jeg får dårlig samvittighet

 • 25.02.2017
 • KL. 16:55Frokost på senga! Aaww!! Jeg føler meg altfor prinsesse når noen serverer frokost på senga til meg, helt ærlig... Jeg er den som liker å stå på kjøkkenet i undertøy og spise stående fra kjøkkenbenken mens vi står og prater og radioen lager lyd i bakgrunnen. That's my kind of morning. Men altså... Når man våkner en anelse redusert på en lørdags morgen er det ikke annet enn megadigg at noen lager mat til deg. Jeg skal forresten til legen på onsdag neste uke for å vurdere en eventuell utredelse av cøliaki - jeg tror jeg må bare hive meg på å spise glutenholdig kost fremover slik at jeg kan ta gastroskopi for å få et ENDELIG svar på det hele. Om jeg ikke har det så er det sikkert irritabel tarm jeg har - men samme hva det er, jeg vil bare ha et svar å forholde meg til :)

Nok om det.

I det siste har jeg begynt å stå opp 07:30 uansett hva, og det er skikkelig deilig. Hele kroppen min er liksom innstilt på å våkne på akkurat det klokkeslettet. Selv om jeg ikke kommer meg i seng før 02:00 noen ganger. I går eksempelsvis. Jeg lider nok av mangel på søvn konstant (det har jeg gjort siden jeg var 16 år), men ah, jeg bare klarer ikke å våkne klokka tolv. Da løper seriøst dagen fra meg, og jeg får så innmari dårlig samvittighet.10hiiiii <3

Nå snør det fææææælt ute ser jeg. Wow! Jeg skal straks ut i gatene her på Løkka for å sjekke ut litt vintage-butikker, og så skal jeg på et svært kunst-event senere i kveld. Hører rykter om live art - og det er så syyykt fett. Helt utrolig at folk kan improvisere kunstverk foran så mange mennesker, som om det ikke var en større sak enn å spise en brødskive liksom. Haha. Jeg tar med kamera!
derfor kjøper ikke jeg dyre klær

 • 25.02.2017
 • KL. 10:55

Forrige helg skulle jeg i to bursdager, og i den anledning dro jeg til byen for å kjøpe meg et fint antrekk. Jeg er den typen som handler basisklærne mine fra butikker med klær til normal pris, som for eksempel Zara og H&M, og så kjøper jeg heller kvalitetsplagg inni mellom. Denne dagen gikk jeg innom Høyer, en butikk jeg vanligvis ALDRI er innom fordi om jeg finner en kul t-shirt der, skal de ha 3000 kr av meg for den. Jeg har penger til det, men det føles bare så sinnsykt forkastelig? En ordentlig fet skinnjakke bruker investerer jeg gjerne et par tusen i, for den vet jeg at jeg kommer til å få bruk for i lang tid fremover. Men en t-shirt med et fargerikt Kenzo-print på bruker man liksom ikke hver dag???

Denne gangen tenkte jeg derimot at hey, det kan vel være en fin investering å bruke penger på en ordentlig elegant bukse. Så jeg går i kassen og betaler de 5000 kronene og tenker at dette er en bukse jeg vil få bruk for i mange anledninger fremover. Jeg er jo glad i kvalitetsplagg! "Kanskje jeg faktisk bare skal begynne å shoppe litt mindre klær, og heller satse på få, men ordentlige plagg?" tenker jeg.

Jeg trer de hvite buksene på de lange beinene mine, drar på denne festen og føler meg... tja, hakket bedre enn vanlig.

Helt til jeg greier å blø gjennom. Sånn SKIKKELIG. Hele underlivet av buksen er rødt. Klassisk.

Så da lurer jeg på... Burde jeg holde meg til basisplaggene på Zara og H&M? Eller burde jeg bare lære meg at man ikke bruker hvite bukser den dagen man blør mest i løpet av mensen-uka?

Bukse Høyer, solbriller Ray-Ban, belte NLY, genser Weekday, kåpe Zara
å være sårbar

 • 24.02.2017
 • KL. 20:11

Processed with VSCO with f2 preset

Har du noen gang vært så glad i noen at det gjør vondt? Jeg har kjent mye på det i det siste...  Og det er så skummelt, fordi det gjør deg helt sinnsykt sårbar. Tro meg når jeg sier at jeg har vært en selvstendig pike de siste årene. Aldri vært forelsket på ordentlig, aldri "trengt" noen, alltid klart meg fint på egenhånd. Plutselig er en annen person like viktig i livet mitt som meg selv. Jeg har aldri kjent hjertet mitt banke så mye før, aldri følt meg så hjemme i en annen sin armkrok, aldri følt meg så verdsatt og forstått. Det er det fineste i hele verden. Men prisen? Den er at man blir sårbar som pokker. Skal man leve på ordentlig, så må man bare risikere det. Jeg har vært for trygg for lenge nå.

Håper fredagen deres er nydelig! Jeg kom nettopp hjem fra en fantastisk skitur i marka med puddersnø og sol i ansiktet. Nå er jeg på vei ut døra for å spise middag og drikke rødvin med en fin gjeng!
hvorfor er det tabubelagt å gå til psykolog?

 • 24.02.2017
 • KL. 12:27

Processed with VSCO with b5 preset

Jeg føler meg naken når jeg er så åpen om psyken min... men jeg har hatt lyst å skrive dette lenge.

Jeg tror jeg skal få meg en psykolog. Hvorfor er det så tabu å snakke om? Jeg har aldri skjønt hvorfor det er noe som skal "hysjes", for meg er det like normalt å skulle ta vare på psyken sin og gå til psykolog, som det er å ta vare på håret sitt og gå til frisør. Hele livet mitt har jeg følt at det er... noe med psyken min. Et eller annet. HVER eneste dag møter jeg en situasjon som får meg til å føle meg annerledes i forhold til andre mennesker. Jeg synes stillhet er ubehagelig, noe som gjør at jeg føler et konstant ansvar for å holde samtalen i gang. Da er det ikke rart at jeg blir sliten av å sosialisere. Jeg klarer ikke å slappe helt av i selskap med venner, uansett hvor godt forhold jeg har med vedkommende. Av og til føler jeg ikke at jeg får noe ut av å være med andre mennesker om vi ikke gjør noe som... gir mening? For eksempel, så er det sjelden at jeg inviterer over venner for å se en film eller bare henge. På samme tid som jeg elsker å være sosial og blir helt gal i hodet mitt om jeg er alene for lenge. Jeg vil jo som alle mennesker også kunne dele inntrykk, tanker og bare ha samtaler med. Jeg husker da jeg gikk på barneskolen og bestevenninna mi på den tiden ofte spurte om jeg ville være med henne hjem etter skolen. 9 år gammel var jeg, 9 år. Og gang på gang kom jeg med unnskyldninger for å slippe unna. Ikke fordi jeg ikke likte vedkommende, fordi vi var jo bestevenner, men jeg bare... jeg satt mye mer pris på å komme hjem til mitt eget hus etter skolen. Gjøre mine greier. 

I tillegg sliter jeg med at jeg tar innover meg altfor mye energi. Det som plager meg mest er kanskje at jeg tar innover meg energi som ikke engang er der. Som jeg har skrevet litt om tidligere, så konstruerer jeg ofte konflikter oppi hodet mitt. Ting folk flest ALDRI ville tenkt på, analyserer jeg til den minste detalj i hodet mitt. Jeg tror at hvis jeg krangler med noen, så er vennskapet eller forholdet over. Helt absurd. Jeg klarer ikke å ta sak for sak og ting for det det er, jeg spinner det rundt og lager en svær ball med konflikter i hodet mitt.

Det kunne vært verre. Jeg kunne vært deprimert, jeg kunne hatt kreft, jeg kunne hatt spiseforstyrrelser, jeg kunne vært utsatt for mye verre ting. Men det plager meg skikkelig i hverdagen, bare. Kanskje jeg er introvert, kanskje jeg er høysensitiv, kanskje jeg er nevrotisk. Heldigvis har jeg mennesker rundt meg som forstår meg. Jeg bare tror det ville vært til hjelp å prate med en psykolog.

Og det skal være helt OK å snakke om.
cameltoe er da ikke så farlig

 • 23.02.2017
 • KL. 17:41

Altsååå..... Denne dagen?! Beste på lenge! Jeg stod opp 07:30, føk avgårde på trening, kjørte mageøvelser og klatret til jeg så vidt klarte å puste, suste hjem igjen, tok på med de nye buksene mine som jeg føler meg fabulous ut i og møtte min kjære nabo; Telma! Tiden går så fort og vi har ikke rukket å treffes på tomannshånd på altfor lenge, så det var virkelig på tide. Vi dro til Aker Brygge hvor sola skinte som aldri før, og jeg ble nok en gang minnet på hvor siiiiiinnsykt mye denne frøkna gleder seg til sommer. Nå er jo jeg blitt vant til å bo her i Oslo, det har jo vært hverdagen min i over et halvt år - men sommeren har jeg aldri opplevd her. Jeg fikk en smakebit på det da jeg flyttet hit i august, men da var jeg liksom ikke kommet helt på plass enda og jeg følte meg litt rådvill og... rotløs? Det var derfor jeg reiste så mye som jeg gjorde. Jeg feiget ut og flyktet fra en veldig krevende prosess; nemlig det å finne seg til rette i en helt ny by. Det e'kke bare-bare. Jeg er gjerne den som vil at ALLE brikkene skal falle på plass på én dag. Vel, man må bare ha litt tålmodighet, rett og slett.

Jeg har sinnsykt tørre lepper for tiden uansett hvor mye jeg smører meg, og som dere sikkert vet er det nesten umulig å ha på seg leppestift da - men i dag ga jeg litt faen. I dag var rett og slett dagen for burgunder-røde lepper, kjente jeg!

Fine, fine Telma. Et av de skarpeste og mest reflekterte menneskene jeg noensinne har møtt. Denne jenta har aaaaalltid gode råd å komme med dersom jeg skulle trenge det.

Dere får se hele outfiten i neste innlegg. Det er en stund siden jeg har vært aktiv på den fronten - så jeg tenkte at nå som våren er på vei passer det perfekt å innlemme litt mer fashion i denne bloggen igjen. I miss that! Og ja, JEG HAR CAMELTOE. Ikke så ille som det ser ut her da, for det er faktisk sømmen som synes her. Men jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så big deal - jeg vurderte å redigere det bort på dette bildet men så bare.... aahh?? Why??? Kanskje det ikke er så sinnsykt elegant men i noen bukser bare blir det slik. Jeg har en vagina, og slik er det.

Vi må slutte å være såååå høytidelige. Selv om jeg skal innrømme at det ER irriterende med cameltoe, haha..
angående gårsdagens episode

 • 23.02.2017
 • KL. 17:21

Hei og strålende (bokstavelig talt) torsdag til dere! For et vær... Jeg har gått rundt i lykkerus i hele dag. Bilder kommer etterpå!

Det kom en del tilbakemeldinger på noen av uttalelsene mine i gårsdagens episode av Bloggerne, hvor jeg sier at jeg synes gutter med store muskler er stygt - og at jeg da går imot meg selv fordi jeg klager på folk som kaller meg for tynn. Først av alt, det var kanskje litt "hardt" av meg å si, det er jeg enig i. MEN det er ikke sammenlignbart. Å være naturlig tynn er ikke noe man kan noe for, men de som har masse muskler har selv jobbet for det og det er noe man selv bestemmer. På samme måte som man bestemmer hvilke klær man tar på seg om morgenen. Det er kun min personlige smak - helt objektivt synes jeg ikke det er pent å se ut som en såkalt "boler". På samme måte som noen gutter kanskje ikke synes det er vakkert med jenter som sminker seg kjempemye. Helt OK! Det er da lov å ha en egen smak og ytre den? Jeg går ikke imot en kroppsfasong man er født med. Selv er jeg født slank med høy forbrenning, og det er noe jeg har slitt med. Jeg har ikke valgt å se sånn ut. De fleste gutter med masse muskler er ikke født med det - de har selv valgt det. Jeg hadde aldri sagt at "Jeg hater gutter med stor nese", fordi det er noe man ikke kan noe for.

Håper dere som kommenterte dette skjønner forskjellen og poenget mitt. Det er veldig stor forskjell på å ytre personlig smak på en generell basis, og trakassere kroppen til et enkeltindivid.
det er kjedelig å lage middag alene

 • 22.02.2017
 • KL. 19:34

Hey dere! I dag har jeg hatt en ren kontordag. Jeg har baaare sittet med firkantete øyner i skjermen og betalt regninger, ført rekneskap og gjort kjedelige ting. Ikke at jeg er alene - men jeg seriøst haaaater å betale regninger. Hvert eneste fiber i kroppen min hater å logge inn på nettbanken, fordi jeg alltid er redd for at jeg har brukt for mye penger (noe jeg sjelden har, fordi jeg er flink å spare og stort sett aldri kjøper dyre ting). Så det ender med at jeg lar regningene ligge til den går over forfall og jeg ender ofte med å måtte betale purregebyr. LITE logisk for en person som meg som egentlig er ganske økonomisk av seg...

Men nå er alt krysset av listen, i alle fall. Tjohei!

I det siste har jeg begynt å spise middag sammen med andre, så da blir det fort så utrolig stusselig når jeg først står alene i leiligheten og skal lage meg middag. Ikke at jeg ikke liker å spise alene, for det gjør jeg, men det faller seg liksom ikke helt naturlig for meg å lage en sværa taco-fiesta for 1 person. Dere som bor hjemmefra - dere kjenner dere kanskje igjen?

Resultatet blir en ganske enkel middag i ny og ne...

Pitabrød med majones, mozzarella-ost, Jarlsberg og oregano. Haha, LITE gjerrig måltid. 1 time etterpå står jeg med snuten i kjøleskapet igjen, fordi man blir jo ikke det minste mett av det. Well, what can I say? Balanse??? 3-retters hver dag hadde vært kjedelig...


hits