hits

kanskje jeg har funnet ut hva jeg vil studere

Det var en særdeles grå søndag denne helgen, men ikke hjemme hos meg. Jeg jobber videre med River Flows In You på piano, begynte med de enkle notene. Da de satt, fant jeg frem de fullstendige notene til stykket og det er da mitt prosjekt om dagen. Jeg våkner og føler at livet mitt er viktig og nødvendig, selv de små tingene som å spille piano. Det er lenge siden jeg bare "fløt med", slik jeg gjorde på videregående. For en pest videregående var, haha. Kan vi ikke være enige om det? I alle fall en del av oss, vi som ikke hadde "the time of our lives" de tre årene. Selv om jeg aldri ville vært foruten, aldri i livet. Anbefaler forresten å øve på stykker på den måten jeg forklarte her, så slipper du å føle at alt er helt håpløst fra starten av. Den nye Isabel Marant-genseren min var trolig alt som skulle til for at jeg føler meg ekstra vel om dagen, så jeg slår på stortromma og kjøper Marant-boots i samme sleng. Det er mulig jeg har en liten overtenning. Mulig. Dere vet hvordan jeg er når jeg først setter i gang. Jeg er den typen som får dilla på oliven og spiser så mye oliven at jeg til slutt ikke orker tanken på det. "Fordi jeg fortjener det" som jeg sier til meg selv og vennene mine hele tiden, i en slags overbevisning om at jeg fortjener en ny, pen høstgarderobe. Jeg gjør jo det. De er i semsket skinn med belter på, i beige og brune toner. Dere kommer til å dø. Skal hente de på Youngstorget etterpå, herregud så enkelt gjort det er å handle på finn.no og Tise :)

Litt ut av det blå, men sånn er jeg jo, i går kveld ble jeg liggende å lese om schizofreni. Det er noe jeg finner helt vilt interessant, jeg for min del kunne gjerne tenkt meg å jobbet i psykiatri når jeg tenker meg om. Bipolar lidelse, schizofreni, depresjon etc. er jo delvis genetisk betinget og det er kanskje derfor jeg synes det også er spennende å studere, fordi det faktisk ligger i hjernen og ikke bare er påvirket av oppvekst og yte faktorer. Jeg så et intervju med en liten jente som ble født med diagnosen, jeg bare tenker på hvor vanvittig vanskelig det må være i hennes sko. Tenk om jeg plutselig skulle fått beskjed om at venninnene mine ikke finnes, og at alle er fantasivenner. Det må jo være helt vanvittig absurd og ikke minst utrolig vanskelig når man ikke lenger kan skille mellom virkelighet og ikke. Nå er det jo ganske mange med schizofreni som klarer å leve et fint liv, selv uten medisiner. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg begynte å prate om dette til dere, men jeg føler liksom alltid for å oppdatere dere på selv de små tingene som foregår oppi hodet i hverdagen min. Kanskje jeg har funnet ut hva jeg har lyst å studere. 

9 kommentarer

Sus

Jobber på en akuttpsykiatrisk avdeling, og spennende er bare forbokstaven.. Det er også trist, krevende, lærerikt, utfordrende og gøy. Tar nå opp fag fra vgs for å komme meg inn på sykepleien, for så å videreutdanne meg til psykiatrisk sykepleier. Absolutt en vei å anbefale, man får mye ut av å være der for andre, passe på dem og hjelpe dem videre. Men man må være forberedt på alt, bli skjelt ut, kalt alle mulige ord, bli forsøkt befølt, trengt opp i et hjørne, angrepet... Vi går med alarmer på oss, som utløses på hele avdelingen om vi trenger hjelp. Og vi har kurs i hvordan vi skal løsne kvelertak, ta imot slag og spark, hvor vi skal plassere oss i et rom for å unngå uttagering, hvordan vi fester en person i belter.. osv osv... Utfordrende, lærerikt, spennende, nervepirrende, gøy.. Elsker jobben min<3

Sigrid

Så spennende! Har du planer om å begynne å studere til neste år? Psykologi tror jeg er et utrolig spennende studium, og noe som man kan ta med seg uansett hva man ender opp med å gjøre i livet. Står selv mellom det og lektorstudiet. Har forresten begynt å spille piano på grunn av deg, haha<3 Har nesten lært meg hele "City of Stars" fra La La Land, og det føles så bra! Har bare lyst til å lære mer og mer. Å lese bloggen din har vært en stor støtte for meg den siste tiden da jeg har slitt en del psykisk. Du inspirerer meg til å sette mer pris på små ting i hverdagen, som lyden av regn mot vinduet, lange turer i skogen, god musikk, hjemmelaga mat, frukt, yoga, klær, og det å lære en ny sang på piano. Aldri slutt å blogg!! haaha omg, men serr, takk for at du er du<3

<3

Så bilde av deg på bloggen til Stina fra premiere festen, og damn du stråler!! Fysøren så vakker når du gliser fra øre til øre. Og du ligner veldig på moren din nå, helt nydelige begge to!!

Martine

Anbefaler deg å lese boken "I morgen var jeg alltid en løve". :)

Erik Fisenbalk

En gang, på Svelvik Ungdomsskole, da jeg hadde mattetentamen, prompa jeg så hardt at den trusa jeg fikk av Haldis, gikk i stykker.

Og Aakvåg røska av meg trusa da, og la trusa på kateteret, og sa det at han skulle gi meg prompestraff.

Og så blei jeg igjen etter skoletid, og Aakvåg tvang meg til å prompe i to timer da.

Og etterpå følte jeg, at jeg hadde elastisk tarm.

Så sånn var nok det.

Lucie

This would be such an awesome thing to study. I think it is one of the fields in which we still have the most to discover. The brain is such a complexe thing and it must be fascinating to start to get an hindsight into what's inside and how things work.

Lucie, xx

http://thefrenchpier.blogspot.com/

Malin

Om du vil finne noe nytt å spille på piano som er helt nydelig og litt utfordrende, så burde du prøve deg på sountracket til filmen "Howls moving caslte" super fin film og helt nydelig musikk. Gråter alltid når jeg hører på den, og vil serr danse til mange i bryllupet mitt:´D

Dina

Hei!! Jeg er i praksis som sykepleierstudent på et akuttmottak i psykratri OG JEG ELSKER DET!! er såå spennende, og har fått tilbake motivasjonen til å bli sykepleier <3

Jeg har studert psykologi og jobbet på DPS, akuttmottak og sengepost. Det er veldig spennende, men absolutt ikke en jobb jeg kunne hatt resten av livet uten at det har noe med pasientene å gjøre. Men jeg mistet troa på behandlingen, følte mange bare ble medisinert til de var sløve, økonomien i helsesektoren er trang og aktiviteter og slike viktige tilbud faller bort først. Og det er veldig kvinne-dominert, noe som etter min mening raskt kan bli et usunt miljø. I psykologien vil jeg heller anbefale å snuse på forsknings-biten, som psykologisk biologi - som er et veldig interessant fag om alt fra hormoner og kjemiske stoffer som forklarer atferd og kjønn til hjerneforskning og tarmflora. :)

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no