hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

er det bare jeg som tenker slik?

Såååå glad gjør dere meg!!


I dag har det rent inn med fine kommentarer på alle sosiale medier, og det gjør meg så glad. Veldig gøy at dere likte videobloggen, og da tenker jeg ikke bare på de som ikke forstår norsk, men at dere norske også er okei med det. Wohoo!

Akkurat nå sitter jeg på kjøkkenbordet og prøver å avslutter dagens kontorarbeid. Jeg har jobbet i HELE dag! Pjuuh! Det var veldig mye å ta igjen på jobbfronten etter en uke på ferie, så i dag har jeg signert kontrakter, levert utkast av blogginnlegg til kunder, gjort regnskap, bestilt nye flybilletter (jeg har MAKK i rumpa som dere kanskje forstår...), avtalt møter for de kommende dagene, redigert ferdig videoen fra Hellas og forhåndssrevet innlegg til Dubai. Skulle kanskje tro jeg ville ha mangel på ting å fylle hverdagen min med i friåret mitt, men den gang ei - denne frøkna her kan å ta på seg arbeid. Og jeg elsker det! Jeg er så glad i å jobbe, enten det er med skole, eller jobb - som i mitt tilfelle er blogg. Selv om jeg var drittlei av skolen på slutten, var det liksom alltid godt å øve beinhardt til en prøve og bare komme på skolen og fullføre den med glans. Jeg blir bare deprimert og lei meg av å ligge i senga og se Netflix hele dagen, mens for noen er det kanskje deilig og avslappende. Jeg MÅ ha arbeid og kjenne følelsen av mestring. Det er det som driver meg, rett og slett :)


Om dere trenger en sang med futt i som gir motivasjon må dere forresten høre denne. Aaaah, klassiker! Dere kan tro jeg har fått hekta på sangene fra Mamma Mia-filmen etter Skiathos-turen, ja... Jeg har sittet og sett på behind the scenes på YouTube, liksom. NÅ har det klikka for a, tenker dere sikkert. Muligens. Den filmen får meg bare til å ønske så INDERLIG at jeg var skuespiller, hadde sangstemme og var med å spille inn Mamma Mia-filmen på Skiathos og Skopelos den sommeren 2008, sammen med Meryl Streep og Amanda Seyfried og de kjekke mannfolka... Tenk så sykt gøy det må ha vært, da!! Når jeg ser en film tenker jeg alltid på hvordan det har vært å spille det inn, hvordan de fikk til de ulike effektene, om det var kleint å spille inn den og den scenen osv.. Haha. Er det bare jeg som tenker slik?

English vlog!

Okay guys, my first video in English is here! FINALLYYYYY! Please don't jugde my English, haha. Let me know what you think - if this is something you want me to continue with :)

And don't forget to put on 1080p!

lalaria beach

Jeg og mamma valgte å avslutte de siste timene av ferien vår på denne stranden. Lalaria Beach! Det er et naturreservat, og den eneste måten man kommer seg hit er via båt. Etter båtturen vår rundt Skopelos trodde jeg at vi hadde sett de fineste strendene man kunne finne på disse to øyene, men der tok jeg feil. Lalaria var faktisk så fin at jeg ikke trodde mine egne øyne. Følelsen når båten ankom rullestein-stranden med det klare vanne var bare helt uvirkelig... Det gjorde nesten litt vondt i hjertet mitt, for jeg visste at dette var et sånt type øyeblikk som man bare kan lagre i hjertet. Man kan ta så mange bilder og fortelle så mye man vil om et slikt sted, men verken bilder eller tekst kan gjengi den magiske følelsen man får inni seg av å være tilstede på et slikt sted. Åååh! Jeg er så glad for at vi fikk en så perfekt avslutning på uka. Vi tok den siste båten som gikk den dagen, så dere kan jo bare tenke dere hvor idyllisk det var å bade i kveldssola her. Steinene var så runde, glatte, varme og rene at jeg solte meg rett på dem, uten håndkle. Luksus! Jeg og mamma kjøpte med oss oliven og masse annet snacks som vi lå og spiste mens vi speidet utover Egeerhavet i det sola gikk ned. Idyll på høyt nivå, altså. Om dere noensinne skal til Skiathos eller Skopelos, kan dere virkelig ikke gå glipp av denne turen! 12 små euro og du får et minne for livet.

Vi pratet forresten med noen av de lokale på øya, og de fortalte at Lalaria Beach egentlig er helt ødelagt, fordi det er så mange som har tatt med seg de store, fine steinene derfra. Det er jo naturreservat, så det er jo ikke lov... Litt synd, egentlig. Men jeg synes det var utrolig fint nå også, at det har vært enda finere enn dette kan jeg nesten ikke forestille meg.

her er jeg lykkelig

Er det et sted jeg bestandig er lykkelig, er det når jeg bader i havet. Det assosieres kun med gode minner - de utallige feriene med familien min da jeg var yngre for å ta et eksempel. Jeg og søskene mine kunne tilbringe timesvis i saltvannet, og kom ikke opp på land før det var lunsj. Loff-baguett med banan i, pluss en valgfri brus på boks hver. Hah, det var simpelheten i det som gjorde det så godt. Husker på den tiden da både jeg og broren min fortsatt ferierte med familien om sommeren, og vi alltid øvde oss på å ta så mange saltoer som vi klarte på rad i vannet. Jeg klarte 3 en gang! Det er jo sykt mye faktisk, haha.

Den barndoms-lykken er virkelig til å ta og føle på når jeg bader i havet. Du bare er, liksom. Deg og det enorme havet. Som jeg sa til mamma da vi var ute i vannet, omringet av asurblått vann; "Nå har jeg søren meg ingen bekymringer". Og jeg? Jeg har ofte bekymringer. Haha, dere skulle faktisk bare visst. Selv når jeg ikke har noe å bekymre meg for, bekymrer jeg meg. Tror jeg har blitt litt flinkere til å fase det ut i det siste. Etter skolen sluttet fikk jeg en frihetsfølelse jeg aldri har kjent på, noensinne... Ja, det føles kanskje litt skummelt i begynnelsen. Spesielt om du splittes fra vennene dine, familien din og den normale, trygge rammen du har levd i i årevis. Men jeg synes det er deilig å stå alene, og være uavhengig. For meg tror jeg at det er den eneste måten jeg kan finne meg selv på. Det er meg mot verden, og jeg elsker det.

PHOTOS FROM SKOPELOS


Nå er jeg hjemme i Oslo! Kofferten er pakket ut, vaskemaskinen er satt på, jeg har fått dusjet og fylt opp kjøleskapet. For de neste dagene, i alle fall. Om fire små dager stikker jeg til Dubai for en helt crazy gøyal jobb, som jeg gleder meg veldig til å fortelle dere mer om.
 

en eventyrlig uke


Da var det på tide å vende snuten hjemover til Norge etter en fantastisk uke på denne idylliske øya. Skiathos, I'll be back for sure! Vi sitter i resepsjonen og venter på at bussen skal komme og hente oss nå, så jeg tenkte å bare titte innom en siste gang før jeg er på norsk jord igjen.

I går avsluttet vi uken på perfekt vis... Se på dette vannet!!! Stranden!!! Hele stedet!!! Ææ! Jeg har MANGE bilder å vise dere, dette er kun en liten sneak peak. Tenkte å redigere bildene på flyet og starte på videoen fra turen :-)


Over og ut for denne gang! Neste gang vil jeg bo på naboøya Skopelos, tror jeg... Den øya har så mye fint å by på.

noe å ta opp rundt middagsbordet

For noen dager siden var det en gutt som kommenterte på Instagram-bildet mitt. En norsk gutt. Husker ikke helt nøyaktig hva han skrev fordi han slettet kommentaren, men noe ala "trodde hun var deilig, helt til jeg sjekket profilen" og så tagget han kompisen sin. Så klart. Jeg ble helt ærlig jævlig irritert av pikk-oppførselen hans og svarte tilbake - noe jeg en sjelden gang gjør om jeg føler for å sette et poeng.

Noen ganger frister det å printe ut slike kommentarer og sende det i brev hjem i posten til vedkommende sine foreldre. Jeg lurer på om foreldrene til slike mennesker er klar over hvor jævlig ungen sin er på nett? Jeg mener, om jeg var voksen og hadde en sønn på 20 år som satt og skrev stygge ting om utseendet til andre jenter på nett hadde jeg blitt flau, oppriktig flau.

Kanskje det kan være en ting å ta opp rundt middagsbordet. Jeg har hatt nettvett-samtale med foreldrene mine flere ganger, helt siden jeg var barneskole-jente. Ser ut til at flere foreldre burde ta den samtalen.


God morgen, forresten! Vi skal besøke en av øyas mest fotograferte strender i dag, det er et naturreservat så man kan ikke ta med seg noe fra stranden, og den eneste måten å komme seg dit er via båt. Gleder meg :) Ellers ville jeg egentlig bare en tur innom å ønske dere en fin start på uken, og minne dere på at det finnes mange idioter der ute som man rett og slett bare må børste av seg. Enten det er venninna di som hele tiden drar deg ned, eller folk du ikke kjenner. Ikke la det gå inn på deg. Det er deres problem, og ikke ditt. Folk som rakker ned på andre har det vondt med seg selv, og vi må bare synes synd på dem. De vakreste menneskene er de som har fine ting å si om andre. Vær det mennesket.

i dag har jeg tenkt på...

Jeg har tenkt på døden. Etter middagen i går satt vi oss på en nydelig café i gamlebyen og bestilte en kruttsterk, gresk kaffe hver mens vi pratet om døden. Av alle ting. Mamma jobber på sykehuset så hun har vært innom likrommet inni mellom, og jeg synes slike ting er så... spesielt. Merkelig, men også litt interessant. Synes det er sprøtt at folk kan jobbe med å obdusere døde mennesker, men så slo det meg at det er like naturlig å se på en død kropp som en levende kropp. Jeg vet at jeg skal ligge i en kiste og at jeg skal bli senket ned i jorden en dag, og det skal du også. Rar tanke, huh?

Jeg har tenkt på hvor vakker mammaen min er. Ikke bare på innsiden, men også på utsiden. Heldige meg, som har en mamma som er full av så mye kjærlighet. Å ha et godt forhold til moren sin er noe jeg absolutt ikke tar for gitt - for jeg vet at det ikke er en selvfølge. Av alle mammaer jeg kunne fått, fikk jeg Cathrine. Eller, hun fikk meg, men dere skjønner..

Jeg har tenkt på at jeg så vidt rekker å pakke ut kofferten min og vaske klærne mine før jeg skal ut og reise igjen.

Jeg har tenkt på at jeg er dårlig til å sminke meg, og at jeg skulle ønske jeg hadde flere ferdigheter innen makeup innabords. Jeg har også tenkt på at leppestiften  min er skeiv på leppene på disse bildene. Men så tenkte jeg også på - det finnes viktigere ting.

Jeg har funnet en gresk sang (trykk her) som får meg til å ville gå på date med grekeren som ba meg ut i går kveld og bare bli i Hellas for alltid. Hjertet mitt danser når jeg hører på denne sangen, virkelig. Hør den, vær så snill <3 Det er den jeg hører på når jeg skriver blogginnleggene mine her fra Skiathos. Fun fact: jeg har MYE mer inspirasjon til å skrive blogginnlegg om jeg nettopp har funnet en bra sang.

Bare litt diverse, helt hverdagslige tanker fra meg. Ha en fin dag, dere!

derfor skal du spise oliven

Trip to Skopelos yesterday!

I går var det duket for båttur til Skopelos, hvor vi stoppet på 3 ulike strender. Sinnsykt deilig å kjøre båt i og med at du hele tiden får vind, så man opplever ikke varmen så intens som den egentlig er. Er det noe jeg hater så er det når det blir altfor varmt, for da orker man liksom ikke å gjøre noe. På den måten er det veldig  greit å dra såpass sent i sesongen, for da har den verste hetebølgen gitt seg. Nå er det bare behagelig :-) Gårsdagen var i alle fall helt perfekt - vi kjørte ute på havet stort sett hele dagen og det var sååå herlig! På den ene stranden var det en taverna nesten helt ved vannkanten, og her spiste vi en gresk salat til lunsj, med den beste og mest fyldige tztazikien jeg har smakt så langt. Og med ekstra oliven, så klart. Vi bestiller alltid det, haha. Det sies at oliven er bra for hukommelsen og at det er derfor grekerne er så flinke på å huske ting. Så folkens; spis mer oliven!

I dag skal vi ligge på stranden hele dagen! Jeg leser en sykt spennende bok som jeg så vidt kan vente med å fortsette på - den handler faktisk om Hellas og gresk kultur så det er ekstra gøy å lese den mens jeg er her. 

denne øya skal jeg gifte meg på

Skopelos.

Denne øya er helt spesiell. Den tar meg med storm hver eneste gang. Da vi var her i 2012 lovte jeg meg selv å dra tilbake, og nå er jeg her. 4 år, to skoler og noe som føles som et helt livsløp senere. Dette er ikke min siste gang på Skopelos. Virkelig ikke. Jeg tror nemlig dette er stedet jeg vil gifte meg.

Ja. Sånn på ekte. Jeg sier ikke ting uten at jeg mener det. Den dagen jeg finner drømmemannen min skal jeg gjøre alt jeg kan for å overtale han til å arrangere bryllupet vårt her. På kirketoppen på Skopelos, omringet av asurblått, glitrende vann og gresk sommersol som varmer like mye i hjertet som den varmer på kroppen. Vel, om drømmemannen min finnes da. Først må jeg vite hvordan det er å være forelsket, hah! Faen, den kjærlighetsgreia? Det er virkelig ikke min greie. Jeg crusher på gutter i hytt og pine, og jeg får faktisk ofte meldinger fra gutter og invitasjoner til såkalte "dates" (ja, tro det eller ei folkens, haha!) men jeg vrir meg liksom alltid unna. Ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg er pyse. Om jeg slutter å være sånn pyse, kanskje jeg snart støter på mannen i mitt liv? Og kanskje jeg da kan se litt nærmere på et bryllup på Skopelos.

For er det en plass som virkelig rører ved hjertet mitt, så er det denne øya. I går dro vi på båttur til Skopelos, og jeg sitter her nå og bare drømmer tilbake ved å se på bildene. "Er det ikke utrolig hvordan et sted kan være så hensides vakkert?" spurte jeg mamma i går. Hvordan ble det til at stranden vi var på kun består av fine, glatte og til og med glitrende rullesteiner? Så glatte at du slipper å ha et håndkle? Ja, du kan bare legge deg rett ned. Det minner meg om da jeg var liten og jeg alltid samlet på steiner på stranden. Jeg ble alltid så glad når jeg fant de hvite, litt gjennomsiktige. De var spesielle. Men på denne stranden er de ikke spesielle. Det er tusenvis av dem.

Og hvordan ble det til at havet som skvulper så fint opp til strandkanten er både blått, gjennomsiktig og krystallklart på samme tid? Og så... innmari rent? Det er både godt og vondt å se at verden fortsatt har slike perler, til tross for hvor grusomt vi behandler kloden vår. Vi forurenser som pokker, heller avfall i fjordene våre og nekter å tenke bærekraftig. Jeg håper de kommende generasjonene også får muligheten til å oppleve disse stedene - at vannet er like krystallklart som det var i går.

"Noen øyblikk er bare ment for øyet der og da og forblir et minne i hodet ditt som ikke kan dokumenteres eller forklares til andre godt nok med ord?"

Vel, jeg har prøvd å dokumentere dagen min gjennom kameraet så godt som mulig. Her er noen av bildene fra gårsdagen - gjør dere klar for flere!

lunch break


Jeg elsker denne bikinitrusa! Selv om jeg fikk 50 kommentarer på Instagram om at det ser ut som jeg har penis i den. Altså.... Det får bare gå. Den har sløyfe på rumpa og den får meg til å se brun ut fordi den er hvit. Så det så! Kjøpte den på en jalla-butikk her på Skiathos, så om du vil ha den må du dra hit. Ikke at det er en så dum idé, da :)

Etter all reisingen de siste årene har jeg lært at det alltid er smart å ta med en pakke knekkebrød. Det kommer nesten alltid godt med! Vi bor bare en bakke over stranden, så ved lunsj-tid stikker vi opp til hotellet og lager oss en helt enkel lunsj, men som smaker sååå godt. Bare fordi... man er i Hellas? Knekkebrød med hvitost har i alle fall aldri smakt så godt som det gjør her!Som dere ser: hotellet er ikke spesielt fint. Haha! Jeg og mamma fikk litt sjokk da vi ankom. Veldig sjokk, faktisk. Meeeeen så kom vi på at hey, vi betalte faktisk kun 2500 kr for fly og hotell i en uke. Da er det ikke en villa ala Maldivene-style man får servert. Man får det man betaler for! Helt ærlig er det ganske koselig. Litt av sjarmen med denne øya. Standarden på hotellene er ikke noe å skryte av, men det er heller ikke det man kommer for. For strendene? De er DE man forelsker seg i. Ingenting kan måle seg med det krystallklare vannet her og de hvite strendene. Ååh, jeg vil aldri hjem.

en uforglemmelig middag

Ah, i går hadde vi altså en helt nydelig kveld her i Hellas. Hver kveld er vel egentlig nydelig her, men gårsdagen var bare spesiell. Vi tok taxibåt til byen, og dro på en restaurant drevet av en norsk dame som har flyttet hit til Skiathos. Den restauranten er faktisk så populær at man må reservere bord, men vi var heldige og fikk det siste ledige til tross for at vi ikke hadde reservert. Synd jeg ikke fikk tatt bilde av hele lokalet, men etter å ha oppdatert på mystory, insta-story, sendt som personlig snap til vennene mine, tatt bilde av meg og mamma OG filmet maten med kameraet mitt, var jeg for sulten til å ta flere bilder, haha. Å leve i 2016 begynner å bli slitsomt, altså! Om det kommer flere sosiale medier må jeg seriøst bare holde meg unna - grensen min er nådd. Basta!

Det jeg digger med å spise her i Hellas er at man får servert så mange ulike smaker i løpet av et måltid. Jeg og mamma bruker å bestille hver vår rett, og så deler vi 2-3 appetizers. Gresk salat har blitt en gjenganger de siste dagene :-) Har prøvd å lage det hjemme, men det ER altså noe helt spesielt med å spise det når man faktisk er i Hellas. Tror hemmeligheten til grekerne er de ferske råvarene.

Nåååå skal vi på båttur til naboøya, Skopelos. Vi skal besøke 3 ulike strender og se hvor de ulike scenene til Mamma Mia-filmen ble spilt inn, og jeg gleder meg halvt ihjel. Skal ta masse bilder og filme masse! Xx

for 4 år siden

Etter en lang dag på stranden innså jeg at jeg begynner å få litt farge! Woho! Denne sommeren har jeg vært superflink å smøre meg med faktor, så brunfargen har tatt sin tid. Men nå har jeg en dyp og varig farge, som for øvrig er mye sunnere :-)

Tid for middag!

Da vi var i Portugal nevnte hun ene svenske merke til at jeg alltid går med noe glitrende. Haha, i dag innså jeg hva hun mente... Da jeg gikk ut av døren angret jeg brått på at jeg tok på meg så mye tilbehør. Noen ganger blir det bare litt for mye, altså! Selv for denne frøkna her...

Vi bestemte oss for å spise middag på Kanapitsa, om dere noen gang er på Skiathos mååå dere dra hit. Bestill en Seafood Salad og nyt den med utsikt til havet.. *Hjerte* Denne gangen hadde de stengt uteområdet da, men da vi var her i 2012 satt vi ute og det var helt nydelig. Maten var like nydelig som den var, den gang da! Vi bruker å kjøpe hver vår hovedrett, og så deler vi 2-3 små. Halloumi stekt i ovnen bruker å være en av disse smårettene, vi har fått fullstendig hekta på det. SÅ.GODT!Tenk at vi satt her for 4 år siden og spiste akkurat denne retten på akkurat denne restauranten. Denne gangen uten pappa, lillesøster og storebror, da. Begynner å bli ganske kjent her på øya nå, så når jeg kommer hjem skal jeg lage en Skiathios-guide til dere!

beach day

I går hadde vi en full dag på stranden! Rett etter frokost og en kopp kaffe på verandaen hoppet vi i bikinien og pakket hver vår strandbag med bøker, en vannflaske og øreplugger. Alt man trenger for en beach day :)

Se så blått vannet her er! Det beste er at denne stranden ikke kan MÅLE seg med den stranden vi skal på førstkommende lørdag. Da skal vi på Mamma Mia-beachen hvor Lay All Your Love On Me ble spilt inn, og jeg kan ikke engang beskrive hvor sinnsykt mye jeg gleder meg. DET er hands down den fineste stranden jeg har vært på i hele mitt liv.

Det er ganske fint her også, da! Bikinien kjøpte jeg i byen her om dagen, ikke sant den var fin?

Fotlenke har hu også fått seg! Blir ikke mer beach ready nå.

Om jeg koser meg? JA! Jeg har virkelig... null bekymringer. Du vet livet er problemfritt når du irriterer deg over kjæresteparet som ligger ved siden av deg på stranden som egentlig ikke har gjort deg noe. Ah, ja, i dag var det nemlig et polsk par som bestemte seg for å legge seg HELT opptil meg og mamma, selv om det var mye plass rundt. De gjorde ikke noe mot oss sånn egentlig, men i dag begynte jeg å tenke på hvor sykt mye utstrålingen til en person har å si. Hun polske dama hadde nemlig så innmari dårlig... væremåte?? Og karisma?? SYKT usympatisk var hun i alle fall. For det første satt hun og røyket meg rett opp i ansiktet. For det andre bestemte hun seg for å lese hele magasinet sitt høyt (og da mener jeg HØYT) for gubben sin. Og for det tredje prøvde hun å komme i bakgrunnen på alle bildene mine, konsekvent. Kanskje enkelte mennesker bare er ekstremt irriterende og usympatiske, eller kanskje jeg bare ikke liker mennesker. Hah.

Som jeg sa til mamma: "Når du reiser møter du virkelig på ALLE typer mennesker".

Jeg har alltid vært strandmenneske. Det å ligge rett ned på sanden med bare et håndkle under seg mens man leser en god bok... Ah, lite kan måle seg. Basseng appellerer bare ikke til meg i det hele tatt, haha! Det er så digg å bare kunne løpe ut i det klare vannet og dyppe seg i et par minutter før man går opp på land og fortsetter boken.


Jeg leser forresten en sykt bra bok som jeg skal fortelle dere om snart. Åh, jeg ble helt bergtatt fra begynnelsen av boken!

SONY DSC

Mamma er også glad i beachen, ser dere!

pedikyr for første gang

Okei dere. Tær? Det er noe jeg aldri har brydd meg nevneverdig om. Føtter, generelt. Mamma har alltid mast på meg om at jeg må dra til fotpleie for å få stelt dem, og hver gang jeg skal på en shoot må hun SJEKKE at jeg har klipt tåneglene før jeg får dra ut døra. Kall meg gjerne ekkel, men jeg har bare aldri tenkt mye på føtter. Husker da jeg og mamma var i New York i fjor og jeg brått måtte ta bilde av føttene på casting. (Ja, som modell skal ALT være på stell, selv tærne) Mamma stod med strengt blikk og bare: "Kristine, er du glad for at jeg sa du skulle klippe tærne i går, nå eller?".

Vel, i dag tok dro vi på fotspa her på Skiathos!Vi fikk ordnet føttene med fotbad, filing, og pedikyr - se så fint det ble! Jeg har aldri hatt så fine tær i hele mitt liv, tror jeg. Det gjorde sykt vondt når hun klipte vekk den døde huden rundt neglene, da. Satt der og så bort på mamma: "Er det meningen at pedikyr skal gjøre så jækla vondt?". Haha. Det var absolutt verdt det, da. Nå er jeg klar for beachen, alle mulige photoshoots og ja, livet generelt :-) Tror jeg blir litt mer opptatt av hvordan føttene ser ut fra nå av!Etter fotpleie og 4 nye bikinier i shoppingbagen dro vi og spiste ved havnen. Jeg fant ut at jeg gått med samme bikini i hele sommer omtrent, så da var det på tide med litt nytt. Både jeg og mamma fant SÅ mye fint!! Føler jeg aldri finner fine bikinier (som passer meg fint) hjemme, og om jeg først finner en fin en så har alle i Norge samme. Butikken var ganske jalla, men jeg og mamma klarte likevel å finne noen fine skatter og svi av en del hundrelapper. Tjoheiiii! Nå har jeg bare lyst å løpe ned på stranden og bade hele dagen, haha. Skal vise dere dem på de kommende dagene :-)

bikinier uten push up i

adlinks
sunglasses HERE, shoes HERE, shirt from miso, shorts from levis

Har alltid tenkt at rødt ikke kler meg med tanke på håret, men jeg synes kombinasjonen var fresh, jeg! Jeg eeeeelsker disse skoene, har fått mye bruk for de i sommer :-) Behagelige å gå med er de også, noe jeg er helt avhengig av. Nåååå har vi nettopp stått opp og fått i oss frokost, og vi skal sette kursen mot stranden hvert øyeblikk. En av de fineste strendene på øya (med blått flagg-merke, som betyr at den oppfyller mange krav til renslighet) ligger bare et steinkast unna hotellet vårt. 

Jeg gleder meg skikkelig til stranden i dag fordi jeg har ny bikini som jeg føler meg så.... FLOTT i. Den følelsen er helt nydelig, og jeg synes enhver jente fortjener å ha den følelsen i sommer. Har forresten funnet ut at jeg liker bikini uten noe pute eller push up i, hvem hadde trodd det? Hah. Push-up-dronninga sjæl! Husker jeg brukte å finne så mange fine bikinier uten pute før, men så tenkte jeg bare at nei, denne vil jo ikke kle meg... Jeg har ikke fått noe større pupper siden den gang, men mentaliteten min har forandret seg, I guess. Nå føler jeg meg ikke bare OK, men fin i slike bikinier. Så til dere uten pupper: kjøp den trekant-bikinen du synes er så fin og ha den på deg med stolthet. Du ser fab ut akkurat slik du er!

primitivt, men koselig

Ingenting er som å spise gresk yoghurt i Hellas på en balkong med utsikt over havet :-) Vi bestilte et veldig enkelt hotell til en veldig billig pris, så rommet og hotellet generelt er veldig... primitivt. Men jeg liker det faktisk sånn! Vanligvis har vi frokost inkludert og gjerne all inclusive, men de siste årene har jeg fått fullstendig avsmak for det. Nå synes jeg det er mye koseligere å dra på butikken og handle inn yoghurt og frukt selv, og stelle i stand egen frokost som man kan spise når man står opp uten å stresse med å rekke frokosten før det stenger. Vi måtte til og med kjøpe plastfat og plask-bestikk!! Haha. Nå KOSER vi oss.

verdens fineste øy

Etter 2 timer søvn møtte jeg mamma på Gardermoen, og vi tok flyet til den fineste øya jeg vet om - Skiathos! Da vi kom frem på hotellet var det en ting som stod i hodet: stranden. Vi tok påHer prater vi hvite strender med turkist og krystallklart vann øya rundt. Er det rart jeg er forelsket?

Palmeeeer! Det føles som om jeg aldri får nok av det.

På kvelden tok vi bussen til byen, og vi fant forresten ut når vi kom at vi bor bare et steinkast unna hotellet vi bodde på i 2012. Samme busstopp, samme supermarked, og ja, apropos. Fyren på supermarkedet her kjente meg igjen fra 9. klasse! Haha, hva er sjansen for det? Han var utrolig skjønn - faktisk så kjørte han oss hjem fra butikken fordi han så at vi hadde kjøpt så "mye" vann at det ville bli tungt å bære. Grekerne er så snille. Enda en grunn til å elske dem!

Endelig på jentetur med mamsen igjen!

Endelig var det tid for mat. Vi var LITT for sultne da vi satt oss ned, noe som endte litt kaotisk, haha. Det begynte med at vi ville dele mange småretter, og servitøren anbefalte oss å kjøpe 5 ulike. 5 ulike retter ble bestilt, og da vi fikk maten servert så vi fort at dette ble altfor lite for to sultne mager. Den ene retten var en dipp, liksom! Servitøren visste sikkert ikke hvor sultne vi var, haha. Så når maten stod på bordet visste vi at vi måtte ha mer mat, helst asap, men vi var for sultne til å se på menyen og bruke tid på å finne flere retter. Så hva gjorde vi? Vi satt menyen på høykant på bordet slik at vi kunne lese og spise (hive i oss) de 5 rettene som om vi aldri hadde sett mat før, mens mamma har mat i munnen og nærmest roper ut "can we order some more?". Haha, hele den situasjonen der skulle jeg gjerne hatt på film. Vi så sikkert ut som de varulvene. Altså... Ironien i at jeg skrev i et blogginnlegg tidligere at jeg gledet meg sånn til den greske matkulturen hvor man sitter og koser seg ved middagsbordet i flere timer, og bare nyter maten. Haha. Note to self: dra til byen for å spise middag FØR du er skrubbsulten.

(Det verste er at dette er såååå typisk meg og mamma når vi er på tur!!)Rakk utrolig nok å ta noen bilder, da! Om dere noen gang ser "grilled octopus" på menyen i Hellas (eller andre land for den saks skyld) MÅ dere bestille det. Har savnet blekkspruten man får servert her helt siden vi var på øya i 2012, aaah :)

festival outfit

adlinks

skirt and dress from VERGE GIRL, shoes HERE, sunglasses HERE, watch michael kors

Dette var antrekket mitt den ene dagen på Findings :-) Kanskje litt gjennomsiktig topp, men dæven heller da, ingen har dødd av å se litt bh. Finnes farligere ting i verden! Hehe. Jeg elsker elsker disse bootsene fra Nelly, forresten! Jeg bestilte dem nå nylig, og har brukt dem omtrent hver dag siden de kom i posten. Behagelige OG fine! Det er jammen meg ikke ofte. Har fått sansen for boots igjen, har ofte perioder hvor jeg bruker det omtrent hver dag. Kan gå med disse en hel dag uten at jeg kjenner det i beina omtrent, så om du er ute etter gode boots gir jeg disse en stor tommel opp.

Hva synes dere?

dobbeltmoralsk som bare detDere må høre disse sangene: One Of Us - Rebel og One Of Us (Radio Edit) - Bastian K. Den ene hørte jeg og Vetle da vi var på klesbutikken, og begge digget den, så vi måtte søke den opp, haha. Begge sangene handler om Gud, og her står jeg og poserer ved domkirken... Dobbeltmoralsk liten pike, huh? Jeg er jo ikke kristen på noe som helst sett, noe jeg virkelig har funnet ut det siste året. Lurer ofte på om jeg skal melde meg ut av kirken, men så er det noe som holder meg igjen hver gang. Jeg ble døpt i kriken, jeg konfirmerte meg i kirken og jeg går faktisk av og til i kirken med mamma og lillesøster på julaften. Men ingenting av dette gjør jeg fordi jeg tror på Gud, jeg gjør det fordi jeg synes det er koselig. Det er mer for tradisjonen sin skyld, om dere skjønner? Sånn sett er det jo ganske feil av meg å dra i kirken - det skal jo være og er et sted for de troende. Men ja... Jeg vil liksom ha et sted å dra til den dagen jeg mister noen som står meg nær. Begravelse i kirken er fint, synes jeg. Det føles betryggende å ha et sted å komme til.

Skal ikke være enkelt. Nå drar jeg til Gardermoen hvor jeg møter mamma. Ååh, jeg gleder meg! Både til å se henne og tilbringe en hel uke på en gresk øy. Skiathos, here we come!

 

english vlog!

Today I made an English video blog!! Yap! It will be posted in the next couple of days :)

Hah! I dag gjorde jeg det. På ren impuls. Video på engelsk! Det er vel kanskje ikke tidenes glad-nyhet for dere som er norske, men dette blir en liten prøveperiode. I morgen drar jeg til Hellas med mamma, og jeg skal filme mye den kommende uka, så da tenkte jeg det ville være greit å kjøre engelsk slik at alle forstår. Haha. Dæven, hvaaaaa har jeg begitt meg utpå...

God mandag, forresten! Endelig ny uke og nye muligheter! Jeg er så glad for at jeg våknet frisk og fin i dag, og ikke fyllesyk og fæl, haha. Morninger er virkelig gull verdt for meg, jeg elsker å våkne før alle andre og bare slappe av i stillhet før dagen virkelig starter. Så jeg våknet halv åtte og dro på butikken for å handle frokost, og deretter startet jeg med kontorjobb. Jeg er så motivert for alt jeg har i vente nå, at jeg holder på å sprekke, haha! Wohoo! Jeg har fått unnagjort en del regnskap i dag (måtte ringe papz for å få hjelp da vettu, er ikke helt rutinert på dette enda), i tillegg har jeg fått tatt outfitbilder og laget video, så nå tenkte jeg å dra en tur til byen for å møte Vetle og handle inn nødvendigheter til reisen i morgen.

Speak to you later! Har mandagen deres vært fin?

klesskapet mitt!


SAY HELLO TO MY NEW WARDROBE

Da var skapet på plass! Tenk at jeg klarte å sette opp hele dette selv. Woah! Med litt hjelp av Frida da, hehe. For å på plass til alle klærne mine burde jeg egentlig ha tre slike skap, men jeg har på et eller annet mystisk vis klart å presse (nesten) alt inn her. Det gjelder å tenke smart! Dette er PAX-skap fra IKEA, og jeg har "designet" det selv. Tok mest skuffer ettersom jeg fant ut at det var det mest praktiske med tanke på utnytting av skapplass, i tillegg til at det er enkelt å holde det ryddig. Tenker også å bytte ut noen av skohyllene med esker, men enn så lenge har jeg det slik :-)

Er sååå fornøyd! Elsker å ha system på tingene mine, og det at det ser såpass bra ut er jo et stort pluss. Har kjøpt speildør til den ene delen, men jeg tror faktisk ikke at jeg har lyst å bruke det, i alle fall ikke enda.

Så, hva synes dere?

svar på spørsmål om russetid - del 1

Gikk du opp i vekt?
Eeeh, det sjekket jeg ikke haha. Jeg legger ikke på meg av å drikke alkohol egentlig, og jeg spiser egentlig ganske normalt dagen derpå. Er ikke sånn at jeg MÅ ha burger dagen derpå, liksom. Men på LS levde vi på pizza og junkfood, da. Da var det McDonalds til frokost, pizza til middag og pizza til nattmat.


Turte du å gå alene? Med tanke på voldtekt, for eksempel?
Jeg gikk aldri alene fordi det er kun en plass man henger i Førde i russetiden, og det er på et svært område som heter festplassen. Føler meg ganske trygg i Førde da, så egentlig var ikke det noe jeg tenkte over - men det er absolutt noe man burde ha i bakhodet. Når man er på de ulike treffene burde man i hvert fall sørge for å ha en venninne med seg i tilfelle noe skulle skje. Ikke bare med tanke på voldtekt, men om du for eksempel skulle bli for full til å ta vare på deg selv. Jeg var alene på LS noen ganger og det gikk helt fint, men da hadde jeg alltid dialog med en venninne på melding. Vær forsiktige og ta vare på hverandre!


Møtte du noen kjekke gutter som du likte under russetiden?
På LS, jaaaa!!! Så masse kjekke gutter der!

Tok du vaksine på forhånd?
Jeg tok vaksine mot hjernhinne-betennelse via skolen, og det anbefaler jeg virkelig ALLE å ta. Hjernhinne-betennelse er utrolig farlig, det tar ikke mange timer fra man blir smittet til livet står på spill. Mamma betalte den for meg, men hadde hun ikke gjort det hadde jeg faktisk kjøpt den selv. Så kan man føle seg trygg i russetiden!


Har du noen tips angående LS?
Drikk sakte og kontrollert. Det må være SÅÅÅ kjipt å bli dårlig/for full og ødelegge kvelden på grunn av det. Jeg var ganske beruset begge dagene på LS haha, men jeg hadde alltid 100% kontroll. Så stopp å drikke når du kjenner at du har fått nok, det har du alt å vinne på :-)

Hvordan er dåpen hos dere i Førde? Og hva ble russenavnet ditt?
Jeg var ikke på dåpen, jeg var i Dubai på fotoshoot den dagen. Sååå, jeg vet ikke. Tror de kysset en gris eller noe. Russenavnet mitt skulle være blogghora.


Hvor mange dager drakk du?
Jeg drakk 14/17 dager. Var syk den ene dagen, og så hadde jeg en viktig jobb den andre dagen som gjorde at jeg måtte stå over.

Lurer på om du var mye full i russetiden?
Jeg var ikke så veldig full de vanlige dagene vi dro ut her i Førde, men på fylkestreffet og landstreffet var jeg en smule wasted, heheeee. De to sistenevnte var vel og merke de aller beste, da!! Jeg tror aldri jeg har vært så fin full som jeg var på LS, om man kan si det slik. Promillen min var bare helt perfekt gjennom hele landstreffet i Stavanger, haha? Hele helga var bare helt syyyyyk.

Hva drakk du mest av i russetida?
Jeg drakk bare Tik Tak blandet med funsaft og vann i en stor Pepsi Max-flaske. Utenom siste dagen, da drakk jeg en mini-prosecco for å feire at det hele var over. Med Tik Tak har jeg alltid kontroll, så det er derfor jeg bare drakk det.

Hvor bestilte dere genserene deres?
adimpact.no, der bestilte vi både genser, longsleeve og hodebånd. Det er veldig dyrt å bestille disse tingene via russedress/russeservice, så anbefaler dere å unngå det. ADimpact var flinke!

Ble du fyllesyk?
Man blir på en eller annen sær måte vant til å drikke hele tiden, så man blir ikke fyllesyk i like stor grad som man blir når man drar ut 1 gang i måneden. Jeg var lite dårlig, men slet litt med at jeg følte meg ganske nedstemt og selvfølgelig litt redusert dagen derpå. Synes alltid det var så fælt å våkne, ugh. Haha, erre rart a? Så mye alkohol er neppe bra for kroppen!

Er russedress eller russeservice best?
Jeg vet ikke, synes begge to er ubrukelige og snylter penger ut av russen fordi de vet de har monopol på oss.

Hvilken russedress hadde du?
Dressen min het "Heldress Jente Redline Skinny", og jeg valgte XS. Kjøpte min via russedress.no. Den hadde knyting nede ved anklene og fin passform, så jeg likte den veldig godt.

Hva er best av dress og snekkerbukse? Er dress upraktisk?
Ingenting er bedre enn det andre, vil jeg si. Det kommer jo egentlig bare an på smak. Jeg synes dress er finest, derfor tok jeg det. Men det finnes jo mange fine snekkerbukser og, om man finner rett fasong :) Synes ikke dress var noe upraktisk nei, å knyte den tok meg 10 sekunder så det var null stress.

Hva kostet russetiden deg totalt?
Jeg har fått MANGE spørsmål om dette, og jeg må dessverre si at jeg er feil person å spørre. Jeg har ikke oversikt over mye jeg har brukt, delvis fordi vi ikke vet hvor mye vi får solgt vanen våres for enda.


Hvordan klarte du å gjøre det bra på skolen gjennom RT?
Jeg hadde kun et par skoledager i hele RT, faktisk. Haha. Var heldig og hadde mange fridager og inneklemte dager, i tillegg til at det var heldagsprøver i mange av de fagene jeg ikke hadde. Ellers sørget lærerne våres for å ikke plassere skolearbeid i russetiden, så vi var veldig heldige der. Det eneste jeg hadde i RT var norsk heldagsprøve. Jeg drakk dagen før, men jeg sørget for å være hjemme før klokka 01:000 den dagen slik at jeg skulle være noenlunde opplagt.

Var alle i vanen enige i alt, eller oppstod det uenigheter?
Det oppstod naturligvis et par uenigheter underveis, men da gjaldt det bare å diskutere på en saklig måte. Ikke hisse seg opp, ikke være urelevant og så klart; være villig til å inngå kompromiss.


Er det viktig å få med seg alle konsertene på LS?
Jeg synes ikke det. Altså, jeg var på en del av dem, men jeg føler konsertene blir litt sånn "okei nå står vi bare her og danser og synger og ser på scena". Det kan man gjøre når som helst ellers på en vanlig konsert. LS kan du ikke være på når som helst, liksom. Å være utenfor konsert-området med karusellene, bussene og alle folka synes jeg var myyyyye gøyere! Men det er jo selvfølgelig stas å få med seg de største artistene. Det er veldig mye bra der, så jeg ville valgt ut et par favoritter og sørget for å få med meg noen av dem. Ellers synes jeg definitivt det var gøyest å bare henge i Kongeparken :)

Hvordan er doene på LS?
Det er sånne festival-doer. Ikke veldig charmy nei haha, men jeg tenkte ikke over det.


Hva har man under russedressen?
Jeg hadde som oftest på meg ullundertøy-genser og hettegenser.


Ble du syk etter RT?
På 17. mai sov jeg i 19 timer i strekk, men så var jeg helt fin til skolen dagen etter. Var vel ikke før 2-3 uker senere at jeg ble syk, men det varte bare i et par dager. Ellers blir man naturligvis litt redusert og sliten i en periode etterpå. Det har jeg kjent en del på!

Er LS verdt pengene?
Det gikk mye penger sammenlagt for hele LS, men det var ABSOLUTT verdt det. Det var det beste i hele russetiden, uten tvil. Kanskje noe av det beste i hele mitt liv også, haha.


Følte du deg litt "kjendis" på LS?
Jeg føler meg aldri kjendis, haha. For meg er jeg fortsatt bare Kristine fra Førde, så det at folk kjenner meg igjen og vil ta bilde med meg er fortsatt litt sånn "wow" - selv om jeg er vant til det. På LS var det helt sinnsykt mange som kom bort og hilset, men jeg følte meg aldri som en kjendis av den grunn, for jeg vet jo at terskelen for å komme bort er lavere når man er beruset, haha. Men TUSEN takk til alle som kom bort!!! Det er alltid sååå koselig å møte dere!

Noe du angrer på?
Ingenting! Jeg hadde litt sånn gi-faen-modus i hele RT, og det tror jeg er viktig. Ikke stress deg ihjel med småting, bare ha det gøy og nyt tiden, for du får den aldri tilbake :)

Beste og verste med RT?
Beste:
LS. Verste: jeg har ingen negative minner fra RT, sett bort ifra at jeg fikk en sigar på øyet som gjorde at jeg fikk arr + mistet halve raden med øyevipper, og at jeg falt ned fra taket på russebilen som ga meg arr i panna. Ja ja, nå er jeg merket for livet i alle fall. RT for life.

Hvordan samlet dere inn penger til vanen?
Vi solgte dopapir, som vi tjente rundt 20 000 kr på. Jeg og Guro pantet en del flasker også. Ellers betalte vi resten selv.


Har du noen tips for å ikke bli fyllesyk?
1. Drikk MYE vann gjennom hele dagen. 2. Spis NOK og næringsrikt, aldri drikk på tom mage. 3. Ikke glem nattmat før du legger deg. 4. Kan også nevne allergitablett her, men da får jeg refs fra sinte blogglesere som mener jeg uttaler meg om ting jeg ikke har peiling på, haha. En allergitablett før jeg begynner å drikke gjør meg betraktelig mindre fyllesyk dagen etterpå, men om du er redd for at det ikke er bra for deg, ikke ta det :) Jeg kan ikke stå innenfor at det er bra for deg, for jeg vet tross alt ikke hva det gjør med kroppen, derfor må du ta det på eget ansvar.

"jeg skal aldri drikke igjen"

Hvor mange ganger har vi ikke sagt denne setningen en søndags morgen? Hah! Dette har vært en fantastisk moro helg vel og merke, og det har vært sååå koselig å tilbringe tid med min fine Guro igjen. Føles kjemperart at vi ikke bor i samme by lengre og bare kan finne på noe spontant - egentlig har det ikke gått helt opp for meg enda. Vi har i alle fall kost oss kjempemye på Findings festival i helgen, og det tror jeg ikke vi var alene om. Første dagen stod vi ganske langt fremme, men vi fant fort ut at det var myyyye bedre å stå litt bak der det var plass til å danse og henge :-) Møtte på mange venner, kjente og ikke minst blogglesere - så jeg koste meg supermye! Wohooo!

Processed with VSCO with f2 preset

Nå har Guro dratt hjemover, og jeg har prøvd å kurere den stakkarslige kroppen min etter helgens festligheter. Som jeg sa når vi våknet i dag: jeg HATER hvor ubrukelig jeg blir dagen derpå. Jeg tror den unge festløven i meg er over, sånn egentlig... Haha, jeg mener det. Det siste året på videregående, inkludert russetiden, med festing hver helg, har rett og slett gitt meg avsmak på alkohol. En helg som dette er jo definitivt verdt det, men utenom det føler jeg ikke for å helle litervis med gift i kroppen min. Som jeg skrev i et blogginnlegg litt tidligere; det er SÅ mye mer jeg heller vil gjøre enn å ligge fyllesyk en hel dag. Jeg vet ikke om dere følger med på Jon Ohlsson på YouTube, men han er i alle fall sammen med bloggeren Janni Delér og de reiser rundt i verden og videoblogger hverdagen sin. Jeg så en video han la ut om hvorfor han er avholds, og den videoen traff meg skikkelig, altså! Jeg er så enig i at det er så mye mer man heller kan gjøre, enn å drikke og feste. Selv om det er utroooolig gøy der og da, så klart... Det er jo det som er problemet, haha.

Processed with VSCO with f2 preset

Haha, nok om dette. Nå er det i alle fall mye spennende som står på agendaen min de neste ukene! Fra og med i morgen av er det fullt fokus på jobb, og jeg har jo "fri" et helt år nå, men jeg tenker at sommerferien er over i morgen, slik den ville vært om jeg skulle gått på skole. Jeg er så heldig at kontoret mitt den kommende uka vil være på en gresk øy - altså, HVOR heldig er ikke jeg! Jeg og mamma har planer om å trene på morgenkvisten og ha en freshhhh uke i Hellas. Åh Gud, jeg gleder meg. Struktur er noe av det beste jeg vet.

Processed with VSCO with f2 preset

nå koser vi oss

ÅÅÅH, så fantastisk det er å se med bestevenninna mi igjen!! Guro har fått nytt hår, ser dere det? Synes det ble dødsfint :-) I går var vi på Findings, hvor jeg blant annet møtte mange av dere. SÅ hyggelig! Håper jeg ser like mange i dag :-)

Vi har litt dårlig tid nå, vi skal nemlig sjekke inn på nytt hotell og så må vi starte å drikke om ikke så altfor lenge. Wohoo, jeg er superklar for Broiler og Adrian Lux nå!

tanker

Ei litta throwback til Portugal. Vakre, fredfulle Ericeira. Denne ferien gikk rett i historiebøkene som et av mine beste sommerminner :-) Disse bildene tok jeg på verandaen den dagen resten av gjengen dro til Lisboa, mens jeg var hjemme for en day off etter å ha festet kvelden før. Det var faktisk helt fantastisk deilig og avslappende. Jeg tror jeg satt her i over 5 timer, og bare nøt tilstedeværelsen. Hørte på podcast, drakk brus og bare... gjorde ingenting. Slike dager trenger man inni mellom. Man skulle tro man sløste bort tid av å bare sitte sånn uten å "gjøre noe", men jeg fant faktisk ut av litt av hvert skal jeg si dere. For å ta noen eksempler: hvordan man blir lykkelig, hvordan matbudsjettet mitt i Oslo skal være (planen er at jeg skal handle inn alt på mandager, så godt som det lar seg gjøre), hvilket kamerautstyr jeg skal kjøpe neste gang jeg er på fotobutikken, hvor i verden jeg vil reise, og ja, litt av hvert som dere kanskje forstår. Leste også på Beyonce fun facts, og fant ut at hun skrev teksten til Crazy In Love dagen derpå på 2 timer. Det er et eller annet med dagen derpå, altså. Man føler seg totalt ubrukelig, men hjernen og tankene får virkelig kjørt seg etter en tur på byen. Hvorfor aner jeg ikke, men jeg føler i alle fall jeg tenker og gransker ut hver minste detalj i livet mitt dagen derpå. Hah.

Nå er jeg på vei ut døra for å hente Guro! Ses vi på Findings festival i kveld?

grove, glutenfri rundstykker

I går prøvde jeg meg på matlaging for første gang i den nye leiligheten! Haha, jææ.. Jeg har ikke hatt tid til å lage noe middag siden jeg kom, så det har gått i enkle løsninger og *kremt*, en del spising ute. Det skal ikke bli en vane, altså ;-) Men man MÅÅ jo bare teste de gode restaurantene her! Jeg kommer fra en by som har type 5 ulike restauranter liksom, og 2 av dem er Peppes Pizza og Dolly. Så ja, dere forstår kanskje hva jeg mener. Noe av det beste med å ha flyttet til Oslo er definitivt det store utvalget av steder å spise sushi. Det er heaven! I Førde får man kun kjøpt sushi ET sted, med mindre man vil ha sushi fra matvarebutikken liksom.

Vel, det dette innlegget egentlig skulle handle om var rundstykkene jeg laget i går. De ble sykt gode! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lage oppskrift av det ettersom det er ferdigblanding, men jeg ville poste bildene uansett, og jeg vet at jeg kommer til å få spørsmål om ingrediensene. Dessuten har jeg supplert litt med egne ingredienser, so here it goes!


Ingredienser:
Glutenfri brødmix (her er et bilde av den om du er i tvil om hvilken)
1-2 dl linfrø
1-2 dl havregryn

Så ja, det er veldig enkelt. Jeg ville tilsette litt mer til blandingen, og det ble kjempegodt. Linfrø er veldig bra for fordøyelsen, jeg spiser det hver morgen enten i yoghurten min, blandet ut med et glass vann eller nå - i rundstykkene mine :-)


Rundstykkene ble dødsgode med guacumole på! Her har jeg most 1 avokado og tilsatt salt, pepper, hvitløkskrydder og chilikrydder. Et godt tips: smør rundstykket med olivenolje før du tar på guacumolen. Mmm!

orange wall

adlinks
Sunglasses from Nelly (HERE!), Nike Air Force from Nelly (HERE!), shorts from Levis, belt from Verge Girl, shirt from H&M

Hello and good morning! I dag sov jeg litt ut, fordi jeg vet at jeg har en slitsom helg fremfor meg, hehe. Eller, slitsom og slitsom, festing blir det i alle fall. Om ikke lenge får jeg Førde-besøk av Guro, og sooom jeg gleder meg! Vi skal sjekke inn på hotell midt i byen, og så blir det Findings-festival både i dag og i morgen. Skal prøve å få memorisere helgen mest mulig med kameraet mitt, men er usikker på om jeg tar det med meg på selve festivalen... Hmmm. Jeg er nemlig veldig, veldig overbeskyttende for verdisaker. Altså, det er så vidt jeg vil ta med meg mobilen min når jeg drar ut liksom. Haha.

Nå må jeg fikse meg og komme avgårde! Her ser dere antrekket for noen dager tilbake siden :) Hva synes dere?

what's for lunch?

Hei og god torsdag, dere! I dag har jeg vært hjemme hele dagen med et formål: bli ferdig innflyttet før helgen. Jeg trives ikke å leve med massevis av pappesker rundt meg og ha et ufullstendig rom, og siden jeg får besøk av Guro i morgen tenker jeg det er greit å bli ferdig i dag. Skapet er FINITO! Sånn 95%, i alle fall! Om dere følger meg på Snapchat (kristineul) har jeg allerede gitt dere en liten smakebit. ÅÅÅH, jeg er så fornøyd!! Jeg er veldig vanemenneske og hadde trodd det skulle bli supertrist å forlate rommet mitt hjemme, men jeg trives så innmari i nye omgivelser. Mangler lysene i skapet da, men de må jeg seriekoble og alt mulig så da må jeg få hjelp av pappa på telefonen. Greit å ha en pappa som er elektriker!

I dag har jeg og mine beboere (lol haha, er det teit å kalle det det??) skrevet ned en liste med gjøremål i huset som vi skal printe ut og henge på veggen, og krysse av etterhvert som vi gjør det. Veldig grei løsning som jeg anbefaler dere å gjøre selv om dere bor med andre. Føler ting begynner å komme i orden nå, og det er så deilig :-)Elsker kjøleskapet våres, haha! Har lyst å fylle det med masse mat, men jeg drar jo til Hellas om ikke mange dager så jeg må tenke litt praktisk. Derfor ble det enkel lunsj i dag: cottage cheese, Acitvia-yoghurt og linfrø. Og kanel, så klart. Det må dere teste! Såå godt nå i sommervarmen :-)
Nå står det rundstykker i ovnen, er VELDIG spent på om de blir vellykket eller ikke, haha. Blir spennende å se!

bestille mat kun for å ta bilde av den

Nå tenkte jeg å vise dere et knippe bilder fra dagen min i går!

Det var helt nyyyydelig vær. Wow, Oslo er deilig når sola skinner altså.

Jeg fikk fikset meg en girly og fæææncy nøkkelring. Har aldri hatt noe annet enn bilnøkler, men jeg velger å tro at det er lettere å ta vare på når nøkkelringen er fin, haha. Jeg elsker den - klirrelyden er så deilig!! Haha, lol


Det passet perfekt at jeg hadde avtalt å møte Hanna denne vakre sommerdagen.

Vi dro på Villa Paradiso på Grünerløkka. Vet ikke om det var et bra eller dårlig valg å sitte ute. VARMT var det i alle fall. Men herlighet, høsten er her anytime, så man må jo bare nyte de siste, norske solstrålene.

Okei dere... Vil dere ha god pizza? Dra hit! Dette er trolig den beste pizzaen jeg har spist i mitt livsløp. OH MY GOD. Hit skal jeg igjen!!! Glutenfri bunn med en eng av mozarella, aubergine, pesto, saftige oliven og tomat. Det er nesten litt farlig å finne så gode restauranter, for da er sjansen for at jeg svir av for mange hundrelapper her rimelig stor.

Hadde så klart tidenes fotosession etter at maten ble servert, noe vi etterhvert begynte å diskutere. Jeg mener, av og til lurer jeg på om jeg burde bry meg om det ser teit ut å stå med to forskjellige kameraobjektiv og knipse bilder fra alle mulige vinkler, i tillegg til å ta mobilbilder til Instagram og på Snapchat. Folk tenker trolig nok at dette er de type jentene som bestiller mat kun for å ta bilde av den. You know what, I don't care what you're thinking. Jeg betalte 200 kr for dette måltidet og visst pokker om jeg skal få lov å memorisere det.

SÅ BARE GLO DU.

Her har jeg det fint!!


Fine Hanna som flytter til København om bare noen dager. Er alltid koselig å catche up med henne, og selv om hun flytter blir det likevel enklere å henge i og med at jeg bor i Oslo og ikke Førde.

outfit

adlinks

Hater når Vero kommer og skal gjøre yoga mitt i antrekksshooten min..
Kjole HER, sko HER, solbriller HER

Ikke de beste bildene, men ja ja. Siste bilde minner meg om 2010 da jeg alltid laget kollasj av antrekksbildene mine. Ofte 3 bilder ved siden av hverandre, med dato øverst i hjørnet og full pakke. Haha! Det var tider, det. Nå har jeg nettopp hatt en 8 minutter lang styrkeøkt hjemme - tenkte å komme inn i rutinen hvor jeg tar mageøvelser annenhver dag. Er på god vei allerede, tjohei. Elsker rutiner!! Nå skal jeg møte en jente på Villa Paradiso for å spise pizza og henge. Hun er fotograf og vi har faktisk hatt en liten shoot sammen her i Oslo tidligere, kanskje dere husker det :)

Kameraet er med, så vi snakkes når jeg er hjemme igjen!

 

til deg som sitter på skolebenken

For mange, mange år siden, var det en lærer som sa til meg at man kommer lengre med sosial intelligens enn gode karakterer. Det kan diskuteres hvor mye kan skal leve etter det utsagnet, men jeg tror på at det finnes et viss poeng i det.


Det får meg til å tenke på hvor mye jeg faktisk har lært av de ulike lærerne mine opp gjennom årene. Og nå tenker jeg ikke faglig, men sånn om ting ellers i livet. Denne læreren var en sykt alright person. Jeg digget han og jeg gledet meg alltid til timene med han, for han alltid hadde noe på hjertet utenom det faglige. Du vet, sånne ting som streifer tankene før man legger seg samme kvelden. Setninger som setter seg fast i hodet, sånn som den første her i innlegget. Sett pris på de lærerne, for du kommer til å være overrasket over hvor mye du faktisk lærer av dem i løpet av skolegangen - også utenom det faglige.

Nå er skole-kapitlet lagt bak meg for i alle fall et år, kanskje flere. Jeg vil gjerne si noen ord til dere der ute, som enda har et, to eller kanskje flere år igjen av skolegangen deres. Vet dere hva? Karakterer er viktig, MEN ikke alt. Jeg trodde det, i en periode. Jeg har vært på det punktet hvor jeg trodde karakterer var det viktigste i livet, og at dersom jeg gjorde det dårlig på en prøve var alt ødelagt. Jeg stresset meg IHJEL av skolen, lot den ta fullstendig kontroll og fikk den til å suge ut all livsgnist som finnes i hverdagen. Det er ikke slik det skal være. For du som leser dette - kanskje du er en av dem som nettopp har startet på VGS? Eller kanskje du skal fullføre ditt siste år etter 12 år? Hør her:

Følg med i timene, bruk de for det de er verdt. Desto mer du gjør på skolen, desto mer fritid får du hjemme. Prøv å alltid ligg litt foran i pensum. På den måten kan du slappe mer av og slippe å stresse med at du ligger bak. Respekter lærerne. Uansett hvor kjipe de kan være, får du alt igjen for å være god venn med dem. Jeg digget mange av lærerne mine, men de jeg ikke likte prøvde jeg likevel å være på god talefot med, for jeg vet at det er nettopp den ENE personen skulle sette standpunktkarakter på et vitnemål jeg skal ha resten av livet. Jobb hardt. Det får du igjen for.

Men lov meg at du også nyter skoleåret. Ikke mist deg selv helt oppi det hele. Det er minst like viktig å utvikle seg selv som person som å jobbe for et bra vitnemål. Det er lov å ta seg tid til å trene, henge med venner og ta seg en fest en gang i blant. Mange av dere spurte meg hvordan jeg greide å holde motivasjonen gående helt til siste liten, og grunnen til det var nettopp fordi jeg klarte å finne en balanse. Jeg var alltid bevisst på å gjøre det bra og jobbe effektivt dagene i forkant av en prøve, men jeg visste når jeg skulle ta meg fri også. Det var nøkkelen min til motivasjon - forhåpentligvis for noen av dere også!LYKKE til med skoleåret, folkens! You can do this! Dere skal ikke se bort ifra at jeg kommer med noen studietips og motiverende ord i løpet av året, selv om jeg ikke går på skole selv. Haha.

plis spons meg

Jeg er helt DØD i kroppen nå. På en bra måte. Denne dagen har jeg gjort mer enn hva jeg vanligvis ville gjort på en uke hjemme, haha. Tidligere i dag fikk jeg som sagt besøk av noen jeg jobber sammen med angående et prosjekt for tiden, og ja, jeg hater like mye som dere å være så hemmelighetsfull, men dere holder ut til midten av oktober, right? Da kan jeg nemlig fortelle det :-) (Gled dere!!) Anyways, vi jobbet i en del timer, før jeg og Frida tok turen til butikken for å handle inn mat. Åh, jeg synes slike ting er koselig, jeg. Gjøremål jeg vanligvis ville sett på som et ork før, ser jeg på som en hverdagsglede nå. Føler meg generelt mye lettere i kroppen etter å ha flyttet, og det er så deilig!! Hadde virkelig aldri trodd de første dagene etter flytting skulle føles så bra!
Pepsi på vinglass, Ritz-kjeks og en skål yoghurt med müsli og frukt. Et typisk måltid nå i disse hektiske dager! Hallo, kan Schär PLIS sponse meg???? Jeg elsker disse kjeksene så sinnsykt mye!! Og generelt alle produktene de selger. Synd at glutenfri mat er så dyrt :(

Vel, grunnen til at jeg er så sliten som jeg er nå, er fordi jeg har satt opp nesten HELE klesskapet i dag. Jeg har holdt på helt til nå!! Kroppen min skriker etter å komme seg i seng, men så ble jeg plutselig så full av energi og fikk lyst å sitte oppe hele natta og nerde på Mac'en her jeg sitter på kjøkkenet. Skapet blir fint, da! Gleder meg til å vise dere. Nå må jeg faktisk komme meg i seng her, om jeg skal ha sjans å stå opp i morgen tidlig.

Good night, sweeties!

 

selvdisiplin og handy woman

Hei dere! I dag har jeg vært veldig produktiv, woho. Stod opp halv åtte, noe jeg har planer om å gjøre hver dag. Kanskje enda tidligere, sånn 07:00? Jeg har jo ingen forpliktelser for første gang i hele mitt liv, og det kan være tricky dersom man ikke har selvdisiplin. Jeg velger likevel å tro at jeg har en god dose av det - er nemlig ikke typen til å sove lenge og gå glipp av hele dagen. Nehei! Det er bare tull, det. Så når jeg våknet satt jeg meg altså på kjøkkenet og jobbet i et par timer. Mistenker at jeg kommer til å bruke kjøkkenet som kontor en del, for det er så romslig og lyst der. Og så er det kort vei til kjøleskapet. Haha. De to jeg bor med studerer jo, så jeg blir sikkert en del alene hjemme på dagtid tenker jeg :)

Anyways, i dag har jeg vært handy woman! Jeg har satt som mål å få opp skapet på rommet i løpet av dagen, og nå har jeg montert så og si alle skuffene. Selve rammen til skapet, noen hyller og lys inni skapet (seff skulle jeg ha det... jeg er blogger, hallo) gjenstår, men det trenger jeg hjelp til - så jeg venter til de jeg bor med er kommet hjem. Gleder meg til å kunne putte inn alle klærne mine i skapet, hallelujah!

Se så mye jeg har montert!! Det verste er jo faktisk at det er ganske gøy, haha. Med Beyoncé på høyttalerne og sol som skinner inn vinduet kan man ikke være annet enn glad, eller hva?

Disse gjenstår... Pjuhh, håper virkelig jeg blir ferdig i dag. Jeg liker å være effektiv å kunne stryke gjøremål av lista mi.

Liker meg på kjøkkenet, ja!For øyeblikket sitter jeg og spiser cantaloupe mens jeg venter på besøk av noen samarbeidspartnere. See you soon!

gjett hvor jeg skal!

Om 7 dager setter jeg meg på flyet til den fineste øya jeg noensinne har vært på, nemlig Skiathos! *LYKKEHYL* Jeg kan faktisk ikke tro det, ææ!! Mamma fant superbillige billetter, så hun fikk byttet jobbvaktene sine og så heiv vi oss rundt og bestilte. Herregud, husker dere da jeg blogget om denne reisen i 2012? Det var virkelig en helt fantastisk ferie, husker jeg fikk mange mail fra dere lesere som ønsket å dra på samme tur også.

Jeg vet ikke om jeg har fortalt dere så mye om det, men Hellas har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Gresk kultur og antikken fascinerer meg - jeg husker da vi hadde om antikken i historie i 3. klasse og jeg synes det var så ufattelig spennende. Jeg har vært mange steder i verden, men ingenting kan sidestilles med Hellas og den greske maten som imponerer gang på gang. Det er rett og slett noe for seg selv. Hver gang jeg kommer hjem fra en Hellas-tur blir jeg skikkelig inspirert på kjøkkenet, og de neste ukene består ofte av å prøve meg på måltider inspirert av det jeg har spist på ferie. Som dere kanskje vet er den greske maten er preget av gode råvarer; solmodne tomater, fetaost, fersk fisk, tykk honning og saftige oliven. Jeg elsker hvordan det sosiale aspektet ved måltidet er vektlagt hos grekerne; de har disse smårettene som kalles mezé. Her får du servert små smakebiter på løpende bånd, så smakene blir spennende og varierende. Åh, er det rart jeg gleder meg?

Som dere kanskje også vet ble Mamma Mia the Movie ble spilt inn på Skiathos og naboøya Skopelos, og ved havna kan man melde seg på en båt-tur hvor man besøker alle innspillingsstedene rundt på øyene mens alle sangene blir spilt av på båten. Gjett om vi skal tilbake på stranden hvor Lay All Your Love On Me-scenen ble spilt inn!! Det er den FINESTE stranden jeg har vært på i hele mitt liv!

Tenk at jeg skal få oppleve Skiathos med mammaen min igjen. Jeg er så heldig. Kan nesten ikke vente med å ta dere med på denne turen! Jeg skal knipse tusenvis av bilder og så KLART; lage en ny video derfra. Dere kan sjekke ut den jeg lagde i 2012 her.

sushi in the sun

I dag har jeg hatt en sååå fin dag!
Denne dagen har rett og slett vært helt nydelig fra start til slutt. Jeg har blant annet vært i byen med min gode venn Vetle! Det føltes helt normalt å henge igjen, til tross for at vi ikke har sett hverandre siden sommeren for to år siden. Spåkreisen til Florida føles ut som en evighet siden, livet mitt har forandret seg så mye siden den gang. Èn ting som ikke har forandret seg da - det er humoren til meg og Vetle. Altså, alt jeg gjør er å le når jeg er med han!! Haha! Det var så koselig å treffes igjen. Gikk rundt i byen og fikk gjort noen ærender - byttet mobilabonnoment og kjøpte meg badevekt. Ja, badevekt av alle ting. Jeg veier meg veldig sjelden, kanskje 1 gang i måneden eller noe, men jeg tenkte det var greit å ha for å se hvor jeg ligger an inni mellom. Bare for å passe på at jeg ikke går ned i vekt :-)

Etter en del byvandring ble vi brått sultne, så da ble det sushi til lunsj. Anbefaler Jonoe til dere som er i Oslo! Der har de glutenfri soyasaus, og sushien var kjempegod. Nå sitter jeg i sofaen med Frida med beina høyt i været og med Modern Family på skjermen. Gleder meg til en ny dag i morgen - da får jeg besøk av noen samarbeidspartnere faktisk. Snakkes da, dere!

ny uke, nye muligheter

God morgen fra en stykk glad Kristine! Jeg er full av energiiiiii, ææ! Det er strålende vær her i hovedstaden i dag, noe så deilig. Jeg stod opp ganske tidlig, og frem til nå har jeg trent litt styrke på rommet mitt, vært en tur på butikken for å handle inn mat til kjøleskapet og jobbet med mailen. Føler jeg sitter med en helt annen energi nå enn hva jeg hadde i Førde, og det er så deilig. Følte meg rett og slett litt tappet for motivasjon hjemme den siste tiden - det var kanskje et tegn på at det var på tide å komme seg ut av redet?

Å stå opp til solen som skinner inn på kjøkkenet for å lage seg en digg skål med yoghurt, cottage cheese og frukt - det er ganske OK! Hva synes dere om kjøkkenet vårt? Jeg ELSKER det!! Sååå lyst og fint! Skal bli flink å lage mye god og sunn mat fremover, så stay tuned for spennende oppskrifter. Tenkte også å komme med noen glutenfri oppskrifter, tipper jeg har en del lesere som er intolerant for gluten som vil få nytte av det? Woho!


Det føles litt kaotisk på rommet mitt akkurat nå, så jeg gleder meg til å få alt på stell kjenner jeg! Få opp skapet, henge opp bilder, organisere kontor-sakene mine, ja.. rett og slett bare komme seg på plass :-) Er det noe jeg hater så er det rot, jeg orker det bare ikke. Haha!

Vemund og Frida. Frida bor jeg med, og Vemund flytter også til hovedstaden om ikke så altfor lenge. Det blir bra!

Nå skal jeg ta med meg kameraet og komme meg til byen for å møte en kompis som jeg var på språkreise med i 2014. Blir kult å treffes igjen!

sliter du med å sove?

Hei og god kveld, dere! Nå ligger jeg i senga på rommet mitt og slapper helt av. Føler meg skikkelig hjemme her allerede, det liker jeg!! De neste dagene skal jeg få satt opp PAX-klesskapet her, og etter det begynner ting å falle på plass tenker jeg. Jeg gleder meg til å våkne opp til en ny uke her i Oslo i morgen, jeg! Har heldigvis en del å fylle hverdagen med de neste dagene - alt fra møter til tur til IKA til coffee dates. Tjooohei!


Nå skal jeg straks legge meg, jeg er nemlig supertrøtt. Både på grunn av reisingen, ooog.. fordi jeg har snublet over fenomenet ASMR. Har dere hørt om det? Altså, sjekk ut videoen under her!! Jeg vet egentlig ikke helt hva det er selv, men det blir i alle fall laget sinnsykt mange sånne her videoer, og lydene ER så behagelige at du nesten sovner på flekken. Så om du sliter med å sove; hør på disse videoene med øreplugger før du legger deg, og jeg kan nesten garantere deg at du sovner, haha! Det finnes et av av slike videoer, men denne hører jeg på akkurat nå:

Sponge U New ✨ Supremely Relaxing ASMR Triggers

gårsdagens antrekk

sponset reise

Hele uka har jeg latt sminkemappa ligge urørt i kofferten min, så da det var siste kveld var det litt gøy å stå foran speilet med musikk på og fjolle seg opp. Kjekt å kunne vise seg selv fra en penere side også - hehe! Det er 4 ulike Lapoint-camper i Portugal faktisk, så i går samlet alle seg på den ene campen og hadde BBQ-night. Før vi dro hadde gutta beerpong mens jentene tok et par glass vin i sola, så det var god stemning når vi ankom campen, hehe! Senere dro jeg og Vero til en klubb, men der var det stappfullt av lokale og ingen Lapoint-folk å spotte, så vi dro ganske kjapt. Vi ville jo feste med de kjekke surfeboysa!! Nei da.. Jo da. Haha. Ved midnatt var vi på plass i senga med Soul Surfer på skjermen - anbefaler dere virkelig å se den. Den er basert på en ekte historie og handler om Bethany Hamilton som fikk den ene armen spist opp av en hai mens hun padlet på surfebrettet sitt. Helt sykt!! Men for en inspirerende fortelling!

Her er i alle fall gårsdagens antrekk:


(adlinks) shoes from Nelly (HERE!), red lipstick from Isadora (HERE!), sunglasses from Ray-Ban, skirt from Verge Girl, the singlet is old

Tusen takk til Lapoint for en fantastisk uke i Portugal, jeg er så takknemlig! Nå er jeg på plass i leiligheten i Oslo. Fy søren, så mye kortere reisene blir når man slipper å ta fly videre fra Oslo igjen. Pjuuh, digg :) Å bo i Førde er skikkelig upraktisk faktisk, så det er jeg glad jeg slipper nå. Nå må jeg pakke ut av koffert, vaske klær, lage meg mat og lage timeplan for neste uke. Da skjer det nemlig litt av hvert, så det er greit å få det ned på papir.

good bye ericeira

sponset reise

Denne uka har vært en av de beste på lenge! Tror jammen meg denne ferien topper alle ferie-turene til meg og Veronika. Og vi har feriert ganske mye sammen de siste årene. Å lære seg å surfe er noe jeg har hatt på bucket-lista i mange år, så det å endelig kunne krysse det av føles helt HERLIG! Jeg er i alle fall sikker på en ting etter denne uka her i Portugal, og det er at dette ikke er siste gangen jeg står på et surfebrett. Har utrolig lyst å utvikle meg og bli en bedre surfer!! Håper virkelig jeg får dratt på tur med Lapoint igjen - kanskje utforske en av de andre destinasjonene de tilbyr neste gang?

Processed with VSCO with f2 preset

Vi kom nettopp hjem fra fest på stranden, vi. Så mens folk stikker på nach stikker vi på flyplassen. Ikke akkurat drømme-scenarioet, men kvelden var definitivt verdt det. Transfer går herfra om noen få minutter, så jeg må klappe sammen pc'en og komme meg avgårde. Snakkes i Norge, folkens!

flykter jeg?I går spiste jeg sushi uten soyasaus. Det var... kjipt. Som å spise brødskive uten pålegg :(


Når jeg ser på kalenderen min for de kommende ukene, ser jeg at det kommer til å skje mye fremover. Da jeg ankom Oslo i forrige uke fikk jeg litt sånn sjokk/panikk - dere som har flyttet hjemmefra kjenner kanskje igjen den følelsen fra dagen dere først flyttet? Litt sånn... shit, flyttet jeg nettopp? Det som trøstet meg var at jeg skulle flykte avgårde til Portugal med bestevenninna mi dagen etter, så det føltes egentlig ikke som om jeg flyttet. Nå har jeg et par dager i Oslo med jobb og møter før Guro kommer på besøk til meg og vi skal på Findings festival, og rett etter det drar jeg på neste ferie.

I dag fikk jeg plutselig et lite øyeblikk hvor jeg bare... flykter jeg fra flyttingen? Jeg føler det er litt som å være bortreist de 3 første ukene av videregående. Man går glipp av alt. Haha, ikke at jeg vet hva jeg går glipp av - jeg skal jo ikke på skole. Men bare det å... bli kjent med stedet. Møte nye mennesker. Håper bare slike ting faller på plass, selv om jeg er ute og reiser så mye nå. Jeg har nemlig en tendens til å flykte fra ting jeg er redd for. Dum, jævlig dum, egenskap.

more yoga

sponset reiseSooooom vi nyter livet her! Får nesten litt dårlig samvittighet over å skryte over den pretansiøse tilværelsen her, men ja... Vi koser oss. Dagene her er utrolig bra lagt til rette, synes jeg. Det er akkurat nok med aktiviteter til at man ikke kjeder seg et eneste sekund. Så klart kan man velge å ikke være med på alt, som i går - da var det volleyball rett etter surfingen, og jeg og Vero valgte å chille på campen i stedet med en god lunsj. Kjøpte inn baguetter, massevis av frukt og bær. Og brus. Aaah, det var digg det, har lett etter glutenfritt brød hele uka. (Altså, de lokale her vet liksom ikke hva gluten er engang, så det var vært litt lost case) Etterpå var det yoga i solnedgangen, og det var altså ukens siste yoga-session. Gonna miss it!! Herregud, denne uka kommer jeg til å se tilbake på og bare tenke dæven, så bra jeg hadde det.

Nå er det frokost, og så skal vi nyte den siste dagen her :) Xx!

wineyard

sponset opphold


En av utfluktene jeg har gledet meg til her i Portugal er vingård. Ååh, dette var en helt nydelig dag!


Vi fikk servert 5 ulike viner gjennom touren, og for hver vin vi fikk, fortalte de om den. Ikke at jeg fikk så mye med meg... Jeg var opptatt med å drikke vinen min, beundre de fine omgivelsene og ta bilder. HAH. Erru blogger så erru blogger. Omgivelsene var rett og slett så idylliske og for good to be true at jeg bare ble stående og... nyte. MEN jeg fikk med meg mye av hvordan de lager vinen! Det var utrolig interessant.

Sykt god vin, da!! Vi hadde party night samme dagen, så det ble et lite pre party :-)


Altså, se så fint! Jeg blir helt bergtatt. Alt jeg tenkte på var; HER skulle mamma vært, ass.

Fant også ut at man skal holde vinglasset sånn her. Jeg brukte alltid å holde på den øverste delen, men da blir vinen varm. Altså, det gir mening, men jeg tenkte aldri over det. Mange av dere er sikkert klar over dette allerede, da. Men om du ikke visste det; vær så god. Greit å vite, liksom!

Sååå idyllisk!!
Høydepunktet var definitivt maten, da. Haha, mens guiden stod og pratet spiste jeg og Veronika opp alle olivenene :)


Nå har vi nettopp hatt yoga og sitter for øyeblikket på uteområdet her på campen med chill musikk på høyttalerne. Så klart med solnedgangen i ryggen... Altså, dette stedet er så... goals??? Inspo??? Middagen blir servert anytime, så jeg må vel klappe sammen macen. Håhå, gjett om denne frøkna koser seg! Håper dere får en like koselig kveld som vi skal ha her :-)

uken som har gått

Ukens utfordring: Å spise glutenfritt på reisefot. Når jeg er ferdig med all reisingen nå i august og hverdagen har kommet til sin ro igjen, har jeg tenkt å spise "normal kost" igjen og faktisk finne ut om det er gluten eller en viss meltype jeg reagerer på, for dette her suger, haha. Jeg har aldri hatt noen intoleranse eller allergi i matveien, savner det sååå å bare kunne spise hva enn jeg vil uten å måtte sjekke innholdsfortegnelsen og få spesialmat. Det er så tungvindt, og så dyrt :( Savner brødmat noe fælt, åe!

Processed with VSCO with f2 preset
Ukens opptur: Jeg har lært meg en ny sport, og det er så klart surfing! Fy fader, så gøy! Kjenner jeg har blitt helt bitt av basillen.

Ukens nedtur: Altså, finnes det noe nedtur når man er i Portugal på en surfecamp med en gjeng livsnytere? 30 grader, surfing all day long, null sminke? Ordet nedtur er ikke i vokabularet mitt denne ferien, ass!

Ukens quote: Det må være da jeg og Veronika satt i bussen fra flyplassen på vei til campen. Altså, vi hadde ikke kommet frem enda, og samtalen gikk sånn her:

Veronika: "Skal vi dra hit neste år også, eller?"

Meg: "Jeg er med!"


Ukens craving: Frukt! Spiser sikkert 10 ulike frukter om dagen her, det er så friskt og godt i varmen. Kanskje ikke fullt så bra for magen, da.

Ukens tanke: Jeg hadde en samtale med en jente som jobber på campen her, om hvor fascinerende det er at alle surfere virker så forbanna lykkelige tvers gjennom. Surfing er jo trening og trening gjør deg glad, men jeg tror det ligger mer i det også... For når du surfer og er ute på vannet glemmer du alt annet, og du fokuserer kun på det du gjør der og da. Jeg kan dra på treningssenteret og fortsatt ha problemene med meg i hodet, men når jeg står på surfebrettet kunne det aldri falt meg inn å tenke på problem jeg har på hjemmebane.

Processed with VSCO with f2 preset
Ukens trening: .... surfing, naturligvis! Haha. Man blir så SYKT sliten av å være ute i vannet i 2-3 timer i strekk. Når man reiser seg så mange ganger opp fra brettet får armene og skuldrene virkelig kjenne altså, jeg skal love dere at jeg har vært støl denne uka. Men det er deilig!! Jeg har bare godt av å ta meg ut, armene mine spesielt. Ukens trening #2 blir forresten yoga-timen vi hadde her om dagen, som var utrolig godt og avslappende for kroppen.

Ukens motivasjon: Kalenderen min for august og september! Her snakker vi festival, konsert, shoot i Dubai og enda en tur til varmere strøk. Billettene og hotell ble bestilt i det jeg satt på flyet på vei til Portugal faktisk, haha! Jeg skal fortelle dere hvor jeg skal og hvem jeg reiser med i et annet innlegg :-) Gleder meg til å ta dere med på den reisen - jeg har faktisk vært der før og blogget for dere, iiiih!!

alkohol er sløsing av tid

Akkurat nå sitter jeg på den fredfulle verandaen i andre etasje alene og blogger, med havet fremfor meg. Faen, det er vakkert her. Hadde aldri trodd at Portugal var så flott. Vi har en day off i dag, noe jeg kjente var ganske passende. Jeg sa jo tidligere i dag at jeg ikke var noe redusert etter gårsdagen, men der skulle jeg ha banket i bordet, haha. Siter sjeldent med hodepine eller kvalme dagen derpå, men trøtt og sliten - det er noe jeg ikke kommer unna. Og den der nedtsemtheten? Den forfølger meg hvor enn jeg er i verden. Jeg kunne dratt til Maldivene og fortsatt vært litt smådeppa dagen derpå, liksom. Godt å vite at det bare er alkoholen. Denne sommeren har jeg seriøst vurdert flere ganger å bare... slutte å drikke. I alle fall ta en pause for en lengre periode. Jeg mener, det er så mye mer man kan gjøre i stedet for å drikke seg evneløs og teit. Som å lese bøker. Gå kveldstur i solnedgangen med en venn. Lære seg et nytt instrument. Se dokumentarer. Samme hva, så lenge man bare utretter noe. Vet dere? Ironisk nok har jeg blitt mer opptatt av å suge til meg kunnskap etter jeg ble ferdig med skole. De siste ukene har jeg oppdaget at jeg oppsøker kunnskap i mye større grad enn hva jeg gjorde før. Jeg foretrekker dokumentarer om dagsaktuelle temaer fremfor meningsløse tv-serier på Netflix. Jeg ser færre YouTube-videoer som handler om contour og hvor du får kjøpt de beste løsvippene på nett. Jeg leser kronikker på Aftenposten. Det gjorde jeg aldri før. Jeg leser fortsatt minst 20 forskjellige blogger daglig, men jeg foretrekker de som har noe å komme med. Jeg elsker å bli inspirert og har fortsatt behov for å lese om overfladiske ting som klær og sminke, men jeg trenger mer enn bare det, merker jeg. Litt inspo og litt tanker? Der har vi en god miks.


Den siste tiden, la oss bare ta denne uken her i Portugal som et eksempel, har jeg hatt mange samtaler med nye mennesker. Og de menneskene jeg finner mest interessant, er de som har kunnskap og erfaring innabords. Folk som ikke gjør seg opp tanker om noe som helst rundt seg, kjeder meg. Sorry, men ja... Det er slik jeg føler det. Altså, jeg kan fortsatt prate i timesvis om sminke og bilene til Kylie Jenner liksom, men jeg kan også prate om meningen med livet og hva lykke egentlig er.


Haha. For et tankesurr dere får servert her i dag. Poenget mitt tror jeg i alle fall var at jeg har begynt å hige etter kunnskap, og for å få kunnskap, hjelper det ikke å drikke alkohol. Det er sløsing av tid og gjør deg dum. Jeg vil heller reise rundt i verden, møte nye mennesker og lese gode bøker. Sånn som nå, når jeg sitter på en idyllisk veranda i Portugal med en morsom podcast på øret mens jeg speider utover Atlanterhavet og skriver til dere. Åh, ja! Å skrive. Det gjør meg godt.

Dette friåret her skal jeg søren meg finne meg selv.

let's go surf

sponset reise

Her finner vi brett, våtdrakt og sko og gjør oss klare til å vandre ned til beachen. Jeg hadde aldri trodd det skulle være SÅ fantastisk gøy å surfe!! Ååååh, adrenalinet man får når man står på brettet og glir langs vannet - er helt magisk. Vi har surfet i 3 dager, og læringskurven har vært utrolig høy til nå. Jeg gikk fra å aldri ha rørt et surfebrett før, til å kjenne til navnet på de ulike delene av brettet, vite hvordan bølgene og strømmene i vannet fungerer og ikke minst; surfe! I alle fall sånn helt grunnleggende, haha. Vi er grupper på 6 med en surfetrener på hver gruppe, så vi har fått tett oppfølging fra starten av med god hjelp til å komme oss opp på brettet. Det er ikke slik at du bare får et brett i hendene og drar ut i vannet liksom, her står vi i kø i vannet mens en og en person får hjelp av treneren til å holde brettet stabilt og vite når man skal begynne å padle, og når man skal hoppe opp :)

Jeg koser meg, som dere kanskje forstår. Kvelden i går var sykt bra!! Vi fikk servert buffet på en nyyydelig beach restaurant i solnedgangen, med gamle, klassiske partysanger på høyttalerne. Stemningen var helt crazy - alle sang, danset og bare nøt livet der og da. Da vi satt der så jeg på Veronika og bare: "Hvordan endte vi egentlig opp her?". På en bra måte selvfølgelig, haha. I dag har vi surfefri dag, så om noen få minutter tenkte vi å spasere bort til supermarkedet for å handle inn brus på boks - det er et must i varmen, ass! Senere i dag er det utflukt til Lisboa, så kanskje det blir litt shopping på oss også.

hvorfor jeg er bleik i ansiktet

sponset reise

Jeg er ganske mye bleikere i ansiktet enn på kroppen. Vanligvis ville jeg kjørt på med lav faktor og grillet ansiktet mitt, fordi jeg elsker å være brun i ansiktet... Vel, det gjør jeg fortsatt, men for første gang i livet mitt har jeg innsett at det ikke er verdt å ødelegge huden fullstendig bare for å ha en nice tan i ansiktet i 2-3 uker. Det ER ikke verdt det. Jeg har brukt SPF30 hele sommeren, og jeg merker likevel at jeg har skadet huden min, liksom. Kvisene kommer sakte men sikkert tilbake... Og det er det jeg merker . Den verste ettervirkningen kommer ikke før jeg blir eldre - altså rynkene. Og da er det ingen vei tilbake. Så folkens, jeg vet jeg maser mye om dette, men husk solkrem!!! Selv om dere ikke ser skadene nå, vil dere gjøre det når dere blir eldre!!

Så til deg som lurte på hvorfor jeg er bleikere i ansiktet; høy solfaktor er grunnen. Jeg blir sakte men sikkert brun i ansiktet også, men det tar lengre tid. Heldigvis sitter fargen dypere da, og jeg slipper å flasse den av på flyet hjem :)

Nå blir hele crewet hentet i buss, vi skal nemlig på en vingård i dag. Senere i dag er det party night på en beach club, så dette blir liksom et slags pre party. Haha, såååå gøy! Jeg gleder meg!

yoga

sponset reise

I løpet av uka skjer det ulike aktiviteter som man kan melde seg på, og i dag var det blant annet yoga som stod på lista. Det måtte vi så klart dra på! Yoga-læreren til Lapoint kom på besøk, og så fordelte vi oss utover området her med kveldssola i ryggen. Altså, hvor idyllisk!! Da vi lå på ryggen og fikk beskjed om å bare puste dypt og ingenting annet, så jeg opp mot den blå himmelen og fuglene som svevde over meg, og tenkte.... livet er jævlig bra, det. Yoga er sinnsykt god trening både fysisk og psykisk, så jeg og Veronika prater om å kanskje begynne å dra på noen timer inni mellom når vi kommer hjem til Oslo :-)

Nå erre frokost, og så skal vi surfe igjen!

our day at the camp

sponset reise

Vi starter dagen med å se hva som er planen! I dag hadde vi ikke surfekurs før halv tre, så vi hadde ikke noe stress.

Klokka 9 er det frokost-tid. Frokosten her er magisk! Hjemmekoselig buffe som vi nyter ute i sola med hele gjengen :)

Jeg spiser SÅ mye frukt her, haha. Det smaker jo ti ganger bedre her enn hva det gjør hjemme, så man kan liksom ikke unngå det :-)

Her spiser vi frokost, og i kveld skal vi ikke ut og spise så vi skal ha middag her også. Her har vi altså en god miks av svenske, norske og franske! Og så er det en fra Sveits. Over av halvparten av de som er her kommer faktisk alene, noe jeg synes er sykt kult. Alle er så imøtekommende og stemningen her er bare... chill. 

Her er uteområdet. Om en halvtime er det yoga på gresset her, før middag. Jeg har kun prøvd yoga to ganger, og det var i gymtimene på skolen. Digget det, for man ble så innmari avslappet!! Så jeg gleder meg!

Frihetsfølelse... Jeg har faktisk så vidt sett meg i speilet siden vi kom hit, og vet dere? Det er så befriende. Jeg går uten sminke hele dagen, og det gjør stort sett alle andre her også. Dagene handler om å surfe, nyte en øl i sola på ettermiddagen, ha gode samtaler og bare... leve. Å "bare leve" er noe jeg tror mange mennesker, inkludert meg selv, må bli flinkere til.

Vakre Ericeira!


Me and my surfer girl.

Nå er det tid for yoga! Yeyyy!

surfing for første gang!

sponset reise

Å gjøre nye ting er noe av det beste jeg vet. Jeg elsker utfordringer mer enn alt, uansett hvor ork og vanskelig det kan føles i starten. Altså, lite slår følelsen når du mestrer det. I går fikk jeg den følelsen!! Åååh, det var så sinnsykt crazy å stå på det brettet! Nå skjønner jeg hvorfor surfere er så glad i sporten sin, for så fort du kommer deg opp på brettet og glir langs bølgene med solsteiken i ansiktet får du lyst å bare gjøre det enda mer. Man blir liksom helt hekta!

Så, i går fikk vi tildelt hvert vårt brett.

... og så dro på denne stranden! Vannet er iskaldt her i Portugal, men det var bare deilig.

Her er surfelæreren våres :) Sinnsykt dyktig og inspirerende dame! Jeg elsker den avslappende viben alle surfere har, haha!
Fornøyde piker etter vår første surf session ever!


Nå er jeg klar som et egg for dag 2 på brettet. I går fikk vi en del hjelp av læreren vår, hun holdt brettet til hver enkelt mens bølgen var på vei og så sa hun sånn "nå begynner du å padle" og "1-2-3 NÅ reiser du deg". Sååå, det var ikke helt på egenhånd vi kom oss opp, men slik er det vel første gangen. Jeg hører rykter på campen om at vi må komme oss opp på brettet selv i dag - det kan bli spennende. Utfordring godtatt, sier jeg bare!

ericeira

sponset reise
Hey dere! Nå sitter jeg på rommet mitt med Veronika etter vår første dag her i Ericeira. OH MY GOD!!! Såååå gøy det var å surfe! Jeg hadde trodd det skulle være helt sykt vanskelig, men jeg kom meg faktisk opp på brettet flere ganger, noe jeg aldri hadde trodd, haha. Har tatt en del bilder fra dagen her, som jeg så klart skal vise dere i neste innlegg. Campen her er sinnsykt koselig! Vi bor sånn rundt 20 stykk i et stort... hus? Camp/hus, dere skjønner greia. Alle er i alle fall sykt trivelige, og jeg føler meg allerede hjemme her. Da vi kom frem her i går kveld hoppet vi rett i koseklærne og fikk servert deilig middag som vi spiste ute på verandaen. Altsååå.. Jeg digger det her!

Nå skal vi fikse oss og ta på oss noen andre klær enn bikini. Det er middag ute i dag, og jeg hører rykter om at det blir tapas-ish med masse retter på bordet som vi deler. Jeg ELSKER det!!

klar for å surfe!

Hei og god morgen fra Ericeira i Portugal! Jeg tenkte å bare kjapt stikke innom her for å ønske dere en strålende start på uken. Ny uke, nye muligheter! Det er noe jeg lever etter. Vi våknet for ikke så lenge siden her, og nå bærer det avgårde for å SURFE! Dette blir så spennende! Skal sørge for å ta mange bilder til dere her, så følg med :)

Håper dere har det fint! Xx

 

bilder av meg som liten

Jeg har fått mange spørsmål om jeg ikke kan vise bilder fra barndommen min, og det kan jeg så klart. Bladde gjennom et av fotoalbumene i bokhylla hjemme før jeg dro, og fant så mye koselig. Tenk at vi fremkalte alle bildene før, og laget eget fotoalbum. Gjerne med tekst, også. Det må ha vært litt av et arbeid, men så er det jo mye gøyere å bla gjennom et fysisk album, enn et digitalisert et. Åååh, ting var bedre før, selv om det garantert var mer tungvint.

Her kommer et par bilder!

Musefletter var standard!

Jonsokfeiring! Har de sluttet med tradisjonen om at barn "gifter seg" den dagen? Vi hadde det i alle fall slik hvert år da jeg var mindre, synes det var så stas. Her giftet jeg meg med bestekompisen min, som jeg hang med store deler av barndommen min. Visste dere at jeg lekte mer med gutter enn jenter i barnehagen? Elsket barbiedukker og jenteting, men jeg kom likevel kjempegodt overens med gutter. Husker det alltid var så mye drama med jenter, men det var aldri drama mellom meg og gutta. Hah!

Verdens beste mamma og pappa, og mini-meg! Elsker jakka til mamma. Generelt stilen på den tiden. Kanskje hun fortsatt har den hjemme? Ser nå at pappa har på seg ADIDAS-shorts også - det var jo den tiden ADIDAS var in for første gang. Kult å se hvordan det merket har tatt seg opp igjen!

Processed with VSCO with a7 preset

Min første tur til varme strøk. Naxos i Hellas! Jeg husker jeg ELSKET sandalene jeg har på meg her - det er Pikatchu-sandaler <3

Ut på tur, aldri sur. Så og si alle bildene i fotoalbumene våre er fra fjellturer, haha! Har lovet meg selv å ta med mine fremtidige unger på mange fjellturer, slik at de blir noen ordentlige fjellgeiter de også.

Hipp, hipp hurra! Jeg HATET denne bunaden... Var så sjalu på de andre jentene som hadde "ordentlig" bunad, mens jeg hadde denne som var strikket. Elsker nordlandsbunaden til mamma forresten, angrer nesten på at jeg ikke valgte den selv til min konfirmasjon. Nesten... Men jeg er jo født og oppvokst i Sunnfjord, så det føles riktig å ha den jeg har.

Klarer dere å se hvor dette er? Tomten vår! Etter å ha bodd i rekkehus i mange år bestemte mamma og pappa seg for å bygge et eget hus i et helt nytt boligfelt litt unna sentrum. Vi var et av de første husene her, litt kult i og med at det den dag i dag er flere hundre hus her. AKKURAT hvor jeg står på bildet her har jeg faktisk tatt flere titals outfit-bilder til bloggen... Samme sted, samme person - bare 13 år eldre. Det er litt sykt å tenke på, synes jeg.

På hytta med en av bestevennene mine som liten. Jeg elsket å sitte ute i båten. Nå tenker jeg tilbake på hvor fint det var de lørdagskveldene vi var på hytta, og hele familien tok med lørdagsgodteriet ut i båten og nøt det på blikkstilt vann og solnedgang. Pappa rodde, vi spiste bamsemums. Hah.


Søskene Ullebø på tur :)

et helt nytt land

Meg og Guro i byen her om dagen <3 Gonna miss that girl!

God morgen, rise and shine folkens! Nå sitter jeg med frokost-skålen min og besvarer noen mails. Kofferten er ferdigpakket og jeg er klar som et egg for å besøke et nytt land. DET minner meg på at jeg må gå til utkikk etter korketavle og et verdenskart, for jeg har så lyst å kunne sette inn en nål på hvert land jeg besøker. Vel, jeg gleder meg veldig i alle fall, og det som er litt moro er at jeg ikke helt vet hva jeg går til. Har aldri vært på en surfecamp før, så jeg er skikkelig spent på hvordan dagene våre blir. I morgen blir det sikkert tidlig opp for å fange bølgene (hehe, føler meg kul når jeg sier det), tipper jeg. Gleder meg til å ta dere med på reisen, i alle fall. Håper dere er like klare som meg og Veronika!

nye impulser

adlinks

Adidas sko fra Nelly HER, crop top fra Nelly HER, lignende choker finner du HER

Her er antrekket mitt fraaaa.. onsdag? Jeg hadde det i alle fall på meg på en lunsj date i byen. I dag skulle jeg egentlig på Olivia og så se Suicide Squad på kino her i Oslo, men jeg måtte melde pass. Har rett og slett hatt for mye å gjøre i dag, blant annet med å både pakke meg inn og ut av kofferten. Nå begynner jeg å komme i mål, omsider, så jeg sitter her nydusjet i sengen og drikker Pepsi Max. Mmm! Fant ut i sted at jeg bare har med meg FEM truser hit??? Hva tenker jeg med må jeg bare spør meg sjæl, ass??? Så ja, jeg fortet meg til byen for å kjøpe meg noen nye, men så kom jeg på at det var lørdag og stengt. Ja ja. Fikk meg en liten tur ut av leiligheten da, og traff på noen av dere lesere også. Hyggelig :) Det var så deilig å bare gå i shorts med musikk på ørene og... nyte tilværelsen. Kjenner at det er godt å være et annet sted enn Førde, virkelig. Nye impulser var på tide nå.

her er rommet mitt

Det er merkelig hvordan alt blir "siste gangen". Siste gangen jeg kjører bil, siste gangen jeg er innom den faste Rema 1000-butikken i Førde, siste gangen jeg sitter med familien min i stua... På en stund, vel og merke. Ikke for alltid, haha. I går hadde jeg altså en siste kveld hjemme med mamma, pappa og lillesøster før jeg flyttet, så da dro vi på på butikken og kjøpte inn mange forskjellige kjekstyper, ost og frukt. I tillegg tok jeg med meg lillesøsteren min ut i hagen for å plukke bringebær som vi hadde til :) Jeg har egentlig ikke vært trist sånn på ordentlig for at jeg skal flytte enda, men i dag kom jeg altså til Oslo, og jeg tror det kicket inn litt sånn for første gang. Det er deilig å være her og kunne kalle det hjemmet mitt, men herregud, for et følelseskaos oppi det hele.

Det er merkelig at det ikke er det faktum at jeg faktisk har flyttet som gjør meg emosjonell, men alle de små tingene. Rema 1000-butikken er ikke lik den hjemme, for eksempel. Jeg hadde lyst å bryte ut i tårer når jeg ikke fant yoghurt-hyllen fordi jeg er så vant til å vite nøyaktig hvor den er hjemme, liksom! Jeg tar t-bane i stedet for å kjøre bil med musikk på full guffe og mamma og pappa sitter ikke lenger i stua og drikker ettermiddagskaffen sin. Men oppi alt dette, er jeg utrolig glad og lykkelig inni meg, for jeg vet at det er nøyaktig dette jeg vil og har godt av. Skål for starten på et sinnsykt spennende år!

Jeg skal vise dere rommet mitt når det er ferdig, men dere kan jo få lov å se hvordan det er per dags dato. Seng og arbeidsbord er på plass, men resten er et kaos, haha:

Til høyre her skal jeg ha et stort og åpent PAX-skap, som jeg gleder meg veldig til å få satt opp. Klærne mine i søppelsekkene trenger det sårt, haha!

Det er ikke så stort, men jeg synes det er kjempekoselig. Tror jeg blir å trives veldig her! Gleder meg til alle blogginnleggene som skal skrives herfra :-)

Som dere ser er jeg det en del som gjenstår. Og ja, jeg har kjøpt palmer! Da jeg så dem på IKEA løp jeg rett bort og bare "disse blir med meg hjem!". Dere vet jo min kjærlighet for palmer ;-) Apropos palmer, jeg rømmer jo egentlig litt ifra hele flytteprosessen, jeg. I morgen tidlig drar jeg til Portugal for en uke, så jeg må starte pakkingen nå!Litt snacks må til. Craver disse tre tingene her så sinnsykt om dagen!

Jeg vet jeg har mange lesere som er i samme fase som meg nå, med flytting og nye planer for høsten. Fortell meg hvordan det går med dere - jeg vil gjerne høre! Hvor flytter dere, hva skal dere og hvordan føles det? Synes alltid det er godt å vite at man er flere om dette :-)

den siste joggeturen

Endelig!! Endelig fikk jeg rumpa opp av sofaen og ut på joggetur. Jeg vet jo innerst inne hvor mye jeg elsker å løpe opp hit mens jeg kjenner svetten renne som dråper nedover ansiktet mitt og puster inn den friske luften fra trærne rundt meg. Omringet av høye fjell. Veldig høye fjell, som får meg til å føle meg som en mikroskopisk skapning, men som til tross for det, får meg til å føle meg stor og viktig. I takt med musikken som dundrer i ørene mine løper jeg mot toppen, og når jeg når toppen, føler jeg meg plutselig uovervinnelig. Jeg kan få til alt. Bekymringene er borte, problem blir til løsninger og det er som om vonde tanker aldri har eksistert. Det høres kanskje sykt ut... Men det er sant. Alt dette takket være en joggetur på et fjell som tar meg 28 minutter. Et steinkast unna huset mitt. Er det rart jeg kommer til å savne det?

På toppeeen!! Aah!

Processed with VSCO with f2 preset

På vei ned igjen fant jeg og mamma en haug med bringebær-busker, så da ble det gratis vitamin C rett fra naturen. Du VET du er begynt å bli voksen når du setter pris på slike små øyeblikk.

Processed with VSCO with f2 preset
I dag fant jeg forresten ut at mobilkameraet klarer å lage bokeh! Impressive, impressive! For 5 år siden hadde man vel ikke trodd det, eller hva?

det kribler i kroppen

Flybillettene er i boks og det samme er sommerfuglene i magen... Jeg skal til Dubai igjen! Om nøyaktig en måned befinner jeg meg i De forente arabiske emirater sammen med et helt fantastisk team. ÆÆÆ!! Nå må noen seriøst klype meg i armen! Som dere sikkert husker droppet jeg russedåpen til fordel for en shoot i Dubai nå i vår (naturligvis...), og det resulterte i en av de mest fantastiske reisene jeg har vært på noensinne... Virkelig. Dette blir så bra.

Denne høsten blir vanvittig spennende på alle mulige plan, og jeg føler jeg står på et stort og høyt stup til et helt nytt kapittel i livet mitt. Endelig. Jeg er så innmari heldig som har muligheten til å leve det livet jeg gjør. Alt dette er faktisk takket være... dere. Kanskje jeg ikke sier det ofte nok, men jeg verdsetter dere som lesere SÅ høyt... Tusen hjertelig takk for at dere er her for meg og gjør drømmene mine til virkelighet. Jeg kan ikke vente med å ta dere med på alle eventyrene fremover - for det er så mange av dem i vente nå. Har også en del spennende prosjekter som jeg ikke kan VENTE med å fortelle!! Stay tuned, sier jeg bare!


Nå skal jeg ta min siste joggetur til Solheim, sammen med mamma. Uansett hvor jeg reiser i verden er Solheimsfjellet mitt favoritt-sted, det er rett og slett ingen andre steder hvor jeg får en så deilig ro inni meg. Jeg flyr til Oslo i morgen tidlig, så dette er min siste dag hjemme. :)

vi svetter nedentil også

annonse

Vi er veldig flinke til å bruke deodorant under armene, men visste dere at vi har svettekjertler i intimområdet også? Yup! Svettekjertler produserer svette og det kan lukte, og dette er naturligvis viktig å gjøre noe med. Underlivshygiene. Noe mange kanskje synes er flaut å prate om, om jeg ikke tar feil? Det burde ikke være det :)


I bikini føler jeg man er ekstra utsatt siden man er mer "naken", og det er kjipt at en varm sommerdag skal ødelegges av at man føler seg ubekvem og småsvett nedentil. Spesielt den ene uka i måneden, eller hva jenter...? Den uka jeg har mensen frister det ikke å sprade rundt i bikini, aller helst vil jeg bare pakke meg inn under dyna på rommet mitt, men vi kan ikke sløse bort 12 uker i året, dere! Vi må gjøre det beste ut av situasjonen - i den anledning tok jeg med meg noen nye produkter fra merket DeoDoc på ferie til Kypros og testet dem der. Jeg er så fornøyd med dem at jeg har lyst å anbefale dem videre til dere!


DeoWipes, DeoSpray og Daily Intime Wash

Daily Intime Wash har jeg stående i dusjen og den bruker jeg hver gang jeg dusjer, som da er hver dag. Denne er mild, bevarer pH-balansen og etterlater en ren og deilig følelse. DeoWipes er helt genial å ha med seg på farten, spesielt når man er ute og reiser! Jeg hater når man reiser over flere døgn og ikke har mulighet til å vaske kroppen, derfor er disse wipesa en reddende engel å ha i veska :) Og så til min favoritt; DeoSpray. Denne lukter så godt!! På samme måte som jeg bruker deodorant under armene, sprayer jeg denne nedentil og føler meg fresh og klar for dagen. Det er rart hvordan små tiltak som dette kan øke velværet gjennom dagen mye.

DeoDoc sine produkter er utviklet av leger med over 40 års klinisk erfaring, så her er man sikret gode produkter! Det er veldig godt å vite :-)


Digger denne lille sprayboksen, den er så søt!! Haha :-) Enkel og lett å ha med seg!Psst! Frem til 15. august får dere 20% rabatt på Spray og Wipes på Apotek 1. Bruk koden deodocbloggApotek1 i kassen.

baby blueTopp og bukse fra Bershka. Haha, må alltid søke opp det ordet på Google for å sjekke om jeg staver det riktig. Kjøpte disse to plaggene på Kypros, kunne ikke motstå den fine blåfargen. Skikkelig sommerlig. God dag! God morgen for noen, kanskje? Jeg sov helt nydelig i natt, fy søren. Er så glad for at jeg sover så bra som jeg gjør, hadde nemlig litt søvnproblemer da jeg var yngre (det er vel helt normalt) og det er virkelig pain in the ass. De siste årene har jeg sovnet i det hodet treffer puta. I går var jeg SÅ trøtt at jeg så vidt orket å surfe på mobilen før jeg sluknet. Klokka var 12, haha. Hva skjedde med å sitte oppe til klokka 03:30 i sommerferiene? 

Kvelden i går var superkoselig. Jeg møtte Guro i byen og vi kjøpte litt snacks og bare hang på kjøpesenteret, slik som i "gamledager". Har forresten nerdet den glutenfri-hylla på butikken i det siste, og jeg har fått helt hang-up på "ritz"-kjeksene fra Schär. Spiser hele pakken i slengen fordi det er så godt.

Nå skal jeg til byen for lunchdate. Vi prates senere :)

6 år gamle kristine

I dag tok jeg bilen og kjørte til det som har blitt til et av mine favoritt-steder i Førde den siste tiden. Huldefossen. Her hører man fuglekvitter, risling mellom trærne og ikke minst vannet som treffer bakken fra den enorme fossen. Snart kan man se blåbærne rundt omkring. Herregud, det er så nydelig... Da jeg var ferdig med å ta bildene satt jeg meg på en stein og bare nøt synet. Jeg pleier aldri å gjøre det. Aaah, det minnet meg sånn om barndommen min. Jeg var skikkelig skogsjente når jeg var liten. De ansatte i barnehagen skrøt alltid av meg til mamma og pappa om hvor flink jeg var til å gå tur når de kom og hentet meg på slutten av dagen, haha. De så at jeg elsket det. Jeg aner ikke hvor mange fjellturer jeg besteg sammen med familien i barndommen. Det var mange, i alle fall. Hver sommer dro vi på den øde hytta vår uten innlagt vann og strøm, uten dekning, hvor vi bare nøt livet, uten tidsperspektiv. Jeg tenkte i alle fall ikke noe på klokka.... Kanskje mamma og pappa gjorde det, haha. Barndommen var fantastisk, virkelig. Jeg savner den tiden så mye at det faktisk trykker i hjertet mitt når jeg tenker sånn skikkelig på det. Jeg hater å vokse opp. Plis ikke si at jeg er den eneste? Jeg føler jeg så verden gjennom andre øyne da jeg var 6 år gammel. Husker da vi ankom hytta etter 1 times kjøretur og hadde bilen stappet full av bagasje og matposer. Det var ikke snakk om å ta ting rolig her, jeg og Håkon spratt ut av bilen og LØP bort til hytta for å hente håvene våre. Jeg løp mitt forteste. Jeg kunne virkelig ikke vente med å fange rumpetroll i rumpetroll-dammen vår. Og der holdt vi på i timesvis. Timer og minutt? Pøh, det eksisterte ikke. Tenk at det å dra en håv gjennom vannet og fange små dyr i en bøtte med vann ga meg så mye glede. Hvor ble den gleden av, egentlig? Er det en spesiell type glede man kun har når man er barn? Eller er det mulig å gjenoppleve den? For fy søren, jeg skulle gitt alt for å oppleve en slik helg på hytta igjen. Gjennom øynene til 6 år gamle Kristine. Nå har jeg faktisk ikke vært på hytta på 5 år, tror jeg. Helt ærlig tror jeg er at jeg redd for å bli skuffet. Skuffet over at det ikke føles som det gjorde, den gang da. Kanskje jeg burde ta turen dit for å se?

Av og til får jeg nemlig akkurat den følelsen som jeg hadde da jeg var liten, inni meg. Den varer i sånn 5 sekunder, og hele kroppen min blir fylt med ekte glede. Virkelig, ekte glede. Det eneste stedet jeg får denne følelsen er når jeg er ute i naturen. Noen ganger er det som om jeg kan se 6 år gamle Kristine sitte på huk i lyngen, iført ullundertøy og to fletter, mens hun plukker blåbær.

Jeg må tilbake på hytta.

min nye addiction!

annonse

Hey dere! Ah, sommer og skolefri... Noen flere som nyyyyyter ferie om dagen, eller? I år slipper jeg for først gang på 13 år å grue meg til skolestart hehehe, så denne sommeren her dere, den har vært bekymringsløs altså!

I sommer har jeg forresten fått en helt ny addiction; Farris!! I russetiden som nå var for et par måneder siden, fant jeg ut at jeg får i meg altfor lite væske. Jeg har som dere vet, et ganske høyt inntak av brus, og det i seg selv er ikke noe jeg ser på som et problem. MEN, dette inntaket av brus fører til at jeg drikker mindre vann, faktisk så og si ingenting. Så jeg har altså fått totalt hekta på Farris. Dette gjør at jeg får i meg den væsken jeg trenger, og Farris er også perfekt å drikke til mat. Det er sååå forfriskende og digg, og i tillegg inneholder det 0 kcal - greit å vite for de som kanskje er opptatt av å holde vekten :-)Jeg har alltid synes det har vært så kjedelig å drikke bare vann, så da jeg ble spurt om å gjøre et samarbeid med Farris tenkte jeg at det var midt i blinken. Og vet dere hva? Garasjen er STAPPfull av poser med Farris-tomflasker! Haha. Jeg har rett og slett blitt helt hekta, og det er så ufattelig deilig å drikke noe jeg vet er bra for kroppen. Farris er faktisk noe av det sunneste vi kan drikke - det inneholder nemlig en rekke viktige mineraler og tilhører kroppen den væsken vi så sårt trenger. JA, dette er et samarbeid, men jeg går likevel på butikken selv og kjøper Farris for egne penger - rett og slett fordi jeg elsker det. Altså, bare spør vennene og familien min... Jeg tror nesten jeg har fått en til avhengighet, haha.Som dere kanskje vet er jeg mest fan av Farris Bris med smaken "Mango og Papaya", den har jeg drukket så ufattelig mange flakser av den siste tiden at dere skulle bare visst, haha. Men Farris er også veldig godt å drikke til måltider, og da synes jeg Naturell smaker best. Den passer liksom til alle slags måltider - enten det skulle være fredagstacoen eller lunsj på skolen :-)

En deilig lunsj bestående av cottage cheese og yoghurt naturell, müsli, mandler, eple, syltetøy, peanøttsmør og Farris, så klart! Et solid måltid som gjør kroppen SÅ godt. Vi er flinke til å få i oss næringsrik mat, men vi glemmer helt av drikken... I alle fall jeg - og sikkert en del andre der ute? Om du er som meg og synes vann er litt kjedelig anbefaler jeg virkelig Farris på det varmeste ♥

Hvilken smak er deres favoritt? Tror "Bringebær & granateple" kommer på en god 2. plass hos meg!

fine vestlandet

adlinks

Solbriller HER, Kristine 3-jakke fra Jofama by Kristine Ullebø, crop top HER, sko H&M, skjørt Verge Girl

I går var det kjempefint vær hele morgenen, helt til jeg skulle springe ut og ta noen bilder - da kom regnet øsende ned. Så jeg fikk nøyaktig 3 minutter på meg til å ta disse bildene, som jeg i grunn ikke ble noe fornøyd med, men som jeg likevel velger å poste, haha. Føler jeg må utnytte friheten og den fine naturen til å ta bilder ute mens jeg enda bor hjemme. Fine, fine Vestlandet. Nå er det bare dager igjen til jeg drar, æææ. Sprøtt.

The Legend of Tarzan på kino i går var superbra, synes jeg! Skikkelig spennende og samtidig koselig film. Tarzan var litt av en kjekkas, ass! Nå sitter jeg og spiser restene i godteposen min mens jeg jobber med mailen min. Jeg har fått sansen for surt godteri igjen, og om dere har lest bloggen min lenge vet dere at jeg alltid har foretrukket sjokolade. Haha. People change, I guess.

dårlige treningspartnere

adlinks

Ha-ha... Man skulle liksom tro at det å ha en treningspartner gjør at man blir mer motivert, men slik har det i alle fall ikke vært med meg og Guro i det siste. Forrige gang bega vi oss ut på trappeintervall, og etter èn runde så vi tvilende på hverandre... "Gidder vi mer?". I dag var planen å ta en god treningsøkt før vi dro på for å spise, men etter 10 minutter gåing på mølla og UNDER 30 sekunder på ro-maskina ser vi på hverandre og ler. "Skal vi stikke på kafè nå heller?". Ja ja! Vi skal ha creds for forsøket da i alle fall. Alle snakker om at det er så vanskelig å komme seg opp av sofaen, men problemet mitt er motsatt. Jeg hopper gjerne i treningsklærne og spretter avgårde til treningssenteret i rekordfart, det er når jeg først er på treningssenteret at jeg sliter med å yte.

Erre sommerferie så erre sommerferie, dere!Jakken min <3 Jeg har hatt med meg hele samlingen til Oslo! Jakken er utsolgt i denne fargen på Nelly, men dere finner grønn HER og svart HER. Semsket skinn er så sinnsykt fint, jeg får aldri nok!!

Om dere noen gang skal til Førde, så må dere dra på Spiseriet. Der har de så god mat!! Føler det er et ran at jeg har bodd i Førde i 19 år og ikke har fått øynene opp for dette stedet før NÅ. 


<3

Nå skal vi på kino og se den nye Tarzan-filmen. Noen som har sett den? Har cravet de sorte og røde dødningshodene fra Candy King i hele dag, så jeg skal kjøpe med meg en pose med det og kose meg med. Wiie! Digger sommerferie!

blir sliten av å ikke gjøre noeDenne sommeren har ikke vært like aktiv som fjorårets, og det merkes.. Jeg blir så sliten og utmattet av å ikke trene. Rart med det, hæ? Man tenker man lader batteriene ved å ligge i senga og se på Netflix, og selv om det også er godt en gang i blant, er det ikke noe som fungerer over tid. Jeg blir bare mer sliten og tiltaksløs av det. Så ja, jeg trenger i alle fall å bevege meg og ha ting å gjøre for å finne energien.. I dag startet jeg dagen med litt styrke, og nå skal jeg til byen med Guro. Vi skal først en tur på treningssenteret, og deretter på kafé. Gleder meg til treningsøkten er overstått, haha! Vi skrives litt senere :-)

venninna du ringer klokka 1 om natta

God kveld, dere :) Jeg føler jeg har blogget dårlig i dag til tross for at jeg allerede har vært innom her to ganger... Enkelte dager er ikke inspirasjonen å finne, og bare det å skrive et blogginnlegg kan være et ork. Heldigvis er ikke det ofte. Nå har jeg fått dusjet meg og funnet frem en flaske Pepsi Max som jeg nyter her i senga mi - skulle ikke mer til for at trangen for å skrive skulle titte frem.

Det er mye i hodet mitt for tiden, med flyttingen og alt. Jeg og Guro var på kafé i dag og vi ble sittende å prate en del om det kommende året... Hele livet mitt har alt liksom bare gått av seg selv. Jeg har vært ekstremt heldig med at jeg alltid har hatt en bestevenn, for eksempel. Jeg kuttet kontakt med to av mine nærmeste for en stund siden, men det førte bare til at nye vennskap ble dannet og andre styrket. Jeg stod aldri alene, og det er jeg takknemlig og ydmyk for. Det er så mange der ute som har en hel venneflokk, men som ikke har den ène personen de kan ringe klokka 1 på natta når tårene triller. Jeg føler meg ekstremt heldig akkurat der... Kanskje jeg ikke hadde en jentegjeng på 20 stykk, men det er søren meg ikke noe å strebe etter heller. Venner som genuint bryr seg om deg er noe å strebe etter, skal jeg si deg.

Nå flytter jeg til Oslo. Jeg håper så inderlig at jeg finner min plass. At jeg ikke bare får en haug med venner og bekjente, men at jeg også klarer å danne de... litt mer spesielle vennskapene. Det blir definitivt mye opp til meg selv, men jeg tror jeg har godt av å bli hevet ut i det. Det er på tide. Jeg vet jo så klart at slikt tar tid og ikke skjer over natten, men ja, det er slike ting som foregår oppe i hodet mitt om dagen. Sånn hvis dere lurte.

Tusen takk til alle som har sendt meg mail, melding og snap om at dere gjerne vil ta en kaffe med meg i Oslo. Jeg føler jeg har mye bra i vente. Gleder meg til å bli kjent med nye mennesker - det er jo tross alt noe av det gøyeste jeg vet om.

flowers everywhere

adlinks


Playsuit fra Nelly HER, sko fra Nelly HER, solbriller fra Nelly HER

Jeg har gått litt bort fra den sukkersøte stilen den siste tiden, til litt mer røff/rocka. Føler jeg, i alle fall. Eller egentlig har jeg ikke en spesifik stil, men jeg merker i alle fall at knall rosa kjoler ikke er helt meg lenger. Haha. Men denne søte playsuiten her? Aah, hvordan kan man ikke elske den. Like behagelig som den er fin, er den.

det siste vorset

Og brått var denne epoken i livet over. Videregående er ikke lenger hverdag, det er et minne. Et minne som bare blir fjernere og fjernere for hver dag som går. I 2. klasse begynte Guro i klassen vår, og lite visste jeg om hvor mange eventyr vi hadde fremfor oss. Er det normalt å nesten gråte når bestevenninna di flytter ut av hybelen sin? For ja, det var nesten det jeg gjorde da hun flyttet ut nå for et par dager siden. Det er rart hvordan et sted, et rom, kan bety så mye for deg. En hybel, liksom. Jeg har ikke tellingen på hvor mange vors og sleepovers vi har hatt her, og hvor mange latterkramper, sprø samtaler og timer med dansing som har foregått mellom veggene... Plutselig er det over. Selv om det blir spennende å ta fatt på neste epoke i livet, er det likevel litt trist å si farvel. Jeg vet i alle fall at jeg kommer å se tilbake på denne tiden som fantastisk. Håper tiden fremover også blir det... Det at jeg ikke vet det med sikkerhet, er vel det som stresser meg, og som gjør at jeg holder litt ekstra fast i den trygge tilværelsen jeg er i nå.Vårt siste vors her! Åe. 

Det beste med minner er å skape dem. Så jeg gleder meg til å skape flere. :)