hits

dere spør meg hvordan jeg får energi

Jeg får skikkelig mange spørsmål fra dere lesere om hvordan jeg klarer å ha så mye energi. Hvordan jeg er oppe og står før fuglene om morgenen, hvordan jeg hopper rundt og danser til favoritt-musikken min uten noen spesiell grunn, hvorfor jeg skipper på gata en vanlig tirsdags formiddag. Vel, det tok meg mange års trening å være der jeg er nå, det handler virkelig kun om en ting; å bruke den energien du får tildelt på morgenen riktig utover dagen. Det er et par tiltak som må til. Et tips til deg er å tenke på energien din i løpet av en dag som et glass vann. La oss si at du våkner og glasset er fullt. Negativ energi tapper glasset for vann, og du sitter igjen med lite (eller ingenting) energi til det du faktisk har lyst å gjøre. Bruker du det riktig, derimot... Ah, underverker vil skje!

Her kommer 5 gode tips fra Krisssy!

KUTT UT HUN VENNINNA SOM DRAR DEG NED. De finnes overalt. Overalt. Mest sannsynlig har du en i livet ditt, og mest sannsynlig tar vedkommende mye energi av deg. Den venninna du alltid må styre så sykt med, den venninna som alltid gir deg dårlig samvittighet for ting du ikke kan fatte og begripe at du skal føle deg dårlig for. Hør her, et vennskap skal være deilig, oppløftende. Så klart hjelper man hverandre gjennom tunge tider, men jeg snakker om de venninnene som handler utifra sjalusi, de som ikke ønsker at du skal være bedre enn dem, de som får deg til å sitte igjen med en dårlig følelse hver gang. Selv om du strekker deg, selv om du er en god venninne. Du trenger ikke å kutte ut hele vennskapet om det blir for dramatisk, men heng litt mindre med vedkommende da kanskje. Fort vil du se den magiske effekten av ! ekstra energi !, som du kan bruke på den venninna som faktisk er sjukt kul mot deg, eller hobbyen din for den saks skyld. Bare ikke tro at du MÅ være venn med noen, for det er ingenting du må. "Det er ingenting du må" ... ah, deilige ord.

GJØR 30 MIN YOGA HVER DAG. Noen yogaøvelser tøyer kroppsdeler som aldri har blitt tøyd noen gang før, og det er så deilig for kroppen at jeg faktisk ikke kan tro at jeg levde 20 år uten å praktisere yoga. Det er som å åpne et nytt univers av seg selv og sin egen kropp. 

LAG MATEN DIN SELV. De dagene jeg har det aller best er de dagene jeg har satt av tid til å lage god mat. Ingenting i hele verden slår hjemmelaget mat. Jeg tror også på at alt smaker bedre laget med kjærlighet . . . Så klissete er jeg da, men altså, det må være noe i det. En stor skål varm havregrøt med smeltet blåbær, honning, kanel og fersk frukt på toppen til frokost, nistepakke jeg tok meg tid til å lage kvelden før. Middag sent på kvelden laget med NRK Jazz i bakgrunnen, jeg bruker bare å mikse sammen det jeg finner i kjøleskapet hvor det alltid ligger forskjellige grønnsaker og matvarer. Jeg lager så og si aldri det samme, og om jeg skal lage en rett jeg digger så ender det alltid med at det smaker annerledes fra gang til gang fordi jeg bare MÅTTE prøve å ha appelsinjuice oppi gryten. He he. Elsker å lage mat, det gir så mye mening for meg :-) Ferdigmat / mat i farten gjør meg gretten, ikke bare koster det mye penger men jeg føler heller ikke at jeg blir ordentlig mett, jeg får heller ikke i meg de næringsstoffene jeg får av maten jeg selv lager med sunne, gode råvarer. Riktig mat er så utrolig viktig for å kunne leve et godt liv, hverdagen min er uten tvil 100% avhengig av hvordan jeg spiser.

BRUK MER TID ALENE. Alenetid. Jeg skjønner ikke at folk puster uten. Lær deg å lage en middag alene, lær deg å se film alene, lær deg å gå en kveldstur alene med favoritt-musikken din på. Jeg lover deg at livet ditt plutselig blir større, videre, bredere. Jeg LOVER! Jeg kjenner på en sånn intens lykkeglede i selskap med meg selv og jeg unner virkelig alle å føle akkurat det :')

LEGG DEG TIDLIG OG STÅ OPP TIDLIG! Jeg står opp 06:30 hver dag, og det tok meg ca. en uke å stille meg inn i den døgnrytmen så var det gjort. Nå får jeg tid til alt jeg vil gjøre i løpet av en dag. Jobbe, trene, bruke kvelden på det jeg vil. Som selvstendig næringsdrivende hvor jeg i stor grad bestemmer dagene mine selv er jeg helt avhengig av rutiner for å fungere aller best. Jeg tenkte alltid at det bare var min jobb, men så har jeg jo mange venner som studerer og de bestemmer jo også dagene sine veldig mye selv. Forelesninger som ikke starter før 12, for eksempel. Stå opp tidlig uansett, det føles så deilig når du er pro-aktiv og får gjort ting. Jeg er definitivt lykkeligst når jeg er Kristine 100%, og det er når jeg står opp tidlig, trener og jobber bra. Elsker den følelsen av å få ting til. YEAH!

<3

Så, det var altså litt fredagsboost fra meg til dere. Livet er hva man gjør det til selv, overskudd av energi kommer av at man tar bevisste valg for seg selv i hverdagen. Håper det hjalp, babes!

12 kommentarer

emilie

Jeg studerer, og det er ei jente som jeg ikke på en måte har noe imot, men det er slitsomt å være med hun fordi vi ikke "klikker"? om du skjønner? er det verdt å bruke tid på, eller skal jeg legge fokus på de jeg går overens med?

pensjonistgunna

Så bra! Selv om jeg er mye, mye eldre enn deg, tar jeg til meg rådene dine. Inspirerende innlegg....Takk :)

Jeg syntes det du skriver om vennskap, og at man ikke trenger å bruke tid på noen som i stor grad gir deg dårlig energi er kjempe viktig. Har vært der selv! Likevel syntes jeg det er viktig å kanskje prate med hun veninnen om hvordan man føler det. Det er mulig hun ikke har det så bra selv, og kanskje ikke fullstendig er klar over at hun får andre til å føle seg dårlig. Det å kutte ut noen 100% uten noen form for forklaring kan være veldig sterkt. Bare noen tanker jeg syntes det er viktig å være klar over <3 klem

Clara

Kjempe fint skrevet! Du virker så glad for tiden, og man merker virkelig at du har blitt mer moden og funnet ut av ting! Synes bloggen din blir bedre og bedre!

Klem

Vi spør deg hvordan du med samvittigheten i behold kan reklamere for svindeltjenesten Meningstorget. Kanskje du kan svare på det også?

Hege Kristin

takk for fine tips! :)

Sarah

Når legger du deg? : )

Erik Ribsskog

Jeg føler at psykosen min blir verre og verre.

Burde jeg søke om trygd,lurer jeg nå.

Enig med anonym kl.19.36.

Når du først reklamerer for Meningstorget, og så mange lesere gir deg konstruktiv kritikk på det så kan du vel svare på kommentarene?

Er det så vanskelig?

Jeg synes det er skikkelig feigt gjort at du ikke tør. Vi er så mange som er skuffet over deg, Kristine...

Blåser du en lang marsj i oss, eller?

Anonym

Hei, jeg vil bare si at jeg blir så sykt glad og inspirert av deg!!! Både bloggen, instaen og instastoryen din gir meg masse livsglede og energi hver gang jeg svipper innom, det er så herlig <3 jeg tror du bidrar enormt til manges hverdag! håper ting fortsetter å gå bra for deg, stor klem xx

Plantpwr

Gode tips! :) Mealprepping har utgjort mye for meg!

comment-117918329

emilie: jeg har og samme problem

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no