hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

black is my favorite colorShoes from Simmishoes

Jeg.får.ikke.nok.av.sko! Sko-garderoben min har virkelig begynt å fylle seg opp nå, eller... kan jeg i det hele tatt kalle det en garderobe? Det ligger liksom et par her og der i omtrent hele huset. Hva gjør dere på denne onsdagen? Jeg har nok en gang byttet tema og problemstilling til særemnet mitt. Haha, jeg har for mange ting jeg vil skrive om. Men mer om det senere! Nå er det jammen meg snart ferie, og det merkes på stemningen, både her hjemme og på skolen. Mens folk gleder seg er jeg heller mer sånn her "ååh nei, min siste høstferie!". For om jeg skal ha friår blir ikke ferie det samme som når man går på skole, og når jeg skal studere har man ikke høstferie om jeg ikke tar helt feil. Nei da, jo da. Jeg gleder meg så klart halvt ihjel til ferie, jeg også. Det værste med uka er over, altså cooper og borring av hull, så nå skal jeg bare cruise gjennom de to kommende dagene og dermed ta en velfortjent uke fri. Fortalte jeg dere at jeg var hos tannlegen i dag, forresten? Jeg hadde to hull og i stedet for å borre brukte tannlegen laser, og ettersom han omtalte dette som "smertefritt" tok jeg det helt cool der jeg lå i tannlege-stolen, ikke sant. Vel, folkens. Ikke til å anbefale! Selve laseren var ikke vond, men når han traff laseren i HULLET i tannen kjente det seriøst ut som om jeg skulle dø av smerte. Og det kommer fra meg som (påstår at jeg) har høy smerteterskel.

Mye på hjertet. Mye tekst. Slik får det bare bli, hehe! Nå skal jeg til byen og ta en kaffe med Vemund :-)

var jeg sprekere før?

I dag var det duket for skoleårets første cooper-test. Cooperen har alltid vært en big deal for meg, helt siden, ungdomsskolen, så jeg kjente det litt i magen når jeg våknet i dag, ja. Selvfølgelig regnet det ute, da! Den ene dagen vi skal løpe ute så er det så klart ikke opplett, er ikke det typisk så vet ikke jeg. Anyways, i år løp jeg 2700 meter på 13 minutter. Det er 100 meter under det vi kaller 6'er-kravet på skolen min, og det er egentlig innafor for min del, selv om jeg gjeeeerne skulle løpt 2800 slik jeg gjorde i fjor.

Men så måtte jeg selvfølgelig finne ut hva jeg løp i 10. klasse! Ja ja, nerdete meg, haha. Så jeg bladde tilbake i bloggarkivet mitt og fant ut at jeg løp 3000 meter på 13:26 for tre år siden?!


Etter cooper-testen i 10. klasse, med min kjære Karro ♥

Hallo, aner dere hvor skuffa jeg ble! Jeg løp 300 meter lenger på bare 26 sekunder ekstra! Du vet den følelsen når du ser tilbake på et gammelt bilde av deg selv hvor du så mye bedre ut enn hva du gjør nå, og du føler du har forfalt? Jeg fikk den følelsen, bare med tanke på formen min. Jeg mener... hvordan!! Det er to ganger i livet mitt hvor jeg føler jeg har vært i veldig god form kondisjonsmessig, og det er sommeren til 10. klasse, og sommeren til 3. klasse. Jeg trente en del på den tiden der, men jeg er ganske sikker på at jeg har trent MYE mer kondisjon i år. Jeg har jo tross alt jogget på fjellet flere ganger i uka i månedsvis.

Nå har jeg en cooper-test igjen i hele mitt liv, og det er til våren. Da skal jeg løpe enda, enda bedre! Jeg sier ikke at resultatet mitt er dårlig, men jeg vet at jeg har potensiale til å klare mer, derfor vil jeg utnytte det potensialet mest mulig. Dessuten jeg jo bare kille det den aller siste gangen!!

Har dere hatt cooper eller 3000 meter? Isåfall, hvordan ligger dere an?

hva så?

En av venninnene mine opplevde å få et par stygge kommentarer via kommentarfeltet mitt. Dustete, teit og barnslig. Kjente det kokte litt inni meg da, ja. (Slike kommentarer blir filtrert nå forresten! Så de kommer ikke gjennom) Det ble naturligvis et samtaleemne oss i mellom. At enkelte faktisk gidder å ta seg tiden til å kommentere nedlatende om personer de ikke engang kjenner er noe jeg aldri i hele mitt liv kommer til å forstå meg på, for det er så utrolig... TEIT. Ja, teit rett og slett. Men det er en ting som muligens er enda teitere, er at vi gidder å bry oss.

Drittslenging er aldri gøy, og det burde aldri skje. Men i det siste har jeg begynt å spørre meg selv: "Påvirker det livet mitt?", for i de fleste tilfeller så gjør det ikke det. Påvirker det livet mitt at det sitter en person på andre siden av Norge og kommenterer hvor fæle bryna mine er? Eller hvor stygg sminken min er? Hvor slitt håret mitt er? Hvor taper jeg er som tror jeg er noe? Nei. Det gjør jo ikke det. Det påvirker heller ikke livet mitt om det sitter en person i Førde og slenger igjen en ufin kommentar. Om den personen er naboen min, en person jeg går forbi i gangen på skolen, foreldrene til noen jeg kjenner - det spiller ingen rolle. Livet mitt er fortsatt det samme.

Det gjelder ikke bare drittslenging på nett. Akkurat samme greia gjelder i hverdagslivet. Det er altfor ofte jeg hører folk sier sånn "men jeg er redd for hva folk vil si", eller "hva om tror ditt og datt om meg". Jeg vet det er lett å falle i den tankegangen, og jeg har vært der før i likhet med de fleste, men vi må slutte med det. For hva så? HVA så om folk prater om deg? Hva så om de tror på et rykte om deg? Jeg tenker heller, synd for dem. Om en person tror på noe "de hørte fra noen andre" og dømmer deg utifra det er de ikke verdt å bli kjent med likevel. For ga de deg sjansen? Nope.

Ta valg basert på hva du vil, uten å tenke på hva andre folk vil tenke. Jeg tror det er nettopp der mange sliter seg litt ut. Jeg mener, vi lever en gang, folkens! Gjør og si akkurat det du vil og det som gjør deg glad. Ta på deg hatt på skolen om du føler for det. Legg ut det seriøse bildet av deg på Instagram om du synes det ser bra ut, selv om du er redd for at folk skal si at du "poser for mye". Spør deg selv: "Hva så?"

current location

 

Her sitter jeg og blogger og mailer frem og tilbake for øyeblikket! :-)

Hallo til dere! Denne dagen startet med en stykk super-frustrert Kristine. Du vet de dagene ingenting går din vei? Oooh, this was the day. Vi startet med matte på skolen, og jeg fikk ikke til noe som helst. Uansett hvor logiske svarene mine var stemte det ikke overens med fasiten, og jeg fikk opp error i GeoGebra uansett hva jeg trykte på. Deretter gikk det opp for meg at jeg ikke hadde funnet tema til særemne enda. Greit nok, det overlever jeg. Vel, så drar jeg på apoteket for fjerde gang for å sjekke om resepten på Isotretinoin er kommet og tenkte at NÅ, nå må den ha kommet. Det hadde den altså ikke.

MEN! Alt ordnet seg til slutt. Etter å ha kikket litt rundt i hyllene på skole-biblioteket har jeg funnet ut hva jeg vil skrive om på særemne, Isotretinoin-tablettene er i hus (jeg gikk på feil apotek, så det var grunnen) og matten? Vel, den skal jeg lære meg nå. Vi har kapitlet som handler om følger og rekker nå, og det skal tydeligvis være det vanskeligste, så jeg gleder meg til vi starter på algebra neste time - det er sååå mye gøyere!

Så dagns moral er altså at det eneste som gjelder er å være løsningsorientert :-) Forresten, til dere som går i tredje klasse; hva skal dere skrive om på særemne? Det hadde vært gøy å høre! Jeg kan fortelle om mitt tema senere, men jeg lånte i alle fall med meg Geir Lippestad sin bok "Det vi kan stå for".

this is why you should fall in love with fall

I alle år har jeg hatet høst. Mørketiden er noe jeg er svært lite glad i for å si det mildt, og det har ført til at jeg gjerne har begynt å grue meg til høsten allerede FØR sommeren er i gang. Haha, ja! You heard me. Med tiden har jeg funnet ut at denne negative holdningen ikke hjelper meg noen vei, faktisk tvert imot. Høsten varer i tre måneder hvert år, og den kommer enten jeg vil eller ei, så her gjelder det bare å gjøre det beste ut av situasjonen. Høsten er jo faktisk utrolig vakker! De deilige fargene og den skarpe lufta går jo bare ikke an å ikke like, eller hva? Vi har hatt sommer og fint vær lenge nå, så jeg kjenner helt ærlig at mørke kvelder, varme supper og store gensere skal bli ganske så deilig. Høsten gir meg en slags ro innvendig, man går liksom ikke rundt og kaver slik som man bestandig gjør om sommeren. Så høst, du er herved velkommen!

Her kommer 12 grunner til å like høsten!

Kakao med krem og marshmallows

Store gensere og boots

Å kunne krølle seg sammen i sofaen med teppe mens man snurrer en film - med den beste samvittighet!

Man slipper å konstant måtte stresse med å utnytte det fine været slik man gjør om sommeren

Å kunne varme seg fremfor peisen mens flammene knitrer

Roen. Om sommeren er programmet tett for de fleste, mens høsten gjør folk mer avslappet og man har gjerne ikke like hektiske dager

Sesongstart på en rekke serier

Nedtelling til den beste tiden på året: jul

Supper og gryteretter

Venninnekveldene!

Bedre nattesøvn på grunn av mørket

Det er billigere å reise! Dersom du er eventyrlysten og har lyst på storbyferie md kjæresten eller en venninne, er høsten tiden for nettopp det

Har dere noe mer dere vil legge til? Isåfall, skrik ut, jeg vil gjerne høre!

high heels and red lips

På lørdag startet jeg kvelden med disse snuppene! For noen jenter, sier jeg bare!!

Guro, Sunniva og Emma! Her er vi nesten den fullverdige 3STA-gjengen, minus Synnøve. Sunniva gikk i klasse med oss i første, så hun kommer alltid til å være en del av A-klassen, hihi ♥

Det var sååå gøy å pynte seg skikkelig, for en gangs skyld. Etter en god middag satte vi på musikken, sminket oss og tok på oss kjolene. Pluss røde lepper! Så klart. Mitt beste sminketips når du skal ut er å ta på masse highlighter, for da "skinner" ansiktet ditt når du tar bilde med blits. Det ser dere sikkert på disse bildene. Jeg påfører det på kinnbeinet, over leppa, på nesebeinet og i tinningen.


Nå skal jeg på apoteket og hente Isotretinoin, endelig! Hudlegen min er i Japan av alle steder, haha, så det tok litt lengre tid å få sendt resepten til apoteket. Men nå er den endelig kommet, yey! Når jeg er hjemme igjen tenker jeg å ta meg en joggetur. Jeg har hatt opphold fra trening i 2 uker nå på grunn av mye skolearbeid og planer stort sett dagen lang, og først i dag finner jeg ut at vi har cooper-test på skolen på onsdag. ÅÅÅH, det er så typisk meg!! Haha! Men jeg er veldig lett-trent når det kommer til løping så jeg tror ikke det blir noe problem, egentlig. Men jeg har liksom TO cooper-tester igjen etter alle disse årene på skolen og jeg vil gjerne gjøre det bra. Skal løpe som bare fyyyyy!

tilbake til barndommenSeeeeeee så fine farger!! Høsten er så utrolig fin, herregud. Jeg blir skikkelig glad av å se på disse bildene. Vi har hatt dette plommetreet i hagen siden vi bygget huset våres for 13 år siden, men jeg tror jeg kan telle på en hånd hvor mange plommer som har vokst frem i løpet av alle disse årene. Haha! I år kom det plutselig mange, til min store glede. Jeg tror ikke jeg har smakt det siden vi pleide å dra til bestemoren min når jeg var liten jente - hun hadde alltid treet proppfullt. Så når jeg tok min første bit fikk jeg automatisk flashbacks fra den tiden. Ååå, barndomsminner.. ♥

Nå er jeg komt til plomme nummer 14 tror jeg, og helt ærlig begynner jeg å få litt vondt i magen, haha. Men det er så godt! Ellers har søndagen vært ganske seig, det er ikke akkurat vits å legge skjul på. Men jeg koste meg så mye med mine aller beste venner i går, så det er verdt det. Jeg har så flotte mennesker rundt meg, kan virkelig ikke gjøre annet enn å glise!! Du vet den følelsen når du er med vennene dine og tenker "shit, dette er alt jeg trenger"? Det er en deilig følelse, det.

Nå skal jeg øve ferdig til en presentasjon jeg har i religion i morgen, som handler om kristenforfølging. Ganske interessant, faktisk! Ellers er det strake veien til apoteket i morgen, jeg er nemlig lens for Isotretinoin og det er krise i mitt hode, haha. Noen som vet om det går fint om man har et par dager med opphold i løpet av kuren? Satser på det, i alle fall. Det er så stress, for man må jo ta blodprøve før man får nytt brett, og det tar gjerne en uke før blodprøven blir sendt til apoteket. Typisk meg at jeg tar blodprøven i siste liten... Jeg var faktisk på apoteket i går for å sjekke om resepten var komt, og jeg var seriøst på nippet til å trygle farmasøyten om å gi meg resept selv om blodprøve-resultatet ikke hadde blitt sendt enda. Pri-ma-donna much, HAHA. "Det er altså ingen mulighet for å gi meg tablettene uten resept?".... Altså, jeg forstod at det var en tapt sak, men det var verdt forsøket.

iphone snapshots

God søndagsmorgen, folkens! Hvordan har dere det i dag? Jeg våknet nettopp opp sammen med Ems og Guro etter nattens festligheter, og nå skal vi lage en digg søndagsfrokost sammen. Åååh, sleepovers er det koseligste! Nå er det jammen meg lenge siden jeg har delt mobilbilder med dere, så jeg tenkte å vise dere noe av det som ligger i kamerarullen min. iPhone-kameraet er jo kjempebra, så jeg synes det er gøy å variere litt og ikke bare ha speilrefleks-bilder hele tiden - det tror jeg dere også er enig i Hihi! Håper dere liker bildene, så får dere ha en super søndag. Jeg skal hjem til fårikål senere i dag, mm! Nå er det høst, altså!

1. Bikinivær for noen uker siden. Shit, som jeg kommer til å savne å sprade rundt i bikini og shorts! // 2. Details. // 3. På tur i finværet. Høsten er så fin! Elsker den skarpe luften og de klare fargene. // 4. Høstkjolen er på!

Criminal Minds-kos med favorittjentene mine. Ååh, som vi koser oss!!

Everyday struggles på vei til skolen og et veldig alvorlig selfie av meg i bilen. Det var en mandag, okei...? Haha!

hodet mitt er overalt

Ingen tvil om at jeg er oransje-håret, i alle fall. Haha! Jeg står jo helt i stil med kjøkkenet :-)))

Hodet mitt er litt sånn overalt for tiden. Jeg har akkurat litt for mange ting på agendaen til enhver tid, og selv om mesteparten av det er gøy, gjør det meg superstressa. I går fikk jeg en SYKT gøy mail, blant annet. Jeg hoppet seriøst i taket!!! Det er ikke helt sikkert enda, så derfor kan jeg desverre ikke si noe foreløpig... Haha nå er jeg teit, jeg vet, men jeg ville heller nevne det enn å ikke nevne det i det hele tatt. Bloggere, ass! Vel vel, mer om det senere. Nå har jeg nettopp vært på polet for å handle inn drikke til kvelden, og det eneste som gjenstår er å oppdatere dere før jeg drar til Guro. I kveld skal jeg slippe alt stress ut av hendene og bare kose meg! (Det innebærer blant annet at jeg ikke skal sjekke mailen på vorspiel, haha) Iiiih, jeg gleder meg! Nå skal vi rigge til taco og mini-vors hos Guro ♥

Dere finner meg på snapchat i kveld, folkens!

saturday snacking

God lørdagsmorgen! Nå sitter jeg her og nyter en deilig dessert etter frokosten, mens jeg hører på partymusikk og renoverer klesskapet mitt for å finne ut hvilken kjole jeg skal gå med i kveld. I dag er det bursdagsfeiring som står på planen! Jeg har ikke vært ute på en stund nå, så jeg tror bare jeg har godt av å slå meg løs i kveld, haha. Jeg gleder meg! Jeg, Emma og Guro skal spise taco og fikse oss sammen før det smeller i kveld, etterfulgt av sleepover, så denne dagen og natten tror jeg blir fiiiin! Det store spørsmålet er om jeg skal gå for hæler i dag eller ikke. Det frister veldig, for jeg pleier vanligvis aldri å dra ut med hæler, men på samme tid er det så innmari slitsomt?! Vi får sjå, vi får sjå. Kanskje man faktisk bare må lide for skjønnheten i blant.

Image and video hosting by TinyPic

Forresten, over til desserten jeg nevnte. Jeg har fått dilla på frozen yoghurt de siste dagene! Lillesøsteren min har fått tak i disse pinnene som man setter ned i yoghurten, så det eneste man gjør er å la dem stå i fryseren i et par timer, og voilà; der har du hjemmelaget, frozen yoghurt. Jeg synes sprett-yohurtene er dødsgode så jeg pleier å bruke dem. Banan-smaken ♥

Image and video hosting by TinyPic

The perfect snack!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

kristine 2

Jofama by Kristine Ullebø

"Kristine 2"The softest and most comfortable jacket ever

Dette folkens, dette er verdens DEILIGSTE jakke noensinne!!! Jeg er så stolt over å kunne si at jeg faktisk har designet den selv. Denne gangen gikk vi for semsket skinn på utsiden med den mykeste pelsen du kan tenke deg inni. Og nei, det er så klart ikke ekte pels :-) Jeg hadde den på meg på skolen for første gang og alle som prøvde den fikk sjokk når de kjente det deilige foret, haha. Best av alt er at hele jakken er foret innvendig, så her er det faktisk klin umulig å fryse. Jeg har bare lyst å brette jakken utover sengen og sove med den, så god er den.

Jakken kommer i svart og brun. Her har jeg kombinert den svarte med mine favorittfarger: svart og hvit. Det slår aldri feil. Den brune står veldig fint sammen til lyseblå jeans, spesielt om de er litt hullete og slitt. Klikk dere inn her for å se alle bildene på nettsiden til Jofama!

Så, hva synes dere?! Jeg håper dere liker den, for jeg elsker den!! Den er nå ute til salgs, og om dere lurer på hvilke butikker så finner dere oversikt over det her. Bare skriv inn navnet på byen din, så kommer nærmeste butikk opp! Xx

høye hæler og bilkjøring

Inneholder annonselenker

God helg a! Jeg kan ikke huske en eneste fredag jeg har vært i dårlig humør. De siste timene på skolen var sååååå seige i dag.... Så når klokka endelig ringte nærmest løp jeg ut døra og heiv meg i bilen. Helg, bitches! I dag hadde jeg fri de to første, så da ble det "supermorgen" som jeg liker å kalle det. Jeg spiste en lang frokost, kjørte lillesøss til skolen, sminket meg med høy musikk mens jeg danset litt innimellom. På fredager liker jeg også å pynte meg litt ekstra, så da kjørte jeg hvite jeans og høye hæler. Har helt glemt hvor freshe disse buksene er!

Omsider begynner jeg å få teken på det å kjøre bil med høye hæler, også. Haha! Noen flere som finner det en smule tricky? Før pleide jeg å ha med meg slippers som jeg kunne bruke mens jeg kjørte, men nå føler jeg at jeg det går helt fint. Lol :) Det gikk opp for meg at jeg har hatt lappen i snart et år.... NOK et bevis på at tiden bare flyr. Først nå ser jeg hvor "ny" jeg var når jeg faktisk fikk lappen i februar, for jeg føler meg mye stødigere i trafikken nå i forhold til da. Det er jo helt naturlig at man utvikler seg som sjåfør selv etter å ha fått lappen, men det er likevel litt rart å tenke på. Jeg mener... jeg kvelte bilen tre ganger på oppkjøring!! Og den siste gangen jeg kvelte den var rett før vi skulle parkere på Statens Vegvesen igjen. Vi snakker 50 meter igjen av oppkjøringen liksom, haha. Nei altså, jeg synes hele greia var en skikkelig fin opplevelse jeg - er nesten sånn at jeg savner de koselige kjøretimene med den snille kjørelæreren min nå som alle vennene mine er i den fasen.

Shoes HERE (adlink), jeans Dr. Denim, sweater Bik Bok

Forresten, trenger dere noe bra å høre på denne fredagen? Her har dere 50 minutter med deilig remixes av Matoma. Fant det helt tilfeldig i dag tidlig, har hørt på sangene helt siden. 

større lepper på 1, 2, 3

Jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har brukt leppestift i hele mitt liv... Sånn seriøst! Haha. Helt frem til nå. Nå har jeg nemlig fått hekta på fargede lepper. Det piffer liksom opp et helt antrekk! Spesielt for meg som bruker mye svart i klesveien. Svarte jeans, heels en skjorte og røde lepper? Der har du det. Som jeg har nevnt et par ganger tidligere bruker jeg også lipliner, så i dag tenkte jeg å vise dere hvordan jeg gjør det - ettersom jeg fikk spørsmål om det for noen dager siden. Jeg er absolutt ikke profesjonell, men jeg prøver meg frem, og inni mellom feilingen får jeg et par brukbare resultat. Haha! Let me know you.

1. Marker leppene med liplineren.
Her har dere svaret på fyldigere lepper til 100 kr! Ta turen på H&M og kjøp deg en lipliner, jeg bruker de fra Isadora og synes de funker kjempebra. Bruk liplineren til å tegne en strek akkurat utenfor leppene dine. Pass på å ikke gå fort langt utenfor, men tegn gjerne så langt ut mot leppekonturen som mulig for maks volum.

2. Fyll inn leppene
Når du er ferdig med å tegne opp konturen fyller du inn leppene helt med liplineren - da unngår du å stå igjen med en strek rundt leppene etterhvert som leppestiften slites bort i løpet av dagen. Deretter påfører du enten en vanlig leppestift eller lipgloss.

Ferdig! Det er faktisk helt genialt, så lenge man ikke går crazy og tegner for langt ute, haha. Her har dere bilde av liplinerene jeg bruker, de er fra Isadora og kostet meg ikke mer ennn 99 kr. Jeg kjøpte like gjerne med meg tre forskjellige nyanser, jeg! Den jeg bruker på bildet er farge 52, om noen ønsker å kjøpe samme :-)

Har dere prøvd ut dette før? Hvis ikke, give it a try!

de beste årene i mitt liv

Okei, folkens. Det er tre måneder til jul. Haha, kan vi bare ha et øyeblikk her nå? *Stillhet* Jeg vet ikke om det er en bra eller dårlig ting. I alle år har jeg liksom gledet meg sånn til den dagen jeg står på skolen med vitnemålet i hånden, men nå begynner jeg heller å grue meg litt. Ikke misforstå meg, for jeg gleder meg helt sykt til friåret mitt (med friår mener jeg at jeg ikke skal studere med en gang, men jeg skal jo jobbe med bloggen) når jeg skal flytte og forme min egen hverdag, men det er først nå jeg innser hvor trygt og godt videregående er. Man slipper å ta noen store valg, dagene er organiserte og man treffer vennene sine hver dag. Man bare møter opp på skolen, og så går dagen sin gang. I alle år har jeg hatet å stå opp halv syv. Jeg har telt minutter og timer, hver eneste dag. Men vet dere hva? Jeg banner på at jeg kommer til å savne hele greia. Om et år sitter jeg sikkert og tenker "fy søren, så bra jeg hadde det". Derfor, dere! DERFOR er det så viktig å nyte det mens man faktisk står i det. Livet starter ikke etter videregående. Det er feil. Livet er nå, enten du går i åttende, tiende eller siste året på videregående. Og jeg er helt sikker på at når jeg blir voksen og og står i døra for å vinke barna mine farvel til skolen, så kommer jeg til å se tilbake på skolen, spesielt videregående, som et av de beste årene i livet mitt. Det å se kjente fjes hver eneste dag. Mandagsmorgenene når man diskuterer helgas store happenings. Saumfaring av kjoler på Nelly i timene mens man diskuterer hva man skal drikke i helga og om man skal ha på seg hæler eller ikke. Haha! Små ting som jeg garantert kommer til å savne når jeg er ferdig på skolen. (Ikke at skolen handler om å diskutere helgas festligheter, men dere skjønner...) Så til dere som sliter dere gjennom sene kvelder med skolearbeid og lange skoledager; husk at skolen har sin sjarm den også. Vi har det trygt og godt.

Halla, forresten! Det er torsdag, hands up everybody! I går gikk dagen i ett, og jeg skulle gjerne blogget en gang til før jeg la meg, men jeg prioriterte heller Criminal Minds med Emma og Guro. Jeg hadde faktisk med meg Mac'en, men med Criminal Minds på skjermen klarte jeg rett og slett ikke å åpne pc-skjermen. Det er så altfor spennende! Visste dere forresten at Reid (han nerden) er modell på ekte? Haha, jeg søkte han opp på Google og plutselig fikk jeg et nytt crush... Damn, han er jo faktisk skikkelig fin! Og såååå søt da, ikke minst. Håper han er smart på ekte også, for da er jo han bare tidenes mann ;-) (Jeg kan aldri bli sammen med noen som er dum. Aldri)Disse bildene er ikke fra i dag, men for noen få uker siden. Har bare ikke postet dem enda, så tenkte det passet bra i dag ettersom det regner ute og jeg er så stappmett etter tikka masala at jeg ikke engang orker tanken på å stille meg opp for å ta bilde. Haha! Nå skal jeg gjøre litt lekser og så skal jeg planlegge noen blogginnlegg. En jobb-dag med andre ord. Det er helt OK når regner pøser ned ute :-)

sommeren min 2015

Hei dere! En del har etterspurt oppsummering av sommeren min, og endelig har jeg tatt meg tiden til å gjøre det. Det var skikkelig tidkrevende, men herrefred, så herlig det var å bla gjennom tonnevis av bilder fra en helt magisk sommer. Dette har vært to fantastiske måneder! At jeg har fått muligheten til å gjøre så mye gøy er en ting, men det som faktisk betyr noe er de menneskene du gjør det sammen med. Sangen som minner meg om sommeren 2015 er Our Story - Mako, så sett gjerne på den mens dere blar dere gjennom innlegget. Det er ganske langt, skjønner dere, hehe!

♥ Fest. PANG, så var det sommerferie! Dagen vi hadde gått og sett frem til i et år var plutselig her, og det måtte så klart feires med et alle tiders kalas. Jeg og Guro laget oss verdens kuleste drink som vi så klart måtte ta ti tusen bilder av.

♥ Babyshower. Dagen etter var det duket for babyshower for Emma... endelig! Vi hadde planlagt dette skikkelig lenge, så det var gøy å se at all planleggingen komme til live. Vi ble sååå fornøyd med bordet, haha! Jeg mener, se på all den rosa stæsjen da! Blir glad bare av å se på det.♥ Bergen med bestisene mine. Etter babyshoweren dro jeg, Emma, Guro og Synnøve hjem for å pakke, for dagen etter var det nemlig roadtrip til Bergen som stod på planen. Woho! Vi sov på Scandic Ørnen og koste oss glugg ihjel med hotellfrokost, shopping og byvandring, og når kvelden kom satt vi oss på Egon hvor vi spiste en helt nydelig middag.

Her var Emma gravid også... Gud, så rart å se tilbake på! Hun var jo ganske langt på vei, så jeg husker vi fleipet om hvor morro det hadde vært om hun plutselig måtte føde i Bergen. Det skjedde (heldigvis) ikke!

Lunsj i parken. Etter bergensturen hadde jeg ingen reiser eller spesielle planer, så da koste jeg meg bare hjemme i Førde og dro ofte til byen for å spise lunsj i parken. Shit, man innser ikke før etter sommeren hvor idyllisk man faktisk hadde det. Det kribler inni meg!

♥ Bading. Dette er kanskje den sommeren jeg har badet mest. Her snakker vi nattbading og full pakke! Det var så gøøøy! Og bare SE så idyllisk det er her.♥ En wakeup-call. Jeg husker denne dagen så forferdelig godt. Jeg hadde vært i byen for å kjøpe meg ny mobil, og kom hjem i strålende humør med den nye iPhone 6'en i hånden min. På vei inn døra møter jeg mamma, og jeg spør henne naturligvis hvor hun skal. "Til legen" svarer hun meg kort, og jeg lurer selvfølgelig på hvorfor. Det var ikke så viktig fikk jeg vite, men etter litt om og men sa hun at hun hadde funnet en kul i brystet og at hun bare skulle sjekke hva det var. Hun var helt casual og prøvde å være rolig, men jeg forstod jo selvfølgelig hva det betydde... Tårene rant på sekundet. Jeg så plutselig for meg hele livet mitt gå i grus og ja, det er uten tvil den værste følelsen jeg har hatt. Vi måtte gå i to uker og vente på svar, og det var to pinefulle uker. Jeg måtte holde det skjult for både venner og bloggen, og dere kan jo tenke dere hvor vanskelig det var å være seg selv og holde smilet oppe når mammaen min kanskje hadde kreft. 14 dager etter kom mamma hjem fra legen og jeg husker jeg begynte å skjelve i det hun parkerte på innkjørselen... I det hun kom inn døra bare smilte hun til meg og jeg har aldri vært så lettet i hele mitt liv før. Det var bare enn vanncyste. Hadde det vært en ondartet svulst hadde hun sikkert ligget på sykehuset med cellegift nå, tenk det. Jeg er evig, evig takknemlig.

♥ Bærumsjenta mi, også kjent som Vero, kom til Førde! Vi koste oss med venner, hvor vi blant annet grillet, dro på kafé, kveldsbadet og spiste reker. Så fikk hun se hvordan vi i Førde lever, haha! En smule forskjellig fra urbane Oslo, men den lille byen min har vel sin sjarm I guess?London med Vero og EF. FOR en tur!! Aner dere hvor mange ganger jeg og Veronika bare: "Dude, hvordan endte vi opp her?". Altså, plutselig satt vi og hadde afternoon tea i 2. etasje i en buss, og plutselig var vi ute på byen med EF-gjengen, deriblant en kjekk tysker, haha. Det var helt magisk, alt sammen! Jeg hadde aldri trodd at London var så bra. Jeg er nesten redd de fremtidige London-turene mine ikke vil leve opp til dette, for jeg koste meg så ufattelig mye. Jeg savner å ta meg frem med Subwayen, spise ute på kvelden og shoppe i Oxford Street.... Jeg savner alt.♥ NYC. Plutselig stod jeg i 7th Avenue iført bikini og tok bilder til Hollister sammen med modellmammaen min, Tricia.

Grunnen til at jeg dro hit var for å møte byrået mitt, Fusion Model Management, og her fikk jeg altså hilst på gjengen, tatt polaroid-bilder og vært på 3 test-shoots for å bygge portfolioen min. Dette er det gøyeste jeg har gjort noensinne!!! Jeg ble bare kastet ut i det, og nettopp det var så ufattelig lærerikt og spennende. Hver kveld fikk jeg adresse til casting, shoot eller møte, og da var det bare å ta på seg svarte jenas, svart singlet og hæler og navigere seg frem med Google Maps.

Inni mellom slagene fikk vi også tid til litt sightseeing. Vi tok turen opp i Empire State Building hvor synet nesten tok pusten av meg, vi solte oss på gresset i Central Park og vi fikk sett minnemarkeringen til 9/11, som forresten var helt fantastisk fint og rørende.

Litt shopping måtte også til, så klart.

Fotografene var sinnsykt gøye å jobbe med!! Jeg savner liksom småting som det å ta Subway'en til Brooklyn for å shoote. Det var så koselig, åååh. Vi hadde konstant dårlig tid, så mens jeg fotograferte pleide mamma å dra bort på en sushisjappe ved siden av og ta med seg takeaway som vi spiste på toget på vei til neste møte eller casting. Hektisk, men jeg synes det hadde sin sjarm jeg, hihi. Alt var bare DØDSGØY!! Håper jeg får mulighet til å jobbe med dette!♥ Fashion Week i København med Jofama. Når jeg kom hjem slappet jeg av i et par dager, før jeg tok flyet til København og koste meg på Fashion Week i to dager. Koser meg sånn med den gjengen der! Alle er så livlige og engasjert i det de gjør. Altså, dagene våres var slik: stå opp og spise hotellfrokost sammen, ta taxi til Bella Center, henge på standen vår (her viser jeg frem jakka mi og møter mange kunder, kjempegøy!) og når klokka nærmet seg 5-6 pakket vi sammen og dro ut for å spise på 4-retters restaurant. Good vibes all over! Jeg husker første gang jeg var på Fashion Week og jeg følte meg som en liten unge i forhold til alle de andre, haha. Nå tenker jeg ikke over det i det hele tatt - de har tatt meg godt imot.

Her møtte jeg også Sarah igjen, som er modellen til Jofama på Fashion Week. Hun er så utrolig livlig av seg! Siden vi møttes sist har hun flyttet fra København til Sør-Afrika hvor hun bor i et telt og jobber som frivillig med løver. Det er helt sykt kult!! Hun har liksom bodd i en storby hele livet, og nå er det å finne en kobraslange i sengen hennes helt hverdagslig. Nå skal hun starte arkitektfirma der - skikkelig inspirerende. Creds til folk som gjør ting litt utenom det vanlige!

Summer 2015, you treated me well.

give me thisFølger dere alexisren og jayalvarrez på Instagram? He-rre-GUD. Jeg kan scrolle gjennom feeden til dette superparet i timesvis... Slike bilder får meg til å innse hvor mye jorda vår faktisk har å by på. Jeg har kun sett en liten brøkdel av det paradiset vi lever i. Aaah, derfor bare MÅ jeg ut og oppleve! Jeg blir aldri mett på det, enkelt og greit. Norge er min favorittplass i hele verden, men det er jammen meg mye vakkert utenfor landegrensene våre. Jeg mener... Se på disse bildene.

Og en ting er i alle fall sikkert, jeg SKAL hoppe i fallskjerm før jeg dør!

snapback and heels

Jeg følte ikke håret mitt ble kort når jeg klipte meg i New York, men først NÅ synes jeg det er blitt betraktelig mye kortere...? Haha, rart. Det ser MYE sunnere ut nå da, er dere ikke enige? Og så ser det mye tykkere ut.Digger den nye bodyen min! Den har sånn skjellet bakpå, dødskult. Fra Junkyard :-)

Endelig er jeg ferdig med matteprøven! Plutselig føler jeg meg et par kilo lettere. Så nå har jeg ikke noe skolerelatert på agendaen, enn så lenge i alle fall, og det føles så ufattelig deilig. Ekstra deilig var det at mamma kom hjem med ingredienser til pizza etter skolen, og da kan dere tenke det ble stemning i heimen. Det eneste som suger om dagen er at jeg kjører buss til skolen fordi bilen ikke er forsikret lenger... Altså, kall meg luksushore, men det SUGER SÅNN å ta buss. Jeg kan virkelig ikke fordra det, haha!  (Jeg har busset fra første klasse på barneskolen til 2. klasse på videregående, så jeg føler jeg har lov å si det) Det gjør bare morgenen min så ufattelig mye bedre når jeg kan cruise til skolen i den søte Opelen mens musikkanlegget dundrer med goodfeeling-musikk. Ja ja, i Oslo blir det kollektiv-trafikk for alle penga så det er vel bare å gjøre seg vant til det. Men der går det vel kjappere med t-bane og buss enn bil...?

Hva synes dere om bodyen og antrekket, da? Jeg synes det var stilig med snapback og heels, jeg!

the ultimate autumn dress

Inneholder annonselenker

Den burgunderrøde kjolen min som jeg har fått så mange kompliment for og spørsmål om er fra Nelly. Den har sånn skikkelig deilig stretchy stoff! Jeg åpnet faktisk pakken på morgenen 20 minutter før skolen startet og jeg kunne bare ikke unngå å ta den på meg. Så da ble det kjole på skolen, gitt. Det jeg elsker med slike kjoler er at man kan tone de ned om man ønsker, så jeg bare tok en svart, casual kåpe over og Nike Air Force; vips, perfekt skoleantrekk.

Jeg og Håkon diskuterte verdensproblemer til klokka ble 1 i natt, så hva skjer? Jeg forsov meg i dag. Ja ja, jeg rakk jeg skolen heldigvis, i tillegg til at jeg fikk diskutert ting med bruttern. Jeg har så mye på hjertet for tiden, og jeg elsker det. Det er så gøy å mene, reflektere og rett og slett bare prate om ting. Og så må jeg bare si en ting, og det er tusen takk for alle de gode tilbakemeldingene på innlegget jeg postet i går kveld. Dere er så gode, dere! Når det gjelder nesen min virker det som om det var et sjokk for mange at jeg har hatt kompleks for den. Jeg vet at man gjerne peker ut feil ved seg selv som andre ikke engang ser, men jeg vet også hvor lett det er å skjule det man ikke liker på bilde. Jeg har fått en uvane at jeg presser inn nesen på bilde, og ja, jeg vet det muligens høres skikkelig teit ut, haha. På enkelte bilder synes jeg også at nesen min ser fin ut, men da har jeg vært heldig med vinkling. Føler jeg da.. Kanskje jeg bare overanalyserer det. Jeg har for eksempel flere venninner av meg har pekt ut "feil" ved sin egen nese og de feilene er ting jeg helt ærlig aldri tenkt over. Vi skulle sett oss selv utenfra, eller hva? Man blir liksom stuck i sitt eget forvrengte perspektiv.

Kjolen er utsolgt i fargen jeg har, men dere finner samme i svart HER. Skoene er også fra Nelly og jeg bare måtte ha dem ettersom jeg fikk så mye bruk for de jeg har i hvit - disse skoene passer jo til alt. Link HER. (adlinks)

Nå skal jeg gjøre matte! Det frister mye mer å dra til byen på kafe eller løpe meg en tur i det fine solskinnsværet, men jeg har matteprøve i morgen så her skal det øves. Vi har om følger, rekker, avdrag, lån og slikt nå og da er det et par formler som må sitte inne, så jeg hengte skrev dem opp på post-it-lapper som jeg har hengt rundt i rommet mitt. Genialt, haha!

vil jeg aldri bli fornøyd?

"Naturlig er finest" sa jeg til meg selv for fem måneder siden. Nå sitter jeg her med restylane i leppene og søker på klinikker rundt om i Norge for å se hvem som er best på nesekirurgi. Jeg skal bare fikse en ting til, og så er jeg fornøyd. Men var det ikke det jeg sa med leppene?

Det skremmer meg hvor casual det er blitt å fikse på utseendet sitt, og jeg blir stadig sjokkert over at jeg selv normaliserer det. Silikon i puppene, restylane i leppene, botox på kinnbeina og neseoperasjon er plutselig blitt det samme som å ta manikyr på neglene. Husker dere for sånn 5-6 år siden når det var revolusjonerende om noen i hjembyen skulle ta silikon? Nå er det ikke noen stor greie lenger.

Jeg har aldri hatt noe imot det å fikse på utseendet sitt. Det å gjøre enten midlertidige eller permanente inngrep er noe jeg mener er opp til hver enkelt, og om det gjør at personen får bedre selvtillit, så er det bare tipp topp. Jeg har 0.5 ml i leppene mine og er mye mer tilfreds med meg selv nå. Problemet er bare det at man åpner man portene til en verden hvor man "skal bare fikse en ting". Bare fylle litt mer i overleppa, bare fikse nesetuppen litt, bare fylle litt uskyldig botox i ansiktet. Jeg vil ikke være i den verdenen. Men det er enklere sagt enn gjort, når man først har hoppet på toget. Å ha et kompleks for en kroppsdel eller en del av ansiktet er slitsomt. Ikke sant? Man tenker på det hele tiden. Hver gang noen stirrer deg i ansiktet og hver gang du ser på bilde av deg selv. Tenk så deilig å kunne slippe å presse ut leppene på bilde. Å slippe å presse inn nasa slik at den ser smalere ut. Og de bombshell-bh'ene? Shit, så deilig det hadde vært å kunne legge dem bort og kunne se bra ut i alle kjolene fra Nelly. Tipper en del kjenner seg igjen?

For fire år siden når de eneste pengene jeg hadde var de 20 000 kr jeg fikk til konfirmasjonen hadde det å fikse utseendet mitt aldri streifet tankene mine. Ikke var jeg gammel nok heller. Nå sitter jeg her, myndig - med mulighet til å kunne ta mine egne valg, og med penger til å faktisk kunne fikse på det jeg vil. Det er mer skummelt enn kult, synes jeg. Og ja, naturlig er best, det kommer jeg alltid til å stå for. Nå har jeg riktig nok aldri gjort noe permanent ved utseendet mitt, men i bunn og grunn tror jeg det beste er å avstå fra hele pakka, slik at man ikke blir fristet til å fortsette den endeløse jakten på "det perfekte". For det finnes ikke.

sunday

God søndagsmorgen! I dag bestemte jeg meg for å sove ut, ettersom jeg ikke hadde noen andre planer enn å gjøre matte. Da er det greit å være opplagt :-) Vi har prøve på tirsdag, så jeg tenker å bruke disse to dagene på å øve. Det er jo siste året nå, så nå er det ingen unnskyldninger!

Forresten, om det er flere som skal øve til prøve i dag så fant jeg nettopp to sanger som passer perfekt som motivasjon på ørene: Unbreakable og All For Love av Madison Beer. Har visst fått dilla på sangene hennes, jeg! Hun er jo kjempeflink, og "bare" 99??? Wow. Jeg vimset forresten rundt på YouTube i kveld og kom ikke over hvor sinnsykt mye hat hun får. Slike ting irriterer meg skikkelig. Hvordan får folk seg til å skrive "hate you" til en person de aldri har møtt? Uff, det er jo helt trasig. Hun rocker likevel da! Og så har hun kapret bae goal #1, også kjent som Jack Gilinsky. Jeg har crushet på han i evigheter, haha.

Slik har jeg gått rundt i morges. Denne skjorta er sååå deilig, iiih! Her har jeg forresten på meg min favoritt-bh noensinne. Jeg falt for den med en gang jeg prøvde en på Victoria's Secret, og siden det er sjelden man finner den perfekte bh kjøpte jeg med meg samme i beige like greit. Beste kjøpet på lenge, takk til meg selv! Anbefaler alle å prøve den neste gang dere er innom VS.Så her har dere min spot for øyeblikket. Nå skal jeg sette i ørepluggene og fortsette repeteringen!

let's be friends againHei hei! I dag har jeg bare være hjemme hele dagen og jobbet. Ikke så effektivt vel og merke, men jeg har ikke akkurat hatt noe tidspress på meg, så det gjør ikke noe. Dagens store happening er egentlig bare at jeg og Håkon kranglet og jeg holdt på å knuse mobilen min fordi vi begynte å slåst. Nå tipper jeg dere ikke kan se for dere meg slåst? Ikke jeg heller, haha. Jeg ble kjempesur, løp ned på rommet mitt og hadde store planer om å ikke prate til noen resten av dagen. VEL... 5 minutter senere stod jeg på døra: "Yo bitch, kan vi ikke bli venner igjen??". Så der har dere meg. Jeg ORKER ikke å krangle, haha, seriøst!! Livet er for kort til det.

Så nå er det good vibes only i familien, og vi nøt nettopp en deilig tacomiddag mens vi diskuterte kontrastene i familien vår. Mamma er superutadvent og har ingen sosiale sperrer, mens pappa er litt mer den typen som holder litt tilbake. Og så har vi ungene... En perfekt mellomting! Haha. Nei da, Ingeborg er faktisk utrolig sjenert, jeg er ganske utadvent og Håkon er den som ligger på midten. Det er bra vi alle er forskjellige!

Nå skal jeg ta av meg jobbuniformen (kjole :)) og innta kosebuksa mi. I dag skal jeg og Håkon henge sammen, det vil si; blogge, game og se film til langt på natt. YEY! Ønsker dere en kjempefin lørdagskveld!

saturday brekkieAvokado toast and kiwi water

God morgen! Jeg er dødsglad for at jeg ikke dro ut i går, for da hadde jeg helt sikkert vært død i dag. Helt ærlig er jeg blitt litt lei av å dra ut i det siste, for når man først får helg etter en lang skoleuke frister det mer å slappe av og hente seg inn igjen enn å dra ut og drikke. Jeg er definitivt et partymenneske, men det i perioder :-) Slik er det vel med det meste, I guess! I hvert fall synes jeg kvelder foran tv'en med venner er sååå deilig, og jeg kan gjerne gjøre det mange helger på rad. Så i går var jeg og Guro hos Emma og vi så Criminal Minds med ost, kjeks og druer. Herregud, vi så de jævligste episodene noensinne! (En av dem handlet om en liten gutt som var sosiopat og hadde drept lillebroren sin) Den serien der er så SINNSYKT bra laget at jeg klarer ikke å beskrive det. Noen flere som følger med på det? Vi så litt fra sesong 4 i går og ughh... jeg måtte seriøst sjekke at bagasjerommet var tomt (og bilen generelt) før vi kjørte hjem igjen. Og når jeg kom hjem så spurtet jeg alt jeg kunne fra bilen til døren, haha. Det er så villt.

Det var forresten en mann som ble meldt savnet og deretter funnet død på et fjell her i Førde i går, og siden vi er en såpass "liten" by merker jeg at slike ting setter litt preg. Jeg kjente han ikke, men får utrolig stor medlidenhet ovenfor de pårørende. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må være for dem.... Slike ting treffer meg bare så hardt. Jeg mener, han var noens pappa. En kone's mann. En kompis.

Aldri ta de rundt deg for gitt. ♥

new in

Inneholder annonselenker

Coat HERE, shoes HERE

Jeg fikk nettopp en stor pakke fra Nelly i går med litt diverse som jeg klikket hjem en dag jeg kjedet meg. Denne kåpen er så ufattelig deilig! Og den varmer helt sinnsykt mye, så jeg tipper den kommer godt med nå i høst.

Haha, når jeg tok disse bildene fikk jeg forresten plutselig litt publikum. To små unger stod borte ved veien og så på meg mens jeg tok bildene, så jeg snudde meg og sa hei til dem. Hadde virkelig aldri trodd at de var "fans", men jo visst, for de ville ha autograf! Herregud, hjertet mitt smelter. De var så søte og små! Han ene var gutt faktisk, og han synes jeg var flink å posere fremfor kamera, åe ♥

sunset and coffeeYEY, endelig kan jeg bruka jakken min!! Dette er den andre jakken min, Kristine 2. Jeg er helt forelsket i den.

YEY, I finally get to wear my jacket!! This is my second jacket with Jofama, Kristine 2. Absolutely in love with it.

Hei dere! Bildene er fra i går kveld, da jeg og Vemund bestemte oss for å møtes for å ta en kaffe. Eller rettere sagt: te! Jeg har virkelig lyst å lære meg å like kaffe, men jeg er altså ikke der helt enda. Ja ja, det er jo ikke akkurat sunt så det gjør vel ikke noe. Nå som det er høst synes jeg det er så koselig å sitte på kafé eller restaurant og bare drikke noe varmt mens man catcher up. Skal ikke mer til enn det altså!

Nå har jeg nettopp spist pizza med familien for å ringe inn helgen. Ååh, det er like deilig hver eneste fredag. I dag skal jeg være med Emma, Guro og Vemund, og vi skal spise ost og kjeks, slappe av og sikkert se en film eller noe. En fin fin start på helgen med andre ord. Håper dere koser dere i dag, enten dere slapper av fremfor tv'en med godteskåla eller har hæla i taket. Hihi!

Hva er planen deres i kveld? ♥

by grant mills

Her er bilder fra den siste test-shooten i New York, som jeg ikke har vist dere enda. Dette var så gøy. Sitter og drømmer meg bort i fremtidsplaner og ambisjoner mens jeg gjør matteleksene mine. Et år igjen på skolen nå, så står jeg der. Juni 2016, med hele livet fremfor meg. Fullstendig fri.

Hva synes dere?

// Here's the pictures from my last test shoot in New York. This was so fun. I'm sitting here and dreaming about future plans while I'm doing my homework. One year left, and then I'm standing there. Graduated and free to do whatever I want to. Completely free.

What do you think?

teddy booties

Inneholder annonselenker

Jeg husker jeg sa for noen år siden at jeg aldri har interessert meg spesielt for sko... Vel, det er ingen tvil om at man forandrer seg opp gjennom årene i hvert fall. Jeg har blitt helt forelsket i høyhælte sko for tiden, spesielt disse typene som dere ser på bildene under. *Hjerter i øynene*

Teddy Booties til 499 HER. (Adlink) Nelly har Shoe Week på gang på, så hver dag denne uken finner dere kule tilbud på skoene de har. De jeg har på meg her er fra merket NLY - synes de har sååå mye fint. Er faktisk NLY jeg shopper mest fra :-)

Og ja, dere ser riktig. De er i teddystoff!!!Hei til dere, forresten! Torsdag! Trenger jeg å si hvor mye jeg elsker denne dagen? Jeg kom hjem fra skolen og spottet taco inn kjøkkenvinduet - her snakker vi hverdagsgleder på høyt nivå. Det eneste negative med denne dagen er at en shoot jeg var booket til på mandag nettopp ble avlyst av en litt kjedelig grunn... Ja ja, får ta det med et smil. Nå er planen å gjøre repetere det vi har lært i matten så langt - vi har nemlig årets første matteprøve på tirsdag. Må.gjøre.det.bra! Føler skolen har gått sykt bra så langt i år, og om det fortsetter slik lover det bra, altså.

Uansett, hva synes dere om skoene? Var de ikke dødsfine? ♥

 

11 years old

Happy birthday to the most beautiful little sister ♥I dag ble det litt senere oppdatering enn vanlig, for her har det nemlig vært bursdagsfest helt siden jeg kom hjem fra skolen. Festen pågår fortsatt enda faktisk, men jeg satt meg inn for å oppdatere dere. Ingeborg fyller 11 år i dag, yey! Gratulerer så mye med dagen, verdens skjønneste og beste lillesøster. Er uendelig glad i deg, snuppa! Kan ikke tro at hun har blitt så stor allerede, det føles som om hun nettopp begynte på skolen... Nå er hun snart ungdomsskole-jente, liksom. Tenk det.

Vi er kjempeheldige med været i dag, så vi har sittet på verandaen med pølser, kaker og brus i timesvis med familie og venner mens sola har stekt. Kjempedeilig! Mamma hadde jo laget en hel haug av kaker, haha. Er det noen som er rå på kjøkkenet så er det jammen meg henne.

// This update is a bit later than usual, because we're having a birthday party for my little sister today. The party is still going on actually, but I had to go inside for a minute so I could update you guys. Ingeborg is 11 years old today, yet! Congratulation to the world's best and most beautiful sister ever. I love you to the moon and back, girl! Can not believe that she's so grown up already, feels like she just started school. Now she's soon a middle school-girl. Imagine that.

We are very lucky with the weather today, so we've been sitting outside with hot dogs, cakes and soda for several hours with family and friends with the sun in our face. So cosy! Mom made a whole bunch of cakes, haha. She's a masterchef.

forever in love with this sightDet er jammen meg ikke rart jeg har jogget på fjellet så mange ganger i år med tanke på utsikten jeg har! Jeg blir faktisk lei meg av å tenke på at det faktisk skal bli vinter og at jeg må jogge på en trasig tredemølle.... Altså, det er to grunner til at jeg trner: 1. Trening holder meg i form og gir meg mange helsefordeler. 2. Naturen gjør noe spesielt med meg. Jeg.tuller.ikke!!! Disse omgivelsene gir meg så ufattelig mye inspirasjon, og jeg føler på en måte at jeg får "renset" meg når jeg løper opp hit. Enten det er at jeg trenger å få utløp for sinne, glede eller frustrasjon... Haha, dere aner ikke hvor mange dilemmaer jeg har klart å finne en konklusjon på i løpet av de 25 pesende minuttene opp mot toppen her!

Nok mas om natur og trening. Hvordan har tirsdagen deres vært? Min dag har gått til mattelekser, mailing, lesing av kommentarer og bursdagsgaveshopping. Snuppa mi, også kjent som Ingeborg, har bursdag i morgen! Herregud, tenk at hun blir hele 11 år. Så i morgen blir det familieselskap rett etter skolen, og denne gangen på den tradisjonelle måten med pølser, kake og gele. Barndomsminner, ååå! Oreokaken blir nok min motivasjon i løpet av skoledagen i morgen, for å si det slik.

derfor stemte jeg AP

Inneholder sponset produkt

Det er mye meninger og tanker som florerer rundt i kommentarfeltet mitt om dagen, og det liker jeg! Jeg har jammen meg en engasjert gjeng med lesere. Selv om alle kanskje ikke er enig i alt, så er det likevel gøy at såpass mange engasjerer seg. Jeg merker selv hvor mye mer interessert jeg er blitt i samfunnsaktuelle saker den siste tiden, spesielt nå som jeg faktisk har muligheten til å være med å bestemme. Og ikke minst har jeg muligheten til å nå ut til mange med bloggen min, noe jeg ser på som en stor gave.

Hvorfor stemte jeg AP, lurer mange av dere på ser jeg. Det var blant annet en som skrev: "Overrasket over at du stemte AP, og ikke Høyre. Trodde du var Høyre, med tanke på hvor mye penger du kommer til å tjene og hvor mye du kommer til å måtte betale i eiendoms og formuesskatt ettehvert som bloggpengene øker." Jeg ser poenget, og skjønner tankegangen. Det er bare det at eiendomsskatten utgjør en så liten del, og at folk som har penger ikke lider noen nød av å betale det. Det er en skatt som fører til sosial utjevning, og bidrar til å dekke gapet mellom rike og mindre rike, som jeg synes er helt rettferdig.

Anyhow...

 

I dag tenkte jeg å vise dere den nye fuskepelsen min. Jeg er så svak for slike fluffy plagg, haha! Mange synes kanskje det blir too much, men jeg digger det. Litt sånn diva-vibes, det liker vi eller hva?Fra Americandreams (sponset)

Jeg falt tilbake til svart neglelakk igjen, forresten. Ingenting ser kulere ut enn det, spør du meg! I tillegg passer det alt, så jeg slipper å lakkere neglene utifra antrekket mitt.

// There are a lot opinions and thoughts flowing around in my comment field nowadays, and I like that! No doubt that I have a bunch of intelligent readers. Although everyone not agree with everyone, it's still fun that so many people involve themself in the discussion. I've noticed how much more interested I've become in politics lately, especially now that I have the opportunity to decide how our contry should be governed. And I feel SO lucky since I have the opportunity to reach out to so many on my blog. It's a big gift.

Why did I vote for Arbeiderpartiet? I received this comment: "Surprised you voted AP and not Conservatives. Thought you were Right, considering how much money you will earn and how much you're going to have to pay in the real estate and wealth when your blog money increases. "I see your point, and understand the mindset. It's just that the property tax is such a small part, and that people who have money do not suffer any need of paying it. It is a tax that leads to social cohesion and helps to cover the gap between rich and less rich, which I think is completely fair.

Do you like my new faux fur, by the way? I love it. So weak for these fluffy jackets, haha!

åpen kirke for alle

Da har jeg stemt for aller første gang! Det stod mellom SV og AP, og jeg endte opp med å stemme på sistenevnte både i kommunen og i fylket. Jeg synes det er viktig at man bruker stemmeretten sin, jeg mener, tenk hvor heldige vi er som faktisk bare har muligheten til det. Det er ikke gitt. I det siste har jeg tenkt mye på hvor heldige vi i Norge er. Ikke bare fordi vi bor i verdens rikeste land, men også fordi vi kan være med å bestemme hvordan det skal styres. Vi har vunnet i Lotto, rett og slett. Jeg kommer uten tvil til å bli boende i Norge resten av livet mitt <3 (Selv om jeg har veldig lyst å bo i et annet for en liten periode en eller annen gang i løpet av livet mitt, da!)

Stemte dere ved kirkevalg også, forresten? Det gjorde jeg. I år kan stemmen min være med å avgjøre om et par av samme kjønn skal få kunne gifte seg i kirken - tenk det!! Så det jeg gjorde var at jeg stemte frem tre kanditater i bispedømmet som står for åpen kirke for alle. Det er søren meg på TIDE! Ved forrige valg fikk de ikke nok stemmer, så jeg håper de som står for åpen kirke vinner flertallet i år, slik at vi kan legge den hyper-konservative holdningen bak oss og heller begynne å bevege oss framover her i samfunnet. Kjenner jeg blir skikkelig irritert når jeg leste gjennom kanditat-heftet og enkelte faktisk mener at ekteskap kun skal være mellom kvinne og mann. Hvordan kan de mene det? Vi er søren meg mennesker alle sammen, og alle (ALLE!!) fortjener de samme rettighetene. Likekjønnet ekteskap har vært lovlig i Norge i 6 år nå, er det ikke på tide at kirken også åpner porten? Det blir liksom så halvveis.

For et maaaaaas! Haha. Men ja, jeg synes det er veldig interessant og det med homofili det noe jeg virkelig står for.

Fra politikk og menneskeretter til... mote! Sjekk den nye fuskepelsen min. Jeg kjenner vi begynner å gå mot kalde tider nå så det passet meg helt perfekt at den landet i postkassa mi i dag. Viser dere bedre bilder ganske snart :-)

mitt første valg

It's a new week! Jeg tror jeg begynner å få et elsk-forhold til det, jeg. De eneste gangene jeg ikke er så fan av ny uke er når jeg vet at jeg har mange prøver fremfor meg, sånn når det nærmer seg terminslutt. Men den tid, den sorg. I dag hadde vi fagdag i norsk og jeg analyserte to tekster, og jeg tror det gikk ganske bra. Har i alle fall en magefølelse på det. Er jeg den eneste som synes fagdag/heldags/tentamen ikke er så ille....? Haha, dagen går jo superfort.

I dag skal jeg stemme for første gang!!! Noe så kult. Jeg venter bare på at familien skal komme hjem fra jobb, og så drar vi bort på skolen for å stemme sammen. Men ja, problemet er jo jeg har ikke bestemt meg for hvem jeg vil stemme på enda.... Det er så vanskelig! Greia er liksom at jeg føler meg som en blanding av alle partiene. Alle har noe bra de står for, men så er det gjerne enkelte ting jeg ikke liker ved hvert parti også. Vi får sjå, vi får sjå! Spennende er det i alle fall :-)

 Outfit from Saturday!

Flere som skal stemme i dag? Isåfall, hvem stemmer dere på? Det er interessant å høre!

// It's a new week! Think I'm starting to like these mondays. I don't like them when I know I have a busy school week ahead of me, but it's pretty chill nowadays. We had wiriting day today and I wrote two analyses. I think I did good! I have this feeling telling me so. And to be honest I actually like these writing days because the hours go by so fast.

I'm gonna vote for the first time in my life today!!! So cool. I'm just waiting for my family to come home, and then we're heading over to the school together so we can vote together. I have not decided who I will vote for yet... It's so hard! The thing is sort of that I feel like a sort of mixture of all parties. Everyone are representing something good, but then it's some things I don't like at each party as well. We'll see! It's exciting :-)

pizza and bestiesPepsi cheers!Bestisene mine!

Pjuh, denne søndagen har gått fort jo! Jeg er nesten i mål med dorullene nå, og ettersom jeg har en del baller i luften for tiden kjenner jeg at det skal bli godt å få det ut av verdenen. Fagdag, særemne-forberedelser, bloggarbeid, russebil og mye annet. Men men, jeg hater jo når det ikke skjer noe, så jeg vil vel aller helst ha det slik. Til gjengjeld er det mye gøy som skjer! Utenom det faktum at jeg har fått innkalling til kjeveortopeden... Den andre visdomstannen min skal trekkes den også, gitt. Herregud, jeg gruer meg som en liten unge! Selve operasjonen er helt grei, men timene og dagene etterpå er så ubehagelige. Men å ha betennelse og hovne opp i halve ansiktet er mye værre (haha, husker dere når det skjedde i fjor, PÅ en fotoshoot???), så jeg er glad jeg skal fjerne den og slipper å tenke på det noensinne igjen.

I går kveld koste vi oss med hjemmelaget pizza, film og jenteprat til langt på natt. Er ikke leiligheten til Emma koselig, forresten? Jeg føler meg heeeelt hjemme der, jeg! Perfekt lys til bloggbilder er det også, så da ble det en heftig bildesession før vi spiste. Haha, det er så morsomt når alle står der og knipser bilder for harde livet. Så klart skal alle sosiale medier se at vi koser oss med pizza, vel. Tipper ikke gjengen min er den eneste som er sånn "ey vent, jeg skal ta bilde til snap!"? Haha, lever vi i 2015 eller lever vi i 2015? Jeg synes riktig nok ikke at det er noe galt i det da, for tenk alle de fine bildene og minnene man kan se tilbake på. Jeg har dokumentert sinnsykt mye av livet mitt de siste årene og jeg ikke annet enn utrolig glad for det - tenk så gøy det blir å se tilbake på det om et par år. Eller når jeg er voksen, for den del.

// Pjuh, this Sunday has passed by quickly! I'm almost finished with the toilet paper now. Feels good to be (almost) done, since I have a lot to do lately. School stuff, blog stuff and a lot of social stuff. I don't like those periods where I don't have that much to do though, so I'm not complaining. I have a lot of fun stuff going on! Besides the fact that I have to go to the orthodontist soon... I have to remove my second wisdom tooth. The operation itself is decent, but the hours and days afterward are so unpleasant. Well, it's better than having infection in my mouth all the time (do you guys remember last year when that happened, on a photo shoot???), so I look forward to remove it and then never have to think about it again.

Last night we had homemade pizza at Emma with movies and girl talk. Isn't her apartment cosy, by the way? It feels like my second home to be honest, haha. The living room has the perfect light so I love to take pictures there as well. We were so hungry when the pizza was done but I had to take these pictures first. And then, snapchat has to be updated. Of course, all social media need to know that we are hanging out and having pizza. I guess we're not the only one like "ey wait, I have to take a picture for my snapchat before we eat!"? That's how we roll in 2015. A lot of people think people nowadays are to busy capturing pics for their social media but I think it's a good thing. When I'm adult I'm sure I will enjoy looking at all the memories.

 

uken som gikk

Ukens motivasjon: Skolen. Jeg fikk skikkelig gode tilbakemeldinger på noen innleveringer vi har hatt, og det er ingenting som gir meg mer motivasjon enn det.

Ukens kjiping: Dopapiret som jeg må bruke søndagen min på å selge, haha! Jeg har enda en del pakker å selge, og fristen for å betale tilbake til leverandør er onsdag. Det blir mye dopapir-selging de neste tre dagene, i alle fall. Jeg tenkte å dra ut i nabolaget og selge når dette innlegget er ute, og jeg er heldig som fikk med meg Ingeborg på laget. Snille lillesøstra mi, hihi.

Ukens høydepunkt: Jeg kan ikke peke ut bare et høydepunkt, uken i seg selv har bare vært utrolig bra. Håkon kom hjem på onsdag og det er jo alltid gøy, og pizzakvelden i går med bestevenninnene gjorde lørdagen perfekt. Og så en ting til! Øyenbrynene mine har vokst skikkelig ut igjen nå, jeg har nemlig ikke nappet dem på månedsvis. YEY!Ukens latterkrampe: Det må bli scenarioet jeg satte i gang på fredag. Jeg hadde fått opp øynene for disse kule palme-bildene på Pinterest, og jeg bare MÅTTE prøve på noen slike selv. Vi har kanskje ikke palmer i Førde, men busken som står på tunet vårt får duge tenkte jeg.

Kristine: "Håkon, kan du plis bli med ut og ta noen kjappe bilder?"


expectations vs reality


Håkon: "Du ser ut som et krigsoffer, Kristine!"

Haha, herrefred. Disse såkalte "inspo-bildene" tror jeg at jeg får legge på hylla inntil neste sydenreise. Men da skal det knipses bilder som en gal under palmetrærne, altså!

Ukens film: Det kan gå ukesvis mellom hver film jeg ser, så denne burde jeg kanskje bare droppe. 2012 snurret på tv'en i går kveld da, men jeg fulgte ikke akkurat særlig med... Jeg er mer opptatt om å prate om liv og død jeg - sjekk det siste punktet i dette innlegget.

Ukens sang: Melodies - Madison Beer. Jeg har fulgt henne på Instagram i en stund nå, og plutselig kom jeg på at hun synger jo også, så da søkte jeg henne opp på YouTube og fant denne to år gamle sangen. Jeg synes den er så innmary catchy! Og Madison er jo bare helt stunning.

Ukens tanke: Døden. Jepp! I går begynte jeg, Emma og Guro plutselig å prate om døden. Skjebnen, sjelen vår, livet etter døden, drømmer som betyr noe og så videre. Det er så rart at noe så naturlig som døden kan være så vanskelig å forstå. Tenk om alle har en dødsdom, om hvor, når og hvordan vi skal dø. Hva skjer etterpå? Lever sjelen videre? Forsvinner vi virkelig helt ut av intet? ÆÆÆH!! Jeg blir helt gal av dette.

Spørsmål til dere: Er dette noe dere ønsker jeg skal fortsette med? Det var faktisk utrolig gøy å skrive dette innlegget - fint å gjøre seg opp noen tanker om uka som gikk :)

utro mot pepsi

God morgen!

Sol i dag også, jo! Jeg kom nettopp hjem fra en joggetur, og denne gangen var det faktisk ikke fullstendig frivillig, for vi har nemlig egentrening i gym og da skal vi utføre treningsøkter hjemme også, hvor vi skriver treningsdagbok etterpå. Det er faktisk ganske gøy og lærerikt, ettersom jeg vanligvis aldri pleier å planlegge øktene mine.

Så nå sitter jeg og sipper Fanta fra koppen min. Føler nesten jeg er utro mot Pepsi, haha, men det er bare det at en iskald Fanta gjør seg så sinnsykt når det er sol og varme ute!

Her er forresten et aldri så lite utkast av det nye designet mitt. Blir nok ikke å bruke den headeren der bare sånn at dere vet det, men hva synes dere om fullskjerm-header? Jeg er så redd for forandringer (haha!), men samtidig tenker jeg at det kanskje er på tide.

Men hasta la vista enn så lenge! Nå skal jeg hoppe i dusjen og fikse meg. Skal skifte farge på neglene i dag og tenkte å gå for noe metallisk denne gangen, siden jeg har vekslet mellom svart og hvit i sikkert et halvt år nå, haha.

// Good morning! The sun is shining today as well. I just finished a morning workout, we have to do at least two workouts at home because we ave this individual training-thing at school and then we have to plan several workouts, and after we've done them we have to write a diary for each session. I never plan my workouts so it's pretty fun and I learn a lot. Now I'm sitting here and drinking Fanta, feels like I'm cheating on Pepsi, haha! But Fanta is so tasty in the summer when it's hot outside :-) Speak to you later, now I'm taking a shower and then I'm gonna paint my nails... with something metallic this time! Since I have alternated between black and white the last six months haha.

sunny friday

Hadde jeg tatt dette bildet med sola i fleisen for et halvt år siden hadde ansiktet mitt vært stappfullt av prikker. Isotretinoin må være det beste som har skjedd meg på lenge, haha, for real. Ufattelig hvor mye huden har å si på selvtilliten. Det eneste jeg mangler er litt mer brunfarge i ansiktet, men jeg har ingenting å klage på. Visste dere forresten at når man går på Isotretinoin-kur så reduseres talgproduksjonen i huden 20% permanent? Det vil si... resten av livet. Score!

Sola gjør meg så latterlig glad. Og ja, jeg utnytter enhver solskinnsdag til å bruke shorts nå, for snart er høsten er for fullt og da blir det bukse i et halvt år... Ugh! Så i dag har jeg spraded rundt i sommerklær og sneakers. Livet er flott, fy søren! I hvert fall når man kjører bil med vinduene åpne mens man kjenner håret blafre i vinden og Jeg vil heller ha deg er på full guffe på anlegget. Denne fredagen går under kategorien godkjent som dere sikkert skjønner. I dag skal jeg ha slappe-av-kveld med Håkon, vi skal bare sitte på hver vår data med stearinlys og spise yoghurtnøtter, og så blir det pizza-kveld med jentene mine i morgen. Jippi <3

// I I took this picture with the sun in my face a half year ago my face would have been chock full of dots. Isotretinoin is one of the best things that has ever happened me, haha, for real. It's crazy how much skin affect your confidence. The only thing I'm missing is a little more tan in my face, but I have nothing to complain about. Did you know that when you have a Isotretinoin cure, you're sebum production will be reduced 20% permanently? For the rest of my life! Yay!

The sun makes me so damn happy. And yes, I exploit every sunny day to wear shorts before autumn arrives for real and I'll have to use pants for six months at least. Ugh! So today I wore summer clothes and sneakers. Life is great! At least when you're driving with the windows open with your hair flapping in the wind. This Friday is perfect. Today I'm having a chill night with my brother with our computers and yoghurt nuts, and then there's pizza on the menu with my girls. Yay <3

autumn and weekendHøsten er så vakker! Jeg kunne ikke dy meg, bare måtte ut i hagen og knipse bilder av disse nydelige rosene. Det ble desverre bare et innlegg i går, da tiden ikke helt strakk til. Plutselig satt jeg i bilen på vei til Emma for et kveldsbesøk. Det er blitt standard nå som hun bor i egen leilighet, yey! Men no worries, jeg lover å gjøre opp for dere i helgen på bloggfronten. Helgene er sååå deilige, for da får jeg satt av mye mer tid til bloggarbeid og det er jo nettopp det jeg elsker å drive med.

Så, hvordan er deres fredag? Her stråler sola som bare det så jeg har nettopp vært ute og tatt noen antrekksbilder som jeg skal vise dere snart. Nå skal jeg og Håkon en tur til byen for å handle inn til fredagstaco og hente noen pakker. Jeg spottet en sinnsykt fin location i bilen på vei til skolen her om dagen, så kanskje jeg får med Håkon på en aldri så liten shoot der! ;-)

// Autumn is beautiful! I just had to share these pictures with you. I didn't make it to my 2nd blogpost yesterday, time just went by so fast. Suddenly I was in my car on my way to Emma. But no worries, I will make it up to you again this weekend. I love the weekends, because then I'm able to spend more time on my blog. This is what I love to do!

So, how is your Friday? The sun is shining where I live so I just took some pictures outside in the sun, gonna show you soon. Now I'm going to town with my brother for some taco shopping, and then I have to retrieve some packages as well. I saw this insanely nice location in the car on my way to school the other day, so I'm planning on taking some pics there with Håkon!

refreshing

Åååh, jeg måtte bare kjøpe denne i går! En femtilapp var alt jeg måtte ute med, så hvorfor ikke? Jeg elsker slike dille-ting, haha. Jeg holder som sagt på med prosjekt drikke-mer-vann for tiden, fordi det er så utrolig viktig for at kroppen skal fungere optimalt, så derfor prøver jeg meg ut på litt morsomme metoder for å få i meg vann på uten at det blir "kjedelig". Her har jeg skjært noen lime-skiver og hatt oppi koppen, og jeg merket med en gang hvor mye enklere det ble å få det i seg. Mmm! Skikkelig forfriskende!

På gårsdagens lille shoppingrunde før butikkene stengte fikk jeg også med meg 3 liplinere i ulike farger. En peach-farget (som jeg har på meg på bildet), en lilla og en grå/brun. Jeg har nesten ALDRI brukt leppestift eller lipliner hele mitt liv fordi jeg hatet leppene mine sånn, men nå som jeg har fyllt på litt er det kjempegøy å eksprimentere litt frem og tilbake med ulike farger. Uvant å se meg med farge på leppene, ikke sant?Nå kom jeg nettopp hjem fra en kontrolltime hos hudelegen for Isotretinoin. 1045 kroner for 7 minutter... Ugh! Alt for fin hud, eller hva? Men Isotretinoin-kuren er mye billigere enn mange andre kvisekremer og behandlinger, så jeg klager absolutt ikke. Det er så deilig at huden min ikke er et problem lenger :-) Så nå venter jeg bare på at folk i huset skal komme hjem slik at vi kan lage taco, og så drar jeg til Emma en tur i kveld. Torsdager i mitt hjerte! Er alltid i godt humør på den dagen her, haha.store frokostrundstykker

Jeg elsker brødbakst og spiser det alltid, med få unntak, til frokost og lunsj. Hos meg går det som oftest i rundstykker, men desverre er de man kjøper på butikken ofte full i tilsetningsstoffer og andre ting vi ikke har bruk for, så jeg har funnet ut at det er mye bedre å bare lage de selv. Det er mye sunnere! Lang tid tar det heller ikke, så i dag tenkte jeg å tipse dere om noen supergode frokost-rundstykker som jeg liker å kalle det. De er stappet fullt av grovt mel og diverse frø, så her får man en kjempedeilig metthetsfølelse etterpå :-) 

Dette trenger du:

 • 200 g smør
 • 6 dl vann
 • 8 dl melk
 • 100 g gjær
 • 4 ts salt
 • 200 g havregryn
 • 100 g solsikkefrø
 • 50 g gresskarkjerner
 • 50 g chiafrø
 • 600 g siktet speltmel
 • 1 kg grovbakst


Slik gjør du:
Smelt smør, tilsett melk og vann - varm opp til ca. 40 grader. Tilsett resten av ingrediensene. Hev i 30 minutter. Pensle rundstykkene med egg og strø sesamfrø over. Stek på 225 grader i 12-15 minutter.

Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker store rundstykker. Haha, av en eller annen grunn "smaker" det så mye bedre!! Så denne gangen laget jeg de kjempestore, slik at det holder med en til frokost. Favoritt-pålegget mitt er forresten, snøfrisk + ost + skinke + paprika + salat på toppen. Det er helt himmelsk :-)

høye hæler på skolen?

"Er det innafor meg høye hæler på skolen?" er det sikkert mange som har lurt på. Jeg sier JA! Jeg mener man skal dra stilen helt ut om man ønsker det, for hallo - vi tilbringer faktisk store deler av oppveksten vår på skolen. Det er veldig sjeldent at jeg går i joggebukse og slappe klær, selv på tentamen, og det er rett og slett fordi jeg heller ønske å pynte meg. Det er... meg! I det siste har jeg nemlig fått en del spørsmål angående høye hæler på skolen, så jeg tenkte å bare si en ting; kjør på jenter!! Det er så trist når folk unngår å ta på seg det de har lyst til, kun fordi de er redd for hva andre skal tenke. Jeg VET hvordan det føles, og jeg tror ca. alle jenter har tenkt slik en eller annen gang, men man må kan rett og slett ikke bry seg om hva andre mener eller om folk glor. Helt ærlig synes jeg det er dritkult når jeg ser folk på skolen som kjører sin egen stil og faktisk tør å vise den.

Hei til dere, forresten! Denne dagen har vært fin. Jeg kickstartet skoledagen med intervall i trolig verdens bratteste trapper i dag de to første timene. Herregud, jeg hadde ikke trodd det skulle være SÅ tungt. Haha, dere fikk kanskje et lite perspektiv på mystoryen min? Det var liksom ubehagelig å gå ned igjen fordi jeg skalv så mye, haha. Men det var sinnsykt deilig etterpå, og enda deiligere at jeg fikk unnagjort dagens treningsøkt på skolen :-)Sko fra Nelly HER (adlink), bukse Dr. Denim, kåpe Bik Bok

Denne outfiten er fra en skoledag for noen uker siden, forresten. Skoene er som dere sikkert har skjønt mine all time favorite! Shit, det må være mitt beste kjøp på lenge. Disse er null stress å bruke på skolen siden de er så behagelige å gå med, og dessuten er de ganske casual også.

autumn songs

Lighthouse (Radio Edit) - Nicky Romero ♥ We Don't Have to Take Our Clothes Off (Whipped Cream Remix) - Ella Eyre ♥ Carry You Home - James Blunt ♥ Black Magic - Little Mix ♥ Bleeding Love - Leona Lewis Lay Me Down - Avicii ♥ Jeg vil heller ha deg - Morgan Sulele

Mange av dere liker tydeligvis musikktipsene jeg pleier å ha i ny og ne, og ettersom jeg har fått en del favorittsanger i det siste bare måtte jeg dele med dere, hihi. Bra musikk gjør livet så innmari mye bedre! (Det er jo dødskult at dere liker samme musikk som meg, i alle fall ut ifra tilbakemeldingene å dømme) Noen av sangene er forresten gamle, men jeg hørte på de for noen høster tilbake siden (haha) så jeg fikk skiiiikkelig høst-stemning av dem. Spesielt Leona Lewis sin, den er jo så fin i tillegg, herregud. Vel, nå sitter jeg her og skriver egentreningsskjema i gym, vi skal nemlig trene på egenhånd de fire neste ukene. Jeg har planlagt trappeintervall den første økten, så i morgen 08.20 braker det løs i trappene. Ugh, jeg kjenner jeg gruer meg en smule jeg altså!

// A lot of you like my music tips, so I just had to share my current favourite songs. Good music makes life better! (And I think it's super cool that we like the same kind of music, well, some of you at least) Some of them are a bit old, but I listened to Bleeding Love a autumn some years ago so it reminds me of autumn when I listen to it haha. Now I'm sitting here and writing a workout plan for 4 weeks, since we have to do that at school. I've planned stair interval for my first workout, so 8:20 tomorrow it's happening. Ugh, I'm a bit worried about this!

new bags for school

Annonse

Heisann! Nå sitter jeg på skolen og har litt tid til overs, så jeg tenkte å blogge litt, jeg. Jeg husker når jeg gikk på barneskolen og vi fikk låne bærebar data i enkelte skoletimer (det var så-så-sååå fancy!), så jeg utnyttet muligheten til å slenge ut et innlegg på krisssyblogg med tidenes mest crappy webcamerabilder. Da var jeg stolt, da! Haha, det er så SINNSYKT å tenke på hvordan tiden og teknologien forandrer seg. Flesteparten av dere visste sikkert ikke at jeg blogget på den tiden engang, i og med at jeg hadde rundt 15 lesere om dagen. Haha, good times!

Bruker dere sekk eller veske på skolen? Jeg har faktisk brukt sekk i alle år, fordi jeg aldri har hatt en veske som har egnet seg for mange bøker + skolepc. Men hey, i dag ble jeg eier av en veske som egner seg veldig godt til nettopp dette! Den er i merket Don Donna fra Morris og har akkurat den størrelsen jeg trenger for å få plass til bøkene og pc'en, pluss smålommer hvor jeg oppbevare alle de nødvendige tingene til en skoledag: lipsyl, tyggis, ørepropper og lommebok. I tillegg er den svart, som gjør at den kan kombineres med alt i klesskapet mitt :-)

Dere finner vesken her.

Og så, en matchende dataveske i samme merket! Denne er så fin, og jeg er HELT avhengig av dataveske. Fatter ikke at folk tør å legge den rett i sekken, jeg...? Jeg er alltid så påpasselig med det jeg, i alle fall når det er snakk om min kjære Macbook. Den fortjener å bli ivaretatt ♥

Datavesken finner du her.

Nå begynner jeg å få en aldri så liten samling av vesker fra Morris! Anbefaler dere å ta en titt innom, de har så mye fint.

Bruker dere veske eller sekk på skolen?

vinnere av oreo + RWDZ bustier

Vinner av OREO-konkurranse: "Hvem må kjøre på butikken og kjøpe tacokrydder som man glemte å kjøpe inn?" (Mari, mari_s_eide13@hotmail.com) Haha, denne synes jeg var kjempemorsom fordi det skjer såå ofte her hjemme! Av en eller annen grunn har man sykt lett for å glemme å kjøpe inn Spice Mix'en...? Irriterende er det i alle fall, så en genial måte å avgjøre det på er å bruke Lick Race, haha!

Vinnerene av de hvite bustierene fra Runwaydreamz: Mali Elisabeth Dahl, Veronika Ryggetangen, Sara M. Vollan, Madeleine Nordahl, Ida Kristoffersen, Ingeborg Asbjørnsen, Louise Bäck, Helena Dale, Linn Mangen Hjellnes, Emilie Vik, Pernille Stiansen

 

Jeg pleier vanligvis ikke å skrive det i eget innlegg, men ser at det blir mye mer oversiktlig da, så da gjorde jeg det slik denne gangen :-) Denne dagen har vært deilig! Jeg har vært ute på joggetur i det fine høstværet med mamma, tenker det er viktig å nyte de siste solstrålene nå før den forsvinner. Mamma laget nettopp noen gigantiske, deilige rundstykker som jeg skal nyte foran tv'en før jeg tar kvelden. Nystekte rundstykker med hvitost og paprika på er uten tvil noe av det beste jeg vet. En god grunn til å elske høsten!

princess dress

Innlegget inneholder annonselenke

Endelig mandag!! ENDELIG sier jeg bare! Det høres kanskje sært ut, men når jeg er ute på lørdager synes jeg søndagen bare er kjempekjip og derfor elsker jeg å våkne på mandag med ny uke og tipp topp form, haha. Gårsdagen føltes som om den varte i evigheter! Jeg er heldig og blir nesten aldri fyllesyk, men lite søvn og alkohol gjør meg som oftest litt redusert.. Så her har dere i alle fall en stykk Kristine som er glad for at den nye uken har startet. I dag fikk jeg også unnagjort fremføring, innlevering og lekser på skolen, noe som gjør at jeg sitter med en skikkelig merkelig følelse som sier meg at jeg har et eller annet skolearbeid som burde gjøres... Men jeg vet ikke hva...? Det er meg sånn 90% av skoleåret, haha.

Det er bursdager i vente og i den anledning har jeg kjøpt meg litt nytt, blant annet denne fine kjolen. Jeg har alltid tenkt at jeg ikke kan gå med rosa siden jeg har oransje hår, men pytt, jeg går med hva jeg vil jeg! Jeg har nemlig en tendens til å ty til nøytrale farger i garderoben min, så jeg følte det var på tide med noe litt mer... fresht.

- Kjolen koster bare 239 kroner og fås kjøpt på Nelly HER! -

Som vanlig ble det bildespam ettersom jeg ikke klarer å velge bort noen, haha. Lyset var så fint, synes jeg!

Finally monday!! FINALLY! Maybe it sound a bit weird, but when I go out on Saturdays I usually hate Sundays haha, so the best feeling is waking up with a new week ahead of you. Feels like yesterday lasted forever! I'm lucky and hardly never get hangovers, but too little sleep + alcohol still make me slightly reduced. So I'm happy this Monday, hehe. I got a lot of different school work done at school today and I have this strange feeling that tells me that I have something that should be done.... But I don't know what...? That's me like 90% of the school year, haha.

Birthdays are coming up and in the occasion I bought some new stuff, including this beautiful dress. I've always though that I can't wear pink since I have orange hair, but whatever, I wear whatever I want to! I actually tend to resort to neutral colors in my wardrobe, so I felt it was time for something a little bit more... fresh.

isotretinoin update

God kveld :-) Nå kan matteleksene og innleveringen krysses av lista mi, og det eneste som gjenstår er å øve til en presentasjon jeg har i morgen. Smooth! Hudlegen ringte meg her om dagen for å avtale kontroll-time med meg, og det fikk meg til å tenke på at det er på tide å oppdatere dere på Isotretinoin-kuren min. Mange av dere er tydeligvis i samme bås selv, ser det er mange som skal starte på kuren selv, eller står på den allerede.

Det er nå 3 måneder siden jeg startet på kuren, som vil si at jeg har rundt 6 måneder igjen. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvor lenge jeg skal holde på, men om jeg ikke tar feil blir det i alle fall ut året.

Se før-bilder her.

Altså, disse tablettene har gjort livet mitt bedre. Jeg lover dere, jeg vet hvor mye det suger å prøve kvisekrem etter kvisekrem uten resultat. For ER det egentlig noe av det pisset som funker?! Jeg følte virkelig at dette var min siste utvei, og om dette ikke hadde funket vet jeg ikke hva jeg skulle gjort. Isotretinoin har gjort huden min så utrolig mye  finere, og for en gangs skyld føler jeg at folk ser meg og ikke alle prikkene i ansiktet. Jeg bekymret meg over huden min hele tiden før. Husker spesielt at jeg måtte passe på å ikke stå i sterkt lys, som for eksempel sollys, for da kom alt til syne. Egentlig ville jeg ikke at folk skulle se meg i ansiktet i det hele tatt. Uff, nei, kviser er noe herk, og jeg er kjempeglad for at denne kuren har hjulpet meg!

Jeg går på allergitabletter i tillegg, for å redusere bivirkningene. Leppene er fortsatt tørre som bare det da, men det er bare å ha med seg en Carmex i lomma til enhver tid og ferdig med den saken. Heller tørre lepper enn kviser, sier nå jeg! :-)

Jeg svarer i kommentarfeltet om dere har spørsmål.

about last night

Good morning sunshines!

Noen ganger skulle det gått an å skru av alle forpliktelser. Sånn som i dag, for eksempel. Hehe! Jeg har ligget i sofaen og sett på Modern Family i et par timer nå (med en intensjon om å fortrenge alt skolearbeidet jeg må gjøre i dag), og det var virkelig nødvendig etter en lang uke. Når er det ikke fullt kjør med frøken Ullebø? Haha! I går stod jeg i treningsklærne klokka 10:00 for å ta meg en løpetur, og resten av dagen gikk sin gang før det ble party på kvelden! Vi jentene prater alltid om hvor mye vi stresser hver gang vi skal ut, så for en gangs skyld møttes vi tidlig slik at vi hadde flere timer på oss. Så da ble det en deilig tacomiddag og krølling av hår før det braket løs :-)

Mine kjære jenter <3

Nå er det på tide å starte på skolearbeidet, so let's go! Det er så deilig å få det unnagjort slik at man slipper å bekymre seg for det. Dessuten er jeg mye mer motivert på dagen enn på kveldstid :-)

// Good morning sunshines!

Sometimes I wish I could just turn off all obligations. Like today, for example. Hehe! I've ben lying on the sofa watching Modern Family for some hours now (with an intent to displace all the school work I have to to today), and it was really needed after a long week. Miss Ullebø is ALWAYS doing something, haha! Yesterday I went for a workout at 10AM and then the day just went by. And then it was time for some party! Me and my girls are always talking about how much we rush every time we go out, so this time we met early. We had delicious taco and then we curled our hair before the party started :-)

Now I have to get this school work done, so let's go! Don't wanna worry about it anymore so I better just get it done.

18 fun facts

På byen er jeg... nesten aldri, for jeg synes det er så kjedelig å dra ut-ut. Trives mye bedre på hjemmefester. (Hvor jeg får bestemme musikken, mehe) MEN om jeg er ute er jeg vanligvis den som elsker å treffe kjentfolk og den som gjerne prater høyest av alle. Jeg--roe-meg-ned.

Akkurat nå er jeg... stressa, som alltid. Jeg må blogge, ta bilder av dagens outfit og pakke før jeg drar til byen for å møte Emma og Guro. Vi skal på tivoli, så lage en deilig middag sammen før vi drar uuuut!

Hjemme alene er jeg... aldri, med mindre det er på dagtid. Jeg klarer ikke å sove om jeg er alene hjemme, og det er en blanding av at jeg har sett FOR mye Criminal Minds opp gjennom årene og at jeg i utgangspunktet er utrolig paranoid. Men på dagtid elsker jeg å være alene hjemme, og da sprader jeg gjerne rundt i undertøyet og har på høy musikk. Det er så befriende!

På jobb er jeg... alltid. Jeg jobber hver eneste dag. Selv om det ikke er like synlig så er jeg alltid "tilgjengelig", og jeg sjekker gjerne mailen 40 ganger om dagen. Det er sååå gøy det jeg driver med!! Jeg elsker det!!

I matbutikken er jeg... den som utnytter sjansen når mamma og pappa er der til å hive mest mulig opp i handlekurven.

På Facebook er jeg... den som aldri skifter profilbilde. (Jeg har profilbilde fra 10. klasse, det forteller sitt)

På McDonalds er jeg... nesten aldri, fordi vi ikke har det her i Førde. Noe som irriterer meg grenseløst, for maccern-pomfri er noe av det beste som finnes.

På vorspiel er jeg... hun som igjen, prater ALLER høyest og er eller mest gira. Jeg er helt i hundre, og det er sjeldent unntak, haha! Folk sier at jeg alltid er i så godt humør når jeg er ute, og det tror jeg faktisk stemmer. Good vibes all over!

På flyet er jeg... som oftest i drømmeland, med hodet på skulderen til nabomannen. Nei da, det har bare skjedd et par ganger faktisk. Men ja, jeg sover nesten alltid på flyet, eller så hører jeg på musikk og tenker på livet mitt. Det er så befriende å sitte flere tusen meter over bakken og bare... tenke.

I diskusjoner er jeg... hissig, haha. Noen ganger SUPERhissig. Og noen ganger? Gråtende. Om jeg blir skikkelig sur kommer tårene frem med en gang, og det irriterer meg skikkelig, haha.

På toget er jeg... i min egen verden med musikk på ørene.

På shopping er jeg... sparsom. For 4 år siden når jeg hadde null inntekt dro jeg til byen hver lørdag og shoppet for alt det jeg hadde av ukepenger (altså, ikke så mye med andre ord), men nå som jeg faktisk tjener over gjennomsnittet til å være 18 år shopper jeg nesten aldri. Jeg føler jeg sløser bort pengene mine!! Haha. Noe jeg derimot bruker mye penger på er brus og mat. Jeg vurderer å lage en egen konto for brus. Seriøst.

På bilturer er jeg... som oftest sjåfør, nå som jeg har fått lappen. Og da er gode venner, musikk og et gøyalt samtaleemne som oftest med.

I telefonen er jeg... hver dag! Jeg elsker å prate i telefon med venner, det er så sykt koselig.

På melding er jeg... den som alltid skriver xD fordi jeg synes det passer til alt.

På ferie er jeg... den som løper rundt og tar bilde av alt og ingenting til bloggen. Det er seriøst det første jeg tenker på når jeg ankommer ferie-stedet. "Hvor er det bra å ta bilde?".

På date er jeg... aldri. Jeg blir lett betatt, men jeg faller aldri for noen. Flørting er supergøy, men noe mer enn det gidder jeg ikke! Enn så lenge i alle fall, hehe.

På skolen er jeg... glad. Jeg trives på skolen og med venninnene mine, og jeg kommer til å se tilbake på disse 3 årene som en fantastisk periode i livet mitt.

Var det noe dere ikke visste? Hehe! Ha en tipp topp lørdag, nå må jeg komme meg avgårde. Jeg rakk faktisk å trene i dag tidlig, det er såå deilig når man får unnagjort treningsøkten på morgenkvisten. Tommel opp!

mango and banana smoothie

God morgen! Wow, Bølgen var utrolig bra! Jeg ser nesten aldri film og har egentlig null peiling, men jeg synes virkelig at norsk film begynner å komme seg. Jeg satt pinn i ro i kinosetet omtrent hele filmen og glodde på kinolerretet med store øyner. Shit, så utrolig spennende og nervepirrende den var! Og ikke minst skummel. Det er ekkelt å tenke på at det bare er snakk om tid før noe slikt skjer igjen.

Det er lørdag! Yey! Jeg våknet veldig tidlig i dag, så jeg bestemte meg for å gjøre litt mer ut av frokosten i dag. Så da ble det stekte rundstykker med ost og skinke (favoritt!) og et stort glass med smoothie. Jeg kan ikke huske sist jeg smakte smoothie, og jeg kan heller ikke huske at det var godt. Nam! Her har jeg bare brukt en frossenblanding med mango og banan i, og så har jeg tilsatt vann og sukker. Om du ønsker å ha den 100% sunn erstatter du bare sukker med annen søtning, for eksempel Sukrin.

// Good morning! Bølgen, the movie we saw last night, was so good. I don't watch movies that often, but I must say that the film industry in Norway is getting pretty good at this. I was sitting in my seat, totally frozen, during the whole movie, haha. It was so exciting and thrilling! And last but not least scary.

It's Saturday! Yey! I woke up early today, so I decided to make a better breakfast. I had rolls with cheese and ham (favourite!) and a big glass of smoothie. I can't remember las time I had smoothie, and I can't remember that it tasted that good. Yum! I just mixed banana and mango with water and sugar.

new sunnies and dress

 Innlegget inneholder annonselenker 

Sunglasses HERE and dress HERE (adlinks)

Den følelsen når du får pakke i posten og klærne sitter perfekt på!! ÅÅH!! Det er så gøy å nettshoppe. Jeg har faktisk lett etter noen "store" solbriller i lang tid nå, og disse.... disse er akkurat det jeg så etter. Best av alt, de kostet meg bare 250 usle kroner! Gjett om disse kommer til å bli flittig brukt, da. Kjolen er jeg også kjempefornøyd med. Jeg bruker ikke å gå med tettsittende kjoler så ofte, så det var gøy med en forandring :-)

// I love the feeling when you buy clothes online and they fit you perfect!! AAH!! I've been looking for some big sunglasses for a while now actually, and these ones are exactly what I had in mind. And guess what, they only cost 250 NOK! I can promise you that I'll use these a lot. I'm in love with the dress as well. I haven't used tight dresses for a while now, so it was nice with something different :-)

mer satanist enn kristen

Aaaah, det er fredag! For en deilig dag dette har vært så langt. Jeg har som sikkert nevnt tidligere fritime de to første på fredager, men jeg pleier å stå opp halv syv likevel, slik at jeg får en laaaang morgen. Morgenstund HAR gull i munn! Vanligvis pleier jeg å gjøre bloggarbeid de to timene på morgenkvisten, men i dag fikk jeg øvd til prøve i to effektive timer. Takk Gud for deilig timeplan dette året, ass! Ooog det minner meg på at det er rart av meg å takke Gud, for jeg er jo ikke kristen engang. Vi lærer faktisk om ulike religioner i det nye faget våres i 3. klasse, religion og etikk. Vi er delt inn i grupper for å fremføre en valgfri religion, og gruppa mi valgte satanisme. Jeg kan faktisk si at jeg er mer satanist enn kristen, hehe! Nå handler vel og merke mye av satanisme om individualisme og styrking av egen livskraft da, i tilfelle noen skulle tro jeg dyrker Satan. (Noe jeg ikke gjør, haha) Det er svært få satanister som gjør det.

Jeg liker å prate dere hull i hodet om rare ting, jeg! Greia er at jeg synes religion, livssyn og standpunkt i livet er skikkelig interessant. Det er jo så mye å velge mellom, og så mye forskjellig! Jeg kan helt ærlig innrømme at jeg synes det er absurd at folk tror på Gud, selv om jeg ikke har noe som helst imot det, så klart. Jeg bare klarer ikke å forstå det, for jeg er en sånn person som må ha ting rundt meg konkret og for meg er Gud så lite konkret som du får det. Jeg tror ikke at det er så mye mellom himmel og jord som en del religioner skal ha det til. Er det noe jeg har troa på så er det mennesker og våres evne til å kunne utrette hva enn vi vil.

For et random innlegg, haha. Nå skal denne flotte fredagen fortsette sin gang! Jeg har nettopp fått masse nye klær fra Nelly som jeg skal vise dere i et eget innlegg etterpå, så stay tuned. Jeg har funnet de PERFRKTE solbrillene! *Happy* Nå skal jeg på kino med Emma og kjæresten, vi skal se Bølgen. Denne gangen har vi forhåndsbestilt billetter, haha :-)

// Aaah, Friday is here! This day has just been wonderful so far. As I mentioned earlier my school day doesn't start before 10 AM on Friday's, but I just have my regular alarm at half past six and then I enjoy a loooong morning at home. Usually I do blog related work, but today I prepared for a test. Thank God for comfy school schedule this year! And that reminds me of one thing... Why do I thank God when I don't believe in him, hehe. I always do that, guess it's just a habit. We have a new subjects this year, Religion and Ethics, and right now we're learning more about the different religions. I can actually say that I'm more a Satanist than a Christian, hehe! Well, before you think, let me tell you that satanism is more about individualism and strengthening of your own vitality. Just a few Satanists actually worship Satan. (I don't do that haha).

I love to talk about weird stuff! The thing is that I find religion and way of looking at life extremely fascinating. There are so much to chose between, and so much different! I can honestly say that I think it's absurd to me that people believe in God, but I have nothing against those people at all. I respect it, but I can't understand, because I'm that type of person who needs everything around me to be concrete, and I find God concrete at all. I don't think there's that much between heaven and earth as some religions say. If there's something I believe in, than that's human beings and what we are capable of.

What a random post, haha. Now I'll let this wonderful Friday continue! I received a lot of stuff from Nelly today, can't wait to show you guys. I found the PERFECT sunglasses! *Happy* Now I'm going to the movies with Emma and her boyfriend, and this time we pre-ordered the tickets haha.

1 bukse, 3 antrekk

Annonse

Å finne ut hva man skal gå med på skolen er ingen enkel sak. Om jeg føler meg komfortabel i dagens antrekk har faktisk utrolig mye å si for hvordan dagen min blir! Er jeg den eneste som er slik? Om jeg kommer på skolen og ser at jeg har bommet på klesfronten går jeg rundt og føler meg ukomfortabel hele dagen. LOL! Det har faktisk hendt at jeg har dratt hjem i fritimene bare for å skifte, haha. Men jeg er sær, da...

Uansett, jeg har lyst å prøve meg på en "1 bukse, 3 antrekk", hvor jeg skal prøve å gi dere inspirasjon til hva dere kan gå med på skolen nå i høst. Jeg regner med at det ikke er så sinnsykt mange som går med heels på skolen - men jeg kjører på likevel, kanskje jeg inspirer noen der ute? Jeg har begynt å gå med hæler selv på skolen inni mellom, og jeg synes absolutt det er innafor. Jeg mener, HVORFOR ikke? Du tilbringer 180 dager i året på skolen, så klart har du lov å stæsje deg litt opp. Det er viktig å velge noen hæler som er behagelig da, og de beige jeg har på meg her er faktisk noen av de mest behagelige skoene jeg har i garderoben min :-)

Så, til et genialt tips jeg har til dere; med Cuponation kan dere spare mer på netthandel. Penger spart er penger tjent, er det ikke det man sier? Og så må dere selvfølgelig sjekke ut DENNE siden for å se de to resterende antrekkene som jeg har stylet med denne buksa! Der finner dere også link til buksene jeg har på meg.

busy beeHei hei, dere! Endelig torsdag, en av mine favorittdager i uka. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg liker akkurat torsdag så godt, men når man kommer hjem fra skolen så har jeg alltid denne deilige følelsen, kanskje fordi det nærmer seg helg med stormskritt? Gleder meg så mye til helg nå, woho! Denne tror jeg blir bra. Men først har jeg skolearbeid som skal gjøres. Jeg har egentlig ikke så god til å blogge, men tenkte det ville være bedre å titte innom en kjapp tur enn å ikke gi lyd fra meg i det hele tatt. I dag skinner sola forresten - ser ut til at det fortsatt er bittelitt sommer selv om vi er i september. Kan dere tro det?!

Leksene kaller! Jeg kommer innom her senere i dag :-) Er det noen flere som har fått en del skolearbeid allerede?

my favorite place

Jeg merker allerede at det begynner å stramme seg til når det kommer til lekser og prøver på skolen, så de to siste dagene har jeg hatt treningsfri og heller fokusert på å komme a jour på skolefronten og selge toalettpapir, haha. Men jeg har faktisk gangsperre i ARMEN min etter å ha bært på så mange poser med toalett-papir, så da gjorde det kanskje ikke så mye at jeg ikke fikk trent likevel? Er det mulig, haha!

I dag har jeg lest om det politiske systemet i Storbritannia, og etter effektiv lesing ok jeg meg en treningstur. På fjellet, selvfølgelig. Haha, hvor ellers?? Jeg bor 8-9 minutter unna sentrum i byen min (for de som lurer, haha) og kloss i nabolaget mitt er det et fjell som heter Solheim - det er SÅ utrolig fint på toppen! Jeg er superglad for at jeg bor kun et steinkast unna, hadde neppe løpt opp dit 4 ganger i uka om jeg ikke bodde her. Trives skikkelig godt i nabolaget våres også! Da vi flyttet hit for 12 år siden var det bare skog her, men nå er det blitt kjempestort nabolag med masse fine hus. Kommer til å savne gatene her når jeg flytter, faktisk. Slike ting begynner jeg å tenke på nå liksom... Er det et tegn på at jeg snart skal flytte? Ueeeh!

Jeg løper på tvers av fjellet her. Starter til nede til venstre i bildet, og løper opp til høyre av fjellet. Haha, lol.. Hvorfor forteller jeg alt dette?? Jeg er ekstremt pratsom i dag merker jeg.

// School is getting real serious now so I haven't managed to work out this week yet. I've done homework and sold toilet paper instead, but my arms are actually hurting after carrying all those packs with toilet paper so I guess I didn't have to work out, haha?!

I've been reading about British political system today, and after a while I decided to jog to the mountain. Where else, haha?? The view on the top is seriously the best, I think that must be one of my favorite places in this world. I'm so happy I live this near a mountain, I'm sure that I wouldn't be able to go hiking as much as I do now if I lived in town. And my neighbourhood is just amazing, I love this place and all the houses around me. Guess I'm gonna miss this a lot when I move!

my favorite pizza

Helt siden jeg var liten har mamma laget den samme hjemmelaget pizzaen her hjemme, og uansett hvor mange ulike hjemmelaget pizzaer jeg smaker, er det liksom ingen som slår denne. Her er altså bunnen en anelse tynn, skorpene er sprø og sausen er saftig med deilig krydder som jeg liker å kalle mexicanske, haha. Det kan godt være at de fleste føler at sin egen hjemmelaget pizza er best, haha, men jeg tenkte i alle fall å dele oppskriften med dere. I går laget vi den med grov bunn og kyllingkjøttdeig, så dette, servert sammen med en forfriskende salat, er jo helt innafor å spise i ukedagene. Pizza høres jo så fryktelig usunt ut, men om du lager den fra grunnen av skal du se at den ikke blir så aller værst. Den her kan man spise med god samvittighet, uansett hvilken dag det skulle være!

 

Bunn:
4 dl sammalt hvete, 4 dl grovt sammalt hvete, 3 dl lunket vann, 1 ts salt, 25 g gjær, 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre oppi vannet, bland det sammen til du har en deig og og hell 2 ss olivenolje rundt deigen.

Fyll:
400 g kyllingkjøttdeig, 1 løk, 1 boks knuste tomater, 1 fedd hvitløk, krydre med salt, pepper, kyllingkrydder, litt kajennepepper, oregano. Stek løk og kjøttdeig, ha knuste tomater oppi og krydre det godt. Topp med ost og stek pizzaen i 15 minutter på 225 grader.Tips: Ta osten helt ut i kantene, så får du "osteskorper". Det synes jeg gjør pizzaen mye bedre!

// My mom has been making the same homemade pizza since I was a little girl, and even though I've been eating a lot of tasty pizzas the last couple of years, this one is still my number one favorite. The crust is a bit thin, the scabs are crispy and the sauce is so tasty with a lot of "mexican" spices. I guess everyone thinks that their own pizza is the best, but I still want to share the recipe. We made it with wholemeal flour and chicken minced meat yesterday (together with a salad), so it's actually quite healthy! There's no problem eating this one on a regular weekday.

Translate the recipe if you want to try it out! :-)

flare

Jeg hører rykter om at dere savner musikktipsene mine! DET gjør meg glad, skal dere vite. Ingenting er gøyere enn at folk liker musikksmaken din. Anyways, jeg jobber med en høst-spilleliste nå, men før jeg deler den MÅ dere høre denne goodfeeling-sangen: Black Magic - Little Mix. Jeg har danset rundt i huset til denne sangen i dag, haha! TURN UUUUUP!

Over til noe annet. Klarer jeg å overtale noen av dere til å like slengbukser nå, da? Hallo, det er jo bare råkult! Se på disse svarte nydelighetene, da. De er fra Topshop, hvis noen skulle lure.

// I've noticed some of really like my music tips! THAT makes me happy! It must be the best compliment ever. Anyways, I'm working on this autumn playlist, but before I share it with you I need you to hear this song: Black Magic - Little Mix. I've been dancing around with this song, it makes me so so so happy. TURN UUUUUP! 

Well, do you guys like flared jeans now? Hello! You can't dislike these beauties! They're from Topshop by the way.

dugnadsarbeid

Instagram-kontoen min er oppe og går igjen, til informasjon! :-)

// My Instagram account is reactivated again, for your information! :-)

Hei og god dag! Russebilen vår har fått levert 176 dopapir-pakker på døra, så her er det bare å brette opp ermene og sette i gang selgingen. Jeg og Guro startet i går og solgte dopapir på dørene til klokka slo ti, og da tok jeg kvelden med god samvittighet, altså. Dugnadsarbeid er så gøy, for da slipper man å betale så mye for bilen selv, hehe! Det er jo genialt. Selv om det var en smule flaut når de fleste vi ringte på til bare begynte å flire da, haha.. Kan si meg enig i at det ikke ser sååå bra ut når man kommer på døra med 40 doruller i armene. Ja ja, må man så må man! Nå blir det hjemmelaget mexicansk pizza med grov bunn og salat til middag, før vi fortsetter salget i dag. Greit å bare bli ferdig med det, jeg er typen som hater å ha ting hengende over meg.

Er det noen flere som driver med dugnadsarbeid for russebil, eventuelt russebuss? Tipper jeg har en del lesere som er russ til våren!

// Hey! 176 packs of toilet paper, here we go! We are 8 girls, so there's only 22 packs each, luckily, haha. Me and Guro started to sell them yesterday and we're gonna continue today, I just wanna finish it so I don't have to think about it anymore, haha. But this is genius - we earn so much money on it!! We're saving the money for a car (for our graduation next year), for those who are wondering. Before I start selling I have to eat some dinner - mexicana pizza with salad is on today's menu. Mmm!