hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

kjærestefellen?

Føler du at du har gått litt i "kjærestefellen"? Hater egentlig det ordet, men aner jo ikke hvilket annet ord jeg skal bruke. Ser du har vært endel sammen med F i det siste, er det noe du har tenkt over?

Dette var en av kommentarene som tikket inn i går, og jeg synes egentlig det er et litt interessant spørsmål. Vet du? Jeg har alltid vært den i jentegjengen som har snakket høyest når dette har vært et tema rundt lunsjbordet i kantina. Var det én ting jeg var klar på, så var det at jeg ikke skulle bli den jenta som bare var med kjæresten sin. Jeg hadde kanskje litt rett, men jeg var dessverre veldig uvitende. Akkurat dette om hvor mye tid man tilbringer med kjæresten sin handler om timing i livet, mener jeg. Hadde jeg hatt kjæreste 3. klasse i videregående hadde jeg ikke droppet å være med ut i helgene. Jeg hadde sikkert hengt omtrent like mye vennene mine som jeg gjorde da jeg gikk siste året, og jeg hadde garantert ikke vært noe mindre ute i russetiden. Vel, nå? Jeg er ferdig på videregående, og jeg lever et helt annet liv. Det aller viktigste i livet mitt akkurat nå er jobben min, den tar jeg seriøst mer enn noen gang. Tid for meg er veldig kostbart og derfor må det brukes med omhu. Jeg henger veldig mye med F ja, det er noe jeg selv er bevisst på. Men vet du? Akkurat nå føles det rett. Jeg tilbringer mest tid med de menneskene som gjør meg kreativ, som utfordrer meg og som jeg kan gjøre mye gøy med. Jeg og F er kreative sammen, tar bilder sammen, trener sammen, oppsøker kunnskap sammen, er sosiale med andre mennesker sammen, ja... Det gir meg bare veldig mye å tilbringe tid med han. Hadde vi bare sittet og sett på Netflix sammen dagen lang hadde jeg ikke kunne tilbragt i nærheten så mye tid med han. Han er like morgenfugl som meg og elsker å få mye ut av dagene, og det er noe av det jeg digger mest med han.

Bruk tiden din med omhu, det er mitt beste tips til deg, uansett om du er i et forhold eller ikke. Jeg bruker mye tid på de menneskene som fyller meg med god energi, kreativitet og utfordringer, uavhengig om det er en kjæreste eller en bestevenninne. Og så er det så klart viktig å ikke basere livet sitt på én person, for plutselig står man alene og har ingenting igjen.

Gjør det som føles riktig, og tenk langsiktig. Sistenevnte er jeg blitt veldig var på. Jeg sørger for å gjøre ting som har betydning for fremtiden, ting jeg vil takke meg selv for om 5 år. Og akkurat nå føles det som om jeg er i riktig retning.Se så søt hestehalen min blir etter at jeg klipte meg, forresten!! Iiiih!!

mitt beste kjøp så langt i 2017!

Er det én ting jeg er skikkelig glad for at jeg dro og kjøpte på sportsbutikken i januar, så er det skiutstyr. Jeg tenkte at det kanskje var litt for sent i sesongen og at jeg ikke kom til å få bruk for det, men jeg har faktisk kommet meg ut i løypa i marka ganske mange ganger nå og det er så DIGG!! Er det noe jeg er skikkelig glad for, så er det at foreldrene mine har introdusert meg og søskene mine for et aktivt liv fylt av mange forskjellige idretter helt fra barndommen av. Jeg har vært innom både alpint, håndball, friidrett, dans og fotball. Fotballen varte bare i 2 uker, vel og merke, haha. Da jeg var liten var hele familien min aktive på alpint, jeg og broren min deltok faktisk i mange renn og pappa tok oss med ut i bakken hver eneste uke i vintersesongen. En dag knakk Håkon lårbeinet i skiheisen og var skadet en god stund, så det dabbet liksom bare av etter det. Uff, jeg husker den dagen skikkelig godt faktisk, til tross for at jeg sikkert ikke var mer enn 5 år. Håkon lå på en båre og ventet på ambulansen, helt stille og rolig, mens JEG var den mest hysteriske: "Kommer det til å gå bra med han???". Haha, eeeeen stykk bekymret Kristine si. Det var kanskje hakket verre for mamma som satt på jobb i akuttmottaket og måtte sende avgårde ambulanse til sønnen sin, uff. Vel, det ordnet seg. Vi begynte heller med langrenn!

Langrenn forbinder jeg med sol, puddersnø, blå himmel, Kvikk Lunch, appelsin og påske. Selv om jeg kanskje var litt (veldig) sutrete de gangene familien ville ha meg med på tur, ser jeg i etterkant hvor mye det ga meg. Nå drar jeg jo ut i løypa på eget initiativ! Jeg husker påska i 2013 da jeg og broren min var alene hjemme og hadde spist en svær middag PLUSS downet en hel oreokake (seriøst), og vi var så mette at vi ikke ante hvor vi skulle gjøre av oss. Det var vel lørdag og klokka var akkurat bikket midnatt - så vi heiv og i bilen med skiene i baksetet. Akkurat den skituren er en av de fineste minnene jeg har. Jeg husker månen og stjernene krystallklart, og måten de skinte på snøen i løypa. Du vet de øyeblikkene som er så fine at du nesten får litt vondt i deg, fordi du vet hvor dyrebart det er det du har fremfor deg akkurat nå? Slik følte jeg det. Man kan ikke gjøre annet enn å ta innover seg. Inhalere den friske vinterluften, la øynene hvile snøkrystallene rundt deg. Det var seriøst SÅ vakkert... Jeg skal definitivt gjøre det en kveld her i Nordmarka også!

Her er noen bilder fra skituren til meg og Fabian på fredag!Mamma sin genser som hun brukte da hun gikk på folkehøyskole! Hihi, det synes jeg er skikkelig koselig å tenke på. Jeg kommer nok aldri til å gå på folkehøyskole, men jeg kan i det minste gå i genseren hennes ute i Nordmarka :-)Da vi kom frem til Skjennungstua fikk vi med oss den fiiineste solnedgangen. Så utrolig vakkert. Her selger de forresten helt nydelige kanelboller - anbefaler alle Oslo-beboere å ta turen hit, kun for å smake dem, haha. <3

panikk

I går sa jeg i frisørstolen: "Jeg synes det er rart at jeg ikke har freaket ut enda".

Vel.... Jeg freaket ut i dag tidlig. Det gikk helt fint da jeg våknet, men så skulle jeg prøve å style håret - og det er jo ganske annerledes å jobbe med nå i forhold til tidligere. Plutselig følte jeg meg ikke noe pen i det HELE tatt og at jeg ikke kledde frisyren.

Jeg har jo fortsatt ganske langt og ikke minst fyldig hår, men det er bare så uvant. Ikke at det er noe rart, da.. Jeg har tross alt vært langhåret i mange år nå.Men så fikk jeg på meg noen klær og ordnet meg litt, og da så jeg hvor SYKT mye bedre det ser ut med kort hår som ikke dekker hele brystpartiet mitt. Før kunne jeg ikke gå med håret frem uten at det dekket hele overdelen eller jakken min.

Det skal nok bare litt tilvenning til! Men uuuh, forandringer er ikke bare-bare, haha.

Nå skal jeg ta nye polaroid-bilder, og så skal jeg innom NRK for å prate med NRK Sogn og Fjordane angående Bloggerne-premieren. Her er det full rulle for tiden!

jeg må ta vare på meg selv

Jeg har startet et nytt prosjekt, og det er å drikke mer vann. Akkurat det prosjektet tror jeg at jeg har proklamert om her på bloggen flere ganger tidligere, men denne gangen mener jeg faktisk alvor. 2 liter vann om dagen! Gjerne mer om jeg trener og svetter. Jeg spiser sunt og har et bra kosthold, men jeg mangler det helt elementære - og det er å holde kroppen hydrert. HVORDAN kan jeg glemme det? Jeg innså nemlig her om dagen at kroppen min lider på grunn av dette. Herregud, jeg må seriøst ta vare på meg selv.

Vann er bra for mye. Viktigst av alt for at kroppsmaskineriet skal funke bra, men det er også superbra for hud, konsentrasjon, tørsten og MYE mer.

So, here we go! 2 liter om dagen, det klarer jeg. Jeg har holdt på i en uke nå, og jeg merker allerede at kroppen er mer fornøyd.

Diiiiigger forresten disse buksene. Jeg må skaffe meg flere!

Nå skal jeg hoppe på bussen til Bislett og trene! Ah, jeg er SÅ motivert på treningsfronten for tiden, det er dødsdigg. Jeg har mange planer denne uka, og da kommer det alltid godt med å få svettet av seg litt på gymmet. I morgen skal jeg ta nye polaroid-bilder, og neste uke skal jeg faktisk på en shoot i Stockholm, så det er en ekstra motivasjon til å trene. Juhuuuu! Hiv dere med, a!

NYTT HÅR!

TIME FOR SOME CHANGES

Jeg har forandret meg ekstremt mye mentalt det siste halvåret. Nå er jeg kommet til det punktet hvor jeg føler at det er på tide å gi slipp på enkelte ting. Blant annet håret mitt. Det lange håret er ikke meg lenger, det er den gamle Kristine jeg la fra meg i Førde og på videregående. Nå er eg 20 år og på vei til å bli en voksen kvinne. Forandringer MÅ til. Og med håret var det endelig på tide, for jeg har hatt det langt så lenge jeg kan huske. Nå har det seg også slik at jeg har lyst å satse mer på modell-yrket, og skal jeg kunne bli booket til jobber kan jeg ikke gå å tviholde på Rapunzel-håret mitt.

Så! I dag klokken 11:00 satt jeg i frisørstolen og hadde min første ordentlige hårklipp siden... BARNESKOLEN! Believe me or not, det er faktisk helt sant. Sjuuuuuukt. 

Det beste av alt var at jeg faktisk ikke var spesielt nervøs. Jeg var så utrolig lei av det lange, slitte og uhåndterlige håret mitt som gikk helt ned til rumpa, at jeg bare: fuck it, fyr løs. Nå skal det sies at de ville ha det enda litt kortere, men det må jeg isåfall ta gradvis... Ellers hadde jeg fått helt sjokk, haha.

Såååå... her er resultatet!!

Her har jeg krøllet det hos frisøren, så det er ikke mitt naturlige fall

ÆÆÆÆ!! Jeg trodde jeg skulle komme gråtende ut av frisørsalongen og få mentalt sammenbrudd, men jeg danset langs Karl Johan og hele veien til trikkestoppet. SÅ mye mer selvtillit jeg fikk nå!! Har allerede prøvd å style det med forskjellige frisyrer, og det er så sykt mye enklere å ha med å gjøre nå. Jeg har klippet det litt opp også, så det er mye mer spill i håret enn det var før. Gleder meg til å vise dere! Måtte rett hjem og sette det rett i en rufsete hestehale, har alltid drømt om å kunne lage det, haha 😃

Nå er jeg spent på hva dere synes?!

hvordan fungerer egentlig SKINREPAIR?

annonse

Mange av dere har spurt meg om jeg ikke kan komme med et utfyllende innlegg om tablettene jeg går på, SKINREPAIR, og siden det er såpass etterspurt kjører jeg på med det i dag!

Okey... Er det én ting som gjør meg litt oppgitt, er når jeg ser bloggere med plettfri hud (som også er født med hun som en baby og maks har hatt 1 kvise i hele sitt liv) skrive om hud og hudpleie-produkter uten noe kunnskap rundt hud sånn egentlig. Jeg har slitt MYE, og etterhvert fått en del kunnskap på området. De 2 første årene på videregående var de verste, jeg hadde ansiktet fullt av små nupper og jeg taklet så vidt å se mennesker i øynene. I 2 år.... Dæven, det er mye. Jeg husker jeg synes det var så grusomt å møte blogglesere på gata, for alt jeg tenkte på var at de sikkert synes jeg så helt forferdelig ut på ekte i forhold til bildene på bloggen. I etterkant angrer jeg litt på at jeg var så hard mot meg selv, men likevel så vet jeg hvor grusomt det var å stå i det, og jeg tror heller ikke at jeg hadde taklet det noe bedre den dag i dag for å være ærlig. Er huden min bra, har jeg det bra med meg selv, så enkelt er det. Kviser og urenheter er helt normalt, men akkurat det hjalp meg veldig lite, for jeg følte meg helt forferdelig og utilpass. Jeg raidet hyllene på apoteket, smurte ansiktet inn i blekende kvisemiddel hver eneste kveld, drakk mer vann, endret kostholdet, prøvde alle kjerringråd som fantes på nett, dro til hudlege og tok laser for flere tusen kroner, jeg tror jeg prøvde så og si alt. Som dere vet fikk jeg resept på en veldig sterk kur som heter Isotretinoin i 2015 som endelig tok knekken på urenhetene, men etter at kuren var ferdig begynte jeg sakte men sikkert å få tilbakefall, og det var da jeg ble introdusert for.... SKINREPAIR!

(Uten hudsminke)

Nå er huden min akkurat slik jeg vil den skal være, og det gjør seriøst livet mitt enklere å leve, haha. Jeg slipper å våkne med med en haug av nye urenheter i hele ansiktet, slik jeg gjorde før. Takket være SKINREPAIR!

Så, hva er det SKINREPAIR inneholder som gjør huden fin? I'll tell you!

  • Kollagen: Tablettene er basert på kollagen, et protein som utgjør den primære støttestrukturen i huden. (Cirka 75%) Kollagen sørger for hudens fuktighetsbalanse, elastisitet og smidighet. (Jeg merker spesielt nå om vinteren at huden ikke er like tørr som den bruker å være om vinteren, sykt deilig)
  • Sink og Vitamin A: Bidrar til å opprettholde normal hud
  • Vitamin C: Bidrar til normal kollagendannelse


Alle ingrediensene her følger de strenge kravene som er satt av EU. Man skal være forsiktig med hvilke tabletter man putter i munnen, men dette produktet er produsert etter strenge rutiner i Norge - det er kanskje fint for dere å vite dersom dere skal begynne på SKINREPAIR dere også! :-) Jeg slet hovedsakelig med nupper og ikke betente kviser (akne), men jeg merker ikke bare at nuppene er borte - jeg slipper også unna de betente kvisene som jeg ofte fikk rundt mensen. Nå er det LENGE siden jeg har hatt en eneste kvise. Jeg kan faktisk ikke huske sist... Og det er så sykt deilig.

Om dere har noen spørsmål i forhold til disse tablettene er det bare å legge igjen en kommentar, så svarer jeg i kommentarfeltet :)

jeg skal klippe håret!

Håret mitt. Aaaaah. Det høres kanskje helt sprøtt ut for enkelte av dere, men det lange håret mitt er blitt en så stor del av meg at jeg nesten ikke vet hva jeg er uten. Sånn overfladisk sett, så klart. Jeg har alltid vært kjent for "jenta med det lange håret", og da har det bare blitt slik. Jeg er jenta med den lange håret. Å dra til frisøren for å klippe meg kort har aldri vært aktuelt.

Nå har jeg hatt langt hår i sikkert 4-5 år, og jeg er kommet til det punktet hvor jeg kjenner at jeg er lei av rapunzel-håret som går helt ned til rumpa og dekker alle klærne jeg har på meg. Nå er det i tillegg blitt sinnsykt slitt, så jeg har brukt å bare sette det opp i en dott eller hestehale fordi jeg ikke orker å måtte ta stilling til det. Problemet er bare: jeg har ikke hatt guts nok til å dra til frisøren. Jeg er så redd for å gå gråtende ut av frisørstolen og ikke trives med meg selv.

Vel! Jeg har som dere vet begynt å jobbe med et nytt modellbyrå her i Oslo, og de har bestilt time til meg hos frisøren i morgen klokka 11:00. Jeg gruer meg SÅNN. På samme tid som jeg gleder meg.

Mest så gruer jeg meg. Haha. Jeg føler jeg skal gjøre en kjempestor livsendring...Wish me luck, anybody?!

art nights

Heeeeeey og happy Sunday folkens! Oi, i går ble litt av en kveld. Haha, hver lørdag er unik her i Oslo... Virkelig. Alle festene jeg er på er vidt forskjellige, og jeg møter nye mennesker hver eneste gang. I går var jeg invitert på Art Night i et svæææært lokale med mange mennesker. Jeg inviterte Fabian og bestekompisen hans Nikolai over til meg for å drikke litt vin, før vi dro avgårde til den store festen. SÅ mange forskjellige mennesker stappet i et stort lagerhus har jeg ikke vært vitne til før, ass. Det var kjempekult, for i et rom kunne du se på kunstutstillinger, i et annet rom kunne du stå ved baren og mingle, og i et annet rom var det en stor musikk-gig hvor folk danset som aldri før. Vi ble etterhvert en av dem - supermoro!

Da vi ankom lokalet tok det vel 5 minutter før vi klarte å rive ned det ene maleriet ved et uhell, fordi vi skulle ta bilde ved det. Hahaha, ER det mulig. (Hvis dere følger meg på Snapchat så fikk dere det kanskje med dere) Bildet ble ikke ødelagt og det gikk helt fint, heldigvis. Jeg så for meg at bildet kostet sånn 40 000 kr minst, men så kommer det så klart en bedrevitende hipster-dude bort med pekefingeren og bare "hey, det der bildet koster 4000 kr bare sånn at du vet det". Ikke for å disse verken maleriet eller verdien av det i det hele tatt, men måten han sa det på var bare så sleezy og jeg døde helt inni meg av hele situasjonen. Hadde det blitt ødelagt hadde vi å klart erstattet det da - uavhengig om det kostet 4000 eller 50 000 kr.Dette er live-art!! Hoover SYKT er det ikke at han har malt dette på bare et par timer, fremfor mange mennesker? Kunsteren bak gjorde faktisk akkurat det samme på den festen hvor jeg møtte Fabian for første gang, det er litt kult å se tilbake på, hihi. Jeg ser at mange av dere etterspør video av oss forresten, og det skal vi fikse!

Fabian og Nikolai er trolig to av de menneskene jeg har møtt som jeg har ledd mest med. Haha, seriøst, jeg ler til jeg får vondt i magen. Intelligent-humoren er den beste spør du meg, og det er liksom ikke så mange som har den heller.I dag skinner sola og jeg kan ikke vente med å bli ferdig med dagens jobb, slik at jeg kan komme meg ut i finværet. Jeg trenger å lade opp til ny uke, det skjer nemlig MYE den kommende uka. Wohooo!

jeg får dårlig samvittighetFrokost på senga! Aaww!! Jeg føler meg altfor prinsesse når noen serverer frokost på senga til meg, helt ærlig... Jeg er den som liker å stå på kjøkkenet i undertøy og spise stående fra kjøkkenbenken mens vi står og prater og radioen lager lyd i bakgrunnen. That's my kind of morning. Men altså... Når man våkner en anelse redusert på en lørdags morgen er det ikke annet enn megadigg at noen lager mat til deg. Jeg skal forresten til legen på onsdag neste uke for å vurdere en eventuell utredelse av cøliaki - jeg tror jeg må bare hive meg på å spise glutenholdig kost fremover slik at jeg kan ta gastroskopi for å få et ENDELIG svar på det hele. Om jeg ikke har det så er det sikkert irritabel tarm jeg har - men samme hva det er, jeg vil bare ha et svar å forholde meg til :)

Nok om det.

I det siste har jeg begynt å stå opp 07:30 uansett hva, og det er skikkelig deilig. Hele kroppen min er liksom innstilt på å våkne på akkurat det klokkeslettet. Selv om jeg ikke kommer meg i seng før 02:00 noen ganger. I går eksempelsvis. Jeg lider nok av mangel på søvn konstant (det har jeg gjort siden jeg var 16 år), men ah, jeg bare klarer ikke å våkne klokka tolv. Da løper seriøst dagen fra meg, og jeg får så innmari dårlig samvittighet.10hiiiii <3

Nå snør det fææææælt ute ser jeg. Wow! Jeg skal straks ut i gatene her på Løkka for å sjekke ut litt vintage-butikker, og så skal jeg på et svært kunst-event senere i kveld. Hører rykter om live art - og det er så syyykt fett. Helt utrolig at folk kan improvisere kunstverk foran så mange mennesker, som om det ikke var en større sak enn å spise en brødskive liksom. Haha. Jeg tar med kamera!

derfor kjøper ikke jeg dyre klær

Forrige helg skulle jeg i to bursdager, og i den anledning dro jeg til byen for å kjøpe meg et fint antrekk. Jeg er den typen som handler basisklærne mine fra butikker med klær til normal pris, som for eksempel Zara og H&M, og så kjøper jeg heller kvalitetsplagg inni mellom. Denne dagen gikk jeg innom Høyer, en butikk jeg vanligvis ALDRI er innom fordi om jeg finner en kul t-shirt der, skal de ha 3000 kr av meg for den. Jeg har penger til det, men det føles bare så sinnsykt forkastelig? En ordentlig fet skinnjakke bruker investerer jeg gjerne et par tusen i, for den vet jeg at jeg kommer til å få bruk for i lang tid fremover. Men en t-shirt med et fargerikt Kenzo-print på bruker man liksom ikke hver dag???

Denne gangen tenkte jeg derimot at hey, det kan vel være en fin investering å bruke penger på en ordentlig elegant bukse. Så jeg går i kassen og betaler de 5000 kronene og tenker at dette er en bukse jeg vil få bruk for i mange anledninger fremover. Jeg er jo glad i kvalitetsplagg! "Kanskje jeg faktisk bare skal begynne å shoppe litt mindre klær, og heller satse på få, men ordentlige plagg?" tenker jeg.

Jeg trer de hvite buksene på de lange beinene mine, drar på denne festen og føler meg... tja, hakket bedre enn vanlig.

Helt til jeg greier å blø gjennom. Sånn SKIKKELIG. Hele underlivet av buksen er rødt. Klassisk.

Så da lurer jeg på... Burde jeg holde meg til basisplaggene på Zara og H&M? Eller burde jeg bare lære meg at man ikke bruker hvite bukser den dagen man blør mest i løpet av mensen-uka?

Bukse Høyer, solbriller Ray-Ban, belte NLY, genser Weekday, kåpe Zara

å være sårbar

Processed with VSCO with f2 preset

Har du noen gang vært så glad i noen at det gjør vondt? Jeg har kjent mye på det i det siste...  Og det er så skummelt, fordi det gjør deg helt sinnsykt sårbar. Tro meg når jeg sier at jeg har vært en selvstendig pike de siste årene. Aldri vært forelsket på ordentlig, aldri "trengt" noen, alltid klart meg fint på egenhånd. Plutselig er en annen person like viktig i livet mitt som meg selv. Jeg har aldri kjent hjertet mitt banke så mye før, aldri følt meg så hjemme i en annen sin armkrok, aldri følt meg så verdsatt og forstått. Det er det fineste i hele verden. Men prisen? Den er at man blir sårbar som pokker. Skal man leve på ordentlig, så må man bare risikere det. Jeg har vært for trygg for lenge nå.

Håper fredagen deres er nydelig! Jeg kom nettopp hjem fra en fantastisk skitur i marka med puddersnø og sol i ansiktet. Nå er jeg på vei ut døra for å spise middag og drikke rødvin med en fin gjeng!

hvorfor er det tabubelagt å gå til psykolog?

Processed with VSCO with b5 preset

Jeg føler meg naken når jeg er så åpen om psyken min... men jeg har hatt lyst å skrive dette lenge.

Jeg tror jeg skal få meg en psykolog. Hvorfor er det så tabu å snakke om? Jeg har aldri skjønt hvorfor det er noe som skal "hysjes", for meg er det like normalt å skulle ta vare på psyken sin og gå til psykolog, som det er å ta vare på håret sitt og gå til frisør. Hele livet mitt har jeg følt at det er... noe med psyken min. Et eller annet. HVER eneste dag møter jeg en situasjon som får meg til å føle meg annerledes i forhold til andre mennesker. Jeg synes stillhet er ubehagelig, noe som gjør at jeg føler et konstant ansvar for å holde samtalen i gang. Da er det ikke rart at jeg blir sliten av å sosialisere. Jeg klarer ikke å slappe helt av i selskap med venner, uansett hvor godt forhold jeg har med vedkommende. Av og til føler jeg ikke at jeg får noe ut av å være med andre mennesker om vi ikke gjør noe som... gir mening? For eksempel, så er det sjelden at jeg inviterer over venner for å se en film eller bare henge. På samme tid som jeg elsker å være sosial og blir helt gal i hodet mitt om jeg er alene for lenge. Jeg vil jo som alle mennesker også kunne dele inntrykk, tanker og bare ha samtaler med. Jeg husker da jeg gikk på barneskolen og bestevenninna mi på den tiden ofte spurte om jeg ville være med henne hjem etter skolen. 9 år gammel var jeg, 9 år. Og gang på gang kom jeg med unnskyldninger for å slippe unna. Ikke fordi jeg ikke likte vedkommende, fordi vi var jo bestevenner, men jeg bare... jeg satt mye mer pris på å komme hjem til mitt eget hus etter skolen. Gjøre mine greier. 

I tillegg sliter jeg med at jeg tar innover meg altfor mye energi. Det som plager meg mest er kanskje at jeg tar innover meg energi som ikke engang er der. Som jeg har skrevet litt om tidligere, så konstruerer jeg ofte konflikter oppi hodet mitt. Ting folk flest ALDRI ville tenkt på, analyserer jeg til den minste detalj i hodet mitt. Jeg tror at hvis jeg krangler med noen, så er vennskapet eller forholdet over. Helt absurd. Jeg klarer ikke å ta sak for sak og ting for det det er, jeg spinner det rundt og lager en svær ball med konflikter i hodet mitt.

Det kunne vært verre. Jeg kunne vært deprimert, jeg kunne hatt kreft, jeg kunne hatt spiseforstyrrelser, jeg kunne vært utsatt for mye verre ting. Men det plager meg skikkelig i hverdagen, bare. Kanskje jeg er introvert, kanskje jeg er høysensitiv, kanskje jeg er nevrotisk. Heldigvis har jeg mennesker rundt meg som forstår meg. Jeg bare tror det ville vært til hjelp å prate med en psykolog.

Og det skal være helt OK å snakke om.

cameltoe er da ikke så farlig

Altsååå..... Denne dagen?! Beste på lenge! Jeg stod opp 07:30, føk avgårde på trening, kjørte mageøvelser og klatret til jeg så vidt klarte å puste, suste hjem igjen, tok på med de nye buksene mine som jeg føler meg fabulous ut i og møtte min kjære nabo; Telma! Tiden går så fort og vi har ikke rukket å treffes på tomannshånd på altfor lenge, så det var virkelig på tide. Vi dro til Aker Brygge hvor sola skinte som aldri før, og jeg ble nok en gang minnet på hvor siiiiiinnsykt mye denne frøkna gleder seg til sommer. Nå er jo jeg blitt vant til å bo her i Oslo, det har jo vært hverdagen min i over et halvt år - men sommeren har jeg aldri opplevd her. Jeg fikk en smakebit på det da jeg flyttet hit i august, men da var jeg liksom ikke kommet helt på plass enda og jeg følte meg litt rådvill og... rotløs? Det var derfor jeg reiste så mye som jeg gjorde. Jeg feiget ut og flyktet fra en veldig krevende prosess; nemlig det å finne seg til rette i en helt ny by. Det e'kke bare-bare. Jeg er gjerne den som vil at ALLE brikkene skal falle på plass på én dag. Vel, man må bare ha litt tålmodighet, rett og slett.

Jeg har sinnsykt tørre lepper for tiden uansett hvor mye jeg smører meg, og som dere sikkert vet er det nesten umulig å ha på seg leppestift da - men i dag ga jeg litt faen. I dag var rett og slett dagen for burgunder-røde lepper, kjente jeg!

Fine, fine Telma. Et av de skarpeste og mest reflekterte menneskene jeg noensinne har møtt. Denne jenta har aaaaalltid gode råd å komme med dersom jeg skulle trenge det.

Dere får se hele outfiten i neste innlegg. Det er en stund siden jeg har vært aktiv på den fronten - så jeg tenkte at nå som våren er på vei passer det perfekt å innlemme litt mer fashion i denne bloggen igjen. I miss that! Og ja, JEG HAR CAMELTOE. Ikke så ille som det ser ut her da, for det er faktisk sømmen som synes her. Men jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så big deal - jeg vurderte å redigere det bort på dette bildet men så bare.... aahh?? Why??? Kanskje det ikke er så sinnsykt elegant men i noen bukser bare blir det slik. Jeg har en vagina, og slik er det.

Vi må slutte å være såååå høytidelige. Selv om jeg skal innrømme at det ER irriterende med cameltoe, haha..

angående gårsdagens episode

Hei og strålende (bokstavelig talt) torsdag til dere! For et vær... Jeg har gått rundt i lykkerus i hele dag. Bilder kommer etterpå!

Det kom en del tilbakemeldinger på noen av uttalelsene mine i gårsdagens episode av Bloggerne, hvor jeg sier at jeg synes gutter med store muskler er stygt - og at jeg da går imot meg selv fordi jeg klager på folk som kaller meg for tynn. Først av alt, det var kanskje litt "hardt" av meg å si, det er jeg enig i. MEN det er ikke sammenlignbart. Å være naturlig tynn er ikke noe man kan noe for, men de som har masse muskler har selv jobbet for det og det er noe man selv bestemmer. På samme måte som man bestemmer hvilke klær man tar på seg om morgenen. Det er kun min personlige smak - helt objektivt synes jeg ikke det er pent å se ut som en såkalt "boler". På samme måte som noen gutter kanskje ikke synes det er vakkert med jenter som sminker seg kjempemye. Helt OK! Det er da lov å ha en egen smak og ytre den? Jeg går ikke imot en kroppsfasong man er født med. Selv er jeg født slank med høy forbrenning, og det er noe jeg har slitt med. Jeg har ikke valgt å se sånn ut. De fleste gutter med masse muskler er ikke født med det - de har selv valgt det. Jeg hadde aldri sagt at "Jeg hater gutter med stor nese", fordi det er noe man ikke kan noe for.

Håper dere som kommenterte dette skjønner forskjellen og poenget mitt. Det er veldig stor forskjell på å ytre personlig smak på en generell basis, og trakassere kroppen til et enkeltindivid.

det er kjedelig å lage middag alene

Hey dere! I dag har jeg hatt en ren kontordag. Jeg har baaare sittet med firkantete øyner i skjermen og betalt regninger, ført rekneskap og gjort kjedelige ting. Ikke at jeg er alene - men jeg seriøst haaaater å betale regninger. Hvert eneste fiber i kroppen min hater å logge inn på nettbanken, fordi jeg alltid er redd for at jeg har brukt for mye penger (noe jeg sjelden har, fordi jeg er flink å spare og stort sett aldri kjøper dyre ting). Så det ender med at jeg lar regningene ligge til den går over forfall og jeg ender ofte med å måtte betale purregebyr. LITE logisk for en person som meg som egentlig er ganske økonomisk av seg...

Men nå er alt krysset av listen, i alle fall. Tjohei!

I det siste har jeg begynt å spise middag sammen med andre, så da blir det fort så utrolig stusselig når jeg først står alene i leiligheten og skal lage meg middag. Ikke at jeg ikke liker å spise alene, for det gjør jeg, men det faller seg liksom ikke helt naturlig for meg å lage en sværa taco-fiesta for 1 person. Dere som bor hjemmefra - dere kjenner dere kanskje igjen?

Resultatet blir en ganske enkel middag i ny og ne...

Pitabrød med majones, mozzarella-ost, Jarlsberg og oregano. Haha, LITE gjerrig måltid. 1 time etterpå står jeg med snuten i kjøleskapet igjen, fordi man blir jo ikke det minste mett av det. Well, what can I say? Balanse??? 3-retters hver dag hadde vært kjedelig...

en bok som har forandret livet mitt

Mange av dere spør hvilke bøker det er jeg legger ut bilde av på Snapchat. Jeg har nemlig blitt en lesehest igjen! Hele livet mitt har jeg ELSKET å lese romaner, på barneskolen leste jeg sikkert alle Nancy Drew-bøkene som fantes. Haha. Krim var favoritt-sjangeren min, uten tvil. Jeg var faktisk på bokhandelen på lørdag og kjøpte meg en ny krimbok som tydeligvis skal være skikkelig bra! Gleder meg til å starte på den. Om du er en av de som ikke leser bøker så anbefaler jeg deg virkelig (viiiiirkelig!) å begynne, for det gir deg seriøst så utrolig mye. Ikke bare er blir du opplyst, men du vil etterhvert får et mye bredere ordforråd. Hvem vil vel ikke være flink til å artikulere seg og kunne skrive bra? På engelsk- og norskeksamen pleide jeg faktisk å lese både engelske og norske bøker i forkant, for å finne gode ord som jeg kunne skrive ned på en handlelapp. Den handlelappen tok jeg med meg på eksamensdagen og whooop, plutselig har man noen kule ord man kan flette inn i teksten.

Uansett! En av de første gangene jeg var på besøk hos Fabian så vi foredragene til Anthony Robbins, husker jeg. (Wow, det er rart å se tilbake på!! Tiden FLYR!) Robbins er en sykt fet fyr med seriøst de beste tipsene for å ta kontroll over sitt eget liv, sin egen psyke, drømmer, business, ja... alt her i livet. Jeg ble helt blown away. Da jeg fant en bok han har skrevet i bokhylla til Fabian måtte jeg bare starte å lese med en gang!!

.... og det burde dere også gjøre. Det er en sånn type bok du kan lese litt sporadisk, jeg hopper frem og tilbake i kapitler slik jeg selv føler for det. Man trenger ikke å lese hele på rappen. Det er som en bruksanvisning for livet, egentlig. Jeg leste et kapittel til morgenkaffen i dag og jeg merker at ordene hans henger igjen i meg resten av dagen. Det han skriver er egentlig ganske "åpenbart", men han setter så sykt godt ord på det og man glemmer jo det helt essensielle i livet HELE tiden. Derfor er denne boken helt perfekt som en liten reminder...<3

jeg er drit lei av sminke!

Sminke for meg er egentlig bare et unødvendig stress i hverdagen. Og det som er så irriterende er at INGEN tvinger oss jenter til å klæsje alle disse produktene i ansiktet, men likevel klarer vi å pålegge oss dette presset selv?!

For det første er jeg elendig til å sminke meg, for det andre bruker jeg altfor lang tid (et resultat av at jeg er så elendig) og for det tredje plager det ikke vettet av bare meg at det tar så lang tid, men også de rundt meg. Det var det første jeg sa til Julie (roomien min) da hun flyttet inn. "Jeg troooor jeg er ganske OK å bo med... men jeg bruker motbydelig lang tid på badet". Og kjæresten min... vel, la oss bare si at han også får kjenne på det. Ikke bare går dette utover min tid, men også de rundt meg. Jeg virkelig hater at jeg er slik, men eyeliner, mascara og hele den pakka tar bare så sinnsykt lang tid, uansett hvor mye jeg prøver å forte meg. 1 time foran speilet hver morgen, 7 timer i uka. Det er 7 digge timer jeg kunne brukt på å lære meg å spille gitar, lese en bok, blogge mer... ja, utrettet noe, da.

Den siste tiden har jeg fått skikkelig sansen for en naturlig look. Jeg synes hele den Kardashian-trenden med full contour, bryn som er faded til himmelen og tilbake og alt det KLISSET i ansiktet ikke er noe fint i det hele tatt. Så alternativene er jo å lære meg å sminke meg mindre, eller bare droppe det. Jeg tror jeg må ta et par kvelder foran speilet for å øve meg på førstenevnte. For dere vet kanskje hvordan det er... Når du er vant til eyeliner og masse mascara, føles det KJEMPErart med bare litt mascara??? Hvorfor måtte jeg bli introdusert for eyeliner i det hele tatt? 15 år gamle Kristine var jo såååå søt med bare litt sminke.

I dag går jeg uten noe sminke. Og herregud, så deilig det er. Jeg er litt bleik og ser kanskje litt trøtt ut (det er jeg også), men jeg synes jeg ser mye mer naturlig og "ren" ut, i det minste.

Litt øving er sikkert alt som skal til. Jeg får rett og slett prøve å gå tilbake til da jeg oppdaget sminke for første gang i skapet til mamma, og jeg kun brukte mascara og litt foundation. Ikke bare ser det mye finere ut, men jeg vil spare meg for SÅ mye tid i hverdagen. Spesielt nå som våren melder sin ankomst - da vil jeg neppe stå med ansiktet dekket av 10 ulike sminkeprodukter.

Så syyyyyykt vår det er i Oslo i dag forresten?! Jeg satt i Uber på vei til Idol Looks i dag og bare "YAASSSSS, livet er så jævlig bra, ikke la noe ødelegge for meg nå". Haha. Unnskyld banningen, jeg skal unngå det. I dag måtte jeg bare. 

18 år gamle Kristine i NYC

Husker dere disse bildene fra NYC? Jeg shootet med 3 ulike fotografer i Brooklyn. Jeg var vel nettopp fylt 18 år, og hadde egentlig null peiling på det å være modell. Fikk en melding fra modellagenten min som lurte på om jeg hadde mulighet å komme til NYC og jeg hoppet på flyet et par dager senere i stedet for å dra på fyllatur med "venner" til Rhodos (haha....). Det var min store fuckfinger til hele den situasjonen. Takk Gud, Kristine. I NYC ble jeg signert med Fusion Models NYC og jeg løp rundt på castings og fotoshooter i 10 dager med mamma ved min side. Vi satt på Subway'en og spiste takeaway sushi fordi vi ikke rakk å sette oss ned mellom slagene. Shit, jeg er så glad for at mamma tok meg med på den turen. Jeg hadde aldri vært på casting før, så jeg ante ikke hvordan det foregikk. Alt jeg fikk beskjed om var å kjøpe svart jeans, svart singlet, heels og en bikini uten push up. Og så møtte jeg opp, uten sminke. Kom inn i et rom med 20 andre jenter som kjempet om å bli signert, jenter helt ned i 13-årsalderen. Fy søren, for en bransje, haha. Men så er det likevel noe jeg innerst inne elsker. Jeg har sjelden dårlig selvtillit, men akkurat da skal jeg love dere at jeg ikke følte meg spesielt sikker på meg selv. I alle fall ikke da jeg måtte gå catwalk foran byrået OG hele den jenteflokken som sikkert hadde gjort akkurat dette 100 ganger før. Men noe i meg bare.... fuck it. Kjør på, Kristine. And they loved me! Plutselig står man og blir hyllet for kjevebein, hoftebredde og ting man aldri har tenkt på selv før. Det er det som er litt skummelt med akkurat denne bransjen. Du blir så altfor observant på deg selv. Selv de ørsmå kroppsdelene.

Men så velger man likevel å gå den veien, fordi det er sykt spennende, lærerikt og ikke minst moro. Jeg elsker jo å stå fremfor kamera. Så nå! Nå skal jeg ta trikken til Frogner og ta polaroid-bilder hos Idol Looks! Det blir spennende :)

surrehuet

Snuppa godt plassert i God Morgen Norge-sofaen

Her kommer på: at jeg har mensen og at jeg SELVfølgelig hadde så dårlig tid på vei ut døra at jeg glemte det viktigste (tampong), at jeg flashet boobs i fotoboksen på premierefesten kvelden før og at leiligheten står ulåst.

Og deeeeer må jeg må jeg tisse også.

Jeg er og kommer alltid til å forbli et surrehue. Heldigvis har jeg mennesker rundt meg som holder meg i sjakk så godt det lar seg gjøre, haha. Det var utrolig koselig å gjeste hos God Morgen Norge, i alle fall! Mamma har sett på det programmet om morgenen så lenge jeg kan huske, så hun synes det var litt stas at datteren hennes plutselig satt i sofaen. Hihi! Nå skal jeg hoppe på bussen til Bislett for å trene. Det ligger en Elixia rett ved meg, men jeg var på en prøvetime med Kristina for noen uker siden og jeg har seriøst aldri hatt en dårligere treningssenter-opplevelse. Sorry, Elixia-fans... Det var bare altfor mange mennesker, altfor kaotisk stemning, altfor få ledige apparat. Ufffff. Er dere keen på mer blogging om trening? Videoer av mine favoritt-øvelser? Jeg har nemlig utforsket og utvidet horisonten en del på treningsfronten, det er kjempemoro 😃

jeg? kjærestejente?

08:00 hos TV2, lar for God Morgen Norge. Hva er greia med at man ofte ser bedre ut dagen derpå? Jeg føler i alle fall det, haha. Kanskje det er godt for kroppen å slå seg løs av og til, man frigjører seg selv og slipper mye ut mye inni seg. Det er sjelden jeg føler meg stygg dagen etter en heavy fest liksom - utenpå vel og merke. Haha!Det er sjelden jeg lar andre ta kontroll over ansiktet mitt og sminke meg, men etterhvert har jeg fått mer tillit til makeupartister. Ikke misforstå meg, de fleste er veldig dyktige og sitter inne med MYE mer kunnskap og ferdighet enn meg innen sminke, men grunnen til at jeg ofte er skeptisk er fordi jeg har vært borti et par grusomme tilfeller hvor jeg rett og slett ikke har sett UT i ansiktet. Som oftest ved en spesiell anledning, som for eksempel før en shoot. Det er lite gøy, ass. TV2 sine makeupartister synes jeg alltid er kjempeflinke! De får huden min til å gløde, og ikke minst; legge fin øyeskygge. Sistenevnte klarer jeg ikke selv, ikke i det heeeeele tatt, haha.

Hei og hopp! God mandag! Har dere sett Frikjent? Jeg henger sikkert langt etter, men fytti rakkern for en spennende serie. Jeg lå og småsov i 22-tiden i går og så for meg en tidlig kveld, men plutselig var klokka 02:00 fordi jeg bare MÅTTE fortsette å se hva som skjedde. Det kjente jeg da alarmen ringte 07:30 i dag tidlig, ass! Men det var mandag (som er blitt en av mine favorittdager i løpet av uka), og så våknet jeg i armkroken til Fabian, så det gikk fint. Veldig fint, faktisk. Jeg som trodde jeg ikke var kjærestejente i det heeeeele tatt. Ser man det. Akkurat det får dere se meg prate om helt i starten av denne sesongen av Bloggerne, haha. So tune in 21:30 på TV2 Livsstil tonight! ;-) SYKT gøy å se at dere gleder dere sånn, forresten. Det gjør meg utrolig glad, dere aner ikke. Dere kommer til å få se en del bak sceneteppet for å si det slik. Enkelte ting har jeg vanskelig for å blogge om, og mange ting passer seg heller ikke skriftlig på en blogg, så da er det fint å kunne fortelle enkelte historier på kamera i stedet.

EN DAG IGJEN!

BLOGGERNE

KLOKKA 21:30 PÅ TV2 LIVSSTIL I MORGENSkal du se på?! 😃

å innse hvor bra en person erKvelden startet hos Veronika som nettopp har blitt 19 år. Congrats baby! Veronika er kanskje den venninnen jeg har som jeg føler meg mest hjemme hos, jeg kjenner foreldrene veldig godt og det gjør det alltid så koselig å komme innom. Nå har de flyttet til et superfin toppleilighet som jeg om mulig føler meg enda mer hjemme i, haha! Her fikk vi servert bobler og hjemmelaget pizza med hennes nærmeste. Kjempekoselig <3

Og så var det videre. Meeeed hatten på, si! Jeg fikk så mange kompliment forrige gang jeg gikk med det, dessuten har Fabian noen sykt kule hatter, så why not. Mitt beste tips når du skal sette sammen et antrekk før en viktig begivenhet; finn ut hva du skal ha på deg etter et par glass innabords! Hehehehe. Da er du litt mer loose og ut av boksen, reglene faller litt bort. Jeg er den som pusher alle vennene mine til å ta på seg den kjolen eller de skoene de står og nøler ved. HVORFOR skal du ikke ta det på deg, om det er det du egentlig vil? Er du redd for hva folk kommer til å si? Trekke til deg for mye uønsket oppmerksomhet? WHAT ever! Kjør på! Gi faen i hva andre tenker, det spiller jo ingen rolle uansett. For det spiller vel ingen rolle? Spør deg selv om det. Det viktigste er at du går i noe du føler deg fin i. Kunsten å gi faen... It ain't easy, men trening er det eneste som skal til. Trening, trening, trening. Push seg selv utenfor komfortsonen hver dag. Og om en venninne skulle komme med en snappy kommentar så er hun bare sjalu ass, haha. (Sistenevnte er så typisk, jenter som ikke unner andre jenter å gå i et antrekk litt utenom det vanlige)

Birthday boy til venstre!

My man ♥ Har dere merket at det er ofte i relasjon til og i selskap med andre at man innser hvor bra en person er? Jeg kan stå i et rom med 30 andre mennesker og spotte Fabian på andre siden av rommet med noen og bare tenke "damn... that's my man". Og så ser jeg hvor utadvent, morsom og full av energi han er. Bare ved å se han i en samtale med noen andre. Da.. da blir jeg enda mer forelska.

Det samme gjelder venner også. Hvordan et menneske er i en større gjeng blant flere folk sier så utrolig mye om vedkommende.

Girls!

Gårsdagen var gøy, som dere sikkert skjønner! Nå er jeg klar for ny uke!! Woho! På tirsdag skal jeg faktisk innom modellbyrået jeg var hos tidligere denne uken, for å ta polaroid-bilder. Jeg gleder meg skikkelig!

å ikke bli invitert til ting

Hey hoooo! I går ble en kjempekoselig og sosial kveld, litt sånn overalt. Et lite vors hjemme hos meg alene mens jeg sminket meg (det er det beste), før jeg dro til Fabian for et glass vin og gitarspilling, deretter bursdag nr. 1 hos Veronika og videre til nr. 2 litt senere på kvelden. Å bli invitert til sosiale happenings er noe jeg virkelig ikke tar for gitt - det er faktisk noe jeg setter utrolig stor pris på. Det bunner mye i at jeg var den som så og si aldri ble invitert på ungdomsskolen og videregående. I løpet av videregående ble jeg sikkert invitert til maks 2-3 bursdagsfester, mens jeg så på Snapchat og Instagram at folk var i bursdag hver eneste helg. Flere ganger har bestevennene mine blitt invitert på vors og fest, med beskjed om at jeg ikke kunne komme. Æsj, jeg husker den ene episoden så sinnsykt godt. Jeg har aldri følt meg så taper i hele mitt liv som jeg gjorde akkurat da, og jeg følte alt var min skyld. Hele ungdomsskolen hadde jeg én bestevenninne, og vi hang kun med hverandre fordi vi ikke hadde noen andre. Hele den følelsen av å ikke bli likt og være en "taper" sitter fortsatt i meg, jeg har følt meg SÅ sårbar og verdiløs i altfor mange situasjoner. Slik er det vel bare i små byer. Skikkelig gjengete. Ingen henger med andre enn sin egen vennekrets. Lett å bli fryst ut.

Selv om dette er "fortid" merket jeg den ekle følelsen som krøp innpå meg da jeg kom hjem til Førde i jula - det er som om noen hele tiden hvisker meg i øret at jeg ikke er verdt noe. Alle de håndballtreningene mamma og pappa pushet meg på, som knakk meg fullstendig innvendig fordi jeg ikke hadde noen og jeg følte at alle hvisket om meg. Kanskje de ikke gjorde det. Men følelsen jeg hadde inni meg var til å dø av. Det var to håndballtreninger i uka som jeg gruet meg til flere dager i forveien, og som endte med at jeg kom gråtende hjem til foreldrene mine.

Det er vanskelig for de som står i mengden å se hvor vondt det er. Men for den som står alene... så svir det. Som pokker.

Man lærer på veien.

Jeg er glad for at jeg har vært helt der nede, for det får meg til å sette pris på alt jeg får være med på nå.Nå skal jeg sette meg på Joe & The Juice med Fabian resten av dagen for å jobbe! Ah, en avoshake blir digg i dag assssss. Jeg oppdaterer dere straks med bilder fra kvelden - her er to av dem!

premierefesten

Premierefesten på torsdag! Herre, det var så gøy. Jeg har aldri følt at jeg har hatt så mange gode mennesker rundt meg på samme tid. Vennene mine, samarbeidspartnere (Ingeborg mama bear <3) mamma, pappa OG broren min var der med meg og feiret sesongstart av Bloggerne. Erica fløy til og med helt fra Trondheim i anledningen! Og så var jo hele produksjonen av Bloggerne på plass, så klart. Kunne ikke BEDT om et bedre team å jobbe med. Heldige, heldige meg!Haaaaayyy! Noen ankom Teatro i godt humør!

Vegard (mannen bak Bloggerne) og noen av deltakerne i sesong 6.

Etter en velkomstdrink og mingling fikk vi se episode 1 på tv-skjermen. Alle samlet seg og det var såååå... seriøst, SÅ fint. Jeg begynte nesten å gråte, fordi det hele var satt sammen så vakkert og morsomt på samme tid med musikk og alt. Selv om jeg har vært med og filmet så er det noe helt annet å se det på skjermen etter at det var vært i klippen. (På en positiv måte!) Det var rart å se 19 år gamle Kristine i Førde med russebuksa på. Så usikker på seg selv. Jeg mener det, jeg er så lei av alle kommentarene om at jeg "ikke har funnet meg selv men at jeg bare prøver å imponere kjæresten min". Det å flytte for seg selv, bo i en annen by, utvide jobb-horisonten, møte nye mennesker og finne kjærligheten - det gjør noe med deg. Og ja, spesielt sistenevnte. Selvsikkerheten ligger så klart i meg selv, det MÅ den gjøre. Jeg kan ikke være avhengig av noen andre for å kunne elske meg selv, men det å vite at en annen person elsker deg styrker deg på så utrolig mange måter. Dere får se noen ganske sterke klipp av nettopp det i Bloggerne. Åh, gåsehud når jeg skriver dette.Bilder lånt av Joakim Kleven ♥

Hååååkon!! Det var så koselig å ha han der.

Nå skal jeg i bursdag til Veronika, og så videre i en annen bursdag etter det. Woho!

dette burde du ha i tacoen din!

Tacooooo! Jeg er jo kanskje en liten taco-dronning, vil jeg tørre å påstå. Husker dere i sånn 2014 da jeg og vennene mine spiste taco seriøst HELE tiden? Det var intet unntak. Da var tacoen ganske standard, jeg spiste kjøttdeig og hadde ganske "basic" ingredienser i. Nå som jeg kutter ut kjøtt har jeg fått øynene opp for litt flere ingredienser - det er nemlig ganske fascinerende hvordan det å tre inn i vegetar-verdenen åpner opp øynene for SÅ mye deilig mat. Det gjør meg kreativ på en helt annen måte enn før! Nå tenkte jeg i alle fall å gi dere et par tips til hva dere kan putte i tacoen. Så klart må man ha mais, salat og løk som base! (Etter min mening)

i stedet for kjøttdeig: kidneybønner og kikerter
fetaost
mango
crème fraîche (mye bedre enn rømme og kesam spør du meg?!)
stekt champignon
ananas
ruccola (blandet med vanlig salat er det nydelig - gir en litt spissere smak!)
jalapeños
mozzarella
chilimarinerte scampi (om man spiser fisk)

Man trenger ikke å ha alle disse tingene i på en gang, da. Litt av slengen, maybe? Jeg har forresten hørt at mange har banan i tacoen sin, HVA er greia med det? Er det godt?? Jeg ble veldig nysgjerrig, så kanskje jeg burde teste det jeg også.

Gjerne tips meg om gode ingredienser å ha i taco-skjellet mitt 😃

my new obsession

smykker, smykker, smykker... jeg får aldri nok!


FINALLY FRIDAY

 

Jeg føler jeg har vært rundt i hele Oslo i dag. Hovedstaden skinner og det gjør meg så glad. Hihi, så jeg har gått rundt med musikk på ørene og digget livet. Akkurat så ligger jeg med beina slengt på sofaen med Mac'en på fanget og kjenner det skal være bli sykt digg med en "kjedelig kveld hjemme". Jeg tror at uansett hvor langt jeg når i livet, uansett hvor kule fester jeg blir invitert på og uansett hvor mye gratis champagne det er på disse festene... så vil jeg alltid sette like stor pris på å bare chille hjemme, i stygge klær og med Smash-posen. Og JA, jeg spiser sjokolade! Så klart gjør jeg det. Kanskje jeg skal lage en video av at jeg spiser godteri, haha?

Den siste tiden har jeg blitt helt obsessed med tilbehør i form av smykker. Jeg kjøper nye hele tiden. Nå for litt siden kom jeg over et smykke-merke fra Danmark som jeg falt HELT in love with - jeg skal vise dere de på ganske snart.

Nå tror jeg faktisk at jeg skal ta en powernap. Jeg sover ALDRI på dagen. Så det må bety at det er nødvendig... Zzzzzz. Talk to you later!

god morgen norge-klippet

Merker dere at jeg er litt roligere her? Vanligvis er jeg ganske eksplosiv og uttrykksfull i intervju, men i dag følte jeg for å snakke saktere, puste mer og... Ja, ta det roligere rett og slett. Kan være greit det også, en gang i blant. Haha.

Jeg håper dere er klar for premieren på mandag klokka 21:00! Seriøst, jeg skulle ønske jeg kunne invitert alle dere hjem til meg i sofaen for å se første episode sammen. SÅ glad er jeg i dere!! My bestiiiieeeess!!

sniktitt på den første episoden av Bloggerne

Hei dere! Da har jeg landet i sofaen hjemme, etter en tur på TV2 for å gjeste på God Morgen Norge. (Deler klippet her etterpå!) Jeg måtte også kjøpe meg en ny mobil på vei hjem, fikk iPhone 7 for kun 3000 kr fordi jeg pantsatte den forrige mobilen min. SÅ genialt! Har aldri hørt om det konseptet, så det gledet en stresset og en smule fyllesyk Kristine. Nå skal jeg straks videre, men først vil jeg dele denne videoen med dere. Dette er fra første episode! HerreGUD så rart det er så se tilbake på denne tiden. Det er jo ikke lenge siden, men likevel føles det som et annet liv. Det var jo et annet liv...

Til dere som har spurt om jeg kan prate om hver enkelt episode i etterkant av sending - så klart. Det er sikkert en del dere kommer til å lure på, hvorfor jeg sier og gjør ditt og datt. Og så kan jeg glede dere med at jeg får lov å dele ut SUMO-abonnoment her på bloggen - jeg kommer tilbake til det 😃

Ha en stråååålende fredag! Sola skinner som bare det her i Oslo, jo!

jeg er på God Morgen Norge i morgen!

Jeg er på God Morgen Norge klokka 08:45 i morgen tidlig - tune in! Der kommer jeg til å prate om Bloggerne og hva dere får se i løpet av sesongen :)


 

pressedag med bloggerne

I dag våknet jeg med et smil om munnen. Jeg gleder meg alltid til å møte Bloggerne-folka! Ikke bare er sesongens deltakere i serien herlige, men hele produksjonen er fantastisk. I dag var det duket for pressedag! Pressen var på plass, vi fikk servert pizza og ble intervjuet, tatt bilde av og filmet i et par timer. Jeg har aldri blitt intervjuet så mye på så kort tid før i hele mitt liv, haha. Det var kjempegøy - jeg elsker jo å snakke for meg og ender opp med å prate FOR mye. Intervjueren slipper nesten å stille spørsmål, hehe. Jeg gleder meg sååånn til sesongstart på mandag!
 

​Bloggerne sesong 6, here we goooo!

Seee så glad jeg er i dag! Det er mange grunner for å smile for denne frøkna!

Say hello to my gluten free and meat free pizza:

Digg!!

Nå er jeg nettopp landet i sofaen hjemme og snackser fetaost. Haha, det er så latterlig godt. Mamma og pappa kommer straks innom for å se på leiligheten min (gleder meg til å se dem igjen, æææ!!), og så får jeg besøk av venner hos meg for et glass vin før vi drar sammen til premierefesten i kveld. Følg meg på Snapchat @kristineul, det blir en moro kveld 😃 Det føles bra å ha både familien og alle vennene mine med meg, jeg er evig takknemlig for alle menneskene i livet mitt. Nå mangler jeg bare bestevennene mine fra Førde og så hadde ALT vært perfekt. How I miss them!

valentines dinner at Kamai

sponset mat

Oooookey, let's talk about Valentines Day! En av mine favoritt-ting å gjøre i Oslo er å utforske nye restauranter, og et av mine nyligeste funn er Kamai. Det var Fabian som kom med idéen da han hadde hørt så mye bra om stedet, så vi bestemte oss for å dra hit på 20-årsdagen min for første gang. Lite visste jeg om at dette skulle bli mitt favoritt-sted å spise ute! Her har de alt jeg er ute etter; god stemning, god mat og god service. Stemningen er lun og deilig, maten er asiatisk og SYKT digg og de ansatte er så hyggelige at vi bestemte oss for å ta turen tilbake igjen på Valentines.
 

Kamai
Korsgata 25, 0551 Oslo


Sååå.. Her kommer et stort bildedryss fra kvelden. Vi hadde nettopp vært på senteret og gjort squats, mage-øvelser og intervaller på treningsmølla, så dere kan tenke dere at det var digg å hive seg i finstasen og ankomme Kamai med sulten mage! Mat er jo bare LIVET, haha.Her ser dere det vi bestilte. Det er litt sånn tapas-aktig! Det går helt fint å bare stikke innom for litt sushi, men om du er sulten og er keen på et ordentlig måltid er det sykt deilig å dele 4-5 retter. Som dere ser spiste vi litt av alt! Sushi rolls, nigiri, sashimi (jeg smakte tunfisk for første gang og det var skikkelig godt), fries (disse er de beste jeg noensinne har smakt, hands down!), edamame-bønner (perfekt lett snack, helt nydelig med havsaltet som er drysset over) og sist men ikke minst... bao! Det er den hamburger-aktige retten dere ser på bildet. Bao går også under navnet steambuns, og det blir faktisk kalt Skandinavia's nye burger. Det er altså en hvetebolle, tilslørt som en burger fyll i. Du får disse i vegetar - og den er dødsgod. Sushien er helt nydelig! Og jeg er faktisk ganske kresen på sushi.

Seeeee hvor Fabian koser seg, a!

Godkjent? YUP! Da jeg kom inn i lokalet og så maten tenkte jeg at "dette blir en dyr regning", for det ser og ER skikkelig eksklusivt, men det er faktisk ganske rimelig her. Det gjør det ekstra digg å komme hit! Absolutt ikke rart at lokalet er stappfullt her til enhver tid. Jeg fikk litt vondt i meg da jeg så kjærestepar etter kjærestepar komme inn på Valentines, da det ikke var flere ledige bord... Haha. You better book a table here!

Cheers for Valentines og deilig mat... og livet!

Tusen takk for maten, Kamai! Valentines kunne ikke blitt bedre. I'll be back! Og jeg håper virkelig at dere tar turen, jeg unner alle en så god mat-opplevelse.

noe som skremmer megtenker du også "hvordan endte jeg her?" noen ganger?

Åh! Valentines var nydelig. Jeg er en person som ikke liker å lage en svær greie ut av merkedager og høytider, det eneste jeg er opptatt av er at jeg koser meg.  Vi vet alle at ValentinesGod mat og godt selskap er egentlig alt jeg trenger for å kose meg glugg ihjel. Jeg forteller dere alt om restaurantbesøket og kvelden min i et eget innlegg., jeg. For dette stedet MÅ dere faktisk teste ut, enten om dere bor i Oslo eller bare her for en weekend. Det slår meg hele tiden hvor tilfeldig alt er. At jeg plutselig sitter i Oslo på en asiatisk restaurant med en gutt jeg ikke visste eksisterte før for et par måneder siden. Er det ikke litt rart å tenke på synes dere - at to mennesker lever to helt separate liv frem til de møtes? Jeg husker jeg tenkte for sånn et år siden: "Jeg lurer på hva min fremtidige kjæreste gjør akkurat nå". Haha. Jeg som gruet meg til å flytte.. Jeg burde jo gledd meg som pokker.

Hva om jeg ikke fortsatte å blogge da jeg gikk på ungdomsskolen? Hvor hadde jeg vært i dag, da? Én liten avgjørelse med en gigantisk betydning. Jeg blir av og til litt redd av nettopp den tanken. En del av meg håper at ting skjer for en grunn, og at vi bærer på en skjebne som vil føre oss dit vi skal i livet. Hvis ikke.. Tenk om jeg gjør noe feil? Tenk om jeg tar ét feil valg som tar meg til fullstendig feil sted?

Vi vet ikke. Og vi vil aldri vite. Vi må bare prøve og feile.

pikedrømmen om å jobbe som modell

Nå sitter jeg på kafé på Frogner etter et vellykket møte i med et modellbyrå. Ayyy! Stemningen var skikkelig god, jeg bare digger når jeg møter mennesker som har den samme visjonen som meg. 2017 kommer til å bli det beste året så langt, det vet jeg. Det 2 første månedene har allerede gått strålende - så dette lover veldig bra.

Husker dere da jeg var 15 år gammel og satt på rommet mitt i Førde og skrev for første gang at jeg hadde en drøm om å bli modell? Jeg husker jeg var litt flau over å skrive det, for jeg var ikke den pene jenta på trinnet og da føltes det tåpelig av meg å drømme om noe så stort. Følg drømmene dine, sier jeg bare. Følg drømmene dine. Etter New York fikk jeg tilbud om å dra til Milano eller London og bo der i 3-6 måneder for å jobbe som modell, og selv om det kanskje er rart for dere å høre at jeg heller valgte å flytte til Oslo, så er det fordi jeg gjerne vil starte her. Jeg vil gjerne gjøre jobber utenlands, men basen foretrekker jeg å ha i Oslo... i alle fall i starten. Jeg trives jo så godt her ♥

Heldigvis har brynene mine forbedret seg etter New York-turen, hehe. Her har jeg null sminke på brynene mine!

One happy little girl!!Nå må jeg komme meg hjem og spise :) Og så får jeg besøk av Kristina som skal låne noen sko av meg til i morgen. Da er det nemlig duket for førpremiere av Bloggerne, jeg gleder meg sååånn! Ikke bare skal alle vennene mine komme, men mamma og pappa kommer også til byen for å joine litt party. De har jo ikke sett leiligheten min på Grünerløkka enda, blir kult å vise dem rundt.

jeg er avhengigJeg skrev på bloggen i en bisetning for en stund tilbake siden at jeg ønsket meg krystall-glass. Tror dere ikke Ingvild, som jeg jobber sammen med i Bloggerne, kom med det som gave på 20-årsdagen min? Iiiiih, hun er fantastisk, hun! Et av få mennesker jeg kan prate med i en hel time i telefon uten å bli lei. Er ikke glassene fine? Ikke bare er de fine å se på, men de er også skikkelig gode å drikke av. Jeg drikker et glass Oboy av dem hver morgen nå, det har blitt min nye morgenrutine. Hehe. Liiiitt avhengig, kanskje?

Hvordan var deres Valentines-dag i går? Jeg hadde en helt perfekt dag! Den startet med svetting på treningssenteret (jeg løp gerilja-intervaller igjen og det var SÅ deilig å være tilbake), og sluttet med middag på en av mine favoritt-restauranter. Jeg viser dere bilder etterpå! Nå skal jeg og Fabian i møte med et modell-byrå, så vi må komme oss ut av døren før vi får dårlig tid. Er litt spent, kjenner jeg! Lenge siden jeg har gjort dette nå. Jeg tenker forresten å skrive et innlegg om hvor ståa med modell-drømmen min, ettersom det er mange av dere som har etterspurt det.

Xx! Ha en nydelig onsdag!

svar på et par kommentarer

Hello og Happy Valentines Day, people! Jeg håper dere har hatt en fin dag så langt. Her kommer svar på noen kommentarer som har tikket inn på bloggen min den siste tiden. Ettersom ingen utenom 1 av dem har etterlatt seg navn legger jeg ved IP-adressen slik at alle kan se 😃 Om du er datanerd er det bare å spore opp! Ikke glem å maile meg fullt navn + adresse isåfall :)

Fra: Kate
Postet: 10.02.2017 23:51
Innlegg: 2AM by the window

IP: 84.211.145.186
Selv om det jeg skal si nå er sinnsykt kynisk og dust, så gleder jeg meg til Fabian føkker opp mellom dere. Du har blitt en person basert på en annens persons preferanser. Jeg gleder meg til å få den ekte Kristine tilbake. Ikke den tilgjorte "jeg elsker alt du elsker" - Kristine
Ut ifra denne kommentaren virker det som om du liker meg som person, så er det ikke ganske sykt av deg å glede deg til at hjertet til en 20 år gammel jente blir knust?
 

Fra: Anonym
Innlegg: jeg er forelska
Postet: 04.02.2017 06:49
IP: 85.165.194.51

Jeg får desverre følelsen av at du prøver å tillegge deg interesser for å imponere denne gutten. Plutselig er det å dra på kunstutstilling en av dine favoritt-kveldsaktiviteter, se på film, meditere, spise annerledes.
Er ikke noe av det fineste som finnes å møte mennesker som kan lære deg nye ting? Det er en grunn til at jeg aldri hadde ordentlig kjæreste i Førde, fordi jeg synes det er kjedelig når man kommer fra samme miljø og man ikke har nye impulser å kunne introdusere hverandre for. Jeg elsker å gjøre ting jeg aldri har gjort før. Det siste halvåret har jeg spist mat jeg aldri har smakt før, jeg har utforsket nye restauranter, jeg har tillagt meg nye hobbyer, jeg har truffet mennesker jeg aldri har pratet med, jeg har hørt på musikk jeg aldri visste fantes, jeg har sett filmer jeg lurer på hvorfor i ALL verden jeg ikke har sett før. Jeg har rett og slett utvidet livshorisonten min ved å være open minded og sulten på å lære. Hvordan ellers skal jeg kunne utvikle meg? 
PS; jeg mediterer ikke. Og Fabian spiser kjøtt, i motsetning til meg. Det er nok heller jeg som inspirerer han til å spise mer vegetar isåfall :)
 

Fra: Anonym
Innlegg: jeg kommer alltid til å være ...
Postet: 13:53
IP: 46.212.11.96

Ang. Fabian. Han ser på en måte så... skitten ut. Altså møkkete. Også blir det ikke noe bedre med alle ryktene han har på seg...
Han er den mest renslige og hygienske personen jeg har møtt i hele mitt liv, faktisk. Og ekstremt ryddig er han! Han har mer system i t-skjortene og bokserene sine enn hva jeg har system i mitt eget klesskap, og jeg er ganske system-freak av meg. Hvis du synes han er så "skitten" og har så fæle rykter på seg så er det bra det ikke er du som er sammen med han, da? 😃 Haaaaappy Valentines kjære Anonym, håper du har en strålende dag fylt av masse kjærlighet!
 

Fra: Hemmelig
Innlegg: å drikke vin og lese poesi fo...
Postet: 20.12.2016 20:19
IP: 83.243.197.18

Syns det er veldig kult å tenke på at jeg har hatt sex med en fyr du henger med og sikkert har hatt sex med, vaginasøstre <3
Kult at du synes det er kult frøken Hemmelig, jeg tar det som et tegn på at du ser opp til meg? 😃 Hihi! Ingen synes det er gøy å tenke på fortiden til den du liker, men jeg kan ikke forvente at alle gutter jeg møter er jomfru... Så det går fint.

ting jeg tenker på om dagen

Si ifra om det blir for mye tekst og for mye tanker om dagen, haha. Det er bare så sykt mye som foregår oppi hodet mitt om dagen, mest på en bra måte.

Jeg tenker svært sjelden på døden, men her om dagen slo det meg, på en måte det aldri har gjort før, at jeg og du som leser dette skal ligge i graven. Jeg så på meg selv i speilet og tenkte på hvor surrealistisk det er at jeg skal ligge i en kiste under jorda, mest sannsynlig med et par roser dandert rundt meg og et fint antrekk. Det fikk meg til å tenke på hvor trist det er at vi bare dør og forblir døde. Jeg tror egentlig ikke på noe annet enn alt som kan bevises (altså vitenskap og forskning), men jeg begynner av og til å lure på om vi kanskje har en sjel som lever videre. Vi kan da ikke bare være bygd opp av celler? Og så syns jeg det er så rart, at vi har kommet SÅ langt i forsking, men at vi fortsatt ikke vet hva som skjer etter døden. Ikke at jeg kunne funnet ut av det selv akkurat - men jeg synes bare det er så sprøtt at vi ikke vet noen ting. Vi vet ingenting, utenom at jeg og deg skal slutte å leve en dag.

...

Uselvstendige mennesker irriterer meg skikkelig om dagen. Kanskje jeg virker sur og kjip nå, men det er bare noe som går meg skikkelig på nervene, haha... Jeg tar ALLTID ansvar for mitt eget liv og sørger for å ikke kaste egne problem over på andre. Det får meg til å føle meg dårlig og stakkarslig. Jeg kan kanskje være litt hard mot vennene mine av og til fordi jeg sier ifra. Fiks det, sier jeg. Ikke sitt her og klag. Ta ansvar. Det høres kanskje litt harsh ut, men jeg har funnet ut at det er slik venner skal være. Selv har jeg alltid hatt mennesker i livet mitt som sier ifra når jeg er på feil spor, og det er jeg kjempeglad for. Man har godt av å bli satt litt på plass, virkelig. Storebroren min har alltid vært den personen for meg, men nå føler jeg at kjæresten min har overtatt den rollen litt, haha. Jeg finner de riktige personene, åpenbart. (Eller, broren min fant jeg ikke akkurat... Vi er jo i familie, haha)

...

Jeg kom nettopp på at vi skrev et brev til oss selv den siste dagen på ungdomsskolen, som kontaktlæreren vår skal dele ut til oss igjen på 10-årsjublieumet. Herregud, wow, dere aner ikke hvor mye jeg skrev i det brevet, jeg skrev mine dypeste hemmeligheter som ingen vet. Det blir spesielt å lese det som 26-åring.

...

Bloggerne starter på mandag og jeg er så spent! Jeg er med i første episode, så det er bare å finne frem et stort glass med Pepsi Max og skru på TV'en, folkens. Tror dere kommer til å se meg hva mange andre sider enn hva dere har fått sett her på bloggen :)

Elsker dette beltet. Du finner et lignende, bare i brunt, HER :) (adlink)

Nå skal jeg komme meg ut i sola, så vi snakkes senere. Kursen går mot Tjuvholmen hvor jeg skal innom en interiør-butikk for å sjekke ut et nytt sofabord. Er SÅ keen på et svart et med marble-overflate :)

jeg kommer alltid til å være en loner

"Jeg får bare så ekstremt mye energi og inspirasjon av å være alene."

I forhold til forrige innlegg jeg skrev: jeg vet at det er mange som har det samme personlighetstrekket, faktisk er det ca. 15-20% av befolkningen som er høysensitive. Jeg tror ikke det handler om alderen for min del, som noen av dere skrev... Dette sitter dypt i meg og jeg vet at dette er en del av Kristine som jeg bare må lære meg å leve med på best mulig måte. En av grunnene til at jeg føler dette så sterkt, er fordi jeg ser meg selv i kontrast til vennene mine, og jeg føler jeg ikke alltid klarer å møte dem og deres forventninger fordi jeg er så innesluttet som jeg er. Jeg har veldig få venner som har den "tankegangen" jeg har, derfor har det sikkert vært vanskelig for dem å forstå hvorfor jeg er så vanskelig å nå inn til. For dem er det sikkert helt absurd at jeg kan takke nei til å henge til fordel for å sitte hjemme for meg selv en fredagskveld uten noen planer. Jeg får bare så ekstremt mye energi og inspirasjon av å være alene. Spesielt med den jobben jeg har (blogging) er det viktig for meg å hele tiden være inspirert, og da trenger jeg tid for meg selv. Men for all del, inspirasjonen slukner om jeg ikke sosialiserer meg. Jeg er ironisk nok utrolig sosial av meg, det har dere kanskje skjønt her på bloggen, men jeg sørger for å være med mennesker i små doseringer. Om du henger med meg kommer du til å merke at jeg gir alt av energien min til deg. Det er noe av det jeg faktisk har fått mest kompliment på - jeg kommer inn i et rom og har med meg ikke bare et stort smil, men også en positiv energi som smitter over på andre.

Vel.. Jeg kommer nok alltid til å være litt loner, tror jeg. Loner på en bra måte, altså.

Fabian (bloggen hans finner du HER) och meiii

Jeg startet dagen på kafé i dag. Da jeg våknet og så at sola skinte utenfor de store soveromsvinduene mine ble jeg så glad!! Og da jeg gikk ut av døren og fikk solskinnet rett i fleisen ble jeg enda gladere!! "Det er snart VÅÅÅÅR" ropte jeg. Aaaah! Tiden fremover er seriøst min favoritt-tid i løpet av året, for nå går det liksom BARE fremover. Gresset blir grønnere, fuglekvitringen blir høyere, temperaturen blir varmere, huden blir brunere og sinnet blir blidere. Iiiiiiihhhh.

På kafé sørger jeg alltid for å få vindusplass, slik at jeg kan sitte og se på alle menneskene som går forbi.

Hehehehehehe... Så klart deler jeg bort deksel av meg selv på.Tenk når det er sommer her, a! Wooooho! Olaf Ryes er det fineste stedet i Oslo på sommeren!! Av det jeg har sett, da. Jeg har enda mye å utforske i denne byen :)

høysensitiv?

Først og fremst vil jeg begynne innlegget med at jeg ikke kommer til å kalle meg selv høysensitiv før jeg har tatt en test som påviser det. (Ingenting irriterer meg mer enn mennesker som "selv-diagnoserer" seg...)

Jeg har i mange år slitt med at jeg er ekstremt sensitiv for alt som skjer rundt meg. Og da prater jeg ikke om tyggis-smatting, for det går ikke utover livskvaliteten min, men sensitivtet i forhold til mennesker i livet mitt og mine relasjoner til dem. Det var ikke før for et år siden at jeg forstod at det faktisk finnes et personlighetstrekk som kalles høysensitiv - selv om jeg ikke vil "diagnosere" meg med det, vil jeg si at jeg har en viss grad av dette personlighetstrekket. Til du som skrev at livet mitt virket så perfekt, så kanskje dette er en trøst... Jeg har ødelagt mange gode relasjoner til mennesker fordi jeg har overtolket og overtenkt. Jeg har kranglet mye mer enn nødvendig, og disse kranglene har aller mest foregått i mitt eget hode. Det er kjempeslitsomt, og jeg hater at jeg er slik. Jeg skulle ønske jeg var litt mindre komplisert, at jeg var litt mer rett-frem og ikke kvernet så ufattelig mye over det ene og det andre. Dette personlighetstrekket gir meg den fordelen at jeg er skarp, i den forstand at jeg får med meg veldig mye i for eksempel sosiale settinger som folk flest kanskje ikke får med seg.

Likevel ødelegger det mer for meg enn det gjør meg godt. Et typisk eksempel... Jeg kom hjem fra skolen og fortalte mamma at jeg hadde en konflikt med en venninne, og jeg ville naturligvis rådføre meg med mamma. Greia er, når hun spurte meg hva som hadde skjedd, slet jeg med å sette ord på det, fordi konflikten bestod av en HAUG av smådetaljer som jeg hadde oppfattet oppi hodet mitt. Så alt i alt, til syvende og sist, var det ikke en så stor konflikt som jeg skulle ha det til.

Jeg synes det er slitsomt å forholde seg til mennesker, for når jeg er i selskap med noen, tar jeg innover meg ALL energi fra vedkommende. Det er enkelte mennesker jeg kan tilbringe mer tid med enn andre, men selv med de jeg trives aller best med trenger jeg også pause fra. Det er egentlig ikke fordi jeg trives så sinnsykt godt i eget selskap som jeg har drevet og pratet om, det er nok mer fordi jeg blir sliten av mennesker - og det fører til dermed til at jeg heller vil være i eget selskap. Jeg vil ikke være alene, men jeg foretrekker likevel å sitte på trikken for meg selv med musikk på ørene. Hva er konklusjonen da, liksom? Når jeg tenker over det er det egentlig litt trist at det har blitt slik. Høysensitivitet er et medfødt personlighetstrekk, men jeg begynte ikke å utvikle det før slutten av ungdomsskolen/starten av videregående. Før det kunne jeg henge i dagesvis med bestevennene mine, vi kunne overnatte tre dager på rad og jeg elsket det. Nå gjør tanken på én overnatting meg sliten. Å skulle ha en person rundt meg hele tiden, som jeg må prate med og forholde meg til. Jeg sliter med å slappe av i selskap med andre mennesker, og det irriterer meg, for jeg har virkelig lyst å kunne være kapabel til å være sosial i lengre enn 3-4 timer i slengen. Altså, jeg ELSKER å feste for eksempel, å dra ut på byen med vennene mine og møte mange folk er dødsmoro, men forskjellen er bare at da har jeg behov for å summe meg i eget selskap dagen etter. Jeg husker da jeg gikk på videregående og jeg skulle ut med bestevennene mine i helgene... Som jenter er det jo normalt å gjerne fikse seg sammen. Jeg? Jeg sminket meg hjemme, alene. Jeg trivdes bedre med det. Å skulle sminke seg og være sosial på samme tid ble for mye for meg. Det høres kanskje ganske galt ut for de som ikke har et snev av dette personlighetstrekket, men slik har det bare blitt.

Heldigvis har jeg mennesker i livet mitt som klarer å hjelpe meg på rett spor, og se ting litt mer rasjonelt og rett frem. Man kan alltids forbedre seg, og jeg nekter å la dette være en "stopper" for meg. At jeg blir sliten av for mye sosiale settinger er noe jeg tror jeg er nødt å forsone meg med, i alle fall til en viss grad, men jeg må seriøst slutte å tenke så mye på alt. Jeg bli litt enklere i hodet.

vennene mine har fått dilla på HAIRCARE

annonse

Nå vet dere ikke bare at jeg starter dagen min med avocado toast, men også at jeg kicker den i gang med 2 tabletter HAIRCARE ved siden av. Jeg har fått vennene mine OG enkelte i familien min til å begynne på det, de også! Yuuuuup! Jeg har delt ut pakker til broren min blant annet, og for 3 uker siden var Veronika på besøk hos meg og da ga jeg henne en noen pakker fordi jeg hadde så lyst at hun også skulle prøve, fordi jeg VET det gir resultat 😃

Jeg fikk melding av henne for et par dager siden om at hun ser forskjell allerede! Jeg tenkte bare "YASSSSS" inni meg, haha.

Veronika slet med at hun mistet veldig mye hår før, og nettopp dette er en av fordelene med HAIRCARE - håret blir sterkere og dermed reduseres håravfallet. Før da jeg gredde håret mitt kunne vasken være full av hår som hadde falt av (det var en periode hvor jeg faktisk ble oppriktig bekymret... liksom, blir jeg skallet snart?). Dette stoppet omtrent med en gang etter at jeg begynte å spise 2 tabletter HAIRCARE til frokosten min hver dag. Personlig merket jeg forskjell på håret både i vekst, tykkelse og styrke etter bare et par uker på tablettene, men dette er så klart individuelt og på nettsiden står det at resultatet anslås å være synlig etter cirka seks måneder. Dette må man prøve selv og se, men de fleste jeg har pratet med ser resultat veldig raskt :-)

every brunette needs a blonde best friend

Jeg har fått så utrolig mange spørsmål fra venner om følgende: "Funker HAIRCARE like bra som alle skal ha det til?". Og svaret mitt er så klart: JA! Jeg har samarbeidet med produsenten av disse tablettene i over et år nå, og jeg hadde aldri puttet disse tablettene i kroppen min hver dag om jeg ikke følte de ga resultat. Jeg hadde heller ikke skrevet så varmt om det på bloggen om jeg ikke digget det, fullt og helt.

Visste du at HAIRCARE...
♥ virker fra innsiden?
♥ inneholder ølgjær, som er rik på B-vitaminr? Ølgjær har fra langt tilbake i tid blitt brukt til å styrke hårvekst og negler.
♥ har dokumentert effekt?
♥ er helnorsk i alle ledd? Både i utvikling, kontroll og innpakning.

♥ ♥ ♥

10 ting jeg lærte ved å flytte hjemmefra

- Avokado er svindyrt. Jeg skal lage søndagstaco i dag og jeg droppet faktisk å kjøpe avokado da jeg var på Joker i sted (selv om det etter min mening er 95% nødvendig i tacolefsen), de ville nemlig ha 35 KRONER for EN stusselig avokado som var klemt ihjel og knadd på av x-antall kunder. Nei takk, Joker! Jeg skjønner nordmenn finner det vanskelig å spise sunt når de sunne matvarene er så innmari overpriset. Kjære butikker, kan dere ikke senke prisene LITT på frukt og grønt?- Å handle mat er ikke "bare koselig". Jeg har alltid idyllisert det, haha... Før jeg flyttet hjemmefra drev jeg og fablet til mamma og pappa om hvor koselig det skulle bli å dra på matbutikken hver mandag og gjøre den "ukentlige matvareshoppingen". (SOM om det skjedde... Hahahahaha) Når du er sliten etter en lang dag, det er iskaldt ute og bakken er glattere enn glattest frister det lite å kave seg avgårde til butikken og bære tunge poser tilbake. Heldigvis bor jeg i første etasje og det verdsetter jeg seriøst hver eneste dag.

- Klærne tåler i ligge i vaskemaskinen i en dag etter at de har blitt vasket uten at de "råtner".... hehe. Jeg ble alltid fortalt av mamma og pappa at man skal ta ut klærne av maskinen med en gang (ettersom de er våte og må henges opp, naturligvis), og det er nok det mest ideelle ja, men jeg lever et travelt liv og noen ganger går det fullstendig i glemmeboken å hente klærne fra vaskemaskinen. Jeg hentet nettopp noen håndklær som har ligget i mer enn 24 timer og de var heeeeelt fine, de! Hehehehe!

- Mamma's hjemmelagede rundstykker var lukus! Mamma fylte opp lageret med disse i fryseren hver eneste søndag, og lukten som snek seg rundt i huset søndags ettermiddag var bare helt fantastisk.

- Det er MYE som trengst i et hjem. Jeg trodde jeg var ferdig da sofaen, tv'en og spisebord, bestikk og servise var på plass, men det er jo såååå mye småting som trengst. Kjøkkenelementer (jeg skulle lage pizzadeig for noen måneder siden og innså at jeg ikke hadde en eneste kjøkkenbolle, heller ikke visp - så da måtte jeg lage deigen i en havrgrøt-skålen min og vispe med en skje, ha-ha-ha), printer, ark (!!!??), fyrstikker, PENN (Når du flytter inn i en leilighet er ikke kulepenn det første du tenker på liksom?? Men så står du der en dag og skal skrive ned noe og så har du ikke NOE å skrive med, utenom eyelineren i sminkemappa), vaskemiddel, bøtte... lista er lang. Og jeg står stadig i en situasjon i leiligheten hvor jeg mangler noe.

- Papp er noe av det mest irriterende som finnes. Føler jeg går med papp HELE tiden, haha. (Kanskje fordi jeg drikker så mye mandelmelk...)

- Gulvet blir sinnsykt fort skittent. Jeg føler jeg støvsuger hver dag! Og når jeg tenker over det, så var det vel det mamma og pappa gjorde hjemme også...?

- Å lage middag tar lang tid. All hyll til mamma som har laget middag til familien hver eneste dag, selv etter en lang dag på jobb. Du er flinkere enn flinkest, mamsen!

- Mat går faktisk ut på dato. Haha. Hjemme sørget alltid mamma og pappa for å fjerne matvarene i kjøleskapet som var gått ut på dato/hadde råtnet, men nå er det jeg som må ta meg av den jobben. Jeg HATER utgåtte matvarer. Det føles som totalt waste, og det er det jo faktisk. I går måtte jeg kaste en kartong Biola som hadde råtnet, og jeg kjente oppriktig at en liten del av meg ble lei seg.

- Enda en ting om middag... Jeg skulle satt enda mer pris på å komme hjem til middag som stod ferdig på bordet!! Aaah! Lite visste jeg om HVOR mye det var verdt.Om du bor hjemmefra og har noe du vil tilføye så må du gjerne legge igjen en kommentar! Hihi. Synes det er moro å høre :)

vi nærmer oss vår!

Jeg kommer aldri til å føle meg helt komfortabel med hatt. Haha, det er... bare ikke meg. Jeg har prøvd å gå ut av døra med hatt på hodet SÅ mange ganger, men jeg føler meg like ukomfortabel hver gang. Men noen ganger har jeg behov for variasjon, så i går trosset jeg ukomfortabelheten min. Er det et ord egentlig? Haha. I don't know.

Processed with VSCO with hb2 preset

Solen skinte i Oslo i går, så jeg tok en kaffe med disse to. Jeg skulle egentlig kjøpe meg ullgenser (det er så freeeeezing cold her i Oslo om dagen), men jeg endte opp med å kjøpe meg et dødsfint smykke i stedet. Skal vise dere!

I går var det SÅ mange på gata som smilte til meg. Jeg vet ikke om det var blogglesere, eller om det bare var glade mennesker? Det gjorde meg kjempeglad, i alle fall. Ikke nøl med å smil til meg eller kom bort i alle fall, det setter jeg bare kjempestor pris på :)

Jeg er jo DUM som går med bare ankler når det er 5 minusgrader ute, men greia er... jeg blir aldri syk. Virkelig! Jeg tror jeg må ha det beste immunforsvaret noensinne, for jeg er MAKS syk en gang i året. Så hvis du lurer på hva jeg elsker mest med meg selv - så er det nettopp det.

Sola stråler i dag også. Jeg har en del jobb som må gjøres før jeg kan klappe Mac'en sammen, men om jeg blir ferdig om ikke så lenge drar jeg til byen for å ta en pils i solen med en venninne. Det EEEER så deilig at vi nærmer oss vår nå!! Kroppen min hyler av glede!

slik starter jeg morgenen min

Ah, å starte dagen med kombinasjonen av disse matvarene er bare fantastisk. For tiden merker jeg at jeg har behov for en salt frokost. Slik var jeg faktisk ikke før, men den siste tiden er det bare det som frister mest. Gått LITT LEI av havregrøt med sukker og kanel, si... Haha, jeg er seriøst no in between. Det er noe jeg må jobbe med. Har jeg fått dilla på havregrøt, spiser jeg det hver dag i et halvt år til frokost. Plutselig er det yoghurt med cottage cheese som har fått tronen, og da er det et halvt år med det til frokost. Jeg MÅ virkelig variere mer, haha. Håpløse Kriss.

Uansett... Prøv denne kombinasjonen til frokost:

brød - guacamole - cherry tomater - oppskjært pære - pepsi max - soyadrikk med OboyAner dere hvor hooked up jeg er blitt på pærer, eller?! Jeg var på butikken med Fabian i sted og skulle kjøpe meg noe mat, og da han så jeg fylte ENDA en pose med pærer (han var med da jeg kjøpte en pose med 5-6 stykker for bare to dager siden) spurte han meg "hvoooor mange pærer spiser du egentlig?". Haha. Well... a lot. 3-4 om dagen. Forrige gang jeg spiste pære var sikkert da jeg gikk i barnehagen, haha, det er liksom en frukt jeg har helt glemt av. Er det flere? Eller har alle andre utenom meg spist pære som om det skulle vært banan liksom? Poenget med historien var i alle fall at dere må... spise det. Jeg VIL liksom at dere skal ha like dilla på det som jeg har, haha. What a blogger I am. Dere er som venninnene mine, jeg plager dere like mye som jeg plager dem med alt jeg har fått dilla på. Enten det er en sang... eller en pære.

(Hahahaahahaha. Jeg ler meg ihjel av at jeg med oppriktig engasjement nettopp skrev et så svært avsnitt om PÆRER)

Jeg kom nettopp inn døra og er heeeelt utslitt. Så her blir det rolig lørdagskveld. Det passer i grunn bra, for jeg skal opp tiiidlig i morgen for å stå på ski i Nordmarka. De skiene var ikke et dårlig kjøp altså - jeg har jo fått brukt de en del ganger allerede! Det er så gøy med mennesker som faktisk er MED på å gjøre ting, i stedet for å bare prate om det. Ja, det "hadde vært fett å stikke på ski en dag", men det er enda fetere å bare gjøre det. Nå. Eller.. I morgen tidlig! Ser jeg dere i løypa, eller?

kaos

Etter et spennende møte heiv jeg og Erica oss i en Uber og plutselig satt vi på Frogner og pratet om fremtidsplaner. Wuuuhu! Jeg trenger å omgås mennesker som er like gira på livet som meg, kjenner jeg. Fremtiden er lys, og det er en fantastisk digg følelse. Vi ble også sittende og prate om Dubai-turen vi hadde i september, som dere forresten burde GLEDE dere til å se på TV da Bloggerne begynner 20. februar. Haha, kaaaaaos kan jeg røpe. KAOS.

Etter all den positive shoutout'en jeg har gitt Villa (I should get paid...) må jeg si at pizzaen på Frogner ikke var like god som den på Grünerløkka. Hele pizzaen gikk ned altså - jeg er ikke kresen i den forstand, men jeg kommer til å holde meg til den Villa'en som ligger rundt hjørnet her jeg bor i stedet :-)I dag er røde lepper på og jeg er klar for en bylørdag! Jeg fikk besøk av Vero i 10-tiden for å ta noen bilder sammen - nyttårsforsettet våres om å treffes oftere har gått strålende så langt. Neste uke møtes vi 2 ganger, i anledning premierefest av Bloggerne og 19-årsdagen hennes. Det er fremgang, altsååå!

Nå skal jeg til byen for å shoppe litt, ta en kaffe i sola og bare koooose meg. Nyt lørdagen, folkens!

gavetips til Valentines!

annonse

Heiiii dere!

Jeg er veldig opptatt av at rommet mitt skal være... personlig. Så ENDELIG, endelig har jeg kommet meg avgårde til en fotobutikk for å printe ut bilder til å henge på veggen. Jeg dro til Japan Photo og valgte ut en hel haug av bilder med meg og mennesker jeg er glad i, samt bilder som inspirerer meg og gir meg en god følelse. Nå henger de pent på veggen min:

Her har vi litt av hvert. Meg og venner, favorittstranden min i hele verden (rullesteinstrand på Skopelos), test shoot-bilder av meg i New York og litt kjæreste-kliss-klass. Hihi.

LURER DU PÅ HVA DU SKAL GI I VALENTINES-GAVE?

Valentines nærmer seg med stormskritt (neste uke allerede?!), og jeg vet at mange ønsker å gi en gave enten til kjæresten sin, bestevenninna si eller noen i familien. Jeg irriterer meg ofte over at folk tenker at en gave må være dyr for at den skal være bra. De beste gavene jeg har fått i løpet av livet mitt er de som er personlige... Og de har så vidt kostet noe. Jeg dro innom Japan Photo og printet ut sikkert 30 bilder, og jeg betalte litt over en 100-lapp for det. Bildene er i 15x15 cm format, så det er på en måte "Instagram"-bilder, bare hengende på veggen. Hva med å printe ut noen bilder av deg og en du er glad i, og gi det i gave på Valentines? Det hadde jeg blitt SYKT glad for! Og det er jeg sikker på at din kjære også hadde blitt ♥

Disse bildene er ekspressprodukt, så det betyr at dere kan gå i Japan Photo-butikken og fremkalle bildene på null komma niks, på egenhånd. Superenkelt!Happy Valentine, people!

du er ikke taper fordi du sitter hjemme en fredagskveld

first... coffee!

Jeg anbefaler dere å ta en tur innom Godt Brød for enten en lunsj, kaffe eller bare for å jobbe. Eller alt, på samme tid. Lun stemning, kjempegod kaffe, gratis påfyll av både kaffe og soyamelk. Kaffe er virkelig noe helt annet med en schvuuup soyamelk i - jeg vet jeg har pratet mye om det men jeg har virkelig bare fått helt hekta på det. Haha. I går fikk jeg i alle fall gjort utrolig mye. Jeg dro på treningssenteret og svettet av meg, deretter fikk jeg jobbet i et par timer på denne koselige kaféen. Det gikk seriøst 3 kaffekopper på rappen. Diggeste! På Godt Brød møter jeg alltid noen kjente også, i går var det Anniken som er like koselig å slå av en prat med hver gang.

Etterpå var planen egentlig å dra på en kunståpning og deretter ut, men tiden seriøst bare løp fra meg, og jeg hadde ikke sjans til å få dagen til å gå opp. I tillegg var jeg så sulten at jeg så vidt klarte å stå oppreist. DA er det viktig å komme seg hjem, spise og bare roe ned. Jeg har innsett at jeg kan ikke være overalt. Det slår bare negativt ut å skulle være den som deltar på alt - man sliter seg fullstendig ut. Jeg har virkelig ingenting imot å sitte hjemme alene en fredags- eller lørdagskveld i joggisen lenger, selv om jeg følte meg som tidenes taper da jeg gjorde det i 9. klasse. Glad jeg vokste opp og innså at livet ikke er slik. Jeg håper dere som leser dette også klarer å nyte eget selskap og rolige kvelder. De som er ute og fester hver eneste helg får nok mindre ut av tiden enn det du får :)

Dessuten trives jeg ofte best hjemme med noe god mat og godt selskap. Så jeg ditchet byturen til fordel for veggie wok og rødvin hjemme, og herregud så mye mer jeg fikk ut av det akkurat i går. Jeg anbefaler dere forresten å se på Planet Earth eller Frozen Planet - det er så sykt fascinerende å se naturen og dyrene på så nært hold!!

Nå sitter jeg på Kaffebrenneriet og skal straks avgårde i møte med Erica og Sofie! Spennende tider i vente, wohooo! Etter det tror jeg det blir en pizza date på oss tre, jeg har ikke spist ute på lenge nå faktisk så jeg gleder meg skikkelig. Og så blir det så klart dødskoselig å catche up med jentene igjen :) Håper deres fredag blir like fin som min!

legge om fra nynorsk til bokmål?

Mange har spurt meg om jeg noensinne kommer til å legge om fra nynorsk til bokmål siden jeg bor i Oslo og er omringet av omtrent bare bokmål.

Svaret er så klart; nei! Are you craaaaazy. Jeg elsker dialekten min, og jeg er veldig glad for at jeg prater akkurat slik jeg gjør. Det får meg til å føle meg litt spesiell her i Oslo, haha. Ofte får jeg høre at jeg høres veldig blid og optimistisk ut i toneleiet mitt, og det mistenker jeg er på grunn av nynorsken. Jeg vet ikke om dere vet det, men mammaen min "prater" faktisk bokmål (jeg vet man ikke skal si prater, men dere skjønner hva jeg mener). Haha, alle blir sjokkert når jeg sier det. Men ja, pappa er nynorsker og mamma er bokmåler. Og jeg? Jeg kommer til å stå fast ved nynorsken til jeg dør.

Til dere som har nynorsk i skolen og hater det; jeg forstår at det ikke er superenkelt, men vær LITT mer open minded, så skal dere se at det blir mye enklere. Selv slet jeg med å skrive 100% korrekt nynorsk da jeg gikk på skole, fordi ja, det er mye rare ord. Da gjelder det bare å være litt mer nysgjerrig og litt er søkende. Hør på podcaster på nynorsk, les bøker på nynorsk, få deg venner som prater nynorsk. Jeg synes det er helt cool at det er er fag i norsk skole, jeg. Mangfold i det norske språk er BARE flott, det er faktisk en av de tingene jeg synes er finest ved Norge. Tenk hvor kult det er når turister besøker landet vårt og så har vi så mange ulike måter å prate på.


 

jeg var så tynn at jeg mistet mensen

Jeg husker jeg kjøpte meg en badevekt da jeg flyttet til Oslo. Bare for å... holde tritt med vekten. Passe på at det ikke gikk nedover. I fjor på denne tiden var jeg altfor, altfor tynn. Jeg vet ikke hva som skjedde.. Det var vel en kombinasjon av for mye festing og for lite mat. Helt ubevisst, så klart. Man ser ikke hvor ille det er når man står i det, selv om jeg kunne ta bilder av meg selv og se at "shit... jeg ser jo faen meg ikke ut". Det er ikke rart at folk rundt meg ble bekymret.

Jeg husker en varm dag i april rett før russetiden, jeg var i byen med russebilen min for å gjøre noen innkjøp til bilen vår. Telefonen min ringte. Det var modellbyrået mitt i Sverige, og jeg hadde en ekkel følelse på det da jeg så at jeg hadde flere ubesvarte anrop fra dem. Spesielt når mamma sendte melding: "Kan du ringe meg?". De hadde sett bildene av meg fra Dubai og byrået hadde blitt så bekymret at de ringte mamma for å si at jeg trengte hjelp. Med en gang. Situasjonen ble så klart litt lettere når de forstod at jeg selv ville gå opp i vekt (jeg er ikke og har aldri vært spiseforstyrret), men faktum var jo fortsatt at jeg var altfor tynn. Så tynn at det var farlig for min egen helse. Bikinibildene fra stranden i Dubai kunne ikke bli brukt og jeg fikk ikke lov å gjøre noen jobber med modellbyrået før jeg hadde gått opp i vekt.

Plutselig forsvant mensen. Da forstod jeg at hey, noe må gjøres. (I mean... Jeg vil jo ha unger i fremtiden!) Jeg flyttet til Oslo, og startet et nytt liv. Tydeligvis gjorde det noe med meg.

Forrige gang jeg veide meg var før jeg dro til Miami i september, og jeg hadde faktisk helt glemt at jeg hadde en vekt stående under vasken på badet - så jeg veide meg her om dagen og så at jeg har gått opp 2 kilo siden det. Haaaaiii! 2 kilo er kanskje ikke så mye på denne lille kroppen, men for meg som stått stille på samme vekt i årevis er det et stort hurra. Jeg er fortsatt altfor tynn og det er jeg klar over, men hey - det er en start. Jeg er i alle fall utrolig glad i kroppen min nå... Ribbeinene er ikke lenger like synlige, jeg har fått mer former og jeg føler meg fin naken, for første gang på lenge :)

Så lenge man er sunn og frisk. Å ha en kropp som fungerer, det er der fokuset bør være. Jeg har aldri følt meg så "robust" og sterk som jeg gjør nå.

Og vet dere hva som er så sykt kult? Dette skjedde etter at jeg kuttet og kjøtt og begynte å spise mer plantebasert.

har jeg glutenintoleranse?

Etter nesten et halvt år med mageproblem (magesmerter, oppblåsthet og forstoppelse i perioder) hvor jeg så og si hadde prøvd ALT bestemte jeg meg for å prøve å spise glutenfritt fra og med august av. Jeg har jo pratet en del om dette på bloggen, rett og slett fordi disse problemene påvirket hverdagen min i så stor grad. Jeg prøvde å kutte ut alkohol, drikke mer vann, trene mer, spise saktere, avføringstabletter (anbefales IKKE, jeg skal aldri røre de tablettene igjen), tabletter mot oppblåsthet, spiste svisker, ja.. jeg prøvde alt, og ingenting funket. Helt til jeg en dag bestemte meg for å kutte ut ALT av gluten i en uke for å se hva som skjedde. Magen og fordøyelsen ble normal igjen, men jeg forstod likevel raskt at det er helt tåpelig å leve glutenfritt resten av livet uten å faktisk vite om man har intoleranse mot det, så jeg bestemte meg for å ta en utvidet matvare-prøve i høst:Det kostet meg 3000 kr, men det var verdt det - absolutt! Her viste det seg at jeg ikke har glutenintoleranse, noe jeg egentlig er veldig glad for (glutenfritt er dritdyrt), men det viser seg likevel at jeg reagerer på hvete, spelt og rug i klasse 1 og klasse 2. (Klasse 4 er verst, da er du veldig allergisk) Jeg tror kanskje det er fordi jeg har spist SÅ mye brødmat de siste årene (jeg elsker brødmat mer enn alt og kunne spise det til alle måltider i løpet av en dag), at jeg har begynt å reagere litt på det.

Så til dere som spør, så spiser jeg "normal kost" igjen, men jeg begynner forsiktig for å vende kroppen til det. Etter å ha levd 100% glutenfritt i 4 måneder merker jeg virkelig at kroppen jobber når jeg tar meg to brødskiver til frokost... Og det er kun min egen skyld.

Vi teste meg for 44 ulike matvarer, og det var faktisk litt interessant å se. Tydeligvis er jeg skikkelig intolerant mot sellerirot og pepperrot?! Haha. Kunne vært verre!

Om jeg har noen lesere som har peiling på slike prøvesvar, gjerne mail meg, for jeg føler meg litt rådvill. Jeg kan så klart bestille veiledningstime hos klinikken for å få hjelp til å vite hvordan jeg skal forholde meg til de svarene jeg har fått, vurderer å gjøre det i grunn... Ah, egentlig vil jeg bare kunne tåle alt og spise helt normalt igjen jeg, haha. Men at balanse er viktig er søren meg ikke noe tull. I russetiden levde jeg på rundstykker og pizza, og da sa kroppen ifra. Det ble rett og slett for mye gluten for denne lille kroppen, tror jeg!

Så mitt tips til dere; spis variert, og for all del, aldri kutt ut gluten (eller laktose for den del) før du har gått til legen og fått testet deg for en eventuell intoleranse. Da slipper du den lange omveien som jeg tok.

veggielicious

Er det noe jeg setter ekstremt stor pris på nå som jeg har flyttet ut, så er det å bli invitert på middag. Det er rett og slett luksus! Tenker flere kan kjenne seg igjen i akkurat det - eller hva? I går ble jeg med Fabian til broren hans hvor vi spiste deilig indisk:Altsååå!!! Med en gang jeg hørte ordet vegetariansk lyste jeg opp, haha. Denne retten må jeg skaffe meg oppskrift på! Vi fikk servert gryterett/suppe (jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det) med kikerter, poteter, kokosmelk og masse deilig krydder i, toppet med det diggeste tilbehøret og noe jeg tror var hjemmelaget hvitløksbrød. Å være god til å lage mat er en egenskap jeg virkelig beundrer, jeg har selv vokst opp i en familie hvor vi lager masse mat bra bunnen av og det er jeg utrolig glad for. Jeg elsker å stå på kjøkkenet enten for meg selv eller med en jeg er glad i og kokkelere med deilig musikk på høyttalerne, faktisk er det noe jeg har lyst å legge ekstra mye tid og krefter i fremover. Det er vel bare nettopp det det står på - tid... Jeg synes dagene går altfor fort, og da er ikke en middag som tar 2 timer å lage som står øverst på listen. Dessverre ender jeg opp med å nøye meg med avo toast for dinner i altfor mange tilfeller... Haha. MEN, det handler kun om å være effektiv! Man får til det man vil - og jeg har virkelig lyst å bli flinkere på kjøkkenet :)

Nå har jeg seriøst drøyet å dra på matbutikken i 2 hele timer. Det er så SINNSYKT kaldt ute, jeg blir frossen bare av å se ut vinduet. Men nå må jeg virkelig komme meg avgårde!

rebellen i kristine

Rebelsk.

Om jeg skulle beskrevet meg selv med ord, ville det vært et av dem. Jeg er ikke rebelsk i den forstand at jeg sneik meg ut for å feste da jeg var 16 år uten at foreldrene mine visste det (for det gjorde jeg ikke, jeg var faktisk ganske englebarn sånn sett), men rebelsk overfor samfunnet og teite normer som jeg ikke gidder å finne meg i. Da rektoren min på videregående tok meg ut av timen for å si at jeg måtte dekke kroppen min mer til for eksempel... da våknet rebellen i Kristine. Haha, selv om jeg satt og smilte og nikket som om jeg var helt med (jeg er en snill elev skal dere vite), visste jeg veldig godt at jeg ikke kom til å slutte å kle meg slik jeg vil. Jeg er så glad for at 16 år gamle Kristine hadde såpass troa på seg selv. Så klart, jeg tok forbehold, men ikke pokker at jeg skulle kle meg som en nonne 3 av de viktigste årene i mitt liv. Det var i løpet av videregående at jeg begynte å finne stilen min. Fordi jeg stod opp en halvtime tidligere enn nødvendig hver morgen for å endevende klesskapet og prøve 10 forskjellige outfits før jeg måtte løpe til skolen.

Jeg er fri. Dere er fri. Act like it.

jeg sliter med å finne mennesker som matcher meg

Denne Instagram-brukeren må dere følge. Altfor mye, ja, faktisk altfor mye inspirasjon å hente der. Jeg blir nesten litt smågal, for jeg sitter med så mye inspirasjon til bilder jeg vil ta, tekster jeg vil skrive, mennesker jeg vil møte, ting jeg vil gjøre og til livet generelt at jeg ikke helt vet hvor jeg skal plassere alt sammen. Jeg tar en dag av gangen. Heller for mye inspirasjon enn for lite.

I går laget jeg en videoblogg hvor jeg gråt, og jeg innså at jeg aldri har grått foran dere... tror jeg? Jeg vil at dere skal få komme tettere innpå meg, følelsene mine og refleksjonene mine, men på samme tid hater jeg å opptre "stakkarslig". Vel, vi får se. Dere får i alle fall nok gråting på Bloggerne, haha. SOM forresten har premiere neste uke!!!!!! Herreguuuud!!

Et bilde fra lørdag. Etter en lang dag i på ski i marka var det sinnsykt deilig å ta seg et glas rødvin og lage taco. Taco med beans er så godt at jeg har helt glemt hva kjøttdeig smaker, haha.

Jeg så dette bildet og innså at: 1. i dag skal jeg ha på meg rød leppestift. 2. i kveld skal jeg farge brynene. 3. jeg har lyst å begynne å sminke meg mindre. Lite sminke er så fint, jeg har fått HELT avsmak på overtegnede bryn, heftig contour, masse highlighter og alt det styret. Kardashian-sminken som jeg liker å kalle det. Uff, nei, jeg synes bare ikke det ser noe bra ut i det hele tatt. Jeg vil bli litt brun og få fregner slik at jeg bare trenger å drysse på litt pudder på huden om morgenen, og så vil jeg bare bruke litt mascara for å fremheve øynene - ingenting annet enn det. Problemet er bare at jeg er et vanemenneske, og jeg finner en slags trygghet i disse vanene mine. Men jeg vil bevege meg bort fra det. Jeg vil prøve ut ny sminke og skape annerledes looker. 

Jeg elsker dette bildet av meg og Erica. Gleder meg til å se henne igjen på torsdag! Hadde aldri trodd at jeg skulle bli noe god venn med noen bloggere fra Norge skal jeg være ærlig, for ja.. vi er forskjellige, hele gjengen. Og godt er det, da. Av og til føler jeg at jeg sliter med å finne mennesker som matcher meg - om det er fordi jeg kanskje er litt kompleks som person eller bare fordi jeg er kresen, I don't know. Men Erica er en jente jeg oppriktig digger å henge med. Livet er fint når man finner slike mennesker.

Akkurat nå har jeg kommet hjem fra et møte og vurderer å sette meg på en koselig kafé her på Løkka for å jobbe. På Godt Brød, kanskje? De har gratis WiFi og mandelmelk til kaffen. Haha, HELT hekta er jeg blitt. Men altså, du  smake vanlig svart kaffe med mandelmelk i. Det er helt nydelig! Jeg blir varm i kroppen bare av å tenke på det - så jeg skal ta på meg ytterklærne nå og komme meg ut døra med en gang denne bloggposten er ute. Det er det som er så deilig med å bo på Grünerløkka - alt ligger rett rundt hjørnet.

early morning

HEYYY!

I dag stod jeg opp 06:45! Hah, det minner meg om videregående dere... Den forbaskede alarmen som sugde livsgnisten ut av meg 06:30 hver eneste morgen. Ikke at jeg står opp så mye senere nå egentlig, i hverdagen er jeg oppe og hopper 07:30, senest. Og i helgene for den saks skyld. Å stå opp tidlig er SÅ digg! Jeg sov over hos Fabian i natt, og selv om vi så Valkyrien til langt over midnatt (ny, norsk NRK-serie som jeg anbefaler å se dersom dere ikke allerede gjør det), spratt vi opp av sengen da alarmen ulte kun et par timer senere. Etter en superkoselig morgen med speilegg og Oboy dro jeg avgårde til NRK!

.... for å joine Ronny og Silje i studio! Jeg ble kjempeglad da P3morgen kontaktet meg og ville ha meg med for en aldri så liten prat. Følg med på radioen 07:30 i morgen tidlig :)

Og nå er jeg hjemme. Jeg tenkte det ville være SÅ kult å klippe et snitt under rumpa på Levis-buksa mi, men så ble det visst hakket for stort, haha. Jeg suger. Nå har jeg nettopp tatt en del bilder som jeg skal sette meg ned og redigere, og så var det en tekniker på besøk for noen minutter siden for å ordne oppvaskmaskinen vår. I halvannen uke nå har vi måtte vaske alle kjøkkenelement for hånd fordi den ikke ville starte. Lite fett, ass. Teknikeren kommer inn døra og det går seriøst 10 sekunder før han plukker opp en liten glassbit som er grunnen til det hele... Haha.
 

prosjekt-lengre-vipper

adlink

LET'S GROW THEM LASHES!

Jeg har begynt på vippeserum! Yuuup! Jeg pratet med Nelly og de sa de hadde fått inn et serum for vippene fra et skikkelig bra merke, så da MÅTTE jeg rett og slett bare hive meg på. Som dere vet er jeg utrolig glad i lange, fyldige vipper - mascaraen er det jeg bruker aller mest tid på om morgenen, faktisk. Altså, jeg kan bruke 20 min på bare å påføre mascara, liksom. Hahaha. Lashes is important! Jeg er heldig og har egentlig ganske lange vipper fra før av, men de kan jo alltids bli enda lenger. Desto lengre og fyldigere, desto bedre! Jeg har alltid vært skeptisk til slike produkt, men jeg ser seriøst forskjell etter TO(!!) uker med dette serumet!! Hayyyyy! Jeg bruker denne hver eneste kveld nå, skipper ikke én eneste dag haha 😃

Akkurat nå er dette serumet satt ned fra 499 til 299 kr på Nelly, så jeg anbefaler dere å benytte dere av sjansen!! 

kjøp vippeserumet HER

(Leppene mine er fortsatt knusktørre... Uff. Takk for alle tips!)Klikk HER for å komme til produktet!

jeg tror vi må ha en debatt

"Jævla hore."

"Du kommer aldri til å passe inn i Oslo."

"Slutt å prøv så hardt, du blir ikke kul bare fordi du drikker vin og leser poesi."

"Du trenger ikke å late som om du er noen du ikke er."

"Ingen har lyst å ligge med et skjelett."

"Ooh, og forresten. Jeg ligger med typen din. Hva synes du om det din naive rosablogger?"

Happy Sunday folkens,

Jeg tror vi må ha en debatt om anonyme mennesker på nett.

valentines day med Glitter!

annonse

Hallo i luken! Valentines Day nærmer seg! Hvooordan er det mulig at tiden går så fort? Jeg henger så vidt med, jeg. MEN, jeg er likevel klar for valentines. Sjekk ut dette fine smykket:

Det er et hjertesmykke i sølv fra Glitter, og koster kun 100 kr. Om dere ønsker å bestille det hjem så får dere fri frakt ved å bruke koden "kristinefrifrakt" som er gyldig til 8. februar. Woho, det er superbillig! Jeg synes smykket ble ekstra kult når jeg kombinerte det med en choker over, hihi.

Var det ikke fint? Jeg har alltid digget valentines, enkelt og greit fordi det er en dag hvor man kan vise ekstra mye kjærlighet til de rundt seg. I tillegg til at det er en god unnskyldning til å spise sjokolade! (Ikke at man trenger en god unnskyldning for det, egentlig) Samme om du er singel eller i et forhold - treat yourself og de rundt deg.

nye tradisjoner

Lørdager er hektiske. Det ligger en slag uro i meg denne dagen, selv de gangene jeg ikke skal noe spesielt. Rart med det, huh? Derfor bestemte jeg meg for at hey... denne lørdagen vil jeg til fjells. Bort fra de stressende menneskene i gatene og bylivet. And so I did. Vi laget frokost, tok på oss skiklærne, og plutselig satt vi på t-banen til Frognerseteren. Jeg har ikke ORD for hvor deilig det er å kunne gjøre slike ting her i Oslo også. 

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Denne gangen dro vi til Skjennungstua. Her er det kjempekoselig! Den beste delen ved turen er uten tvil å komme frem til kaféen og kjøpe seg sjokolade mens man varmer seg på peisen og blir varm og god i kroppen igjen. Dette minner meg sååånn om barndommen! Jeg følte i noen sekunder at jeg ble tatt tilbake til 6 år gamle Kristine som var på tur med mamma og pappa. Bare at vi alltid spiste Kvikk Lunch og appelsin i stedet. Vel, Smil er blitt den nye for min del. På tide å lage noen nye tradisjoner!

(Skulle forresten ønske det var mandelmelk i den sjokolademelken, tror ikke jeg kommer til å kjøpe den noe mer heretter...)

Processed with VSCO with f2 preset

Å komme seg ut i naturen er noe man burde bli flinkere til... virkelig. Plutselig er vinteren over, og man har ikke rukket å ta seg en eneste tur i Winter Wonderland som Norge har å tilby. Da jeg våknet i går morges fristet det EGENTLIG ikke sånn innmari mye å gå ut av døren, men jeg vet hvor deilig det er når man først står der med skiene på beina og seiler avgårde med den kalde og forfriskende vinterbrisen mot ansiktet. "Dette er fridom" hvisket jeg til meg selv der jeg suste nedover den bratteste bakken med mascara utover hele ansiktet på grunn av vinden. Hvis ikke det er fridom, hva er fridom da? Nei, det føltes bare så bra... Så altfor bra. 

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg har forresten helt grusomt tørre lepper for tiden. USJ. Det er lite gøy, men det er vel bare denne tiden av året. Ikke utseendet sin beste årstid, si. Jeg stod i speilet i går og tenkte på det... Men så gikk jeg og leste kommentarene og en jente skrev at jeg strålte for tiden. Og da tenkte jeg... Herregud. Hør på de rundt deg. Det verste jeg vet er når mennesker ikke tar til seg kompliment de får. Kanskje jeg burde passe på å ikke bli en av dem selv.

TUSEN takk for at dere er så gode mot meg, forresten. Jeg elsker å blogge om dagen, jeg elsker det mer enn noen gang. Etter alle disse årene føler jeg faktisk at jeg sitter og skriver til venninnene mine. Hihi.

uredigert videoblogg

Hey! Her kommer en uredigert video som jeg spilte inn nå nettopp :) Har dere idéer til hva jeg kan prate om i en slik video? Isåfall, skrik ut!!

i sommer skal jeg...... dra med meg venner på Delicatessen og nyte deilige tapas-retter i timesvis. Ute, så klart. Jeg lengter etter den deilige aiolien og foccaciaen!

... ta med meg vennene mine på festival.... ha sleepovers med venner. Vi skal stå opp tidlig, så tidlig at vi får mest mulig ut av dagene.

... ta med meg pledd og en god roman hjemmefra og ha piknik i Olaf Ryes-parken rett ved meg. Der skal jeg ligge og lese mens fuglene kvitrer rundt meg, sola steker og sommeren synger.

... ha fest i leiligheten min til langt på natt. Med deilig sommer-musikk, åpne vinduer og såpebobler.

... trene yoga. Omså jeg melder meg på et kurs, eller om jeg bare gjør det selv med treningsmatta mi.... bli kjent med nye mennesker. Morsomme mennesker. Jeg har innsett at humor er så utrolig viktig... Den siste tiden har jeg truffet så mange mennesker som får meg til å le med hele sjela mi, og det er seriøst den BESTE følelsen i hele verden. Jeg tror aldri jeg har ledd så mye som jeg har gjort de siste ukene, haha.

... kjøpe take away-pizza fra Villa Paradiso og ta den med til stranda. Hvor er det man drar på stranda her i Oslo, mon tro? Bygdøy, kanskje? I'll find out.

... mikse sammen mange fete antrekk. Jeg ser allerede for meg frynseshorts med boots og skinnjakke. Denim-jakke over skinnskjørt. En søt sommerkjole med hatt.

... ta masse fine bilder. Jeg har så sinnsykt mange idéer i hodet mitt at dere aner ikke.

... utforske nye kaféer i Oslo. Drikke litervis med kaffe sammen med venner mens vi prater om kveldens planer.

... bli brun med høy solfaktor. Da varer brunfargen til langt utpå høsten.... dra på roadtrip uten å helt vite hvor vi skal med venner.

... sminke meg lite. Mascara og litt pudder er alt jeg trenger. Brynene mine er fullvokste, huden min er fin. Naturlig sminke er SÅ fint, og jeg hater at jeg har gjort meg "avhengig" av eyeliner, konturering og hele den pakka. Når jeg ser tilbake på bilder av meg selv hvor jeg kun eide mascara og et solpudder mens jeg stjal mamma sin foundation, som under her, ser jeg hvor mye vakrere det er med en naturlig look. SPESIELT om sommeren!

lider for skjønnheten

HVORFOR må boots alltid gnage sånn?? Jeg har ikke tellingen på hvor mange kutt og sår jeg har fått på foten den siste tiden fordi jeg har gått så mye med boots, både med og uten hæl, kombinert med bare ankler. Det er ingen god kombinasjon, I know... Egentlig burde jeg bare skylde på meg selv, men HVOR kjipt er det ikke å måtte gå med høye sokker liksom. I'm not a hipster.

Sko fra Nelly HER (adlink)

I stedet velger jeg å lide for skjønnheten, og så går jeg heller til innkjøp av plaster. Genialt!! I går var jeg på galleriåpning og vesken min bestod av: Vannresistente plaster og en Smash-pose. Hehehe. For dere som lurer på om jeg noensinne unner meg godteri: SÅ klart. Jeg spiser sikkert godteri oftere enn folk flest. Jeg er tidenes snacks-digger, har alltid noe godt liggende i skapet.Vi var på en dødsfet kunståpning på Barcode i går. Deee kule bildene! Spesielt det med bilen, jeg lurer på hvordan i all verden fotografen har klart å fange bilen i lufta på den måten. Jeg ble stående kjempelenge og bare studere på bildene - det føltes nesten som en slags meditasjon. Anbefaler alle å gi kunst en sjanse dersom dere ikke allerede har gjort det. I Oslo er det kunståpninger hele tiden, det er faktisk blitt en av mine favoritt-ting å gjøre på kveldstid. Lærerikt, sosialt og utrolig hyggelig :)

happy kriss

Heyyy! Happy Friday!

Tusen takk for koselige kommentarer i går, det føltes bra å dele det med dere. You're my best friends, you know! Rart med det, jeg er så åpen på bloggen ellers. Dere vet så og si alt om meg fra ungdomsskolen til nå... Virkelig. Jeg har skrevet om hver eneste detalj i livet mitt de siste årene. Men så kom dette. Kjærlighet er bare så innmari sårbart, jeg har aldri hatt så mange følelser i kroppen på samme tid i hele mitt liv som jeg har hatt det siste halvåret. Flyttingen, ny by, nye mennesker, nytt miljø... og oppi alt dette kom plutselig kjærlighet dalende ned fra himmelen. Jeg så aldri den komme, sånn egentlig. Det som er litt moro er at jeg var i Dubai dagen før, og jeg sa til Bloggerne som var med og filmet: "Når jeg kommer tilbake til Oslo nå har jeg følelsen at jeg kommer til å møte en flørt, så vi får med litt kjærlighet i sesongen også". Haha. Livet er tilfeldig.

Haha, seeee på hu a! Nå vet dere i alle fall hvorfor jeg har hatt det så bra den siste tiden. Det har mye med meg selv også å gjøre da - jeg føler meg mye mer sikker på meg selv nå enn jeg noensinne har vært. Og det? Deeeet er en digg følelse.

Jeg sitter på en kafé på Løkka med Fabian nå og tenkte å jobbe et par timer før jeg skal på kino med en venninne senere i dag. Dere MÅ prøve havremelk! Jeg har faktisk aldri smakt det før nå i dag, hadde det nettopp i kaffen men det smakte supergodt alene også. Og jeg er ikke sååå fan av å drikke soya/mandelmelk alene, da må det Oboy til ass. Haha. Men ja, test det ut. Du vil ikke angre.

Xx!

hvis du trenger et sted å konsentrere deg

Med hjemmekontor kan man bli rastløs av å bare gå innenfor leilighetens fire vegger - så i det siste har jeg blitt flink til å komme meg ut på diverse kaféer med Mac'en for å jobbe. Mitt favoritt-sted den siste tiden har vært Joe & The Juice! Den på Frogner plass synes jeg er koselig. Selv om Joe er et "typisk-Oslo-sted", synes jeg det likevel er dødskoselig å være der. Deilig og avslappet vibe i lokalet, gratis WiFi (viktigst av alt når jeg skal jobbe!) ooog de diggeste shakene. 

Jeg tenkte bare gi dere et tips dersom dere trenger et sted å konsentere dere om hva det nå enn skulle være - studie eller jobb eller what so ever. Jeg drar faktisk ofte på Joe med venner som studerer for eksempel, og da merker at vi får gjort mye mer. A little tipsy dipsy for ya'll, guys!

Anbefaler dere Avocado Shake om dere ikke har prøvd den :-) Lurer på om jeg ikke skal kjøpe meg en blender og prøve meg frem litt her hjemme også - det er nok en god del billigere, haha. Ser for meg at jeg kan lage mange gode shakes med mandeldrikke! Og forresten... TUSEN takk for all tilbakemeldinge på gårsdagens innlegg om plantebasert kosthold. Så sinnsykt kult at SÅ mange bryr seg!

Jeg har alltid elsket torsdager. Da jeg gikk på skole var jeg så og si ALLTID i godt humør på denne dagen, fordi jeg visse helga var rett rundt hjørnet. Og fordi jeg startet kl. 10:00 fredags morgen, så jeg pleide ofte å sitte leeeenge oppe på torsdager. Meg, Pepsi Max og Mac'en til langt på midnatt. Haha, det var tider, det. Selv om jeg er ferdig på videregående og ikke lenger går på skole, digger jeg torsdager. Det skjer ALLTID noe! I dag skal jeg på kunstutstilling, og så går turen muligens ut etterpå :) Vi får sjå!

Noen som er keen på et innlegg hvor jeg viser hvilke hudprodukter jeg bruker, forresten? Mange av dere har spurt om det - jeg har nemlig endret bittelitt i rutinen min!

jeg er forelska

Yuuuup...

Han heter Fabian.

Han er min første ordentlige forelskelse. Han er den som har vist meg Oslo. Han har tatt meg med på tur i Nordmarka i høstsola. Han har tatt meg med på skitur i Nordmarka  i vintersola. Han har vist meg de beste vintage-butikkene i Oslo. Han har tatt meg med på kunstutstillinger og lært meg mer om kunst. Han har åpnet en ny verden for meg innen musikk, hvor han har vist meg alt fra John Mayer til kjærlighets-country til jazz til rock. Han har tatt meg med på jazz-konserter. Han har lært meg vin - det var han som viste meg Meinklang-vinen jeg drikker. Han har til og med lært meg hvordan man skal holde vinglasset, ha-ha. Han har lært meg å bli flinkere innen matlaging. For eksempel har han lært meg hvordan man kutter løk smartest mulig, og hvor i Oslo man får tak i tørket chili som man knuser selv i stedet for å kjøpe ferdig chilikrydder i butikken. Han har vist meg hvordan man setter pris på å se film - jeg som i løpet av hele mitt liv har hatet å se film. Han har lært meg om historie. Han har gjort meg sulten på å lære og utvikle meg som person.

Ooog.. han har fått seg blogg! Sjekk den ut HER ♥videoblogg: vi tester ut Happn

annonse

Hey dere! Jeg håper dere har hatt en fin onsdag så langt. Det har jeg! Her kommer en video jeg kicket i gang i samarbeid med appen som heter Happn. FOR en gøy app, haha - jeg har hatt så mye moro med den sammen med venner. Spesielt om du er på vors med en gjeng og dere tar den i bruk - da er man gjerne litt mer loose og ikke så redd for å skrive til den du har gått forbi.

Hvorfor er vi nordmenn så sykt redd for å prate med fremmede, forresten? Det slo meg da jeg scrollet nedover appen. Jeg er alltid den som pusher venninnene mine til å ta steget videre med en gutt, men selv har jo jeg vært feiging i alle år. Det må vi legge av oss! Ellers tror jeg en god del av oss blir sittende på gamlehjemmet og angre, altså...

Anyway - her er videoen, sammen med Fabian Raw. Han har laget seg blogg og den finner dere HER!

 

jeg vil spise mer plantebasert

Hei og hopp! I dag var jeg invitert til frokost med Alpro, og det passet jo MIDT i blinken i og med at jeg nettopp har fått øynene opp for dette matvare-merket. Aaahhh! Dere vil faktisk ikke tro hvor mange mandelmelk-kartonger det har gått bare de 3 siste ukene. Så i dag møtte jeg opp på Eger 09:00 for den diggeste frokosten jeg har spist på lenge. Mat gjør meg SÅ lykkelig, haha. Jeg husker jeg pratet med en jente en gang som sa hun synes det var SLITSOMT å spise mat (.....), at hun skulle ønske det ble funnet opp tabletter som dekket alt av energi- og næringsbehov for en dag. La oss bare si at de ordene fortsatt sitter stuck i meg. Hvordan kan noen tenke slik?! Måltidene i løpet av en dag er jo høydepunkt.

Spesielt hvis det er godt for kroppen OG godt for planeten! Se på denne mat-himmelen her...

Jeg har som nevnt senest i går, utviklet meg veldig i matveien siden jeg flyttet hjemmefra. Plutselig ser jeg en helt annen verden innenfor mat, og det til tross for at jeg har begynt å eliminere både kjøtt og nå melkeprodukter. Skal jeg ha et glass Oboy, bytter jeg ut Tine-melken med soya/mandel/ris-drikk. Skal jeg lage havregrøt, koker jeg havregrynene opp enten med vann eller soya/mandel-ris-drikk. Og er jeg keen på en skål med yoghurt, bytter jeg det ut med en melkefri yoghurt. Jeg hadde aldri trodd det selv, men det smaker faktisk bedre. Ja, bedre!

Og det beste av alt? Kroppen min har aldri vært gladere. Jeg føler meg så utrolig bra etter å ha spist et måltid uten melk eller kjøtt. GOOD BYE til vond mage, oppblåsthet og kanskje best av alt; unødvendige kviser.

Fornøyd pike. Takk til alle dere lesere som stadig tipser meg og veileder meg innenfor den plantebaserte livsstilen. Jeg digger dere, og jeg er kjempetakknemlig for all den hjelpen jeg får! Det er kult at vi kan inspirere hverandre - at det går begge veier på denne bloggen. Jeg hadde faktisk aldri i hele mitt liv trodd at jeg skulle bli en av dere, haha. Eller, jeg er der kanskje ikke helt enda, men jeg er på vei. For bare et år siden irriterte ordet "veganer" meg, haha. Jeg legger meg paddeflat for det. Unnskyld!

Jeg spiste vanilje-yoghurt med mandler og bær strødd over, + scones og en helt fantastisk smoothie laget av.. Hmm, det skulle jeg gjerne visst. Yoghurt og banan smakte jeg, i alle fall.

Dette er et fint syn for øynene mine!

Coffee with almond milk - soooo good. You should try it out.

Vibeke Klemetsen holdt et lite foredrag om produktene :) Utrolig inspirerende dame! Du ser på henne at hun har et sunt kosthold, for å si det slik.


Bærekraftig, miljøvennlig, bra for kroppen OG godt... Hva mer kan man ønske seg?

Husk at dere kan ta et steg av gangen. Du trenger ikke å gå fra å spise kjøtt, egg, ost og melk hver dag til å plutselig bli veganer. Jeg gjorde det gradvis, og selv om jeg fortsatt spiser fisk, egg, ost og melk inni mellom har jeg kommet utrolig langt på bare 6 måneder.