hits

min onsdag og bloggpoliti

Onsdag. Nesten helg. Tar webcamera-bilder av meg selv etter jeg har dusjet og føler meg 10 år igjen.

Gleder meg ekstra mye til helg om dagen, kanskje fordi dagene mine er så rutinerte for tiden. Jobb, trening, kanskje en kaffe med en venninne. Gleder meg skikkelig til kino med dere i morgen, har trukket ut tjue vinnere nå og skal sende mail til dere straks, så følg med om det dumper inn en liten note fra meg i innboksen din. I dag våkner jeg før det har blitt lyst og jeg føler meg helt alene i verden, spør meg om hva jeg liker best her i livet og du har svaret akkurat der. Tenker på at jeg vil kjøpe blomster men at jeg trenger flere vaser til å ha dem i. Støl i kroppen etter forigårsdagens (om det er et ord) yoga-time, gjør 30 minutter ashtanga til Coldplay som spiller piano og føler meg fin igjen. Rart hvordan yoga kan gjøre meg støl og kurere stølheten på en og samme tid.

Drar til Løkka for å kjøpe meg nytt bestikk og ender tilfeldigvis opp på W.B Samson for verdens hyggeligste kaffe med Helene ute i solsteken, det var D-vitamin jeg trengte, ja. Føler det var vår og at vi tar året første kaffe ute, bare at det er helt motsatt. Vi skravler i to timer, blir kjent med hun som jobbet der (vi kommer tilbake!) og jeg får noen nye fregner på nesen. Ja, det er cirka kun henne jeg henger med om dagen, og jeg synes det er skikkelig koselig. Jeg har blitt veldig glad i å pleie vennskapene mine, du vet, gi alt til noen få personer, ikke gi litt til femten ulike. Da blir jeg bare deppa og føler ikke at jeg har noen, egentlig. Jeg spiller bare piano og jobber og trener og fikser på blomstrene mine om dagen, kan vel si at jeg har gått litt i hi, men jeg trenger det akkurat nå. Det føles veldig bra, veldig veldig veldig. Snart skal jeg invitere alle menneskene jeg liker på en stor fest hos meg og feire livet. Delayed innflytningsfest, kanskje. Noe sånt. Må bare få meg en sofa først, det er faktisk det eneste jeg mangler før jeg kan ha en fest.

:)

Oh, ser at regjeringen vil styrke "blogg-politiet" og jeg ville bare si at jeg synes det er fint. Nå vil jeg ikke høre en eneste til klaging om at vi er "levende reklameplakater". Ingen tvinger deg til å få hele livet ditt sponset.

Ikke glem at det er vanlig å kjøpe mat, klær, sminke og møbler selv for egne penger.

Iiiiiiiikke glem det.

Det jeg håper er så klart at vi etter hvert får et reglement som gjør det enkelt og oversiktlig å merke alle postene våre. Enn så lenge tror jeg det er bedre å skrive annonse en gang for mye enn en gang for lite.

17 kommentarer

Lizbeth Osnes - Behind the scenes

Ha en nydelig dag videre! :-)

Helen

Amen til det du skriver om merking av reklame! Som bloggleser er jeg lei av at neste alle bloggere klager (gjelder ikke deg)over merking av reklame. I det ene øyeblikket skal blogging være en seriøs jobb, men hver gang noen gir bloggere litt pekepinn på hvordan gjøre jobben riktig blir det sutring. Altså bestem dere! Er det jobb(!!) så gjør jobben riktig :) jeg kommer ikke unna med unnasluntring i mitt arbeid. Klem til deg, ha en strålende uke:)

Cathrine Ruth

Jobb er jobb. Man får alltid litt kommentarer på hvordan man skal gjøre jobben. :P

Bra innlegg!!

Camilla

Så enig! Takk for det du skriver om annonsemerking.

Lene

SÅ ENIG om det du skriver om merking av reklame! I motsetningen til Annijor som oppfører seg som en bortskjemt barnslig tenåringsjente.

Er så enig! Journalister og store mediehus når ut til ekstremt mange og har stor påvirkningskraft, derfor må de ha visse retningslinjer å forholde seg til. Blogging er ikke lenger bare noe man gjør fra jenterommet, eller en hobby. Dette har blitt en millionbransje, og at bloggere da må ha visse kjøreregler som alle andre instanser skulle jo egentlig bare mangle. Forstår virkelig ikke hvor problemet til de bloggerne som er imot dette ligger. Samme med vær varsom plakaten, hvis du følger denne viser jo bare det at du er en seriøs aktør som bryr seg om hva slags informasjon de sender ut til leserne sine. Håper virkelig bloggere som Annijor som er megadårlig på merking og som driter i alt av kjøreregler får konsekvenser en dag.

c

Hei,

Men hva med den rammen du har med i så og si alle bilder? Du skriver veldig sjeldent at den er sponset ...

Erik Ribbskog

Jeg pleier å bade i badekaret mitt, for jeg liker å prompe og se det bobler (for å si det sånn)

Føre jeg bader spiser jeg masse ertesuppe eller prompesuppe som jeg kaller det (noe sånt)

Og da liker jeg å kose meg i badekaret mitt ( med prompeshow)

Så sånn er det

bare noe jeg tenkte på

men men

mvh Erik Ribbskog

Bella

Hei!!

Dødskult at du er positiv til bloggpoliti. I alle jobber finnes det retningslinjer og regler som må overholdes, og at enkelte bloggere reagerer på at også de må forholde seg til visse guidelines blir for dumt og naivt. Nå som blogging er blitt mer anerkjent som en jobb enn det var tidligere, er det vel uansett bare en naturlig utvikling og jeg vil anta at den enkeltes blogger troverdighet bare vil øke dersom man følger reglene. Det er jo en god ting.

Man kan ikke få i pose og sekk - og slik du sier, dersom man ikke vil merke alt med annonse så trenger man ikke være sponset fra topp til tå heller. Hvor mye man merker er jo på den måten bare en gjenspeiling av hvor sponset man faktisk er. Med tanke på hvem og hvor mange bloggere når ut til, bør enkelte løfte øynene og se bakgrunnen for dette initiativet. Å være blogger virker lukurativt (men seff mye jobb) og de må være sitt ansvar bevist. Det er viktig at det kommer frem at jakken din er sponset hvis den er det. Bloggere har hyppige utskiftninger i garderoben (ingenting galt med det), men hvis 13-åringer tror at det er normalt å kjøpe (for egne penger) klær så ofte, fører dette til et uhensiktsmessig og unødig press som kunne vært unngått.

Dersom man følger retningslinjene har man jo uansett ingenting å frykte.

Også må jeg bare tilføye at jeg digger deg Kristine. Du er en av få som virker sympatisk, jordnær og ekte - med øyne for andre enn deg selv. Mens alle influencere polerer hver cm av alt de gjør og virker oppstilt, virker du autentisk. Personligheten din skinner gjennom i tekstene og bildene dine. Du er en inspirasjon - tusen takk<33

Du har så nydelig hår! Er det etasjeklipp? Vil klippe håret mitt sånn også :)

Karoline,comment-117877161

c: og ikke minst utemøblene som er sponset. Møblene og rammen skal merkes hver gang de blir avbildet så lenge det har verdi for de som sponser

Stella Antoniette Kolstad

Skulle ønske jeg ble mer populær slik at jeg kunne få alt sponset! Det er ikke så enkelt! Selv om jeg er aldri så Royal, og har aldri så sterk vilje, og en helt seriøs idè å jobbe med videre, så er det faen ikke lett å få den kvaliteten jeg vil ha ut på bloggen! Jeg sliter med håret, med ansiktet, med bilder, jeg føler jeg må gjøre sinnsykt mye for å få det resultatet. Det blir så lett low kvalitet på bildene. Jeg syns det er vanskelig, faktisk. Hadde jeg bare hatt en god følelse, følt meg skikkelig bra, vært skikkelig glad, hatt nok penger til å investere, og i det hele tatt hatt råd til riktige klær, og vært frisk nok til å trene som jeg skulle. Dette er ikke bare noen få hinder i det å bli populær og komme opp på topplisten, men jeg drar meg igjennom det. Uansett hvor lang tid det tar så skal jeg opp dit! Don´t forget we´re going on a fairytale when I´m there! ;)

Hva er bloggpolitiet?

Klemz

Pernille

Hvor kjøper du de brune pottene dine? :)

Kristine Ullebø

Pernille: Søstrene Grene eller Plantasjen! :D <3

comment-117877038

Lene: hahaha amen, er veldig mye sipping

Lærer Aakvåg

Mye tarmgazz her nå

Burde vært forbud mot at bloggere reklamerer , enkelt og greit!

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no