hits

tirsdag 19:54

Jeg har ikke underbitt til dere som har spurt, selv om det ser veldig sånn ut noen ganger, sånn som her når jeg smiler. Det er bare en spiss hake, haha. Jeg liker det, om det hadde gått an å forandre på det så hadde jeg aldri gjort det. Føler det kjennetegner meg, hadde folk sett en svart skisse av ansiktet mitt hadde de kjent meg igjen med en gang :-)

God kveld alle sammen! Endelig er jeg plassert i senga med ullbuksen min (beste som har skjedd meg...) og ullsokkene mine, tente stearinlys og massevis av puter. Jeg har brukt kroppen min så sjukt mye de siste dagene og det gjør så mye med både humør og motivasjon at jeg er helt overveldet. Man blir så utrolig mye mer pro-aktiv av å holde kroppen i fysisk aktivitet, jeg betalte forhåndsskatten i DAG og jeg pleier alltid til å drøye den til siste dagen. Fikk kjøpt meg nytt headset i dag, dere som spør hvilket jeg bruker så er det HappyPlugs, det er de som gjør at musikken kommer med på film. Elsker de, selv om kvaliteten egentlig er kritisk dårlig. Husk å ta vare på kvitteringen så du kan bytte dem om de skulle slutte å fungere. Og mens vi først er i gang, genseren jeg har på meg på bildet (og som jeg bruker cirka hver dag) er dessverre en vintage-skatt jeg fant. Det er Valentino og jeg elsker den så høyt at jeg blir glad bare av å hvile øynene mine på den... :-') Jeg kan ikke TRO at jeg fant den, av og til blir jeg stressa av tanken på at jeg ikke hadde dratt innom Velouria Vintage den dagen. Ja, det er nesten galskap.

Kan noen anbefale meg EN sjukt bra serie? Eller en dokumentar som er sinnsykt bra laget? Jeg så What The Health i går (som er vanvittig relevant og viktig i forhold til det plantebaserte kostholdet jeg peiler meg mot), men av en eller annen grunn hadde jeg vanskelig for å like Kip Andersen, han som forteller historien i hele filmen. Jeg er jo HELT enig i alt som sies i filmen og lærte veldig mye nyttig, men jeg synes Andersen hadde en irriterende og lite ydmyk væremåte. Noe som en viss grad kan være forståelig. Verden er jo korrupt, maten vår er korrupt, men ah. Ja. Gjerne kom med tips til en sjukt, sjukt bra dokumentar. Om hva som helst, egentlig :-)

38 kommentarer

Du burde se Papirhuset på netflix!! 🙌🏼 Det er ikke en dokumentar, men det er verdens beste serie!

Kristine Ullebø

Anonym: TAKK for tips! <3

Ss

Du må følge med på Deeyah Khan. En utrolig flink dokumentar-skaper, som for noen uker siden vant en Emmy for sitt nyeste prosjekt. Det ligger på NRK TV.

Apropos NRK TV har de mange solide dokumentarer. Brennpunkt, Stacey Doodle, Louis Theroux pleier jeg å like. Og Innafor med Emma Clare. Jeg liker generelt NRK bedre enn Netflix når det gjelder dokumentarer.

God doku-høst:)

Marlene

Jeg anbefaler dokumentaren «Jordens salt» om den brasilianske fotografen Sebastio Salgado, den er utrolig flott laget, og han er et virkelig interessant menneske som har levd et spennende liv! Vet ikke om den ligger ute på nett, men jeg lånte den på biblioteket <3

Har du tatt enda mer Restylane? Leppene dine er større

Kristine Ullebø

Anonym: Har ikke fylt nå nylig, nei :) Har på en del leppestift her, også utenfor leppekanten!

Julie

Vil bare tipse om at "What the health" ikke er en vitenskapelig støttet dokumentar, og den er sykt énsidig. Søk bare "debunking what the health" på youtube. Helt enig i mye av det de sier i dokumentaren (likte forsåvidt ikke Kip selv heller) , men de feilrepresenterer det meste av studiene og velger kun ut de få studiene som støtter deres teorier. Så ja, ville bare nevne det da det er så viktig å være riktig informert om ting, og se begge sider av alle saker, da blir det enklere å få flere folk med på veien mot et mer plantebasert kosthold også! Finnes så mange fine dokumentarer/videoer om dette temaet som ikke er så partiske :)

Kristine Ullebø

Julie: Nettopp, ja! Det var nok derfor jeg fikk det inntrykket jeg fikk. Veldig ensidig dokumentar, selv om jeg er enig og vil gå plantebasert så vil jeg jo ha det hele bildet, ikke bare den ene siden av saken :)

The Handmaids Tale!!

Aina

Making a murderer har nettopp kommet ut med ny sesong. Verdt å se ;)

Shane Dawson sine konspirasjonsteorivideoer på youtube. Fyyy begynner du å se 1 må du bare se alle. Anbefaler særlig "are we a simulation?". Den er en must-see

comment-117939724

Anonym: du må si fra hvis du ser den og si hva du synes, den er helt syk

Lene

The Handmaids Tale & Big Little Lies på HBO <3 Beste seriene (for utenom de gamle).

Mommy dead and dearest på hbo, den er helt sjuk. Handler om ei jente som hele livet sitt har sittet i rullestol og fått samla inn masse penger til seg fordi hun sliter, men så er det egentlig bare noe moren har funnet på for å tjene penger. Helt sykt at sånt skjer, og man får virkelig se hvor hjernevasket man kan bli... syns den var veldig bra laget i hvert fall, og satt ting i perspektiv!

Anna

Kielergata! Er bare kommet to episoder på sumo, men er sykt bra allerede!! Ellers anbefaler jeg The handmaids tale. Gjør deg selv en tjeneste å se begge hahah

Du burde se unaknowledged. Det er en dokumentar på netflix om store hemmeligheter i og om verden. Utrolig spennende, du vil ikke føle deg som samme person etter å ha sett den. Det gir deg et helt annet perspektiv om hvordan livet egentlig er.

A

Terra på Netflix. Veldig fin natur- og miljødokumentar (på fransk!).

Hanna

Lucifer på Netflix er min go-to når folk spør meg om serieanbefalinger.

Handler om at djevelen blir lei av å styre helvete, så han rømmer til LA og ender opp som nattklubbeier og konsulent (?) for LAPD.

Høres sært ut men jeg har fått hele familien + en del venner hektet 😂

Ellers har dette innlegget motivert meg til å starte morgendagen med en joggetur!

Håper du får ei fantastisk uke, Kristine ❤️

Karina

Jeg anbefaler virkelig en dokumentar som heter Dominion. Den er basert på ikke bare kjøtt- og melkeindustrien i Australia, men fokuserer også på fisking, veddeløp med hester og hunder, forskjellig typer jakt osv. Den kom ut kun for noen måneder siden, og nå kan man se den gratis på nettsiden! Den inneholder veldig sterke inntrykk, men det er så utrolig viktige saker de tar opp :)

Siri

Dokumentarfilmar:

Mommy dead and dearest på HBO

Overleverne på VGTV

Anja og heksebarna på VGTV

Brødre på NRK

Doku-seriar:

Hvem drepte Birgitte? På Sumo

Saken Kevin på NRK og VGTV

The Keepers på Netflix

Oppdrag Afghanistan på NRK

Lurt av kjærlighet på NRK

Wild wild country på Netflix

OJ Simpson - Made in America på NRK

Flukt på NRK

Samuel og bestefar på Sumo

Fiksjon:

How to get away with murder på Netflix

Anne with an E på Netflix

Big little lies på HBO

Alias Grace på Netflix

Reign på Netflix

Hanna

Tror nesten du ikke finner serien andre plasser enn i DVD-hylla på fretex, men Lost er sjukt bra!

Vera

Sharp Objects (miniserie, HBO)!! Det er en sånn serie du kan analysere til døde. Elsker det!

J

Citizen Four! Dokumentaren om Edward Snowden. Se den! https://citizenfourfilm.com/

Og Mad Men, hvis du ikke allerede har sett det :) Det er helt fantasktisk, blir bare bedre og bedre etter hver sesong. Det handler om reklameindustrien i USA på 60-tallet, og man får et veldig godt innblikk i hvordan USA (og verden) har blitt som det har blitt med tanke på forbruk og reklame (syns jeg). Det er veldig interessant å se hvordan karakterene opplever historiske hendelser, å se tiden i et annet lys enn de typiske hippie-filmene, kvinner og likestilling, rasisme, materialisme osv.

Etter å ha lest bloggen din tror jeg du kommer til å like det. Det er en serie som får deg til å tenke mye på meningen med livet uten å presse det på deg, spør du meg. Må se det igjen, det er så bra :)

var ikke det at det ser(så) ut som at du hat underbitt "unnskyldningen" din for å ta restylane i utgangspunktet? Da liker du det ikke så godt, mener jeg?

anbefaler Babylon Berlin :) ligger på nrk!

Sunniva

Band of brothers burde du se 🙏🏻

Hannah

Papirhuset på Netflix, som jeg så en annen hadde tipset deg om øverst i kommentarfeltet. Den er på spansk, men det glemmer man veldig fort, og den er tekstet. Helt sinnsykt spennende serie, så alle sesongene på en knapp uke!

Marit

Du burde sjekke ut DARK TOURISM på netflix!

Dokumentarserie :)

Stine Steen

Papirhuset er virkelig helt fantastisk, og kan anbefales på det varmeste!

Ellers er OKJA er fantastisk film som har et helt fantastisk budskap - denne må du se om du ikke har sett den; og spesielt om du ønsker å gå mer mot et plantebasert kosthold. Den er dessverre ikke en dokumentar, men så bra!

Og om du trenger å le av så må du se "Parterapi" på NRK om du ikke har sett den enda. Haha, den er helt fantastisk!

'Folkeopplysningen' på NRK. Fantastisk vitenskapelig serie som "de-bunker" myter om alt fra kjøttproduksjon til klarsynthet til plastposer (visste du at du må bruke et handlenett i bomull 7100 ganger før det er mer miljøvennlig enn en pose?) Det er så mye feilinformasjon og kvasivitenskap der ute (ref.: What the Health) som denne serien tar et oppgjør med. Jeg blir like sjokkert hver gang det jeg trodde jeg visste, viser seg å være fullstendig feil. Start på siste sesongen, da den er klart best. Kan ikke anbefales nok!

M

Dokumentar: I am not your guru på Netflix!

En UTROLIG bra serie er "Generation Kill" på hbo

Camilla

Er den hvite, lange toppen du har på deg i ull? Så uansett helt fantastisk god ut!, hvor har du kjøpt den?

Kristine Ullebø

Camilla: Det er bare en gammel underkjole i ull, husker ikke hvor fra dessverre <3

adadb

The Americans på netflix!! Jeg hører ingen prate om den, men alle jeg viser den til eller de få jeg hører om som faktisk har sett det er helt frelst. Er ikke dokumentar, men er basert på et ekte opplegg fra kalde krigen. Direktorat S. Det er sovjetiske spioner som lever i Amerika, som vanlige amerikanere. Ikke bare er det en sjukt fengende og spennende serie, men jeg synes at om du ser på den med litt åpne øyne, stiller den så sjukt mye spørsmål til samfunnet vi lever i, kulturforskjeller, sannheter.. Ja, se den!

Haunting of Hill House på Netflix. Det er skrekk, men ikke så mye blod og griseri. Og det er mange kjente skuespillere med, blant annet han som spilte han lille kid-en fra E.T. (som voksen ofc)

Ingvild

Heihei :)

Du burde se dokumentaren om den amerikanske forfatteren Joan Didion (netflix).

Og forsåvidt lese bøkene hennes. Leste nettopp den siste romanen hennes, Blue Nights, og jeg er helt forelsket. Veldig annerledes og poetisk.

Ronja

Hej! Jag kan rekommendera "Food Choices" angående plantbaserad kost. Den är mycket bättre faktamässigt i förhållande till What the Health. Annars tycker jag att Narcos är väldigt bra, dom har visserligen gjort fiction av en sann händelse - men otroligt fascinerande.

J

Anbefaler The Haunting of Hill House på Netflix, Outlander på Viaplay, eller Vinyl og Band of Brothers på HBO!

Skriv en ny kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
Navn:
E-post:
URL:
Din kommentar:
bloggdesign_no