hits

her kommer et langt innlegg om det å være alene

Å VÆRE ALENE BETYR IKKE AT DU ER ENSOM <3

LOL. Følte dette ble en artikkel med en gang jeg brukte dette bildet som er "relevant". Ha ha

Jeg får helt sinnsykt mange spørsmål om hvordan jeg klarer å være så glad i eget selskap, og jeg har fundert litt på hvordan jeg skal skrive om dette, for jeg har egentlig ikke hatt alle svarene selv. Vi er jo alle født ulike, jeg har for eksempel noen venner som kan ha folk rundt seg tjuefire timer i døgnet og drar fra det ene sosiale eventet til det andre. For meg er det et levende mareritt. Jeg har en sosial kvote som fort fylles opp, og når den er full trenger jeg tid alene for å lade batteriene. Alenetiden min gir meg helt fascinerende mye energi, jeg har for eksempel aldri kunne klart å blogge et bra blogginnlegg mens jeg har besøk av en venninne. Alt mitt kreative skjer i det jeg sier farvel til mennesker og går inn i mitt eget univers. Slik har jeg vært siden jeg var liten, jeg kunne lyve og si at jeg ikke ville være med venner hjem etter skolen bare fordi det fristet mer å dra hjem og leke med mine egne leker. (Lol, jeg var så fet som barn. Love u Krisssy) MEN! På samme tid er jeg vanvittig utadvent når jeg først blir puttet i en sosial situasjon, jeg elsker å prate og ta ordet. Om batteriene mine er fulladet synes jeg det er kjempefint å være sosial. Kall det hva du vil. Ekstrovert introvert, utadvendt introvert, jeg er i alle fall sjukt glad i å være med mennesker men om mulig enda mer glad i mitt eget selskap.

Mange av dere er lik meg, en del av dere ulik. Jeg tenkte å gi dere som aldri er alene en fredagskveld, noen tips om hvordan man faktisk kan bli glad i å henge med seg selv i stedet for å bli nedstemt og overtenke. Rett og slett, hvordan bli sin egen beste venn.

DU ER IKKE ENSOM FORDI DU ER ALENE. Ensomhet er en ekstremt tungt og vondt, og de gangene min ensomhet har tatt størst plass i kroppen min har ikke hatt noe med hvor mange eller hvor få mennesker jeg har hatt i livet mitt. Prøv å skille de to, så blir det plutselig ikke så skummelt å være alene en dag.

BLI KJENT MED DEG SELV. Før jeg ble kjent med meg selv, lot jeg meg veldig lett definere av de rundt meg. Om noen hadde en mening om meg, kunne jeg tenke "åja, den personen har jo helt rett, det er sånn jeg er". Det slet meg fullstendig ut til slutt, jeg orket ikke det et sekund mer av at andre skulle bestemme hva jeg likte, hva jeg skulle gjøre, hvorvidt jeg var en bra eller dårlig person eller om et valg var riktig eller ikke. I det forholdet jeg var i ble jeg fortalt hver dag at ditten og datten var galt med meg, det gikk til et punkt hvor jeg lot han fortelle meg at jeg var bipolar og fikk meg til å gå til legen for å starte utredning. Jeg er ikke bipolar. Det forteller litt om hvor hjernevasket jeg ble. Hadde dette vært i dag hadde jeg helt enkelt gitt han fingeren og snudd ryggen, haha. På den tiden ante jeg ikke hvem jeg var enda, jeg hadde ingen sannheter om meg selv å forholde meg til så jeg trodde blindt på det. NÅ!!!! Etter å ha brukt mye tid alene, smakt på ny mat alene, utforsket nye steder alene, kjøpt meg nye klær alene, så vet jeg så utrooolig mye mer om meg selv. Jeg vet at jeg er et godt menneske, jeg er flink i det jeg gjør, jeg har MASSE kjærlighet i meg. Dette hadde jeg aldri visst om jeg ikke hadde brukt all denne tiden alene, blitt kjent med meg selv. Gå en fjelltur alene, tilbring en lørdag i byen helt alene, dra på kafé og kjøp deg en kanelbolle, lag deg en deilig middag alene med et glass rødt lørdags kveld. Plutselig hører du den stemmen i hodet ditt som var der hele tiden, men som ble overdøvd av mennesker og store folkemengder. Stillhet vil fortelle deg veldig mye.

DE NEGATIVE TANKENE SOM SPISER DEG OPP NÅR DU ER ALENE. Dette er noe av det jeg har fått mest spørsmål om. Jeg vet hvordan det føles, du kommer hjem og de mørke tankene kommer. Skummelt og ekkelt og ubehagelig, man vil helst ikke kjenne på det. Mitt eneste svar er å faktisk gå gjennom alle disse tankene, sortere dem og bli kvitt dem. Veldig mange mennesker orker ikke å møte det som gjør vondt, la meg bare si at det er enda verre å skyve dem bort med å være sosial hele tiden, enn å faktisk ta stilling til dem. Kanskje noe ER ubehagelig, kanskje det er fordi du må møte deg selv. Men så gjør det da. Møt deg selv. Hva er det verste som kan skje?

Vel, det beste som kan skje er at du kan bli et bedre menneske :)

DU KAN SKAPE SÅ MYE VAKKERT ALENE. Ord som gjør meg varm. Ah, du har en helt ny verden fremfor deg, jeg lover. Vær så snill å tro på meg når jeg sier at du kan skape helt vanvittig mye vakkert på egenhånd. Jeg er alltid mest kreativ når jeg er hjemme i leiligheten uten noen rundt meg, idéer om ALT her i livet. Alle store valg jeg har tatt har jeg tatt i stillhet, og alle ny idéer for fremtiden min har kommet i et rom med kun meg selv. Jeg synes det er fint, skikkelig fint.

ALLE HAR EN HOBBY / ET TALENT. ALLE! Det sa læreren min på barneskolen og han hadde rett. Det er veldig sunt å ha en hobby, noe å gjøre når du ikke har avtaler eller jobb. For meg er det helt surrealistisk at noen sier "jeg vet ikke hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem", fordi de rett og slett aldri gjør på noe når de er alene. Det er absolutt ingen skam, jeg vet at det er mange som enda ikke har kommet dit, men en dag finner du den ene tingen som gir mening for deg når du våkner om morgenen og plutselig har du lyst å være alene for å kunne leve ut den lidenskapen og kreativiteten. Da jeg var yngre brukte jeg å perle, tegne, ommøblere rommet mitt eller lage ting da jeg var alene, nå spiller jeg piano, skriver, trener og hører på musikk. Det tenger ikke å være noe avansert, men det er så utroooolig godt for hjertet og hodet og ha noe å bry seg om.

RO. Med en gang du blir din egen beste venn kommer du til å kjenne på en ro som ingen andre i hele verden kan gi deg. Du stresser ikke lenger med å ha noen å være med når kvelden kommer, du føler ikke lenger at du går glipp av noe, verdenen skjer ikke der ute, den skjer inni deg. Plutselig ser du heller litt frem til å lage den middagen alene etter å ha vært med venner hele dagen. Det du en gang gruet deg til, blir det du gleder deg aller mest til. DET ER SÅ DEILIG. Og den roen du får er det beste du kommer til å kjenne på noen gang :) Og enda bedre, du tiltrekker deg masse mennesker, for folk søker hele tiden akkurat den roen, noen ganger i form av et menneske. Livet mitt kan være hektisk og jeg ELSKER å leve på den måten, men med en ro med meg i hjertet. Ingenting var verre enn de dagene jeg våknet en lørdag og følte at livet løpte fra meg.

Dette ble et helt sinnsykt langt blogginnlegg så jeg stopper akkurat her. Spørsmål besvares i kommentarfeltet, lykke til på reisen. Dere har et helt univers i vente.

<3

49 kommentarer

Synes ikke dette innlegget ble langt i det hele tatt, du kunne fint skrevet dobbelt så langt :)

Kristine Ullebø

Anonym: Aaa :D Tar det med meg videre <3

julietalivstil

flott innlegg:)

Kristine Ullebø

julietalivstil: <3

Yess! Elsker dette. Endelig noen som satte ord på dette <3

Kristine Ullebø

Anonym: <3

Helt fantastisk skrevet, skal virkelig jobbe med meg selv på dette planet! Takk for at du deler noe så viktig med oss

Kristine Ullebø

Anonym: Så deilig å høre <3 Masse lykke til <3

Ingvild

Du burde lese boka «stillhet» av Erling Kagge! Den er så fin og tar for seg hvordan man kan finne stillhet overalt. Også inni seg. På engelsk heter den «silence» og den er minst like fin!

Kristine Ullebø

Ingvild: Takk for tips!! :)

Så utrolig bra skrevet Kristine!! Kan ikke du komme ut med en bok???!!! DU er en så stor inspirasjon for mange av oss, og vi setter virkelig stor pris på det du gjør! Masse bra råd som jeg skal ta med meg videre i livet :)

Kristine Ullebø

Anonym: Kanskje det blir bok? :D <3

Takk for fine ord <3

Ida

Hvor får man tak i det pudderet du la ut på instastory? Kan du linke isåfall?🤗

Kristine Ullebø

Ida: Steen og Strøm! <3 Det er fra Guerlain <3

Kari

Wow, dette innlegget kom på et usannsynlig bra tidspunkt! I dag trengte jeg virkelig å bli minnet på at det er en forskjell mellom ensom og alene, og du gir et så deilig perspektiv på livet når du skriver at min verden skjer der jeg er. Det er så lett å tenke at verden skjer uten deg en eller annen plass, noe som medfører unødvendig stress. Tusen takk for at du skrev dette akkurat idag! Du fikk meg til å kjenne på en ro i kroppen og det betyr mye for meg. Klem til deg.

Kristine Ullebø

Kari: Dette er det beste jeg kan høre. TAKK, Kari. For at jeg kunne inspirere deg <3

Evige klemmer

Clara

For et nydelig innlegg Kristine! Du satte ord på ting på en veldig fin måte. Du har så rett når du skriver at verdenen skjer inni deg. Herlig!

Kristine Ullebø

Clara: <3

klem!

Nina

du er helt fantastisk! <3

Kristine Ullebø

Nina: <333

Finnes det noen blondiner igjen?????

fyfaen du e så inspirerende <33

Kristine Ullebø

Anonym: <3 <3

Annelen

Åååååå, Kristine du er så inspirerende! Virkelig, tusen takk <3

Kristine Ullebø

Annelen: <3 <3

runwithaddison

Kjenner meg SÅ igjen! Jeg er også slik, er kun kreativ når jeg får være alene, nyter tiden alene, men når jeg først er sosial, så er jeg sosial! En kveld med venner fyller opp sosialkvoten min, og etterpå har jeg et stort behov for å trekke meg tilbake😊

Kristine Ullebø

runwithaddison: <3

Takk

Kristine Ullebø

Anonym: <3

Sissel

TAKK! Det var det jeg trengte akkurat nå.

Kristine Ullebø

Sissel: <3

Dette var et skikkelig fint innlegg, du skriver så bra om dagen!! Jeg lurte på om du kan skrive et innlegg om søvnvaner? Ser du har så utrolig god døgnrytme for tiden, det virker så deilig<3 klem

Anja

DETTE. såå viktig. jeg sleit masse med det der, spesielt de negative tankene, alt det kjipe man ikke vil tenke på og gjerne gjør alt for å unngå. psykiateren min sa noe jeg har tatt med meg videre: tankene er ikke farlige, de kan ikke skade deg, de er bare tanker. så enkelt men også så viktig?? man må bare gå gjennom dem, analysere dem og hvor de kommer fra, sortere dem, så forsvinner det.

takk for dette innlegget, takk for bloggen din, takk for at du gir så mye av deg selv. <3

Forholdet jeg er i nå, er virkelig ikke bra.

Han forteller meg også hver dag at noe er galt med meg, og han kaller meg bipolar hele tiden.

Det har fått meg til å tro alt dette om meg selv. Jeg er ikke pen uten sminke, jeg er ikke bra nok, jeg er bipolar, jeg er ikke stabil og han fortjener bedre enn meg. Jeg synes det er så vanskelig å komme meg ut av dette forholdet, for jeg elsker han. Det gjør så vondt å tenke på å miste han, på å ikke ha han med meg.

Men samtidig vet jeg at jeg fortjener bedre, og at jeg fortjener en som synes han er heldig som har meg.

Har du noen tips til hvordan jeg kan klare å gå fra en person man elsker, men vet ikke er bra for seg selv?

Jeg elsker deg Kristine, bloggen din gir meg håp

Sara

Dette er grunnen til at bloggen din er den eneste jeg fortsatt leser! Beste Kristine <3

Er akkurat som deg Kristine, utadvendt men samtidig trives jeg i midt eget selskap. Godt du tar opp dette:)

Madeleine

Føler du har runda livet. Du har funnet ut hva som faktisk betyr noe, og du lever i det. Hver gang jeg leser noe du har skrevet, Kristine, føler jeg at livet blir litt ekstra lettere enn til vanlig. Du får meg til å ville ta verden med storm, og å våkne hver dag med et smil om munnen som kommer innenfra. Du på en måte drar meg ut av min egen virkelighet, og setter meg tilbake som et litt bedre menneske enn før. Takk for det, og takk for deg!

anaonym

Wow, skikkelig WOW Kristine. Nå satte du ord på det jeg både føler og lengter etter. for første gang på lenge er jeg motivert til å bli glad i meg selv, og mitt eget selvskap og det har ingen klart før, ikke psykolog en gang. Nå er jo du ingen psykolog, men du skriver så sårt å vakkert som treffer. Jeg tar det sånn til meg og du inspirerer meg så fantatisk mye til å klare det du har klart. Fortsett! Du er noen å se opp til. Takk.

Solbjørg

Du e rå! Innlegget kunne gjerne vært 3 dobbelt så langt! Glede mæ til å se Kordan du videreutvikle dæ som person❤️Takk for alle gode ord, tanka og råd! Veldig takknemlig for at du har tatt dæ tid til å dele og skrive detta MEF oss

Mona Marlene

DETTE🙏🏻 Så sant, og så forbanna vanskelig på samme tid. Ps: sendt deg en melding på face

Rikke

Dejligt indlæg <3 Elsker dine uddybende indlæg <3 Kram <3

Dette var såå fint skrevet, kjente meg igjen ❤️

Erik Ribsskog (Baron Von Knoll)

Jeg har masse negative tanker som gjør sånn at jeg spiser (For å si det sånn)

Det er fordi når jeg var butikksjef da hørte jeg at mafiaen var etter meg (Noe sånt)

Og jeg har funnet ut at en stor del av min familie og venner er med i mafiaen (Så sånn er nok det)

Det gjorde at jeg flyktet til Liverpool (Som ei trang muslim)

Politiet i Liverpool ville ikke hjelpe meg, så jeg kjøpte meg en øks og posta i min blogg (Skulle jeg tru)

Da brøyta de seg inn og dro meg ut av leiligheten min (Tipper jeg på)

For jeg er Baron, kunne jeg skade den engelske kongefamilien?

Politiet i Norge og hele Norge ville ikke hjelpe meg..

Når jeg var i Danmark, så kom politiet og tvangsinnleggelse meg..

Men jeg fikk aldri lov til å prompe der..... Og jeg lever for å prompe, spise burgere og pizza og prompe i badekaret mitt..

Så sånn er nok det

Bare noe jeg tenkte på

men men

MvH Erik Ribsskog (Baron Von Knoll)

Dette var et veldig, veldig fint og klokt innlegg, tusen takk <3 Jeg blir helt dårlig av tanken på hvilket udyr den idioten du var sammen med må ha vært - hvem GJØR slikt mot et menneske, og attpåtil det mennesket man liksom skal bry seg mest om?! HELT ufattelig! Uendelig glad for deg for at du kom deg bort såpass kjapt, tross alt.

Anonym

Dette gjorde godt for sjela å lese. Håper du skriver en bok en dag, for tankene dine og skrivemåten din er gull

Kristine Ullebø

Anonym: Åh, herlighet. Tusen takk, det skal jeg ta med meg videre. Klem i fleng <3

Christina

Du burde lage en egen kategori på bloggen for det som handler om nettopp dette, egenkjærlighet.

Du formulerer det så fint, ikke kun handlingene rundt det å være med seg selv, men det å fremme en følelse. En tilstand. Det er så flott når andre klarer å sette ord på det man kanskje ikke helt klarer å sette ord på selv.

Takk for at du er du.

Sanna

Fint innlegg Kristine :-)

Kristine Ullebø

Sanna: <3

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no