stede for å svare "3" når broren din lurte på karakteren din i IT, måtte du svare at du gikk fra 6-3 osv. Kvalmende

Ine

24.02.2017 KL. 05:38

Du ønsker jo at andre skal akseptere deg slik du er og ser ut, da må du også akseptere andre :)

Ine

24.02.2017 KL. 05:42

Hørte også at sa at du skulle skyte deg selv hvis du kom opp i IT eller matte, selvmord er ALDRI under noen omstendigheter noe man tuller med. Tenk hvor mange som opplever å miste noen eller å slite så psykisk at du ønsker å gjøre dette. Tror ikke du tenker så mye over det du sier. (Så bruker du selvmord i sammenheng med en eksamen du ender opp med å få 5 på?)

Michaela

24.02.2017 KL. 13:30

Du er seriøst en av de beste i Bloggerne denne sesongen, blir så glad av deg! Og jeg reagerte ikke på det du sa i det hele tatt, fordi jeg er enig. Nå er folk veldig ivrige etter å finne feil, merker jeg, så det er vel best å trå varsomt...

Håper Bloggerne fortsetter videre og at du er med i neste sesong også!

Gooood helg :D

24.02.2017 KL. 14:10

Du kan dra til legen og få henvisning til en kostholdsspesialist. Det kan hjelpe deg med å legge på deg, og er verdt et forsøk! Det er ikke ment som slemt eller kritikk, men bare et tips! Jeg har gjort det selv etter en lang periode der jeg ikke klarte å legge på meg, er 176 og veide rundt 48 kg. Var naturlig tynn og har høy forbrenning slik som deg, og det hjalp meg veldig :) i løpet av 4 mnd la jeg på meg 7 kg, nå ligger jeg på rundt 60 og har aldri vært mer fornøyd med kroppen min! Du må være målrettet og bevisst på hva du spiser, men etter hvert tenker du ikke over det! Bare et tips :)

24.02.2017 KL. 19:06

Dette er faktisk ikke greit. Hadde jeg hørt en venninne av meg sagt at hun hatet folk med mye muskler hadde jeg blitt så utrolig sint. For det første så er "hat" ett ganske stort ord. For det andre, hvem er hun/ eller du til å dømme.

Dette kunne vært formulert på en helt annen måte. For eks "jeg foretrekker gutter med litt muskler". Men å si at du hater ett annet menneske fordi h*n er stygg (i dine øyne) syntes jeg er å gå for langt.

Kari

25.02.2017 KL. 00:08

altsåå skjønner godt at når du sitter og skravler med broren din at du kan si sånne ting, men du vet jo at det blir filmet. Hvis du kaller deg selv hypersensetiv, overfølsom osv gjelder det kanskje bare for dine egne følelser og sanser. For du virker ikke akkurat så veldig følsom eller varsom for hva alle andre enn deg selv kan føle..

M

25.02.2017 KL. 12:00

Helt enig i at å kalle det dobbeltmoralsk blir feil. Det blir også feil å sammenligne det direkte med all dritten du har fått for å være naturlig tynn.

Men poenget her er at det er synd at vi i det hele tatt skal kommentere hva som er fint/ikke fint på offentlig TV eller sosiale medier der noen i verste fall kan ta dette ille opp. Dette var i utgangspunktet en intern samtale med broren din, og vi har alle nok av interne meninger og diskusjoner med folk på daglig basis. Men det blir noe annet når hele Norge kan høre og se.

Poenget mitt er at vi må slutte å la utseende og hvordan man skal/ikke skal se ut ta en så stor plass i livene våre. Det er for mye av der fra før. La oss embrace en gang for alle at vi alle er så forskjellige og har forskjellig syn på hva som er fint og ikke fint :)

M

25.02.2017 KL. 12:03

Og tvilsomt er det kanskje at det er drøssevis av såkalte bolere som sitter og følger med på bloggerne, men i mine øyne er dette bare en prinsippsak.

25.02.2017 KL. 15:29

Hehe, artig. Du er naturlig tynn, men ikke så tynn. Det er litt selvvalgt! Jeg slet skikkelig med vekten min og var bare 37 kg til jeg var rundt 17 år. Jeg begynte å spise sunn, men fet mat, shakers som gjorde jeg skulle gå opp i vekt o.l. Jeg klarte å komme meg opp i vekt. Nå er jeg 53 kg, 25 år, og håper jeg legger på meg litt til ;)

Marthe Christine

26.02.2017 KL. 00:18

Synd du for så mye hat for dette Kristine. Skjønner at noen folk kan føle seg truffet, men du har all rett til å ha dine meninger.

26.02.2017 KL. 07:50

La meg først bare si at jeg er enig med deg, syntes ikke masse muskler er spesielt fint. Men jeg syntes helt ærlig, uansett om det er frivillig eller ufrivillig den kroppen man har, så har ingen noe med å kommentere kroppene til andre. Du kan komme med så mange unnskyldninger og forklaringer du vil på hvorfor du skal få lov å si din mening osv, men akkuratt når det gjelder kropp syntes jeg du skal holde meningene dine for deg selv, hvertfall hold de unna TV. Mest av alt ser jeg bare ikke poenget med å komme med slike uttalelser, hva ønsker du egentlig å oppnå med det? At noen skal bli leiseg? Slutte å trene og bygge muskler? Hvis noen vil ha mye muskler så la de nå ha det da, det er så mye annet vi kan henge oss opp i her i verden.

26.02.2017 KL. 14:43

Jeg syntes det er driiithot med masse muskler på gutter

Sandra

26.02.2017 KL. 15:43

Du snakka om å gi ut sumo-abonnement? :D eg er skikkelig gira men har virkelig ikkje råd til å betale noke.. #studentliv...

Lisa

26.02.2017 KL. 22:04

Hei :) eg har et spørsmål om noe helt annet.

I episode 2 er det en sang som kommer i bakgrunnen i den scenen fra fotoshooten til marna. Og begynnelsen av den scenen du kommer inn i bilde. Eg har prøvd å finne sangen men finner den absolutt ikkje, har du peiling på Ka den heite? 🙈

Anonym

02.03.2017 KL. 14:30

Lurer veldig på hvilket objekt/linse du bruker med fotoshooten med broren din ?? Var så utrolig klare å flotte bilder!

Skriv en ny kommentar

Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar: