hits

hudpleie-rutinen min!

God, god mandag! Jeg tenker vi starter denne uka med noe som betyr veldig mye for meg, hud. Hvis man har vært gjennom et helvete med huden i tenårene er det en helt spesiell takknemlighet for pen hud, det kan i alle fall jeg skrive under på. Jeg tipper mange kan kjenne seg igjen. Akkurat nå er jeg faktisk i en litt småtrøblete periode med huden min, den er absolutt ikke noe ille men jeg merker at den reagerer på overgangen fra sommer til den plutselige høsten og den tørre luften som følger med. For noen dager siden fikk jeg for eksempel noen rare, røde prikker i ansiktet som verken er kviser eller talgpropper, men jeg våknet i dag og ser at de begynner å forsvinne så det må ha vært noe jeg har reagert på. Uansett, i disse dager er jeg ekstra snill med huden min og sørger for å gi den både pleie og kjærlighet. Jeg bruker de samme produktene som jeg har hatt i årevis, det skal med andre ord mye til for at jeg endrer på pokalene mine der de står pent og stødig på baderomshyllen min.

Først og fremst har jeg tre helt enkle "regler" for huden min som jeg gjerne vil dele:

- Minst mulig på huden. En vis dame fra La Mer fortalte meg en gang at vi unge må passe på at vi ikke putter for mye på huden vår, den fikser egentlig det meste selv. Jeg tror veldig på akkurat det, så jeg bruker bare det jeg absolutt trenger.

- Jeg tar meg selv ALDRI i ansiktet. I så fall vasker jeg hendene og sørger for at de er helt rene. Jeg får vondt inn i sjelen av å se mennesker sitte med begge håndflatene mot kinnene. Er ikke hygiene-freak, men når det kommer til huden min lar jeg den være i fred, og det tror jeg den er veldig, veldig glad for.

- Rent putevar. Noen ganger skifter jeg putevaret oftere enn selve dynen, jeg lar det i alle fall ikke gå mer enn en uke :)

Nå skal jeg fortelle dere hva jeg putter på huden i løpet av en dag!

Det første jeg gjør om morgenen er stå opp fra senga, gå inn på badet og skylle ansiktet i kaldt vann (det er først DA jeg våkner!). Deretter renser jeg ansiktet med Kiehl's sin Midnight Recovery, den skal jo egentlig brukes på kvelden men jeg bruker den både morgen og kveld og synes den er helt fantastisk. Skyt meg om det er galt, det funker i alle fall veldig fint på meg.

Hands down den beste fuktighetskremen jeg har prøvd. Jeg og mamma sverger til denne, det har blitt en tradisjon at hun kjøper med seg denne fra TaxFree og jeg blir seriøst like glad hver gang. Jeg har prøvd altfor mange dårlige hudkremer i mitt korte liv. For tynn, for tykk, gjør meg blank i ansiktet, lukter rart, svir i ansiktet, gir meg uren hud, denne fra Elizabeth Arden er bare helt perfekt, som å smøre inn silke i ansiktet. Hjelp, jeg elsker den faktisk så høyt at den aldri kan gå ut av produksjon. Jeg går jo mye uten sminke, som dere vet, og da elsker jeg å bare ta på denne i ansiktet, den gir en sånn fresh, fuktende men samtidig matt finish. Aldri i min villeste fantasi hadde jeg trodd at en fuktighetskrem skulle få meg til å føle meg.... pen. Døh, det er jo det dølleste å si, men virkelig. Denne eier hjertet mitt. Jeg har brukt den siden ungdomsskolen!

Disse ble jeg introdusert for hjemme i Førde den gang huden min stod på sitt verste, jeg husker jeg gråt om kveldene fordi jeg VAR så lei av å ha et prikkete ansikt. Hele den historien kan jeg ta senere, nå er det altså hudpleie på agendaen, men ja, oppi laser-behandlinger og rens hos hudpleier ble jeg anbefalt denne av hun som behandlet meg, og jeg husker jeg blankt nei da jeg så prisen. 900 kr for noen usle pads! Pøøøh. Jeg endte med å kjøpe den neste gang jeg var innom, du heller altså et flytende middel (som jeg liker å kalle syre) oppi boksen med bomullspads, alt dette får du med i pakken du kjøper. Masser paden litt forsiktig over ansiktet etter rens, den er ganske sterk. Jeg personlig elsker at den nesten svir litt (i alle fall hvis du har en kvise som et betent). Den er altså talgregulerende, og høy talgproduksjon er noe av det jeg har slitt aller mest med så denne er helt gull for meg. Tips: klipp padsene i to, så varer pakken dobbelt så lenge. 

Så har vi foundation. Altså, jeg må bare si at jeg fortsatt er litt noob på sminke, så jeg har ikke funnet den perfekte foundation enda. Men dere spør hva jeg bruker, så jeg svarer. Dette er en CC Cream og ikke foundation riktig nok, grunnen til at jeg bruker den er fordi jeg ikke kan fordra å se kakete ut, helst vil jeg ikke ha på meg foundation i det hele tatt da det gir meg en følelse av å sitte i fengsel. Likevel liker jeg å gi huden en jevn tone, så jeg påfører liiiiitt av denne i ansiktet med en fuktet BeautyBlender og synes det funker veldig fint.

Guerlain Terracotta Light (til høyre): Solpudder jeg fikk på shoot som luktet altså så deilig at jeg fikk det med meg hjem av verdens beste Tomas Erdis som en liten gave. Jeg brukte Kan Von D sin palett før men den ble litt for voldsom for meg, så jeg gikk over til denne og har blitt skikkelig glad i det pene Teracotta-solpudderet. Litt glitter i også, skader ikke det. Guerlain Les Voilettes Poudre Compacte Transparente (til venstre): Denne bruker jeg på slutten for å matte ned. Begynte ikke å bruke den før sent i sommer, så når jeg så de siste Bloggerne-episodene ble jeg sånn "aaaah!! Kristine, hvorfor brukte du ikke dette da!!". Hi hi, sånt skjer. Den er kjempegod, jeg har den nesten alltid med meg i veska i tilfelle jeg skulle se litt svett ut gjennom dagen. Denne dufter også godt, minner meg om mamma sin sminke som jeg alltid prøvde i skjul da jeg var yngre. ♥

Sist, men ikke minst. En solkrem som ikke gir kviser! Jeg brukte denne i hele sommer og frem til noen uker siden, og er så glad for det. Egentlig litt irrelevant nå som solen snart forsvinner, men jeg har fått så mange spørsmål at jeg bare må dele, jeg vet hvordan det er å lure på HVOR de gode solkremene gjemmer seg.

Det var det. Følte dette var ganske mange produkter egentlig, jeg. Om dere har spørsmål så svarer jeg så klart i kommentarfeltet! ♥

31 kommentarer

Pia

Et lite tips er å investere i en god foam cleanser i tillegg! Oljecleanser skal i teorien brukes /før/ foam cleanser for å løse opp dritt og sminkerester, men siden det er olje så forsvinner den ikke helt fra huden uansett hvor mye du vasker med bare vann. Så er det også viktig å huske at selv om solen "forsvinner" om vinteren, så er det MASSR UV stråler året rundt :)

Kristine Ullebø

Pia: Takk!!! <3 Helt riktig angående solen faktisk, jeg skal endre innlegget :P Der tenkte jeg meg ikke om!

Hege Kristin

fine produkter og fine tips! :)

Kristine Ullebø

Hege Kristin: <3

Takk for fine tips! Et spørsmål; har fulgt deg veldig lenge, og jeg husker at etter du gikk på isotretinoin-kur, så snakket du om at huden ble verre igjen, så du fikk litt nupper (vet ikke helt hva jeg skal kalle det, kanskje talgpropper?) igjen. Hva brukte du for å få de til å forsvinne igjen?

Kristine Ullebø

Anonym: Jeg begynte på Skinrepair!! Og så fortsatte jeg med Cebatrol for å kontrollere talgproduksjonen, etter det normaliserte huden min seg endelig <3

Stine

Elsker Kiehl's sine produkter! Sverger også til den olje-rensen ❤️

Du burde prøve serumet deres i midnight Oil serien, samt et serum med C-vitamin som varmer litt på huden når den påføres. Sistnevnte er utrolig bra.

Kristine Ullebø

Stine: Kiehl's er helt fantastisk :')

Takk for tips, Stine!! X

Linn

Hvor mange ganger i uken bruker du padsene?? Sliter med å finne den riktige balansen til min hud med sånne pads, da jeg føler den blir irritert om jeg bruker det for ofte.

Kristine Ullebø

Linn: Jeg bruker den annenhver dag, kanskje. I en periode gikk det helt fint å bruke den hver dag, men nå for eksempel merker jeg at huden min er litt skjør så jeg kjører ikke på med padsene hver kveld :)

De røde prikkene som du beskrev som dukket opp i ansiktet ditt, kan godt være det er indre hudormer, det sliter jeg noe med. Men hva gjør du hvis du får en kvise eller en underjordisk kvise?

Kristine Ullebø

Anonym: Åja, kan de bli røde og betente? Hmm...

Hvis jeg får en kvise så MÅ jeg ta den (selv om man egentlig bare burde la den være), så jeg steriliserer en tynn nål, holder ansiktet over kokende vann for å åpne porene mine og så stikker jeg et hull midt på den betente kvisen. Bruker Q-tips for å skvise alt ut :) Det er den aller beste måten å gjøre det på, dersom man først skal røre en kvise! X

Bruker du noen ansiktsmasker? Jeg har en fra Korres som jeg ELSKER over alt på jord (den er forresten med mandarin/klementin eller noe sånt), men den fantes bare i reisestørrelse, og nå er den visst gått ut av produksjon😭

Tror vi har omtrent smme hudtype, så om du har noen masketips så vær så snill å hjelp en stakkar som nå står uten ansiktsmasker!

Kristine Ullebø

Anonym: Ah, jeg bruker svært sjeldent ansiktsmaske! :/ Hvilken fra Korres er det du mener? Eller hva er navnet på den? :)

Line

Hvor kjøper du oil control padsene? <3

Kristine Ullebø

Line: Diverse hudpleie-klinikker, hvis du søker opp Zein Obagi (som er merket som fører padsene) så finner du raskt ut hvilke hudklinikker i nærheten av deg som selger dem :D Jeg kjøper alltid forskjellig sted, ettersom jeg... har flyttet en del :P Haha. Nå må jeg finne nærmeste klinikk her på St. Hanshaugen!

Kari

Om padsene, de inneholder eksakt samme % salisylsyre som Stridex pads som koster 5 dollar på iherb 😊 for de som vil spare et par kroner (hundrelapper). Jeg bruker disse og funker kjempebra!

https://www.iherb.com/pr/stridex-single-step-acne-control-maximum-alcohol-free-55-soft-touch-pads/44104

Ville brukt dem på kvelden og fulgt opp med fuktmaske og feks cerave healing ointment. Gull for huden! Ville også byttet ut rensen (som ofte forstyrrer phverdien til huden) med oljerens (argan, jojoba eller squalane) etterfulgt av micellar water. Et annet stikkord er c-vitamin-serum! Anbefaler å lese simpleskincarescience.com for å lære mer om hudens phverdi, oljerens, hudheling, hudvennlige ingredienser osv. Har hjulpet meg utrolig mye! 😊

Kristine Ullebø

Kari: Takk for utfyllende kommentar! Og genialt med tipset om å kjøpe den på iherb i stedet til en rimeligere pris, skal prøve den neste gang i stedet :P

Lisa

Hei! Eg også elsker å føle meg naturlig i ansiktet, men fortsatt ha litt dekkevne! Eg har funnet noen som passer kjempe bra til dette!! Den første er "Erborian CC Creme" i fargen Clair (der er to nyanser og den er lysest). Eg elsker den fordi fregnene mine viser igjennom, men den jevner ut huden! Selve cc-kremen er hvit, men tilpasser DIN hudfarge når den påføres, ganske kult! (den fungerer best med påføring med fingrene eller en børste). Eg vil også anbefale "Benefit Hello Happy Soft Blur Foundation"! Den har også en lett konsistens, og jevner fint ut ansiktet. Denne liker eg å bruke når eg skal ut på byen, eller vil føle meg enda litt finere ;-)

Kristine Ullebø

Lisa: Hei Lise!! Takk takk takk!! Sånne her tips elsker jeg <3

Ida

Dette innlegget likte jeg. Skikkelig utfyllende og godt skrevet, liker når man kan se at du har tatt deg tid (som man alltid kan når det kommer til din blogg) <3

Kristine Ullebø

Ida: Tuuuusen takk, Ida <3

T

Anbefaler It Cosmetics CC Cream og Clarins Skin Illution Foundation om du er på jakt etter en perfekt base som får huden til å se nydelig ut, men hverken kakete, maskete, for tørr eller for moist!

Kristine Ullebø

T: Takk for tips T <3

Christina,comment-117936957

Enig med Pia over her!! Jeg ville brukt en rens etterpå, jeg kunne aldri tenkt meg å kun bruke oljerens fordi oljerestene sitter igjen på huden og det kan umulig være bra :)

Anja

Vil anbefale deg å teste ut Skin Foundation fra Bobby Brown. :-) den er helt super om man bare ønsker å jevne ut hudtonen litt, samtidig som den kan bygges opp dersom man ønsker bedre dekkevne. De selger den bl.a på Steen & Strøm. :-)

Kristine Ullebø

Anja: Takk for tips Anja, det setter jeg skikkelig stor pris på !! <3

Ve

Du burde prøve LaMer sin foundation! Den er skikkelig fin og deilig på huden, tror du hadde likt den.

Kristine Ullebø

Ve: Oooooo elsker LaMer, takk <3

Lagerfru1

Elsker kremen fra Elisabeth Arden! Omg

Kristine Ullebø

Lagerfru1: DEN ER SÅ BRA

ahhh <3 Takknemlig for at den finnes :')

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no