hits

oppskrift: gambas al pil pil

Okei, sorry for alle bildene på balkongen den siste tiden. Dere skjønner, jeg LEVER på balkongen om dagen. Lover å ta bilder inne i leiligheten også, i morgen skal faktisk maleprossesen begynne og det gleder jeg meg helt sinnsykt til. Så i løpet av denne uken er stue og soverom malt, det skal bli så deilig! Uansett, sommeren nærmer seg slutten og jeg må bare spise og blogge og henge på balkongen så mye som jeg kan. I dag kommer Sari på besøk til meg og jeg skal spør om hun har lyst å sove ute i natt. Bare ta ut madrass og dyne og masse puter. Må gjøre det før det blir for kaldt ute... ♥

Uansett, jeg tenkte å dele oppskriften på en veldig enkel matrett som er perfekt å spise til lunsj eller som en lett sommermiddag. Jeg har fått skikkelig mange spørsmål når jeg har lagt ut InstaStory, men har vært usikker på om jeg egentlig vil dele oppskrift ettersom jeg føler det blir skikkelig dobbeltmoralsk av meg siden jeg er på vei mot et plantebasert kosthold. Jeg er jo ikke 100% plantebasert enda, og jeg føler det er helt OK å spise ost og fisk en gang i blant, men å promotere det som oppskrift på bloggen min er jeg litt usikker på. Ah. Nå gjør jeg det!! Og jeg er skikkelig usikker, så kanskje jeg sletter dette innlegget fordi jeg angrer. Uuueee. Jeg er ikke alltid sikker på meg selv jeg heller. Hva tenker dere? Vil gjerne ha deres tilbakemelding. Jeg setter enormt stor pris på konstruktiv kritikk, alltid.

Vel, til alle som har spurt om oppskrift, her kommer det <3

DU TRENGER
- LYS BAGUETTE/LOFF
- SCAMPI
- HVITLØKSOLJE
- FERSK HVITLØK
- FERSK CHILI
- SALT OG PEPPER

SLIK GJØR DU
Kutt opp chili og hvitløk, ha det i kjelen med hvitløksolje på lav varme. (Hvitløksolje er kjempeenkelt å lage selv, forresten!) Chilien og hvitløken skal være i ganske store biter, ikke finhakket. Ha oppi scampi og enda litt mer olje, la stå til scampien er lett stekt og har trekt til seg chili og hvitløk. 

Dette er det helt "basic" du trenger for Gambas al pil pil, man kan tilsette flere ingredienser i gryten, lage aioli, salat og diverse småretter til siden. Naturligvis! Jeg bruker vanligvis bladpersille i stekingen også, for en frisk smak og litt flere farger i retten, men jeg glemte det denne gangen. Så ja, lek deg frem. Denne gangen lagde vi en enkel mangosalat til, det var superdigg. OG! Tabasco på toppen er amazing!

32 kommentarer

https://www.framtiden.no/gronne-tips/mat/derfor-bor-du-droppe-scampi.html

Em

Slik jeg ser det trenger man ikke å være enten/eller når det kommer til om man spiser kjøtt/animalske produkter eller ikke. Jeg synes det er fint du promoterer en plantebasert kost, men jeg ser ikke noe galt med å spise animalske produkter en gang iblant hvis man ønsker det. Hvis du likevel har kuttet ned på mengden kjøtt/ost/melk og lignende har du jo uansett vist at du gjør noe for miljøet. Hvis du skjønner hva jeg mener.

Maia

Syns det er helt OK å poste oppskrifter på matretter med animalske produkter, men scampi er en miljøversting så det syns jeg du bør ta et mer aktivt standpunkt mot. Legger ved noen linker så du kan lese deg opp på scampi om du vil!

Til tross for litt "skjenn" nå, så må jeg si at det er utrolig bra at du normaliserer et plantebasert kosthold og har et (tilsynelatende) avslappet forhold til det. Liker at du gjør det du kan og fremmer det som en veldig naturlig holdning til mat.

https://www.framtiden.no/gronne-tips/mat/derfor-bor-du-droppe-scampi.html

https://www.theguardian.com/news/2003/jun/19/food.fishing

Kristine Ullebø

Maia: Tusen takk for viktig informasjon, Maia!

Thetese

Hei Kristine! Jeg liker bloggen din veldig godt, og synes du ofte kommer med gode og spennende mattips. Her synes jeg dessverre du har bommet totalt. Trodde alle i Norge i 2018 var oppdatert på hvor ødeleggende scampiindustrien er. Er man redd for antibiotika i kylling og oppdrettslaks - ja, da burde man i alle fall være bekymret når det kommer til Scampi! Håper du leser deg opp på situasjonen, og vurderer scampispising i framtiden.

S

Jeg tipper du kommer til å få mange strenge og belærende kommentarer her, men for meg som spiser sjømat er jeg veldig glad for oppskriften. Så takk! <3

Kristine Ullebø

S: <3

Jg

Syns det er fint at nokon tør å sei at dei ikkje er 100% veganere/vegetarianere, og at det er «lov» å ete animalske produkt når det passer/frister mest. Skjønner ikkje kvifor mange er så svart/kvitt på det:)

Kristine Ullebø

Jg: <3

Odea

Super som du er, er jeg med de andre på at du er et godt og VIKTIG forbilde for mange unge og gamle i Norges land :) Bare at du nevner plantebasert kosthold er jeg sikker på at inspirerer og motiverer mange til å lene seg i den retningen selv og DET.ER.SÅ.BRA! Også kult at du tør å si høyt at det er OK å spise ost og fisk i blant. Må dog være enig med THETESE her, scampiindustien er så veldig ødeleggende (til og med faren min som hverken er vegetarianer eller veganer holder seg langt unna scampi... I sverige har de store kjedene sluttet helt å selge scampi nettopp fordi det er så ødeleggende for miljøet, men Norge trenger litt press fra forbrukerne ved at vi ikke velger scampi når vi skal handle mat.

«Vil du protestere mot ødeleggelse av viktige tropiske kystøkosystem? Vil du bevare mangroveskog, samtidig som du bekjemper barnearbeid og brudd på menneskerettigheter? Vi vet om en superlett måte å gjøre det på. Bare dropp å spise scampi» http://marinbiologene.no/scampi/

Jeg skjønner at det er vanskelig å velge om du vil legge det ut, men jeg tipper at de fleste følgerene dine også kun er på vei mot et grønt kosthold og tenker derfor at det er greit å ikke være så svart hvit. Du er jo ikke svart hvit

Kristine Ullebø

Anonym: Takk for innspill! X

Johanna

Ser fantastisk ut!!

Jeg pleier ofte å lage bruschetta. Tar oftes hvitløksbrød (kan ta vanlige baguetter om man vil). Kutter opp 4-5 tomat i små biter, tilsetter 2 never basillikun, 1-1,5 stor rødløk, lime/sitron saft. Blandes med 1 teskje salt, pepper, hvitløkspulver, chilipulver og avslutter med 2-3 spiseskje olivenolje!! (Smak deg frem om du trenger mer krydder) Smaker super digg!!😍🤗

Kristine Ullebø

Johanna: Deilig!! X

Nani

Synes det er helt greit med et og annet innlegg med animalske produkter. Alt i livet handler jo om balanse.Hadde alle kuttet ut animalsk mat bare halve uken hver' uke, hadde verden allerede blitt et mye bedre sted <3

Kristine Ullebø

Nani: <3

Hei! Prøv med soltørkede tomater til! Det er amazing, lover!

Kristine Ullebø

Anonym: Takkkk!! X

Cecilie

Åh, så digg! Du inspirerer stadig, Kristine <3

Kristine Ullebø

Cecilie: <3

Fanny

Uansett om du velger å legge ut oppskrifter med scampi eller ikke, så gjør du noe utrolig viktig ved å tenke over det! De fleste bloggere legger ut oppskrifter med døde kropper uten å blunke, men du er med på å normalisere plantebasert kosthold og å spre kunnskap. Skal absolutt ikke hate på dette innlegget, syns du gjør en kjempejobb med plantebasert mat!

Kristine Ullebø

Fanny: TAKK! Tusen takk Fanny!! :)

Scampi er miljøversting, gjør litt research og sett deg inn i ting før du blindt anbefaler ting på bloggen.

MD,comment-117648794

Jg: Grunnen til at veganere/ de med plantebasert kosthold ser så svart-hvitt på det er jo av den grunn at enten støtter man industrien eller ikke. Enten velger man å utnytte dyr, eller lar være.

Skal du studere eller jobbe eller gjøre noe til høsten? Har du noen prosjekter på gang, eller skal du bare kjøre samme opplegg som du gjør til vanlig? Kanskje du kan lage ett innlegg om dine fremtidsplaner ❤😊

Kristine Ullebø

Anonym: Jeg kan skrive et innlegg om det! <3

Elsker virkelig bloggen din, sjekker flere ganger om dagen, lurer bare på hvorfor du blogger litt sjeldnere nå for tida? Elsker innleggene dine, men forstår godt hvis du trenger litt ferie eller pause... Bare at da hadde det vært fint om du sa fra <3

Kristine Ullebø

Anonym: Jeg vil heller ha kvalitet over kvantitet <3 Den siste tiden har jeg hatt veldig mye å gjøre så da har det dessverre blitt mindre blogging, men jeg har ikke lyst å poste halvveis innlegg. Endelig er ferien snart over og jeg er back on track med to innlegg om dagen som alltid! X

Ingvild

Jeg blir veldig inspirert av oppskriftene dine! Men lurer veldig på om du har et fast sted du finner oppskrifter? Handler du for en uke om gangen og planlegger retter?

Katrin

Til dere som kommenterer at hun ikke bør promotere for scampi - en enkel løsning er å velge de "scampiene" event. vannreker som er ASC sertifisert. Videre finnes det også en liste over hvilke typer scampi som er ok å spise, ut i fra om de går under kategorien rød eller grønn :)

Nora

Du kan også sette hele den ildfasteformen med alle ingredienser i ovnen! Elsker denne retten<3

Kristine Ullebø

Nora: oh! nam <3

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Din kommentar:
Navn:
E-post:
URL:
bloggdesign_no