hits

14:53

"Hvorfor meg?", det har alltid vært deg. Frykt ut til fingertuppene, du hakker tenner, skyene er mørke og du er minst like mørk du også. Hvor ble det av den pudderhvite snøen, de glitrende julelysene, den varme følelsen som gjør deg lykkelig fra innsiden og ut? Det skulle ordne seg sa mamma, men når skal det egentlig ordne seg da? Ord sagt i ren desperasjon, puls så høy at man ikke vet hvordan man skal puste. Slutt å si at jeg ikke er meg selv, for det er ingen andre enn meg selv jeg kan være. Hva var det du var redd for nå igjen? Det har alltid bare vært deg, det er ingen andre enn deg. Vi tror det er mennesker som gjør oss ensomme men ensomme gjør vi oss selv. Du vet at frykten bare er en idé? En forestilling i hodet, den eksisterer ikke. Ikke på samme måte som deg. Sånn som meg og deg. Og så sitter du der, redd uten å helt vite hvorfor, sinna på deg selv uten å helt vite hvorfor, verden ser ikke like fin ut lenger og du vet ikke helt hvorfor. Si meg, hvorfor tåler ikke hjertet ditt å knuses når alle andre sitt gjør det?

26 kommentarer

Elsk på dette innlegget - frysninger, når man kjenner seg så igjen

Du skriver helt fantastisk, fysøren for et talent du har.

Nydelig! Takk <3

Karen Marie

Dette var vakkert! Du har et helt enormt talent for skriving

Lise

Ikke noe negativt her, men du har noen grammatiske feil. For eksempel så begynner du en setning med å si "Og så sitter DU der, redd uten å helt vite hvorfor" også fortsetter du med "sinna på SEG selv uten å helt vite hvorfor".

For all del, jeg forstår meningen bak tekstene dine og at du vil det skal høres poetisk og fint ut, men da må du passe på å ikke hoppe frem og tilbake på den måten, for da flyter ikke teksten like bra. Syns det kan bli veldig rotete, jeg har lest de andre tekstene der du hopper fra det ene til det andre, fra nåtid til forti til fremtid, fra 1. person til 3. person i en og samme setning, og helt ærlig så blir det mer rotete enn poetisk.

Men til syvende og sist så skriver du for din egen glede, så fortsett med det som gjør deg glad :) Kommer bare med litt konstruktiv kritikk i tilfelle du vil høre om hva du kan gjøre for å forbedre skrivingen.

kan du lage en "min treningsrutine" video og "what I eat in a day" video? :) eller innlegg?

Heiagjeng

Syntes det er vanskelig å følge tekstene dine. Du hopper (som Lise nevner over) i perspektiv, men også i temaer. Du er jo flink, men skulle gjerne sett noe mer rendyrket- ett tema, ikke 3 og et halvt:))

G-Eazy & Halsey - Him & I

You will love this video and song, I am 100% sure, trust me, watch and listen :)

Frykt er bare en idé? Hahaha, lurer veldig på hvor du har lest det.. frykt er en fysisk respons i kroppen. Like fysisk og ekte som puls. Eller tror du at puls er en idé? Dette ble merkelig. Skjønner at du skal skrive abstrakt og ikke fokuserer på å ha «faglig korrekt innhold». Men å si at fysiske responser er en idé, blir litt som å si at «føttene dine er ikke ekte, de er bare en idé». Anbefaler deg (igjen) å lese deg opp litt og lære deg allmennkunnskap. Kjekt å vite litt annet enn hvordan du skal få penger fra annonsører. Du kan jo for eksempel starte med å Google «fight- or flight response», så du i hvertfall skjønner hva frykt er

GM

Det er sant som Lise og Heiagjeng over her sier. Det er masse språklige feil i tekstene dine og det blir bare rotete og meningsløst. Vet at du prøver å skrive poetisk, men det er faktisk noen språklige regler man må følge for at teksten skal gi mening. F.eks å ikke hoppe mellom første person og andre person, eller nåtid og fortid i samme setning. Sånne basic ting lærer man på skolen av en grunn, og du burde jobbe litt med det hvis du har ambisjoner om å utvikle skrivingen din.

Kaisa,comment-117142153

Lise: Veeeeldig enig med deg her, dessverre. For å ikke nevne kommafeil. Mister helt gleden av å lese tekstene dine når man stopper opp på grammatikkfeil støtt og stadig.

comment-117142537

Anonym:

det hun mener at at frykten er irrasjonell, den har ikke nødvendigvis et konkret objekt. Det spiller seg opp en frykt, fordi man tenker så mye på noe- og man sier frykten er en idé som i at man kunne klart å legge den fra seg om man sluttet å tenke så mye på det. det mentale virker inn på det fysiske her, ikke det fysiske på det mentale. man får en kroppslig reaksjon fordi man tenker seg til frykt, ikke fordi man opplevde noe som skapte en fryktrespons. på den måten kan man (nesten) rettferdiggjøre å kalle frykten en "idé", eller nærtliggende synonym

De hendene dine er grufulle. Du ligner jo på et vrak!

comment-117142537#1

Anonym: forstår det som at hun sammenligner oss mennesker - som vi både kan se på, ta på - med frykten som er en illusjon, noe vi selv skaper i vårt eget hode. Selv om frykten er reell, er den i hodet vårt, og selv om kroppen fysisk reagerer på frykt, er den likevel ikke annet enn en egen skapt illusjon.

meg

Ingen andres hjerter tåler å bli knust heller.. man lærer seg bare å leve videre med de knuste bitene lappet sammen.

comment-117142834

fuck degAnonym: fuck deg din hore, ingen kan noe for det

ANONYM

Kan du legge ut videoer av matvanene dine?

Liksom filme en dag hva du gjør og spiser?

Hanne

<3

Henriette

Jeg pleier egentlig aldri kommentere på blogger eller noe sånt, men jeg må bare legge igjen en kommentar her. Da jeg leste dette innlegget stoppet kroppen min helt opp og jeg klarte ikke helt å trekke pusten. Så renner det en tåre nedover kinnet.. Jeg kjenner at jeg trengte å lese dette innlegget så sårt. Takk for at du deler dine tanker med oss, tanker det er vanskelig å sette ord på selv.

Kristine Ullebø

Henriette: TAKK!!! xxx

comment-117142537#1

Anonym:

Gudamei.. jo, frykt er noe helt annet enn en «egen skapt illusjon». Vet du hva definisjonen på frykt er? Den sier blant annet: frykt er en tilstand som oppstår når en person utsettes for REELL fare, enten direkte eller i form av en IKKE-INNBILT trussel. De fysiologiske responsevne som oppstår under frykt setter kroppen i alarmberedskap (fight og flight).

Hvis man snakker om frykt som kommer av en ikke-reell fare eller er innbilt, da er man mer inne på angst. Blir egentlig litt satt ut av hvor mye folk tror man vet, uten å vite. Derfor det er lurt å studere folkens, så lærer man seg ting slik de er

Cassandra Lysgård

Elsker tekstene dine! ❤️

Kristine Ullebø

Cassandra Lysgård: Tusen takk <3

Andrea

«Og så sitter du der, redd uten å helt vite hvorfor, sinna på deg selv uten å helt vite hvorfor, verden ser ikke like fin ut lenger og du vet ikke helt hvorfor. Si meg, hvorfor tåler ikke hjertet ditt å knuses når alle andre sitt gjør det?»

Takk for at du fikk satt ord på det, denne delen treffer meg på ordentlig!

Maria Skancke

Du skriver så fint.

annielistic

Jeg har sagt det før, men sier det igjen: Shit så bra du skriver! Skriv ned alle disse tekstene i en bok, og gi den ut! Jeg er først i køen i såfall ;)

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no