hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

svartrussen

Da har russebuksa kommet! Nei da, men det ligner i alle fall veldig på en. Jeg har ikke bestilt enda, men det ligger i alle fall en blå og en rød dress i handlekurven min. Dette er da gårsdagens outfit nummer 1, nummer 2 ser dere jo i forrige innlegg! Gud, for en digg bukse. Jeg har faktisk vært på utkikk etter en slik en lenge! Altså, en inntilsittende en. Alle er jo så store og baggy, men det er ikke helt min stil. Dette er mer som en vanlig svart bukse, med seler på. Cool!

Ellers tok jo vi klassebilde på torsdag, kan vise det til dere når vi får det om dere ønsker? :) På skolen vår er det en gyllen regel at det er kun 3. klassingene som får lov å kle seg ut på klassebildet, så i år var det endelig vår tur. Kanskje noen av dere husker at jeg spurte dere i et innlegg i 1. klasse om dere hadde forslag til hvilket tema vi kunne ha? Haha, lite visste jeg om at denne regelen gjaldt ettersom jeg var ny på skolen, så etter at noen av de daværende 3. klassingene hadde lest bloggen min fikk jeg gjennomgå.... i russetiden. Haha! Slipper den i år! Vi hadde på oss lab-frakker og briller fra kjemien, og her kommer jeg til det jeg egentlig skulle fortelle. Smarte Kristine klarte selvfølgelig å legge favoritt-liplineren sin (som er utsolgt i butikkene) i lommen på denne frakken, og det fant jeg ut i går, når vi hadde fri fra skolen og jeg stod hjemme for å sminke meg. Jeg innså først da hvor avhengig jeg er av den lille saken der! Jeg er en sånn person som ikke får ro i sjela mi når ting ikke er som det skal, så jeg kjørte strake veien til skolen, fikk en lærer til å låse opp klasserommet og lette gjennom SEKSTI lab-frakker før jeg endelig fant den. Desperat, hva da? Følte meg som den selvopptatte rosabloggeren der jeg stod, men altså... lipliner er en viktig greie.Bukse Dr. Denim (Junkyard), sko Nike, genser Bik Bok

Jeg føler meg endelig fin igjen! Mamma laget tidenes hjemmelaget pizza som alltid smaker godt, men som i dag smakte helt fantastisk!

bloody

Heisann! Jeg hadde store planer om å oppdatere dere enda en gang i går før jeg startet på fredagens festligheter, men som vanlig løp tiden fra meg og jeg løp rundt i huset for å finne kostyme. Jeg endte opp med å være vampyr i går! Det ble falskt blod, svarte fargelinser og dramatisk sminke. Vi fikset oss som vanlig hos Guro - før vi dro videre til vors og deretter ut. Det var kjempegøy!! .... men herregud, dagen i dag er mindre gøy. I mine øyne er det få ting som er mindre sjarmerende enn å prate om fyllesyke, men søren altså. Kan vi ikke bare snakke om hvor forferdelig det er? For et år siden kunne jeg dra ut to dager på rad uten å kjenne det på formen omtrent. Jeg spratt gjerne opp av senga klokka 9 og tok meg en løpetur. Haha, det er jo bare helt sykt! Jeg har hørt at det bare blir verre og verre med årene - mulig at det stemmer? Ja ja, jeg sier meg i alle fall fornøyd med halloween 2015!

Synes dere jeg kler svarte øyne, da? Jeg synes det var dødskult, haha! Det var muligens gårsdagens største utfordring... Å faktisk å dem PÅ meg. Og smart som jeg var sparte jeg denne utfordringen helt til slutt - tårene rant jo som bare det. Men jeg fikk det til til slutt :-) Det er Guro som fikset sminken min, forresten!stakkars justin bieber

Hei og god morgen! Da var mitt OD-bidrag ferdig. Jeg har vasket hele huset i dag, så nå skinner gulvet her, haha :-) Digg! Synes Operasjon Dagsverk er et utrolig flott tiltak. Jeg vet det er mange som ønsker å hjelpe til her i verden, men problemet er ofte at man ikke helt vet hvordan... Derfor synes jeg at en slik dag, organisert av skolen, er dødsbra. Det gjør det utrolig enkelt for oss å hjelpe! Det er deilig å vite at jeg er en av alle de ungdommene som har hjulpet til for at de i Chile, Argentina og Peru skal få oppfylt de reproduktive og seksuelle rettighetene sine. Det er bra jobba, folkens!

Ellers... Justin Bieber?! Det er så og si umulig å ikke få med seg hva som skjedde i går, med mindre man isolerer seg totalt fra Instagram, Facebook og nettavisene. Vet dere hva? Jeg synes folk burde prøve å sette seg inn i han sin situasjon. Tenk det enorme presset han har på seg hele tiden. Altså, han har mer tålmodighet enn hva jeg hadde hatt på den scenen. Måten han reagerte på var kanskje ikke helt slik den burde vært, men gjør vi ikke alle feil en gang i blant? Har vi ikke alle en dårlig dag, hvor vi lar humøret gå utover andre, selv om det kanskje ikke var meningen? Ikke fortell meg at du aldri har snappet på noen i familien din, uten grunn, etter en lang og kjip skoledag. Det irriterer meg at kjendiser blir sett på som mennesker som aldri gjør feil. Greia er, ALLE gjør feil. Tenk om hele verden skulle sett deg hver eneste gang du gjorde en ting som kanskje ikke er 100% riktig?

Jeg ser også at folk sammenligner dette med artister som har brekt beinet på scenen, men som fortsatt fortsetter showet. Det er STOR forskjell på å være fysisk sliten og ha vondt, enn å være langvarig sliten og kjenne at det eneste som mangler er en liten dråpe før glasset renner over. Han var jo faktisk syk og i dårlig form i går - likevel møtte han opp. Han orket vel ikke mer - han var sikkert dritsliten kan jeg tenke meg. Vi har alle vært der. Jeg har enkelte ganger vært så lei at jeg bare har sluppet alt av ansvar fra hendene mine, og det har garantert dere også.

Kjenner jeg blir helt sliten av alt maset angående gårsdagen. Folk må roe seg. Og ikke minst; respektere han.

let's talk skin

annonse

La oss snakke om noe av det viktigste når det kommer til utseendet: hud. Jeg har brukt mer enn nødvendig tid på å bekymre meg for huden min opp gjennom årene føler jeg, men slik går det når man har ansiktet proppet fullt av urenheter og man helst ikke vil at folk skal se deg i trynet. Jeg var så ukomfortabel med meg selv. Det var ikke kviser, det var bare titalsvis av små prikker i hele huden som man bare kunne glemme å prøve å skjule med sminke. Etter et legebesøk for cirka et halvt år siden viste det seg at det var en stor solskade jeg hadde pådratt meg - og jeg fikk endelig det som skulle til for å "kurere" det. Nå er jeg nesten helt fin igjen, noe som føles som en BLESSING (seriøst). En god hudrutine har alltid vært viktig for meg - men kanskje enda viktigere nå. Jeg vil nødig tilbake dit jeg var!

Adore er en nettbutikk som selger ekslusive produkter for hår, hud og ansikt - og i samarbeid med dem skal jeg vise dere min nåværende hudpleierutine. Huden min er ganske sensitiv så jeg er alltid redd for å teste ut nye produkter til huden min, men Clinique er et merke jeg har stolt på i mange år så jeg følte meg mye tryggere når jeg påførte disse på huden for første gang. Jeg er helt avhengig av både rens + fuktighetskrem hver dag, i tillegg til en skrubb et par ganger i uka, så her kommer de produktene som står på badet mitt.
Rens her, skrubb her, fuktighetskrem her

Disse produktene anbefaler jeg altså på det varmeste! Tidligere har jeg bare brukt en hudrens fra matbutikken til 60 kr, så det sier seg selv at huden min skriker av lykke nå. Jeg føler meg SÅ ren og pen når jeg legger meg om kvelden! What a feeling. Om dere har noen spørsmål er det bare å spørre i kommentarfeltet forresten, jeg skal svare så godt jeg kan med den kunnskapen jeg har. Vil absolutt tørre å påstå at jeg har lært en del om hud opp gjennom årene :-)

Pssst! Rabattkoden krissy20 gir dere 20% på hele Adore sin nettbutikk :-)

den kjipe bivirkningen

Du må regne med å gå med ørkenlepper i et halvt år. MEN om det er verdt det? Absolutt. Jeg foretrekker heller å ha med meg en Carmex i lomma til enhver tid, i stedet for å ha trynet fullt av kviser. Jeg er utrolig heldig med at huden min ikke er tør lenger da (det var kun de første ukene av kuren), så det er kun leppene som er bivirkning hos meg. Jeg er evig takknemlig! Og ja, jeg har to fine rynker rundt munnen... De irriterer meg utrolig mye!! Haha.

GOD HELG A! Er det flere som har OD-dag i morgen? Det må være en av de beste dagene i løpet av skoleåret spør du meg, hehe. Jeg gleder meg nesten litt til å jobbe i morgen, jeg! Her har jeg store planer om å sette på alarm 07:30 og kjøre full guffe på anlegget mens jeg rydder og vasker huset. I fjor var jeg ferdig etter et par timer bare, så jeg ser egentlig på morgendagen som en fridag. Helt okei deeet, da :-) Og så blir mamma glad, hihi! Det er få ting hun verdsetter mer enn et ryddig og strøkent hus, altså. Er nok henne jeg har det fra, jeg er så ufattelig ryddig av meg at det nesten er plagsomt. Om jeg kommer hjem fra en venn klokka 12 på kvelden og det er skole dagen etter bare MÅ jeg rydde rommet mitt før jeg legger meg. Det er på grensen til manisk, liksom. Haha...

Dette er en outfit for noen dager siden. Genseren er fra Junkyard, direktelink her. Herrefred, så deilig det var med litt sol. Det blir jo bare mer og sjeldent nå, så de få gangene jeg kjenner solstrålene varme ansiktet mitt er virkelig hellige. Venter allerede til at mørketiden snur i desember igjen, jeg! Det er jo faktisk ikke lenge til, haha.

Hva skal dere gjøre på Operasjon Dagsverk, da? Om dere går på videregående, så klart :-)

all that glitter

Annonselenke

Two piece dress from Nelly HERE

Denne kjolen her.... Herregud, den er bare SÅ FIN!!! Annette Haga did it again! Kolleksjonen hennes er virkelig on fleek, og om dere ønsker dere en av godbitene i garderoben selv burde dere kjappe dere før alt blir utsolgt. Jeg ble helt i ekstase når jeg tok denne på meg, for fy søren, for en vakker kjole. Jeg føler meg som en prinsesse med alt det glitteret... ♥ Kan nesten ikke vente med å bruke den. Materialistisk lykke, oh YES!

Likte dere den like mye som meg?

college jacket

Denne jakka er jo bare helt rå! Den er fra et av mine favorittmerker for tiden, Adidas. (Fra Junkyard) Jeg liker den litt sportslige chic-stilen, om man kan beskrive det sånn..?

Hei til dere, forresten! Onsdag, den værste dagen i uka å våkne på. Å vite at jeg må dra meg opp fra senga for å pangstarte dagen med to timer gym... Nei fysj, den følelsen er så håpløs. Men følelsen etter de to timene med gym?! Den er fantastisk! Som dere kanskje har merket har jeg ikke pratet så mye om trening i det siste, rett og slett fordi at det har blitt lagt fullstendig på hylla nå som jeg ikke kan løpe ute lenger. Og jeg har ikke litt dårlig samvittighet engang... Det er det som er så ille, haha. Så de to usle gymtimene i uka jeg får mulighet til å bevege kroppen setter jeg stor pris på! Det er jo så ufattelig deilig å trene. Jeg har planer om å gjenoppta styrketrening på Spenst igjen nå i vinter, men det får vente litt til. Kroppen har ikke vondt av å slappe litt av vel, hehe. Jeg er veldig lett-trent på kondisjonsfronten i alle fall, det er jeg utrolig heldig med. Det skal MYE til for at jeg kommer ut av form, faktisk! Jeg kjente ikke noen stor forskjell etter å ha hatt kyssesyken og treningsopphold i månedsvis i fjor, liksom.

Da var det nesten helg. Åååh, nå er det bare en dag til med skole, og så braker det løs med halloween og langhelg :-))) Jeg skal til byen etterpå for å finne effekter til kostymet mitt, og jeg håper alt går etter planen, haha.

chill uke

For en chill uke! Jeg har ikke noe spesielt jeg må gjøre av skolearbeid etter skolen, og den følelsen... den er rett og slett fantastisk. Så i dag har jeg bare vimset rundt og gjort akkurat det jeg har følt for. Blogget, pratet med samarbeidspartnere, bestilt litt nytt fra Nelly (hehe), ryddet rommet og sett en episode Modern Family. Deilig tirsdag, aaah! Nå skal jeg ut døra og møte russebil-jentene, vi skal nemlig se på bil :-) Jeg har seriøst null peiling på bil haha, så alt jeg har å bidra med er å se om den ser bra ut, praktisk sett liksom. Haha! Heldigvis får vi hjelp av en som kan mye om bil da :-)

Nå skal vi straks møtes, så jeg burde hive meg i bilen og komme meg avgårde. Håper jeg rekker å se en episode til før jeg legger meg i kveld, jeg kjenner jeg er SÅ klar for å ligge paddeflat i senga med det nye sengetrekket mitt med Netflix fremfor meg. Det er så undervurdert å avslutte kvelden slik.. I alle fall for meg, jeg er nemlig ikke så vant til å se på serier. Det var først i slutten av sommer at jeg faktisk begynte å bruke Netflix'en min, haha.

Jeg har mye nytt i garderoben min å vise dere! Her er en liten sneakpeak, jeg viser dere flere bilder av denne looken straks.

Hvis jeg skal se EN serie, hvilken er et must? Jeg har bare sett Gossip Girl, Criminal Minds og Modern Family. Er relativt ny i serieverdenen med andre ord.

et genialt tips mot kviser

Det er ingen tvil om at kviser er dritirriterende. Dere husker den gigantiske kvisa midt på kinnet som jeg maste om i går? Jeg våknet i dag og den var ENDA større. Så jeg brukte halve morgenen på å skvise den så flat som overhode mulig, og det endte i grunn bare med at kvisa ble om til et sår.

.... bare sånn i tilfelle dere lurte, da. Så i dag satt jeg i timen og tenkte "søren, what to do?" - og da sendte jeg snap til min kjære hudpleie-gründer, Vemund, som anbefalte meg å kjøpe Tweezerman Pimpeextractor. Så da bar det avgårde til Vita Exclusive med en gang friminuttet ringte!Hvordan i all verden skal denne fjerne kviser da? Jo, i stedet for å ødelegge huden med negler og Q-tips for skvise kvisene bruker man heller den her. Slik unngår man unødvendige arr, sår og irritasjoner i huden - dere vet jo hvordan man ser ut etter å ha prøvd å ta kvisa med neglene... Når jeg gikk til hudlege for solskaden så brukte hun et slikt verktøy for å få ut talgen i huden faktisk, så denne anbefaler jeg absolutt.

Den mest skånsomme måten å fjerne en kvise på er å stikke en nål i på kvisen og presse ut innholdet med denne. Visste du at når du ikke stikker hull på kvisen er sjansen mye større for arr? Med en nål vil du kun få et ørlite hull i huden, mens når du står og presser uten noe hull vil huden "sprekke" opp og merket, eventuelt arret, blir mye større. Med dette verktøyet får du også ut mye mer av talgen, for som dere sikkert vet så ligger talgen i en slags "pose" dypt ned i huden, så dersom man bare står og presser på overflaten vil mye av innholdet fortsatt ligge igjen nederst.

Som dere ser har den to ulike størrelser, så den kan brukes til både kviser og hudormer.

Nå kan kvisene bare prøve seg! Jeg er forberedt ;-)

snapchat

Halla! Fy søren, så deilig å ikke måtte starte uka med å øve til prøve. Så jeg har jobbet med et innlegg som skal handle om hudpleie-rutine! Det kommer om ikke så lenge. Hud ass, det fortjener et eget innlegg spør du meg. Men ja, ellers har jeg bare chillet. Det vil si... løpe rundt i huset med rt-sanger og plaget livet av broren min. (Han er altså svært lite fan av disse sangene, haha)

Og så har jeg fått en haug av sangforslag av dere, etter at jeg skrev på Snapchat at dere måtte komme med forslag i kommentarfeltet mitt. Så gøøøy! Jeg har lenge tenkt på å begynne å poste litt mer på mystory, hva sier dere til det? Jeg føler meg mye "nærmere" dere når jeg er aktiv der, spesielt når det faktisk er toveiskommunikasjon :-) Det er jo egentlig bare utrolig gøy for min del, og sikkert dere også, så jeg skal prøve å bli litt flinkere til å poste der også. Wohooo!

Snapchat username: kristineul

Nei, nå får jeg komme meg i dusjen og etterhvert finne senga. Er klokka halv elleve allerede?!

the blue jumpsuit

Inneholder adlink

The most beautiful jumpsuit ever, HERE

Kolleksjonen til Annette Haga for Nelly ble lansert i dag!! Og her har dere en av godbitene hun har designet. Herregud, denne falt jeg bare helt PLADASK for... Makan så nydelig! Paljettene gjør den bare helt.... on point. Dere kan sjekke ut resten av kolleksjonen her! Jeg garanterer at du finner noe fint til enten julebord, nyttårsaften eller bare fest :-)

Da var mandagen overstått. Jeg hater å ha prøve på en mandag, helt til prøven faktisk er overstått og man kan dra hjem fra skolen 10x lettere på skuldrene. Hele gårsdagen gikk bort til religionsøving, så det var sykt deilig å bli ferdig i dag. Denne uken her dere, blir jammen meg bra! Vi har OD på fredag, så da skal jeg bare være hjemme og rydde (det vil si: står opp 7, huset er strøkent klokka 10 og jeg har fri resten av dagen), og på mandag har vi studiedag, så det blir altså en 4-dagers lang helg. Selv om jeg må jobbe på mandagen da - det er likevel noe helt annerledes når man slipper å haste ut av døra klokka 8 om morgenen med frokosten i handa. Nei altså, er det noe jeg virkelig verdsetter, så er det rolige morgener. Det eneste negative med denne dagen er at jeg våknet opp med tidenes styggeste og vondeste kvise midt på kinnet som jeg sikkert på deale med resten av uka, så jeg har gått rundt og sutret over den i dag, haha... Men altså, DA er ikke livet spesielt fælt, eller hva? Det er bare det at jeg er blitt skikkelig bortskjemt på fin hud etter at jeg startet på Isotretinoin. Jeg får nesten aldri betente, røde kviser lenger, så når de først kommer irriterer jeg meg grønn. Og jeg får bare ikke til å sminke de bort...?! Jeg ser liksom YouTube-videoer av folk som har det kvisetrynet og får til å sminke alt sammen bort, og her kommer jeg med en rød kvise og selv den får jeg ikke til å dekke med concealeren. Haha, livet ass. Men ja, som dere skjønner har ikke starten på denne uka vært så aller verst. Nå er det jo bare fire dager igjen til halloween!

Hva synes dere om jumpsuiten, da?

hoven sa du?

Tiden har gått så sakte i dag! Flere som merker at klokka er stilt, eller? Det gjør meg egentlig ikke noe, for jeg føler døgnet har altfor få timer og for min del kunne vi gjerne stilt klokka en time bak hver eneste dag. Hehe.

Prøveøvingen ble plutselig mye gøyere når jeg fant ny musikk. Altså, bra musikk på ørene gir meg så latterlig mye motivasjon! Jeg bruker nesten ikke øresnacks-spillelisten min lenger, så om dere vil høre på de samme sangene som meg i høst finner dere min nåværende spilleliste her: autumn. Jeg advarer dere om russespam, haha! I dag har Fergalicious 2016 og Regibus 2016 gått på repeat på headsetet mitt - begge to gir skikkelig boost til prøveøvingen :-) Sistenevnte er det Mathias som har laget, og siden jeg kjenner han synes jeg han fortjener en aldri så liten shoutout. Han er sååå flink!! Han skal lage våres russesang faktisk :)

Nå skal jeg slutte og prate om russesanger og RT for en stund. Med mindre dere ikke har noe imot det da, haha! La oss prate om noe annet; restylane. (LOL) Jeg har vært hoven i leppene i to dager, så det var altså ikke uten grunn at jeg tok behandlingen på fredag. Er nemlig mange av dere som har spurt hvor lenge man er hoven, og for meg går det gjerne 4-5 dager før leppene er normale igjen.

For å få mobil-bildene over til dataen pleier jeg ofte å bare sende dem via mail for å så åpne mailen på dataen og lagre bildene derfra. CAN WE JUST take a moment for meg som nettopp sendte dette bildet til en samarbeidspartner i stedet for meg selv ved en feil? Uten emne, uten noe tekst... Bare dette bildet av mine superhovne lepper. Noen ganger ass, Kristine...

a big throwback

14-15 år gammel Kristine. Jeg forandrer meg drastisk hvert eneste år. Haha, jeg ser nesten ut som en ny person for hvert år som går. Mon tro hvordan jeg ser ut som 20-åring? Jeg gleder meg, haha! En ting som er fellesnevner for meg opp gjennom alle disse årene, er det oransje rapunzel-håret. Kan dere egentlig se dere for meg med kort hår? Nei, uff, det er nok ikke meg. Jeg hadde følt meg helt fortapt om jeg hadde kort hår, selv om det til tider har fristet med en kortere frisyre. Det blir nok ganske lenge til, det skal jeg love dere. Nå har jeg jo nesten like "kort" hår som disse bildene da, som dere vet så måtte jeg jo ty til frisørstolen i sommer. Det var ikke frivillig da vel og merke, men jeg er glad for at de ikke klipte mer.... Jeg holdt på å gråte. Haha.

Jeg har nettopp spist kyllingsuppe med brodern til middag, hvor vi ble sittende og prate om fremtiden. Herregud, så rart dette er. Jeg er RUSS i år. Og da mener jeg... Jeg er snart ferdig på videregående. Hva faen? Broren min er 93'e3r og jeg følte han var russ nå nettopp, men han er ferdig med studiet sitt nå liksom. På disse bildene her gikk jeg fortsatt på ungdomsskolen, og russetiden føltes som en fjern greie. På denne tiden kjente jeg for eksempel ingen av de menneskene som i dag er mine nærmeste venner. Tenk så sykt tilfeldig alt er!! Enn at jeg har dokumentert alt i denne digitale dagboken min. Det er helt utrolig :) Nei, livet altså. Det smiler! Jeg føler helt ærlig at livet bare blir bedre og bedre for hvert år, jeg. Om det fortsetter slik så har jeg jammen mange fine år å se frem til. 

jeg skulle til LA

Jeg var close å dra til LA for i forrige-forrige uke! Det har jeg faktisk helt glemt å fortelle. Jeg fikk melding av modellmammaen min i høstferien om at UGGS Australia var interessert i å ha meg som modell på en shoot de skulle ha 15. oktober. De hadde først en lang liste med modeller de ville booke, og etterhvert laget de en "short-list" som man kaller det, som betyr at de korter ned listen med modeller. Jeg var en av 5 modeller!! Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli booket til noe allerede så tidlig, så bare det at de vurderte meg betyr utrolig mye for meg. Det hadde selvfølgelig vært kult å bli flydd ned til LA for å shoote med dem (med Rachel Zoe som stylist :)) på en helt vanlig ukedag, og da kunne jeg jo blitt et par dager til for å utnytte tiden i LA. Da kunne jeg blant annet møtt modellbyrået mitt som er lokalisert der (Rogue Management), dratt på GoSee's og castings og sist men ikke minst... MØTT PÅL!! Herregud, tenk at det var så close.

Så nå sitter jeg i Førde hvor det pøser ned. Haha, kontraster. Det positive med at jeg ikke dro var at jeg slapp fravær, hadde jeg bare tatt et par dager fri så haddejeg garantert hengt mye etter. Det skjer mye i 3. klasse, altså! I morgen er det duket for min første religionsprøve siden ungdomsskolen, så jeg har satt av dagen til å øve. Da gjør det plutselig ikke så mye at det regner ute! (Er det noe jeg hater så er det å måtte gjøre skolearbeid når sola skinner ute!!) Jeg har skrevet ferdig notatene, så i dag skal det bare pugges, pugges og atter pugges!Jacket from Jofama by Kristine Ullebø, shoes Public Desire, dress Lookbookstore

Dagens outfit er ikke så spennende (joggebukse, håret i dott og tjukkelabber), så her har dere et antrekk for en stund siden. Det er SÅÅÅÅÅ gøy å gå med min egen jakke!! Har lyst å gå med jakken på vranga bare sånn at folk kan se merkelappen "Jofama by Kristine Ullebø", hehe... Nei da, jo da.

glitter and glam

Hei dere! BAHHH, jeg blir helt sliten av denne dataen. Jeg har brukt en time på å overføre bildene mine fra minnekortet til Picasa... Som dere kanskje skjønner er Mac'en min stappfull. Og da mener jeg STAPPfull. Hvert 5. minutt får jeg opp varsel om at "Startdisken er snart full". Jeg laster over alle bildene mine på ekstern harddisk, men jeg vil gjerne ha bilder fra det siste året tilgjengelig på dataen, ettersom jeg gjerne har bruk for gamle bilder inni mellom. Ja ja, nok mas om det. I kveld tenkte jeg å gjøre et forsøk på å rydde disken min for å få litt bedre plass, så slipper jeg at det går så tregt :-)

I dag har jeg jobbet nesten hele dagen. Mailet frem og tilbake, planlagt kommende innlegg, hentet pakke og tatt bilder. Annette Haga har designet en helt smashing kolleksjon for Nelly, og i dag lå to av plaggene hennes i postkassa mi. Da var det stemning i heimen, da! Her snakker vi glitter og glam all over - og kjenner dere meg vet dere at det er såååå meg. HIHI! Må gratulerer flinke Annette for å ha gjort en helt super jobb! Det er så kjekt å se når andre bloggere gjør det bra. Det unner jeg henne!

Her har dere en liten sneakpeak. Kolleksjonen blir lansert på mandag, og jeg skal så klart vise dere noen skikkelige bilder av plaggene på! Nå kan desember bare komme, for frøken Ullebø er klar med glitter-kjolene sine! Paljetter er sååååå fint!! Jeg får virkelig ikke nok av det.I dag ble det Ullebø-pizza til middag! Long time, no see. Hadde nesten glemt hvor godt det var :-) Vi hadde vanlig mexicana-pizza til også, vi er jo tross alt fem sultne personer her i hus. Ullebø-pizzaen finner dere oppskrift på her (her hadde vi ananas på i tillegg), og mamma's mexicana-pizza finner dere oppskrift på her. Begge to er en sikker vinner på en fredag eller lørdag, og Ullebø-pizzaen kan for øvrig nytes hver eneste ukedag ettersom den er såpass sunn og næringsrik. Test ut, da vel. Og gjerne gi tilbakemelding etterpå, det er alltid like gøy!

just ordered

Annonselenker

Svart magetopp HER // Militærfarget magetopp HER // Blonde-bh HER // Svart kjole med stropper bak HER // Grå og mønstrete kjole HER // Two-piece kjole HER // Svart body HER // Sko HER

God lørdagsmorgen! Hva er vel bedre enn å starte helgen med litt nettshopping? Jeg skrev for en stund siden at jeg hadde funnet så mye fint på Nelly, og da fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne vise dere i et innlegg. Så her har dere min handlekurv som nettopp ble bestilt :-) Sååå mye fint, ikke sant? Materialistiske ting gjør meg ikke lykkelig, men en tilnærmet lykke-følelse vil jeg i alle fall påstå at man får av å shoppe, haha. Skoene er bare to die for!!! Jeg har sikkert minst fire par som ligner, men enten er tærne dekket, fargen feil eller mønsteret ikke riktig... Disse her er AKKURAT det jeg har sett etter. Ser for meg at de vil bli nydelige til en jeans og en kåpe nå i høst. Ellers er det en del upcoming festligheter nå fremover, så jeg tenkte at noen nye kjoler ikke kunne skade. Jeg har alltid synes det har vært litt vanskelig å finne kjoler som passer til meg uten særlig pupper å skryte av, ettersom de fleste fine kjoler krever at man har tilnærmet silikon-boobs. Dere med små pupper vet hva jeg prater om! Så min løsning er å finne en kjole som rett og slett dekker brystpartiet, så slipper man å tenke over det i det hele tatt. Den svarte kjolen og two-piece-kjolen er bare helt perfekt :-)

Nå får dere ha en fin lørdag! Jeg skal fyre opp anlegget på badet og sminke meg for dagen, og så starter jeg på to-do-listen min.

Hvilket plagg likte dere best?

cut outFrom IvyRevel

Ååh, HVOR fin er ikke denne kjolen?! En helt enkel, svart kjole i grunn - men de åpne områdene bare piffer den opp så sykt. Likte dere den? ♥

on the go

Velkommen skal du være, helg! Jeg tar meg alltid friheten til å være litt lenger oppe på torsdager, ettersom jeg har fri de to første timene på fredager. Så da ble det Criminal Minds til klokka passerte midnatt med Håkon og kjæresten - og i dag tidlig nøt jeg en lang frokost i pysjen før jeg begynte å sminke meg. Noe så deilig! For en avslappende avslutning på skoleuka :-)

Nå er jeg nettopp hjemme fra skolen (begynte for dette innlegget for to timer siden, men så ble det brått middag og litt bildetaking... haha), og jeg fikk sneket inn et telefonmøte og justering av lepper i fritimen. Hvem sa at man ikke kan kombinere blogg og skole, hæ?! Haha, er det noe jeg kan så er det å presse inn litt jobb i løpet av skoledagen. Ellers er det faktisk fire måneder siden jeg fylte i leppene for første gang - herregud, så fort tiden har gått. Restylane varer i cirka seks måneder, men i stedet for å la alt sammen gå ut, tar jeg heller litt og litt underveis. Nå er jeg ganske hoven da, noe som suuuuger... Kan verken smile eller le. Ikke at jeg har noe grunnlag for å klage da, jeg har jo bestemt dette helt selv, haha.

Nå skal jeg en tur til byen! Jeg har et par ærend, så her er det bare å hive seg rundt. Senere i kveld tar jeg turen til Emma og babyen! Bestisen min er jo 18 i dag, wohooo!! Nå er det ikke lenge til hele jentegjengen er myndig. Vi mangler bare Guro, og det nærmer seg med stormskritt det også :-) Jeg husker hvor sykt stort 18-årsdagen var for meg (i det sekundet klokka tikket 00:00 SKREK jeg), så det er skikkelig gøy å se når vennene mine blir 18 de også. Det er liksom den dagen man går og venter på hele livet. Plutselig står man der, myndig og bare... faen, hva skjedde nå? Ble jeg nettopp myndig?? Haha! Det er jammen meg en fin dag.

3 x 12 about me

3 fakta om meg
- Jeg er en veldig trofast person som er lett å forholde seg til. Man vet hvor man har meg, liksom.
- Jeg har bodd to plasser i hele mitt liv. Begge gangene i Førde, haha. Før bodde vi midt i byen, nå bor vi i et nabolag cirka ti minutter unna selve "sentrum". Vi var en av de første som bygde hus her, men nå er det hundrevis av hus her. Trives kjempegodt!!
- Jeg liker ikke å holde meg i bakgrunnen. Altså, man kan med andre ord si at jeg er glad i bli lagt merke til. Haha!

3 ting jeg liker
- Internhumor med venner. Det er det beste jeg vet, haha.
- Gutter! Hehe. Gutter med brunt hår, blå øyner og en slank (og høy) kropp - æææh, give me.
- Når jeg får til å ta supergode bilder til bloggen. Da blir jeg alltid i sykt godt humør, og dagen kan ikke bli noe annet enn bra. Få ting er så deilig som å gjøre jobben sin bra.

3 ting jeg ikke liker
- De dagene jeg må ta buss til skolen. Fy faen, det er mulig jeg har blitt bortskjemt der på den biten, men jeg kan ikke FORDRA å måtte gå til busstoppet, sitte på en full buss og komme en halvtime senere hjem fra skolen. Jeg ser mest sannsynlig ut som tidenes bitch der jeg sitter i setet mitt og glor ut av vinduet, haha. Sorry til dere som må ha måtte deale med det. Å kjøre bil med musikk på full guffe mens man synger gjør dagen så ufattelig mye bedre!
- REGN! I dag regner det som bare det, og jeg satt og så uttrykksløst ut av vinduet i timen på skolen mens jeg tenkte: "Hvordan i huleste skal jeg ta outfitbilder i dag?"
- Å ha dårlig tid. Noe jeg har sånn cirka HELE tiden. Livet mitt består seriøst av å stresse med alt som må gjøres i løpet av en dag.

3 ønsker
- Bo i New York eller en annen storby for en kortere periode (alt fra et par måneder til et-to år) for å jobbe som modell, og blogge ved siden av.
- Bli Victoria's Secret-modell. HVEM har vel ikke lyst til det!! En av modellene til agenten min ble faktisk modell for dem - så det føles liksom ikke så langt unna. Men altså, jeg er fullt klar over at det fortsatt er en fjern drøm, bare for å komme enkelte i forkjøpet.
- Være selvstendig næringsdrivende resten av livet. Jeg har klart meg i 18 år, så vi er jo et lite stykke på vei...

3 ting jeg burde
- Jobbe med særemne...
- Drikke mindre Pepsi Max. Fy faen, jeg mener det. Har nesten drukket 1,5 l siden jeg kom hjem fra skolen. Seeking HELP.
- Bestille flybilletter til Oslo.

3 ting jeg kan
- Spre glede. Håper jeg, da! Jeg møter som oftest folk med et stort smil.
- Være produktiv. Jeg sløser sjelden bort tid, og får ting gjort.
- Overanalysere. Jeg er dødsflink til det, ass... Henger meg lett opp i detaljer - som andre folk gjerne aldri ville ha tenkt på.3 ting jeg ikke kan
- Sette på oppvaskmaskinen. Flaut.. Jeg kan alle slike praktiske ting, men oppvaskmaskinen har jeg rett og slett aldri giddet å sette meg inn i.
- Komme i god tid. Jeg kommer alltid presis eller forsinket, som oftest sistenevnte. Heldigvis er det ikke snakk om store forsinkelser da, men 10-15 min må man gjerne regne med. Det er noe jeg vil endre på!
- Ta initiativ når det kommer til gutter. Hell no, det SKJER bare ikke, haha. Nå prater jeg ikke bare om å ta kontakt på melding for eksempel, men hvis jeg er på fest går jeg aldri bort til en gutt først. Da må jeg isåfall være jævlig sikker på at det er sterk(!!!) interesse fra den andre parten. Haha, jeg er HÅPLØS, jeg vet. Tror det ligger i familien... Eller, broren min er i alle fall helt lik. Tror jeg har en helt enorm frykt for å bli avvist, haha.

3 ting jeg ønsker meg
- Russetid... NÅ!!!
- En iMac! Ååååh, jeg synes de er så fine. Men det vil jeg egentlig ikke ha før jeg flytter ut. Min kjære Macbook Pro duger og vel så det for meg nå!
- En kjæreste. Som ikke er fra Førde, haha.

3 ting jeg blir rolig av
- Når jeg ikke har skolearbeid hengende over meg.
- Å være alene og få tid til meg selv og mine interesser.
- Musikk. Det trenger nødvendigvis ikke være rolig musikk - partymusikk kan gi meg ro det også!3 ting jeg blir stresset av
- Før ble jeg veldig stresset av sterkt lys. Jepp, utrolig nok, lol. Det hadde nok noe med å gjøre at jeg slet med veldig dårlig hud og i sterkt lys kom ALLE urenheter frem. Gud, jeg følte meg helt fæl, dere aner ikke.
- Å ikke få tid til å blogge.
- Å ikke føle meg forberedt nok til en prøve.

3 ting jeg gjorde i helgen som var (her måtte jeg faktisk gå tilbake i bloggarkivet mitt for å se hva jeg gjorde)
- På fredag var jeg hos Emma og vi hadde heftig planlegging av RT og hørte på russesanger hele kvelden.
- På lørdag jobbet jeg med bloggen
- På søndag var jeg i barnedåp.

3 ting jeg gjorde i forrige uke
- Fant ut at jeg skulle på Tryvann
- Løp 1 mil
- Skrev et blogginnlegg klokka 1 på natta før en skoledag

current favorite songs

easy love (radio edit) - sigala <3 i love this life - kim cessation <3 step brothers 2016 - adrian emile <3 treasured soul - michael calfan <3 keep moving (radio edit) - sultan <3 begin for thread - banks <3 before the worst - the script <3 let the rain fall - amanda fondell <3 all the way - marcus santoro <3 the league 2014 - adrian emile

Her har dere musikken jeg hører på for tiden! Litt av det, i alle fall. Som dere sikkert skjønner er det litt av hvert... Jeg er i et sjukt RT-modus for tiden, så både jeg og jentene sitter og digger til russesanger store deler av skoledagen, haha. Gleder meg sååååå mye, herregud!! Jeg tar meg selv i å si at jeg vil at tiden skal gå fort, men på samme tid ikke, for dette året vil jeg bare nyte maks før vi er ferdig på skole for godt. Uuugh, jeg blir lei meg av tanken jeg. Vel, nå sporer jeg av her, som vanlig. Lov meg at dere hører på disse sangene, da! De går på repeat dagen lang her, helt fra når jeg skal sminke meg om morgenen til jeg dusjer om kvelden. Jeg er så sinnsykt avhengig av musikk, og jeg tviler på at jeg er den eneste...

En del av dere spurte om størrelse i bomber-jakken min fra Elly Pistol forresten, og jeg har XS. De er helt normale i størrelsen, men jeg skulle ønske jeg tok S eller M,for jeg digger når de er store.

jeg hatet kroppen min

Hvor ærlig og ekte skal man være på en blogg? Et spørsmål som ofte surrer rundt i hodet mitt. For det er en hårfin balanse mellom det å være ærlig, og det å skåne seg selv og blogglesere for ting som ikke nødvendigvis trenger å bli snakket om. Hva ser dere etter i en blogger? En person som er ærlig, eller en som pynter litt på sannheten for å være et bedre forbilde? Jeg synes ikke restylane er en bra ting å fronte, for eksempel. Det er et valg jeg ikke føler meg sykt kul for å ha tatt, og jeg skulle ønske at jeg kunne se meg selv i ansiktet og si at jeg er helt naturlig. Men hvor teit hadde det vel ikke vært om jeg plutselig fikk dobbelt så store lepper, og jeg sneik meg unna ved å si at "jeg bare sminker dem sånn"? Jeg respekterer at enkelte kanskje gjør slike valg, men for meg blir det feil. Dette er en blogg om meg og min hverdag, jeg vil ikke at dere skal tro at jeg ser sånn og sånn ut uten å ha gjort noe for det.

I fjor fikk jeg et spørsmål om hvorfor jeg hadde fått så mange følgere på Instagram som jeg har. Jeg ga et ærlig svar, og fortalte at ja - jeg har spilt på kropp. Det er jo åpenbart. Alle kan jo se det om de blar gjennom bloggen eller feeden min på Instagram de siste årene. I fjor da jeg svarte på dette spørsmålet møtte jeg en hel del kritikk i ukesvis, og det gikk faktisk så langt at enkelte kom med drapstrusler. Det virker som om enkelte ikke tåler å høre sannheten. Med en gang jeg reflekterer rundt min egen "suksess" og faktisk kommer med en ærlig uttalelse, da er jeg et dårlig forbilde. De tilbakemeldingene gjorde mer vondt enn noen andre kommentarer jeg hadde fått i løpet av hele min bloggkarriere, og jeg følte meg forferdelig, alene og misforstått. For hva da? At jeg svarte helt ærlig, rett fra hjertet, på et spørsmål? Jeg sa at "det finnes ikke noe konkret svar på hvorfor jeg har fått så mange følgere som jeg har, for det er mange faktorer som spiller inn, men jeg tror kroppen min har bidratt til å komme dit jeg er i dag. Jeg mener, ansiktet mitt er for eksempel ikke verdt 700 000 følgere". På samme måte som matbloggerne spiller på estetisk, delikate matretter, og andre spiller på et smellvakkert ansikt, har jeg spilt på kropp. Jeg hatet kroppen min før. Jeg kledde meg i umbrobukse hele niende klasse fordi jeg følte jeg ikke kledde noe. Plutselig fikk bloggen min et boost, og på et blunk var det tusenvis av klikk på bloggen min hver eneste dag. Jeg fikk kompliment for kroppen min. HVA? Det var en rar situasjon, som jeg aldri hadde sett for meg å være i. Så klart hadde ikke kroppen min, isolert sett, gitt meg flere hundre tusen følgere. Det er en blanding av fargerike og sprudlenede bilder i god kvalitet, hyppige oppdateringer og kreativitet. Jeg har lagt mye tid i bildene mine. Og bloggen min? Den er så mye mer enn bare kropp. Jeg kommer til å se tilbake på www.krisssy.blogg.no når jeg er voksen, og minnene kommer til å strømme på. Innleggene mine er skrevet med sjel.... Og jeg håper for all del at jeg vil bli husket for noe annet enn bare som "den tynne jenta med langt hår".For 4 år siden.

Jeg elsker å være ærlig med dere, for jeg ser på dere som venninnene mine. Det har jeg jo alltid sagt, vet dere! Aller helst skulle jeg delt ALT med dere, men enkelte ting egner seg jo så klart ikke på en såpass stor plattform som når ut til så mange. Desverre, haha. Det kan være alt fra en familiekrangel som gjør at humøret er på bånn en dag, eller at crushet nettopp likte bildet mitt på Instagram. Hadde dette vært en dagbok som lå under puta mi i senga hadde jeg sikkert skrevet "i dag er jeg dødglad, for crushet mitt likte nettopp bildet!!", men det passer seg liksom ikke helt her på bloggen. Damn, jeg vil så gjerne fortelle dere liksom... i detaljer!! Haha! Alt jeg vil er å være ærlig med dere, og det er jeg på de områdene jeg kan. For fy søren, dere er en bra gjeng. Jeg er evig takknemlig og evig ydmyk for å ha så fine lesere. 

beige

Inneholder adlink

Shorts Bik Bok, sunglasses from Nelly HERE (adlink), fake fur Blueco, purse H&M

Her kommer bursdagsoutfiten fra helgen, som jeg lovet dere å vise! Det skal ikke mye til for at jeg finner en unnskyldning til å ta frem hælene og et litt mer pyntet antrekk, hihi. Hva synes dere om antrekket?

sparkling top

Love my new top! It's from IvyRevel.

Hvor fin er ikke denne toppen?! Jeg elskeeeer stoffet, det er både fint og behagelig. Ser for meg at denne blir bra til fest og litt finere anledninger, med tanke på at den glitrer. Hei til dere, forresten! Hvordan er tirsdagen deres? Jeg kom hjem litt tidligere ettersom jeg har fri de to siste (det må jo virke som om at jeg har fritimer hele tiden for dere, haha), så det var deilig. Jeg tenkte å dusje nå, for jeg har seriøst gått rundt og stinket selvbruning i hele dag. Jeg fant nemlig ut at jeg ville bli litt brunere i går kveld, for jeg innså plutselig hvor mye jeg savner brune legger. Åååh, det er jo så fint! Men det er ork å ta selvbruning hele tiden, og solarium er jo uaktuelt. Så ja, da ender jeg liksom opp med hvite legger. Men i går var altså dagen. Jeg marinerte meg i selvbruning og våknet til brun seng, og selv etter en dusj i dag tidlig kunne jeg fortsatt kjenne lukten. Haha! Det er digg å være et par hakk brunere da, så jeg må egentlig si at det er verdt det :-)

Nå skal jeg gjøre ferdig en lekse jeg har, og så drar jeg til byen med Guro for å kikke på halloween-kostyme. I år har jeg lyst å være noe... STYGT. Haha! Et gresskar eller noe. Men jeg vet ikke, jeg er lite kreativ desverre. Vi får se hva jeg ender opp med. Har dere planlagt kostyme enda?

fall in love with monday

God kveld til dere :-) Hva gjør dere i dag? Vi hadde fagdag i norsk, så jeg var hjemme tidligere enn normalt - noe jeg ser på som hverdagslig luksus. Jeg synes dagen går så fort når man kommer hjem fra skolen, så et par timer ekstra med fri gjør det mye, mye bedre! Etter middagen fikk jeg unnagjort noen smålekser i en fei, og jeg sitter med en følelse at jeg burde gjøre noe, og det har jeg for så vidt følt i hele dag.. På mandag pleier jeg vanligvis å sitte med hendene fulle av både lekser og mail, men i dag ble jeg ferdig med alt i en vei, jo. Deilig det, da!

Et steg nærmere lykke?

Ellers er jeg i godt humør i dag, noe jeg stort sett alltid er på mandager. Jeg tenkte å komme med et aldri så lite tips til dere, faktisk! Mitt beste og enkleste råd for en lykkeligere hverdag: lær deg å elske mandag! Jeg føler det er så mange som er sånn "aaah, mandag, alt suger, jeg er drittrøtt, vil ha helg, hater ny uke" (blant annet meg selv, for et par år siden), og man ødelegger rett og slett bare for seg selv med å ha en sånn destruktiv tankegang. Si til deg selv når du våkner hver eneste mandag at ny uke betyr nye muligheter, så skal du se at du blir en like stor mandags-elsker som meg til slutt, uten å faktisk måtte fake det. Believe me, jeg trodde også at bloggere løy før når de sa at de likte mandag, for jeg kunne ikke forstå hvordan i huleste man kunne finne glede i starten på en ny og blytung uke. "Hva faen er det her for noe pisspreik" tenkte jeg gjerne i det jeg scrollet gjennom de irriterende "jeg elsker mandag!"-innleggene. Jeg synes helt ærlig det var mer irriterende enn inspirerende - og det minner meg på at jeg håper dere ikke ser på mine innlegg på den måten, haha.... Men vet dere hva? Jeg innså at hey, det er mulig å elske mandag. Mandag er faktisk den dagen man er mest opplagt (som oftest) med tanke på at man har hatt to dager fri, så ikke ødelegg det ved å fortelle deg selv at du er trøtt og at du hater alt og alle. Tehe! Been there, done that.

Nå skal ikke jeg skryte på meg at jeg er frøken perfekt da, for jeg skal faktisk ærlig innrømme at jeg ikke er særlig fan av tirsdager. Haha! Det er liksom sånn... Du har gått på skole i to dager, men du har likevel TRE igjen. Det er litt av en håpløs følelse, det. Men jeg har klart å gå fra hat til elsk på mandager, så da må jeg jo klare å gjøre det samme med tirsdager?

Gurimalla, jeg prater dere jo hull i hodet.Hvilket kamera bruker jeg? Tror det er et av de mest stilte spørsmålene på bloggen i det siste. Jeg bruker Canon 6D, som er et helt fantastisk, nydelig og elskbart kamera. Åå, jeg elsker det nesten mer enn alt. Lille babyen min. Det er MYE bedre enn 500D (mitt tidligere kamera som jeg brukte i seks år), fy søren. Og forresten! Jeg bruker 50mm f/1.4-objektivet i tillegg.

bilder fra dåpen

I går fikk jeg bruke den vakre bunaden min for 2. gang i år! Åååh, gjett om jeg smilte bredt da. Jeg er så glad i bunaden min at jeg virkelig ikke får sagt det nok. Haha! Jeg husker jeg var så usikker på hvilken farge jeg skulle ha, og selv om det føles som om det ikke er så lenge siden, så er det faktisk hele fire år siden nå. Jeg endte opp med sunnfjordsbunad i rød, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Dere ser broderiet på brystet, forresten? De to stripene skal egentlig være i blå og litt tynnere, men jeg var fast bestemt på å ha det broderiet jeg har nå. Bunadsdamen var så ufattelig oppgitt over meg, for hun ville jo naturligvis sy den originale og tradisjonelle. (Selv om brodieriet mitt også tilhører den ekte bunaden, da!) Haha, stabeist much? JA. Når hun så sluttresultatet forandret hun mening og synes ikke det var så ille likevel. Jeg synes alle fargene og broderiene er dødsfine da, men denne er bare så... meg!

Dåpen! I går var det altså barnedåp til den lille prinsessa til Emma, og det var en kjempekoselig dag! Vi rakk akkurat å knipse et par bilder før vi gikk inn i kirken :-) Etter kirka dro vi til et lokale hvor vi spiste kaker, hørte på taler og så på gaveåpningen. Jeg, Guro og Synnøve kjøpte et spisesett og den nydeligste prinsessekjolen noensinne. Babyklær er så fine, herregud ♥

Jeg laget den sunne gulrotkaken til Linda Stuhaug forresten, ettersom jeg har hørt så ufattelig mye bra om den. Og herregud.... N-A-M!!! Seriøst, man skulle virkelig aldri trodd at denne var sunn. Mmm! Dere må teste ut, folkens!

hadde jeg vært finere?

Da var både bursdagsfeiring og dåp over for denne gang, og jeg har hatt en helt super søndag med de beste menneskene jeg vet om. Jeg har all grunn til å smile om dagen! Jeg skal sette meg ned og redigere bilder i morgen, akkurat nå gleder jeg meg bare til å få av bunaden, dusje og spise kveldsmat. Jeg var smart og gjorde unna en oppgave i engelsk med en gang jeg stod opp i dag, slik at jeg slapp å gjøre det når jeg kom hjem. Åååh, bare digger meg selv noen ganger. Klapp på skuldra, Kriss.

Ellers.... Noe som irriterer meg grenseløst om dagen. Du hadde sett bedre ut om du hadde lagt på deg 10 kg. Baaaah. Må vi alltid pirke på hverandre? Vi ser ut som vi gjør. Enkelte ting kan vi forandre, enkelte ting ikke. Jeg skjønner ikke hvorfor for eksempel hvor mye fett man har på kroppen skal avgjøre hvorvidt man ser bra ut eller ikke. Finnes det en fasit for det nå, plutselig? Vi er 7 milliarder mennesker på jorda - lykke til om du lever i troa om at alle alle skal ha nøyaktig lik fettprosent. Jeg fikk en kommentar om at jeg "hadde sett tusen ganger finere ut om jeg hadde lagt på meg", og selv om kommentaren ikke var skrevet på en nedlatende måte, synes jeg likevel at folk burde tenke mer over hva de sier, og hvordan det får vedkommende til å føle seg. Jeg hadde aldri funnet på å sagt til noen at de hadde sett bedre ut om de hadde gått ned 10 kg? Altså, hvem sier noe sånt? Jeg blir så oppgitt. Kan vi ikke heller rose hverandre? Få hverandre til å føle oss bedre?

Tenk deg om en gang før du slenger med leppa, mener nå jeg. Hadde du sagt det samme til venninna di?

Åååh, det skal bli godt å legge seg i dag kjenner jeg! Håper dere har hatt en fin helg :-)

sunday morning

God morgen! Hvordan har dere det i dag?

Jeg spratt opp av sengen i morres, haha! Er tydeligvis veldig lett på foten i dag. Noe av det koseligste med høsten er å lage seg en god frokost - og en klassiker for meg er nystekte rundstykker med en kopp te til. Når mamma lager hjemmelaget rundstykker pleier vi å fryse dem, og så tiner vi dem bare i stekeovnen - på den måten får du følelsen av at du spiser rykende, nybakte rundstykker hver dag. Mmm! Apropos mamma, så er det bursdagen hennes i dag!!! Åååh, GRATULERER MAMMA. Du er den beste i hele verden, og det må du aldri glemme. Jeg tenker faktisk ofte på hvor ufattelig heldig jeg er så har en så omsorgsfull mamma, hun vil virkelig bare det beste for ungene sine. Jeg setter helt utrolig stor pris på alt hun gjør for meg og familien min. Er såååå glad i deg, mamsen! Vi har nettopp hatt gaveåpning i stua, og nå smiler hun fra øre til øre etter å ha åpnet den splitter nye Kähler-vasen i sølv. I den største størrelsen, så klart. Hun samler nemlig på den serien, så jeg tenkte det var den perfekte gaven :-)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 

Nå skal jeg lage glasur til gulrotkaken, og så er det på med bunaden! I dag er det dåp til datteren til bestevenninnen min, tenk det ♥

celebrating

I dag feirer vi verdens fineste, kuleste, sprekeste og beste mamma som fyller 44 år i morgen! Jeg løp rundt i byen i dag for å finne både dåpsgave, bursdagsgave og kakeingredienser, og når jeg kom hjem var jeg helt sliten i armene etter å ha bært på så mange poser. Er veldig fornøyd med det jeg fikk med meg hjem da! Nå har vi nettopp spist en deilig middag hele familien, og jeg tenkte å bare titte innom bloggen før jeg joiner gjengen i stua. I dag har jeg prøvd meg på en sunn gulrotkake, forresten. Bunnen kom nettopp ut av ovnen og den lukter helt HIMMELSK!!! Herregud, den kan virkelig ikke bli noe annet enn bra. Gleder meg til å smake, halleluja.

Ellers har jeg pyntet meg til anledningen. Ingenting er bedre enn bursdager - en god unnskyldning til å stæsje seg opp! Jeg viser dere outfit senere :-)

Blomster til mamsen ♥Jeg skrev forresten feil i innlegget i går. Det er ikke landstreffet i Bergen jeg skal på, det er selvfølgelig Stavanger!! Det er jo det beste landstreffet i følge de fleste, så jeg har så klart sikret meg billetter til det. Ser at det er en del som sier at Tryvann ikke er bra, og tja... det gjør ikke at jeg får noe mindre lyst å dra. Kanskje det ikke er like "stort" som LS, men jeg tenker at det handler om hvem man er med og hvor mye moro man lager selv. Så Tryvann vurderes fortsatt sterkt. Det hadde liksom vært gøy å dra til Oslo og få festet litt der i RT i samme sleng, hehe... Om jeg har noen lesere som er på buss og vil ha meg og jentene mine med på rulling så må dere ta kontakt forresten. HAHA :) Jeg har rulleplass i én buss så langt!

fringe

Inneholder adlinks

En outfit fra tidligere i høst. Skjørt fra Jofama, sko fra Nelly, kåpe fra Nelly (utsolgt, men dere finner mange andre fine kåper HER)

God morgen! I går viste Emma meg en sang i timen mens vi satt og jobbet med en innlevering, og jeg har hørt på den KONSTANT siden det. Haha! Det er en russesang faktisk - og jeg tror det må være en av de beste jeg har hørt så langt. Juicy Wiggle 2016! Jeg vet at mange av dere har samme musikksmak som meg, så jeg vet at dere kommer til å digge den. Herregud, for en good feeling sang!

Nå sitter jeg her digger høy musikk (sorry mams og paps) mens jeg spiser frokost og nettshopper. Nelly har fått så mye fint! Om ikke så lenge skal jeg møte Guro og Synnøve i byen, vi skal nemlig kjøpe gave ettersom det er dåp i morgen. Gleder meg en hel haug!

rt og tryvann

Jeg gleder meg då GRUSOMT MYE til russetiden. Jeg er der at jeg allerede nå gruer meg til den er over. Haha. Jeg merker at vi nærmer oss, sakte men sikkert. Kickoff er om under en måned, jeg hører på russesanger hver dag (haha), vi har russebil-møter og jeg bestilte nettopp russeklærne hjem til meg. WOHO! Jeg bestilte mine fra Russedress, og hva endte jeg opp med lurer sikkert noen på? Vel. En blå dress, og en rød. Jeg klarte ikke å bestemme meg, så jeg gikk like greit for begge to, og så tar jeg det heller derfra. Haha. Om jeg ikke tar feil så er det slik at man "i teorien" skal ha blå dersom man har samfunnsfag-linjen, og rød dersom man har realfagslinjen? Her i Førde er det litt annerledes, for her har alle på studiespesialisering rød, de som går salg og service har blå og de yrkesfaglige har svart. Jeg burde derfor egentlig ta rød, men jeg synes blå russedress er såååå fint. Så vi får se hva jeg ender opp med. Gleder meg til den kommer i posten! Jeg og jentene har kjøpt broderi-bokstaver, og selv om jeg har hørt at det er et herk å sy på, gleder jeg meg likevel, jeg. Det blir koselig å gjøre det sammen med russe-musikk på anlegget mens vi syr på bokstavene og stryker på strykemerkene. Aaah! Små (store) gleder.

Hvor skal jeg i russetiden? Jeg har billetter til landstreffet i Stavanger (skrev feil først, jeg skal ikke til Bergen haha!) i boks, men jeg er så heldig og har kommet i samarbeid med de som arrangerer Tryvann, og jeg er SYKT gira på å dra dit også! Jeg pratet med en av de som jobber med Tryvann og han sa at alle landstreffene er bra - men at Tryvann, det er noe for seg selv. Det må bare oppleves, liksom. Jeg regner med at mange av dere skal dit? Isåfall har jeg en kode, kristineullebø, som gir dere 200 kr i rabatt Tryvann (alle dagers billett) og Landstreff Lillehammer, samtidig som den gir 100 kr rabatt på Tryvann Helgepass. Dere bestiller via billettportalen :-)

Haha, jeg fant ikke et relevant bilde til dette innlegget, kan ikke akkurat fiske opp et bilde av meg selv i russedress. Men den tid dere, den kommer! Gjør dere klar til RT-spam  når vi bikker til 2016. Jeg gleder meg til å blogge for dere i RT, haha!! Tror det kommer til å bli veldig gøy for dere også :-) Her er forresten en liten sneak-peak av et antrekk jeg poster for dere i morgen!

Så, fortell meg hvor dere skal i russetiden 2016, eller hvor dere eventuelt har vært om dere er eldre enn meg. Jeg vil gjerne høre!

oljebarna-episoden er ute

I DAG er jeg glad!! Jeg hadde nemlig gruet meg en del til IT-prøven, ettersom vi har begynt på animasjon i VG3 og jeg følte ikke jeg hadde heeeelt dreisen... Det viste seg at jeg fikk til alle oppgavene! Med glans, i følge meg selv, haha. IT-prøvene er så sykt chill, vi kan sitte og høre på musikk liksom - så i dag digget jeg til partymusikk mens jeg animerte en heisekran. Smooth.

Ellers kom Oljebarna-episoden ut i dag! I vår føltes det som det var evigheter når de som filmet sa at "den kommer i høst", men shit, nå er vi her!! :) Tiden bare flyr! Jeg er veldig fornøyd med resultatet, bortsett fra at jeg ser helt forjævlig ut da, haha. Her ser dere forresten når huden min var på det værste. Det var lite gøy... Mange av dere skjønner kanskje hvorfor jeg fikk lov å starte på Isotretinoin nå. Hadde massevis av prikker i ansiktet, og huden var skikkelig oljete. Men for å være ærlig er det bare deilig å se tilbake på det og vite at den tid er forbi. Men men! Det er jo innholdet her som teller, og ikke huden min, lol. Kanskje det er en liten trøst for dere der ute som sliter med dårlig hud - det ER lys i tunellen! Kvisene vil ikke vare evig, det lover jeg.

Gjerne si hva dere synes! Wiiii!

"jeg har nok skadet mange"

Nå er det ny sesongstart for Oljebarna, en serie på VGTV. Noen av dere så kanskje det lille klippet jeg la ut på mystory? Første episode kom i går, og de neste kommer på løpende bånd ukene fremover - så hold øynene oppe for meg, hehe! Dukker nok snart opp skal dere se. Jeg er veldig spent selv, for det intervjuet vi gjorde da jeg var i Oslo i vår (i forbindelse med jakke-eventet mitt) var skikkelig deep. Jeg har blitt en smule trøtt på intervju opp gjennom årene, ikke misforstå meg, men ja - å bli stilt de samme spørsmålene om og om igjen er bare litt kjedelig i lengden. Denne gangen var det annerledes. Jeg satt på en stol i lokalet til Rakett TV, med lys rett på meg og to personer som intervjuet meg om ikke bare bloggens overflate, men også innsiden. Hvordan føler jeg det? Tenker jeg over makten min? Er jeg klar over hvordan bloggen min påvirker jenter der ute?

Vi holdt på i noe som føltes flere timer, og jeg var helt utslitt av all drøftingen til slutt. Haha. (Nå er det korte episoder da, så det blir desverre ikke så mye dere får se, men jeg håper de får med det mest interessante i alle fall) Intervjuet fikk meg til å tenke, om mulig, enda mer på meg og min rolle. Enkelte spørsmål gjorde meg rett og slett litt paff. Jeg vet at jeg påvirker - men vet jeg hvordan det faktisk i realiteten er for jenter som sitter hjemme og blar seg gjennom bloggen min?

Jeg mener jeg er et bra forbilde på flere måter. Vel, jeg prøver i alle fall... Jeg bryr meg om skolen - det har jeg gjort helt siden ungdomsskolen. Det er liksom blitt fast prosedyre for meg å komme hjem etter skolen og fortelle dere om skoledagen min og hvilke prøver jeg holder på å forberede meg på. Har dere merket det? Det slo meg plutselig. De fleste bloggere unngår gjerne det, for det kan bli sett på som... kjedelig? Selv om jeg gjerne står for fornuftige interesser er jeg likevel klar over at bloggen min sikkert har skadet mange. Det vet jeg, og det er ubehagelig å tenke på det. Jeg vil helst ikke tenke på det - men det igjen blir jo feil også.

Vi snakket helt tilfeldig om trening i matfri i dag, og Guro fortalte meg at hun hadde hørt noen småjenter i garderoben på Spenst som hadde sagt noe lignende dette: "Kristine Ullebø er jo tynn, og hun løper bare. Det har hun skrevet på bloggen". Auch. Jeg skulle gjerne vært den som overhørte dem i garderoben, så jeg kunne gått bort til dem og fortalt dem at du er fin AKKURAT slik du er, og at du ikke trenger å gjøre noe som helst med kroppen din. Når jeg sier at jeg elsker å løpe og at jeg løper på fjellet flere ganger i uka er ikke det for å fronte slanking - for min del er det utelukkende for å holde meg i form. Men jeg forstår jo at folk gjerne drar andre konklusjoner. Og det er akkurat den delen som er problemet. På bloggen min ser man kun overflaten. Dere ser at jeg er tynn, og at jeg løper. Det er klart en 12-åring man mistolke det. Hadde disse 12-åringene hengt med meg hver dag, så hadde de sett at hey, hun går faktisk ikke på noe diett. Hun spiser helt normalt. Og løpingen? Den har aldri gjort meg tynnere. Den har bare gjort meg ti tusen ganger mer glad, sprek, opplagt og konsentrert.Dette innlegget var overhode ikke ment å bli så langt. Jeg har bare tenkt veldig mye. Som vanlig. Spesielt etter det i matfri i dag. Mer at mitt tankesvirr får dere når Oljebarna-episoden er ute :-)

the best trip of my life

Annonse

I fjor startet jeg sommerferien på sykehuset. Jeg hadde fått kyssesyken en av de siste dagene før skoleslutt, og til slutt ble halsen min så hoven at jeg ikke fikk i meg noe som helst av mat og drikke, så vi la inn årene og skrev meg inn på sykehuset hvor jeg var så heldig å dele rom med 3 andre gamle damer :-))) Den kyssesyken, fy faen, den tok nesten knekken på meg føltes det som. Haha, jeg mener det og! Jeg husker legen kom på besøk på rommet mitt og jeg bare: "Jeg skal til Florida om NI dager, er det mulighet for at jeg blir frisk til det?". Kyssesyken skal man virkelig ikke tulle med, og det kan ha store ettervirkninger, så helt ærlig hadde jeg bestemt meg for å ikke dra. Jeg følte jeg risikerte å bli sengeliggende i månedsvis om jeg ikke hørte på kroppen min... Men jeg ble skrevet ut av sykehuset, og jeg fikk i meg masse næring. Dagen før avreisedato var jeg hos legen for å sjekke leververdiene mine, og legen så ikke noe grunn til at jeg ikke kunne dra - så da satt jeg meg på flyet til Oslo og møtte gjengen jeg skulle reise med, deretter satte vi snuten mot Florida sammen med EF. Jeg hadde den beste måneden i mitt liv!!!

Vi sjekket inn på et hotell i Cocoa Beach, som lå PÅ stranden. Med andre ord: Vi solte oss både før og etter skolen. Herregud, så sinnsykt deilig vi hadde det når jeg ser tilbake på det. Vi tilbringte en hel måned i solskinnsstaten, hvor de fire ukene bestod av nye venner, latter, shopping, soling, Disney World, Universal Studios, bonfire night, amerikansk fotball-kamp, bowling, Walmart-shopping, utflukt til Tampa og MYE mer. Herregud, det var garantert en av de beste ukene i mitt liv!!

Jeg kjente ingen av de jeg reiste sammen med fra før av (utenom et par som jeg pratet med på Facebook i forkant av turen), og det tror jeg er noe av det som gjorde turen så sykt bra. Man har godt av å bli presset ut av komfortsonen og møte helt nye mennesker - ALLE har godt av det. En av mine nærmeste bestevenner den dag i dag er Veronika, og hadde det ikke vært for Florida hadde vi aldri blitt kjent. Det som er så sykt morro er at jeg og Vero planla å bo på rom sammen før vi dro, uten at vi kjente hverandre noe særlig (vi hadde jo ikke møttes), men det viste seg at vi matchet fullstendig.

Vil du reise på språkreise med EF?

... da har jeg har en gladnyhet til dere! Om dere bestiller språkreise med EF innen 30. oktober kan du få opp til 3000 kr i rabatt. Trykk HER for å lese mer. Jeg vet det er mange som vurderer språkreise, og jeg må bare si; KJØR på. Det er virkelig et minne for livet, fy søren. Og jeg vil absolutt anbefale destinasjonen Florida! Hotellet er skikkelig trivelig, det ligger rett ved stranden, utfluktene er dødsmorro, måltidene var kjempegode og ja... Det var bare helt fantastiiiisk!! Jeg får nesten tårer i øynene av å tenke på det. Jeg er så utrolig glad for at jeg har fått oppleve en språkreise, for denne turen kommer til å ligge i hjertet mitt resten av livet.

Her kan dere lese alle innleggene mine fra Florida.

de fineste solbrillene jeg eier

Inneholder adlink

... og mest sannsynlig de billigste! Mange av dere har spurt hvor disse solbrillene er fra, faktisk. Jeg er, som dere sikkert vet, tidenes solbrille-elsker. Det er faktisk sjelden at jeg bruker det for det praktiske sin skyld - som oftest går jeg bare med det fordi jeg synes det er så fint. Men at det beskytter øynene mine for sol og sterkt lys i samme sleng er jo ikke noe problem! Jeg tror jeg har solbriller i alle varianter her hjemme, og Ray-Ban-samlingen min har blant annet blitt mye brukt de siste årene. Men for ikke så lenge siden fant jeg disse solbrillene fra Cheap Monday på Nelly, og siden de bare kostet 250 kroner (!!?) klikket jeg de hjem med en gang. De har blitt sååå mye brukt - for de har virkelig den perfekte passform!

Cheap Monday sunglasses HERESå der fikk dere svaret på det, hihi. Det er ikke alltid om å gjøre å svi av mest tusenlapper, spør du meg!

10 km

This song is on repeat today: All We Got Is Time - Timeflies

I dag våknet jeg med den der "faen"-følelsen. Haha, du vet de dagene? Du VET du har noe jævlig i vente. Jeg satt og glodde uttrykksløst ut på kjøkkenet i det jeg spiste rundstykket mitt til frokost, og det eneste jeg tenkte var at jeg gledet meg til skoledagen var over. Endelig er den det, haha! Vi har fortsatt egentrening i gym (vi setter opp et skjema med fire økter som vi utfører i løpet av 4 uker), og i dag hadde jeg planlagt å løpe mila. De første kilometerene er alltid så sinnsykt seige, men når jeg passerte halvveis kjente jeg bare lykkeendorfinene strømme ut og det føltes såååå deilig!!! Jeg løp min første mil i januar i år faktisk - jeg fatter ikke hvor for jeg i alle år har sett på det som "umulig". Når jeg løp de to første kilometerene føltes det helt usannsynlig at jeg skulle løpe 8 til, men man klarer alltid mye mer enn hva man tror. Åååh, så i dag har jeg vært full av endorfiner på skolen, noe som kom godt med ettersom vi hadde den store historieprøven i dag. Nå kan begge deler strykes av lista!!

Bildene er ikke fra i dag

Nå skal jeg jobbe litt med mailen og ta igjen tapt arbeid. Ble sittende med historie i hele går, så jeg rakk ikke gjøre stort annet. Etter det drar jeg på besøk til Emma og lille Frida ♥ Guuud, så deilig med litt frihet i dag. 3. klasse er tøffere enn jeg trodde, haha! På skolen i går var vi forresten på et foredrag om han som er lærer i serien "Blanke ark", hvor han blant annet pratet om motivasjon. Merket jeg ble gira bare av å høre på han! Han hadde et sykt bra poeng, og det er at du skal gjøre det for seg selv, og ingen andre. Det er så viktig å overbevise seg selv om at man faktisk klarer hvis man bare vil :-)

school must have

- Musthave at school during autumn and winter -

Etter førsteskoledag i 3. klasse var overstått dro jeg til byen med Emma og Guro, og vi gjorde kanskje årets beste kjøp når det kommer til skole: disse koppene her. Det er så ofte jeg kjøper ting "fordi jeg tenger det", for å så innse at jeg faktisk ikke trengte det. Men disse søte koppene har jeg brukt flittig siden skolestart - hovedsaklig de dagene det har vært kaldt. Det er ingenting som er mer irriterende å sitte som en frostpinne i klasserommet, ikke sant? For min del ødelegger det mye konsentrasjonen min fullstendig. Men det skal ikke mye til for å endre på det - for med en bunch av disse stående i skapet mitt på skolen er det bare å gå å hente seg en kopp, ta frem teposen og fylle den med kokende vann. Aaah, det er så sinnsykt deilig! Jeg har bare tatt med meg teposer hjemmefra som jeg har liggende, så slipper jeg å bruke penger på det i kantina hver dag.

Tror neppe det blir noe problem å komme seg gjennom denne vinteren, altså! Frøken Ullebø er klar!Jeg kjøpte koppene mine på en lokal butikk her i Førde, men du får kjøpt nesten helt like på Clas Ohlson, og kanskje Kremmerhuset også? Mitt tips til dere denne vinteren, i alle fall. Wiii, jeg må si at denne tiden på året faktisk er utrolig koselig.

Nå skal jeg fordype meg i den amerikanske, franske og industrielle revolusjonen. Vi har prøve i morgen, så her er det bare å henge i! :-)

jævla pinnedyr

I går hadde jeg planer om å gjøre ikke-noe-som-helst, men likevel stod jeg plutselig oppe på en fjelltopp med mamma. Ikke så aller værst det, da! Jeg elsker virkelig å gå på fjellet, selv om det føles som et eneste stort ork når man sitter i godstolen hjemme med pleddet over seg. Det er så viktig å komme seg ut noen ganger og bare bevege seg, det gjør underverker for kropp, humør og ikke minst motivasjon. De dagene jeg har mest overskudd og er i topp humør er de dagene jeg har trent. Er det ikke rart? Vi misliker det så mye, men likevel er det noe av det beste vi utsetter oss selv for. LOL. Jeg har riktig nok funnet treningsgleden dette året, og jeg kan ærlig si at jeg med glede har løpt opp den faste grusveien opp til fjellet ved siden av meg, meeeen det er når sola skinner og jeg kan løpe i shorts.... Tehe.

Får jobbe litt med den høst-og-vinter-biten! Eller kanskje jeg burde begynne å satse på styrketrening igjen, DET hadde den svake og spinkle kroppen min hatt godt av. Alle jeg prater med synes styrketrening er gøy og at det å løpe er et ork, men jeg føler det motsatt. Løping er en fryd, mens manualer??? Styrkeapparat?? Treningssenter fullt av menn med armer som er 8 ganger så store som mine??? Det er ikke en eneste plass som får meg til å føle meg så pinne som på et treningssenteret. Jævla pinnedyr tenker de sikkert. Haha. Jeg har veldig lyst å like styrke da. Beinmuskler har jeg faktisk en del av, ettersom jeg har løpt såpass mye i oppoverbakke, men ryggen og armene mine kunne gjerne fått kjørt seg et par dager i uka på treningssenteret. Faen, kjente nesten jeg ble litt motivert bare av å snakke om det. Det er ikke så mye som skal til. Et par treningsøkter her og der, og litt mer proteinrik mat? I can do that.

- Hiking with my mom yesterday -

 

favorite shoes atm

Inneholder annonselinkI bought my shoes HERE. (adlink) Jeg har fått så mange spørsmål om disse skoene, og det skjønner jeg godt, for de er virkelig så utrolig, utrolig fine! De passer like bra til bare legger som et par jeans :-) Gleder meg til å bruke dem i høst.

Hei til dere og hei til mandag! Åååh, så deilig. Det var faktisk ikke vanskelig å stå opp i dag tidlig, til min store overraskelse. Likevel har jeg allerede begynt å glede meg til helg, haha. Det er det som er så deilig med hverdagen; man gleder seg sååå mye til helgen! Først må jeg gjennom to prøver da, jeg har en på onsdag og en på fredag, så nå tenkte jeg å begynne å øve til historie-prøven som jeg allerede har begynt å skrive notat til. Jeg elsker å dille rundt i word for å gjøre notatene mine finest mulig, haha. Det gjør det liksom litt lettere å øve, synes jeg. 

For 1,5 år siden skrev jeg faktisk et innlegg hvor jeg forklarte hvordan jeg øver til prøve, så om dere ønsker å lese det og se hvordan jeg setter opp notatene mine, ta en titt HER. Denne metoden bruker jeg bare når det er pugge-fag med mye stoff, sånn som for eksempel historie og religion. Begynte med det på ungdomsskolen og fikk utrolig gode karakterer av det, så derfor har jeg bare fortsatt å bruke metoden. Håper det er til hjelp til noen av dere! Kanskje det blir litt lettere å komme seg gjennom de kommende prøvene nå? Hope so! Nå skal jeg øve, så vi skrives senere på dagen. Xx!

the bomber jacket

Annonse

Da var de 600 sidene ferdiglest. Phuuuff. Jeg sitter igjen med en litt sånn... tom følelse? Hva nå, liksom? Man blir liksom så knyttet til personene i en bok. Kommer seriøst til å forbinde denne høstferien med Lisbeth Salander, haha, herregud. Anbefaler virkelig alle å lese Jenta som lekte med ilden, om dere ikke allerede har gjort det. Særemne blir plutselig ikke så fryktelig ille når man får jobbe med en så bra bok! Mye av ferien har gått til lesing og diverse skolearbeid, men det er absolutt verdt det. Skolestart i morgen blir litt mer smooth når jeg ikke bare har ligget på latsiden hele uka :-) Og apropos det, så skal det faktisk bli deilig å komme tilbake i rutiner i morgen. En del av meg hater at ferien er over, men innerst inne vet jeg at det er hverdagen jeg liker best. Og godt er det! For det er jo tross alt hverdagen det er mest av.

For øyeblikket sitter jeg på gulvet på rommet mitt med det nye, lange speilet mitt på veggen fremfor meg. Mamma og pappa kom hjem fra Bergen i går med bilen stappet full av IKEA-ting, noe jeg naturligvis var veldig fornøyd med. Mest fornøyd var jeg med de store, rosa sugerørene, som jeg markerte som svært viktige på handlelappen, hehe. Det er så digg å drikke brus fra tykke sugerør! Luksus, lol. Så nå spotter jeg en stykk sminkefri Kristine med den grå joggisen på i speilet fremfor meg. Akkurat slik det skal være på søndager. Uansett om det er ferie eller bare helg, så har jeg den vanen at på søndager - da skal trynet få slippe unna sminken.

I dag passer det dermed perfekt at jeg har noen bilder i bakhånd. Jeg tenkte å vise dere den nye bomberjakken min som jeg var så heldig å få sponset! Guriiii, er ikke denne on point a? Vaffelprint og gulldetaljer. Ååh, jeg digger den! Den er fra Elly Pistol, og de selger dessuten mange andre klær som er like on point som denne jakken. Skinntightsen er fra Americandreams

Likte dere jakka like mye som meg, eller? :)

bigger brows with vaselineHow to grow your brows

Jeg var en av de som barberte av halve øyenbrynet i 7. klasse. Been there done that du også? Jeg vet ikke hvorfor riktig nok, men noe eller noen fortalte meg vel at tynne bryn - det er tingen. Nå er vi i 2015 og trenden har snudd, nå er det store bryn som er tingen. Jeg har latt brynene mine vokse siden sommerferien, og jeg synes egentlig de er helt greie nå (FOR store bryn er ikke ikke helt min greie) men likevel at jeg veldig lyst å prøve ut kjerringrådet om å smøre vaseline på brynene for å få dem til å vokse fortere. Jeg har lest litt rundt på nett og sett at mange har prøvd det ut, så jeg tenkte å hive meg på toget jeg også. Underbevisstheten min forteller meg at det er og forblir et kjerringråd som ikke funker, men jeg har ingenting å tape på å prøve, så nå fremover skal jeg smøre inn brynene mine med vaseline hver kveld. Tjohei, dette blir spennende! En liten del av meg liker å tro at det funker...Så her ser dere brynene mine nå, uten sminke. Jeg farget dem i forrige uke da, så det er derfor de er så mørke. Skulle ønske jeg var blessed med naturlig mørke bryn!

Er det noen av dere som har lyst å joine meg? Jeg mener, det koster deg ikke mer enn 40 kr. Skal forresten sørge for å oppdatere dere på den eventuelle utviklingen underveis!

ukens spørsmål #83

Når kommer Oljebarna-episoden ut?
Ååh, jeg har fått så mange spørsmål om det, og jeg venter like spent som dere. Jeg fikk aldri noe konkret svar på når den skulle publiseres, men det var i alle fall snakk om i høst en gang, og nå er det jo høst, så det er sikkert rett rundt hjørnet.

Jeg trodde ikke det var lov å være signert med flere byrå samtidig?
Jo, men det må være på visse primisser. Agenten min Tricia jobber i Wilhelmina Vancouver, som er mamma-byrået mitt, men jeg er likevel signert med GMS i Sverige og Rogue Management i Los Angeles. Jeg fikk kun lov å signere med GMS om modelljobbene ble gjort innad Skandinavia - og alt går i tillegg gjennom agenten min.

Tenker du mye over negative kommentarer du får? Når det gjelder kommentarer som er rettet mot utseendet, for eksempel?
Nope! Er det en ting jeg har lært, så er det at folk vil kritisere deg uansett hva du gjør, så det å prøve å tilfredsstille folk er lost case. Jeg husker for eksempel i vår, jeg fikk minst sikkert rundt ti kommentarer hver dag om hvor syyyykt slitt håret mitt var og at jeg måtte gjøre noe med det. Vel, i sommer klipte jeg meg og fikk bort de altfor slitte tuppene, men det er ikke akkurat slik at folk har sluttet å pirke på utseendet mitt. Da finner man noe nytt, vettu! Og vet dere hva? Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Ice cold bitch, der har du meg.

Hvem ville du helst sett ut som?
Candice Swanepoel, ja takk! Hun har perfekt ansikt og perfekt kropp. Ellers hadde jeg ikke hatt noe imot å ha utseendet til Elsa Hosk, Taylor Hill eller kanskje Thylane Blondeau. Jeg fant sistenevnte nettopp på Instagram og hun er en fransk modell på... fjorten år! Jeg mener, søk henne opp og ta det innover deg. Har aldri sett et mer velproporsjonert ansikt.

Jeg lurer på hvilke fag du tok, siden du sier du tok realfagslinjen andre året...? Hvor er biologien, fysikken, kjemien og R1/R2?
2. året hadde jeg S1, IT, media & informasjonskunnskap og internasjonal engelsk. Det er to realfag og to samfunnsfaglige. 3. året fortsatte jeg på de to realfagene, S1 og IT, og så valgte jeg samfunnsfaglig engelsk. Det er 2 realfag og 1 samfunnsfalig. Ergo; jeg har realfagslinjen :-) Anbefaler virkelig s-matte og IT dersom dere vil ha spesiell studiekompetanse uten å velge de tyngste fagene som kjemi, fysikk og biologi.

Hvem er favoritten din i Criminal Minds?
Morro spørsmål! For jeg har nettopp for et megacrush på Spencer Reid, kjent som Matthew Gray Gubler i virkeligheten. Jeg dåååner! De første sesongene tenkte jeg ikke over han i det hele tatt og så bare på han som en nerd. Det har muligens noe med det lange håret han hadde, som jeg ikke var helt fan av. Men nå har han seriøst blitt litt av en kjekkas! Jeg tror underbevisst at jeg ser Criminal Minds kun på grunn av min kjære Reid... Hehe. Han er sååå søt, ydmyk, intelligent og ikke minst kjekk. Tenk å få møte han på ekte!!!

Bruker du selvbruning eller tar du solarium nå?
Jeg har kuttet ut solarium helt (har ikke tatt det i hele 2015, tjohei), og bruker kun selvbruning en gang i blant for å få farge. Enkelt og greit! :-)

Når bruker du å stå opp om morgenen før skolen starter?
06.40 dundrer alarmen min. Eller, den begynner vel egentlig klokka 6 og og går med jevne mellomrom frem til ti over halv. Har aldri skjønt meg på de som kun har en alarm om morgenen og... står opp når den ringer?! Hallo, jeg trenger minst en halvtime på å forberede meg til det å stå opp.

Gikk det lang tid før du merket bedring av Isotretinoin-tablettene?
3-4 dager etter jeg startet på kuren fikk jeg breakout i pannen, deretter startet jeg på allergitabletter som jeg tok sammen med Isotretinoin og deretter ble huden min bare bedre og bedre. 1-2 uker etter kuren kunne jeg allerede se en betydelig forskjell. Det kan ha noe med å gjøre at utgangspunktet mitt ikke var så altfor ille.

Hvor kjøpte du de "pinnene" du hadde i yoghurten?
Lillesøsteren min fikk de gratis på Coop Extra sa hun, så jeg regner det at de selger dem der, haha!

Har du merket noe til bivirkningene av Isotretinoin? Har du vært deprimert, for eksempel? Har hørt at man kan få selvmordstanker av å stå på kuren...
Jeg var veldig tørr i ansiktet i nesten hele sommer, spesielt i starten av kuren. Måtte smøre meg med et tykt lag fuktighetskrem både morgen og kveld, og til tross for det hendte det ofte at foundationen min smuldret opp i løpet av dagen. Haha, damn, det var irriterende. Men etterhvert roet det seg, og selv om jeg smører meg både morgen og kveld, merker jeg mye mindre til det nå. Det jeg har vært mest "plaget" med (som egentlig går helt fint) er leppene. De er kjempetørre og om jeg går bare et par timer uten Carmex'en min er de så tørre at jeg ikke klarer å smile engang. Jeg merker ofte at jeg flasser på leppene også, eller det er liksom sykt mye løs hud på dem. Uuugh, lite delikat. Men når det er sagt så er dette den største og i grunn eneste bivirkningen jeg har fått i løpet 3 måneder på kuren. Jeg har ikke merket et snev til depresjon, og i alle fall ikke selvmordstanker!! Tatt i betraktning at jeg har liten dose, da. Jeg vil tørre å påstå at jeg er mer lykkelig nå enn jeg var før kuren! Føler meg sååå mye bedre, og når jeg ser tilbake på huden min før skjønner jeg ikke at jeg holdt det ut engang. Ikke at jeg hadde noe valgt der og da, haha. Men jeg prøvde virkelig a l t.

Har dere noen flere spørsmål? ♥ Isåfall, legg igjen en kommentar i dette innlegget. Jeg har som sagt begynt å bli aktiv i kommentarfeltet, så hverdagslige spørsmål som "hvor er den fra" og "hvilken størrelse bruker du" svarer jeg heller direkte på i kommentarfeltet, og så tar jeg heller litt større og etterspurte spørsmål med i ukens spørsmål.

a different kind of necklace

Inneholder annonselenkeSmykke her (adlink)

Jeg er skikkelig svak for kroppssmykker og har allerede en del av dem i samlingen min. Dette er mitt første rygg-smykke, vel og merke! Hvor kult ser vel ikke det ut med et smykke på ryggen? Endelig får jeg bruk for alle overdelene mine med åpen rygg. Vel, jeg tenkte bare å titte innom før jeg drar til Vemund og henger med han i kveld. Det blir koseliiiig! Har nettopp spist middag med Håkon og Erlend mens vi så på en ny serie, "How to get away with a murder" heter den. Det er en sånn type serie hvor det skjer ting hele tiden og jeg blir dermed bare sittende som et spørsmålstegn under alle episodene. "Hvem er han?", "Hvorfor sier hun det?", "Hvorfor er de uvenner?". Det må være såå irriterende å se film eller serie med meg, jeg klarer bare ikke å holde kjeft. Haha!

"ser jeg bra ut nå?"

Det er strålende vær ute og jeg har i den anledning bestemt meg for å ta et fint bilde som jeg kan publisere på Instagram. Etter mye overtaling får jeg med Ingeborg, lillesøsteren min, til å stille opp som fotograf, i bytte mot en pakke Oreo-kjeks og løftet om at "det er kun et par bilder". Standard.

Jeg satt og tittet ut vinduet mens jeg spiste frokost samme morgen og hadde allerede funnet den perfekte location. Treet! Det skal være i bakgrunnen.

Faen, sola midt i fleisen. "Ser jeg bra ut nå?". Jeg ville dessuten ha undervinkling for å se høyere ut, ikke for å vise hvilken farge jeg har på stringen i dag.

Vi prøver på nytt med sola i bakgrunnen. Ser ser sikkert mye bedre ut. Motlys funker jo alltid.

Pokker! Trodde den hvite stolpen kombinert med nydelig høstsol i bakgrunnen skulle se inspo ut. Tvert imot. Rammen til den rustne trampolina ødelegger og det ser for øvrig ut til at bildet er tatt med Sony Ericsson-mobilen min i syvende klasse.

Kanskje vi bare skal gi opp sola og fotografere i skyggen heller? Da slipper vi ujevnt lys. Problem løst.

Tjaaa.. Nå var det i jo grunnen jeg og ikke treet som skulle være i fokus på bildet.

Makan å vanskelig dette skal være! Nå gir jeg snart opp. Ingeborg, kom. Vi prøver en annen plass.

"Ser jeg bra ut når jeg går bortover sånn her?"

The struggle is REAL. Jeg fikk til et noenlunde bra bilde til slutt da, men det var vel og merke 80 nye bilder på kamerarullen min senere. Noen som kjenner seg igjen? Please, si at jeg ikke er den eneste.

jeg vil ikke bli duckface

Let's talk lips! Leppene mine er noe jeg har fått jevnt spørsmål om de siste ukene. Jeg vet det er noen som er i samme situasjon som jeg var i, og da er det ofte mye man lurer på. Hvor mye skal man ta? Hvor i leppene? Hvor mye koster det?

Jeg tok restylane for første gang i sommer, og jeg lover dere, det tok lang tid før jeg faktisk turte å bestille time. Duckface var det siste jeg ville bli, så jeg kastet alltid tanken om å faktisk fylle restylane ifra meg, men så viste det seg at leppene mine irriterte meg mer og mer med tiden. Jeg synes små lepper er fint og har ingenting imot det. Men jeg følte bare at det ikke passet i ansiktet mitt, og det kan gjerne ha noe med å gjøre at jeg har litt stort ansikt/hode, og det samme med øynene. Så små lepper... Nei, jeg synes bare ikke det stod i harmoni.

Slik så leppene mine ut før. Bildet til høyre lyver egentlig litt, for her så de jo faktisk veldig fine ut spør du meg! Men på bildet til venstre ser dere at overleppa var ganske liten og "forsvant" litt.

Nå har jeg fylt 1.4 ml i leppene mine. 0.7 ml første gangen, og 0.3 ml noen uker senere for å jevne ut en noe skjev overleppe (det er ikke 100% garantert at restylanen legger seg 100% likt på begge sidene, så det er normalt å eventuelt komme tilbake og justere det), deretter 0.4 til i overleppen litt senere. Mesteparten ligger i overleppa ettersom det i bunn og grunn bare var den jeg ville fylle, men vi fylte også litt i underleppa for å få litt mer volum og for å gjøre den like glatt som overleppa. I overleppa har jeg fylt både i kanten for å løfte leppene mer opp, og i selve leppa. For dere som bor i Førde og lurer på hvor jeg gjør det, så er det hos snille Laila på Klinikk Førde. Jeg har betalt behandlingen selv, så dette er ikke noen form for reklame, men hun er sååå flink at jeg synes hun fortjener litt skryt ♥

Her har jeg tegnet en liten strek med lipliner på amorbuen da (den lille gropen på overleppen, haha), så bildet representerer ikke resultatet skikkelig. Men ja, jeg er i alle fall utrolig fornøyd, og jeg har fått kjempemange kompliment for leppene mine den siste tiden - noe som er kjempekoselig med tanke på at jeg faktisk ikke kunne fordra dem før. Aller helst ville jeg ikke at folk skulle se på dem før, men det er jo litt vanskelig ettersom leppene er gjerne noe man setter blikket sitt på når man hører på vedkommende prate. Eller? Haha, lol. Jeg har lovet meg selv at jeg IKKE skal gå meg selv blind vel og merke, for det er litt av grunnen til at jeg i utgangspunktet var usikker på om jeg skulle ta restylane. Unnskyld, men jeg har sett så mange stygge resultateter... Haha. Store lepper er som regel bare fint dersom det er naturlig (dere som er født med det burde være superhappy), men jeg har tatt såpass lite at jeg føler det fortsatt ser naturlig ut. Men hadde jeg tatt mer nå - da hadde jeg bikket den grensen. Så jeg kommer bare til å etterfylle restylanen når den går ut - så ikke noe mer volum på denne jenta med andre ord.

Isåfall måtte dere ha stoppet meg... Seriøst.

snackingJeg er avhengig av å ha lett snacks tilgjengelig til enhver tid. Enten det er yoghurtnøtter, en energibar, rosiner, frukt... eller frokostblanding. Haha, noe dere kanskje ikke visste om meg er at jeg elsker frokostblandingen Crüsli nesten mer enn godteri? Yeap, haha! My little guilty pleasure. Uansett, å holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen er utrolig viktig. Nå sitter jeg og gjør bloggarbeid mens jeg knasker på druer og en ny energibar jeg har fått sansen for, nemlig Raw Bite. Synes den smakte litt sært helt i starten, men nå har jeg fått dilla. Haha, er ofte slik!

Nytt design! Husker dere jeg pratet om det for en liten stund siden? Jeg eeeeeer så lei av utseendet på bloggen min nå, så jeg er mer enn klar for en ny look. Hun som lager designet mitt har laget en skisse, men jeg er veldig perfeksjonist av meg så jeg har pirket på noen ting her og der, derfor er det ikke helt klart enda. Men jeg satser på at det er ferdig om ikke så lenge. Det blir så gøy!!

get shit done

Jeg tenkte å ta en liten pause fra boken, jeg! Det nærmer seg slutten, og jeg er helt oppslukt. Er så ufattelig spent på om det er Lisbeth Salander som står bak drapet eller ikke. Regner forresten med at mange av dere har enten lest boken eller sett filmen, så IKKE røp det, haha! Jeg har jobbet utelukkende med særemne og mail i dag, så jeg har enda ikke vært ute av døren. Synes det er like greit å få arbeidet unna, så kan jeg heller gjøre andre ting med god samvittighet etterpå. Jeg er ekstremt fokusert når jeg holder på med noe, et personlighetstrekk ved meg selv jeg faktisk liker veldig godt. Få shiten unnagjort, sier nå bare jeg! Å utsette ting er det VERSTE jeg vet, haha. Får helt fnatt av det. Jeg orker heller ikke tanken på å ligge etter, så jeg sørger alltid for å begynne på ting i god tid.

Ellers har jeg funnet ut hvilken stol jeg vil ha på rommet. Det var en av dere som tipset meg, så du som tok deg tiden til å finne stolen; tusen takk! Jeg tror jeg kjøper denne fra IKEA. Det var liksom akkurat det jeg var ute etter. Rommet mitt kommer til å bli noe helt annet med denne, det er jeg sikker på. Det som er at når jeg først begynner å kikke på interiør, så blir jeg liksom fanget inne i en boble. Får lyst å totalforandre rommet, haha. Ble plutselig inspirert til å gå til innkjøp av masse nye puter, pynt, dynetrekk og lys. Vi får sjå! Rommet mitt er jo tross alt arbeidsplassen min, så det er viktig at jeg trives her. Hehe.

Nei dere, vi prates litt senere! Nå skal jeg jobbe litt til :-)

homemade energy bars

Omg! De ble supergode. Og utrolig mettende, haha. Men det er jo nettopp det som er poenget :-) Vi brukte samme grunnoppskrift på alle sammen, men vi laget litt forskjellige varianter ved å bytte på noen av ingrediensene. Dessuten laget vi dobbel oppskrift - noe som anbefales med tanke på at de forsvinner ganske fort, hehe. Vi nøt disse mens vi tente stearinlys og så Criminal Minds, slike kvelder er så utrolig koselig nå på høsten.

For 7-8 barer trenger du:
- 1 egg
- Granola jordbær (fra merket Synnøve)
- Havregryn
- Havremel (kan erstattes med vanlig grovt mel)
- Sukrin+ og Sukrin Gold
- Salt
- Litt melk og rapsolje
- Fyll (her velger du selv hva du vil ha i barene dine utifra hva du liker): rosiner, kokosflak, 70% sjokolade, tørket frukt. Jeg anbefaler kombinasjonen av kokos og sjokolade, det smakte utrolig godt.

How to: Visp egg i en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Jeg har ikke skrevet hvor mye vi brukte av de ulike ingredisene, men det var fordi vi tok det på øyemål, og det kan dere også gjøre uten problem. Granola jordbær var hovedingrediensen, så den brukte vi mest av. Anbefaler den fra Synnøve - den er en av få sunne müsliblandinger, og den smaker helt himmelsk! Det er utrolig mange müsliblandinger på butikken som er proppet fullt i sukker og masse styr, så jeg anbefaler dere å lete etter nøkkelmerket og gjerne kikke på innholdet før dere kjøper. Det er lite vits å lage sunne energibarer dersom man kjøper en müsliblanding som er like ille som godteri, haha.

Fordel deigen utover et stekebrett. Her velger du om du vil smøre alt utover og dele inn "stykker", eller om du vil forme dem selv, en og en. Vi gikk for sistenevnte. Stek på 180 grader (over/undervarme) i ca. 8-10 minutter. Hvor lang tid i ovnen de bruker kommer helt an på hvor tykke du har laget dem.

Nå driver jeg og kikker på møbler til rommet mitt. Mamma og pappa skal på IKEA i ferien, så jeg holder på å skrive en liten liste over småting jeg trenger derfra. Ellers vurderer jeg å ta en tur på en møbelbutikk i dag og finne en sofastol som jeg kan ha på rommet. Føler det er noe jeg mangler for å få rommet komplett, for de eneste plassene man kan sitte på rommet er på skrivebordsstolen og i senga. Det hadde passet helt perfekt med en "godstol" ved siden av skrivebordet! Problemet er bare at jeg ikke finner en helt enkel hvit en. Noen som har tips, kanskje?

dagens antrekk

Digger de nye bootsene mine! De er fra Jsquad og jeg digger stilen de gir antrekket.

Det er enda vær for bare legger. Haha, i min verden i alle fall. Dette er i alle fall meg i dag! Nå skal jeg og Guro lage energibarer med sjokolade, kokos og diverse tørket frukt - whooop! Deler oppskrift med dere etterhvert om det viser seg at de blir gode :-)

this is how every morning should be

Riktig god morgen!

Jeg er helt fanget i Stieg Larsson sin verden om dagen. Gud, så gøy! Jeg har helt glemt hvor givende det er å lese bok. For øyeblikket er det nettopp blitt utført et dobbeltdrap i Jenta som lekte med ilden, og jeg er så nysjerrig at jeg så vidt klarer å legge fra meg boken. Elsker den følelsen!! I dag stilte jeg til og med inn alarmen en time tidligere, slik at jeg skulle få ekstra tid til å lese på morgenkvisten. Så denne morgenen har jeg brukt til å lese om Lisebeth Salander sitt rare og kaotiske liv, mens jeg har spist pannekaker til frokost. Tror dette har vært en av de beste morgenene på lenge, jeg! I tillegg har jeg blitt avhengig av en sang jeg nettopp kom over: La Lune - Madeon ft. Dan Smith. Fy søren, den gir meg så gode vibes! HØR den, plis :)Disse pannekakene er farlig gode. (Og sunne!) Om dere ønsker å lage de samme har jeg faktisk delt oppskriften for hele to år siden her! Jeg har naturligvis forandret litt på den i løpet av disse to årene, men det er denne jeg har tatt utgangspunkt i. Jeg pleier blant annet ikke å ha banan i nå lenger, og jeg har tilsatt en ny ingrediens som utgjør en betydelig forskjell og det er chiafrø. Det smaker nesten ingenting, men gir en utrolig deilig konsistens i pannekakene! Man får liksom litt mer tyggemotstand. Anbefaler virkelig å teste det ut.

hva skriver jeg særemne om?

What a day! Sola har stekt fra morgen til kveld og jeg har utnyttet de deilige soltimene til å lese til særemne på verandaen. Be prepared; dere kommer til å lese ordet særemne mye fremover. Haha! Vi skal ikke levere inn før i starten av desember, så dette kan jo bli spennende. Det har faktisk vært sommertemperatur her i Førde i dag, noe så... DEILIG! Sist jeg sjekket kalenderen var vi kommet et par dager inn i oktober allerede...?! Ser ut til at vi fikk en dag til sommer, da. Frøken Ullebø klager IKKE.

Så, hva skriver jeg særemne om? En ting som lenge har fascinert meg, er kvinnesynet. Både på hverdagslig vis og på samfunnsbasis. Og siden særemne er noe vi skal holde på med i to hele måneder, vil jeg gjerne skrive om noe som faktisk interesserer meg. Jeg skal derfor lese Jenta som lekte med ilden av Stieg Larsson og Et Dukkehjem av Henrik Ibsen, og problemstillingen min er hvordan kvinnen sin rolle i samfunnet har utviklet seg fra 1800-tallet til nå. I tillegg skal jeg analysere begge bøkene, men hovedfokuset i oppgaven er utviklingen av kvinnerollen. Jeg slet med å finne en bok som representerte kvinnesynet i dagens samfunn, for greia er jo den at mange moderne bøker er inspirert av kvinnesynet på 1800-tallet (altså, for eksempel Fifty Shades of Grey... hva byr du liksom, haha) men så kom jeg plutselig på at Jenta som lekte med ilden passet helt perfekt. Whoop! Så nå er denne jenta i full gang med lesingen!

Sååååå blid gjør sola meg!

sunshine baby

Sola skinner! Og jeg skinner like mye, vil jeg tørre å påstå. Jeg har vært opptatt med mailing og bildeknipsing frem til nå, så det er derfor dere ikke har hørt fra meg enda. I går var jeg hos Guro og vi avsluttet uka på perfekt vis; i sofaen, med vårruller, Criminal Minds og stearinlys. Høres idyllisk ut, ikke sant? Vel... Den bitre sannhet er at vi klarte å glemme å kjøpe halvparten av ingrediensene , og når vårrullene var ferdig i ovnen brukte vi over 1 time på å ordne amerikansk Netflix, så all maten ble kald. Dere aner ikke hvor frustrert jeg blir når slike ting ikke funker! Har jeg bestemt meg for å se Criminal Minds så gir ikke jeg meg før det funker. Etter 60 minutter med desperat forsøk etter å ordne Netflixen og mye frustrasjon finner vi ut at vi hadde gjort det riktig, det var bare nettleseren som var full i virus. Haha! Etter litt om og men klarte vi det heldigvis, så det ble både (kalde) vårruller og Criminal Minds etter et par timer. Det smakte kjempegodt da, og jepp - oppskrift kommer! Dere bare måå teste å lage det, det er ikke vanskelig i det hele tatt :-)

Kjolen min er fra Blueco

SE SÅ FIN HØSTEN ER!!! Dette svære treet utenfor huset våres er liksom det som definerer de ulike årstidene. Når fargene blir brune og bladene sakte men sikkert blir færre og færre, ja, da er det høst. Og jeg elsker det.

nike & calvin klein

- in my nike and calvin klein -

Hallo! Tenkte bare å titte innom en liten tur før jeg drar ut døra. Jeg har kommet meg gjennom 1/6 av boken i dag, og ja - jeg skal dele tema/problemstiling med dere forresten, så at mange av dere lurte på det. Stay tuned! Nå har jeg nettopp tatt et par bilder for en samarbeidspartner, og så fort dette innlegget er ute drar jeg til Guro for å lage... vårruller! Vi laget jo det i sommer og noen av ingrediensene står fortsatt i kjøkkenskapet vårt (nudler og de "papirene" man ruller de inn med), så nå kjører vi runde nummer 2. Aaah, kommer til å få flashback fra sommeren! Vårruller er såå godt - og ikke minst enkelt å lage. Jeg tar med kameraet, så skal sørge for å knipse litt bloggbilder til dere :-)

Ha en fin søndag!

ice cream for breakfast

Hvor søt er ikke dette papp-begeret? Iiih! Overskriften er ikke helt sann, vel og merke. Jeg spiste så klart frokost først! Så dette ble desserten da, om man kan si det sånn. Lollipop-is er en av de beste smakene - er dere ikke enig? Mmm!

Søndager gir meg skikkelig deilig ro innvendig. I dag er planen først og fremst å jobbe med særemnet mitt - synes det passer bra på en søndag ettersom det er en av få dager hvor jeg klarer å slappe av og ting rundt meg føles rolig. Dere skjønner hva jeg mener! Det er ikke lett å sette seg ned med skolearbeid på en hektisk lørdag, liksom. Så nå skal jeg begynne å lese boken min som er en del av særemnet, tenker jeg må bli ferdig med den i løpet av ferien slik at jeg kan begynne på selve skriveprosessen når skolen starter igjen. Har laget meg en koselig krok i senga med masse puter, så nå skal jeg grave frem lesehesten i meg. Jeg ELSKER å lese, gjorde det hver eneste kveld før. Den eneste grunnen til at jeg sluttet var fordi jeg rett og slett ikke fikk tid. Men nå må jeg jo bare ta meg tiden :-) Vi sees om litt da, dere!

derfor er det vanskelig å være blogger i førde

Førde ble kåret til verdens styggeste by på slutten av 1990-tallet. Det er vanskelig å beskrive byen for dere som ikke har vært her, men man kan si at det er sånn cirka Norges svar på bossplassen utenfor Los Angeles. Hehe nei da, nå tuller jeg fælt. (Eller...) Jeg er kjempeglad i hjembyen min. Og selv om den fikk tittelen som det styggeste stedet i Norge har byen blitt mye finere de siste årene. Mye har skjedd på 15 år, kan man si. Men sammenligner man Førde med andre byer skifter man likevel fort mening igjen, for sannheten er faktisk at det er svært få fine plasser her, hvor man for eksempel kan ta bilde. Selve sentrum er direkte stygt spør du meg, sjekk dette bildet her for eksempel, så skjønner dere hva jeg prater om. HVA gjør de stygge ballongene midt i skywalken? Jeg har null erfaring innen arkitektur men jeg tør faktisk å påstå at jeg kunne skissert opp noe bedre selv...

Derfor kan dere tenke dere at jeg og min blogg-boble lider litt av de usjarmerende omgivelsene. Haha! What a life. Jeg synes nabolaget jeg bor i er kjempefint da, med den fineste naturen bare et steinkast unna huset mitt.

Jeg lover å smile mer! Fikk så utrolig mange fine kommentarer av dere i går, og dere må bare vite at det varmer hjertet mitt, iiiih! Dere er så fantastiske! Jeg har bare fått en uvane hvor jeg er litt for seriøs på bildene, haha.

Dette er altså dagens outfit. Jeg og Håkon dro på shopping sammen! I dag var det kun et par kjøkken-dilldall-ting som ble med meg hjem, jeg har nemlig planer om å poste litt sunne oppskrifter fremover. Husker dere at jeg gjorde det mye før? Dere likte det så godt, så derfor tenkte jeg å fortsette med det. Det er jo så gøy for meg også! :-) Nå sitter jeg og venter på at tacoen skal bli ferdig. Åååh, det skal bli godt nå!

backgrounds for you

God morgen, hjerter! Å våkne den første dagen i ferien? Det er noe av det beste. Iiih! Jeg ble sittende oppe en stund i går kveld med broren min og diskutere alt mellom himmel og jord, som vanlig. Jeg er så glad for at vi har så bra forhold og at jeg kan prate med han om sånn seriøst... alt. Han er uten å tulle, manageren min, når det kommer til livet generelt. Likevel krangler vi minst like mye som bror og søsken vanligvis gjør, haha! Tror egentlig bare det er et bra tegn - at man kan krangle, men likevel være så gode venner.

Jeg hadde ikke planer om å trene i dag, men da jeg så Håkon på vei ut døra i treningsklær måtte jeg bare henge meg på. Spesielt siden sola skinner ute! Så da jogget vi sammen opp, og gikk ned igjen mens vi pratet. Sola tok faktisk skikkelig på, herregud, så deilig! Jeg elsker å være ferdigtrent tidlig på dagen, så slipper jeg å bli gående å "tenke" på det.

Bakgrunnsbildene jeg pratet om! Her er de. Jeg bladde gjennom weheartit i timesvis og fant så utrolig mye fint. Om dere trenger påfyll av inspirasjon i hverdagen anbefaler jeg virkelig å ta en tur innom og bare.. bla. Det gir deg så utrolig mye. Jeg har laget 5 forskjellige bakgrunnsbilder, i litt forskjellige stiler. Jeg elsker dem! Den første dere ser her bruker jeg for øyeblikket, synes Mac'en min ble sååå fin nå.

Girly background her

Black and white background her

Beach background her

Shop 'til you drop background her

Summer paradise background her

et pust i bakken

Pjuuh, så godt det er med fri.Her sitter jeg for øyeblikket, med ansiktsmaska på iført den mest behagelige buksa jeg fant i skapet. Denne dagen trengte jeg virkelig! For øyeblikket sitter jeg og diller med Mac'en. Jeg tenkte nemlig å lage et par kollasjer jeg kan bruke som bakgrunn - om det er av interesse kan jeg gjerne dele dem med dere? Skrik ut, så kan jeg poste dem i et eget innlegg. Åååh, det beste med ferien er å kunne gjøre ting man vanligvis ikke får tid til i hverdagen. Selv om jeg må jobbe med særemne, historie og et par andre fag i ferien, da. Men det fikser vi vet du! Bare ikke akkurat i dag.

Husk å skjem dere selv litt bort i blant, da. Sett håret oppi strikk, hopp i de beste klærne du vet og gjør din favoritt-greie. Det er viktig å ikke glemme seg selv opp i den stressende hverdagen til oss ungdommer. Eller så er det muligens bare jeg som stresser som en gal, haha... Lol. Nei da, jeg er nok definitivt ikke alene! Ha en fin fin fredagskveld da, dere!

høstferie

Inneholder annonselenker

Takk. Takk for at dere hjelper meg å støtte et altfor viktig budskap. Mobbing er grusomt. Det kan ødelegge deg som person og ødelegge psyken din resten av livet. Derfor er det så deilig å se at så mange av dere bryr dere. For det er det som er viktig - at vi bryr oss. Mobbing er noe som har vært på dagsorden i mange, mange år, men jeg føler kanskje at det begynner å duse litt ut? Selv om det er mye å ta stilling til den dag i dag må vi ikke glemme at midt oppi alt dette er det mennesker som gruer seg til å dra på skolen hver eneste dag. Sjetteklassinger, tiendeklassinger og til og med elever på videregående. Det skal ikke være sånn.

Dette ordner seg. Det har vært samtaler på skolen i dag, og jeg er ganske sikker på at noe slikt ikke vil skje igjen. Det er så viktig å slå ned på mobbingen, ikke bare for den det gjelder, men også for alle andre. Folk trenger å se at mobbing blir slått ned på. Det var ikke kun for søsteren min jeg skrev det innlegget, det var også for alle de der ute som den dag i dag kjemper mot den forferdelige mobbingen hver eneste dag. Det var utrolig mange som kommenterte i gårsdagens innlegg at de selv hadde vært utsatt for mobbing, gjerne i åresvis, og jeg får SÅ vondt av å lese det. Jeg sender en stor, stor klem til dere alle.

Hei til dere, forresten! Det er fredag og for min del... HØSTFERIE! Så vidt jeg har fått med meg er det mange rundt om i landet som har hatt høstferie denne uka? Herregud, så digg det skal bli å slippe den stygge 06:30-alarmen for en hel uke, haha. Jeg satt og øvde til engelsk-prøve til klokka bikket midnatt i går kveld, vi hadde nemlig skriveøkt i dag. Jeg tror og håper at det gikk bra! Nå har jeg nettopp spist pizza med familien, og jeg har planer om å gjøre nada i dag. Det vil si, blogge, se Criminal Minds med Håkon og drikke brus. Ting jeg liker, med andre ord. Jeg må rett og slett hente meg inn igjen etter alle disse hektiske ukene, haha.

Jeg bare måtte ta noen kule bilder med de nye favoritt-skoene mine mens været var fint. Dette var altså ikke dagens outfit, haha! Synd at jeg ikke kjøpte skoene før nå, for de ser sååå bra ut til bare legger. Får spare antrekkene jeg har i hodet til sommeren, og så får jeg kombinere dem med jeans enn så lenge.

Skoene er kjøpt på Nelly, du finner dem HER. (adlink)

Ultimate You

Annonse

Tennene mine er kanskje noe av det jeg setter høyest når det kommer til hygiene, nettopp fordi jeg ønsker at tannraden skal se flott ut når jeg smiler. Faktisk så er tennene noe av det første jeg legger merke til på andre... Jeg regner med at jeg ikke er alene om det. I dag skal jeg presentere dere for den nye tannbørste-serien til Jordan, Ultimate You. Jeg er skikkelig kresen når det kommer til tannkoster. Grepet må være godt, kosten må være myk og den må komme godt til i alle kriker og kroker. Her scorer Ultimate You på alle punktene! Tannbørsten har et ergonomsk skaft som gir godt grep, en uthevet tupp på børsten som sikrer god rengjøring på de bakerste tennene i tillegg til at man kan velge mellom soft eller medium bust. Og ikke minst; fargerike! Den kommer i 6 ulike design på alle dagligvarebutikker.

Denne rosafargen ble min favoritt - lett! Jeg er skikkelig jente-jente på akkurat den biten, og har alltid valgt rosa tannbørste i butikkhyllene, helt siden jeg var liten jente. Man skal jo tross alt pusse tennene minst to ganger daglig, så utseendet er viktig. Like viktig som at den faktisk er bra, og det er nettopp derfor Ultimate You er min favoritt. Be colorful - be unique - be happy - be The Ultimate You!

Hvor ofte skifter dere tannbørste, forresten? Jeg vet selv at det er en ting som er lett å glemme, så plutselig står man der med en flat børste som har vært inni munnen litt for mange ganger. Jordan anbefaler å skifte børste minst 4 ganger i året, og når du har vært syk. Hvorfor? Når tannbørsten begynner å "sprike" i forskjellige retninger vil ikke rengjøringseffekten være optimal. Dette fører da til dårligere tannpuss, og øke sjansen for hull og tannkjøttsykdommer, selv om du pusser tennene to ganger daglig. Og PS! Et forskningsstudie viser at en gjennomsnittlig tannbørste inneholder 10 millioner bakterier.... Ugh! Så for å unngå helseproblemer, infeksjoner og streptokokker, husk å skift tannbørsten din hver 3. måned. En liten reminder til dere, og meg selv! ;-)
Konkurranse!

Selvfølgelig har jeg en kul konkurrane på lur! Det er ganske så enkelt. Del din #Pusseselfie på Instagram. Om nøyaktig to uker går jeg gjennom alle bildene på Instagram og velger ut det bildet jeg liker best. Vinneren stikker av med en goodiebag fra Jordan. Lykke til folkens, jeg gleder meg til å se pusseselfiene deres!du mobber faen ikke søstra mi

At en 11 år gammel jente skal grue seg til skolen er feil, fullstendig feil. Som storesøster kjenner jeg at det koker inni meg når jeg ser Ingeborg komme hjem gråtende, dag etter dag, med nye problemer på skolen. Det er hovedsaklig kun en person det er snakk om - men så er det jo så enkelt å få med seg flere personer. Plutselig sitter man der alene og spiser lunsjen sin. Jeg trodde faktisk ikke 11-åringer kunne være så jævlige. Men jammen meg starter de tidlig.

Jeg blir så sur. Så ubeskrivelig sur.

Helt ærlig frister det mest å dra bort på barneskolen i matfri og sette de drittungene på plass. Skjelle de ut til ørene flagrer. Fy søren, dere aner ikke hvor det frister. Kjenner det rykker i foten min. Mobbere fortjener å bli kjeftet på, de fortjener å sitte med en stor klump i magen og kjenne tårene presse på. De trenger å føle på den "faen, hva er det jeg har stelt i stand nå?"-følelsen. Vet dere hva problemet er? Mobbingen er så usynlig. Det er ikke lenger den klassiske fysiske mobbingen som skjer i skolegården. Vi er i 2015. Det er den konstante psykologiske krigen som blir brukt mot det utpekte offeret. De frekke kommentarene, de ekle blikkene og den GRUSOMME utestengingen. Det som ikke er ulovlig og som man i teorien "ikke kan bli tatt på", men som likevel er den verste form for mobbing. Det er små stikk, hele tiden. Og de svir som faen, i alle fall for en uskyldig 11-åring.

Det er så altfor mobbesaker som aldri blir tatt skikkelig fatt i. Og vet dere hva jeg tror? Jeg tror mange lærere kunne gjort en bedre jobb på akkurat det. Vi tilbringer 7-8 timer på skolen hver eneste dag, og jeg mener at de som faktisk leder skolen har et utrolig stort ansvar. Jeg forventer ikke at lærerne skal se alt som foregår i klasserommet, i gangene og i skolegården, for mobbingen er jo faktisk ganske vanskelig å se, men minstekravet er i alle fall å ta grep når foreldrene faktisk ringer skolen. Hadde jeg vært lærer hadde jeg tatt den minste sak alvorlig, det kan jeg love dere. Mobbere slutter ikke å være mobbere ved å bli fortalt at "du må huske å være grei" med pusestemme. Nei, ikke faen. De trenger å bli satt i en ubehagelig situasjon, en jævla ubehagelig situasjon. Slik at de vet at mobbing får fatale konsekvenser.

Hadde jeg vært lærer hadde jeg plassert mobberen på en stol midt på kateteret fremfor hele klassen og tatt diskusjonen derfra. Jeg hadde dratt all møkka opp til overflaten og fått vedkommende til å forklare seg. Kall meg brutal, men mobbing er ALDRI greit og ingen skal slippe unna noe så grusomt stygt.

Som jeg sa til mamma og pappa; i dag ringer dere skolen, og da forteller dere at dersom det ikke blir gjort noe drastisk med en eneste gang, tar vi det videre. Jeg står på nippet til å gå bort på barndomsskolen min og skjelle ut monsterene selv. For det er ikke OK at lillesøsteren min skal komme gråtende hjem fra skolen hver eneste dag.