hits

lunsjtips: thai-nudelsuppe

Oppskriften fant jeg på godt.no ♥ Har laget denne flere ganger, og jeg absolutt elsker smakene i denne retten. Det skal egentlig være kylling i, men jeg går jo mot et plantebasert kosthold nå, i tillegg synes jeg ikke at kylling i suppe er noe særlig digg. er Så det blir heller en lunsj, det her. Eller en lett middag!

DETTE TRENGER DU (JEG FANT ABSOLUTT ALLE DISSE INGREDIENSENE UTENOM EGGNUDLER PÅ ASIATISK DAGLIGVARE!)
- EGGNUDLER
- OLJE
- RØD CHILI
SITRONGRESS
- INGEFÆR - HVITLØKSFEDD
- KAFFIRLIMEBLADER
- KOKOSMELK
- HØNSEBULJONG
- FISH SAUCE
- VÅRLØK
- KORIANDER
- MYNTE

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm opp solsikkeolje i en kjele, tilsett finhakket sitrongress, chili, hvitløk, raspet ingefær og kafirlimeblader revet for hånd. (Sistenevnte er helt sinnsykt godt, forresten, så jeg tar alltid litt ekstra av det)
  2. Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong blandet med kokende vann og ca. 1 ss fiskesaus 
  3. Skvis en halv lime i suppen og dryss over fersk koriander og mynteblad
  4. Hell kokende vann over eggnudlene til de blir myke, sil av vannet og legg nudlene i serveringsskålen. Hell suppen over nudlene og dander med vårløk - ferdig!

Jeg bruker aldri mål når jeg lager mat, bare kutter opp så mye jeg vil ha av de ulike grønnsakene. Chili er noe av det beste jeg vet, så det tar jeg alltid mye av. Jeg brukte 2,5 dl kokosmelk denne gangen, men skulle jeg laget for to hadde jeg brukt mer :) HER finner du nøyaktige mål til oppskriften. Jeg blir helt gærn av å måle opp alt men vi er jo forskjellige.

Haha <3

Naaaaam!! Dette ER så godt! Tar heller ikke lang tid å lage. Jeg spiste nettopp det siste som var igjen nå, mm. X

35 kommentarer

andrea

elsker elsker elsker når du deler matoppskrifter!!!

Kristine Ullebø

andrea: så deilig å høre

<3

Vil nødig være vegan-politi her, men tenkte bare å si at kyllingbuljong og fiskesaus inneholder kylling og fisk! Vet selv at sånt er vanskelig å holde styr på når man ikke har tenkt på den måten så lenge, så virkelig bare et velmenende råd på din vei mot plantbased living :)

Kristine Ullebø

Anonym: Oh I know :( Vet du hva man kan erstatte med? Grønnsaksbuljong?

Natalie

Det ser veldig godt ut <3

Kristine Ullebø

Natalie: <3

A

D har jo tidligere fortalt at du fylte på fillers i smilerynkene, men at du aldri skulle gjøre det mer.

Det nevner du ikke i videoen din?

Kristine Ullebø

A: Oh! Beklager. Det har jeg helt glemt fordi det er så lenge siden. Fylte en gang i en smilerynke for to år siden, men ikke gjort det siden. Når jeg la på meg og fikk penere hud forsvant det av seg selv :) Beklager at jeg ikke nevnte det i videoen! X

Venter fortsatt!!! På oppskrift på de nydeligere rekene i chilli og koriander(?) du la ut tidligere i vår!

Kristine Ullebø

Anonym: tidligere i vår? du mener de jeg la ut for en uke siden ish sant??

kan legge ut oppskrift på gambas al pil pil om det er ønskelig :D SÅ godt! jeg spiser det veldig sjeldent siden scampi er så dårlig for miljøet, og har av den grunn vært litt usikker på om jeg vil fronte det som oppskrift...?

A

Det går helt fint. Rart hvor mye vi husker :p

Føler meg litt dum som nevnte det, kanskje pågrunn av den ydmyke holdningen din.

Fikk et bedre inntrykk av deg av å se på videoen din selv om jeg jevnt og trutt har lest bloggen din og sett videoene dine, men denne var litt annerledes, klarer ikke helt å sette fingeren på hva, og måten du kommenterte på gjorde bare inntrykket hakket bedre.

Ha en fin kveld Kristine :)

Kristine Ullebø

A: Nei nei, jeg forstår at du spør <3 Jeg vil ikke lyve/unnlate å fortelle ting, hele moralen bak bloggen min er jo å være ekte. Takk for fine ord og ha en nydelig kveld <3 Klem

Mia

Lurer på om det er noe galt med designet ditt? Teksten ligger plutselig oppå headeren din.

Kristine Ullebø

Mia: Designet mitt blir endret akkurat nå! Beklager. Alt skal være på plass i morgen <3

Marianne

Hvor har du kjøpt skålen/sjeen?

Kristine Ullebø

Marianne: Kjøpte de på A Food Market til en SUPERbillig penge!! Kostet ca. 15 kr per! Syyyykt haha

Kristine Larsen

Det så helt nydelig ut

Håpar det nye designet fungerer fint på mobil og etter kvart 👍

Fin blogg 😊

Det så utrolig godt ut! Hvilken asiatisk dagligvare handler du på?:):)

Kristine Ullebø

Anonym: A Food Market ved Torggata <3

Christina

Vil bare tipse om at krydderet aromat er en fin erstatter for kyllingbuljong! Syns jeg da :) Tror det er vegansk, men noen andre kan sikkert bekrefte det! Så jeg tilsetter ofte nødvendig mengde vann, også krydrer jeg med aromat for å få kyllingbuljongsmaken.

Kristine Ullebø

Christina: Takk!! <3 X

Lisa

Skjærebrettet ditt!! Jeg vil ha!!

Plantebasert kosthold?

Så lei av altan gulvet ditt by now!!

Tine

Elsker når du legger ut oppskrifter! Håper du kommer til å gjøre det mye oftere! Prøvde nettopp ut denne retten og den vegetar nachosen som du la ut for en stund siden, og begge smakte heelt nydelig

Lisa

Her tror jeg det hadde passet sykt bra med litt sprøstekt tofu!. Ville skåret det i biter, blandet det i lit soyasaus/sriracha og stekt det i litt olje til den blir skikkelig sprø ::) så får man litt ekstra protein og metthetsfølelse. Klem <3

Kristine Ullebø

Lisa: NAM! X

Lisa

Og apropos hønsebuljong, så er ikke det en særlig asiatisk ingrediens uansett! Ville enten byttet det ut med grønnsaksbuljong eller miso paste, som du helt sikkert kan få på A-foods!

Kristine Ullebø

Lisa: Takk! <3

Jeg lærte å lage denne på kokkekurs i Thailand, veghisalternativ til kylling var et par tomater. Brukte ikke nudler men jasminris til. Og galangal😉

Tina Greig

P.S. det finnes vegansk fiskesaus :)

Kristine Ullebø

Tina Greig: Ooo! Takk for tips!

Suzii,comment-117637335

Kristine Ullebø: Det finnes kyllingbuljonger på iHerb som er non chicken! Venter på en pakke i posten selv! Fant dem via en YouTuber som skrøyt av dem! :D

Kristine Ullebø

Suzii,comment: TAKK :D

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no