hits

tror du på det overnaturlige?

Spiser ikke egg igjen!! I tilfelle noen spør. Bare kvittet meg med restene i kjøleskapet. Mamma kjøpte en eggpakke til meg da familien var på besøk her tidligere i sommer, og den har stått uåpnet siden. Hater å kaste mat :)

Hei og god tirsdag, dere!! Jeg var i Sverige i går og fylte opp kjøkkenet mitt med massevis av veganske produkter, så deilig!! Har en hel hylle med yoghurt nå. Og den veganske Creme Fraichen som jeg seriøst synes er så god at jeg kan spise den for seg selv. Om du ikke har smakt; kjøp den i dag og test!! Det var helt himmelsk å våkne i dag og åpne kjøleskapet :-) Jeg ser sur ut på bildet, ikke meningen, greia er bare at jeg ikke rakk å ta flere bilder i bakgården før den plutselig ble full av byggefolk. Og apropos... I går kveld slo det meg at jeg ikke har sett en eneste nabo i oppgangen min siden jeg flyttet hit i slutten av juni. Ikke en eneste.

*Tenkepause*

Altså. Det har jo vært ferie og mange har sikkert vært bortreist, men jeg vet ikke, det er bare litt rart. Jeg fortsatte på den danske serien Liberty som jeg begynte på sammen med Sari da hun var her forrige uke, men jeg måtte klappe igjen Macen etter ti minutter, jeg er for pysete til å se på drap og skumle greier når jeg sover alene, haha. Og så fortsatte det så klart: hva vet jeg egentlig om historien til dette bygget? Jeg vet at bygården er fra 1860, tenk om det er energier som går igjen her fra tidligere tid?! Man spør jo ikke om sånt på visning. Jeg mener... "Duh, vet du om det spøker her eller?". Jeg er aldri redd for å sove alene her, for jeg bor jo MIDT i byen med mennesker rundt meg på alle kanter, men av og til begynner jeg bare å tenke... hva OM?

Jeg har aldri trodd på gjenferd/overnaturlige fenomener, aldri i hele mitt liv. Helt til jeg for første gang opplevde noen rare situasjoner i den første leiligheten jeg flyttet i her i Oslo (den hvite, altfor nyoppussede leiligheten på Løkka), men etter det har jeg ikke hørt, sett eller følt noe som helst. Riktig svar på algebra-stykket og vitenskapen er det som er sannhet for meg, og jeg holder jo fortsatt ved det, men alt dette som ikke kan forklares... er SYKT spennende!!! Er dere ikke enig? Vi vet alt men vi vet jo også egentlig ingenting. Jeg har lyst å vite mer!!!

Er det noen her som tror på det overnaturlige? Jeg sliter VELDIG med å tro på gjenferd og spøkelser, selv når folk forteller meg historier de selv har opplevd. Ikke det at jeg tror de lyver, det bare er... for surrealistisk.

22 kommentarer

E

Haha, på en eller annen rar måte, så deler jeg samme syn som deg angående dette!!

M

Jeg er veldig overtroisk. Sjeldent jeg er redd, men det må være noe mer, og det er jo litt skremmende

Sølvi Beate

Hei😊 jeg tror det fines mer mellom himmel og jord. Jeg har også opplevd merkelige ting i det gamle huset jeg flyttet i fra der var det en gammel mann som gikk igjen å jeg så han titt å ofte men, han gjorde ingenting galt bare var der. Skal lage et blogg innlegg om det seinere 😊ha en fin aften 😊

Maija

Jeg er akkurat lik som deg - vitenskapen er det eneste jeg tror på når det kommer til hva som er sant eller ikke. Når det er sagt så er det vi mennesker som produserer vitenskapen, altså et menneske av kjøtt og blod med sine fem sanser. Hva et menneske er istand til å oppfatte om verden rundt seg avhenger av hvordan disse sansene tolker signalene som plukkes opp. Vår opplevelse av verden er med andre ord begrenset til hvordan våre sanser skaper en forståelse av lukt, lyd, lys, smak eller berøring. En flaggermus på sin side, kan ikke se noe som helst, men bruker ekkolokasjon for å orientere seg, og det er synd å si det, men verken du eller jeg kommer noen gang til å få vite hvordan det er å være en flaggermus. Poenget mitt er at det må da finnes informasjon i omgivelsene rundt oss som vi mennesker ikke er istand til å plukke opp eller ikke klarer å avkode på en annen måte enn det evolusjonen har gjort oss i stand til.

Innlegg om hva du har opplevd!!!

victoria

Jeg tror, vi hadde medium hjemme i leiligheten som snakket med de som var i leiligheten vår, hun nevnte navn på diverse familiemedlemmer og hva de hadde på hjertet :( de hadde laget lyder osv, for å prøve å få kontakt med oss. Det var for mye detaljer til at et medium kunne ha visst det, f.eks "sa" bestefaren til mamma at han var fortvilet over diverse spesifikke hendelser, og tanta til mamma ga detaljer om et fotoalbum som vi ikke var klar over selv (vi sjekket i ettertid og det stemte)....

Kate

Jeg skriver en veldig stor skoleoppgave på psykologien bak religion og har lest masse masse om tro på det overnaturlige. Hvis du er intresert i hard core science på dette kan jeg sende deg noen av artiklene jeg leste! Utrolig intresant

E

https://www.nrk.no/viten/xl/lyden-av-et-spokelse-1.13717281

Kine ,comment-117827490

Maija:

Den siste tanken der synes jeg er veldig spennende. Du tror på vitenskapen, men tror at mennesket er begrenset innenfor det hele - hva er da tanken din om det som er utenfor? Hvordan forklarer du det?

Hva har du opplevd???

Mona

Så deg i Briskebyveien i dag. Nydelig er du <3

Kristine Ullebø

Mona: tusen tusen takk

<3

Tror sannsynligheten er ganske stor for at vi ikke er de eneste menneskene på jorda. Jeg personlig tror at det finnes aliens

comment-117827490#1

Kine : jævla esel. det er ikke alt som kan forklares. men atleast det er mye vi ikke vet. vi er dum vettu

Mari,comment-117828791

Anonym: nei, du er nok ikke det eneste mennesket på jorda. Stor sannsynlighet for at det er 7 milliarder av oss.

adadb

jeg har vokst opp i en relativt religiøs familie, hvor det at gud finnes fra oppvekst av har vært like naturlig som at himmelen er blå og jorda er rundt liksom, så når jeg satt meg ordentlig inn i det, religionsaspektet, og ikke klarer å "tro" på det lengre, er det fortsatt helt umulig for meg å tro på at det ikke finnes noe mer der ute som vi ikke vet noe om. Har liksom fått føle så veldig på hvordan det er å ha en sannhet, som plutselig endrer seg til å ikke være sant. Sannhet er så relativ liksom. Sorry dette ble mye og rotete hahaha, men er superinteressant!!

Ehhhhh Kristine Ullebø, vi vet ikke «alt»...... ikke engang noe i den nærhet.

comment-117827490#1

Anonym: du burde melde deg på norskkurs.

Hanne

Jeg tror ikke på det overnaturlige, men på naturlige ting vi ikke kjenner til eller kan svaret på. Når jeg ikke tror på gjenferd spør folk ofte "men hvordan forklarer du liksom dette da?" og forteller noe uforklarlig.

Vi har levd så kort. Vi har funnet ut så mye, men ikke alt. Tenk på energiene, kreftene, vesnene vi ikke har oppdaget.

Vi mennesker takler så dårlig å ikke ha svaret på alt, og jeg tror det er derfor så mange tror på gjenferd. Fordi vi er så avhengig av å ha en forklaring, putter vi det inn i en av kunnskapsboksene vi har selv om det ikke passer helt. Vi tåler ikke å ha svarte hull i kunnskapen vår, så vi velger å ha en feilaktig fasit fremfor ingen fasit. Jeg tror at det er på denne måten noen finner en gud å tro på også (ikke alle, såklart!).

Men er så enig, det er så spennende med alt vi ikke vet!!

Linn

Ja etter beste veninna mi døde opplevde jeg et par rare ting og etter pappa døde der jeg bodde før på Kiellands plass var jeg og typen på rommet da et kronestykke løfta seg opp og rulla på gulvet i et hjørne av seg selv jeg og typen ble ganske forundra.. og at ting flytter på seg og at panten ramler ut av søpple posen av seg selv når de ikke ee noen i gangen .. så ja tror at noe eksistere

Linn

Tror og på aliens der jeg bor var vi flere både meg og vennen mine so. På kvelden så ufo som fløy opptil flere stykker de skifta farge.. osv spennende har de på film og btw

comment-117827490#1

Kine : Kanskje finnes det noe mer enn det vi kan forklare vitenskapelig, kanskje gjør det ikke. Uansett kommer jeg aldri til å vite dette for sikkert, det blir bare spekulasjoner. Derfor velger jeg å bruke tiden min på å tilegne meg kunnskap om den virkeligheten jeg har tilgang på, men er ydmyk nok til å innrømme at det eneste vi vet for sikkert er at vi egentlig ikke vet noen ting.

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no