hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

uken som gikk

Ukens sang: Jeg har fått hekta på Cold Water - Major Lazer (ft. Justin Bieber & MØ).

Ukens craving: Pasjonsfrukt! Aah, jeg elsker det!Ukens opptur: Å se leiligheten! Det var jo så klart litt nervepirrende å åpne døra til det som skal være hjemmet mitt i 1 år, men det gikk over all forventning. Gleder meg veldig til å komme på plass nå, og starte på blanke ark.

Ukens utfordring: Er det noe å lure på i det hele tatt... Flyttelasset! Jeg tror jeg har bært mer de to siste dagene enn jeg noensinne har gjort. Å flytte alt jeg eier fra rommet mitt i Førde til en leilighet i 3. etasje i Oslo var tungt, ass! En av livets store utfordringer, som man faktisk gjøre selv. I 2016 er det sinnsykt mye man kan få andre til å gjøre for seg så lenge man bare betaler, men det å flytte er noe man rett og slett må gjøre selv. 3 lange dager tok det oss, men nå er vi heldigvis ferdig! Sånn grovt sett, i alle fall.

Ukensfavorittmat: Yoghurt. Jeg har spist yoghurt sammen med cottage cheese, linfrø, musli, kanel og frukt på toppen hver eneste morgen, og herrefred så godt og friskt det er.Ukens nedtur: Jeg tror jeg er enten glutenintoleranse, mest sannsynlig intolerant for en eller annen meltype, muligens hvete. Etter å ha spist glutenfritt i 2 uker har jeg betraktelig mye mindre problem med magen, og det er vel kanskje et tegn på en eller annen intoleranse...? Elsker brødmat og alt som inneholder gluten, og synes det er vanskelig å f.eks finne mat fri for gluten når jeg er ute og reiser, så derfor er det en nedtur. Men jeg skal teste å spise gluten igjen over en lengre periode, slik at jeg kan ta gastroskopi og finne ut med sikkerhet om det stemmer. Ikke søren om jeg spiser glutenfritt resten av livet med mindre jeg er 110% sikker på at jeg har intoleranse for det, haha!

Ukens flause: Her kan vel egentlig hele afterpartyet etter VG-lista her i Førde nevnes, kanskje...? Jeg har ikke vært så full på lenge, og jeg tør så vidt å tenke på hva jeg sa til de ulike artistene... Well, life is too short to have regrets tenker jeg da. Koste meg sinnsykt mye med vennene mine i alle fall, det lå vel i kortene allerede på vorset med jentene at dette her, det går neppe bra. Haha, jeg ler meg IHJEL. Nå som jeg skal til Oslo burde jeg kanskje lære meg å drikke litt mer classy, høh.


 

3 spørsmål angående flyttingen

Bor du med broren din?
Nei, det gjør jeg ikke. Han bor også i Oslo nå, men han bor med kjæresten og en annen person, mens jeg bor med to andre jenter. Vi pratet jo så vidt om å bo sammen tidligere, men tror vi vil bevare vennskapet våres bedre om vi ikke lever oppå hverandre. Vi er jo tross alt søsken. Det blir koselig å kunne møtes på lunsj her i Oslo heller :)

Har du kjøpt leilighet eller leier du?
Jeg leier! Ville jo så klart kjøpe i stedet for å leie da det å leie naturligvis føles litt som å "kaste penger ut av vinduet", men jeg føler slik livssituasjonen min er akkurat nå ville det blitt veldig bakvendt å investere i en leilighet. Hadde jeg for eksempel hatt kjæreste og studie på 3-5 år som holdt meg fast i Oslo ville det vært mer aktuelt. Jeg har ikke konkrete planer om å bli boende i Oslo i mange år, med den jobben jeg har ANER jeg ikke hvordan livet mitt ser ut om et år. Så, for meg passer det vedig fint å leie. Da finner jeg også ut hvor i Oslo jeg liker meg best, slik at den dagen jeg kjøper, kan jeg si med sikkerhet at her vil jeg bo boende i mange år. Men hvem vet hvor i livet jeg er neste høst? Kanskje jeg har fått kjæreste i Stockholm, kanskje jeg har funnet ut at jeg vil flytte til LA, kanskje jeg vil begynne på et studie i en annen by... ingen vet. Derfor blir dette året helt sinnsykt spennende! Jeg aner ikke hva jeg har fremfor meg!

Kan du ha apartment tour?
Room-tour blir det så klart. I og med at det ikke er jeg som eier leiligheten må jeg høre med eieren først om det er greit at jeg viser resten også, og om det er greit kan jeg så klart lage en apartment tour-video! Jeg elsker leiligheten, kommer til å trives sykt her :) Rommet mitt er ganske lite, men jeg har utnyttet hver eneste lille kvadratmeter, så jeg gleder meg til å vise dere. Jeg satt i bilturen på vei til Oslo (som tar 7 timer) og skisserte og planla rommet mitt på et ark, haha. Kom frem til en ganske bra løsning, og selv om det blir ganske trangt så synes jeg det er litt av sjarmen. Er det ikke slik når man flytter ut for første gang, a? Det er skikkelig lyst her tho, noe jeg er glad for med tanke på å ta bilder her. Er ikke ferdig her enda, mangler enda å sette opp det PAX-klesskapet. Det blir litt av en jobb, ugh. Jeg skal så klart vise dere når jeg er ferdig! :-))
Nå har vi hatt 3 sinnsykt slitsomme dager med flyttelass, flytting og IKEA. I dag drar jeg hjem igjen til Førde med familien for å nyte min siste uke i hjembyen. Drar til Portugal neste søndag, så jeg tenker å flytte hit til helgen. Åååh, dette er så rart, spennende og skummelt på samme tid!

neste stopp: ikeaHer er noen bilder fra gårsdagen. Jeg sov nettopp min første natt i leiligheten her, og det føltes faktisk overraskende normalt. Wiiie, dette blir så bra! Mamma og pappa kommer hit nå og så kjører vi til IKEA for å handle inn til rommet. Gleder meg til å svi av penger, jeg!! Haha! Vi skrives senere :)

i dag har jeg flyttet!


Da var vi på plass i Oslo! Jeg sitter for øyeblikket og blogger fra mitt nye hjem, etter en laaaang dag med bilkjøring fra Førde til Oslo og pakking, bæring og møblering. Herregud, det er slitsomt å flytte! Jeg hadde aldri forestilt meg at det var så mye arbeid, men det er vel ofte slik - at man må erfare det før man faktisk kan se det for seg. Jeg har jo i tillegg med meg ekstremt mange poser med klær, jakker og sko da... haha. Jeg har ikke begynt å møblere rommet enda, men det tenkte vi å gjøre i morgen. Jeg har bare fått inn seng nå, og så gjenstår det å gjøre litt mål i kveld for å finne ut hva jeg skal kjøpe på IKEA i morgen. Gleder meg til å gå bananas der i morgen :-))

Nå sitter jeg i den svære sofaen og slapper av med godteri og Pepsi Max med Håkon. Vi skal forresten ikke bo sammen til dere som har spurt om det. Jeg leier hos en venninne av meg som heter Frida, og søsteren hennes! Dere har nok sett henne et par ganger her på bloggen, ettersom hun var i samme russebil som meg. Woho! Er utrolig glad for at jeg bor med noen jeg kjenner.

london på 2 timer
Her er noen bilder jeg har glemt å dele med dere! På vei til Kypros hadde vi en ganske lang flyrute, som innebar at vi var innom hele 5 ulike flyplasser på under 24 timer. Dette innebar blant annet ganske lang ventetid på Heathrow i London, så da bestemte vi oss like greit for å ta toget inn til byen og spise lunsj der. Klokka var bare 10 så vi tok bare det første og beste vi fant som var åpent, og da endte vi på denne nydelige, australske restauranten her. Jeg spiste grøt laget av chinoa, toppet med massevis av bær og kokos, og wow, det er noe av det beste jeg har smakt på lenge! Fikk lyst å prøve meg på noe lignende selv. Etter mat og kaffe gikk vi langs denne elven og gjorde litt sightseeing. Jeg vet egentlig ikke hvor vi var, men det var litt utenfor selve byen i alle fall og det var veldig interessant å se en litt annen side av London. Visste dere at det er mange som bor i båter langs slike elver?? Woaw!

vinn surfecamp med lapoint

Hey guys! Nå er det ikke mange dagene til jeg er på reisefot igjen, og endelig er det min og Veronika sin tur til å lære oss å surfe. Æææ, jeg gleder meg så innmari mye! Jeg blir fort veldig rastløs av meg på ferie, så jeg digger at vi ikke bare skal ligge på solsenga dagen lang uten å gjøre noe. Her blir det massevis av morro dagen lang! Noe som gjør meg ekstra glad er at jeg har fått lov å kjøre en konkurranse sammen med Lapoint, hvor en av dere kan vinne et opphold i Ericeira, Portugal, med full pakke level 1. Tjoheeeeiii! Alt dette får du inkludert:

7 overnattinger
7 frokoster
7 dagers utstyrsleie (våtdrakt + surfebrett)
surfekurs (5 x 2 timer)
transport til surfespots de dagene man surfer på andre strender
organisering av utflukter
fri disponering av campens fasiliteter
2 yogatimer

Dette må du gjøre for å være med i trekningen:

1. Like Lapoint på Facebook HER og følge dem på Instagram @lapointscamp.
2. Svare på følgende spørsmål og sende svaret til konkurranse@lapoint.no: Hvor mange camper har Lapoint Surf Camp i Portugal? (les her... hihi)


Under 18 år?
Er du under 18 år kan du heller vinne en uke på Surf Sommerleir i Hoddevik for 13-17-åringer, inkludert transport t/r Oslo eller Bergen - Stadt. Har selv mange venner av meg som har vært på den surfeleiren, og de sa det var helt magisk :-)

Konkurransen avsluttes 14. august.

hvem tisser i senga si?

I går dro jeg ut, i intensjon om å "ta det rolig", men vi vet jo alle hvordan det går. Det er edru eller all in for min del, og i går var intet unntak. Jeg våknet klokka 11:00 av at senga mi var klissbløt av tiss, dere ser kanskje merket rett ved siden av der jeg sitter på siste bilde. Altså... HALLO!!! Hvordan er det mulig!! Hvem tisser i senga si egentlig? Sånn utenom 2-åringer? Jeg har taxiregning og massevis av sår etter gårsdagen, og jeg måtte sove frem til middag for å komme meg igjen, men det var TOTALT verdt det. Så fantastisk morro det var å dra ut med jentene mine igjen! Det var afterparty etter VG-lista sammen med artistene, og vi var mildt sagt ganske gira, haha. Facetimet med Guro da jeg våknet og jeg tror halve samtalen bestod av å le etter gårsdagens kalas... Vi avsluttet det hele med en typisk oss-fest, i alle fall. Og jeg elsker det.

Tips: aldri ta flyttelasset den dagen du er fyllesyk. Vi har heldigvis kommet et stykke på vei da, det gjelder bare å være positiv! Pappa er og henter tilhenger mens jeg, Håkon og mamma går rundt og legger alle tingene våre i søppelsekker. Det er så trist å pakke ned pikerommet :( Alle minnene mine herfra driver og svirrer rundt i hodet mitt nå. Tenk på alle de tusenvis av blogginnleggene jeg har skrevet her, blant annet. Alle prøvene jeg har pugget til mens jeg har sittet på kanten av senga ved vinduet, alle bildene jeg har tatt her... alt. Cheezy å si det, men det ligger så mye kunnskap og hard jobbing mellom disse veggene.

Vi drar med flyttelasset til Oslo i morgen tidlig, så jeg burde egentlig henge i nå. Kamera og Mac er med. Gleder meg faktisk veldig, kommer til å føles som i gamledager da jeg dro på ferie med hele familien :)

black and red

adlinks

red shoes HERE, top HERE, shorts Ivyrevel, leather jacket Chiquelle

Good morning beauties! Her er et antrekk fra Kypros. Det var så fint å ta bilde med alle de vakre blomstrene der, åh :-) Selv om rødfargen og de rosa blomstrene kanskje ikke matchet helt, haha.. Jaja, who cares. Likte dere antrekket?

denne gangen var det trist å komme hjem

Hei dere! Da var jeg hjemme igjen etter en dag i Oslo. Denne gangen var det faktisk utrolig trist å kjøre inn til oppkjørselen på huset og trå over dørstokken, for i det jeg kom inn døra fikk jeg beskjed om at vi flytter med flyttelasset om bare to små dager. Hvordan skjedde dette så fort? Jeg gleder meg jo naturligvis, men fy søren, dere må ikke tro et eneste sekund at jeg ikke gruer meg. I morgen skal hele pikerommet mitt pakkes ned og puttes i en tilhenger. Så i dag? I dag er siste dagen jeg bor hjemme, i normale omgivelser. Jeg flytter ikke til Oslo selv før neste helg da, så jeg har akkurat en uke til å si farvel til hjembyen min.

Vel, gråte får jeg gjøre senere... Nå skal jeg ta på meg sminke og noen freshe klær og møte vennene mine! Jeg droppet VG-lista her i Førde, men blir så klart med på after party :-)


Ååh, og angående hudlege-besøket mitt i dag! Jeg betalte 1200 kr for å få fortalt at jeg IKKE får gå på ny Isotretinoin-kur. MEN... jeg fikk resept på Tretinoin. Det er samme greia, bare at det er en krem og ikke i tablett-form. Påstå legen, i alle fall. Det er ikke godkjent som legemiddel i Norge engang, sååå... jeg håper det funker, haha. Gleder meg til å starte! Når det er krem slipper jeg i alle fall alle bivirkningene som tablettene gav, så jeg ser positivt på det :-)

Nå må jeg gjøre meg klar her! Gleder meg til å dra ut igjen, føler det er lenge siden. Eller, vi jentene dro jo ut ene kvelden på Kypros, men det gikk ikke helt etter planen. Uffa! Tror det var noe i de drinkene...

takk for turen

Takk for turen, jenter og familien til Veronika!! Kypros 2016 har levert til de grader (bokstavelig talt), og jeg håper virkelig jeg får dratt tilbake til dette feriehuset. Begynner jo å føle meg rimelig hjemme her nå, hehe.

Hei fra Norge, forresten! Jeg er hos Veronika i Oslo nå, og jeg skal til hudlegen her (for å grine til meg ny kur med Isotretinoin) før jeg flyr hjem igjen til lille Førde hvor det bærer rett avgårde på VG-lista. Jepp, vi fikk VG-lista til Førde med 12 000 innbyggere. Tro det eller ei. Skal bli godt å ta seg en ordentlig Førde-fest igjen! Lite som slår det, faktisk :)

at bellapais
lunch at bellapais

Representing... yesterday's lunch place! Altså, dette her er ikke helt de samme omgivelsene som når man spiser lunsj på skolen, HAHA. Altså, kontrasten. To tørre brødskiver med svett ost kan vel heller ikke sammenlignes med denne delikate tunfisk-salaten? Ikke at man skal sammenligne skolelunsjen og ferie-måltider da, men jeg synes bare det var litt lættis å tenke på. Naturligvis siden jeg er ferdig på skolen for godt.

Herregud, det slo meg virkelig i dag. Jeg har jo blitt ganske godt kjent med de jentene jeg er her med nå, så i dag pratet vi tilfeldigvis om å dra på Selena Gomez sin konsert i Oslo nå i høst.. 13. oktober, skal jeg noe da? tenkte jeg automatisk. JEG HAR FAEN MEG FRI TIMEPLAN I MINST ET ÅR. Altså, timeplanen min er tom. Jeg kan fylle den med hva pokker jeg vil, for første gang noensinne. Jeg har allerede planlagt 2 reiser nå i høst som er 100% bestemt, og jeg har en million reiseplaner i hodet mitt i tillegg. Må bare finne noen som vil reise med meg. Det finner jeg nok. Hehe. Faen ass, dette blir et spennende år.

visste du at...
Nå har vi nettopp spist vår siste frokost ute på terrassen her. Åååh, det er nok noe av det jeg kommer til å savne mest. Det er så koselig å dra på supermarkedet om morgenen og kjøpe fersk (og kortreist!) frukt, og nyte en lang frokost i varme omgivelser mens vi planlegger den kommende dagen.

Frokost-tips til deg som er i varmen i sommer: Activia-yoghurt med kiwi, nektarin, banan, pasjonsfrukt og granola. Activia er bra for magen (spesielt når du er i et annet land og magen gjerne er litt ustabil på grunn av miljøforandring), og det er kiwi også! Jeg spiste alltid en kiwi til frokost da jeg var i Florida for to år siden, fordi jeg hadde så hard mage på grunn av jerntablettene jeg gikk på. Så om du har hard mage; spis kiwi. Eller bare spis det fordi det er godt :-)

Jeg har forresten ALLTID hatt lyst å smake pasjonsfrukt, fordi jeg har sett det på så mange inspobilder på Instagram og weheartit. Her på Kypros fikk jeg altså testet det for første gang. I loooooved it. Digger den syrlige og forfriskende smaken.

Visste du at regelmessig inntak av pasjonsfrukt kan føre til bedre søvn og redusert angst om du sliter med det? 

let's escape to the beach

I dag er vår siste dag her!!! Det utnytter vi ved å ta en full beach day på Escape Beach Club, WOHO. Det er så innmari koselig der! Nå er vi blitt faste VIP-gjester der haha, så vi har vår egen lille spot der. Det er omtrent bare eldre damer med silikon-tits der, og så kommer vi vettu... de småripsa. Jeg føler meg faktisk sjelden liten i slike sammenhenger, men når vi traver rundt på den VIP-loungen føler jeg meg faktisk som ei litta jente. Haha, ja ja! Nå skal slikke solstråler, bade i SALT saltvann (det er veldig salt) og teste ut de siste vann-aktitetene. Jeg har planer om å teste badering-tingen! Du vet når du ligger på magen på en badering bak båten? Ååh, det ser SÅ gøy ut! Og litt... nakkesleng-ish ut? Ja ja.

thai restaurant


I går dro vi ut og spiste en nydelig thai-restaurant. Det var SÅ koselig! Alle var slitne etter en lang dag i sola (det var 39 grader og jeg tror faktisk aldri jeg har svettet så mye i hele mitt liv før??), og da var det sååå fantastisk å bare ta seg en kald dusj og ta på seg noen fine klær. Jeg elsker å bare bestille mange ulike retter og dele det med alle på bordet, so that's what we did! Det ble sushi til forrett, og scampi til hovedrett. Og mye latter rundt bordet, hvor vi mimret tilbake til strandturene våre med de gærne bartenderne. Hver gang jeg er på ferietur bruker jeg å lage et eget notat med alle quotes og interne greier som skjer, og denne Kypros-turen er ingen inntak. Anbefaler dere å gjøre det samme! Jeg og Veronika har quotes-lista vår fra Florida 2014, liksom.

jeg tør ikke

..... FROKOST <3

​Vi har ulike oppgaver her i huset, og de siste dagene er det jeg som har hatt ansvaret for dagens første måltid; frokost. Så da har jeg hoppet oppi en lett sommerkjole i det jeg har våknet og gått til supermarkedet som ligger rett borte ved veien her. Jeg elsker matbutikker i utlandet, det er alltid så mye spennende å finne, haha. Frokost har alltid vært mitt favoritt-måltid, spesielt når man er i varme strøk og kan starte dagen med en digg skål med yoghurt, granola og fersk frukt. Mmmm! Jeg har spist glutenfritt helt siden jeg dro hjemmefra, og jeg vet jeg ikke burde om jeg skal få svar på gastroskopi-undersøkelse, men jeg tør virkelig ikke å begi meg ut på gluten akkurat nå i tilfelle magen min skulle henge seg opp igjen. Jeg spiste brød til frokost den dagen jeg dro, og jeg klarte seriøst ikke å gå på do før jeg var FREMME på Kypros, altså 3 døgn etterpå. Det høres kanskje ikke så lenge ut, men dere kan jo bare tenke dere all den maten man har spist i løpet av 3 dager. Nå er jeg kanskje ekkel som skriver om det, men pyttsann... Ja ja. Kunne vært verre. Jeg har i alle fall ikke kreft i tarmen, og det er jo bra.

det føles urettferdig

Det er fantastisk å kjenne sanden på tærne og saltvannet i håret igjen. Jeg har egentlig alltid foretrukket rolige strender uten massevis av folk. Alt jeg trenger er egentlig en sandstrand og et håndkle, og så er jeg fornøyd. Escape Beach Club er vel egentlig helt motsatt. Men jeg digger det, overraskende nok. Her er det partymusikk, restauranter, en hel haug med folk og diverse vann-aktviteter. Så mye liv, og så moro!

Som vanlig begynner jeg å tenke på alt mulig rart når jeg ligger og soler meg, da. Er jeg den eneste som får dårlig "samvittighet" når folk går rundt og jobber for at du skal ha det bra? Der ligger vi på solsenga liksom, tæner oss med hvilepuls og har null bekymringer, og kan nærmest bare knipse på fingeren for å få servert en iskald boks Cola eller en burger. Man trenger bokstavelig talt ikke å røre seg, annet enn å måtte strekke seg for å fiske opp lommeboka fra strandbaggen. Jeg vet jo at det er jobben deres og at de får betalt for det, og jeg ser absolutt ikke ned på mennesker som jobber, men av og til føles det bare litt... ja, urettferdig, kanskje. Du som leser dette nå jobber mest sannsynlig selv, og jeg mener ikke at jeg synes "synd i deg" fordi du jobber på Rema 1000, men noen ganger føles bare kontrasten mellom kunde og ansatt så stor. I hvert fall når jeg ligger på solsenga mi og ser de unge guttene løpe rundt fra solseng til solseng for å tilfredsstille behovene våre. Jeg er kanskje rar som setter spørsmålstegn bak en slik ting, for i bunn og grunn er det jo dette som får samfunnet vårt til å gå rundt. De unge kyprioterne som serverer oss er nok bare glad for at de har fått en jobb de kan tjene penger på i sommer, og jeg tipper de ikke tenker over dette selv engang - men jeg får likevel dårlig samvittighet og blir automatisk veldig ydmyk. Hmm. Kanskje jeg føler det slik fordi jeg selv ikke jobber på den måten. Levebrødet mitt, som er bloggen, hjelper ikke samfunnet på den måten en jobb på Rema 1000 gjør. Mens folk flest nyter ferien fordi de vet at når de vender hjem igjen så skal de gjøre sin jobb som bidrar til at samfunnet utvikler seg, mens jeg? Jeg skal hjem og ta bilder av meg selv og skrive om dagen min. Er det urettferdig? Eller er det bare... slik livet er?

bare fordi det er inspo

Strandskjørtet kjøpte jeg på Calzedonia her på Kypros! Har lett etter akkurat et slikt et en stund nå, så jeg ble superglad da jeg fant det.

Ready for the beeeeeach! Vi har fått sansen for beach cluben her, så i går dro vi dit og jammen meg fikk vi plass midt i smørøyet på VIP loungen. Tror kyprioterne liker oss, haha! Det var i alle fall sinnsykt digg. Vi kjøpte pina colada servert i ananas (bare fordi det er inspo), men den smakte ræva. Så det var 180 kr rett i do. Jeg fikk forresten en kommentar om at det virker som om jeg føler meg veldig kul når jeg drikker alkohol fordi jeg nevner det hele tiden. For det første: når man snart er 20 år er ikke alkohol noe man skryter av. Altsåå... Jeg følte meg kul når jeg drakk rusbrus som 16-åring. Ikke når jeg tar meg en ferie-mojito på restaurant i Kypros som 19-åring. Haha. Jeg skriver jo bare om dagen min, og om vi har tatt oss en drink nevner jeg jo gjerne det. Sånn som i dag. Men den pina colada'en var egentlig bare verdt å nevne fordi den var så inspo. Sjekk ut kristineullebo @ Instagram om dere vil se den :-)

Beach-dagen var i alle fall fantastisk. Vi lå paddeflat i timesvis og fikk stimulert pigmentene kanskje litt mer enn nødvendig. Jeg er livredd for å få solskade i ansiktet igjen, men jeg vil jo heller ikke være likbleik resten av livet mitt, ikke sant. Så jeg smører meg med et godt lag 30, og satser på at huden tåler det.

disse røde skoene

adlink

Skirt Verge Girl, topp fra Nelly, sko fra Nelly HER

Dette skjørtet er mitt favoritt-plagg i garderoben for tiden! Det er litt varmt å bruke nå i varmen vel og merke, men på kveldene er det veldig grei temperatur her, så det funker å bruke til middag. Disse skoene har jeg fått skikkelig mange kompliment for forresten, og jeg digger dem selv! Skikkelig elegante :)

en sånn tirsdagskveld

Vi dro ikke til Kypros for noen partyferie. Her prøver vi heller å få mer ut av dagene ved å utforske, og så klart slappe av litt også. Det er gøy å komme tilbake fra sydenferien og huske noe annet enn bare et svett festlokale, hehe.. Men ingenting stopper oss fra å ta et par drinker! Her om dagen tok vi lokalbussen til byen og satt oss ved havnen i det solen begynte å senke seg. Det ble rett og slett litt restaurant-hopping, hvor vi tok et par drinker og forretter på hver restaurant langs kaia. Live-musikk, mojitos, vannpipe, god mat og bare god stemning... Det var dette jeg gledet meg sånn til! Slike kvelder lever jeg for. Det skulle ikke mange drinker til før at vi hadde det over gjennomsnittet koselig. Så der satt vi da, en gjeng halvveis røde og halvveis brune jenter uten sminke og nøt en fin tirsdagskveld.

se så mye vi koser ossJeg er SÅ glad for at vi oppdaget denne beach cluben! Her er alt så ryddig og ordentlig, og man slipper å bekymre seg for at mobilen blir stjelt når hele gjengen er ute i vannet. I går fikk vi VIP-område faktisk, haha. Sinnsykt deilig. Vi vekslet mellom å bade og sole oss, og så måtte vi så KLART ta bananbåt når vi så at de hadde det der. Det er så innmari typisk meg å være sånn sykt "det er ikke noe skummelt i det hele tatt", men når jeg først hopper i det blir jeg redd som faen og begynner å tenke på alle haiene som kan spise meg i vannet om jeg faller av. Vel, det gikk fint heldigvis. Det var deilig å kjenne håret blafre og bare leve. Å leve... på ordentlig. Jeg tror vi mennesker er litt for dårlige på akkurat det. I alle fall mange av oss. Vi lar bekymringer og overfladiske ting ta overhånd, og så glemmer vi det som faktisk er livet. De små øyeblikkene i hverdagen, som der og da egentlig ikke føles noe spesielle, men som faktisk viser seg å være selve livet. Som når man kjører på en banan-båt med vennene sine mens håret blafrer. Ja, slike ting.

peanøtter

pictures from yesterday!

Vi dro på Peanuts og spiste middag. Den restauranten har vi vært på hele 2 ganger allerede (på forrige reise), det forteller vel kanskje litt om hvor mye vi koser oss her, hehe. Man får servert peanøtter før man bestiller, synes det er skikkelig koselig, hihi :)

I dag var det på med heelsa!Husker dere at jeg nevnte at jeg hater å bestille en rett alene, uten at noen andre rundt bordet har valgt den samme? Jeg har bestemt meg for å utfordre meg litt på den biten her på Kypros, så nå bestiller jeg noe "alene" hver gang. Haha! I går spiste jeg kylling med aubergine-mos, det var sinnsykt godt.
God morgen, sunshines! Gjett hva vi har gjort nå? Vi har hatt en aldri så liten treningsøkt ved poolen i dag. Klokka 06:30!!! Vi jentene gav pinky swear til hverandre i går kveld med middagen, og dere vet, pinky swear er seriøse saker. Jeg har jo kjørt 8 minute abs workout (søk opp på YouTube) annenhver dag i ganske mange uker nå, MED synlig resultat, så det er jo dumt å bare legge seg helt på latsiden på ferien. Vi har slappet mye av vel og merke, så det hadde vi bare godt av. I dag har jeg ansvar for frokosten, så nå skal jeg straks gå bort på supermarkedet og kjøpe inn brød og frukt til dagens første måltid :-)

Etter det bærer det til byen med hele gjengen for å kikke i butikker og spise lunsj. Først skal vi så klart sole oss litt. HerreGUD så deilig det er å få brunfarge på kroppen igjen!

favorite bikiniDette er min favoritt-bikini for tiden! Overdelen er fra Khongboon Swimwear, og underdelen er fra Victoria's Secret. Jeg har lite former, men denne underdelen føler jeg faktisk får frem det feminine i meg. Og så er den jo så freshhhh!

Nå er vi klar for en dag på beachen. Escape Beach Club here we come! Det var så koselig forrige gang, så vi må jo bare dra dit igjen. Tusen takk for så mange fine og koselige tilbakemeldinger på både bloggen og Instagram. Det er så hyggelig å ha dere med :-)

Xx!

man bare nyter

I går startet vi dagen bassenget. Åååh, så ufattelig deilig... og varmt. Det er sånn 32 grader her, og selv JEG, som er selve sole-dronninga, klarte ikke å ligge på solsenga mer enn i 15 minutter i strekk. (Da jeg og broren min var i Mallorca sammen for tre år siden lå vi på solsenga fra 10 om morgenen til 7 om kvelden.....) Men bassenget hjalp mye!Etter en hel dag ved poolen var det på tide med lunsj. Tror det er den seneste lunsjen jeg har spist så langt, haha. Klokka var vel 5? Moren til Veronika laget en helt nydelig tunfisksalat med oliven og brød til, det var sååå godt! Tror jeg må prøve meg på noe lignende når jeg kommer hjem ;-) Vi ble sittende ved bordet lenge og bare prate om alt mulig. Superkoselig. Jeg elsker at dagene bare flyter avgårde og at man ikke stresser med noe. Man bare... nyter.Jeg MÅ bare spør... Ser dere en ørliten forskjell på venstre og høyre bryst?! Det er brystet til høyre på bildet om har vokst så mye den siste tiden. Alle bikiniene mine sitter mye finere nå. Vel, på den ene siden. Jeg venter fortsatt på at venstre bryst skal komme i puberteten. Heh.

Dette innlegget er forhåndsskrevet, så når dette innlegget ble skrevet var klokka 1 på natta. På tide å komme seg i seng! Var nettopp i byen med jentene for å spise og ta et par drinker, og det var SÅÅ koselig. Herregud, vi kan å lage stemning altså. Dere får bilder soon :)

dinner

Ingvild, Veronika og Amalie

Søsteren til VeronikaNoe av det jeg har gledet meg mest til ved denne turen er å dra ut og spise middag på kveldene. Det er bare så sinnsykt koselig, og jeg får skikkelig vibes fra da jeg var yngre og dro på sydenferie med familien. Bare at denne gangen er jeg med venner og ikke bare familie, og vi er gamle nok til å ta oss et glass vin selv. Hehe. Vi traff kjentfolk ute i havet i går (av alle steder...), og ble anbefalt denne restauranten her. Makan til koselig sted. Bordene var plassert rundt et idyllisk lite basseng, og da mørket senket seg tente de lyktene som hang i treet over oss. Åååh, får man mer stemning enn det?

I dag tror jeg vi skal lage mat her hjemme, og det tror jeg blir minst like koselig. På sin egen måte :) Håper dere har det fint, hvor enn dere befinner dere!

fremme i Kypros!

Endelig bikinivær! ENDELIG!

Etter en 24-timers reise (som blant annet bestod av en svipptur innom London for en deilig lunsj) kom vi frem til dette nydelige feriehuset. Ååh, så deilig det er å være tilbake her. Det er noe helt annet å bo i et feriehus med eget basseng og null skrikende unger. Bare... oss. Vi er 4 venninner, og familien til Veronika. Kjempeherlig mix, jeg trives stort her.

Jeg VAR så lei av Norge nå, å være hjemme i fire uker er rett og slett for mye for meg, altså.

I går startet vi dagen med at vi jentene dro på supermarkedet for å handle inn brød, yoghurt og frukt til frokosten. Deretter var det rett i bikini for å sole oss ved bassenget, før vi bestemte oss for å dra til en Beach Club bare et steinkast unna her vi bor. Escape Beach. Haha, var ikke navnet i seg selv bare fint? Her fikk vi solsenger ved krystallklart og blått vann, drikke og snacks. Mm! Sjekk ut mystoryen min om dere vil følge meg tettere disse dagene, jeg oppdaterer oftere der i og  med at det er så enkelt å bare legge ut :) Kan jo ikke akkurat dra med meg Mac'en overalt, haha!

Nei, denne uken skal bli deilig, altså. Gleder meg til å ta dere med på ferden! Ikke glem å følg meg på Instagram (kristineullebo) og på Snapchat (kristineul).

familiekjærlighet

I går møtte jeg plutselig på familien i Oslo! De kom fra Sverige etter et par dagers ferie der, så da måtte vi så klart møtes og ta en middag på Egon.

Denne retten MÅ dere smake! Kyllingwok med mangosaus, mmm. Bestiller alltid denne på Egon.

Lillesøss er fornøyd med pizza, hihi.

Flaut å si det, men det er ikke før jeg er på vei å flytte ut at jeg virkelig innser hvor mye familien betyr for meg. Ikke misforstå meg, familie har alltid betydd mye og vi har veldig godt forhold alle sammen, men nå innser jeg virkelig hvor god grunnmur jeg har fått av foreldrene mine i livet mitt. Det er noe man aldri skal ta for gitt. For når alt kommer til alt, så er familien som alltid er der.

Jeg pleier aldri å ha hjemlengsel og savner for å være ærlig sjelden hjem når jeg er ute og reiser (selv når jeg var i Florida i en måned for eksempel), men nå i det siste har jeg begynt å merke savnet de gangene vi er lenge fra hverandre. Jeg og Håkon har vært alene hjemme mens de har vært og feriert nå, og jeg merker at jeg har savnet å ha familien rundt meg. Bare sånne småting som å spise middag sammen og dra på en joggetur med mamma, liksom. Ååh, det blir jammen meg vemodig å flytte ut... Ser for meg at det blir BRA deilig å komme hjem i helger og ferier, da!

Hva SKJER med at Ingeborg er blitt like gøy om meg nesten!!Verdens beste mamma.

through my phone

Ready for festival with my babe! Denne dagen var det så syyyykt varmt, og det var så deilig. Norsk sommer er virkelig fantastisk når værgudene er snille mot oss!

Frister sjelden med varm drikke i varmen, så vi kjølte oss ned med lemonde fra Starbucks. Er så og si aldri på Starbucks, men disse er veldig gode - anbefales!

Sushi og snacks som var satt frem på Bik Bok sin stand på PIP-festivalen. ANER dere hvor mye sushi jeg kommer til å spise når jeg flytter, eller? Haha, jeg burde opprette en egen sparekonto bare for sushi, liksom. Blir bare mer og mer glad i det desto mer jeg spiser av det, ååh, nå fikk jeg lyst på det i skrivende stund her. Jeg reiser jo på språkkurs med EF denne høsten, og da stod det mellom Tokyo og Miami... Jeg endte opp med Miami fordi jeg kjenner at jeg ikke har fått nok av USA helt enda, men Tokyo er en by jeg har store planer om å krysse av listen min etterhvert også. Tenk å spise sushi der, da? Holy, det må være litt av en matopplevelse!

Quizkveld for et par uker siden. // Meg og Veronika i bursdag til en av venninnene hennes. Kjempekoselig!


I bursdagen fikk vi servert helt nydelig tapas. Jeg er en sucker for tapas. (Men hvem er vel ikke det egentlig...) // Festival-vibes!


THIS BELT THOOOOOO. Hjertet mitt SMELTER! Tror ikke det går an å finne et mer perfekt belte enn dette faktisk... Det er jeg overbevist om.

 

istanbul


Endelig på hotellrommet!! Så deilig det var å ta på seg koseklær. Denne oversized genseren kjøpte jeg på VS i NYC i fjor 10 minutter før jeg dro, og jeg angrer ikke et eneste sekund. Ingenting er bedre enn å daffe i den hjemme! Eventuelt på et hotellrom.


Her sitter jeg for øyeblikket. Sjekket nettopp inn etter å ha vært på farten siden 06:00 i morges. Møter er unnagjort og nå sitter jeg her og venter på at mamma, pappa og lillesøss skal komme kjørende fra Sverige. Tilfeldig at både jeg og dem er i hovedstaden i dag, så vi skal møtes og spise ute. Spiser aldri ute med familien min med mindre vi er på ferie, så det blir koselig! Jeg har innmari lyst på pizza fra Egon...

I dag har jeg drukket sååå mye kaffe. Kan ikke tro at jeg plutselig har fått sansen for det, det skjedde liksom på et blunk. Men altså, det må til når man står opp 05:30. Kan ikke huske sist jeg hadde så tidlig alarm, ass!


I dag ble det brått litt stress når det gjelder reisen vår til Kypros. Vi skulle mellomlande i Istanbul og ifølge reiseruten min skal jeg henge stort sett hele dagen på Istanbul flyplass i morgen. Ikke nok med at det ble sprengt to selvmordsbomber på akkurat den flyplassen for ikke lenge siden - i går ble det gjort forsøk på militærkupp i landet. Pakket kofferten min i går mens jeg oppdaterte nyhetene fortløpende, og det så ikke akkurat lovende ut. SÅ, vi har booket ny flyrute, denne gangen ikke via Istanbul. Jeg tror det hadde gått helt fint ettersom ting ser ut til å ha roet seg nå, men man vet jo aldri.. Hvorfor ta sjansen?

Pokker da, jeg som hadde lyst å ta Snapchat med Istanbul-geofilter og lure folk med at jeg skulle operere rumpa mi. Haha.

Nå skal jeg ta på meg noen finklær og møte familien! Vi snakkes! :)

noora-bukserDisse bildene tok jeg for 3 måneder siden!! Ofte tar jeg bare bilder slik at jeg har til de dagene jeg ikke rekker å springe rundt med kameraet mitt og knipse, og det hender av og til at jeg rett og slett ikke får tid til å bruke dem. Slik som med disse. Haha, her var det jo ikke blitt grønt ute engang :-)

Anyways, buksene! Jeg har fått så dilla på disse. Elsket at motebildet er inspirert av 80-tallet nå for tiden, det får meg til å ønske at jeg var ung på den tiden... Baggy Levis-bukser, highwaisted bikini som fremhever hoftene, bodyer... I løøøøv it.

Nå må jeg rekke flybussen! Jeg drar til Oslo i dag for et par møter, og så bærer det avgårde til varme strøk i morgen. Vi snakkes fra senere i dag!

min dag

adlinks

Hei dere! Nå er jeg nettopp kommet inn døra etter en tur i byen. Vi har bare en bil her hjemme nå, så da kjørte jeg sammen med Håkon og kjæresten, slik at de fikk spilt Pokemon Go i byen mens jeg var på kafé med Guro. Haha, det spillet tar jo helt av! Ser folk med snuten ned i mobilen i hele sentrum, er ikke akkurat vanskelig å se hva de driver på med. Selv spilte jeg aldri Pokemon da jeg var liten, kanskje det var mest den generasjonen rett før meg som var mer aktive på den biten, så jeg har ikke giddet å laste det ned selv. Jeg samlet på Pokemon-kort, da! Men jeg spilte aldri, haha.

Topp HER, solbriller HER.

En typisk sommerlook jeg ofte går for. Levis-shorts og off shoulder sammen med et par stilige sunnies - det slår aldri feil!

Jeg og Guro har fått sansen for en ny kafé her i Førde! I alle år har jeg alltid gått til de samme restaurantene og kaféene, men den siste tiden har vi utvidet horisonten litt, haha. Det er ikke så altfor mye å velge mellom her når det kommer til spisesteder, så akkurat det er noe jeg ser veldig frem til når jeg flytter. Men denne kaféen har vi altså begynt å dra på, de har veldig gode lunsj-måltider :)

Glutenfri baguett. Trodde glutenfritt brød smakte kunstig og ekkelt, men denne var jo suuuupergod!! Litt annerledes konsistens, men jeg hadde aldri gjettet at det var uten gluten.

<3 <3 my girl

Jeg er med i en gruppe som heter "Sminke-elskere" på Facebook, aner egentlig ikke hvordan men plutselig var jeg i alle fall medlem... Egentlig synes jeg bare det blir postet masse spam og uinteressant der, men her om dagen var det en jente som tipset om en sykt bra highlighter, som man får kjøpt på... wait for it; H&M! Det er en palett med highlightere i ulike nyanser, og den er sinnsykt godt pigmentert. Koster kun 149 kr, så ja, et tips til dere fra meg :) Elsker når gode sminkeprodukter er enkle å få tak i, er så stress å bestille fra nett noen ganger!

new in

adlinks

Det er alltid deilig med litt nytt i garderoben! Solbrillene er i merket Quay og fås kjøpt på Nelly HER, og skoene er fra Nelly HER. Solbrillene sitter SÅ bra på! Jeg sliter ofte med at de sklir ned på nesetuppen, men disse satt som et skudd. Og skoene... I love them! Holder på å pakke kofferten min nå, og disse blir uten tvil med. Ser for meg at de blir fine til solbrune legger... Og nå kjenner jeg gleder jeg meg innmari til å reise!! Endelig min tur!

Skal en tur til byen for å kjøpe noen småting og møte Guro, så vi snakkes :) Have a nice day!

meg som mamma-blogger?

LOL, jeg hater å syte og fremstå som en hypokonder, og det er akkurat det jeg gjør nå. Well. Helsen min er noe jeg aldri har hatt noe problem med, men har kun vært på sykehus én gang (kyssesyken), jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har vært hos legen og jeg er så og si aldri syk. Men altså, mageproblemene mine... de HUNTER meg. Som jeg har fortalt om har jeg slitt med periodevis forstoppelse/treg mage siden jeg var i LA, og det er nå 4 måneder siden.

Her om dagen fikk jeg en kommentar: "Det ser ikke ut som du sliter med mageproblem akkurat..."

Vel, dette bildet tok jeg for et par dager siden.

Samme dag:

(Jeg presser ikke ut magen) Så ja, som dere ser handler det om å ta bilder på rett tidspunkt. Så klart gidder jeg ikke å stille opp i magetopp når jeg er så oppblåst at det er vondt å puste, det forstår vel enhver person. Bare husk at blogg ikke = 100% realitet. Bare fordi jeg legger ut et bilde av meg og magen min ser flat ut, betyr det ikke at jeg ser ut sånn 24 timer i døgnet.

Altså, jeg blir ofte oppblåst etter et middagsmåltid for eksempel, og det er jo helt normalt. Slik ser jeg ut etter julemiddagen, liksom. Men ja, forskjellen nå er at det varer i 2-3 dager og at magen min er hard som STEIN. Håper virkelig at blodprøvene gir noe nyttig svar, for dette ødelegger hverdagenskvaliteten min til de grader. Allmenntilstanden min blir så redusert - jeg er konstant trøtt, nedstemt og sliten. Er på det punktet at jeg nesten håper at det er glutenallergi eller noe?? (Selv om jeg alltid har fryktet det, er jo så glad i brød) Da vet jeg i alle fall at det er noe jeg kan gjøre.

Jeg hadde kledd å være mamma-blogger da, i det minste :)

with a hint of pink

adlink


Dress from Nelly HERE, shoes from Nelly (sold out), bag from Michael Kors, sunnies from Nelly (HERE in blue)

Jeg elsker snittet på denne kjolen! Så sykt behagelig å gå med samtidig som den er kjempefin, også.. Love it. Nå har jeg kommet hjem etter litt trappeintervall md Guro, men det ble ikke så mange runder haha.. Typisk oss; "Gidder vi mer?". Men jeg er sinnsykt trøtt i dag fordi jeg satt altfor lenge oppe i går, så det er i alle fall en liten unnskyldning. Jeg var fast bestemt på å legge meg før midnatt, men så endte jeg opp med å se de nye episodene av Criminal Minds med Håkon og kjæresten til klokka ble litt for mye. Den serien ER.SÅ.BRA!!! Jeg kommer bare ikke over hvor bra karakterene er, alt jeg tenker på er den sykt gode jobben redaktørene må ha gjort med castingen/auditionen. LOL. Jeg er så kresen på serier, det eneste jeg egentlig har fulgt skikkelig med på er Modern Family, Criminal Minds, Skam og Gossip Girl. Hver gang jeg starter på en ny serie som noen anbefaler ender det bare med at jeg stopper etter første episode fordi det er så kjedelig, haha.. Utålmodig much?

Noen som vet om en serie som er like morsom og bra som Modern Family, forresten? Har sett en sesong av New Girl, men tja.. den serien var bra, men ikke sånn wow-bra.

jeg vil gråte

Synnøve, my soon to be militær-babe!​Pååååål <3
Noen bilder fra tidligere i dag, hvor jeg dro på café med Pål og Synnøve, og så kom Guro en tur senere :-) Senere satt vi oss ut i sola og bare slappet av, og jeg tror helt seriøst dette er en av de få dagene vi har hatt med sol her i Førde denne sommeren?! (Seff var jeg rustet med pelsjakke som jeg vanligvis bruker på vinteren, nice one Kristine) Været her er deprimerende, haha. Alt jeg husker fra forrige sommer var at vi badet og solte oss hver eneste dag, mens i år ble jo alt godværet brukt opp før sommerferien. Heldigvis har vi fått en haug av magiske sommerfester og soldager i mai og juni. Rart hvordan man intenst lengter etter ferie, men så er det den tiden rett før ferie som faktisk er den aller, aller beste. Får helt frysninger av å tenke på hvor bra russetiden og tiden etter var... <3

Heldigvis er jeg plassert under sol og blå himmel med 35 varmegrader om ikke lenge! Jeg drar til Oslo på lørdag for et par møter, og så drar vi på søndag. Når jeg kommer hjem igjen har jeg EN dag til å pakke hele livet mitt ned i et flyttelass bakpå hengeren våres, og så... flytter jeg. Nesten. Oh my gooood. Tenk at dette er en av mine siste dager hvor jeg fortsatt bor hjemme.. Takk for tips om fine plasser å jogge i natur i Oslo forresten, det setter jeg stor pris på! Men ååh, ingenting kommer til å kunne måle seg med det å bare snøre på seg joggeskoene og jogge opp til fjellet som bare ligger et steinkast unna huset mitt. *Knust hjerte*

Herregud jeg ble AKUTT sentimental av å skrive denne bloggposten!! Nå vil jeg bare gråte!!

onsdag

adlink

Dress from Nelly HERE

I dag var jeg bare i helt ræva humør når jeg våknet. Og jeg... aner ikke hvorfor?! Noen dager er bare slik, og da gjelder det å gjøre det beste ut av det. Så jeg tok på meg kjole i dag, og følte meg hakket bedre allerede etter det. Hehe. Var og tok noen antrekksbilder på dette flotte stedet i sted, jeg prøver nemlig å utnytte mest mulig av naturen rundt meg før jeg flytter. Åh, jeg kjenner hjertet mitt synker litt når jeg tenker på det... Elsker å ta bilder på slike landeveier, det er så fiiiint.

Nå sitter jeg her og venter på at mobilen skal lade ferdig slik at jeg kan dra til byen for en lunsjdate. Bladde gjennom VG nå for noen minutter siden og så at Knut Arild Hareide hadde gått i Oslo Pride for homofile, og dagen min ble igjen hakket bedre. Aaah, you go Hareide! At han er partileder for KrF betyr vel ikke at han ikke kan støtte homofile sine rettigheter og vise solidaritet. Når folk begynner å sutre på grunn av det og si at de er skuffet over han... Uuugh, jeg tror ikke jeg trenger å si så veldig mye mer enn at det irriterer meg mer enn de nye kvisene mine. Og de nye kvisene mine irriterer meg jævlig. Vi er i 2016. TO TUSEN OG SEKSTEN.

jeg var ikke avhengig

Dag 4 uten Pepsi Max.

I alle år har jeg trodd at jeg var avhengig. "Pepsi Max er ikke bra fordi det er så avhengigshetsskapende", altså, hvor mange ganger har man vel ikke hørt folk si akkurat det. Ser ut til at det var feil, haha. Jeg mener det, jeg har drukket PM HVER eneste dag, utenom dagen derpå og når jeg har vært ute og reist. Når jeg tok fatt på denne 1 week challengen her trodde jeg at jeg kom til å gå på veggen og få abstinenser, men jeg har helt ærlig ikke tenkt noe over det, haha. Den første dagen var det litt rart, sikkert på grunn av koffein-mangel, men etter det har jeg bare drukket vann og levd... normalt??? Overraskende, altså!

Sååå, hva kan man konkludere med? Jeg tror brusdrikking er en vanesak, og ikke en avhengighet. Kroppen min skriker ikke etter brus, det er egentlig i hovedsak "kosen" med det som frister. Nå kan det jo hende at jeg kjenner suget etter brus senere da, men jeg skal i alle fall klare 1 uke. Planen er å holde meg unna i 3 uker sånn egentlig, for å sjekke om det gjør noe forskjell på mageproblemene. Kanskje jeg til og med... slutter(???!!!!). Altså, hør på meg!! Det er dronninga av Pepsi Max som taler her, haha.

Kanskje dette motiverer noen der ute som er like "avhengig" som jeg var?!

bank i bordet

adlinkDress from Nelly HERE

Pizza time with my family!

I går laget vi to deilige pizzaer og samlet oss i stua med Modern Family på skjermen. Perfekt!! Vi prøvde oss på en ny variant som jeg av en eller annen grunn vil kalle middelhavspizza... hahah?? Den var i alle fall sykt god! Lag en hjemmelaget bunn, smør tomatpuré utover og fyll med rødløk, sopp, mais, pepperoni, svarte oliven og ost. Sprø, crunchy og smakfull, akkurat slik jeg liker det! Senere på kvelden dro jeg til Guro hvor kjøpte inn litt godis og så skrekkfilm. Jeg har gått og sagt til alle den siste tiden at jeg "ikke synes noen av skrekkfilmene som blir laget nå for tiden er skumle", her refererer jeg blant annet til The Conjuring 3 som jeg synes har blitt skrytt så INNMARI høyt opp i himmelen! Det var en skvette-film, that's it. Jeg fatter ikke at folk kan synes indre demoner og sånt crap er skummelt??? Not to be a hoe liksom, men det finnes jo ikke realistisk eller skremmende overhode?

MEN.

Vi så The Invitation i går. Psykologi, realistiske hendelser, ikke noe overnaturlige greier, ja, den var jævlig rett og slett. Haha, anbefaler å se den med vennene dine om dere har lyst å få litt spenning i ferien. Nå er det jo så klart litt forskjellig hva som trigger frykt til hver enkelt, men slike type filmer synes jeg i alle fall er sååå skummelt. Når det som skjer i filmen kunne skjedd på ekte, liksom.

i min egen verden

adlinksPlaysuit HER, smykke HER

Er det noe jeg alltid har elsket, så er det å lese romaner. Jeg har lest så innmari mye bra opp gjennom årene, og det beste med nettopp det? Bøkene blir på en måte en del av deg. Det høres kanskje helt sprøtt ut, men når jeg leser en bok blir jeg helt oppslukt i den, så oppslukt at når jeg er ferdig med siste side, er historien og personene fortsatt en del av meg. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; vil du bli smart, les bøker. Har dere lest Cecilia Samartin sine romaner, forresten? Om ikke, dra til nærmeste bibliotek og få fatt i dem, og les dem på stranden i sommer. Dere kommer ikke til å angre.

På barneskolen leste jeg alltid i senga en time før jeg la meg, men nå som jeg har blitt eldre har jeg liksom aldri tatt meg tiden til det. Det handler vel litt om at jeg sliter med å finne ro til det også.. Men nå! Nå er det ferie, og jeg har tatt fatt på En himmel av brev. Noen som har lest den? Skal definitivt sørge for å ha med meg bok til varmere strøk også, ingenting slår det å ligge på stranden med en god roman mens man sipper på en boksbrus. *Kremt*. Vann, så klart.

legebesøk

adlinksSunnies from Nelly here, shoes from Nelly here, top from Nelly (sold out), jeans Bik Bok

Hey og god mandag! Jeg stod opp 08:00 i dag for å dra til legen, hvor jeg fikk tatt utvidet blodprøve for å sjekke om det kan være betennelse i tarmen, stoffskifte, glutenallergi, ja, litt av hvert. Føles veldig deilig å ha det unnagjort! Fikk også resept på Movicol som mange av dere anbefalte, så nå håper jeg det funker, eller at blodprøvene gir meg svar på noe :-) Tusen hjertelig takk for alle tipsene dere har kommet med forresten, det varmer! Nå skal jeg slutte å lese på nett, for det gjør meg bare helt gal i hodet. Satt og leste på forskjellige forum her om dagen, og jeg følte jeg ble dratt i ALLE retninger. Spis mer fiber, helst grovt brød. Hold deg unna brød. Hold deg unna med alt som inneholder gluten. Ikke spis frukt. Kanskje du får i deg for lite frukt. Drikk kaffe. Kaffe kan gjøre det verre. Altsååå?! Man blir jo bare helt sprø av å lese på nett.

Over til noe annet. Dere! Jeg går faktisk på min dag 3 uten Pepsi Max. Haha, shit. Det går jo overraskende fint. Til dere som lurer på hva jeg erstatter med brusen, så er svaret så enkelt om vann. Vann, vann, vann. Merker faktisk jeg føler meg mye mer opplagt i hodet :) Hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle klare å gå mer enn 1 dag, men her er vi jo! Woho, kanskje det hjelper noen der ute med en eller annen avhengighet?

mine planer for sommeren 2016

Kypros 17-26. juli
Om ikke mange dager tar jeg fatt på sommerens første eventyr, nemlig til Kypros! Jeg drar sammen med Veronika og hennes familie, pluss et par av hennes venner. Vi skal bo i feriehuset vi bodde i påsken 2015, her var det sååå koselig med basseng rett utenfor døren og alt, så denne turen gleder jeg meg ufattelig mye til. Soling, strand-liv, palmer, god mat, solnedgang... AAH, dette trenger jeg så inderlig nå!


Jeg flytter fra Førde til Oslo

Etter å ha bodd i en liten by i 19 år skal jeg nå starte på et helt nytt kapittel i livet mitt, i Oslo. Mamma, pappa, broren min og jeg kjører til Oslo med flyttelasset våres i slutten av juli :-) Og ja, jeg skal så klart fortelle dere om leilighet og alt når den tid nærmer seg!Surfecamp i
Portugal med LaPoint 7-14. august
(Sponset tur) Denne surfecampen skulle jeg og Veronika på i fjor, men det ble avlyst, så DENNE sommeren skal vi lære oss å surfe! Vi setter snuten mot Portugal sammen med LaPoint, og jeg gleder jeg sååååå mye! For det første har jeg aldri vært i Portugal før, for det andre har jeg aldri surfet før. Vi begynner selvsagt med level 1, slik at vi får lært det grunnleggende. Jeg elsker å begi meg ut på helt nye ting, og at det er i Portugal... på et surfebrett... med en hel gjeng andre surfere, vel, det er HELT ok. Hehe. Har mange venner som har dratt med LaPoint både her i Norge og til de utenlandske destinasjonene deres, og jeg synes campene virker så innmari koselige! Det kunne ikke passet bedre at jeg får dra hit sammen med min reisepartner #1, Veronika. Gleder meg til å ta en kald øl på kvelden etter mange timer i bølgene, hehe :-) Kanskje jeg skal ta rastafletter og bli megabrun i samme sleng, så er jeg den ultimate surfebaben?

Les mer om LaPoint, destinasjonen Portugal og level 1 surfekurs ved å trykke inn på linkene :-)


Findings festival 19-20. august

Før sommerferien er over skal jeg så klart på festival! Siste helgen i ferien braker det løs med Findings, og jeg drar dit med flere av vennene mine. Denne helgen skal vi sjekke inn på hotell i Oslo (selv om jeg nettopp har flyttet dit, haha) og feste som om det ikke finnes noen i morgen. Nei da. Jo da!! Jeg skal kle meg skikkelig festival-ish (hvis det er fint vær vel og merke...), må jo benytte anledningen de gangene man faktisk er på festival :-) Fikk en god dose inspo fra årets Coachella, ja!Dette er det som er 100% bestemt og bestilt, i alle fall. Jeg har sinnsykt lyst på enda en sydentur, så det er mulig det blir en spontantur med venner :-) Og så har jeg sinnsykt lyst å dra på hyttetur, bade i Norge og ja, rett og slett bare nyte norsk sommer. Frem til nå har vi ikke vært så veldig heldige med været her jeg bor, så jeg krysser fingrene for finvær senere i sommer!

å gå sminkefri på butikkenEr du alltid pyntet når du skal på butikken? var det en leser som spurte om. Hah, jeg lover dere. Det er oftere man ser meg uten sminke enn med sminke på butikken. Men jeg skjønner at det gjerne kan oppfattes som at jeg alltid er stæsjet opp til enhver tid, men vi må lære oss at sosiale medier er sosiale medier og ikke virkelighet. Det er jeg blitt veldig flink til i det siste. Altså, selv om mystory-feeden min er full av snaps fra festival, betyr det ikke at alle er på festival. Dette gjelder egentlig alt. Tidligere "slet" jeg med at jeg ikke klarte å slappe av hjemme en kveld, fordi jeg trodde alle gjorde noe. For du ser på mystorien din, ikke sant? Folk fester, folk er på roadtrip, folk er ute og reiser, folk trener, alle gjør noe. Snapchat-feeden din er ikke alle. Snapchat-feeden din er de som gjør noe akkurat der og da. Det er ENDA flere som ikke gjør noe, og slapper av med en serie på Netflix i senga akkurat slik som deg. Men du ser det ikke, for de snapper det ikke. Skill mellom det.

Haha, det er så ironisk, alt dette med teknologi. Vi tror vi blir smartere og at menneskeheten har kommet så innmari langt i utviklingen, men vi blir pokker meg bare dummere og dummere.

Nå sporet jeg litt av her, som vanlig. Poenget er at jeg elsker elsker ELSKER å gå uten sminke. Føler meg faktisk mye mer ren uten all den foundationen og vippene som flyr hit og dit, hah. Det tok litt tid å komme hit, da. Før MÅTTE jeg minimum fikse brynene, ha på concealer og rette håret om jeg skulle ut i offentligheten, nå står jeg opp om morgenen og drar på butikken uten å se meg i speilet engang. Husker jeg møtte opp ganske ufresh på skolen en dag, og en lærer av meg sa at hun synes det var... ja, kult, for hun trodde at jeg var den type jente som måtte se bra ut til enhver tid. Det forstår jeg jo, for jeg gikk jo alltid med sminke på skolen, gjerne rød lepper og full pakke. Men det er sånn jeg er. Et kontrast-menneske uten like. Jeg elsker å stæsje meg opp og stå timesvis foran speilet og garderoben, like mye som jeg elsker å gå ut døra uten å ha sett hva som i det hele tatt foregår i trynet mitt.

Løpeturen ble avlyst, her på Vestlandet er jo regnbyene like hyppige som brusdrikkingen min. Jeg bestemte meg for å se på det til en mulighet for å ta en etterlengtet styrkeøkt på treningssenteret med mamma, det fristet lite i forkant men shit, så godt humør vi ble i etterpå!

nam!

Har dere sett de nye Biola-smakene i butikkhyllene?! (Føler jeg gjør gratis reklame for en rekke matprodusenter nå, haha...) Jeg var innom butikken i går og hadde tidenes seierdans inni meg når jeg så at man fikk kjøpt Biola med både kokos- og mango-smak!!

Genseren min er fra Nelly, men den er utsolgt ser det ut som.

Et lite tips: Biola inneholder mange viktige melkesyrebakterier, så om du sliter med magen anbefaler jeg deg et glass om dagen!

Den med kokos var heeeeelt syk! Jeg drakk halve greia i bilen før jeg hadde kommet meg hjem, haha. Tenk så mye godt man kan lage med den! Jeg skal i alle fall prøve meg på smoothie og frokostblanding. Synd den er limited edition, det er så typisk :-(Nå skal jeg drikke opp vannflaska mi, knyte på meg joggeskoene og komme meg på en løpetur. 24 timer uten Pepsi Max!

stopp på Pepsi Max!

Okey dere, gjett hva.. Jeg skal begi meg ut på en liten challenge! Som dere vet drikker jeg Pepsi Max så og si hver dag, og dette har jeg gjort i et par år nå... Så jeg skal prøve meg på en brusfri uke. ÆÆÆÆ. Dette var noe jeg fikk innfall om nå for et par timer siden bare - jeg sliter jo med mageproblemer og jeg nekter å ikke "komme tilbake til meg selv", haha. Mest sannsynlig er det bare tarmen som er satt litt ut av spill etter et stressende halvår, med mye jobb, skolearbeid, reising og alkohol. Jeg har aldri hatt bivirkninger av å drikke Pepsi Max, men det KAN hende at de kunstige søtningsstoffene og kullsyren ikke er bra for magen min. Så, jeg gir det i alle fall et forsøk!Jeg skal være brusfri i 7 dager. Det betyr null Pepsi Max, null kullsyre-vann, null sukkerbrus, ja, jeg skal bare drikke vann og annen "normal" drikke.

Spørs om jeg klarer dette, da! Jeg ER avhengig, det vet jeg inderlig godt, så dette kommer til å bli en hellah vanskelig uke. Pepsi Max-lovers dere ute, dere vet hvor stor rolle PM har i livet når man er avhengig... Det er liksom bare så sinnsykt digg å synke ned i sofaen etter middagen med et iskald glass. Aaaah... Men herregud, dette må jeg klare! Blir spennende å se om det har noen effekt :-)


 

damn it

Hey dere! Beklager litt vag blogging i går. Jeg hater å prate om sykdom her på bloggen fordi jeg vet hvor lite interessant det er å lese om at en blogger føler seg dårlig, men det er i alle fall forklaringen min. Som jeg har pratet om tidligere har jeg slitt mye med mageproblemer (treg mage) i et par måneder nå, spesielt når jeg er ute og reiser eller drikker alkohol. Jeg trodde det hadde gitt seg, men de siste dagene har det bare blitt enda verre. Ingenting funker! Det er så frustrerende når man har prøvd alt: drikke mye vann, spise fiberrik mat, trene/bevege seg, medisin på apoteket, avføringstabletter, drikke kaffe, spise svisker - ingenting, absolutt ingenting funker. Det føles ut som om jeg bare må leve med det...? For de fleste høres kanskje det å ha treg mage ikke noe spesielt problematisk ut, men det ødelegger virkelig hverdagen når man går rundt og føler seg full i magen hele tiden. Jeg har aldri i hele mitt liv hatt mageproblemer før dette... skulle ønske jeg satt mer pris på det den gang da.

Så, det blir legen på meg på mandag, selv om jeg hater å dra til lege og føler de sjelden har noe bra å komme med. Skal prøve å få bloggingen til å gå som normalt :-) Problemer med magen veldig normalt, men mange unngår likevel å prate om det dersom det plager dem, så jeg håper kanskje det kan hjelpe dere der ute i samme situasjon. Jeg leser så mange blogger hvor alt ser PERFEKT ut til enhver tid, og selv om livet mitt er bra vil jeg at dere skal vite at jeg ikke danser på roser hele tiden :-) Langt ifra, haha!

Hvor fint er det ikke med slike fotlenker, forresten??! Gleder meg til å bruke det i syden, woho! Enn at jeg fortsatt kaller det "syden" haha.. Er det innafor?

new sunnies

adlink

Se hva jeg nettopp klikket hjem i posten! Hååper de kommer frem i tide til Kypros-avreise.

Quay sunglasses fra Nelly til 449 NOK HER!

JEG FÅR OFTE oi shit her er caps lock fortsatt på ja. Jeg får ofte solbrille-spørsmål her på bloggen. Altså, jeg er jo selveste dronninga av solbriller vil jeg tørre å påstå, nei da (jo da), jeg er i alle fall veldig glad i å bruke det. Altså, forrige gang jeg brukte solbriller for å faktisk beskytte meg mot solen...? Det må ha vært i sånn.... 2004. Det er mitt favoritt-tilbehør uten tvil - det kan liksom piffe opp ethvert antrekk! Jeg er faktisk veldig nøye på hvilke type solbriller jeg bruker til ulike antrekk, så det er ikke sånn at jeg bare røsker med meg det første paret jeg finner akkurat, hehe.

En stor brøkdel av samlingen min er fra Ray-Ban, men for noen kan det merket bli litt dyrt, så jeg tenkte å tipse dere om Quay. Det er et australsk merke som selger sinnsykt fine solbriller, til en litt rimeligere pris. Du får kjøpt en del av dem på Nelly - det var der jeg kjøpte mine, så da slipper dere å betale noe for frakt :-) Bare et lite tips nå som sommeren er her!Gleder meg til de dumper ned i postkassen! Har siklet på dem så lenge :-)

det verste jeg har gjort så langt i år

Hey dere! Som jeg sa i forrige bloggpost; i dag var dagen for å kjøre trappeintervall. Så jeg kjørte avgårde i dag tidlig, med musikk i bilen og vinduene åpne - ja, jeg gledet meg. Jeg pleier å løpe opp en trapp som vi har i starten av en bysti her i Førde, og den er, for å si det mildt, ganske bratt. Og lang! Jeg bruker å kjøre 8 repetisjoner, og det høres i grunn ganske enkelt og fort gjort ut, men dæææven. Dette må være årets treningsøkt så langt!!! Fy søren så VONDT det gjorde i beina de 3 siste rundene!

Men etterpå?! SÅ deilig. Herregud, jeg må virkelig innføre kondisjonstrening i hverdagen min igjen, for det gjør meg i så innmari godt humør. Da jeg var ferdig var det rett avgårde på butikken og handle inn ingredienser til en salat jeg satt sammen i hodet mens jeg løp, haha. Tunfisk-salat! Det jeg brukte var isbergsalat, cherrytomater, tunfisk, soltørkede tomater, kesam, søtpotet-terninger (her forklarer jeg hvordan jeg enkelt lager det), små mais-kolber og brokkoli. De to sistenevnte stekte jeg i stekepanne med litt olje og krydder før jeg mikset det sammen med resten av ingrediensene. Kombinasjonen her var rett og slett bare nydelig! SÅ mange gode smaker, og alt stod liksom i harmoni til hverandre! Haha :-)

nye morgenrutiner

Wow, mye respons på gårsdagens innlegg, og det synes jeg er gøy! Det var forresten veldig kult å se at mange kunne si seg enig i det jeg skrev til tross for at de selv er veganer. Det er viktig å ikke dra alle over en kam, uansett om man spiser kjøtt eller ikke :) Så også at det var en del som nevnte at respekten skal være gjensidig og at de som spiser kjøtt ikke skal være spydige mot veganere, og det var jo det hele innlegget handlet om - gjensidig respekt. Akkurat i denne omgang tok jeg for meg _de veganerene_ som ikke respekterer de som spiser kjøtt (her ser du jo veldig godt hvem som føler seg truffet), men det utelukker jo ikke at de som spiser kjøtt skal respektere veganere.

God morgen, forresten!

I dag startet jeg dagen med min mine faste mageøvelser som kun tar 8 minutter. Eller, jeg kjører dette annenhver dag, og det har jeg faktisk gjort i snart en måned nå. Med unntak av eksamen og litt reising, hehe. Jeg er den personen som MÅ gjøre det på morgenen, jeg orker rett og slett ikke å gå å tenke på at jeg må gjøre det hele dagen.

Siden det bare tar 8 minutter gidder jeg aldri å ta på meg treningsklær... Så joggebukse og BH, det funker. Hehe.

En annen morgenrutine jeg har fått den siste tiden er å starte dagen med et glass sitron-vann! Jeg drikker det med en gang jeg våkner, og det er skikkelig forfriskende og deilig. Anbefales!

I dag tenkte jeg å prøve meg på trappeintervall. DET er lenge siden! Får meg nesten aldri til å gjøre det fordi jeg får melkesyre i beina bare av å tenke på det, men fytti rakkern så god trening det er. Vel, her gjelder det å tenke minst mulig og heller bare komme seg avgårde før man rekker å komme på gode nok unnskyldninger for å ikke gjøre det. Haha, slik tenker jeg hveeeer gang!

fanatiske veganere

Dette er noe jeg har tenkt veldig lenge på, og som jeg har hatt mange samtaler om med venner - men som jeg aldri har pratet om på nett.

Fanatiske veganere.

obs! jeg prater IKKE om alle veganere! but if the shoe fits; this is for you.Det siste året har den vegetaranske og veganske livsstilen fått vind i seilene. Kjøttindustrien har blitt et issue, det er blitt er tema som er satt på dagsorden. Vi vet mer enn vi gjorde før. Og det er bra! Å spise kjøtt er egentlig en ganske dårlig utnyttelse av ressurser - det er noe som er veldig logisk, men som jeg likevel ikke har tenkt over før det siste året. Tenk for eksempel hvor mye korn det kreves for å fore en okse, i forhold til hvor mye kjøtt vi får.

At folk velger å gå for et vegansk kosthold av miljømessige årsaker eller fordi de ikke støtter slakteindustrien - flott. Bra at du bryr deg! Selv kommer jeg fra en familie som spiser en helt normal mengde kjøtt. Kanskje litt under normalen, til og med? Vi spiser fisk flere ganger i uka, mange av middagsmåltidene våre er uten kjøtt (altså, i en periode hadde vi pannekaker 3-4 ganger i uka...), og når jeg tenker meg om spiser vi ganske sjeldent rent kjøtt. Forrige gang jeg fikk servert biff på tallerkenen her hjemme var da vi feiret 15 års bryllupsdag for mamma og pappa i 2014, liksom. I det siste har vi forresten begynt å eksprimentere med noen kjøttfri måltid her og der, fordi vi vet at det gjør godt for miljøet, men også fordi det er gøy å utvide horisonten i matveien. (Den siste tiden har jeg som dere kanskje vet, fått fullstendig dilla på hummus og søtpotet-fries!!!)

MEN, vi har kjøttdeig i fredagstacoen vår. Jeg har skinke på skiva mi om morgenen. Og vet dere hva? Det må da søren meg være lov det også. Jeg respekterer de som avstår fra kjøtt (og eventuelt meieriprodukt), men burde ikke denne respekten da være gjensidig? Jeg har rett og slett ikke tellingen på mange ganger jeg har fått slengt dritt etter meg i kommentarfeltet fra sinte vegetarianere/veganere (som oftest veganere) etter å ha spist et måltid med kjøtt i. "Har du ikke et hjerte?", "Bryr du deg ikke om miljøet?", "Fatter ikke at du kan poste bilde av kjøtt på bloggen, du burde være et bedre forbilde" - lista er lang. Det er denne delen av veganer-trenden som irriterer meg. Jeg har ingenting imot at folk velger å ha et slikt kosthold, men jeg har noe imot at folk TVINGER andre til å bli veganere og setter et "du er et dårlig menneske"-stempel på oss som spiser kjøtt.

Så det er der vi er nå? Gode mennesker er veganere, dårlige mennesker spiser kjøtt? Hva med fattigdom? Sult? Økonomisk instabilitet? Korrupsjon? Smittsomme sykdommer? Migrasjon og flyktningskrise? Jeg er Plan-fadder - jeg donerer et par hundrelapper i måneden for å hjelpe et menneskeliv, men jeg driver likevel ikke heksejakt etter de som ikke gir bort penger i veldedighet. Å oppfordre? HELT greit. Å tvinge? Drive heksejakt? IKKE greit.

Kan vi ikke bry oss litt mindre om andre, og heller fokusere på oss selv? Jeg synes det er kjempefint at folk dropper kjøtt - jeg har faktisk blitt inspirert selv og har allerede postet et par vegetarianske oppskrifter her på bloggen. Men grunnen til at jeg har blitt inspirert er fordi jeg har sett fristende, veganske oppskrifter på matblogger og fordi jeg har lest nyttige og nøytrale artikler om kjøttindustrien, ikke fordi jeg har fått hatkommentarer om at jeg er et dårlig menneske fordi jeg spiser kjøtt. La folk kjøre sitt løp i sitt tempo, vær så snill. Per dags dato har jeg ikke nok informasjon om mat og ernæring til å kunne kjøre et vegansk kosthold og uten å ende opp med 6 ulike mangelsykdommer. Jeg bor også i et hus med 4 andre mennesker som jeg spiser middag med hver eneste dag, da er det ikke bare-bare å legge fullstendig om og droppe alt av kjøtt og meieriprodukt. Må det dessuten handle om å være veganer eller ikke-veganer, da? Jeg trodde poenget var å redusere mengden kjøtt vi spiser, og da er det vel det samme hva enn du kaller deg, så lenge du er med på å bidra. Det er ikke et enten/eller-valg hvor man må velge mellom å ALDRI spise kjøtt, eller spise SYKE mengder kjøtt. Det går an å ikke være veganer og likevel ikke hive i seg 950g biff hver dag.

new playsuit

adlinks
Playsuit fra Nelly HER, sko fra Nelly HER

Good morning! I dag starter jeg dagen med å vise dere min nye playsuit, som ikke er annet enn helt fantastisk å ha på seg. Det føles som om jeg går i en silke-pysj!! Noe så deilig. Jeg tenkte å ha den med meg til syden, men lurer på om den kanskje blir litt for varm? Jeg fant faktisk ut at jeg drar til syden allerede neste uke. Dagene går i surr her, haha. Drar med familien til Veronika og noen venner av henne, og vi skal bo i feriehuset til besteforeldrene som vi ferierte i forrige påske. Denne gangen blir det litt varmere vel og merke, Kypros er nemlig sinnsykt varmt midt på sommeren. SPF50 skal i alle fall bli brukt hyppig i ansiktet der, ja! Visste dere at selv med solfaktor 50 kan dere bli brent? Etter bare 3 timer har ikke solkremen samme effekt lenger, ettersom man svetter den bort. Så for guds skyld, husk å smøre dere i sommer. Jeg vet hvor sinnsykt det frister å gå ned i faktor og få brunfarge med en gang, men du ødelegger huden din. Kanskje til og med for alltid. Så, you know what to do boys and girls!

Nå skal jeg møte Guro i byen, som nettopp er kommet hjem fra ferie. Wohooo, det skal bli så koselig! Vi skrives senere :)

noe så latterlig overfladiskBlæh ass, denne dagen kunne vært bedre. Dere er sikkert møkklei av å høre på meg mase om hud i hytt og pine, jeg er det selv for å være ærlig. Men ja... I dag har kvisene kommet på rullende bånd. God ferie lissåååm, Kristine :-) Altså... Jeg blir dratt mellom at jeg har fått et fanatisk forhold til hud etter iso-kuren min, og at jeg har grunn til å bli litt deppa når kvisene kommer tilbake. Det er bare det at... ALLE de som har slitt med kviser kan kjenne seg igjen i hvor helvettes irriterende det er. Jeg har alltid sagt til de som aldri har hatt noe problemer med huden: "Du aner ikke hvor heldig du er. Du aner virkelig ikke". Men slik er det vel med alt. Alle sliter med sitt. Jeg tror folk sikkert tenker sånn om meg når det gjelder mat; at jeg ikke aner hvor "heldig" jeg er som har kunne spist det jeg vil hele livet uten å legge på meg. Jeg tar det for gitt, og det gjør sikkert de som har hatt fin hud hele livet også.

Men når jeg begynte på iso-kuren? Hver eneste morgen jeg stod ved speilet var jeg takknemlig for å ha fin hud. Det var en drøm som hadde blitt til virkelighet. Jeg likte å se meg selv i speilet, jeg slapp å bekymre meg for at sterkt lys eller sola viste alle prikkene i huden - for huden så fin ut uansett, jeg trengte ikke legge ny sminke i løpet av dagen for den holdt seg fin helt til dagen etterpå, jeg trengte ikke stå og pille på nye kviser hver eneste kveld, reising, lite søvn, alkohol eller kosthold påvirket ikke noe som helst, ja, huden min glødet til enhver tid rett og slett. Så BAAAM. Der var vi på'an på kvisekjøret igjen. Modellmammaen min har etterspurt nye digitals-bilder av meg i over en måned nå, og jeg har ikke hatt en eneste dag uten arr og røde kviser i ansiktet, så jeg har bare utsatt, utsatt og utsatt det.

Det er ikke slik at jeg lever i en konstant hud-boble uten noe form for selvinnsikt altså, for jeg ser jo selv hvor teit dette har blitt. Jeg bare bekymrer meg så utrolig mye, og jeg vil ikke, men jeg klarer ikke å la være.

8 dårlige egenskaper jeg har● Husker små detaljer og gamle samtaler
Har det noen gang skjedd at dere kommer på en ting dere sa for 4 måneder siden? Eller noe dere gjorde? Det trenger ikke være en svær greie, men det kan for eksempel ha vært oppførselen min i 5 sekunder eller bare noe sånt som at jeg tok frem hånda for å hilse mens den andre personen skulle til å klemme meg. Herregud, det skjer SÅ ofte med meg. At jeg plutselig bare kommer på noe jeg har gjort eller sagt, og så dør jeg av kleinhet og lurer på hvorfor i all verden jeg må være så... klein av og til??? For noen minutter siden bare kom jeg til å tenke på en setning jeg sa for en stund tilbake siden, og jeg er ikke sikker på om de jeg pratet med fanget det opp engang, men innvollene mine vrenger seg av kleinhet og jeg får så lyst å gå tilbake i tid og endre det liksom. Haha, faen heller.

● Lar små ting ødelegge dagen min
Arg! Noen ganger blir jeg helt oppgitt over meg selv. En stor, rød kvise på kinnet? Jeg lover deg, dagen min er ødelagt. Det er jo helt latterlig, for det er jo helt normalt å ha kviser, jeg bare... blir så sur, og nedstemt. Frister heller bare å sitte på rommet og se Netflix helt til kvisen har gått bort.

● Klarer ikke å la ting ligge
Dette er litt samme som forrige punkt. Om jeg er på vei ut døra og ikke finner favorittsmykket mitt, går jeg ikke ut av døra før jeg har funnet det smykket. ALT må være på stell, til enhver tid. Kjempeslitsom og irriterende egenskap, som jeg prøver å jobbe med.

● Gråter når jeg er sur
Om jeg har en stor krangel med noen face 2 face begynner jeg nesten alltid å gråte. Tårene bare triller og jeg klarer ikke å kontrollere det overhode.

● Legger meg altfor sent
Jeg er aldri i seng før 23:30. Og når jeg først er i seng, må jeg sjekke mobilen i minst en halvtime, gjerne mer. At jeg kom meg gjennom videregående med så lite søvn som jeg har hatt de 3 siste årene er egentlig bare er mirakel. Haha.

● Lite selvstendig
... på restaurant!! Haha! Om jeg er ute og spiser HATER jeg å bestille noe som ingen andre på bordet bestiller. Om jeg bestiller samme som i alle fall én annen og maten er jævlig vet jeg i alle fall at jeg ikke er alene. Dette bunner i (traumatiske) middager med familien i syden opp gjennom årene, tror jeg. Det var SÅ typisk at Håkon fikk bedre mat enn meg, og slike ting gjør meg så innmari sur. PS: HVORFOR KAN IKKE RESTAURANTER HA BILDER AV RETTEN PÅ MENYEN???? ER DET SÅ VANSKELIG?

● Husredd
... ekstremt husredd. Kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har sovet alene hjemme i løpet av mitt snart 20 år lange liv. Å flytte ut gruer jeg meg overraskende nok ikke til overhodet da, det er bare det at det er så ekkelt å være alene i et stort hus.

● Treg til å sminke meg
Jeg bruker evig lang tid på badet. Det kommer egentlig ikke av at jeg bruker så innmari mye sminke, men fordi jeg er såååå treg og lite effektiv. Kan bruke 20 minutter på å legge eyelineren, bare. Når jeg gikk på skole brukte jeg ca. 30-45 min på å sminke meg sammenlagt, tror jeg.

åja, så du er avhengig av Pepsi Max?

adlinks


Sko HER, skjørt Verge Girl, solbriller Ray-Ban (her!), genser Nelly (utsolgt, men du finner en lignende i grå HER)

Her har dere meg i dag! Jeg har følt meg skikkelig ufresh de siste dagene, blant annet fordi jeg har begynt å få kviser igjen - noe som stresser ræva av meg fordi jeg er redd for å komme tilbake dit jeg var. Dum som jeg er har jeg selvfølgelig pillet mye på disse kvisene også (jeg klarer seriøst ikke å la være, MÅ få den jævla guggen ut), som har gjort situasjonen verre enn den trengte å være. Men ja, poenget var i alle fall, tross dette, følte jeg meg skikkelig fresh i dag i det minste. Har såååå innmari lyst å starte på iso igjen, men jeg gidder liksom ikke å dra til hudlege og betale en 1000-lapp for en time når jeg mest sannsynlig ikke får lov å starte på ny kur igjen uansett. Han snille hudlegen som var her i Førde har flyttet :( Så da må jeg til Bergen, og jeg har på følelsen at jeg ikke kommer spesielt langt der med å sitte å sippe over at jeg MÅ ha fin hud om jeg skal kunne gjøre modelljobber. Det er jo en ufattelig sterk kur også som ikke er sunn å stå på, men åhh.. Blæ. Har jeg noen lesere som har tatt to kurer?

Uansett! Jeg våknet i dag morres og hadde et helt sinnsykt sug etter brus... og jeg var TOM. Det skjer ikke ofte. Så da var det bare å hive seg i bilen og kjøpe ny 6-pack på Bunnpris. Apropos det. Jeg var i møte i Oslo her om dagen, og da alle bestilte hver sin Pepsi Max på restauranten begynte vi å snakke om hvor godt det er og at alle var sååå avhengige. Hver gang noen sier til meg at de er avhengig av P-Max får jeg en sånn innvendig "ha-ha, faen". Ha-ha, faen, fordi de skulle bare visst. Åja, så du ha et glass Pepsi Max hver dag? Går ikke en eneste dag uten, nei? Vel, da kan jeg berolige deg med at det går ikke en eneste dag uten at jeg drikker 2 1,5-litere.

Kanskje du ikke er så avhengig, likevel.

Nå skal jeg starte på flaske nr. 3 i dag.

jeg trenger det så sårt

Photographer: Tony Ottosson / Clothes from DM Retro

Some more photos from Dubaaaai! Jeg er så reisesyk at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Tror faktisk ikke jeg har vært utenlands siden... Dubai? Det føles som om sommeren bare glir forbi øynene mine når jeg ser alle som er i syden på mystory, selv om jeg innerst inne vet at min tid kommer. Jeg har faktisk 2 sydenturer i vente! Håkon og kjæresten kom hjem i går, så vi ble sittende å prate shit på kjøkkenet til klokka 3 i natt. Jeg og Håkon har lekt litt med tanken om å dra på en god, gammeldags sydentur, litt sånn som vi gjorde da vi dro til Mallorca for et par år siden. Du vet - starte dagen med frokostbuffét, ligge på stranda i timesvis, spille tennis i bikini, fikse seg og slappe av litt på rommet før man drar ut og spiser på en av tavernaene langs bryggen. Ååh, herregud, jeg trenger det så sårt. Kanskje det blir en hoppe-på-tur? Heldigvis er det ikke mange dager igjen før jeg vender snuten til Kypros med Veronika sin familie og noen venner av henne - det gleder jeg meg så innmari mye til :-) Sommereventyrene er ikke over etter det heller - I'll tell you about it soon!

lunchtips: vegetarsalat

Nå ble det brått litt mye mat og oppskrifter her på bloggen! Sommeren gjør meg så mye mer kreativ i matveien, først og fremst fordi jeg har bedre tid, men også fordi denne årstiden bare... er slik. Haha. Synes utvalget i butikkene er mye bedre om sommeren, og det får meg til å ville teste ut nye oppskrifter. Så vidt jeg har oppfattet liker dere når jeg deler disse oppskriftene med dere også?

I går laget jeg meg en skål med salat til lunsj, hvor jeg bare puttet oppi det som var fargerikt og det som fristet der og da, haha. Det tok superkort tid å lage, og de aller fleste ingrediensene har dere sikkert allerede i hus :-)THIS IS WHAT YOU NEED

♥ ØNSKET SALATTYPE (JEG BRUKTE RUCCOLA OG GRILLMIX-BLANDING FRA REMA 1000)
♥ TOMAT
♥ AGURK
♥ AVOKADO (KRYDRET MED SALT, PEPPER, HVITLØK OG CHILI)
♥ KESAM (HA OPPI STRIMLET AGURK OG PEPPER/HVITLØKSKRYDDER OG VOILA; DU HAR TZATZIKI)
♥ SØTPOTET

That's it! Her er det ikke mye som skal til, med andre ord. Søtpotetene er veldig enkle å tilberede:

1. Kutt opp søtpoteten i terninger
2. Fordel dem utover et stekebrett med stekepapir, hell over rapsolje og krydre med det du ønsker (jeg hadde salt/pepper/basilikum/grillkrydder)
3. Stek på 200 grader til de begynner å bli godt stekt i kantene. De skal være myke, så bare smak deg til om de er ferdigeSøtpotetene er SÅÅÅ gode! Definitivt noe jeg kommer til å spise mye av fremover. Et stort pluss at det bare er å hive dem i ovnen mens du lager klart det andre, det er jo bare utrolig lettvint :)


 

videoblogg: grønn smoothie

Good morning! Her i Førde regner det som bare det i dag, og dette vil dere sjelden høre meg si: jeg elsker det. Akkurat nå sitter jeg i senga med en rykende varm kaffe ved siden av meg og skriver en liste over ting jeg trenger til flyttingen. I går kveld fant jeg forresten tiiidenes fineste sengekappe som er på vei hjem til meg i posten akkurat nå. Gleder meg til å vise dere!

Men dere, nå er det på tide med en videoblogg her. Jeg har hatt lyst å prøve ut grønn smoothie i lang tid nå, så jeg tenkte, hvorfor ikke filme det?

et steg nærmere flytting

Heyyyy!

Hvordan har dere det? I dag har det regnet her i Førde, men helt ærlig gjør det meg ingenting, for da får jeg liksom gjort litt ting - som jeg aldri ville tatt meg tid til dersom sola stekte ute. Jeg vet ikke om jeg har fortalt det, men jeg har kommet ganske langt når det kommer til bolig i Oslo. YAS! Har ikke signert enda, men we're getting there. Jeg vil heller fortelle dere om det når ting er helt i boks, men jeg ville bare nevne det, for jeg har sett at noen av dere har lurt på det. Herregud, dette er så spennende! Jeg driver og kikker på IKEA akkurat nå, har nemlig veldig lyst på en PAX-løsning når det kommer til garderobe. Oppbevaring av klær har seriøst vært et evig mareritt for meg de siste årene, jeg har ikke orden i det hele tatt. Sånn som ting er nå kaster jeg bare klærne inn i skapet og har en sånn ca. anelse om hvor de ulike plaggene ligger. Hah. Men PAX ser jo både sykt bra ut og er innmari praktisk. Ååh, jeg gleder meg sånn til hele denne flytteprosessen! Det blir gøy å ta dere med også :)

Dere ser hvilket humør det går i her!! Haha.Her er noen bilder fra videoblogg-innspillingen i dag! Dere ser kanskje hva den vil handle om? Skal begynne å redigere den i kveld, så den kommer sikkert i morgen.

Hmm... Litt skeptisk her, ja.

to baller med fett

Her om dagen hadde jeg en samtale med en kompis om pupper. Dere jenter er altfor obsessed med pupper, avsluttet han.

Jeg tror vi er det, jenter. Når ble egentlig pupper en så big deal? Altså, det er jo bokstavelig talt to baller med fett, med en nippel plassert på midten. Noen har store, noen har små. Noen sine henger kanskje litt? Mine henger ikke, men til gjengjeld er de veldig små. Så små at det av og til kan føles som om jeg ikke har pupper, men brystvorter, bare. Men jeg lever et godt liv, likevel. Kanskje jeg har et lite "pokker heller"-øyeblikk når jeg står på prøverommet og prøver en bikini som ikke fikk puppene mine til å se bra ut, men så går jeg ut derfra, glemmer det av og fortsetter dagen min. Livet mitt sirkulerer ikke rundt puppene mine.

Hvor mange ganger har ikke pupper vært et samtaleemne i gjengen din? Hun ene mener hun har for store. En annen liker størrelsen, men ikke fasongen. Jeg er hun som skyter inn "vel, jeg HAR ikke pupper engang". Jeg kjenner jeg blir irritert av meg selv. Hvorfor må jeg si det? Hvorfor må jeg snakke meg selv ned? Hvorfor sitter vi egentlig og prater om noe vi ikke kan gjøre noe med?

Gjør deg selv en enorm tjeneste. Elsk deg selv. Lær deg det, og jeg lover deg at livet ditt vil bli ufattelig mye enklere. Si til deg selv om morgenen før du går ut av døra at, hey, i dag ser jeg faktisk sykt bra ut! For meg skal det ikke mer til enn at jeg kjøper en fin BH som fremhever det jeg har. Husker dere da jeg fortalte at fant en BH for noen uker siden som bare satt som et skudd? Jeg følte meg så fin i den, og det var så deilig. Folkens, det handler om å være en god venninne mot seg selv. 

Kjole herfra :) Jeg digger den. Åh, og smykket finner du her(adlink)

fortsatt sliten etter skoleåret

adlink

DAGEN I DAG

I dag har jeg prøvd de nye klærne mine som jeg bestilte fra Nelly. Den følelsen når alt passer! Ikke sant det er herlig? Jeg hater å måtte sende ting i retur, så om klær ikke passer ender jeg som oftest opp med å bare la dem ligge her hjemme.. Dårlig av meg, I know. Men ja, alt passet så jeg slipper å måtte ta stilling til det i alle fall, og nå er jeg klar for sommer, sol og fint vær. Jeg gleder meg til å reise utenlands og ta bilder litt andre steder enn bare her i Norge. Det er alltid gøy med variasjon!

Skoene finner du her, forresten. Såååå nydelige, da! Jeg trenger slike når jeg skal til syden, hos meg står det liksom mellom high heels og Adidas-slippers. Hehehe. Fint med en mellomting! Jeg viser dere alle klærne på ganske snart, forresten.

(Kjolen finner du her!) Jeg har også gjort en del husarbeid i dag. Jepp, jeg må jo øve meg til jeg flytter ut! Denne sommeren har jeg lært meg å sette på kaffetrakteren og oppvaskmaskinen. Ikke galt det, vel? Selv om jeg egentlig tar sikte på å kjøpe meg en fancy Espresso-maskin med kapsler, i ekte Fotballfrue-stil. Skal plassere den rett ved senga mi.


Nå sitter jeg og koser meg med restegodteri mens jeg gjør litt jobb. Med "litt jobb" mener jeg at jeg ligger i senga med dyne over meg og svarer på mail sporadisk mellom Modern Family-episodene. Dette har vært en effektiv dag, tho! Jeg har fått krysset av mye på listen min. Vanligvis ville jeg vært ute og festet meg ihjel på dette tidspunktet på en slik dag, men jeg SETTER SÅ STOR PRIS på å slappe av for tiden. Tror dette er første gangen jeg har klart å "lande" skikkelig etter skoleåret, believe me or not men jeg er faktisk seriøs når jeg sier at jeg fortsatt er sliten etter russetiden og det siste halvåret generelt, haha. Jeg føler ikke engang behovet for å være sosial, for jeg vet at resten av sommeren kommer til å gå i ett, så akkurat nå nyter jeg bare det å være i mitt eget selskap og få ting gjort. Dessuten digger jeg å henge med meg selv, det er jo fantastisk deilig.

det er ikke galt å bli inspirert


Denne dama er jo helt rå! Valentina_muntoni heter hun på Instagram - et lite tips om dere trenger litt inspirasjon i feeden deres. Hun er eier av en nettbutikk med såååå mange fete klær at jeg ikke aner hvordan jeg skal klare å beherske meg. Som jeg sa her tidligere i uka, jeg digger denne rocka stilen! I tillegg har hun jo bare DEN kroppen. Jeg fant kontoen hennes på Instagram i går kveld og ble liggende i senga før jeg la meg og bla gjennom profilen hennes i seriøst en halvtime. HAHH... Stalker much. Men jeg elsker å se på andre sine bilder for å bli inspirert.

Og det er ikke noe galt. Mange vil sikkert si at det ikke er sunt å bli inspirert og ville "strebe" etter noen andre sin kropp eller utseende, men jeg tror det handler mye om hvor fanatisk man tillater seg selv å bli. Det er lov å være glad i seg selv og trives med den man er, og likevel bruke bilder som motivasjon for å bli en bedre versjon av seg selv. Jeg surfer for eksempel ofte rundt på nett når jeg føler meg uinspirert, både i klesveien, matveien og når det kommer til utseende. I dag tidlig heiv jeg meg rundt med et par styrkeøvelser etter å ha sett disse bildene - ikke fordi jeg hater meg selv og ikke kan fordra slik jeg ser ut, men fordi disse bildene inspirerte meg og fikk meg til å kickstarte dagen med trening. Og det var gøy, jeg koste meg!

Jeg har unngått å bruke ordene #goals og #drømmekropp her, fordi jeg vet at det ville fått enkelte til å reagere. Men om det er inspirasjon? Oh yes! Og det er ikke noe galt i det. I hvert fall ikke for meg.