hits

du er i stand til å tåle all den motgangen du blir tildelt

Åh, i dag skulle jeg skikkelig ønske jeg var hjemme i Førde. Mamma og pappa er på julebord i Bergen, så Håkon er barnevakt for Ingeborg, og de helgene er de BESTE jeg vet om, sånn kanskje i hele verden. Taco til middag, Criminal Minds til langt på natt, godteri til vi sprekker og ja, dere vet. Med to av de beste menneskene jeg vet om, søskene mine <3 MEN greia er at Håkon er midt i innspurt av eksamen, så han skal sitte og lese hele helgen. Jeg kunne jo dratt hjem likevel, men så ble det ikke slik... Shiiiiiit pomfritt som jeg gleder meg til å dra hjem til jul nå. WOW. Jeg har faktisk ikke ord!! Tenk at det er 1. desember i dag! Jeg sitter på Kaffebrenneriet med Fabian på Frogner akkurat nå og skal straks hjem og slenge i meg noe mat (fordi jeg er så sulten at jeg så vidt klarer å skrive, haha), før jeg drar på sushi-middag med en liten gjeng. Bare helt casual, jeg elsker det. Denne helgen skal være kjemperolig, jeg har lengtet sånn etter det at jeg kunne begynt å gråte av tanken. De to neste dagene skal bare være deilige og komfortable. Det er ingen tvil om at dette har vært en hektisk uke, jeg klarte å pådra meg både eksem og kviser OG mageproblemer fordi jeg til slutt bare ble en vandrende stress-klump. Det kan bli litt mye for lille meg av og til. Jeg er ekstremt følsom og tar fort litt på vei for ting som kanskje ikke er verdt å ta på vei for. Litt for sensitiv, det er en utrolig vakker gave men faen så mye vondt det har gjort meg også. En dag... En dag finner nok jeg min balanse, jeg også. Og så faller jeg litt av veien i perioder hvor jeg er stressa og føler at jeg må prestere, men så henter jeg meg inn igjen som alltid. Jeg var på filmkveld med Rikke og Fetisha i går og da pratet vi om nettopp det... "Noen går gjennom mer enn andre, og kanskje det er sånn at de som får tildelt all denne motgangen og smerten er de som er i stand til å tåle det." sa Rikke, og akkurat det synes jeg er en utrolig fin tanke. Jeg ble ordentlig glad inni meg da jeg hørte de ordene. Nå har jeg vært utrolig heldig her i livet, absolutt, men alle kjemper jo likevel sin kamp ikke sant?

Nå er det i alle fall helg. Gleder meg til sushi og vennekos! Jeg skal komme meg tidlig i seng i dag også :) Xx

34 kommentarer

Hvorfor biter du deg selv i kinnet? Det ser forferdelig dumt ut

LISE

Å tåle den motgangen du blir tildelt - ja hadde det vært så enkelt. Personlig har jeg møtt en motgang som vil forfølge meg hele livet. Dette er en synlig Ser det hver dag. Slipper ikke unna det. Å tåle det høres enkelt ut - man å finne seg en måte å lære seg å leve med det på. Og det klarer noen - jeg har klart det , men noen bukker under dessverre. Men det er jo fint at du som enda er så ung tenker slik, da blir du bedre rustet hvis noe forferdelig skulle skje. Jeg håper inderlig å noe forferdelig ikke skjer det. God helg, klem

Ano

Hvor kjenner du Fetisha og Rikke fra? :) Bra skrevet innlegg forresten!!

Hege Kristin

så fine bilder av deg! :)

comment-117126825

LISE: wow endelig noen som skjønner meg..endelig noen som har det litt som meg! takk lise for det

Kristina

Du har alltid så fine tanker og ord. De tankene du har er ofte tanker jeg også har, og ordene dine treffer meg hver gang. Elsker det og elsker deg, føler vi er så like. Ønsker virkelig jeg kjente deg <3

Lise Marie

«det handler ikke om hvordan du har det, men hvordan du tar det» - et sitat jeg liker godt. Hva som kan tolkes som motgang og ei er jo veldig individuelt. Noen folk «tåler» jo veldig lite, mens andre kan ha opplevd mye negativt, og alikevel ikke se på det som motgang.

Tatt i betraktning det du har delt på bloggen din, så har du ikke møtt mye motgang i det store og hele. Men der igjen, det er ikke alt vi vet om deg selvfølgelig, og som du kanskje ikke ønsker å dele. Tenårene og det unge voksenlivet kan by på mange utfordringer. De fleste kommer seg fint gjennom det og finner ut av ting - hvem de selv er, vil være og stå for Håper det går godt for deg. Misunner deg som er så bevisst alt slikt i så ung alder, med en kjempemulighet til å forme og styre livet ditt i en sunn og riktig retning. Jeg gjorde ikke det i mine yngre dager fordi jeg var for feig til å ta de rette valgene, spesielt i forhold til miljø/omgangskrets. Jeg var så redd for å stå igjen alene. Skulle så ønske at jeg hadde motet den gangen ettersom jeg fortsatt føler meg stuck med frykt for å bryte ut. Ensomhet. Jeg tror og heier på deg. En dag vil jeg kanskje også få en fin hverdag og være en som jeg selv er stolt over.

Folk tar selvmord. Folk som får masse dritt vil ikke dø, men de vil ikke fortsette å leve med smerten, så de tar sitt eget liv. Ikke alle takler den motgangen de får tildelt.

No hate, men jeg har vært der, men nå er jeg fortsatt her da, men jeg fikk hjelp. Alle kan ikke klare alt alene. Og mange får ikke hjelp.

Hei! Jeg så på Snapchat at du hadde kjøpt avokadoer med plastpakning på, og lurer litt på hva du tenker om det? Du har jo nevnt flere ganger tidligere at du er imot plastforbruket, ikke bruker pappkopp og tar med egen handlepose osv. Hvorfor kjøper du da avokado med plast utenpå? De har jo et vanlig skall/beskyttelse :)

Hadde det bare vært så lett at man bare fikk den motgangen man tålte...

ja - det er godt i ikke er alene :),comment-117126825#1

Anonym:

Nina

Nei, jeg kan ikke leve mer med angsten etter traumer som seksuelt misbruk, ble tvunget til å se mine kjæledyr ble drept, ødelagt for alltid!! Hva vet vel du om motgang???

emme

herruejesus så vakker du er Kristine!

comment-117126825

LISE: helt enig med Lise her. Er selv pårørende av en som til slutt ikke taklet smerten han ble påført gjennom livet. Det er noe jeg selv må klare å leve med - men selv om vi kanskje klarer oss så betyr det ikke at alle gjør det. Aner ikke hva du går gjennom selv, men er en meget naiv tanke å ha hvis du tar deg en kikk rundt i samfunnet.

Nober,comment-117127505

Nina: fyfaen jeg hadde drept han hvis han rørte mine kjær

Guro

God helg til deg også. Nå er keg ikke mye eldre enn deg, men litt, og jeg stresset veldig mye før, frem og tilbake, hit og dit. Vet du? Dette gjør jeg ikke lenger, nå skal det sies at jeg er blitt ferdig med utdannelse, fått barn, jobbet meg gjennom en depresjon og er i mammaperm, men jeg tror stresset har vokst litt av meg :) Håper det skjer for deg også :) Ps. Vet ikke hvor mange ganger jeg må si det, men du inspirer :)

comment-117127505

Nina: ikke vær sint på verden pga hva du selv har blitt påført. Jobb heller med deg selv og kjemp deg igjennom, ikke fortell deg selv at du er ødelagt for alltid for da er du faktisk ødelagt for alltid. Du er faktisk sterkere enn som så hvis du bare tillater deg å se annerledes på deg selv og din egen verdi, og har en sterk tro på at du kan få et lykkelig liv tross for alt

Kjærlighet

Hei, Kristine. Jeg ville bare si noen ord til fine deg:

Jeg er en relativt fast leser av bloggen din. Jeg beundrer bildene dine og måten du skriver på, og jeg kjenner meg igjen i mye av det. Men det jeg stusser så utrolig over, er hvor mye hets du får i kommentarfeltet. Det spiller ingen rolle om det er et hverdagslig innlegg eller om du tar opp større temaer; det er alltid negative kommentarer. Alltid. Og det er mange av dem. Jeg syns ikke jeg ser så mye hat i andre bloggeres kommentarfelt. Og jeg undrer. Jeg undrer meg virkelig over hvorfor? Er folk misunnelige på deg? Er det å hakke på deg det som gir dem glede i livet, for så å gjemme seg bak «Anonym» som navn? For folk kommenterer på absolutt alt. Det være seg puppene dine, Fabian, måten du tar bilder på, at du er tynn, falsk, et dårlig forbilde - jeg blir helt paff. For jeg syns ikke du fortjener noe av det, Kristine. Du er vakker og klok. Det har vært så fint å følge deg fra da du bodde i Førde og startet opp bloggen din, frem til nå som du bor i Oslo og har skapt deg et liv her. Du har utviklet deg enormt. Og jeg syns du er utrolig sterk som klarer å heve deg over alle som prøver å knekke deg med vonde ord. Jeg vet at du bare er et menneske og at enkelte ting sikkert går inn på deg mer enn det burde - men ikke la dem vinne. Aldri. Du er for bra. Det håper jeg du vet.

Ha en fantastisk førjulstid, Kristine. Det fortjener du.

comment-117127430

Anonym: matbutikken tilbyr ikke annet her hos meg. Det handler om hva kjedene pakker inn i. Alt er dekket av plast så si. Skal vi sulte?

Anonym 2,comment-117127505#1

Anonym: seriøst?? Noen ganger er man faktisk så traumatisert at man endret for livet etter hendelsen. Hjernen lager andre synapser etter flere, gjenntatte traumatiske hendelser, og man kan ikke bare "jobbe med seg selv" med alt.

Det er ikke engang alltid hodet husker engang, noen ganger regerer bare kroppen. Min far husket feks. ikke at broren hadde misbrukt ham da pappa var liten, før alt sammen plutselig kom tilbake til ham når han møtte broren i familiemiddag når han var 45.

Ikke kom og belær noen som sier de er blitt seksuelt misbrukt om du ikke vet noe om det. Skjønner at du prøver å hjelpe, mdn du skaper mer press enn hjelp. Det er ikke ofrene sitt ansvar å "fikse seg sev" hele tiden.

Kristin

Seriøst du må slutte med å tegnene så langt utenfor leppene dine..det blir litt klovn tendenser.

Marte

Hei! Kan du lage et innlegg om julegavetips? Du er så kreativ <3

God helg!

comment-117127505#2

Anonym 2: Jeg ser hvor sint du er og med full forståelse. Og jeg ser du skriver, om at jeg ikke skal belære deg om sexuelt misbruk om jeg ikke vet noe om det, og det er nettopp det. Jeg vet faktisk om det. Jeg skrev til deg fordi livet mitt har vært et sjokkerende helvete for resten av verden om de fikk kikke inn. Jeg har dog lært enormt mye, bl.a å kjempe som faen for mitt eget liv og drømmene mine, tro på meg selv, slutte å se på meg selv som et offer. For jeg nekter å være det. Jeg kan skrive i det store og brede her, men hvis du ikke lærer deg å rense deg for alt sinnet og hat kommer det alltid til å bli i deg. Å begynne med meditasjon er helt gull for deg, yoga, boksing eller hva enn du foretrekker. Intensjonen min er ikke å legge press på deg, for bruk tiden godt til å heale, all tid du trenger. Men start, start kampen og slutt å se på deg selv som offeret, vær stolt over at du fortsatt lever etter alt du har vært igjennom, se etter de mange små gleder i livet, la kjærlighet guide deg - ikke frykt eller hat. Håper du klarer å endre innstilling for din egen skyld, og klarer å se livets lys istedenfor alt mørket. Det er faktisk opp til deg, og det er lov å få hjelp

comment-117127430#1

Anonym: Hun bor i Oslo. Er mange fine innvandrerbutikker her som tilbyr alskens frukt og grønt uten plast.

comment-117127430#1

Anonym: Ligger tom en butikk rett ved hennes "faste" Kaffebrenneri på Grünerløkka.

Nina

Hvem sa noe om å gi opp? Hvem sa at jeg bør jobbe med meg selv? Tror du virkelig ikke at alt er prøvd??? ALT! Offentlig, privat, healing, meditasjon etc. ALT. Det går faktisk Ann å bli skadet for livet og totalt sengeliggende. Men hva vet vel du? Jeg har sittet som hjelperen også, er Psykolog. Mye av studiene gjorde at alt kom opp. Men har du ikke vært på psyk kan du ikke vite hvor mange som faktisk er så skadet, selv etter årevis med hjelp. Så du kan faktisk ikke uttale deg så mye om akkurat dette! Du ser oss ikke, fordi vi er ikke ute noe sted. Vi er hjemme eller innlagt, og fått beskjed om at det er lite en kan gjøre mer.

Nober

AAAHHAHA LOL FIKK FABIAN FUGLEBÆSJ PÅ SEG?? såå koslig å ha så mange søte fugler inne på kafeen:-) aww

Skriver et innlegg om psykisk helse og motgang i livet, ødelegger hele dritten med å legge ved seksualiserende bilder av seg selv. Helt ærlig, du kunne ha lagt ut nøytrale bilder i en slik setting men enkelte krever altså så mye oppmerksomhet at det er helt sykt.

Karen Marie

Wow! Her var makeup on point! Veldig veldig fint. Så deilig med litt avslappet kos med venner, det lengter jeg etter også :)

Hvorfor skal de som takler det tildeles den smerten ? Og hvorfor er de andre svakere stilt enn oss?

Jeg tror at man bestemmer smerten sin selv. Jeg mener, jeg har alltid bekymret meg over ting. Hatt angst for ting som egentlig ikke er så nøye. Og jeg har følt at problemer og engstelse har forfulgt meg gjennom hele livet. Hvorfor meg, har jeg tenkt. Ja hvorfor meg?! - fordi JEG engster meg, vel? Det er jeg som har det kjipt, fordi jeg engster meg. Andre som går gjennom det samme og kanskje verre ting har det ikke kjipt, for de engster seg ikke. Kanskje har de ikke tenkt over det engang. Kanskje har de aldri kjent på angsten, selv om de burde det ifølge min måte å se verden på.

Man bestemmer selv hvordan livet sitt skal bli gjennom sine egne begrensninger og ikke-begrensninger. Ens holdninger og tanker og personlighet bestemmer om man får det kjipt. Alt sitter i hodet.

Det positive er jo at man kan velge å være glad her og nå.

Men å si at man blir tildelt den smerten man takler, blir feil. For smerten har man laget selv, og man kan bli kvitt den ved å endre tankene.

Sofie

Hvor er øreringene dine i dette innlegget fra: http://krisssy.blogg.no/1508355066_nye_hull_i_rene.html ?

De var utrolig fine, og jeg ønsker meg noen lignende :)

Håper på svar!

Linn

Hei fina😊 det var gøy å følge deg og typa i bloggerne. Kan dere lage en vlogg sammen eller en q&a? Digger stilen din. Ta vare på deg selv!❤️

comment-117130845

Anonym: Men hvis det er så enkelt som at man bare kan bestemme over egen smerte, bare tenke den bort, hvorfor finnes det da psykisk sykdom? Hvorfor finnes det diagnoser som beskriver folks symptomer, psykisk helsevern, og psykiatriske sykehus med hundrevis av innlagte til enhver tid? Vi trenger jo ikke det, de syke kan jo bare bestemme seg for å ikke ha det vondt? Mener du virkelig at disse menneskene har valgt å stå i denne situasjonen og skapt sin egen smerte?

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no