hits

bildet alle spør om

Annonse / rammen er sponset

DET PENESTE JEG HAR I LEILIGHETEN . . .

I dag skal jeg fortelle litt om min favoritt-ting i hele leiligheten min, og det er Alain Delon-bildet som har fått sin egen plass i hjertet mitt. Jeg sa jeg skulle fortelle dere historien om dette bildet, og det skal jeg nå. Det var i juni i år, jeg hadde sett filmen Plein Soleil kvelden før med Alain Delon som hovedkarakter (visste dere at The Talented Mr. Rippley er remake av Plein Soleil?!), og jeg bestemte meg for at han her ville passe fint på veggen min. Etter Onepiece-shooten jeg gjorde over to dager, wrappet vi det up og jeg løp hjem for å finne bilde, deretter videre til en fotobutikk for å printe ut. "Det skal printes ut i 90 x 90", sier jeg, den erfarne mannen som så ut til å ha jobbet med dette hele livet sitt ser rart på meg og forteller meg at noe større enn 20 x 20 på dette bildet vil se kornete og dårlig ut. "Gjør det noe, da?" svarer jeg, og får det som jeg vil.

Dagen etter får jeg beskjed om at bildet mitt er ferdigprintet, sammen med Helene drar jeg tilbake til fotobutikken og henter den store plakaten min, printet ut på halvgrovt papir. Jeg og Helene vandrer litt rundt i byen og funderer på hvor vi kan få tak i en passende ramme, og virkelig, helt tilfeldig gikk vi innom Mester Rammer i Nedre Vollgate 1, den som ligger så fint til like ved festningen. Aldri vært der før. Dette viser seg å bli et av de fineste minnene mine fra juni <3 Her fikk jeg verdens beste hjelp. Og ikke bare verdens beste hjelp, men også verdens fineste ramme. I mørk, lakket tre! Jeg klarer ikke helt å sette ord på hva som gjorde denne dagen og alt dette her så fint, men jeg fikk et skikkelig stort hjerte for Trine som jobbet der, kanskje det var det å komme inn der en overhetet sommerdag, midt i det o-store flyttekaoset fra Løkka til St. Hanshaugen, til aircondition, pene rammer og god energi. Trine er kunstner og har et skarpt øye for det hun driver med, jeg og Helene fikk en sånn umiddelbar respekt for henne og dro derfra med verdens største smil om munnen. Tenk at man kan bli så glad for å møte et menneske. Tenk det! Det var skikkelig fint. Spør etter Trine på Mester Rammer og få hjelp av henne, jeg lover deg at du vil ha et minne i det bildet for alltid. Det er så kjipt når du skal gjøre noe som betyr noe for deg, som for eksempel å ramme inn et bilde, og de som jobber der ikke har et fnugg av genuin interesse for det du spør om. For meg har dette bildet en helt spesiell verdi for meg, bare fordi jeg fikk så sinnsykt god hjelp <3

Så det er med verdens varmeste hjerte at jeg kan anbefale MESTER RAMMER ARTGATE.

OM BILDET MITT . . .

MESTER RAMMER ARTGATE har utrolig mange pene rammer å velge mellom, og ting jeg lærte mens jeg var her er at det er en del forskjellige ting man må passe på for å få et bra innrammingsresultat, som for eksempel at man velger rett dimensjon på listen og type glass. Jeg har UV-glass på mitt bilde, som beskytter bildet mot sol, UV-stråler og refleksjon. Sistenevnte er kanskje det viktigste, synes jeg. Jeg har mye lys inn i leiligheten og det er kjipt om bildet "forsvinner" av refleksjon, mitt henger nå med lyset rett inn fra siden men som dere ser så gjør det ingen forskjell på bildet. Så jeg anbefaler UV-glass, virkelig. Det skal jeg bruke på alle mine fremtidige bilder også. Rent estetisk er det jo utrolig deilig å få god veiledning også, som for eksempel i forhold til hvor tykk ramme man skal ha. Forresten!! Jeg synes rammemaker er et kjempekult yrke, jeg merker at de som er i dette yrket ofte har jobbet med det store deler av livet sitt. Noe så utrolig kult og imponerende, jeg får skikkelig respekt for disse menneskene. Alle hjem trenger jo bilder, og rammen rundt har sååå mye å si!!! Jeg blir helt fanget av estetikken rundt et sånt arbeid. Bildet av Alain Delon er dødsfett, men det er jo uten tvil den fantastisk pene rammen som gjør hele bildet.

Mester Rammer har butikker rundt om i hele Oslo, men jeg anbefaler virkelig å dra på den som ligger i Nedre Vollgate 1, her var det så hyggelig at jeg har lyst å ta en tur innom bare for å kjenne på den deilige energien igjen.

PS! UV-glasset har de fast 50% tilbud på, de har også 15% Obos-rabatt på selve innrammingen. Hot tip ♥

ezgif_com_optimize_6

Dette er en sånn ting jeg ikke hadde peiling på da jeg var ny i Oslo og ikke kjente til byen enda - hvor får man skreddersydd de beste rammene. Man kan Google de ulike rammemakere i Oslo men man vet jo ikke hvem som er de flinkeste. Skulle ønske jeg hadde dette tipset for to år siden, men nå har jeg gleden av å være den som kan tipse dere, og det gjør meg veldig glad. Dette er et sånt tips jeg ELSKER å gi ♥

5 kommentarer

Lucie

I've been seing this picture on so much of your posts (always in the background) and I think it's such a beautiful piece! It's really fun to hear about how you got it!

Lucie, xx

http://thefrenchpier.blogspot.com/

Så fint du har det! Kan du dele hvilken fotobutikk du gikk til?

Kris

Kan du dele linken til bildet du lastet ned og tok med til fotobutikken?😊

Erik Løvenbalk

En neger på Kiwi prompa høyt, mens jeg sto foran kjøttdisken da.

Jeg er forfulgt av noe negermafia (kan det virke som)

Bør jeg legge meg inn på Blakstad, lurer jeg.

På avdelingen for de med prompepsykose.

Erik Løvenbalk

En neger på Kiwi prompa høyt, mens jeg sto foran kjøttdisken da.

Jeg er forfulgt av noe negermafia (kan det virke som)

Bør jeg legge meg inn på Blakstad, lurer jeg.

På avdelingen for de med prompepsykose.

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no