hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

my roomie is leaving

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg kommer ikke over hvor tilfredsstillende det er å bli kjent med nye mennesker. Og nå snakker jeg ikke bare om å hilse og ha en samtale, men du vet - når du virkelig begynner å bli kjent med personen og dere danner humor og interne greier sammen. Karen fra Island er en av room-mates'ene mine her på campuset, og vi har blitt utrolig gode venner på kun et par dager. Synd at hun drar i dag, for vi har det så moro sammen!! Buhu. Sykt gøy å bli kjent med mennesker fra land som for eksempel Island, Sveits and so on, det skjer nemlig ikke så ofte. Er ikke sånn at jeg er i de landene helt uten videre, liksom. Haha. Noe av det jeg digger mest med språkreise/språkkurs er at man sitter igjen med venner fra SÅ mange forskjellige land etterpå. Så om jeg drar til Island en gang i fremtiden er det bare å sende en melding til Karen og spør om vi skal ta en catch up på kafe - pretty nice huh?

Vi ligger 6 timer bak dere, så det er sikkert litt confusing for dere å lese bloggen min nå, haha. Vel, jeg sitter for øyeblikket i lobbyen med musikk på ørene og har nettopp FaceTimet med venner og familie hjemme. Magen min romler som bare det, så jeg burde komme meg avgårde til lunsj nå. Jeg håper middagsbuffeten er like god i dag som den var i går!! Hvis ikke tror jeg at jeg stikker og kjøper meg sushi over gata her :)Haha, plager roomien min mens hun sminker seg jeg da. SMIIIILE.

9 ting som gjør meg glad

- Når venner tagger meg i morsomme bilder/videoer på Facebook. I mean... vedkommende tenkte på meg!! Yaaaas!!

- Folk som legger til navnet mitt i slutten av en setning. "Vi snakkes da, Kristine". Det blir brått så mye mer personlig! Er dere ikke enig? Jeg får nesten litt gåsehud inni meg når folk sier navnet mitt når de prater til meg, haha.

- Når jeg prater med en person som ikke legger skjul på at han/hun leser bloggen min. Jeg hater når jeg merker at personen anstrenger seg for å IKKE avsløre at h*n leser den, selv om jeg kanskje forstår hvorfor. Digger i alle fall når folk bare sier det rett ut - jeg synes det er kjempegøy!! Det er ikke sånn at jeg tror personen er en stalker/superfan bare fordi vedkommende nevner noe jeg skrev på bloggen for to dager siden. Jeg leser mange blogger selv, liksom. Så om du noen gang møter meg og er i en samtale med meg, ikke vær redd for å si det, jeg synes bare det er kuuuuliiii :)


- Å være i samme rom som en person, med musikk på, uten å prate til hverandre. Slik som nå. Jeg sitter på rommet på campuset med roomien min fra Sveits, og vi hører på Beyonce sine sanger mens jeg blogger og hun sitter på mobilen sin. Behagelig stillhet. Jeg elsker det.

- Når kofferten min ankommer rullebåndet på flyplassen. Jeg er alltid SÅ redd for at den ikke skal komme frem, så hver gang den kommer rullende hopper hjertet mitt innvendig.

- Å snakke engelsk med norske mennesker. Ikke i fulle setninger, men sånn inni mellom. Litt engelske ord og uttrykk her og der, liksom. Det er jo såååå mye enklere å uttrykke seg på engelsk, i forhold til på norsk!


- Å føle tilhørighet med en person. Du vet når man går fra å møtes på kafe en gang i blant, til å spørre: "ja, hva skal vi gjøre denne helgen da?". Som om det er opplagt at man skal henge sammen. Det er så deilig å føle seg tilhørende til en annen person. Jeg tror mennesker som føler seg ensomme mangler nettopp det. 

- Når jeg sjekker hvem som har sett mystoryen min, og navnet til crushet dukker opp på listen. Å vite med sikkerhet at han har sett noe jeg har lagt ut er så tilfredsstillende.

- Når du drar en joke som er akkurat din type humor, og noen forstår den fullstendig. DAMN, det er så digg, det!! Det er slike moments som får meg til å føle at det finnes mennesker som er på samme plan som deg.

Og nei, jeg har ikke shavet bikinilinjen. Det er så forbanna STRESS. Don't freak out please.

Noen som er enige i punktene, eller? Hihi!

let's go to the beach

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg kommer ikke til å unnskylde meg for å se ut som en svett ape, for det er faen meg umulig å se bra ut på stranden. UMULIG. Jeg skjønner ikke hvordan folk får det til. La oss bare si det slik at jeg aldri kommer til å bli sjekket opp på en strand i hele mitt liv. Aldri


I dag var faktisk min første dag på stranden her i Miami!! Jeg trodde kanskje jeg hadde fått nok strand for i år etter all reisingen, men så ble jeg invitert med av en norsk gjeng etter skolen - og da jeg kjente sanden mellom tærne samtidig som lyden bølgene som ble kastet på land suste gjennom øret mitt forstod jeg fort at HEY, stranden blir jeg nok aldri lei av. It's my fucking spot. Hvor luksus er det ikke å bare kunne hive på seg en bikini etter siste skoletime og legge seg på stranden? Null bekymringer, dere. Nuuuuuuuull bekymringer!!! Det var deilig å snakke norsk igjen, forresten. Disse jentene var utrolig koselige! Kjenner jeg ble litt sjalu da de sa de skal være her i flere måneder.

Nå har jeg nettopp spist middag her på campuset med roomiene mine. Det slo meg at jeg basically er vegetarianer nå!! Sånn.. nesten helt! Det eneste jeg kan komme på som jeg fortsatt spiser er laks i sushien. Det frister ikke å ta kjøtt på tallerkenen lenger. Hadde trodd at det skulle bli vanskelig å unngå det, men so far? So good.

I kveld skal jeg på en rooftop her i Miami med et par jenter, jeg gleder meg SÅ mye!! Vi skal pynte oss litt, så jeg håper jeg får tatt noen bra bilder. Hihi. Xx!

back to school!

i samarbeid med EF Språkkurs

Elsker at klasserommene er så hvite og fine her!! Vi er heller ikke så mange i hver klasse, noe som gjør det enkelt å komme til ordet. I motsetning til skolen jeg er vant til i Norge så er det lagt opp til at elevene skal få ta del i mye av undervisningen her, så i stedet for at læreren bare står og prater fremme ved tavlen så har vi mye diskusjoner og gruppearbeid.
Jeg blogget MYE om skole da jeg gikk på videregående, og slik jeg har oppfattet det, var det noe dere likte veldig godt. Har faktisk fått kommentarer fra noen av dere lesere som synes det er synd jeg ikke går på skole lenger, fordi dere fikk så mye motivasjon av det jeg skrev. Såååå moro! Jeg elsker å motivere andre! Vel, I'm back to school guys - at least for some couple of days! Da jeg kom til campuset hadde jeg en muntlig "placement test" som de kaller det, hvor de sjekket engelskferdighetene mine for å plassere meg i en klasse tilpasset mitt nivå. Så om dere skal på språkkurs med EF trenger dere overhode ikke å bekymre dere for hvilket nivå dere ligger på - her er det plass for alle. Noen drar hit for å lære seg engelsk fra scratch av, noen drar hit for å bli enda bedre enn de allerede er. Jeg føler meg i grunn veldig stødig i engelsk, men jeg ELSKER å forbedre meg og utvide spesielt vokabularet mitt. Klassen jeg går i har ganske høyt nivå, så jeg merker at jeg hele tiden har noe å strekke meg etter - og det føles kjempebra. Jeg elsker utfordringer!

Da jeg var på språkreise i 2014 i 1 måned ble jeg faktisk utrolig, utrolig mye bedre i engelsk. Denne gangen er jeg bare her i 10 dager, men forskjellen denne gangen er at jeg har roomies som ikke prater norsk, så guess what, jeg har KUN pratet engelsk siden jeg kom hit. Det er engelsk-treningen sin, det!! Dæven, jeg føler jeg tenker på engelsk nå!

3 castinger på en dag

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg tillater meg sjelden å være i dårlig humør. Å ha en dårlig dag suger, så jeg prøver alltid å "ignorere" det faktum at jeg er i shitty humør så lenge som mulig. Helt til bobla sprekker. Hah. I går rant det bare over for min del, ass. Det har ingenting med EF og språkkurset her å gjøre (trives veldig godt med både skolen og roomiene mine), jeg tror bare det at ting hopet seg litt opp etter en periode med mye jobb, mye forventinger, mye inntrykk og ikke minst mye reising. At jeg hadde 3 castinger på en dag hjalp nok heller ikke spesielt på. Jeg vimset rundt i byen fra 9 om morgenen og tok Uber i hytt og pine for å finne frem til de ulike adressene, og selv om det så klart var kult å få tid til å møte noen byrå mens jeg er her i Miami, satt jeg egentlig bare med en ekkel følelse av at alt er så forbanna overfladisk. Sorry to say it. Jeg følte meg rett og slett bare ikke tilstede i går i det hele tatt, og det var en kjip følelse. Men man KAN ikke la det skinne gjennom i slike situasjoner, så da var det bare å trekke pusten dypt før jeg åpnet døren til de ulike byråene, og møte dem med et stort smil og en enda større energi. Jeg hater å være halvveis.

Shit, her var jeg så sliten. Det ser dere kanskje på meg. Men mannen jeg hadde møte med fra dette byrået var faktisk ekstremt alright, vi hadde en utrolig interessant samtale om ikke bare om jeg var aktuell for dem eller ikke, men litt om livet generelt også. Han var veldig... direkte. På en bra måte. Han stilte meg en del spørsmål om karrierevalg og motivasjon som jeg definitivt blir å tenke på når jeg legger meg i kveld.Tok noen bilder på kontoret deres, synes det var så fint :)

Jeg spurte en tilfeldig dame på gata om hun kunne ta dette bildet, haha. Livet uten fotograf, dere. Det gjelder bare å være utadvent, virkelig! Vil du opp og frem i livet så MÅ du være det.
 

ufiltrert

i samarbeid med EF Språkkurs

klokka i miami er 21:25 / klokka i norge er 03:25

No makeup, no filter, just me. Eller, jeg har brukt litt kontrast på bildene, da!! Så her sitter jeg, akkurat nå! Hvordan går det med dere, fine folk? Klokka er 10 på kvelden her i Miami, så dere ligger nok og sover søtt hjemme i Norge nå. Jeg ville stikke innom en tur likevel. Skulle egentlig vært og shoppet med "gjengen min" nå (jeg hater gjenger egentlig, men hva ellers skal jeg kalle det), men jeg kjente rett og slett at jeg trengte litt alene-tid. Man er jo med folk stort sett hele dagen her, så for min del er det gull verdt å få litt tid alene her på rommet nå, med Beyonce på de nye speakerne mine. Aaah! Room-matene mine digger høyttaleren min like mye som jeg gjør, haha.

Jeg føler jeg er tilbake på leirskole, jeg. Sykt chill følelse. I går ble jeg kjent med en tysk fyr i klassen min, han er supermorsom og jeg fikk til og med briljert litt med tysk-kunnskapene mine fra videregående. Det er SÅ nyttig å kunne språk, merker jeg! Jeg kjenner jeg angrer på at jeg ikke fulgte mer med i timene på ungdomsskolen da vi lærte spansk. Kult å få 6 i standpunkt ved å bare pugge tenkte jeg da, nå tenker jeg litt mer... fuck, det hadde faktisk vært kult å faktisk kunne språket også. 65% av befolkningen i Miami snakker spansk, nemlig.

Så til deg som fortsatt går på skole, og som har språkfag dette året: benytt deg av det. Jeg lover deg, du kommer til å takke deg selv for det - resten av livet ditt. Det er så jækla kult å kunne prate andre språk enn bare norsk og engelsk.

no bra, no worries

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg blir aldri lei av synet av palmer. Virkelig. Flaks for meg at Miami er fylt av massevis av palmer! Trenger ikke å se lenger enn ut av vinduet fra rommet vårt, hvor jeg sitter for øyeblikket. Jeg har blitt ganske god venn med en jente fra Island som jeg deler rom med - så vi driver og prøver kjoler til i kveld når vi skal ut og spise mens vi hører på musikk og går rundt i high heels. Superkoselig, haha!! Herregud, så moro det er å danne nye vennskap. Dette året her tror jeg at jeg har slått rekorden min for nye vennskap, faktisk. Eller, rekord blir kanskje litt teit å si, men jeg har i alle fall aldri møtt SÅ mange nye mennesker i løpet av et år, som jeg har gjort i 2016.

Til overskriften: HVEM hadde trodd at jeg skulle være komfortabel med å gå uten BH. Ikke jeg. Nå foretrekker jeg faktisk å gå uten i mange av toppene mine, som for eksempel denne. Synes det ser så fint ut :) No bra, no worries. Hehe!

our campus

i samarbeid med EF Språkkurs

Så, her bor vi i Miami. Jeg klager ikke, for å si det slik:
Campuset ligger rett ved stranden, det er vel snakk om 50 meter fra døra før du står du med sand mellom tærne. Amazing! Det minner meg om Cocoa Beach, hvor jeg var på språkreise i 2014 - der var stranden like nærme. Så de dagene man har skole sent på dagen kan man henge på beachen tidlig på dagen, sykt digg. Og frokosten her er kjempedeilig, forresten! Jeg er frokost-menneske DELUXE som dere kanskje vet dersom dere har fulgt bloggen min en stund, så om jeg ikke får en god start på dagen på matfronten blir jeg såååå gretten. Her har de både yoghurt, granola, frukt, brød, egg og bacon. Bascially all you need. Og dere, de har brus-dispenser man kan forsyne seg av til både frokost, lunsj OG middag!! Hva mer trenger man egentlig da?

Jeg er preget av tidsforskjellen og lever fortsatt litt etter norsk døgnrytme, så jeg våkner 06:00 hver morgen her, haha. Det er egentlig litt deilig synes jeg, for det gjør at jeg får tid til å prate med venner og familie i Norge, fikse meg og ja, rett og slett bare få en rolig start på morgenen.

what is happiness?

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg elsker mennesker jeg kan ha samtaler med om eksistensielle spørsmål. Mennesker som ser deg i øynene når du prater, og som du føler er på samme plan som deg når det gjelder tankegang. Jeg har møtt mange slike mennesker i det siste. Senest i dag, her på campus. Hva er definisjonen på å være lykkelig, egentlig? Det er et spørsmål som går igjen i hodet mitt hele tiden, og som jeg stadig finner nye svar på, desto flere samtaler jeg har med mennesker, og for hver dag jeg lever og legger hodet mitt på puta om kvelden. Er alle mennesker i utgangspunktet lykkelige, bare at enkelte dekker det til med problem og bekymringer slik at lykken ikke er like synlig? Eller er det å være lykkelig en tilstand man må oppnå?

I går var jeg lykkelig da jeg satt i bussen etter en lang dag og endelig kunne koble ut med ørepropper. Jeg satte på favoritt-sangen min (som for tiden er Free av Rudimental) mens bussen rullet forbi høye skyskrapere og hundrevis av palmer her i Miami. I dag kjente jeg på lykke da modellagenten min sendte meg melding og sa at hun hadde fikset 2 castings for meg her i Miami denne uken. Happiness is achieving goals leste jeg i boka til jenta som satt ved siden av meg på flyet fra NYC til Miami. Hun studerte psykologi, herregud så interessant det så ut. Lykke, dere. Hva er nå det, da? Og når folk sier at man ikke skal la lykken være avhengig av andre - mener de at vi som enkeltindivid har mulighet til å være lykkelig alene? Er det i det hele tatt mulig? Jeg lever egentlig litt etter den quoten, at man ikke skal være avhengig av andre for å være lykkelig, men hvorfor har det seg da slik at man er mest lykkelig når man er med andre? Hvorfor er man mest lykkelig når man ler med bestevenninna si, og når den du er forelsket i holder rundt deg?

Processed with VSCO with f2 preset

Kanskje det er spørsmål som rett og slett bare burde forbli spørsmål. Jeg vet ikke. Det plager meg litt at jeg ikke vet svaret. Tipper det er matematikk-hjernen min som kicker inn. Jeg elsker konkrete svar, jeg elsker det. Som jeg sa til Emma her om dagen: jeg savner å regne matte. Jeg savner det, oppriktig. Matten ga meg alltid svar på ting, selv om det kanskje tok litt tid noen ganger. Fasiten var der i alle fall alltid, haha.

Processed with VSCO with f2 preset
Noe av det jeg setter mest pris på ved å reise, er å treffe nye mennesker som jeg kan ha nye samtaler med. Høres cheesy ut, men jeg mener det.

first day in miami!

i samarbeid med EF Språkkurs

First breakfast here in Miami! Jeg ankom Miami flyplass helt alene på søndag, og da jeg kom frem på campuset her i Collins Avenue ble jeg plassert på rom med 3 tilfeldige jenter fra Sveits og Island. Det gikk kjempefint, noe som fikk meg til å tenke på hva i alle dager jeg hadde stresset sånn med. Da jeg kom inn på rommet var hun ene fra Sveits der allerede, og vi fant tonen med en gang - så i 2 timer satt vi hver vår seng på rommet vårt og pratet om kjærlighet og livet. Slike øyeblikk lever jeg for, kjenner jeg. Det å bare sitte i et tilfeldig land, på et tilfeldig rom, med et tilfeldig menneske, og ha en dyp samtale om noe så simpelt som livet. Vi er jo bare mennesker, alle sammen, til syvende og sist. Bestevenner, familie, venner, bekjente, fremmede... whatever. Vi er alle mennesker, med så ufattelig mye til felles.

Hah, men jeg skal love dere at jeg har blitt puttet litt utenfor komfortsonen min det siste døgnet. Virkelig. Jeg har SÅ godt av det. Å reise alene på denne måten er noe man vokser utrolig mye på!! Og jeg er så glad for å være her! Ææ, Miami, dere.

Her er mine to nye venner! Min eneste bekymring da jeg ankom campuset på søndag var at jeg kanskje måtte spise frokost alene første dagen, men det slapp jeg, tjohei!! De fleste her skal være på campuset i flere måneder, så alle fikk sjokk når jeg sa at jeg kun skal være her i 10 dager, haha. Mange skal være ut året, faktisk. Det er modig, det! Digger at folk kommer hit uten å kjenne noen, det gjør miljøet så åpent og trivielt. Så og si alle er i samme situasjon som deg, så det faller seg liksom helt naturlig å bare gå bort til hverandre å prate.Vi meldte oss på City Tour i går, så i 5 timer kjørte vi rundt i buss her i Miami, med 3 ulike stopp. Det var utrolig gøy å se så mye av byen på en gang, og jeg innså med en gang at dette!! Dette er en by som har mye å by på.

(reklame for egen kolleksjon) Skinnjakka mi er på, så klart! Kristine 1 fra Jofama by Kristine Ullebø har blitt mye brukt den siste tiden, rett og slett fordi jeg har hatt en skikkelig "røff" periode når det kommer til klær den siste tiden. Haha. Jeg elsker den, og jeg elsker enda mer at navnet mitt står på lappen innvendig.

Fine, fine Miami!!


Det ene stoppet vårt var i Wynwood Art District. Her var det gate etter gate med forskjellige grafitti. SÅ kult!

På samme stopp gikk vi innom Freshii, en kul lunsj-sjappe med masse fancy, sunne smoothies, salater og wraps. Jeg endte opp med quinoa salat med fetaost og litt diverse greier, delvis ufrivillig siden det var en av få ting på menyen som var glutenfritt. Gah, den gluten-greia ass, jeg er like lei av det som dere sikkert er av å lese om det, haha. Til dere som har spurt om jeg har fått det sjekket; jeg viste positivt for glutenallergi på utvidet blodprøve jeg tok i sommer, men har ikke tatt gastroskopi enda. Jeg skal gjøre det når jeg kommer hjem fra Miami, tenkte jeg! WOHO, det skal bli deilig å få et svar på det.

Nå er det første skoledag for min del. Jeg har som mål å bli bedre i engelsk i løpet av disse 10 dagene, og det tror jeg virkelig at jeg kommer til å klare, for jeg har faktisk ikke sagt et ENESTE ord norsk siden jeg kom hit. Det er engelsk-treningen sin, det!

guilty little pleasure

sponset behandling

Her om dagen var jeg innom Klinikk Oslo! Jeg har en guilty little pleasure når det kommer til utseende, og det er å fylle på leppene mine bittelitt, som dere kanskje vet. Føler meg rett og slett veldig fresh og fin med litt volum i overleppa mi, noe jeg ikke har naturlig. Synes absolutt ikke duckface er noe fint, og det har jeg prøvd å unngått fordi jeg vet hvor lett det er å gå seg blind. Litt størrelse på leppene derimot synes jeg ansiktet mitt kler - det gjør noe med symmetrien. I tillegg har jeg noe som ser ut som underbitt, men som egentlig bare er en spiss hake, og det får jeg jevnet det ut med å fylle overleppen min.

Vel, nå tenkte jeg å fortelle dere om besøket mitt :-)

Det som møtte meg på Klinikk Oslo var et lyst og fint lokale, med utroooolig hyggelige og trivielle ansatte. Sistenevnte er så viktig! Klinikk Oslo er en av de klinikkene i Oslo som er flinkest og driver mest med fillers, og noe de vektlegger spesielt er trygghet både under og etter behandling. På Klinikk Oslo er hygiene og forebygging av komplikasjoner svært viktig, og det synes jeg er veldig betryggende. Du er alltid sikret med pasientskade-erstatnig :) Fillers inngår ikke i erstatning for pasientskade, men her har Klinikk Oslo likevel en spesialforsikring hvor fillers inngår - denne forsikringen går helt opp til 10 millioner kroner.

Klinikken har leger og sykepleiere med mye kunnskap innenfor sitt felt, og ikke minst lang erfaring av injeksjonsbehandlinger. Du merker virkelig at du er i trygge hender når du er der!

Anne gjorde behandlingen på meg - for en skjønn og dyktig dame! Følte meg utrolig godt tatt imot og vare på, og ble superfornøyd med resultatet. Til dere som lurer så fyller jeg både kant og volum, men jeg endrer ikke noe på formen på leppene mine.


Her er før og etter:


På bildet til venstre har jeg ingenting i leppene, på bildet til høyre har jeg den normale dosen jeg bruker, som er 1 ml.

Om dere har noen spørsmål svarer jeg som vanlig i kommentarfeltet. ♥

kriss og ems

adlinks

shoes HERE, coat from Nelly, bag from Alexander Wang, body Urban Outfitters

En herlig helg er over og jeg og Emma har nettopp gått til hver vår gate her på flyplassen. Det har vært en helt fantastisk koselig helg med massevis av Ems og Kriss-kvalitetstid!! Jeg mener... for en duo. FOR en duo. Vi ble tilfeldig plassert i samme klasse på videregående, og siden den gang har det alltid vært oss. Jeg husker den første samtalen vi hadde da vi møttes etter å ha blitt tildelt klasse og klasserom. Skravla gikk i ett. Typisk oss, med andre ord. Jeg og Emma har ledd og grått sammen, vi har vært gjennom alt sammen. Noe av det jeg kanskje kommer til å huske best var da vi stod på jentedoen på skolen og graviditetstesten hennes viste positivt. Det føles som om det er utrolig lenge siden, men når jeg tenker meg om, så er det faktisk bare 2 små år siden. Jeg er så ufattelig stolt over det den jenta har klart, og da sikter jeg så klart til mammarollen. Lille prinsessa, åååe! Er det noen som mestrer det å være mamma med glans, så er det virkelig henne. Uten tvil. Om jeg er stolt av bestevenninna mi? Gjett om!

Nå sitter jeg på en fullstappet gate på Gardermoen og venter på at vi skal boarde til flyet som tar oss til New York. Etter det flyr jeg videre til... Miami!!! Flyplasser får meg til å irritere meg sånn over mennesker, forresten. Har aldri skjønt hvorfor folk stresser og kaver med å komme fremst i køen på boardingen? Jeg sitter heller i hjørnet her med Mac'en og slapper av jeg, synes ikke det er så om å gjøre å komme først inn i flyet. Hah, folk ass. Jeg har et så innmari ambivalent forhold til mennesker. Enten irriterer jeg meg over at et menneske tygger tyggisen sin, eller bare puster. I neste øyeblikk kan jeg sitte og fascinere meg over et menneske. Haha.

NÅ boarder jeg. Snakkes fra Miami!

on my way to miami

sponset tur

Florida, here I come!

Tenk at det er hele 2 år siden jeg dro på språkreise og møtte en av mine nåværende bestevenner. Lite visste jeg om at denne reisen kun var starten på et eventyr av reising. Jeg og Veronika har faktisk vært i England, Kypros to ganger OG Portugal siden den gang. Elsker å treffe med mennesker som er like glad i å reise som det jeg er. Iiih! I Florida møtte jeg også Vetle, som jeg ofte henger med her i Oslo. Vi hadde ikke sett hverandre siden språkreisen da vi møtte hverandre i Oslo nå i høst, men alt var som før, haha :-)

Vel, er dere klar for å bli med meg på nytt eventyr? Denne gangen skal jeg på språkkurs i Miami i 2 uker, og jeg drar helt alene. Jeg blir plassert på rom med 2 jenter fra andre land tror jeg, så dette blir spennende. Woho!KJØR! Vi blogges fra solskinnsstaten, dere!
 

lunch at hanami

Meg, Emilie og Fanny <3

Snakk om å starte helga bra! Sammen med fine Emilie dro jeg på Hanami med en gjeng andre bloggere for lansering av noen sykt kult headset, som dere ser på bildene. Her fikk vi servert en nydelig 4-retters, eller kanskje det var 5 om jeg ikke tar feil? Det var i alle fall sushi vi fikk, og damn, så godt det var. Sammen med litt vin og en japansk drink (der tok jeg feil ass!! KRISE!!!! hahahah) som heter Mimosa kicket vi i gang helga - det ble jo et lite preparty før Justin Bieber for min del :-) Konserten forteller jeg forresten mer om i neste innlegg! Etter lunsjen på Hanami måtte jeg løpe hjem igjen for å rekke konserten, i HØYE hæler og skinnskjørt mens det pøsregnet. Herregud, jeg er 19 år og vet enda ikke hvordan jeg skal kle meg etter været. Jeg suger. Og tror dere ikke den stappfulle goodiebagen jeg har i hånda rakner midt i folkemengden på Aker Brygge? Den tålte ikke regnet, så bunnen bare falt av og plutselig lå alt innholdet spredd utover på bakken. Åh, jeg ville gråte der jeg stod.

Haha. Nå er det heldigvis sol og fint vær. Vi har nettopp spist frokost, og om ikke så lenge drar vi til byen :-) Først må jeg pakke ferdig til Miami - jeg drar jo i.. MORGEN!!

outfit

adlink


Skirt from H&M, shoes HERE, sunglasses from Ray-Ban, watch from CLUSE, top from NAKD

Her er et antrekk jeg ikke har postet enda, fra Skiathos :-) Wow, det føles plutselig veldig lenge siden. Mye som har skjedd siden den ferien, selv om det ikke er så altfor mange uker siden! Tiden går så fort at jeg nesten ikke klarer å henge med, haha.

Hva synes dere om antrekket?
 

lately

Takk for alle gratulasjonene i går! Dere er en så fin gjeng. Jeg tror ikke jeg noensinne vil kunne føle at jeg takker dere nok, virkelig.

My new favorite brekkie! Jeg har blitt veldig flink til å variere i matveien i det siste. Typisk meg å spise samme frokosten hver dag i 2 år, liksom... (Tuller ikke engang) I det siste har jeg fått øynene opp for havregrøt igjen, det har kanskje noe med å gjøre at det er høst og at kulden har begynt å snike seg inn. Havregrøt er både billig, næringsrikt, mettende, godt OG enkelt å lage - så for dere som er studenter og lever på studentbudsjett er jo dette bare helt genialt. Godt for både lommeboka og kroppen! Jeg bare koker opp havregryn sammen med vann, og så tilsetter jeg salt, linfrø og eventuelt chiafrø. Topper med sukker og kanel, og eventuelt frukt/bær. Yummie!

Fine Aurora som jeg hang med før jeg dro til Dubai. Skulle ønske vi bodde litt nærmere - jeg mener, for en vakker personlighet denne jenta har. Heldigvis er hun støtt og stadig i Oslo, da!

Jeg har fått meg Levis-bukse!! Den er såååå fin! Beklager rotet i bakgrunnen, forresten. Får besøk av et filmteam her i dag, so I better clean up.

En liten throwback til 30 grader, krystallklart vann så langt øynene kan se og null bekymringer. Ikke at jeg har så mye bekymringer her hjemme i Oslo akkurat nå, da. Bare... veldig mye å gjøre akkurat denne uka, og det stresser meg litt. Jeg har tendens til å ta på meg litt for mye.


Enda en liten throwback. Denne gangen til en vingård i Portugal. Nydusjet hår, solstråler i ansiktet, et glass vin i hånden. Herregud, så mange fine øyeblikk jeg har å se tilbake fra dette året.

when in dubai...

"Hey, la oss stikke ut og ta noen bilder a!" ....

Altså. When in Dubai sier jeg bare. 44 varmegrader er ikke bare-bare! Vi hadde med oss både fotograf og film-mann på denne turen, og de få gangene vi var ute for å shoote var det faktisk litt trøbbel med at det var for fuktig. Kameralinsen bare dugget til, slik som på dette bildet. Haha, aiiiight. Den siste dagen ville jeg og Erica ta noen bilder ute til bloggen siden vi ikke hadde rukket å gjøre det tidligere siden vi var opptatt med shooting, så vi dro ens ærend til kjøpesenteret i taxi for å kjøpe nytt antrekk. Vi teller til tre, løper ut av hotellet og ned til stranden med palmene... BAM. Ikke et eneste bra bilde! Wayyyy to much dugg her altså. Haha, herregud.Ja ja, fotoværet kan ikke alltid være on fleek, selv ikke i Dubai.

i'm here for the food

Hey dere! Nå har jeg landet hjemme i leiligheten etter en dag i byen. Møtet i dag gikk bra! Jeg var der sammen med Emilie, som jeg kommer til å jobbe en del med dette året. Kjempesøt jente som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med! Det begynte plutselig å regne i dag tidlig, og jeg hadde så klart ikke med meg paraply, så det var en stykk frustrert Kristine som gikk rundt i byen med Google Maps for å prøve å finne frem til adressen. Kom meg omsider frem, og gjett om jeg ble glad når vi fikk servert iskald Pepsi Max på boks og massevis av oppkuttet frukt og snacks. I'm here for the food, liksom!! Nei da, haha. Men jeg sa det til Håkon i går: gratis mat (og gratis drikke....) smaker best. Basta. Spesielt når man har flyttet ut og betaler maten sin selv.... :-)Jeg er bare blitt mer og mer glad i Wang-vesken min. Den er så deiiiilig å se på! Sikler veldig etter en ny veske i samlingen, da. Vurderer Chanel Boy Bag så innmari, men jeg er ganske økonomisk av meg, så det å svi av 40k på EN ting er liksom helt uhørt for meg. Men så er den jo utrooooolig fin...


Takk for tips til hvor jeg kunne kjøpe Zein Obagi-produkter, forresten! Jeg fant, jeg fant. Dere er best :-) Dette er et av mine must have-produkter når det kommer til hud, jeg ER så avhengig. Cebatrol Oil Control Pads, som da er pads som dyprenser ansiktet. Virkelig! Denne har jeg brukt hver dag siden 2014. Ganske dyr (rundt 800 kr), men jeg synes det er såååå verdt det. Om du har kviser så har denne en veldig healende effekt også!

søsken, ass!

Hei dere! I går var jeg ikke hjemme før klokka nærmet seg 02:00... Lang dag med andre ord, men det gjør ikke noe - for jeg gjør så mye moro om dagen :-) Love my job! Nå sitter jeg i sofaen med P-Max og tenkte å oppdatere dere før jeg drar i møte. Etter det må jeg gjøre noen innkjøp til Miami - og apropos det, er det noen av dere som vet hvor man kan kjøpe Zein Obagi-produkter i Oslo?! Evig takknemlig for svar!

Det var SÅ koselig å treffe brodern igjen i går! Begge har vært veldig opptatt på hver sin kant siden vi flyttet, men nå har ting roet seg litt for både meg og han, så jeg ser frem til å kunne ta en spontan kaffe her og der og bare, ja, henge sammen. Da vi begge bodde hjemme hang vi jo ekstremt mye sammen (mer enn hva søsken vanligvis gjør), og jeg kjenner faktisk at akkurat det - det er noe jeg savner en del. Å bare kunne ta med meg brusflaska og sette meg på sengekanten hans mens han spilte data, for å plage han med problemene mine, eller bare for å snakke shit. Eller de sene kveldene på kjøkkenet hvor vi pratet om mennesker som irriterer oss. Hah. Håkon er virkelig en person jeg ser opp til, og jeg er så glad for at han er akkurat min storebror. Jeg hadde vært dødssjalu om han var en annen sin storebror, haha!

Vi kjøpte oss sushi!!! Yummie! Han bor på Løkka, så vi dro til han og hang der :-) De har fått det så koselig!

Til dere som har spurt, så bor han med kjæresten og en venninne. Haha, det minner meg om den dagen jeg offentliggjorde forholdet til Håkon og kjæresten på bloggen. Jula for 2 år siden, om jeg ikke tar feil. Altså, det ER så typisk meg... Jeg la ut bilde av at vi spiste taco ikke sant, og så skrev jeg selvfølgelig "favoritt-paret mitt <3" under bildet uten å tenke over det i det hele tatt. Noen av dere husker det kanskje? Et par timer etter posting av blogginnlegg hadde da Håkon fått med seg dette (via venner av han som hadde lest innlegget), og la meg forresten presisere at de IKKE hadde gått ut med at de var kjærester enda. Da dere, da ble det rabalder i huset. Håkon kom løpende ned trappen, raste inn på rommet mitt og klikket på meg, noe jeg i etterkant selvfølgelig forstår, men der og da kunne jeg ikke forstå hvorfor han var så innmari sur. Så jeg ble like forbanna tilbake, haha. Der røyk den koselig juleferien, for å si det slik... Haha, nei da. Jo da. Vi ler av det i etterkant, da! Stakkars kjærester, her ødelegger jeg ALT av privatliv liksom...

Kristine 1 from Jofama by Kristine Ullebø, bag Alexander Wang, skirt Verge Girl, sunnies Ray-BanMmm!!
Møtet begynner 12, så jeg må komme meg avgårde om ikke så lenge. Later, guys! Ha en nydelig torsdag :)

trening halvnaken

God morgen! Eller god dag? Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg sier god morgen når jeg har vært våken siden 07:00... Jeg spretter opp av senga om dagen, klar for å gripe fatt på dagens gjøremål. Jeg skal møte Håkon i dag!!! WIIIE! Har ikke sett han på evigheter, så det blir sinnsykt moro! Har også med meg et filmteam som skal henge med oss :)

Så langt i dag har jeg hatt hjemmekontor, og jeg har forresten funnet ut at jeg ikke har skriver - noe som er litt problematisk med tanke på at jeg må printe ut oppholdstillatelsen min til USA. Heh. Vel, vi finner ut av det. Og så har jeg trent. I undertøy, med musikk på full guffe og bare... YEAH. Frihetsfølelse, dere. Jeg har aldri følt meg så fri etter at jeg flyttet ut. Jeg bestemmer selv når jeg vil ha middag, jeg bestemmer HVA jeg skal ha til middag, det er ingen som forteller at jeg burde legge meg eller spør når jeg kommer hjem fra besøket, jeg kan trene halvnaken i stua og ja... Jeg føler meg fri, rett og slett. Ikke noe slemt mot mamma og pappa (de er verdens beste), men det er såååå deilig å leve som en... ja, voksen. Føler meg litt teit når jeg kaller meg voksen og jeg fortsatt er 19 år, for 19 år høres så lite ut, men jeg er i alle fall i startfasen av voksenlivet da. Helt i starten, haha.

Etter å ha trent tok jeg noen bilder i Photo Booth på Mac'en, som jeg ikke har brukt siden type 2013, haha. Gutter legger ut bilde av seg selv i sosiale medier, så hvorfor kan ikke jenter også det? 😄 Jeg sitter for øyeblikket og hører på Do What You Want av Lady Gaga, og som dere vet elsker jeg jo den sangen. Den er så sykt bra, på alle måter. Ikke bare er melodien fantastisk, men teksten får meg til å føle meg så forbanna amazing.

You can't have my heart
And you won't use my mind but
Do what you want (with my body)
Do what you want with my body
You can't stop my voice cause
You don't own my life but
Do what you want (with my body)
Do what you want (with my body)

Jeg synes det er en fin måte å erklære makt over seg selv på. Kropp er kropp. Du kan trakassere kroppen min og jeg kan trakassere din, men begge vi to har et hjerte, et sinn og en stemme som ingen kan ta fra hverandre. Alltid husk på det.
Ha en bra dag da, dere! Dans i undertøy fremfor speilet, si til deg selv at du ser smashing ut og føl deg BRA. For det er du! Du er mer enn bra.

i'm signed!

Hey igjen, dere! Håper dere har hatt en fin dag. Deeeet har jeg! Våknet opp alene i leiligheten, og vi har nettopp fått satt opp anlegget her... Altså, så klart ble det partyfaktor i leiligheten i dag tidlig! Jeg slapp heldigvis å fikse meg i dag, det eneste jeg trengte var å putte på litt mascara, børste håret og ta på meg casting outfit, som består av singlet, tettsittende jeans og høye hæler. Ganske chill, i grunn. Jeg elsker jo å gå uten sminke! Jeg var forresten i usedvanlig godt humør i morges. Så jeg trasket avgårde til byen med Ray-Ban'sa på og med musikk på øret. Ååh, musikk er virkelig livet, dere.

Nå har jeg landet i sofaen hjemme, deilig. Jeg og Frida ligger her og hører på musikk og chiller!

Denne sofaen er sååå deilig. Henger her hele tiden! Skjønner ikke hvorfor jeg gadd å kjøpe skrivebord på rommet engang, for jeg bruker jo resten av leiligheten som kontor - fremfor å sitte inne på mitt eget rom. Haha.

Møtet med modellbyrået i dag gikk superbra, forresten. Vi ble sittende og prate i en god stund, og jeg fikk en veldig good feeling på det hele. Så dere, jeg er signert med TFM Models! Yeeey! Har jo alltid ønsket å ha et byrå her i Norge. Haha, hvem hadde trodd dette for 3-4 år siden. Det var vel i type 9. klasse at jeg for første gang skrev her på bloggen at jeg alltid har hatt et ønske om å bli modell. Dream big, sier jeg bare! Virker som om det er mulig at jeg kan gå runways og slikt - og det har jeg alltid hatt sååå lyst til. Spennende tider, dere.Forresten, i dag er første gangen på minst 4 år at jeg går med mascara uten eyeliner. Herregud, så merkelig! Jeg føler meg som en annen person. Jeg hater å være avhengig av eyeliner, så kanskje det er noe jeg burde prøve å vende av meg etterhvert? Hadde nok spart meg for mye tid da, ja. Jeg synes egentlig det er mye finere å ha en lett og enkel sminkelook uten for mye "tunge" produkter, men problemet er bare at jeg har følt at jeg ikke har passet det...

the red boots


Disse skoa her, ass! I love'm, for real. Tror jeg må kjøpe meg noen like i svart, altså!

Jeg hadde store planer om å oppdatere en gang til i går, men så var jeg ute av døra og plutselig ikke tilbake igjen til leiligheten før over midnatt. Dagene går så fort for tiden. Jeg møtte i alle fall en kjempesøt jente som jeg ble kjent med på fest her i Oslo, så vi bestilte noen fries og ble sittende og prate en stund. Hun har jobbet som modell i 6 år, så jeg fikk litt tips til dagens casting. Sitter her nå i svarte jeans, singlet og er sminkefri - gruer meg en liten smule, haha. Begynner å bli en stund siden sist nå. Men det er gøy, da! Jeg elsker å kaste meg selv litt utenfor komfortsonen. Hihi. På kvelden i går dro jeg til en kompis, og rakk akkurat siste t-bane hjem. YES. Det er deilig å ikke ha noe skole å skulle rekke dagen etterpå, så det gjør ikke noe at det blir noen sene kvelder, selv i hverdagen :)

Ønsk meg lykke til på casting, da :)

sola skinner og det gjør jeg også

Herregud. Mandager? Jeg ELSKER dem. Denne mandagen våknet jeg likt som i forrige uke: med en følelse av at livet er bra. Litt sånn her:

Fuck yeah!

Jeg vet ikke hvorfor, men det føles som om jeg har blitt kvitt ekstremt mye negativ energi i kroppen min den siste tiden. Det høres nok EKSTREMT dypt ut, I know, men sånn... for realzzzz, liksom!! Før kunne jeg ha sånn 1-2 bra dager i uka, nå har jeg minst 6. Haha, dere forstår. LOL. Men det er deilig, da! I dag kokte jeg meg havregrøt til frokost mens jeg hørte på musikk. (Sjekk ut spillelista mi på Spotify og sorter etter nyeste sanger, det er så mye feelgood der!!) Jeg gikk til butikken i pysj (hah) for å handle 4-pakning Pepsi Max mens jeg pratet med mamma i telefonen. Åh ja, og så hadde jeg et koselig møte på telefon! Jeg har blitt flittig bruker av kalender-appen på telefonen, og den fyller seg stadig opp med spennende ting. Nå nærmer vi oss forresten lansering av litt av hvert som jeg har drevet med det siste halve året - jeg håper dere gleder dere til å høre, hihi.

Og så skinner jo sola som aldri før her i Oslo. Makan! Da jeg tok disse bildene her kom en eldre dame forbi og ga meg så fine kompliment. "Nyt alderen din" sa hun. Aw, hun var så skjønn. Veldig koselig å ha så fine naboer som kommer bort for å si fine ord, i stedet for at de står og glor på meg og kamerastativet. Og ja, gjett om jeg skal nyte alderen min. Jeg elsker å være 19 og fri.


Jeg viser dere resten av antrekket i neste bloggpost. Nå drar jeg en tur til byen for å møte en venninne og spise litt fries!

9 ting dere ikke visste om meg

- Jeg HATER Pepsi Max på halvliters-flaske. Noe så grusomt? Jeg kjøpte det hver dag i kantina på videregående, men det var fordi jeg kjedet meg og ville ha noe å drikke på. Angrer på det. P-Max skal drikkes fra 1,5-litersflaske, boks eller glass. Helst fra en iskald 1,5-litersflaske.

- Jeg tenker veldig mye på hvordan bloggen min påvirker andre, selv om mange av dere kanskje ikke tror det. For noen år siden hadde jeg en jente som leste bloggen min og var veldig fan av meg. Hun pleide ofte å kommentere bloggen min med navn, så jeg visste godt hvem hun var etterhvert - jeg hadde sett bilder av henne og slikt. Det var helt tilfeldig at jeg søkte henne opp på Facebook en stund senere, og jeg kunne ikke unngå å legge merke til hvor tynn hun hadde blitt. Sånn... sykelig tynn. Da jeg leste i kommentarfeltet mitt at "du er min største inspirasjon, jeg elsker deg" begynte jeg å gråte. Jeg følte meg fæl, og jeg angret på alle gangene jeg hadde sagt i intervju at man leser en blogg på eget ansvar, og at jeg ikke kan stå ansvarlig for at en jente ender opp med spiseforstyrrelse. Ja, jeg var umoden. Umoden, kald og jævlig. Angrer fortsatt på det den dag i dag. Jeg skrev en lang melding til denne jenta på Facebook, og jeg hjalp henne. I en periode over flere måneder pratet vi sammen, og den dag i dag er hun faktisk frisk. Teit av meg å steppe inn å leke psykolog tenkte jeg i begynnelsen, men kanskje det var akkurat det hun trengte. Et menneske hun så opp til som kunne fortelle henne at hun er fin akkurat som hun er, i stedet for en random psykolog som får betalt for å ha samtaler med henne.


- Jeg er veldig skarp og "oppfatter" mye av det rundt meg. Synes det er vanskelig å sitte på t-banen uten å følge med på de som sitter rundt meg, for eksempel. Om noen bare ser diskret på meg så kaster jeg et lynraskt blikk på dem, det er ingenting som går øynene mine forbi liksom, haha. Litt slitsomt av og til.

- Jeg har aldri skjønt meg på de som ser på pizza som ekstremt usunt. Kjøper du deg pizza i USA med 5 kg smeltet ost per pizzastykke forstår jeg hva du mener, det er nok neppe sunt, men pizza på en generell basis er ikke SÅ usunt som folk skal ha det til. Greit, lyst brød og ost...? Jeg spiser ost på skiva hver dag, og lyst brød er ikke sunt nei - men det finnes mye der ute som er ti tusen ganger verre. Lager du pizza hjemme selv med egen bunn, karbonadekjøttdeig og grei mengde ost er det ikke en middag som skiller seg veldig ut. Da jeg bodde hjemme kunne vi ha pizza på en normal ukedag, og jeg tenkte aldri noe spesielt over det, haha.

- Tidlig morgen og sen kveld er mine favoritt-tider på døgnet. Jeg er ekstremt kreativ av meg spesielt når klokka passerer midnatt, og jeg sitter oppe flere ganger i uka og bare skriver med musikk på ørene. I går kveld skrev jeg to blogginnlegg før jeg la meg, men begge ble lagret som utkast i stedet for å bli publisert. Det skjer ofte, haha.. Noen ganger blir tekstene bare for personlige til at jeg tør å poste dem.


- Jeg klarer ikke å krangle med noen face to face uten å enten: 1. rope/skrike. 2: gråte. Det er helt forferdelig, haha! Ender ofte opp med at poengene mine drukner i alt annet.

- Jeg blir ekstremt ukomfortabel når folk står tett opptil meg og studerer ansiktet mitt på nært hold.

- Jeg setter meg aldri i senga mi med klær jeg har brukt ute av huset. Skifter ALLTID når jeg kommer hjem. Noe av det ekleste jeg vet er når folk setter seg i senga/på puta si med en bukse de har brukt på f.eks t-bane eller buss. Ugh, er du klar over mye bakterier og dritt du bærer med deg liksom? Verste er når folk gjør det hos meg og jeg holder på å dø litt innvendig, men så tør jeg ikke å si ifra i tilfelle jeg blir oppfattet som en freak.

- Min aller største usikkerhet som virkelig har revet ned mye av selvtilliten min har vært hud. Det er INGENTING som har ødelagt så mye for meg som nettopp dårlig hud og kviser.


Dere begynner jo å bli ganske godt kjent med meg etterhvert, hehe. Var det noe dere ikke visste? I hope so! God mandag til dere forresten, jeg skal straks i et telefonmøte og så blir det hjemmekontor et par timer før jeg skal ut i solfylte Oslo og møte en venninne. FOR en fin september vi har!

ARTPOP

Jeg har begynt å pakke så smått til Miami, jeg! Neste uke er fylt med casting, møter, sosiale happenings, Førdebesøk og Justin Bieber-konsert, så jeg har faktisk ikke noe annet valg enn å være ferdigpakket før helga. Akkurat nå går jeg rundt og hører på Lady Gaga sitt ARTPOP-album mens jeg prøver å sette sammen antrekk jeg kan bruke i Miami. Det albumet bringer frem så innmari mye minner. Et KUNSTVERK, kaller man det. Dere som har fulgt meg lenge vet kanskje at jeg hadde en periode i 1. klasse hvor jeg var helt gal etter den dama og sangene hun laget. Så stort sett hele ARTPOP-albumet gir meg flashbacks fra starten av videregående. 

do what you want / applause

Ny favoritt-sveis! Når jeg først går med hestehale er folk sånn "hvorfor setter du ikke det mer opp sånn som det?", haha. Jeg går nemlig alltid med løst, noe som blir ganske kjedelig i lengden. Well, nå har jeg fått litt dilla på å ha det oppsatt, spesielt siden håret mitt er blitt ekstremt tykt i det siste. Elsker tykke hestehaler, det er så fiiiiint! Takket være HairCare ♥ ♥ Gøy å høre at så mange av dere også har gode tilbakemeldinger med HairCare, forresten! Som jeg alltid har sagt; jeg kunne aldri skrevet så varmt om et produkt som jeg ikke selv elsker :-)


Nå får denne frøkna fortsette pakkingen! Vi snakkes, håper dere har en fab søndag.

fries og dødsangst

Uuuh, long time no see med denne snuppa! Forrige gang jeg og Veronika hang var da vi catchet bølger i Portugal. Ah, den ferien der, en av de beste jeg har vært på. Jeg reiser til Miami om nøyaktig en uke, og det føles faktisk rart å dra uten henne. Min ultimate reisepartner. Uansett, det er veldig gøy å endelig bo i samme by! Så i går dro vi på Champagneria og bestilte noen tapasretter. Har dere ikke smakt søtpotet fries her så må dere virkelig gjøre det!! Jeg blir definitivt å dra hit igjen :-)

Vanligvis er jeg sååå lite fan av søndager, men i dag våknet jeg med en deilig følelse i kroppen. Kanskje fordi jeg skal på... TUSENFRYD!! Yeeeey! Jeg har gått fra å ha tidenes karusell-skrekk til å ta nesten alle attraksjonene på Six Flags i California - litt stolt av akkurat det, hehe. Likevel er det den frykten som tar tak i meg hver gang jeg ankommer en fornøyelsespark og ser de svære attraksjonene... Jeg har høydeskrekk, skjønner dere. Da jeg var mindre og familien min var på Tusenfryd, satt jeg på alltid benken og ventet på at resten av gjengen skulle gjøre seg ferdig med karusellene. Det var så innmari kjipt, men jeg turte virkelig ikke. Kan ærlig si at dette er den eneste tingen som gir meg dødsangst. Du vet når du setter deg i setet på en svær attraksjon og de folkene som jobber der spenner igjen beltet. Fy søren, den følelsen er så grusom. Jeg må alltid spørre dem sånn her: "Kan du dobbelsjekke min?". Haha. Forrige gang jeg var på en fornøyelsespark var vel på LS nå i mai? Ah, det var fantastisk, det.

Nå må jeg komme meg avgårde og møte Kristina!

coke

Craving på øreringer for tiden, as I told you guys. Jeg går med dem hele tiden, haha. Her om dagen hang jeg med Vetle, vi shoppet litt (øredobber på meg...) og så kjøpte vi oss en brus kun for å få sitteplass et sted, egentlig. Haha, det mennesket der altså, latteren går på repeat når vi er sammen. Kan si og gjøre hva jeg vil til han, fordi jeg tror han vet hvor sjukt spesiell jeg faktisk er. No filter needed.

I går var jeg ute av huset hele dagen. Sånn lørdager skal være. Hektiske, full av planer. Jeg gikk til Frognerseteren, følte jeg var tilbake på Vestlandet der jeg gikk med skog, glitrende vann og frisk luft rundt meg. Aaah, det har jeg savnet, mer enn jeg var klar over til og med. Ingenting kan sidestilles med naturen i Sogn og Fjordane, men det funket, da. Absolutt. På kvelden var det så deilig å bare synke ned i sofaen og høre på bra musikk. Jeg hører ekstremt mye på musikk om dagen, så til dere som ofte spør om jeg ikke kan dele litt - sjekk ut spillelista mi som jeg oppdaterer støtt og stadig HER. Åh, gode sanger er livet, virkelig!

ukens spørsmål #90

Jeg synes brynene dine er så fine, hva bruker du på dem?
Tusen takk! Jeg bruker faktisk veldig lite sminke på brynene mine nå. Har latt dem vokse ut igjen så jeg slipper å tegne på noe ekstra, så det eneste jeg gjør er å fylle inn litt farge med brynspudder fra Billion Dollar Brows. Ellers farger jeg dem med den svarte øyebrynsfargen fra Depend kanskje 1-2 ganger i måneden - det hjelper veldig mye! Er så glad for at jeg er over den perioden jeg er avhengig av å måtte tegne på brynene før jeg går ut av døra. Nå føler jeg meg i grunn ganske fresh når jeg står opp om morgenen.

Hva er ditt syn på plastiske operasjoner? Med tanke på at du har gjort injeksjoner i leppene dine?
Do whatever the fuck you want to, sier jeg bare. Jeg dømmer ingen. Det er ikke sånn at jeg ikke kunne hengt med en jente som har fikset puppene sine, lol. Det eneste kravet jeg har for at jeg personlig skal like personen så er det at vedkommende står for valget. Om jeg NOENSINNE skulle operert noe hadde jeg nevnt det her på bloggen. Uansett. En ting er å skrive side opp og side ned om det, men jeg hadde i alle fall nevnt det.

Hvem bor du med i leiligheten?
2 jenter! De er søsken.


Jeg vurderer å flytte til Oslo neste år. Hvordan trives du så langt? Var det vanskelig å komme seg til "rette"?
Jeg trives utrolig, utrolig bra. Gud, så godt jeg hadde av dette. Om du har lyst, kjør på, ikke la frykt for å ikke "passe inn" stoppe deg. Oslo kan være ganske upersonlig som mange sier, men jeg vet ikke helt med det egentlig, jeg tror det kommer an på hvordan du ser på det. Om du går langs folkemengden i Karl Johan kan du føle deg ganske liten og fortapt, men Oslo er jo så mye, mye mer enn det. Jeg husker jeg følte det var litt rart de første dagene, da jeg ikke hadde noen faste holdepunkt enda. Tror alle føler det sånn når de flytter til et nytt sted. Nå har jeg truffet mange mennesker, og til og med fått et par gode venner. Det hadde jeg ikke forventet å få så tidlig. Det gjelder bare å være litt tålmodig, I guess. Ikke stress med at alt er på plass etter en uke, for ting tar tid. Høres kanskje litt teit ut, men jeg har fått en del venner av å dra ut. Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker, så jeg utveksler så og si alltid nummer med noen når jeg er ute. Haha! Her om dagen traff jeg en kjempehyggelig jente som driver med foto, så jeg spurte like greit om vi skulle ta en kaffe en dag og knipse noen bilder. Å være utadvent er viktig! Lykke til alle der ute.

Hvorfor har du kuttet ned så mye i matveien? Først gluten, og så kjøtt?
Jeg fikk faktisk noen tilbakemeldinger på vegetarianer-innlegget som sjokkerte meg litt. I et år nå har jeg fått en hel haug av kommentarer fra sinte vegetarianere som synes det er fælt av meg å spise kjøtt, og nå... nå som jeg nesten er vegetarianer, er kritikken motsatt. Hah, man kan aldri vinne som blogger. Det minner meg om ungdomsskolen da jeg fikk minst en kommentar daglig om at jeg ikke hadde venner. Er du aldri sosial? Drar du aldri på fest? spurte de hele tiden. Når årene gikk og jeg fikk mange venner og begynte å dra ut, var det plutselig et problem også. Alt du skriver om er fest, du tror du er så kul, du tror du er populær and so on. Det er ikke for å være crazy negativ her nå, for jeg vet at kritikk er noe jeg bare må vende meg til som blogger, men akkurat dette plager meg. Enten er jeg et ekkelt skjelett uten feminine trekk som ingen gutter vil ha, eller så er jeg slutty. Ingen av kommentarene henger på greip, det er bare ord spyttet ut for å såre meg.

Spiser du fortsatt glutenfritt?
Ja. Jeg skal ta gastroskopi en gang nå i høst, angrer på at jeg ikke gjorde det før jeg begynte å spise glutenfritt, men det var en enkel (og veldig korttenkt) løsning midt oppi all reisingen i sommer, hvor jeg hadde konstante smerter i magen hele døgnet. Jeg spiser ikke glutenfri for å være "sunn" eller noe som helst, faktisk har jeg spist ekstremt mye glutenholdig mat hele livet mitt, spesielt de siste årene, så nettopp det kan være grunnen til at magen og kroppen min har reagert som den har gjort. Nå føler jeg meg helt fin, og jeg verdsetter det hver eneste dag. Denne sommerferien var faktisk helt forjævlig om jeg får lov å si det, jeg orket omtrent ingenting fordi hele meg var så redusert. Men ja, så fort jeg får kommet meg hjem til Førde skal jeg bestille legetime og få ordnet dette. Problemet er jo at man må spise glutenholdig mat 6 uker i forkant av en gastroskopi for å få korrekt svar, men ja, vi får se hvordan jeg løser det. Takk for mye tips og hjelp fra dere, forresten. Det setter jeg enormt stor pris på. Krysser fingrene for at det ikke er glutenallergi og at jeg kan gå tilbake til helt normal kost igjen etterhvert :-)


Kan du fortelle noe om deg selv som vi ikke vet?
Jeg tenker mye på meningen med livet. Ikke i et sånn overordnet perspektiv, men sånn her og nå bare, helt hverdagslig. Hvor seriøst skal man ta livet? Når du tenker over det så er jo hele livsløpet egentlig bare et spill. Du er gitt et liv på denne jorda, og frem til du dør har du muligheten til å gjøre hva enn du vil. Likevel sitter vi fast i små hverdagslige problem, som i det store perspektiv ikke utgjør et kvart sandkorn engang. Vi henger med mennesker vi egentlig ikke liker, vi har kjærlighetssorg over ET menneske når det finnes 7 milliarder andre der ute... ja, sånne ting. Det fascinerer meg, irriterer meg og inspirerer meg. Alt på en gang. Det virker som om vi mennesker egentlig er stuck i et mønster som er forventet at vi skal leve etter, i stedet for å bare se på livet med et litt større og videre blikk og tenke at... det er jo bare livet. Om dere skjønner? Jeg sier ikke at jeg er noe bedre selv. Det er nettopp derfor jeg har tenkt så mye på det. Men de gangene jeg har vært på mitt lykkeligste? Det er de timene, ja, timene, jeg har bare pustet, og... levd. Uten dette mønsteret.

Jeg vil prate om alt dette i en video, jeg...

Kommer du til å dra ofte hjem til Førde?
Sånn som ting er nå så har jeg så mye som skjer i Oslo, men denne sommeren og høsten har jo vært ekstra stress på grunn av reisingen. Jeg blir nok å reise hjem inni mellom for å se vennene mine som jeg savner fælt <3 Det var veldig rart å gå fra å gå i samme klasse og se hverandre hver dag, til å gå flere måneder uten å ses. Jeg har heldigvis ikke noe skole som holder meg igjen her i Oslo, så om jeg ønsker kan jeg dra hjem i en uke om jeg vil. Eller to, liksom. Digg!

Til helga får jeg besøk av Emma, da!! GJETT om jeg gleder meg, vi har ikke sett hverandre på kjempelenge nå. Savner henne og prinsessa hennes!


Har du tenkt å bytte header snart?
Ja! Nå er jeg såå lei av den jeg har, så jeg skal få fikset ny så fort som mulig.

Hva er ditt drømmereisemål? Av steder du ikke har vært.
Skulle til å si New York nå, men der har jeg vært før. Jeg har i alle fall sinnsykt lyst dit igjen. Trenger å stå ved Times Square og puste inn luften som fyller meg med en inspirasjon og motivasjon jeg aldri har kjent makan til. Men av steder jeg ikke har vært? EASY! Det må bli Mykonos, en gresk øy som tar pusten fra meg selv bare på bilder. Jeg må dit. Og Santorini! Der har jeg vært en gang, men da var jeg 5 år og vi landet der med fly for å ta båt til en annen øy. Såå. Ja.

Så fin hudsminke du har for tiden! Kan jeg spørre hvilken foundation du bruker?
De siste årene har jeg faktisk brukt concealeren Diorskin Nude som foundation, den kommer i en liten tube og er sååå mattende, jeg elsker det. Dessverre blir det ganske dyrt i og med at tuben koster rundt 400 og ikke varer så veldig lenge dersom man bruker den i hele ansiktet hver dag, så Guro tipset meg om Max Factor Miracle Match, ganske rimelig foundation som varer lenge. Jeg blander denne sammen med Dior sin concealer - og da blir resultatet flawless synes jeg! Anbefales virkelig! Begge to er mattende (noe jeg er fullstendig avhengig av, verste jeg vet er å glinse i trynet), Diorskin Nude spesielt. Damnnnnn!


Noe dere lurer på til neste ukens spørsmål? Gi beskjed om dette er noe dere ønsker at jeg gjør hver uke forresten - det har vel ikke akkurat vært ukentlig den siste tiden, hehe.

i like it rough

adlinksNew boots from Nelly HERE, Kristine 1 jacket from Jofama by Kristine Ullebø, sunglasses from Nelly HERE, skirt Topshop, similar belt from Nelly HERE, top H&M

Skinn! Jeg elsker klær i skinn. Det er tidløst, kanskje så tidløst som du får det. Jeg gleder meg til den dagen jeg får barn og kan ta dem med opp på loftet for å vise dem alle skinnjakkene jeg brukte som ungdom. Kanskje de blir litt stolt når jeg sier at jeg har designet mange av dem selv... Haha. Hu mor var ung og kul en gang i tiden hun også. Herregud, så sprøtt å tenke på at jeg mest sannsynlig står der en dag med unger. At jeg skal bli... voksen. Jeg har alltid sett på mamma og pappa som voksne (naturligvis, haha), at de har vært ung en gang i tiden føles så fjernt. Vil denne tiden jeg lever i nå føles like fjern som da mamma prater om sin ungdomstid? Det lurer jeg på. Virkelig.

I hvert fall, her har jeg på meg Kristine 1, som er en av mine absolutte favoritter i jakkegarderoben min. Skjørtet kjøpte jeg da jeg, Erica og Ingvild dro en snartur til Dubai Mall siste dagen (da vi egentlig skulle sittet på flyet på vei hjem fra Norge...). Jeg røsket med meg det første og beste jeg fant - for vi... vi skulle ta bilder! Vi hadde jo ikke koffert og klær, så da måtte det litt nye klær til. Alt for bloggen!!

Gutter i skinnklær, forresten... Ah. F*ck Polo-skjorte og snobbete klær, jeg vil ha en mann med en dritkul bikerjakke og boots. Jepp.

tilstedeværelse

adlink

Jeg farter mye rundt om dagen. Treffer nye mennesker, drar på møter, og i går var jeg en tur ute med venner. Timeplanen min er full av jobb og sosiale happenings, og jeg elsker det. Utrolig nok, hah. Jeg har alltid vært en person som har vært glad i å være sosial, men jeg har aldri følt et så stort behov for å omgås mennesker som det jeg gjør nå som jeg har flyttet. Jeg har vel begynt å like mennesker, tror jeg. I stedet for å finne ting å irritere meg over, tar jeg til meg all den positive energien ethvert menneske har å by på. Og det er det som fyller meg med inspirasjon. Jeg er jo som jeg har fortalt en del ganger en person som trives ekstremt godt i eget selskap - om du er en av dem selv så vet du hvor forbanna deilig det er å synke ned i sofaen alene i tomt hus med kun deg selv og dine egne tanker, uten å måtte ta hensyn til noen andre enn deg selv. Din egen bestevenn. Deg selv. Jepp. Men jeg har på en eller annen rar måte innsett at jeg trenger mennesker i større grad enn hva jeg trodde før. Jeg elsker å være selvstendig og uavhengig, men det er ikke til å komme bort ifra at man trenger gode samtaler, noen som stryker deg på armen og noen som ser deg dypt inn i øynene.

Det er vel kanskje derfor jeg fort kan bli sliten om det går lang tid uten at jeg får vært alene. Mens andre for eksempel elsker å henge med en person 24 timer i døgnet i flere dager, gjør det meg helt utmattet. Jeg pratet med en venn av meg om det i går kveld... For greia er den at når jeg er med andre mennesker så gir jeg så ekstremt mye av meg selv. Jeg ser samtalepartneren min i øynene, jeg er der. Tilstede. Ikke på mobilen - jeg har aldri vært den typen. På t-banen og når jeg går alene rundt i byen er mobilen det eneste som oppsluker øynene mine, men med en gang jeg blir puttet i en sosial setting er det fullt fokus. Tilstedeværelse.

Shoes HERE

Me and my babe Kristina! Jeg husker da jeg postet bilde av disse skoene tidligere i år, og jeg fikk så vanvittig mange kommentarer på at de var så slutty, haha. Jeg ELSKER dem, ingen kan forandre det. Om folk synes de er slutty så får de bare synes det, for meg er det kun et stykk røde, lekre boots som får beina til å se smashing ut :)

Nå sitter jeg og jobber med noen kunder over mail, og om ikke så altfor lenge skal jeg møte Vetle i byen. Vi ses!

dubai gjennom mobilen

Det var så varmt at vi måtte LØPE ut og LØPE inn igjen for å ta et par bilder uten å koke over. Sånn.. seriøst! // Mozzarella for starters, mmm. // Klar for å shoote første look i Bridge Suit.

Velfortjent middag etter en lang dag! Verdens beste team.

Shooting ute ved hotellområdet klokka 05:30. Det var helt intenst varmt når sola kom frem, så da gjaldt det bare å stå pinn i ro, vifte med hendene i ansiktet for å ikke la svetten ødelegge sminken og ja... puste rett og slett. Sykeste jeg har vært med på! Men lyset var helt perfekt på denne tiden av døgnet, så det var worth it :)

Om jeg går fullstendig vegetarianer blir nok laks det jeg blir å savne mest... Det er så godt :( // Utsikten fra hotellrommet vårt. // Best team!

Da vi ankom hotellet sent på kvelden fikk vi sjekke inn i "The Royal Lobby", hvor vi fikk servert fresh drikke og ble vartet skikkelig opp. Den luksus er ikke jeg vant til, ass! Haha! // Breakfast time! Det BESTE måltidet i løpet av dagen. // Sånn seriøst alt rundt meg var inspo. Altså, kan jeg plis få dette bordet i stua mi?

Litt behind the scenes! Her ser dere noen av looking. En blanding av sukkersøte looker og litt røffere!

Her er den såkalte Royal Check In. Bare seeeee på omgivelsene, da. Alt er strøkent, alt er on point... Synes også det var interessant å se så mange hvite drakter. Man ser godt at kvinnene er undertrykt i Dubai.. Mens kvinnene går i svart niqab som dekker hele kroppen utenom øynene, går mennene rundt i hvite, elegante kjortler med luftige hodeplagg. Vet ikke om det bare er noe jeg selv føler, men jeg synes i alle fall forskjellen mellom kvinner og menn er stor. Ekstremt stor. Det får meg til å sette pris på at jeg bor i Norge hvor vi er mye, mye mer likestilt.
 

flytte til london?

Etter at jeg har flyttet til Oslo er det et par som har lurt på hvorfor i all verden jeg leier og ikke kjøper min egen leilighet. Svaret mitt er veldig enkelt: 1. Jeg vil bo i Oslo et år og bli kjent med byen og de ulike områdene før jeg investerer i en leilighet her. 2. Jeg aner ikke hvor lenge jeg blir boende her.

Jeg pratet med modellagenten min for ikke så lenge siden, og hun lurte på om jeg var interessert i å flytte til London for en periode, kanskje et par måneder, for å prøve ut yrket der. Altsååå. Livet mitt er ganske lite forutsigbart, som dere kanskje forstår. Jeg har ingenting planlagt, og det dukker stadig opp nye ting. Ikke at jeg ikke liker det da - det er fantastisk gøy og spennende! Men jeg kommer nok ikke til å flytte med det første, i alle fall. Ikke før jul, liksom. Haha. Så langt elsker jeg Oslo, og jeg trives utrolig bra her. Jeg har mye som holder meg igjen her, allerede etter å ha bodd her bare i et par uker.

Når jeg har fått etablert meg ser jeg absolutt ikke bort ifra at jeg bestiller meg en enveisbillett til London for å utvide portfolioen min. TENK så gøy det hadde vært. Ellers har jo også LA vært i tankene mine en stund, som dere kanskje husker. Aah, nei, jeg er en eventyrlysten sjel dere. Modellyrket er hardt, men jeg har alltid likt utfordringer. Det er det som driver meg.

Som dere kanskje forstår, er jeg er en person som tar ting veldig som det kommer. Morsomt med det, for jeg er ekstremt systematisk av meg ellers og ha skrevet ting ned i påminnelser, notater og kalender, men når det kommer til livet mitt? Pffft. Jeg lever i troa om at det alltid er noe bra rundt hjørnet, og det viser seg gang på gang å være sant. Ting ordner seg alltid vet dere. Nei, jeg orker ikke å planlegge i hytt og pine, det gjør meg stressa.

Men drømmesituasjonen er jo å eie en smashing leilighet i Oslo, og reise når enn jeg føler for det. Litt frem og tilbake. Det er vel det jeg jobber mot. Når jeg først kjøper en leilighet skal den være FIN. Sjukt fin.

liten detalj, stor forskjell

Her om dagen ventet jeg på en venninne i byen før vi skulle møtes, og siden jeg ikke hadde noe å gjøre bestemte jeg meg for å sjekke om hullene i ørene mine fortsatt er der. Jeg måtte jo la de fleste gro igjen da jeg var på shoot og casting i NYC i fjor, så jeg gikk fra å ha 6 hull til 2. Litt kjipt, fordi jeg elsker å ha masse pynt på ørene mine - men jeg ville jo og vil fortsatt mye mer jobbe som modell. Haha, SÅÅ viktig er det ikke liksom. 

Jeg kjøpte noen superbillige øreringer fra H&M, tror det var rundt 30 kr for 3 ulike par i forskjellig størrelse. Da jeg tok dem på meg synes jeg det var SÅ fint - så fint at jeg faktisk har brukt dem hver dag siden det. Haha 😃

Utrolig hvor stor forskjell en så liten detalj kan gjøre. Nå vil jeg bare gå med håret oppsatt hele tiden for å vise de fine ringene som henger på ørene mine, hihii!!


Føler jeg har funnet meg selv og stilen min litt mer den siste tiden, forresten. Ikke at det har så mye med disse øreringene å gjøre altså, haha!! Men en svart skinnjakke, et skinnskjørt, noen kule boots, et smykke som dette rundt halsen, massevis av ringer og disse øredobbene. DER har dere det nærmeste man kommer min stil, vil jeg tro. Røff, rocka, edgy 😃 Å finne seg selv og stilen sin synes jeg er utrolig vanskelig i grunn, jeg har for eksempel screenshots av så utrolig mange ulike antrekk fra Instagram, tumblr og weheartit på mobilen min. En dag vil jeg være classy, en dag vil jeg være edgy, en dag vil jeg være søt. MEN, jeg ender som oftest opp med en skinnjakke eller pelsjakke og et skinnskjørt/shorts. Tror ikke jeg har funnet min indre stil helt riktig enda, men jeg føler i alle fall at jeg er på vei.

Nå ligger jeg i sofaen med Frida og chiller med beina i været og med ny musikk på ørene. I går kveld lå vi og hørte på gamle sanger fra type 7. klasse, sykt moro haha. Håper de sangene jeg hører på den dag i dag bringer frem like mye minner som de sangene fra barneskolen gjør når jeg hører på dem i dag.

jentedoen på skolen

SOMMEREN TIL 9. KLASSE
 


07:32: "Jeg er syk i dag" tikker det inn på mobilen min.

Faen. Faen, faen, faen. Hva i pokker skal jeg gjøre? Det var en fin tirsdagsmorgen. Crispy høstluft, blader på vei nedover fra treet i harmoni med tyngekraften og en svak sol som skinte på dråpene i gresset. Vått gress minner meg om skolestart. Det minner meg om de kalde morgenene i september, som plutselig forvandles til en fin sommerdag i det man har kommet seg på skolebenken og klokka ringer inn til 1. time.

Dette året hadde jeg gruet meg til skolestart. Jeg skulle ta fatt på mitt 2. år på ungdomsskolen, og jeg hadde en uforklarlig vond følelse i kroppen. Den vonde følelsen var ikke til å ta feil av. Noe i meg visste tydeligvis at dette skulle bli et kjipt skoleår. Vi var en gjeng på tre. Bestevenner, alle sammen. En dag, en dag var ikke vi bra nok lenger for hun ene. Natt ble til dag og svart ble til hvitt på et knips, og plutselig var det kun to av oss igjen, mens hun andre hadde begynt å henge med "de kule". Er det ikke det man kaller det på ungdomsskolen, da? De populære, kanskje? Jeg vet ikke. Vondt var det, i alle fall. Følelsen av sjalusi, bitterhet og det å være såret rev og slet i meg hver eneste dag, selv om jeg skjulte det. Men hva skal man gjøre med det? "Det er ikke noen menneskerett å bli inkludert, og det er ingen som gjør noe ulovlig ved å slutte å være venn med meg" sa jeg til mamma i det jeg slengte døra til rommet mitt.

Det var kjipt, men vi overlevde. Haha, så klart overlevde vi, tenker jeg nå i etterkant. Vi hadde tross alt hverandre, jeg og hun andre. Heller én god venn enn mange dårlige sa jeg til meg selv, og det står jeg fortsatt for den dag i dag. Problemet var bare... dager som dette. En fin tirsdagsmorgen med crispy høstluft. Den eneste venninna jeg hadde var syk.

"Sikker?!" svarer jeg på meldingen, stresset over at bussen går om ikke så altfor lenge. Den vonde følelsen griper fast i magen min igjen, og det slår meg at jeg i et sekund vurderte å skulke. Drøyt, men det føltes nødvendig. Hvem faen skulle jeg være med? Jeg tar på meg skolesekken og mamma ønsker meg en fin dag. Ordene irriterer meg, de irriterer meg fordi jeg visste at dette kom til å bli alt annet enn en fin dag. Jeg trasker avgårde til bussen alene, den vonde følelsen sitter som støpt i magen min og den er kommet for å bli. Ser på klokka, puster dypt inn. "Okei, om 6 klokketimer kan du dra hjem og da er alt det fæle over. Dette klarer du, Kristine".

Jeg ankommer skolen, går rett inn på jentedoen og blir der til klokka ringer inn til 1. time, så slipper jeg å stå utenfor klasserommet å vente alene. Samme rutine i friminuttet. Hvorfor i pokker har vi så mange friminutt? tenker jeg for meg selv. Matfri. 30 minutter, dette klarer du Kristine. Lunsjen får bare ryke i dag sier jeg til meg selv, og får akutt dårlig samvittighet for at mamma hadde stått opp tidlig den dagen for å lage vafler til meg og søskene mine. Låser meg inn på jentedoen igjen. Ser på meg selv i speilet. Aldri har jeg noensinne følt meg så mutter alene før. Det var som om jeg ikke hadde meg selv engang, for jenta jeg så i speilet, var en helt annen enn den jeg kjente. Mon tro hva de som henger utenfor doen tenker om at jeg er her inne så lenge streifer tankene mine mens jeg fikser litt på håret for å overbevise meg selv om at jeg har noe å gjøre inne på doen.

Jeg kom meg gjennom det. Med et smil om munnen, samme faen hvor falskt det var og samme faen hvor nære jeg var å gråte hvert eneste sekund av skoledagen. Hadde noen sett meg i øynene og spurt meg om det gikk bra med meg hadde tårene strømmet på. Sånn sett er jeg glad for at ingen spurte meg. Jeg smilte og lo i klasserommet, men innvendig var jeg som en falleferdig bygning. Og vet dere? Jeg er glad for at jeg stod på. Jeg er glad for at jeg sparte tårene til jeg kom hjem.

Min største trøst i perioder som dette har vært at alt er midlertidig. Om du mistrives i livssituasjonen din, husk at ting forandrer seg. Ingenting varer evig, verken gode eller vonde ting. Ikke stress med at du ikke har funnet sjelevennene dine i 8. klasse. Det kommer bedre tider. 9. klasse var et kjipt år for meg, men det ble faktisk bare bedre etter det. Jeg begynte å fokusere på bloggen min og fikk etterhvert mange lesere, jeg fikk flere venner og jeg gikk fra 3 til 5 og 6 i alle fag.  Herregud, det var som om en ny dør åpnet seg. Og det tror jeg var fordi jeg aldri lot meg selv falle, selv om jeg følte jeg hele tiden var på nære tippet.

Kjære deg som gruer deg til enda en ny skoledag,

Det blir bedre. Du klarer dette. Ikke la noen rive deg ned, for du er faen meg bedre enn det.

det er lov å føle seg sexy

just some randoms pictures and thoughts...

 

Jeg kjøper aldri nytt undertøy, kom jeg på her om dagen. Trusene mine er de samme fargerike som jeg kjøpte på Lindex 1. klasse videregående, og de er vasket så mange ganger at de har fått en kjip, utvasket farge alle sammen. Så jeg tok med meg min kompis Vetle og fikk røsket med meg et par truser her om dagen, og det var som om livet ble et hakk bedre bare av det. Er det lov å si at man føler seg litt sexy? Eller vent, hvorfor spør jeg, så KLART er det lov. Alle jenter har rett til å føle seg sexy og si det høyt. Jeg er så lei av å bli fortalt at jeg har null former og at kroppen min ikke er noe feminim på grunn av at jeg er tynn. Så lei at jeg heiser opp trusa, fremhever det jeg faktisk har av hofter og sier høyt at hey, jeg føler meg sexy i den nye trusa mi.

Avocado med salt, pepper og chili. Perfect snack når du er keen på noe å tilfredsstille smaksløkene med. Sunt er det også! Jeg var på butikken i sted, og det slo meg hvor glad jeg er i å loke rundt på butikken. Haha. Med musikken i ørene og med tralla mi i hånda. Ser sikkert ut som om jeg går i min egen lille verden der jeg vandrer rundt, men det gjør jeg jo for så vidt. 

Denne dama? Så vakker. Både utvendig og innvendig. Vi har jobbet mye sammen den siste tiden, og jeg er så glad hun ble med til Dubai. Menneskene i livet mitt altså... jeg er uendelig takknemlig. Jeg har alltid vært heldig. Alltid, virkelig. Jeg er en sånn person som nesten blir stressa av å ha gode venner, fordi jeg vet så jævlig godt at det er noe man ikke skal ta for gitt. Jeg har kanskje ikke hatt kjærlighetssorg, men jeg har hatt to nære vennskap som har falt i bakken og knust, og det er ikke noe å kødde med det heller. Kanskje en kjærlighetssorg light? Noe sånt. Men noen ganger skjer ting, med en mening bak det. Selv om jeg lå på baderomsgulvet og gråt til mascaraen rant ned på gulvflisene mens jeg ringte broren min i telefonen min og så vidt klarte å få frem ordene: hjelp meg. Han skal søren meg ha creds for å ha gjort meg til den personen jeg er i dag. Er det noen som klarer å ta tak i meg og dra meg opp fra bunnen er det han.Neste uke skal jeg på casting for et byrå her i Oslo, og jeg kommer til å gå inn der - med troa på meg selv. Om de signerer meg, er det fantastisk. Om ikke? Vel, da tok jeg i alle fall sjansen. Ikke søren om jeg skal sitte på gamlehjemmet og angre på ting jeg ikke gjorde, og at jeg ikke følte meg bra nok. Dette året skal jeg ta flere sjanser, og jeg skal tåle å tråkke litt feil her og der. Det skader oss ikke å gjøre litt feil i blant. Faktisk, så er det bare bra for oss.

min ferie, deres arbeidsdag

Etter den ene morgenshooten på stranden i Dubai bestemte jeg meg for å utforske litt på hotellet. Jeg var egentlig ganske trøtt etter 3-4 timers søvn den natta, men jeg har aldri vært flink til å powernappe midt på dagen. (Selv om jeg gjerne skulle ønske det inni mellom....) Vel, så da pyntet jeg meg litt and went for a stroll... alene! Hotellområdet på Atlantis er gigantisk, så man kan gå rundt i evigheter om man vil. Det er vel varmen som stopper deg på denne tiden - det er jo rundt 44 grader på denne tiden så det er grense på hvor mye man orker å vandre rundt i noe som føles som en badstue.

Det får meg til å tenke på de som jobber i denne varmen... Det er umulig å i ikke tenke på det. De aller fleste arbeiderene i Dubai er gjestearbeidere fra verdens fattigste land, som jobber døgnet rundt for lave lønninger. Lutfattige, er de. De bor i brakker ute i ørkenen, uten noe form for privatliv hvor de deler rom med en haug av andre arbeidsmenn. Lønnen? Den sender de gjerne hjem til familien sin der de kommer fra. Og skader dem seg? Da blir de sendt med første fly ut av landet, uten noe form for legebehandling.

Jeg lurer sånn på hvordan det er å bygge opp verdens høyeste og dyreste bygninger med prislapper på 1,8 millioner dollar, i vitenhet om at man aldri skal få oppleve sitt eget mesterverk den dagen det står ferdig. Det gjør vondt å vite at min ferie er deres grufulle arbeidshverdag. Skal man være lykkelig uviten, eller opplyst og nedfor?
 

kristina og kristine
Wearing Kristine 3 in color "whiskey" from Jofama!

I dag har jeg tilbringet dagen med Kristina! Hvordan vi ble kjent? Via Snapchat, haha. Vi har felles venner, og så har vi bare snappet mye siden begge flyttet hit, og nå har vi hengt sammen tre dager på rad. Yas! Hun jobber her i Oslo, så vi er i samme båt, og det digger jeg. Etter vi hadde vært ute og spist med en kompis på lørdag dro vi hjem til leiligheten hennes hvor vi drakk vin mens vi satt på gulvet og sang høyt til Love On Top av Beyoncé. Der har dere altså duoen Kristina og Kristine!

Vi bestemte oss for å ta en tur til Vigelandsparken, og etter det fikk begge en usedvanlig craving på pizza, så ikke mange minutter etterpå satt vi på Olivia på Aker Brygge. God pizza, men det var søren meg hår i den. Var det ikke dere jeg nevnte for her kun for et par dager siden at jeg er typen til å ikke si ifra når jeg får hår i maten på restaurant? Jeg kveles rett og slett innvendig av det, har liksom ikke lyst å legge dårlig samvittighet på servitøren. Men i dag? I dag bestemte jeg meg for å gjøre det. ENDELIG. Det var siste stykket som hadde hår i seg, og jeg var rett og slett så sulten at jeg dro ut håret og spiste nesten hele stykket, utenom akkurat den delen hvor håret lå. Naturligvis drar jeg jo håret UT av pizzastykket og legger det på fatet ved siden av. Så skjer det. I en ydmyk stemme forklarer jeg situasjonen til servitøren, og svaret jeg får er: "Om du får hår i pizzaen må du si ifra med en gang. Ikke noe å gjøre med nå".

.... :-)

Nå kommer jeg i alle fall aldri til å tørre å si ifra om noe slikt igjen, haha. Ja ja. Hår er ikke farlig, hæ?

når du elsker hverdagen

Good morning babes!

Herregud, i dag tidlig våknet jeg 07:00 og bare... "vettu hva, jeg ELSKER hverdagen". Er ikke den følelsen bare fantastisk? I går fikk jeg slappet av hele dagen. Hah, det var much needed. FaceTimet med Guro i 2 timer for å oppdatere hverandre litt siden sist. Du vet når du skal legge på, men så kommer du plutselig på noe mer du måtte prate om? Og så holder man på slik i en halvtime? Haha. Vi pratet forresten om hvor tilpasningsdyktige vi mennesker egentlig er. Er det ikke rart? I 3 år gikk vi på samme skole, med samme klasse, samme fag og samme hverdag. Hver eneste dag. Plutselig sitter hun i en ny leilighet - jeg også. Jeg er i Oslo liksom, haha. Og det føles skremmende normalt. Vi mennesker har en dum tendens til å hate forandringer, men sannheten er at forandringer er noe av det beste som kan skje oss. Husk alltid på det.

Jeg er glad for at jeg er en av dem som elsker hverdag, rutiner og jobb. Virkelig. I det jeg sperret opp øynene i morges var det første som slo meg: "frokost!!!!". Så jeg løp ned til kjøkkenet, varmet mine hjemmelagde rundstykker i ovnen og klappet opp pc'en for å starte på dagens gjøremål med feelgood musikk på ørene. I dag har jeg mailet frem og tilbake med kunder, gjort regnskap, avtalt møter og ja, gjort litt av hvert. Kom nettopp i kontakt med et modellbyrå her i Oslo faktisk, så jeg skal besøke kontoret denne uken. Yaaaasss! Ting skjer!Akkurat nå går jeg bare rundt i behagelige klær og snacker. Fått heeeelt sansen for cottage cheese den siste tiden, kan spise to bokser om dagen lett. Og her sitter jeg og lurer på hvorfor jeg får kviser!!! Eller er det sant at meiriprodukter kan fremkalle kviser egentlig? Hører i alle fall alle si det. Men pokker heller, det er så godt at jeg synes det er verdt det.

slik holder jeg håret sunt og langt!

annonse

Mange venner og bekjente spør meg: "Funker disse Haircare-tablettene som alle bloggerene prater så varmt om, faktisk?". Svaret mitt er: JA! Om noen spør meg om jeg har hårtips, faller svaret mitt på Haircare hver gang. Det finnes så mange forskjellige produkt der ute som lover deg ditt og datt, og jeg gidder aldri å kjøpe det fordi jeg vet det ikke funker, men disse tablettene sverger jeg til. Virkelig!


Jeg har alltid hatt langt hår, det vet dere jo. Likevel har jeg hatt perioder hvor håret er tynnere en ellers, ofte på grunn av årstidsskifte eller bare at jeg røyter mer enn vanlig. Nå tar jeg kosttilskuddet Haircare fast, og håret mitt har aldri vært tykkere. Og wow, som det har vokst!! Jeg har fått mange kommentarer i det siste om at håret mitt har blitt lengre enn det noensinne har vært, og det kan nok stemme, haha. Det har faktisk blitt så lang at jeg måtte klippe meg før jeg dro til Dubai for shoot nå ;-) Og dere vet jo meg, jeg klipper meg... aaaldri. 


Disse tablettene består av biotin, ølgjær, sink og kobber, så at de har effekt på håret er ikke noe sjokk. Ølgjær er jo kjent for å gjøre underverker for hårvekst, jeg brukte faktisk å blande det inn med vann da jeg gikk på ungdomsskolen og drikke det. Det smaker ikke så godt da - så jeg synes det er mye bedre og ikke minst enklere å bare ta to Haircare-tabletter til frokosten hver dag :-)

Mange av dere spør hvor lang tid det tar før du får resultat, og da er det viktig å huske at det er et kosttilskudd som man må ta over tid - ikke noe som gir deg Rapunzel-hår over natta, hehe. Slik er det jo med alle kosttilskudd :-) Jeg fikk synlig resultat etter bare noen uker, men det står på nettsiden at du burde la det gå 6 måneder for å få vekst med synlig resultat, så ha det i bakhodet. Etter 6-12 måneder har du drømmehåret!

Ikke har det bare blitt tykkere og lenger, men også MYE mykere. Jeg elsker å dille med håret mitt, det er så mykt. Haha ♥ ♥


Dere kan bestille Haircare-tablettene HER. Let me know om dere har noen spørsmål, så svarer jeg her i kommentarfeltet :-)

mixed photosHolder dere ut flere bilder fra Dubai eller? Haha! Jeg KAN ikke annet enn å gå vill på kamerafronten når jeg er ute og reiser... Her er i alle fall litt mikset bilder fra dagene våre, alt fra shooting til utsikten fra rommet til middag. Elsker å komme hjem fra en vellykket tur, man får et helt nytt påfyll av energi og motivasjon av det.

I dag har jeg planer om å få "orden på livet", som jeg liker å kalle det. Haha. Det vil si, rydde rommet, vaske klær, nappe brynene, ja, slike ting. Er det noe jeg ikke takler så er det å leve i et rot, og de siste dagene har rommet mitt vært nettopp det: et eneste stort rot. Hvordan klarer folk å leve slik i lengden??? Det FINNES jo ikke behagelig å sette seg ned i senga på kvelden med Netflix når rommet er skittent, rotete og ikke har noe orden. Forstår det bare ikke, jeg. Haha! Nå er i alle fall rommet ferdig ryddet og vasket, og nå har jeg planer om å henge opp noen bilder på veggen. Store bilder! Fikk helt sjokk da jeg kom på postkontoret i går og så hvor svær pakken var, han som jobbet der spurte om jeg trengte taxi for å bære det hjem liksom. Angret litt akkurat der og da på at jeg valgte 70x100 cm og ikke en litt mindre størrelse, ja... Vel, jeg kom meg hjemover til slutt. Nå er jeg gira på å få de opp på veggen!

Skal vise dere resultatet, så klart :-) Ha en fin søndag videre, så prates vi senere på dagen!

trøtt i trynet

Riktig god søndagsmorgen!


Du vet du har behov for å slappe av når du våkner klokka 11:00 og fortsatt er så trøtt at kroppen gjør vondt. NÅ dere, nå skal denne frøkna restituere. Jeg har fartet rundt som en duracell-kanin den siste uka, og som jeg sa til Erica på vei hjem: "Før eller senere smeller det, ass". Straight from Dubai til party-party, deretter 2 vinkvelder på rad. På fredag besøkte jeg venninna mi Kristina på Grünerløkka og vi mekket taco - det var sinnsykt koselig. Sååå deilig med den etterlengtede fredagstacoen igjen! I går dro vi på Villa Paradiso og spiste pizza sammen med en kompis fra Førde, og nå sitter jeg her sminkefri i senga med en super oversized t-shirt hvor jeg har planer om å bli hele dagen. Å hvile er viktig!


Takk for all den koselige tilbakemeldingen angående vegetarianer-innlegget mitt, forresten! Det gjør meg glad. Merkelig hvor fort det forandret seg for min del egentlig. For noen måneder siden var kjøtt helt normalt for meg, nå føles det bare unødvendig og rart å spise. Skal sørge for å mekke sammen en del veggis-oppskrifter til dere her på bloggen, folkens! Det finnes jo et HAV av utvalg for et kjøttfritt måltid :-)

jofama by kristine ullebø i flere farger!

reklame for egen kolleksjon

Det er høst! Det betyr én ting: ny jakke-kolleksjon. Autum/winther-kolleksjonene til Jofama er nettopp kommet i butikk, og jeg er stolt av å kunne vise dere Kristine 2 og Kristine 3 i splitter nye farger! Brun, sennep-gul og RØD!!

Dette er Kristine 3 i coffee, og den har allerede inntatt plass blant mine favoritter. Jeg har brukt den helt siden jeg kom hjem fra Dubai, sååå mye elsker jeg den! Brunt er utrolig fint nå som høsten sniker seg innpå, og jeg har funnet ut at jeg liker kombinasjonen av svart og brun veldig godt. Kristine 3 i farge coffee med en skinn-shorts - DER har du det! 

Her har dere en oversikt over alle fargene Kristine 2 og Kristine 3 kommer i nå. Jofama har endelig lansert webshop nå, dere kan sjekke den ut HER! Mange av dere har spurt meg hvor dere kan få tak i de ulike fargene, og her får dere altså kjøpt alle :-)

Jeg DØR!! Dette er så moro! Disse jakkene har solgt sinnsykt bra - det føles helt uvirkelig. Det hender ofte at jeg spotter folk i byen både i Førde og her i Oslo med jakka mi, og det tror jeg må være den beste følelsen ever. Tusen takk, folkens! Nå har jeg gått hele sommeren og faktisk gledet meg til høsten, slik at jeg endelig kan ta i bruk jakkene igjen. Gled dere til mange outfit-poster med disse jakkene i høst, folkens!


Her har jeg kombinert jakken med skinnshorts og en enkel genser, og en løs, casual kjole. Er litt usikker på hvilken look jeg skal gå for i kveld. Skal møte en kompis fra Førde og en venninne her i Oslo, og vi skal (etter mitt ønske, hehe) spise pizza på Villa Paradiso. YAS. Er så klar for glutenfri Prima Vera, den er seriøst HIMMELSK.

Så, jeg håper dere liker de nye fargene like mye som det jeg gjør! Om dere har noen spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar i dette innlegget. Xx! Forresten: TUSEN hjertelig takk for at dere lar drømmene mine gå i oppfyllelse! Dette er fantastisk.

nesten vegetarianer!

Jeg har ikke nevnt det for dere enda, men jeg har ikke kjøpt kjøtt en eneste gang siden jeg flyttet ut. Det har ikke vært noe jeg virkelig har bestemt meg for, men det har vel bare... skjedd? De jeg bor med spiser heller ikke noe kjøtt, så det har vel bare blitt slik. Da jeg skulle på butikken og fylle opp kjøleskapet og fryseren for første gang føltes det bare ikke naturlig for meg å kjøpe inn kjøttdeig, kylling og alt det der. I Hellas spiste jeg og mamma kjøttfritt i en hel uke uten at vi tenkte over det, og da vi var i Dubai nå nettopp hadde de så stort utvalg av grønnsaker, frukt, meieriprodukter, oster, ris og så videre at behovet for å ta kjøtt på tallerkenen egentlig aldri var tilstede.

Jeg har levd glutenfritt i 6 uker nå, så jeg stresser ikke med at jeg må bli vegetarianer NÅ fordi det kan være noe utfordrende å skulle finne noe som både er fritt for gluten og kjøtt på restaurant. Jeg mener, jeg må jo ha mat! Haha. Men jeg er på vei, et steg av gangen. Og det synes jeg er bedre enn ingenting! Det handler ikke om å kunne ha på CV'en at man har vært 100% vegetarianer i så og så mange uker eller måneder, men at man faktisk tenker over problemet med kjøttspising og tar grep. Om du ikke spiser kjøtt i det hele tatt er det klapp på skulderen, men det er også bra jobba om du spiser mindre kjøtt enn du gjorde før.

Jeg tok det hele ganske gradvis. I sommer begynte jeg å eksprimentere med litt vegetariske måltider her og der, og ettersom jeg flyttet og ikke kjøpte inn kjøtt, ble det til at jeg ville spise kjøttfritt, fordi jeg begynte å føle meg tung i magen av å hive innpå med kjøtt.


Fisk spiser jeg fortsatt, selv om ikke det er store mengdene. Jeg spiser sushi her og der, og bestilte laks på restaurant i Dubai. I går var jeg hos en venninne og spiste taco med kjøttdeig etter gammelt, men neste gang tenker jeg å prøve meg på bønnetaco i stedet. Det finnes jo så myyyyye godt der ute man kan erstatte kjøttet med!

Å være vegetarianer eller ikke er ikke et svarthvitt-valg, husk det folkens. Du kan redusere kjøttspisingen og fortsatt gjøre en stor forskjell. Ettersom du kutter ned på kjøttet vil du automatisk se alle fordelene ved det, og plutselig.... plutselig er du vegetarianer :-)

jeg har tisset på samme do som Kim Kardashian

Den ene dagen hadde vi shoot i Bridge Suit på Atlantis The Palm. Okey dere... Dette er en av de dyreste suitene i hele verden! Den er på 1000 kvadratmeter og koster 30 000 dollar natten. Da de åpnet døren fikk alle helt hakeslep, det vaaaar så sykt. Å gå gjennom hele suiten tok flere minutter, fordi det var så stort liksom. Her bodde Kim Kardashian da hun var i Dubai, og la oss bare si det slik.... Det første jeg gjorde var å løpe til toalettet og tisse på samme do som henne. Bare for å ha det på bucket-lista, liksom! Haha, det var jo bare helt sykt. Level up, bitches.

Mange av dere spør hvor klærne er fra, men det er et secret prosject som skal lanseres i oktober. Jeg kommer til å fortelle dere alt da!

Den følelsen når du får dagslyset smelt i trynet og du innser at du har tidenes foundation-skille :-))) Ja ja, Photoshop fix sier jeg bare. Kviser og glinsende hud får bare være, I ain't got time to worry about that.

Vi slet med å finne bra lys til disse bildene, så vi endte opp med å ta noen av bildene gjennom vinduet, haha. Mens jeg stod på balkongen stod fotografen inne og knipset. Kreativitet, yes!

Hun med svart hår er Melissa, og hun er PR-ansvarlig for hotellet. Begge gangene vi har vært i Dubai på dette hotellet har hun fulgt oss rundt og vært med oss på alle shootene, hun er sååå hyggelig og skjønn. I tillegg ser jeg at hun elsker jobben din, det skinner så godt gjennom :-) Grunnen til at hun har vært med oss rundt er på grunn av tillatelse og rettigheter, vi kan nemlig ikke bare shoote hvor vi vil uten at noen fra hotellet er tilstede. Ganske strengt, men jeg forstår så klart hvorfor det er slik. Dubai er ikke bare-bare!

Her er vi sååå slitne, haha. Utrolig hvordan man klarer å holde fokuset gående så lenge når man har stått opp klokka 04:00. Det er vel så enkelt som at man driver med det man elsker, og at man er omgitt av bra folk. Dette teamet føles seriøst ut som familien min. DET er en fin følelse.Denne dagen går rett i minneboka mi, altså. Nå når jeg sitter hjemme i Norge føles dette brått så uvirkelig, og det minner meg på hvor viktig det er å virkelig nyte livet der og da. Jeg er så sinnsykt takknemlig for at jeg får oppleve alle disse tingene. Takket være dere, folkens! Jeg er søren meg så glad i dere at dere bare skulle visst. Da jeg var 13 år og blogget med 10 lesere om dagen hadde jeg aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle befinne meg i Dubai på photoshoot som 19-åring. Jeg husker bare at bloggen min føltes som et sted jeg kunne rømme til, uansett hvor dritt livet kunne føles i perioder. Bloggen var mitt sted. Med bilder av blomstrene i hagen som jeg tok med speilrefleks-kameraet jeg fikk til jul av mamma og pappa. Husker jeg gråt da jeg åpnet pakken... Lite visste jeg om at det kameraet skulle hjelpe meg på den 6 år lange reisen til... alt dette. Derfor blir jeg så lei meg når folk sier til meg at de drømmer om ditt og datt, men at det "aldri kommer til å skje". Kjære deg. Drøm stort. Vær så snill. Jeg drømmer stort hver eneste dag. Husker jeg synes det var flaut å si at jeg ville bli modell fordi det virket så urealistisk, men jeg bestemte meg rett og slett for å ikke bry meg om det og bare si det høyt. For ja, drømmen min er å bli booket til kampanjer og gjøre shoots. Jeg drømmer også om å ha mitt eget klesmerke. Og vet dere? Jeg jobber HVER eneste dag for at de drømmene skal gå i oppfyllelse. Den eneste som kan stoppe meg er... meg selv. Og det nekter jeg.

starten på et bra årEndelig litt pusterom! Nå sitter jeg på kjøkkenet hjemme i leiligheten, alene for første gang på 1 uke. Wow, disse dagene her har trolig vært de mest hektiske i mitt liv. I går da vi kom hjem fra til Dubai var det rett til legen, deretter kjole-prøving og så... party!! Det var duket for fest med managementet mitt, så fra klokka 5 og utover var det Prosecoo, gode folk og god stemning det gikk i. Jeg møtte mange nye ansikter i går, og det var så deilig. Ja, deilig. Jeg mener, det var jo en stor del av grunnen til at jeg flyttet. Jeg trengte nye impulser og jeg trengte å ha nye samtaler med mennesker jeg aldri har sett før. For akkurat det - det gir meg så mye.

En annen ting som var veldig gøy var å se hvem jeg har mailet med det siste året! Når man er blogger sitter man jo og mailer frem og tilbake hver dag, uten å faktisk kjenne sine egne kollegaer ordentlig. Så i går kooooste vi oss! Jeg klarte til og med å overtale gjengen til å ta maxitaxi til Villa Paradiso for å spise pizza... HAH. Så der satt vi, på langbord på Villa med hver sin pizza og nøt livet. Slike øyeblikk lever jeg for, altså. Etter det dro vi ut på byen, og så dro jeg hjem og sov 12 nydelige timer.

Nå er det back to work, dere!

4 girls

I'm wearing a dress from VERGE GIRL

Høydepunktet i løpet av dagen var definitivt å kunne gi high five og si "it's a wrap!", og så bare kose seg med middag og noe godt å drikke resten av kvelden, med koselige samtaler og ekte latter. Å være på shoot er definitivt en påkjennelse på mange områder synes jeg, selv om det så klart er UTROLIG gøy. Derfor er det så gøy å kunne senke skuldrene etter en lang dag og vite at man har gjort en bra jobb!! :-)

Her ser dere jentene som var på shoot. 2 norske, og 2 svenske. Utrolig koselig alle sammen, og vi begynner jo å bli ganske godt kjent nå etterhvert. Finnes vel ingen bedre måte å bli kjent med folk på enn å dele rom i 4 dager? Haha! Jeg er så ydmyk og takknemlig for at dette er en del av jobbhverdagen min... Hadde aldri trodd det da jeg startet denne bloggen med mobilkameraet mitt i 2009.

inntrykk og følelser


Wow! For en tur... Jeg er nettopp kommet hjem etter å ha vært på reisefot i over 24 timer, og jeg har kun en ting å si; glad jeg ikke har skole å komme hjem til. I'm completely DEAD. Forrige gang jeg var i Dubai satt jeg og øvde på gymteori-prøve på flyet hjem husker jeg, landet vel i Førde typ rundt midnatt og bare baaam, opp halv syv dagen etterpå for å karre meg avgårde til skolen for å fullføre prøven. Nå var det bare å komme seg til Oslo og så var jeg hjemme. Utrolig deilig!

Livet uten skole blir likevel ikke mindre hektisk har jeg etterhvert funnet ut av, i dag har jeg fullt skjema hele dagen. Landet i Norge nå nettopp, og jeg rekker ikke engang hjemom før det bærer avgårde til hudlege-time, deretter kjole-prøving til et event og deretter fest med managementet mitt på kvelden. Erica er med samme management som meg så vi drar dit begge to, så det er koseliiiig :)

Her ser dere i alle fall et par bilder fra den første dagen i Dubai. Kjenner jeg savner den buffeten allerede, altså! Kjempekoselig å sitte der med hele teamet og slappe fullstendig av. Jeg har i kjent stil en hel del å fortelle om turen, det kommer nok rullende etterhvert her på bloggen. Gud, denne turen her har fått meg til å tenke på litt av hvert. Jeg har fått så mange inntrykk og følelser. Wow.

vi mistet flyet hjem

I går kveld ble vi sittende på rommet vårt sammen med en annen fra teamet hvor vi pratet til over midnatt. Du vet, de samtalene hvor man bare prater om alt i livet. Haha, folkene her altså, vi har det såååå gøy. Jeg ler så mye at jeg får VONDT i magen. Klokka 03:30 våknet jeg og Erica av at taxien stod utenfor hotellet og ventet på oss, så da var det bare å ta på seg klærne, smelle sammen kofferten og komme seg avgårde. Vi kom i tide på flyplassen, men tror dere ikke passkontroll-køen var like lang som Nilen? Slike ting pleier vanligvis å ordne seg har jeg funnet ut av, men denne gangen forlot flyet oss faktisk i det vi stod i køa.

Da vi satte på alarm i går kveld sa jeg på tull at vel, det hadde jo ikke vært krise om vi forsov oss og ble stuck i Dubai. Ser ut som bønnene mine ble hørt. Om det er bra eller dårlig er en annen sak, men vi sitter i alle fall på flyplassen nå og er klare for å dra tilbake på hotellet igjen. Breakfast buffet here we come, liksom!!! Haha, er det MULIG! Knoll og tott på tur, a!

Vi reiser hjem igjen i natt i stedet, så i dag skal vi bare spise god mat på hotellet, kjøpe oss en bikini og legge oss paddeflat på solsengen. Hah! Shit happens...

Bildene er fra gårsdagen, da hele gjengen tok turen til Dubai Mall. Jeg har (som vanlig) en haug av bilder å vise dere, så bare stay tuned, dere skal få se mye av Dubai de kommende dagene. Gleder meg til å vise dere behind the scenes, og ikke minst... bildene!!! Resultatet av shootene ble så bra!

sangen du satt på i taxien

Akkurat nå ligger jeg alene på rommet i den store dobbeltsenga mi. Jeg orket ikke å shoppe mer, så jeg dro hjem fra Dubai Mall litt tidligere enn de andre. Calum Scott sin coverversjon av Dancing On My Own synger i ørene mine gjennom det rosa headsettet mitt nå. Taxisjåføren satt den på i taxien på vei hjem fra byen nå nettopp, nemlig... Jeg falt pladask for den og måtte søke den opp med en gang jeg kom hjem og fikk åpnet Macen. Faen, den var fin. Sånn fin at du får tårer i øynene om du tenker på noe litt trist i mens du hører på den. Mulig det var litt ekstra spesielt å høre den i det jeg satt i taxien med hodet lent mot vinduet i det glitrende skyskrapere streifer blikket mitt. Herregud, hvordan havnet jeg her? tenker jeg. Jeg ser på taxisjåføren som sitter skrått fremfor meg. Han har fin profil. Jeg klarer ikke ta bort blikket, men det gjør ikke noe, for han ser ikke at jeg stirrer. Mørk i huden, svart hår, en usannsynnlig bein nese og et tankefullt blikk. Lyset fra byen rundt oss reflekterer i øynene hans. Hva tenker han på, mon tro? Får denne sangen han også til å tenke på livet? Var det han som satt den på, kanskje? Isåfall har han bra musikksmak. Jeg lurer på om han gleder seg til å komme hjem til kjæresten sin, og hvor i Dubai de bor. Kanskje han er gift? Kanskje han til og med har barn?

Bilen stopper. Bildøren åpnes av en som jobber på hotellet. Han har på seg en fin uniform og hatt, han holder den ene hånden elegant bak ryggen sin og sier Good evening Madam smilende til meg. Jeg trår ut av bilen, svarer ydmykt og like smilende. Ser ned i bakken, litt sjenert, fordi jeg synes det nesten blir for overdådig. Hah... Jeg ekke helt vant til den slags, lille meg fra Førde. Pannen hans er full av svetteperler, og det stemmer godt overens med de 40 varmegradene jeg ser på Snapchat-filteret. Gleder han seg til å bli ferdig på jobb, mon tro? Eller trives han i jobben sin, der han står i den vakre inngangen til et av verdens fineste hotell, omgitt av glitrende palmetrær og gullsøyler? Er luksusen til å føle og ta på, eller blir det for overfladisk?

Jeg bare lurer. Og det er det som er greia. Jeg lurer på så mye om andre mennesker. De er så mye mer enn taxisjåføren som kjørte deg hjem fra byen og han som tok deg imot da du ankom hotellet. Alle mennesker har sin historie, og det fascinerer meg til det uendelige. Det er en evig rundgang av underholdning for meg. Lurer på om noen, noen gang har tenkt slik om meg i det de har passert forbi meg og forvekslet blikk med meg i et sekund? Hm. For jeg gjør det hele tiden.

Jeg går inn på hotellet, tar heisen opp til 17. etasje og setter meg på rommet alene i den store dobbeltsenga. Setter på sangen fra taxien. Dæven, den må dere høre.


 

vi er i paradis

Postcard from Dubai!!! HEI dere!! Nå er det lenge siden jeg har logget inn på blogg.no. De siste dagene har gått til reising, shoot og mye moro. Hektisk, men sinnsykt gøy. Vi koser oss SÅ mye her! Dette hotellet tar pusten ut av meg hver gang, alt er så gjennomført og elegant at jeg nesten ikke klarer å tro på det jeg ser. Jeg bor på Atlantis The Palm i en stor suite med jacuzzi og utsikt til Dubai skyline fra verandaen, sammen med 3 andre bloggere. Vi er 2 norske og 2 svenske. Deler soverom med Erica og trives såååånn! Supergøyal jente, som jeg kan prate med om forstoppelse og kviseutbrudd. Føles bra, haha.

Det er så fint her!

Her er et backstage-bilde fra i dag morges. Vi tok bilder i soloppgangen klokka... 05.45!!!! Jeg trodde jeg skulle DØ når alarmen ringte i dag morges. Det er 43 grader i Dubai nå så det er helt crazyyyyyy varmt, vi har stort sett bare tatt bilder inne fordi svetten bare renner når man er ute her. Vi fikk noen kule shots i dag da vi var ute, da!

Kameramann er også med til Dubai, so the best is yet to come sweeties! Vi både shooter og filmer utrolig mye materiale her som jeg gleder meg til å kunne vise dere om ikke så altfor lenge. I midten av oktober tror jeg at jeg kan røpe hva vi holder på med - GLED dere.

I går spiste vi middag på Gordon Ramsey sin restaurant her på hotellet, og det smakte selvfølgelig helt nydelig. I dag gjør vi oss ferdig med shootingen, så da er sjansen stor for at det blir litt party-party i kveld, hihiii!!

Litt mer behind the scenes!Gjett hva denne suiten her koster per natt??? 10 000 dollar!!! Det er helt vilt.

leather

adlinks

Kjole fra Nelly HER, boots fra Nelly HER

Av og til får jeg et innfall om å kjøpe klær som egentlig ikke er helt min stil. Sånn som her om dagen. Fant denne kule skinn-kjolen på Nelly, og selv om jeg vanligvis ville gått for en inntilsittende eller søt sommerkjole, følte jeg bare veldig for å få et friskt pust i garderoben min. Haha. Jeg.... ELSKER.... skinn. Altså, jeg synes det er så sinnsykt kult. Det kommer vel kanskje ikke som et sjokk at jeg har designet 3 ulike skinnjakker da, I guess? Jeg har vært på besøk hos Jofama i Malung for å se hvordan de tegner skisser og utformer jakkene sine, og det var veldig kult å se. Før jeg begynte å samarbeide med Jofama hadde jeg faktisk bare sånn 2 skinnjakker - altså, ikke at det er lite, men i forhold til alle skinnjakkene jeg eier nå? Wellllll. Jeg kunne hatt en egen jakke-garderobe, tror jeg. Haha. Når jeg kjøper min egen leilighet SKAL jeg ha walk in closet. Ser det allerede for meg i hodet, jeg. Jepp, jeg er der. Haha.

Anyways, hva synes dere om denne kjolen? Jeg digger den! Føler meg litt bad i den, om man kan si det slik? 

vil du bli med meg til miami?

sponset tur25. september reiser jeg til Miami sammen med EF Språkkurs! Jeg gleder meg sykt mye, kan neste ikke vente med å komme tilbake til Miami! Her skal jeg bo på campus som ligger rett ved stranden, det eneste som skiller skolebygningen og stranden er et basseng, HVOR fantastisk blir ikke det. Jeg skal som jeg har nevnt tidligere ta et språkkurs som varer i to uker og da har jeg skole fra mandag til fredag, hvor jeg fokuserer på å bli enda bedre i engelsk. I helgene og etter skoletid har jeg helt fri så da skal jeg blant annet være med på en dagstur til Key West, Everglades og kanskje jeg til og med får tid til en tur til Bahamas. Iiik! Denne turen blir bare helt magisk! Jeg har jo vært i Florida tidligere med EF, men det var i 2014 så det begynner å bli en stund siden.

JEG REISER ALENE, VIL DU DRA MED MEG?

EF Språkkurs har fortsatt noen ledige plasser på sine kurs som starter i høst, og de har faktisk oppstart hver eneste mandag så lenge det fortsatt er ledige plasser! Jeg reiser alene, så hadde vært sykt kult om noen av dere lesere ville reist samtidig som meg til Miami. De har fortsatt ledige plasser til oppstart 26. september, faktisk!

Med EF Språkkurs kan du reise i alt fra 2 uker til 5 måneder og hvis du reiser før 1. oktober kan du også spare opptil 20.000 kr på ditt språkkurs!!! Ikke gå glipp av muligheten til å få denne fantastiske opplevelsen. Les mer om EF og det de tilbyr HER.

Og så må dere så klart ta kontakt med meg om dere drar til Miami samtidig som meg!! Jeg setter pris på venner, haha :)

private beach
Her er enda en strand vi besøkte. Denne ligger på den ubebodde øya Arkos, kun et steinkast unna Skiathos. Okei, et ganske langt steinkast da, haha. Jeg og mamma fant denne lille private stranden et stykke unna hovedstranden som resten av turist-båten la seg på - var det ikke koselig her? Jeg har funnet ut at jeg er mer fan av rullestein-strand egentlig, sandstrand er så stress på grunn av all... sanden.

Denne bikinitrusen kjøpte jeg i byen da vi var der, og jeg DIGGET den da jeg stod i prøverommet. Når jeg tok den på meg denne dagen her innså jeg plutselig at det ser ut som bikinien til en 6-åring! HAHA. Det er et eller annet med prøverom som får alt til å se bra ut, er dere ikke enig...? Jeg føler det skjer så altfor ofte at jeg er fornøyd med et plagg jeg har kjøpt, helt til jeg kommer hjem og ser det i mitt eget speil. Haha.

grekerne imponerer

adlinkShoes HERE, dress is sold out

Her er bilder fra en av 7 fantastiske kvelder på den greske øya som har stjelt hjertet mitt. Vi bestemte oss for å pynte oss litt ekstra denne dagen, så da ble det røde lepper og glitrende kjole. Denne kjolen er egentlig ment for newyears, liker jeg i alle fall å tro, så jeg sørget for å tone den ned med et par enkle sneakers, haha. Etter en deilig middag vandret vi rundt i gamlebyen, og siden stemningen var så ufattelig koselig med lys fra barene og restaurantene og med stjerner på himmelen bestemte vi oss for å sette oss ned på en café ved siden av en nydelig kirke som heter Mamma Mia!!!, og der fikk vi servert kruttsterk kaffe i gresk stil. Ah, det må ha vært den beste kaffen jeg har smakt i hele mitt liv! Nå har jeg riktig nok bare drukket kaffe i et par måneder da, men likevel ;-) Nei, altså - gresk kaffe må dere prøve en gang. Grekerne er også veldig kjent for sin velsmakende frappe, den var om mulig minst like god som den vanlige kaffen.

Det er med andre ord ikke bare maten som leverer i Hellas, kaffe har de også dreisen på! Herregud, jeg blir helt imponert jeg.

en bok som rørte ved hjertet mitt

DENNE MÅ DERE BARE LESE....

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg plutselig å lese bøker. I årevis hadde jeg en bok liggende på skrivebordet mitt, som jeg så frem til å lese på sengekanten hver kveld. Skole skjedde vel, antar jeg. Hverdagen min var travel på videregående. Mamma tok med seg en bok hjemmefra til meg da vi dro til Hellas. Det er det jeg elsker sånn med mamma, hun gjør disse små tingene, som å ta seg bryet med å sørge for at jeg har lesestoff på stranden uten at jeg i det hele tatt hadde tenkt over det selv. Hun sa hun hadde tenkt på meg når hun leste boken, og at denne - denne måtte jeg bare lese. Haha, skjønne mamma.

Når sypressene hvisker er en kjærlighetsroman fra en øy i Hellas. Daphne tar med seg datteren Evie til øya hun tilbragte hver sommer med sin yia-yia, sin greske bestemor. Om få dager kommer Stephen, den travle finansmannen hun skal gifte seg med. Gjensynet med bestemoren og møtet med en mystisk mann får Daphne til å tvile på om det å gifte seg med denne mannen er det riktige valget. I løpet av noen få dager på øya blandes øyas myter, magi og bestemoren sine hemmeligheter til en helt nydelig fortelling om kjærlighet og livet. Boken har også mange beskrivelser av gresk matlaging og folkeliv, som får deg til å lengte til sommeridyll i Hellas. Jeg sier det bare, jeg tror aldri en bok har rørt så nærme hjertet mitt. Historien er utrolig tankevekkende, og får deg til å virkelig tenke over hva som betyr noe i livet.

Det jeg lærte i denne boken kommer jeg til å ta med meg hele livet. Les den, folkens. Bare les den.

Processed with VSCO with f2 preset
 

dubai next up


Photo from Dubai in April this year

HEYYYYYY! God morgen! Er det noen flere som er oppe så tidlig som meg? Jeg går rundt og tripper rundt i leiligheten nå, alt er pakket og klart til avreise til Dubai og jeg gleder meg såååå mye! Jeg reiser med et litt større team denne gangen, og denne gangen er det ikke bare en shoot, men også litt mer. Haha, dere forstår sikkert ingenting når jeg prater så hemmelighetsfullt, men dere får snart vite. Vel, nå skal jeg komme meg avgårde til Gardermoen, og så ser jeg frem til 5 spennende dager i Dubai. Sov på et to-stjerners hotell på Skiathos nå for et par dager siden, med et skittent rom fullt av maur haha, og nå skal jeg på et fem-stjerners hotell med privat strand, eget badeland og mini-taxier som kjører deg rundt på hotellområdet fordi det er så stort. Livet mitt er fullt av kontraster, og det er akkurat slik jeg liker det.

I kjent stil skal jeg selvfølgelig ta en HAUG av bilder til dere! Jeg er usikker på hvor mye jeg rekker å blogge derfra ettersom vi har en del program, men Mac'en er i alle fall med meg, og jeg har forhåndsskrevet noen innlegg som backup også. See ya! Xx

 

det er jeg som er problemet

Uansett hvor tidlig jeg står opp og hvor god tid jeg planlegger om morgenen, ender jeg alltid opp med å få dårlig tid og løpe til t-banen. Arghh! Når skal jeg lære? Jeg misunner de som kan gå ut av døra og rekke avtaler uten å måtte stresse. Der er ikke jeg helt enda, nei. Får virkelig prøve å forbedre meg på det, for det er jo faktisk ikke mange på tid som er problemet, det er meg selv. Haha.

Nå skal jeg i 3 møter, og så skal jeg møte Aurora som er i Oslo i helga. Wieee, det blir koselig!Har kommet på Biola-kjøret igjen! Det er så GODT! Denne er uten sikker så den er kanskje litt sunnere, men jeg synes ikke den smakte i nærheten så godt som de andre... Heh. Neste gang tar jeg den med kokos! Det er min favoritt.Well, gotta go! Ønsker dere en FIN fredag!

jaja

I dag har jeg hatt nok en jobbdag, for å komme a jour med alt av arbeid før helgen setter inn. I morgen har jeg timeplanen full hele dagen med møter i byen og litt diverse, og så bærer det jo avgårde til Dubai natt til lørdag. Dagen i dag har altså gått til jobb, en tur til frisøren og frustrasjon over kvisene mine som plutselig har funnet ut at de har lyst å komme tilbake. Etter å ha stått og pillet på dem i morges fikk jeg panikk og tok t-bane til nærmeste solsenter i håp om at det kanskje ville få sårene til å gro, men når jeg kom dit angret jeg brått fordi jeg har lovet meg selv å ikke ta mer sol. Bestemte meg for å ta 13 minutter likevel. Angret enda mer da jeg så på plakaten utenfor at de fraråder naturlige rødhårede og de med fregner å ta solarium. Faen. Faen faen faen.

Hver gang jeg skal på en shoot stresser jeg meg alltid ihjel dagene i forkant fordi jeg er så sinnsykt redd for at huden skal blusse opp rett før. Aaah, jeg hater det. Jeg hater kviser.

Men så er det jo bare kviser. Liksom.... Ja ja.

Jeg er glad sånn sett, for at det ikke er større problem enn dette jeg sliter med her i livet.Jeg har forresten begynt å bli mer aktiv på Snapchat i det siste. Add med da vel, @kristineul.

videoblogg: skiathos 2016

Hey og god torsdagsmorgen! Nå sitter jeg her på kjøkkenet og spiser frokost mens jeg leser blogger og nyheter. Morgenen er min favoritt-tid på dagen! Jeg står tidlig opp selv om jeg er kjempetrøtt bare fordi det er så deilig å ha morgenkvisten for seg selv.

Vel, jeg har en ny video til dere i dag! Haha, to videoer på en dag, dette lover bra. Nei da, jeg hadde ikke noe annet å gjøre på flyet hjem, så da kom jeg godt i gang med redigeringen. Merker at jeg har mye å forbedre meg på når det kommer til redigering, men øvelse gjør mester, eller hva? :-)

Om dere vil, kan dere jo sjekke ut Skiathos-videoen min fra 2012 også i samme sleng. Haha, wow! Jeg føler mye har forandret seg, men på samme tid ser jeg også veldig lik ut. Har faktisk samme bikinioverdel på noen av klippene om dere ser det.

Enjoy!

Håper dere vet hvor dere skal sette kursen neste ferie, hehe.