hits

verdens enkleste dressing til salat

Okey, jeg lagde dette nettopp som kvelds-snacks (fordi jeg har mensen og må ha noe å tygge på hele tiden). Salat med stekte rødbeter. Jeg slengte bare sammen det jeg hadde hjemme; salat, rødløk, avokado og tomat. Easy as that! Dette kan du gjerne bruke som tilbehør til en middag, men det var egentlig ikke selve salaten jeg ville prate om i dag.

(Sorry, jeg hadde ikke tenkt å poste salaten på bloggen da jeg lagde den så den ser ikke så pen ut. Lol)

... men dressingen!! Som spicer opp ENHVER salat. Den er ikke vegansk, noe som gjør at jeg egentlig ikke har lyst å tipse om den (haha, jeg tar dette seriøst som dere skjønner), men jeg må bare. Jeg er på god vei mot det plantebaserte kostholdet, altså! Den eneste ingrediensen som ødelegger her er sennep.

Du trenger altså bare:

OLIVENOLJE

DIJON-SENNEP

BALSAMICO

SITRON (JEG HADDE DET IKKE I DAG)

Jeg har ikke noe mål på hvor mye jeg bruker av hver ingrediens, men mest Dijon-sennep naturligvis, og så litt balsamico, olivenolje og sitron. Masse sitron, faktisk. Det er sykt digg. Miks sammen og voila, du har en sykt fresh og ganske sterk dressing som virkelig gir futt på salaten. ("Gir futt"... lol. Så teit jeg er i språket) Seriøst, den er sååå god!! Vanlig salat er BORING AS F**K men med denne dressingen blir det sykt snacks!!!

Sorry for mye utropstegn!! Blir bare veldig gira av å snakke om ting som smaker godt!!

Nam!!

God natt, kjære venner. Jeg holder på å lufte hele leiligheten og dynen min bare sånn at det skal bli ekstra digg å sove i natt. Elsker å gjøre det. Jeg kommer sikkert ikke til å legge meg før om 3 timer da, men jeg sier god natt likevel. Elsker å sitte oppe lenge!! Fader ass, jeg føler jeg har blitt Kristine igjen.

22 kommentarer

Lise

arrester meg om jeg tar feil, men sennep er vel vegansk? :)

Oda

De fleste sennep er vegansk. Dijon-sennep er en av dem.

Linda

Sennepen er vegansk så den kan du fortsette å spise med god samvittighet :)

Margit

Dijon er vegansk 😄

Anna

Faen heller Kristine, jeg digger deg! Du utstråler så mye energi, positivitet og ærlighet! Virkelig et friskt pust i en kjip bloggverden

Malin

Hei! Så insta storyien din, og lurer på hvem som covret sangen «impossible»? ... var såå fint!

Kristine Ullebø

Malin: fifth harmony!! søk opp på YouTube så kommer det opp <3

Chris

Heiii! Et tips er å bytte ut den sennepen med en søtere sennep til dressing på salat!! Har en vanvittig stor forskjell og smaker helt utrolig godt;) ha en fin dag<3

Irene

Litt honning i tillegg er også veldig godt! Honning og sennep i salatdressing er en helt utrolig god kombo synes jeg :)

Nina

Hei! Jeg sjekket bloggen din på jobb (og der har vi kun Explorer, wihuu), og tenkte jeg bare skulle informere om at det ikke er noen form for marg og teksten og bildene går heeelt ut i kantene, så den er umulig å lese :)

(Logoene i footeren din fyller også nesten hele skjermen)

Kristine Ullebø

Nina: Å nei, så irriterende!! Jeg skal sjekke opp!

beate

LOVE YOU, GIRL!!! <3 <3 <3 (jeg er også rååå på utropstegn fordi jeg er så entusiastisk av meg, lol) !!! ;) <3

Mario

UMMM, that salad looks really tasty, maybe I'll make one day.

Regards from, https://mariowearssomething.wordpress.com

J.

Hvor får du tak i de (veldig) fine skålene i keramikk?

Kristine Ullebø

J.: De er fra Celina <3

Pia

Hey, skjønner godt at du ønsker å legge over til helt vegansk, har hatt vegetariske perioder selv og prøver fortsatt å spise mye grønt. Men det er strengt tatt ikke helt nødvendig, litt kjøtt innimellom er ikke farlig, tvert imot sunt. For å tenke på dyra og miljøet er det bare å være obs på hvordan produksjonen har foregått og om dyra har hatt det bra. "Kjøtt kan være en del av et ressursvennlig kosthold i et land hvor det er lettere å dyrke gras enn korn" https://www.renmat.no/artikler/2017/b%C3%B8r-vi-spise-kj%C3%B8tt

Synes selv det kan bli i overkant mye å passe på mtp å være dyre/miljøvennlig, men det er altså ikke nødvendig å bli helt vegansk av den grunn. Debatten er mer nyansert enn kjøtt/ikke kjøtt, det er en del lokale forhold som spiller inn, at det er vel så miljøbelastende å importere ex kyllingfor som å la kua gresse i sitt naturlige habitat her i Norge, osv. Lykke til uansett :)

Fysioterapeuten

Er du i ferd med å gå over til et plantebasert kosthold? Sykt fett :D Gjerne se på bloggen min for de mange årsakene til å spise vegansk! Og ja, sennepen er vegansk :D

S

Jeg vil gjerne se mer av oppskrifter på digg mat!

Utrolig inspirerende tekster, oppskrifter og tanker på bloggen din! Love it!

J.,comment-117570674

Merci <3

Emme

Du kan fortsette å spise den dressingen med god samvittighet. Sennep er i all hovedsak vegansk, selv om det kan være greit å dobbeltsjekke :) her er sennepen du har brukt:

https://matinfo.no/Unilever/Dijon-sennep-original-865g-maille/03036810201761

Helt vegansk :)

Liz,comment-117570257

Pia: Dette er veldig uopplyst :)

Heier på deg Kristine, vegan is the way to go!!

Åh, stekte rødbeter er så himmelsk godt!! Tips er å steke poteter, løk, vegansk sojapølse med chorizosmak og stekte rødbeter til - sååå godt!

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
bloggdesign_no