hits

drikkepresset

Jaaaaa!! Jeg får ikke satt ord på hvor deilig det er å ha god plass til å gjøre yoga hjemme!! Nå har jeg nettopp gjort 60 minutter ASHTANGA (den beste treningen kroppen min har blitt utsatt for noen gang) og jeg er klar for dagen. Det er Oslo Maraton og gaten utenfor vinduet mitt er stappet full av mennesker som jogger, synes det er sjukt koselig egentlig. Jeg har så og si ikke drukket alkohol på en måned (unntak av to glass da jeg og Helene var på Folketeateret forrige helg), og kroppen min føles og ser helt annerledes ut. Har mye mer overskudd, er mer positiv (det merker dere kanskje... he he), tar mer initiativ og føler meg generelt tusen ganger bedre i kropp og sinn. Jeg så dokumentaren SANNHETEN OM ALKOHOL på Netflix i går og det skulle jeg kanskje ikke gjort, for nå har jeg ikke lyst å drikke noen gang igjen. Nei da, men altså, alt i balanse. Jeg tror balanse er nøkkelen til absolutt alt. Jeg er kjempeglad i å ta meg et glass hjemme på kvelden etter en lang dag eller ute på lunsj med en venninne, og det kommer jeg nok til å gjøre senere i høst, men akkurat nå er jeg på en helt perfekt flow med trening og jobb og venner og alt annet generelt. Så får jeg bare være den kjipe som sier nei til alle fester i en liten periode. Party Krisssy is having a break !

Man innser ikke før man tar litt avstand til alkohol at drikkepresset finnes over alt. Er det flere som føler på det? Jeg har altså aldri tenkt noe særlig over konseptet drikkepress, annet enn da man gikk på ungdomsskolen og noen på trinnet allerede hadde begynt å drikke, men presset finner du virkelig over alt, samme hvilken alder du er i. For min del er det ofte den der "kom igjen, bli med videre da, du kan ikke dra hjem NÅ!" som man aldri helt for fri fra hvis man velger å ta det rolig og ikke er keen på å feste bort natten. Jeg synes det er skikkelig slitsomt, uten å være for sytete nå. (Hater å skrive sytete innlegg, håper ikke dette oppfattes som det. Haha) Det er bare det at man fort blir stemplet som kjip uten at de rundt deg engang mener noe vondt med det, ofte vil de jo virkelig bare at du skal være med videre. De tenker kanskje ikke at det oppfattes som om at man er "kjedelig" og ødelegger stemningen.

MENER IKKE Å SYTE NÅ. Jeg er så lei av mennesker som gjør seg til offer for alt her i livet.

Som om livet skylder dem noe.

Jeg er fornøyd med livet, jeg.

Det var egentlig bare jeg som prøvde å formidle at jeg synes det er enklere å bli hjemme og si at man har en periode edru, enn å "dra halvveis ut" og være den som alltid drar tidlig hjem. Man gjør jo bare som man vil, og venner respekterer deg alltid.

:)

<3

Klems

33 kommentarer

M

Drikkepress er virkelig ikke bra. På vgs opplevde jeg å aldri bli invitert på fest fordi jeg ikke drakk alkohol. Det var helt forferdelig å bli stengt ute på den måten bare fordi jeg ikke ville drikke. Skjønner heller ikke hvorfor så mange stiller spørsmål ved at folk takker nei til alkohol. Da kan man vel like gjerne spørre om hvorfor de absolutt må ha alkohol.

Kristine Ullebø

M: Uff! Helt forferdelig. ofte er det jo nettopp det som er problemet, at de selv kanskje ikke orker å ta stilling til sitt eget valg, så letteste utvei er å stenge ute de som ikke drikker.

Klem til deg

<3

Ingvild

Drikkepress er noe dritt, og det trenger ikke bare være det eksterne presset hvor andre uttrykker at du er kjip på en eller annen måte. Drikkepress er også når du føler på at du ikke kan være deg selv uten å innta "nok" alkohol. Når folk sier at de trenger å drikke mer for å ha det gøy eller for å nå sin "lykkepromille" osv. Det er SKJULT drikkepress og det er det mange som ikke er klar over det selv.

Kristine Ullebø

Ingvild: Helt sant!!

Lucie

I totally get what you mean with the feeling pressure about drinking thing. I tried to have a one month break before the summer and I just couldn't manage it because there is ALWAYS someone asking you to go out for a drink and there is no way to just have a coke or a juice. I'm going to try it again this Autumn I think and really be clear about it to my friends so that I don't have to feel bad each time I say no.

Lucie, xx

http://thefrenchpier.blogspot.com/

Kristine Ullebø

Lucie: Totally agree! Just be clear with your friends. They will understand <3

<3

Hvilken shampoo bruker du fra kiehls? :)

Kristine Ullebø

Anonym: Kiehl's Rice and Wheat Volumizing Shampoo. ELSKER den <3 Den gir ikke så mye fuktighet, men en del volum og det er det jeg elsker med den!!

Eline

Veldig fint innlegg! Kjenner meg igjen i den at man føler seg som en kjiping eller festbrems om man velger bli med litt, og dra hjem tidlig. Så jeg gjør som deg og heller blir hjemme/har edruperioder. Synes det er bra du setter lys på drikkepresset som finnes (omtrent) overalt, både direkte og indirekte :)

Kristine Ullebø

Eline: Takk! <3

Ha en fin lørdagskveld, Eline :)

L

Bra innlegg! Lurer på hva som gjør at du svarer på så få av kommentarene du får på bloggen? Kristina Andersen f.eks. svarer på absolutt alle. Jeg har lagt igjen flere hyggelige kommentarer til deg gjennom årene, men har aldri sett at du har svart. Det gjør jo at man ikke får så lyst til å gi deg tilbakemeldinger mer. Ha en fin lørdagskveld :-)

Kristine Ullebø

L: Tusen takk, L!

Jeg var veldig dårlig på det før, men svarer alt som kommer inn nå :) Det skulle bare mangle - jeg setter helt vanvittig stor pris på at folk tar seg tid til å legge igjen kommentarer her... <3 Beklager at jeg var så dårlig på det før, og tusen hjertelig takk for de vakre kommentarene du har sendt meg gjennom årene. Jeg har lest dem alle <3

Ha en nydelig lørdagskveld! Klem <3

I bloggerne virker du sykt care og "diva" noen ganger, så høyt at det kommer ut veldig usikkert... F. Eks det med du ikke bryr deg om vixen, men vi ser jo du gjør det.. Hva tenker du om vixen i år? Hadde vært spennende å høre dine tanker

Kristine Ullebø

Anonym: Tja, jeg vil ikke si at Vixen-nominering er noe som har en betydning i livet mitt, men når vi filmer til Bloggerne og jeg får direkte spørsmål om nominering synes jeg det er helt fair å si at jeg synes det er rart at jeg aldri har blitt nominert, i og med at jeg er en av de bloggerne som faktisk kjører en viss kvalitet på innholdet mitt. Kanskje jeg virket litt diva i den episoden, det var ikke meningen. Ser nå at jeg kanskje jeg skulle uttrykket meg på en litt mer ydmyk måte... :)

Om Vixen blir noe av i år så håper jeg så klart at jeg blir nominert!! Men det er tydelig at ingen i juryen noen gang vurderer meg, så jeg har ingen forhåpninger :) Jeg elsker å blogge, med eller uten en nominasjon eller pris <3

Fint at du tar opp drikkepress! På denne tiden i fjor syntes jeg du forherliget drikking så veldig, så er utrolig deilig å se st du tar avstand fra det nå❤

Er så glad på dine vegne for at du er lykkelig nå! "Det vil helst gå bra" er det noe som heter, og det tror jeg 100% på!

Kristine Ullebø

Anonym: Det vil helst gå bra. Åh, det var fint sagt :) Likte det

<3

Du er så flink å uttrykke deg selv! Er ein fast lesar hos deg, og det er alltid ein opptur når det kjem med eit nytt blogginnlegg<33 Har følt meg litt flau i da siste for eg har sendt deg DM´s på insta, men har ikkje fått svar. skulle berre sei god bedring til deg då du var sjuk<3 Forståelig nok er det mange som vil kontakte deg (altså kem vil ikkje?!).Har ein litt dårleg periode. Så det er derfor er eg så innovervendt.

Skulle gjerne ha fått eit slikt syn som du har på livet.

Ha ein fin kveld eller dag vidare<3333

Kristine Ullebø

Anonym: Åh, jeg har nok ikke sett den! Beklager det <3 Jeg setter kjempestor pris på at du sender meg meldinger, du må ALDRI føle noe annet. Så god du er!!

<3

Ha en nydelig dag, fine deg <3

A

Altfor enig. Vurderer å slutte helt, fordi det ikke gir meg annet enn ukomfortable kvelder.

Kristine Ullebø

A: <3

T

Utrolig ironisk! Jeg har også edru mnd og gått og irritert meg over akkurat det samme! Synes også det var overraskende vanskelig i forhold til hva jeg trodde det skulle bli.. « Du kan jo bare ta deg noen glass», « Kan være edru neste helg» osv. Glad jeg ikke er alene i denne båten <3 Go edru periode

Kristine Ullebø

T: <3 <3 God edru periode!! Haha :D We stick together sis !

Dagsvermer

Skjønner akkurat hva du mener. Jeg sluttet helt å drikke for over et år siden. Slutt på å dra ut edru også, med mindre det er en feiring jeg er invitert til. Orker det rett og slett ikke...

Kristine Ullebø

Dagsvermer: Oh, interessant! Hvordan føles det å være avholds - sikkert helt fantastisk??? Jeg har stor respekt for de som er det :)

comment-117870137

Kristine Ullebø: veldig bra svar, jeg synes også det er sykt at du ikke har blitt nominert... Hvis du blir det, er jeg sikker på leserene skaffer deg en pris. Om det er sånn i realiteten(vixen virker litt staged). Alle som følger bloggen din kan se utviklingen din, bare siden januar!!

Kristine Ullebø

comment: Tusen takk, kjære deg. Tusen hjertelig takk, virkelig!! Ønsker deg en nydelig søndag <3

Hilde

Kjenner meg godt igjen. No har no eg aldri hatt så særlig mange vener så er vel fra mine søsken eg har kjent på drikkepresset då dei har vært meir glad i å feste og drikke, men eg har ikkje hatt noko interesse av å drikke mykje og feste til langt på natt og synes det er nok med eit par glass med vin og eg kan gå fleire månadar uten å drikke. Har alltid vært den som trivast best heime og synes det er mykje kjekkare å være heime eller hos ei veninne og lage godt mat , slappe av, skravle og ha en helt edru kveld. Eg synes et par glass med vin eller et lite glass med sider er nok for meg fordi både kroppen og magen min ikkje tåler så mykje meir, men også fordi eg ikkje likar å vakne opp dårlig dagen etter. Eit glass vin eller to er godt til god mat av og til, men har aldri hatt behov for å drikke meir

Kristine Ullebø

Hilde: HELT fair, og fint det. Livet er så mye mer enn alkohol <3

Hilde,comment-117870764

Ei veninne spurte meg eg gang om vi skulle finne på noko. ho ville ut og drikke, medan eg ville helst vøre heime hos meg eller ho , men ho sa til meg: Om du ikkje skal ut og drikke, då gidd eg ikkje å være med deg, då spør eg heller nokon andre.

Kristine Ullebø

Hilde,comment: Da ville jeg ikke hengt med den venninnen!! Finnes så mange andre bra folk der ute <3

C

Jeg skjønner at du sikkert ikke mente noe vondt med det du skrev. Det er jo tross alt dumt å gjøre seg til offer og føle at livet skylder en noe, men hver så snill å ikke glem av at det skjer mye i livet man ikke kontrollere. Det er så mye grusomt som skjer nesten hvem som helst. Nesten alle kjenner noen som har/har hatt kreft, noen som har tatt selvmord eller dødd i en ulykke.

Ofte prøver man jo likevel og ikke være et offer av livet, men jeg vet av erfaring at det kan være knalltøft å stå i. Søsteren min døde når jeg var 17 og det er jo noe jeg må stå i resten av livet. Jeg nevner det ytterst sjelden, men det farger livet mitt likevel. Alt blir annerledes og perspektivet endres. Verdt å tenke på i hver fall :)

Kristine Ullebø

C: Med all respekt til de som har mistet noen. Gjør vondt å høre, jeg sender deg all min kjærlighet. <3 Kan ikke forestille meg

Og helt enig i at det er noe man skal tenke på. Det gjør jeg!

<3

Edith

Helt enig når det kommer til drikkepresset! Har vært avholds hele livet (er like gammel som deg), og har møtt på det i de aller fleste situasjoner. Til slutt lærer man seg å ikke ta seg nær av det, men i ungdomsperioden er det veldig, veldig vanskelig å komme opp med unnskyldninger for hvorfor man ikke drikker til mennesker som ikke egentlig er interessert. Trist at dagens norm består av et slikt alkoholpress. Har ingenting imot at folk drikker alkohol, men at det ofte skal være hovedkilden til ulike tilstelninger (f. eks julebord, bursdager, 17. mai, nyttårsaften osv) synes jeg er litt trist. Mest fordi det gjør de som ikke drikker svært synlige, og det er det ikke alle som synes noe om.

Over til noe positivt: jeg har lest bloggen din siden vi begge gikk i 10-ende klasse, og det er så fantastisk og se hvor du er nå. Unner deg alt godt, du har virkelig funnet ut av mye og du er en stor inspirasjon for oss andre - i alle fall for meg. Stor klem <3 <3

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no