hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

good bye 2016Good morning, sweeties! Jeg har vært oppe i et par timer allerede, men jeg har sett på tv, spist en lang frokost, dusjet og vært en tur på polet frem til nå. Tenk at det er den siste dagen i 2016, folkens!!! Det er helt vanvittig hvor fort dette året har gått. Jeg har enda igjen 2/3 av årskavalkaden, og de kommer begge to i løpet av de neste dagene. What a year, sier jeg bare... Og 2017? Det skal bli enda bedre. Jeg har mange tanker å dele med dere, både for året som har gått og året som kommer, jeg må bare finne roen til å sette meg ned og skrive. De siste dagene har jeg kanskje vært litt "off" her på bloggen, og det er ikke fordi jeg er lei eller ikke har motivasjon, men jeg har bare hatt så mye moro å gjøre hver dag, og for en gangs skyld var det deilig å være bare Kristine. Men nå er jeg back on track, babes!

I dag er Levis-buksa på!! Enn så lenge, i alle fall. Nå skal jeg ta på meg skoene og skinnjakka og komme meg avgårde til byen for å se om jeg ikke finner noe kult jeg kan ha på meg i kveld. Håper jeg finner en glitrende genser et eller annet sted. Er det noen som vet om klesbutikkene egentlig er åpne i dag? Eventuelt, hvor lenge? Typisk meg å gjøre alt i siste liten. TYPISK.

Elsker den nye vasen jeg fikk av tanten min i julegave. Wiiii! (Det er Pepsi i vinglasset til dere som garantert kommer til å påpeke det. Jeg synes brus smaker bedre fra tynne glass, ferdig med den saken)By the way, ikke stress med at jeg har gått meg blind på leppene. Jeg vet det, jeg ble hoven og jeg er fortsatt det, så jeg venter bare på at det skal roe seg. Kommer ikke til å fylle på leeeenge nå. Men takk for at dere sier ifra og bryr dere! Det setter jeg bare pris på, jeg trenger ærlige mennesker rundt meg :) Og jeg tar til meg alt jeg får av tilbakemeldinger, I promise.

Herregud, jeg har så mye å komme med i 2017 kjenner jeg. I fjor tilbragte jeg nyttårsaften på en ræva fest og ville egentlig være alle andre steder enn nettopp der jeg var... "Jeg kunne vært hjemme og spist sjokolade og blogget" tenkte jeg, helt ærlig. I år blir det annerledes. Det vet jeg. Jeg har så mye i hjertet mitt og i tankene mine som jeg ikke kan vente med å dele med dere.

Tusen FUCKINGS takk for at dere har hengt med meg atter et år. Dere er en sjukt bra gjeng, jeg hadde aldri vært den jeg er i dag uten dere ved min side. It's more to come!

vacay mode

Om jeg har feriemodus? JA! Jeg stresser ikke med noe som helst og gjør bare det jeg vil til enhver tid. Det er helt fantastisk. I går gikk jeg endelig til innkjøp av ekstern blitz til kameraet mitt, først og fremst fordi det er så innmari mørkt ute på denne tiden av året, men også fordi jeg har en del kule idéer i hodet til bilder hvor man trenger blitz. Dette var bare test-bilder, altså! Det er tydeligvis en del innstillinger på den blitzen, så jeg får prøve meg litt frem. Sykt digg å endelig ha fått kjøpt det, jeg har gått og tenkt på det så lenge nå uten å ha gjort noe med det.

Nå skal jeg besøke Frida i leiligheten jeg bodde i tidligere i høst, jeg har et par ting jeg må hente, i tillegg blir det superkoselig å treffe my old roomie igjen ♥ Det er utrolig rart å gå fra å bo med noen og se de til nesten alle døgnets tider, til å ikke bo sammen lengre og så vidt se hverandre. Ikke at det er noe sjokkerende da, men blir jo naturligvis veldig knyttet til de man BOR med. Enten det er familie eller venner :)

Vi snakkes senere, dere! Xx

ting jeg finner fascinerende

- Hvordan psykisk smerte kan føles SÅ fysisk på kroppen. Hvordan magen knyter seg sammen, hvordan man higer etter pusten som om det ikke er mer oksygen igjen i rommet... Jeg tenkte over det i dag da jeg satt på trikken, helt ut av det blå. Om du har mistet en kjær, blitt sviktet av en god venninne eller fått hjertet ditt knust vet du hva jeg prater om. Jeg har ligget i fosterstilling på baderomsgulvet og følt at jeg har holdt på å dø. Ja, dø. Herregud, er det ikke sykt egentlig? Hvordan det å bare bli avvist av et menneske du er glad i, for eksempel, kan gjøre så jævlig mye med kroppen din? Jeg har et filmkamera som jeg bruker for å filme snutter selv til Bloggerne, og i dag bladde jeg gjennom og fant en video hvor jeg gråt - så mye at følelsene fra da videoen ble spilt inn omtrent kunne føles og ta på. Man tror man ikke kommer seg gjennom det, man tror man skal falle om og dø, men... det skjer jo aldri. Det er bare livet. Jeg synes det ER så merkelig. Tenk hva kroppen vår og psyken vår er kapabel til. Det er helt sinnsykt fascinerende synes jeg.- Hvordan vi mennesker "velger" ulykkeligheten, når man egentlig bare kan velge å... være lykkelig? Dette er noe jeg tenker veldig ofte på, for av og til klarer jeg å se hele livet fra et veldig overordnet perspektiv og PLUTSELIG føles alt så enkelt og rett frem. Og så sitter jeg der mens jeg ser alle menneskene som gjør alt så innmari vanskelig. Inkludert meg selv. Jeg blamer ingen, for jeg er slik selv! Jeg bare synes det er så spesielt, de gangene jeg klarer å se livet fra dette perspektivet. Lykke kommer innenfra, og innenfra er jo noe vi kan styre selv. Hvorfor velger vi ikke bare å være lykkelige? Jeg skjønner det ikke.

- Hvordan vi mennesker omgir oss med mennesker vi egentlig ikke vil ha i livet. Det burde jo være en enkel sak? Luk ugresset, sa mamma til meg en gang. Hvordan kan man mislike bestevenninna si, men så er man fortsatt bestevenninne med vedkommende? Hvordan kan man ikke se for seg en fremtid med kjæresten sin som man har vært sammen med i 4 år? Er det virkelig et faktum at mennesker har jævlig lav standard og er kjærester kun for å ha noen, og ikke fordi den er den, bare den, personen de vil ha? Hvorfor stiller ikke folk høyere krav til mennesker i livet sitt? Jeg er blitt SUPER-selektiv. Rett og slett fordi jeg ikke har tid til å kaste bort tid på mennesker som ikke gir meg god energi.Mennesker, ass. Fascinerende greie.

about yesterday

I går trodde jeg nesten at partyløva i meg hadde sluknet da jeg vurderte å ta en rolig kveld hjemme (etter å ha hatt fullstendig ferie hjemme med Netflix og pysj all day long), men så bestemte jeg meg for å åpne vinen og invitere Kristina med meg i bursdag til Espen. Og deeeet angret jeg ikke på!! What a night! La oss bare si at den vinflaska gikk fort ned, hehe. Det var kjempekoselig hos Espen i går, vi hørte på bra musikk, danset og hadde det moro i timesvis :-)

Jeg og Kristina klarer selvfølgelig å catche den kuleste Uber-sjåføren på vei hjem igjen, som satte på John Mayer-musikk og lot oss stoppe for å kjøpe mat. Så da ble det pitstop på Max for en burger. To burgere, faktisk. UTEN gluten og UTEN kjøtt, hahaha. Jeg dæver av meg selv noen ganger. Det kostet meg bare 37 kr, da! Go vegetarian, sier jeg bare.

Processed with VSCO with f2 preset

Kristina har på seg Jofama by Kristine Ullebø 2 i farge brun. Se så babe hun er i den!!

Processed with VSCO with f2 preset

Aaah, du vet den følelsen når du har på deg et antrekk som får deg til å føle deg skikkelig chick? Dette antrekket var litt sånn!! Jeg elsker kombinasjonen av lakkskoene og slengen nederst på buksen, og det faktum at jeg faktisk får litt ass i denne buksa. Yeeeeh! Lenge leve antrekk som får deg til å føle deg bra!

Processed with VSCO with f2 preset

Bare for å toppe hele chick-viben, liksom! Call my booker! Denne fikk jeg av modellbyrået mitt her i Oslo i høst, fant den igjen da jeg ryddet på rommet. Synes den er så stilig :-)Se deeeer, ja! Godt plassert i senga med cheese burger and no pants. Haha. Jeg føler jeg ofte har disse øyeblikkene for tiden, hvor jeg hører på digg musikk midt på svarteste natta og bare tenker på hvor deilig livet er. Aaaaaah.

"I love the 3AM version of people. Vulnerable. Honest. Real."

nok er nok!- Må man spise uhorvelige mengder kjøtt for at det skal bli ordentlig jul? Må man tro på Gud for å kunne gå i en julegudstjeneste? Hva er egentlig det viktigste for oss i julen?


VG kontaktet meg for noen spørsmål og har skrevet en artikkel om de to temaene kjøtt og religiøs tro som jeg har pratet om her på bloggen i jula. Kanskje dette er noe til ettertanke for mange etter årets julefeiringer... Trykk på bildet eller HER for å lese hele artikkelen.

home!

Processed with VSCO with f2 preset

Da var jeg på plass i Oslo igjen! Ååh, jeg har savnet sengen min her, den er så sinnsykt behagelig. Jeg kjenner det er deilig å ha to steder man kan kalle hjem. Sånn på ekte. I det jeg går inn døren til leiligheten her får jeg den "aaaah, endelig hjemme"-følelsen. Woho! I dag har jeg hengt rundt med venner, jeg kom nettopp inn døra og sitter med dagens middag fremfor meg: havregrøt. Slik går det når man er så sulten at man ikke har tid til å lage noe mer avansert. Herregud, jeg MÅ skjerpe meg der. Jeg elsker jo å lage mat - it's a shame at jeg ikke tar meg tid til å gjøre det ordentlig. Ser sikkert sykt stusselig ut her jeg sitter med havregrøt og vin, men ja ja, sånn får det bare bli noen ganger. Nå kommer straks Kristina på besøk, og vi skal en tur til Espen i kveld. Etter at vi var i Sverige la Kristina igjen 6-pakningen sin med øl her, og bare: "Jeg lar den bare ligge her, for jeg vet at vi får bruk for den en dag". Today is the day! Jeg har ligget hjemme i senga uten sminke i 3-4 dager i strekk nå, så det er sykt digg å føle seg fresh seg og være sosial igjen. Hihi! Vi snakkes i morgen, babes! Xx

christmas eve look

Mange av dere har spurt om julekjolen min!

Dette er egentlig ikke en julekjole i mine øyne, men hvem bryr seg vel om det. Jeg synes den var fin, så jeg røsket den med meg i kofferten hjem til Førde og tenkte ikke noe mer over det. Da jeg tok den på meg falt den bare enda mer i smak! Spesielt med røde lepper og noen fine øredobber til :-)

Fra DM Retro!Nå får jeg besøk av Emma og Lina. Kjenner jeg blir litt sprø og begynner å tenke rare ting av å være alene uten å sosialisere meg over flere dager, så det blir godt. Veldig godt.

PS. Sorry for at bildene er i ulik farge, jeg hater når det skjer og pleier vanligvis ikke å poste dem da. Men akkurat i dag gir jeg litt faen.

kristineKjære Kristine,

Jeg skulle ønske du ikke var så naiv og trodde at alle menneskene i livet ditt ville deg godt. Sannheten er at noen mennesker bare vil deg utelukkende vondt, og det er noe man bare må svelge, samme hvor pyton det er.

Jeg skulle ønske du ikke satte spørsmålstegn bak utseendet ditt og din egen verdi da livet ditt ikke gikk din vei.

Jeg skulle ønske du ikke stod i timesvis foran speilet for å studere nesen din, huden din, kroppen din. Hvorfor lot du det ikke bare gå? Hvordan kunne du virkelig tro at livet ville bli bedre og at du ville bli bedre likt av mennesker med en annen form på nesetuppen?

Jeg skulle ønske du ikke ble lei deg da avisen ikke ville skrive om deg likevel, fordi du var for tynn. Det var ikke ditt problem, det var ikke dine tårer.

 

Men kjære Kristine,

Jeg er glad du fortsatte på håndball i 1 år selv om du ikke hadde venner.

Jeg er glad du ikke sluttet å kle deg i det du ville fordi rektoren din ikke likte shortsene dine.

Jeg er glad du for første gang tok et valg kun for deg selv, og flyttet.

Jeg er glad du alltid løp hjem etter skolen for å fotografere og skrive fordi du tok jobben din seriøst.

Jeg er glad for at du innså hvor simpelt livet egentlig er. Ting skjer. Og det skjer for en grunn. Gjør det beste ut av enhver situasjon. Det er den eneste måten du kan bli lykkelig på.

 

bloggerne-teaser

Hei dere! Jeg håper alle sammen har det fint i julen. GJETT om jeg storkoser meg. Faktisk har jeg ikke tenkt å dra noe ut, rett og slett fordi jeg kjenner behovet for å senke skuldrene helt, finne roen og rett og slett bare lade opp til 2017. Jobb er noe jeg virkelig prioriterer høyt, så jeg har brukt de siste dagene på å sanke inspirasjon, skrive tekster til langt på natt, komme med idéer til kommende innlegg og bilder, og i dag har jeg jaggu gjort ferdig regnskapet for 2016 sammen med pappa på jobben hans. Ekstremt deilig! Når jeg kommer tilbake til Oslo skal jeg kjøpe inn skriver og kontorsaker, slik at jeg får 110% stell på alt. Jeg ELSKER system og orden.

Ellers setter jeg veldig stor pris på kommentarene dere har lagt igjen de siste dagene, spesielt engasjementet deres rundt det med å være vegetarianer i sosiale settinger, og det med å gå til kirken uten å være kristen. Jeg elsker å lese tilbakemeldingene deres, og det slår meg hver eneste dag hvor mange kloke mennesker som klikker seg inn her. Dere skal vite at jeg lærer mye av dere!

Forresten! I dag fikk jeg tilsendt noen små teaser-videoer fra Bloggerne som kommer til å gå på TV2 Livsstil nå i romjulen, tenkte å dele de med dere bare for å vise dere en LITEN bit av hva dere får se. Til dere som spør når Bloggerne kommer på tv, så er jeg faktisk ikke sikker enda, men det er snakk om våren, tror jeg. Jeg oppdaterer dere så fort jeg får vite mer :-)

 

Jeg gleder meg veldig til å vise en 100% ekte Kristine. Håper dere gleder dere like mye!

highlights of the year (january - april)

Ettersom 2016 har vært såpass spennende, har jeg veldig lyst å lage en årskavalkade for de siste 12 månedene. For at innlegget ikke skal bli milelangt har jeg bestemt meg for å dele det inn i tre deler. Her kommer høydepunktene for januar - april!Det var 2016 og det var jeg kjempeglad for. 2015 var ikke det beste året akkurat - så det var dritdeilig å legge bak seg!

Jeg fylte 19 år! Det måtte så klart feieres med glitter, magetopp og vin rett fra flaska!!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vi dro til Oslo for en russeko! To dager med festing - det var dødsmoro!!

Jeg hadde mange kosekvelder med jentene etter skoletid. Det var så koselig! Her laget vi mangosalat med verdens tørreste foccacia-brød. Haha. Godt var det, da!

Vi slapp russekonsept og russesang, og nedtellingen til russetiden var offisielt i gang! Det føltes helt sprøtt at det var vår tur!Været ble hakket mildere, så jeg kunne endelig begynne å bruke Kristine 3-jakken min. Her i farge "whiskey", som er en av de fargene som har solgt best. Jeg ELSKER denne!! Åh, gleder meg til å kunne bruke den igjen nå til våren :-)Jeg og Guro dro myyyyye ut. Haha, hver eneste helg var en stor fest, og det var så gøy!!

Russerevy stod for tur! Her med Bel-Air 2016. Jeg hadde lånt russebukse til denne dagen, og som dere ser var den altfor kort. Ser ut som en kortbukse haha!!

Jeg fikk være VS-engel på revyen!! Fornøyd med det, ja!

Og så var det revyfest..... :-) Som jeg trengte 2 døgn for å restituere etter... :-) Husker hele gjengen våknet hos Guro dagen etter, med sminke OG klærne på. 15 minutter før skolen startet. Da var det bare å hive seg avgårde og rekke timen!

Jeg kjøpte roser til mamma. ♥

Jeg fikk dilla på fake fur-jakker!! Nå har jeg sikkert 15 nye i samlingen! Heeeekta!!


Jeg skrev et innlegg om frustasjonen og usikkerheten angående hva jeg skulle gjøre etter videregående. Åh, jeg var såååå usikker husker jeg. Ingen faste tråder å holde meg til, alt var bare... opp til meg. For første gang i hele mitt liv. Og det var det som skremte meg så mye. Men FY søren, så glad jeg er for at jeg fulgte quoten på det bildet og bare hoppet i det. Følg drømmene dine, babe!

Været ble enda mildere og jeg brukte Kristine 3-jakken enda mer. Her i grønn! Den er så sykt fresh :-)

Oooog... den havnet på forsien av Det Nye! Så sinnsykt fett! Jeg har det bladet her hjemme, sammen med alle avisoppslagene av meg. Det er slikt jeg kommer til å sette pris på at jeg har samlet på når jeg er voksen.

Påskeferien kom og jeg tok flyet til California, rettere sagt Los Angeles, for å henge med Pål i en uke. Han var på utveksling det året, så jeg sov hos han hos vertsfamilien. Altså, WHAT a week. Det første som popper opp i hodet mitt er avocado toast, Rodeo Drive, shopping og mye festing. Haha, jeg kommer aldri til å glemme de kveldene da vi satt i vinduet på rommet hans, hørte på Work av Rihanna mens vi røyket (sigaretter, altså!) og drakk ren sprit. Vi hadde ikke blandevann, så vi måtte holde oss for nesen mens vi drakk. Haha!! Og så ut med promotør og full pakke, på de mest syre uteklubbene du finner. Høy rappemusikk, free drinks og heeeeelt kaos. Mens Pål stod og pratet med vennene til Kylie Jenner ble jeg kastet ut av den største og skumleste vakten jeg noensinne har sett, etterfulgt av at jeg klarte å snike meg inn igjen. Og så... tok vi luksus-uber hjem for 2500 kr :-) Jeg tenker at en uke i LA holdt for meg, ass! Men wow, så utrolig moro å se tilbake på. Det fineste minnet var kanskje da vi satt på en rooftop en av de siste kveldene og hadde utsikt over hele Los Angeles, mens vi pratet om alt og ingenting.

Jeg dro til Istanbul og opererte stumpen. Nei da, jeg betalte 199 kr for en buttlifter i stedet, funket like bra :-)

Jeg ble endelig ferdig på Isotretinoin-kuren min etter 9 måneder, og huden min var flawless. Så fantastisk deilig!

Jeg brukte altfor mye selvbruning!! Ussssj!

Jeg var i Dubai for mitt første store modell-oppdrag! Det var seriøst en av de beste dagene i mitt liv. Vi solte oss, var i badeland, ridde på kameler i ørkenen, spiste god mat på en av verdens beste restauranter... og så hadde vi shoot, så klart. Og jeg fikk forstoppelse for første gang i hele mitt liv. Perfekt timing! Yes! (Det ordnet seg til slutt, heldigvis)

Og det var der problemet startet. Jeg slet med magen helt fra april til august. Ooooouuff! Jeg unner ingen det, virkelig! Nå er den tid over, heldigvis.Jeg lærte meg å drikke kaffe. Med masse sukker i da, vel og merke.Russetiden var i gang!! Natt til 1. mai braket det hele løs, en nydelig solskinnsdag den siste dagen i april. Jeg husker denne dagen som om det var i går, haha. Starten på 17 fantastiske dager!

vegetarianer i sosiale settinger?

Her kommer litt bilder fra den store dagen! Jeg tok bilder frem til vi spiste, etter det la jeg bort kameraet fordi:

  1. jeg ville bruke tiden på familien min.
  2. rett etter middagen måtte jeg ta av meg kjolen fordi den var trang allerede før jeg begynte å spiste, og da kan dere jo tenke dere hvor trang den ble etter 2 porsjoner pinnekjøtt og 2 porsjoner riskrem. Lite bloggvennlig å sitte der med joggebuksa på allerede 20:00, haha.

Ah! Jeg synes det er slitsomt å skulle spise kjøttfritt i sosiale settinger. Er det flere som også finner det utfordrende? Nå som jeg har bodd for meg selv i snart et halvt år har det gått helt fint, jeg kjøper enkelt og greit ikke inn kjøtt til kjøleskapet mitt og det er null problem. Jeg tenker ikke over kjøtt engang. Men så kommer jeg hjem, og jeg føler jeg "må" spise det jeg får servert. Man MÅ jo ikke i den forstand, men jeg har i alle fall vokst opp med foreldre som forventer at man spiser det man får servert - og det har jeg alltid gjort. Det handler jo litt om høflighet også... Åh, det er vanskelig det der. Jeg hadde egentlig ikke spesielt lyst på kjøtt (det har jeg i grunn aldri), for jeg blir veldig sliten, tung i kroppen og dårlig når jeg spiser det. Men så vil jeg ikke være kravstor og få dem til å styre med kjøtterstatning, og jeg vet at mamma og pappa ikke lar meg bare spise potet og kålrotstappe heller. Jeg blir hele tiden dratt mellom det at jeg ikke vil være til bry, men hey, på samme tid er jo dette noe jeg står for! You feel me?

Kanskje jeg bare skulle fikset en erstatning for kjøtt selv, i forkant. Jeg kjenner i alle fall at jeg ikke er spesielt keen på mer kjøtt nå i jula. Altså, jeg var HELT ødelagt etter julemiddagen i går.Det er godt å være tilbake med snuppa mi!! Jeg gikk på tur med mamma i går og da pratet vi om likskapstrekket vi har: nemlig at vi er veldig frempå som personer og gir en god faen i hva andre mener. Det er nok den beste egenskapen jeg har arvet av mamma. Jobber med at Ingeborg skal bli like robust nå!! Haha! Sistah fix!

Ellers fikk jeg kjempfine gaver i går. Jeg hadde null forventninger, men mamma hadde stelt i stand såå mye fint til oss søskene. Det er så gøy når man får de gavene man virkelig trenger, og spesielt når mamma har fanget opp disse småønskene mine, sånn som salt & pepper fra Nicolas Vahe. Jeg har ønsket meg det så lenge - og det er en sånn ting man ikke gidder å gå å kjøpe selv, haha. Nei, jeg er virkelig superfornøyd og takknemlig - jeg merker hvor stor pris jeg setter på alt jeg får nå som jeg har flyttet ut og vokst opp litt mer :-)

Vel, dere! Nok en julaften krysset av listen. Det er litt deilig det også i grunn, nå sitter jeg med håret i dott og joggebuksa på, klar for å nyte romjulen med senkede skuldre. Jeg tror ikke jeg orker å dra så mye ut i julen heller, for jeg synes det er så sinnsykt deilig å bare slappe av, sitte oppe til 04:00, blogge, skrive, spise god mat, våkne uthvilt og være med familien.

å gå i kirken uten å være kristen

I går dro jeg i kirken sammen med mamma, mens pappa fikset pinnekjøtt-middagen hjemme. Det er en tradisjon vi har hatt helt siden jeg var liten pike, men de siste årene har vi av en eller annen grunn ikke fått gjort det - kanskje fordi jeg ikke lenger anser meg som kristen. Men! Er det en ting som gir meg julestemning, så er det å sitte i kirken å synge julesanger blant glade mennesker i kjole og dress, mens du ser forventningene for kvelden i øynene på dem. Hvorfor melder jeg meg bare ikke ut av kirken? har jeg spurt meg selv mange ganger. Svaret er fordi kirken for meg, er forbundet med norsk tradisjon, og ikke religionen i seg selv. Jeg føler meg nesten litt slem som har et sånt syn på det, for det er jo de troende sitt sted og det er noe jeg har stor respekt for. Men ja - her har jeg blitt døpt, jeg har blitt konfirmert, jeg har sett lykkelige par stå ved alteret og si ja til hverandre og jeg har fulgt mennesker til sitt siste hvilested. Det er fellesskapet jeg liker så godt. Det at man har et sted å komme til, både i gode og vonde stunder. Jeg er så redd for å melde meg ut, for å så miste noen som står meg nær og føle at jeg ikke har et sted å dra til for å sørge. Er det noen flere som også føler det slik?

Og så lurer jeg på noe, av ren nysgjerrighet. Dere som er kristne og tror på Gud, ser dere på det som respektløst at sånne som meg drar til kirken kun på grunn av norsk tradisjon og følelsen av fellesskap, med null kristen tro? Eller er dere bare glad for at vi er der, selv om vi kanskje ikke har de samme verdiene?

Det var en veldig fin julegudstjeneste i går, da. Stappet full kirke med masse små barn som løp rundt i de vakre julekjolene sine. Hihi.

Og så MÅ jeg bare fortelle dere om sko-dramaet i går, som dere kanskje så på Snapchat. Jeg har ikke tatt med meg noen pyntesko til Oslo!! Så jeg hadde kun noen røffe boots og sneakers fra Adidas. Jeg kunne jo ikke gå med joggesko til DEN pynta kjolen?? Følte ikke jeg, i alle fall?? Så da spottet jeg plutselig skinnbootsene mine i kofferten, som for enkelte kanskje kan bli assosiert med et visst yrke... *host* prostituert *host*. Haha, jeg tror disse skoene er av den type jeg kommer til å se tilbake på i 2017 og bare "HVA faen var det jeg gikk med". Uansett, mamma mente at det var bedre å gå med dem enn sneakers, så jeg tok dem på meg og følte meg seriøst så ufattelig upassende kledd. Hahahaha. Ja ja.

Meg og verdens fineste mamma. Bilder fra kvelden i går kommer i neste innlegg!

den store dagen

Den store dagen er her! Jeg hadde store planer om å stå opp tidlig i dag, men jeg har fått en uvane å sitte oppe til langt på natten for å blogge, drikke brus, høre på deilig John Mayer-musikk og snappe med venner, så jeg våknet ikke før fellesfrokosten stod på bordet i dag. Alt blir plutselig mye gøyere når klokka passerer midnatt og jeg er den eneste våkne i huset, haha. Meg og Mayer tar helt av, forresten. Jeg og Erica driver å sender videosnaps til hverandre av at vi GRÅTER av sangene hans... vi er der, ja. Yuuup. Når jeg er 40 år og jeg setter på sangene hans VET jeg at jeg kommer til å kunne føle og ta på denne tiden av livet mitt. Samme som med The Fray og The Script sine sanger - hører jeg på dem nå er det som om jeg blir tatt tilbake til 8. klasse og min første forelskelse. Det er suuuperkoselig å ha et sånt forhold til enkelte artister/sanger/album.

Uansett, god jul mine kjære venner! Jeg elsker julemorgenen, den er så rolig. Jeg går rundt i koseklærne mine uten sminke, juleprogrammene snurrer på tv'en, pappa leser avisa, mamma steller i stand frokost med røkt laks, eggerøre og deilige rundstykker, mens jeg... Jeg går rundt og knipser bilder, jeg. Haha. Det er sjelden at jeg har hvilepuls (jeg kan til å med skrive på bloggen at NÅ har jeg hvilepuls, men egentlig så har jeg ikke det), MEN akkurat nå har jeg det. Sånn på ordentlig.


Jeg våknet av at denne hang på døra mi. Tradisjonen tro. I år trodde jeg faktisk at mamma hadde droppet det, men der fikk jeg meg en overraskelse gitt. Så sinnsykt koselig!

En av mine favoritt-sjokolader of all time. Salt og søtt på samme tid er det beste!!Nå skal jeg og mamma i kirken, og så kommer vi hjem til pinnekjøtt-lukt i hele huset. Aaaaah!! Jeg er ikke et spor kristen, men jeg synes det er så vakkert å være i kirken på julaften, sånn for tradisjonen sin del. Nå er det en del år siden jeg har vært i kirken, så jeg gleder meg faktisk til å høre hva presten har å si med et litt mer "voksent hode" - om man kan si det slik. Jeg har vokst mye siden den gang :)

Jeg håper dere får en fantastisk julaften, kjære dere. Dere er fantastiske. Nyt dagen, og sett pris på de rundt dere. Ingenting varer evig, så verdsett det du har mens du kan ♥

noe jeg virkelig setter pris på

Akkurat nå sitter jeg med beina høyt i været i sofaen med mamma ved siden av meg, mens tv'en snurrer juleprogram fremfor oss og hele stuen er fylt med stearinlys. Mamma er virkelig mester i å gjøre ting koselig! Hun styrer alltid på for å gjøre det best mulig å være her hjemme, nesten litt for mye noen ganger. Men wow... det er koselig å være hjemme. Jeg setter ekstremt stor pris på å ha et så nært forhold til kjernefamilien min. Det å kunne kræsje rommet til broren min i dag tidlig bare fordi jeg var pratesyk og ville ha noen å henge med, haha. Det minner meg om barndommen, da jeg pleide å overnatte (ja, OVERNATTE) på sofaen på rommet til broren min. Hvor koselig er ikke det, haha? Kanskje litt spesielt for noen, men vi har bare alltid vært sånn.

Det å ha et godt forhold til foreldre, søsken og slekt er noe man virkelig ikke gitt - jeg kjenner mange som føler de mangler enten en morsrolle, søsken de kommer godt overens med eller generelt bare slektninger som man har et godt forhold til. Slekten våres er ganske splittet på grunn av skilsmisse, så det er fint å ha vokst opp med to foreldre som alltid har elsket hverandre og jobbet iherdig for å gjøre familielivet i huset best mulig. Visste dere at pappa er 10 år eldre enn mamma? Jeg synes det er så fint. Mamma traff pappa da hun var 19 år ♥ 

Jeg har ikke tenkt tanken å sminke meg engang i dag. Om ikke huden min er fornøyd nå så vet ikke jeg, ass!

I dag hadde vi mandel i grøten, og dere kan jo bare gjette en gang hvem som vant. Det var meg!!

Jeg ser litt sliten ut i øynene kanskje. Og det er jeg. Det har vært noen hektiske måneder, med mye som har skjedd og en hel haug av følelser og inntrykk å ta innover seg. Men jeg har hatt det så bra, og jeg kjenner jeg allerede er klar for hva 2017 har å by på. 2016 har vært det beste året i mitt liv, men jeg tror 2017 vil toppe det. Ja, det tror jeg. Mest fordi jeg har en helt annen mentalitet og innstilling til livet enn hva jeg hadde før.

Ååh, dere! Er dere keen på at jeg lager årskavalkade her på bloggen? Det har jo skjedd SÅ mye i løpet av dette året som har gått, et lite tilbakeblikk hadde vært moro tenker jeg?

den første joggeturen siden augustGod morgen! Eller god dag, avhengig av hvor lenge dere har vært oppe. Lille-julaften, jo! Jeg kjenner en sinnsykt deilig ro i kroppen... Ting er ikke så hektisk her i Førde som det er i Oslo. Jeg har nettopp spist brødskive med røkt laks til frokost. Det er jul for meg. Nå skal jeg gjøre det jeg har ventet på helt siden jeg flyttet hjemmefra i august; jogge på fjellet. Det er det dere ser på bildet over :-) Min utsikt fra soverommet, liksom! Altsåååå. Det går en grusvei langs fjellet, og man ender opp på den lille flekken dere ser til høyre på bildet, rett bak treet. Åh, jeg gleder meg så sinnsykt til å plugge i den nye musikken min og få renset tankene. Mamma spurte om hun skulle være med, og jeg synes det er dødskoselig å gå sammen med henne, men den første turen kjenner jeg at jeg trenger alene, bare. Nå venter jeg på at mobilen skal bli fulladet, så snører jeg på joggeskoene og kommer meg avgårde. Hihihi! Vi snakkes senere i dag, dere! Xx

meg og deg på rektor sitt kontor

I dag var det bare å legge fra seg kofferten hjemme og komme seg avgårde for å møte min kjære bestevenninne. Emma! Eller bedre kjent som Ems. Åh, noen vennskap vet man bare varer livet ut, og jeg har alltid hatt en følelse på at mitt og Emma sitt vennskap er et av de. Vi har bare en helt spesiell connection, og det har vi hatt helt siden vi møttes for første gang da vi ble plassert i samme klasse på VG1. Vi to har jammen meg vært sammen mye greier. Haha, fyyyyy fillern. 1. klasse var kanskje det sjukeste året i mitt liv, og det tror jeg vårt vennskap var grunnen til. I løpet av det året presterte vi blant annet å bli tatt ut av timen og sendt til rektor sammen fordi vi gikk for "slutty" på skolen, og å komme vi sørpe fulle på skolen. La oss bare si at vi ble kastet ut av den tysk-timen ganske fort, haha. Rebels! Virkelig. Det var nok mange lærere som fryktet Kriss- og Ems-duoen, ass. Hahaha, herregud, vi var jo faktisk grusomme til tider. Meg og deg på rektor sitt kontor, eller hva Emma? Der satt vi. Så lenge vi hadde hverandre var vi fornøyd.

Vi vokste heldigvis opp, omsider. Til slutt tror jeg vi var de best likte av enkelte lærere, hihi. Nå er Emma en av de mest fornuftige og målrettet menneskene jeg vet om, med verdens skjønneste datter. Håper jeg også har blitt en mer voksen Kristine... Haha. Kanskje vi skulle laget en videoblogg sammen, og enten svart på spørsmål eller hatt story time? Det VET jeg hadde falt godt i smak, haha! 1. klasse på videregående, ass. Jeg kommer til å huske det året til dagen jeg ligger på dødsleiet.

Snuppa er tilbake i Førde! Fy søren, det var veldig rart å trille inn i sentrum med flybussen. Jeg følte veldig mye på samme tid... Å kjøre bil igjen, å se hvor mye Ingeborg har vokst, å se pikerommet mitt som har blitt gjort om til kontor, å gå inn på kjøpesenteret jeg har tilbragt så ufattelig mange timer på i løpet av ungdomstiden min. Akkurat her dette bildet ble tatt pleide jeg alltid å henge med min x-bestevenninne (er det det man kaller det? haha) på lørdager. Vi dro på Bik Bok for å handle klær på salg, og så kjøpte vi vaniljekesam og blåbær som vi spiste på gulvet. Sprøtt å se tilbake på, tiden bare flyr, den.

Chilimayones er blitt min nye favoritt-ting på sushi. Mm!

Med Pepsi Mææææx så klart. Pepsi Max var vår greie alle 3 årene på videregående, haha.

SE SÅ FIN!!!

Jeg MÅ slutte å alltid skulle ta tunga ut på bildet. Haha, det er for teit.I mean...Nå skal jeg sette meg ut i stua med familien og prate om alt som har skjedd siden august. Wow, det er lenge siden nå.

hjem til førde

Her var jeg og broren min og tok bilder i mai, midt i russetiden, for å filme til første episode med Bloggerne. Lite visste jeg om hva jeg hadde i vente de kommende månedene. Faktisk visste jeg ingenting. Ingenting, utenom at jeg skulle flytte, og at livet mitt skulle ta en helt ny vending. Tenk så gøy at jeg har fått det mest spennende halvåret i livet mitt på film. Hver gang jeg hopper ut av komfortsonen, tar sjangser, gjør ting jeg tror jeg ikke tør å gjøre, ender jeg opp med å bli hakket lykkeligere og hakket mer sikker på meg selv. Det er noe jeg aldri må glemme. Utfordringer. Dere som skriver at dere beundrer selvstendigheten og selvsikkerheten min? Ikke glem at jeg har vært verdens mest usikre sjel. 14 år gamle Kristine var mer usikker enn dere kanskje aner. Jeg gikk med i samme Umbro-bukse fordi alle andre gjorde det og det var "kult", jeg gjemte meg på toalettet i pausene på håndball-treningene, jeg var med bare familien en hel sommerferie fordi jeg ikke var utadvent nok til å ta initiativ for å bli kjent med nye mennesker, og jeg begynte å sette spørsmålstegn bak min egen verdi og mitt eget utseende da livet ikke gikk min vei.

Jeg fikk denne meldingen av en jente jeg gikk på ungdomsskole med i Førde. Eller, det er et lite utdrag av den. Fy søren, noe så fint å våkne til.

(....) at du er sulten på kunnskap og utvikling som eit menneske utover overfladiske tema, og ikkje minst, og kanskje aller viktigast, at du tør å vere sårbar på nettet, at du viser dine indre tanker, bekymringer og på den måten viser lesarane dine at det er heilt OK å vere sårbar i ein verden som ikkje alltid er like lett å føle seg heime i.

Nå skal jeg lukke kofferten og dra hjem til Førde. Det blir deilig å få hele dette halvåret litt på avstand. Jeg skal stå opp 08:00 i morgen og ta den faste joggeturen min opp på fjellet som ligger rett ved huset vårt. Herregud, som jeg gleder meg til å stå på toppen der, med det fineste Norge har å by på av utsikt og frisk luft. Til dere som driver og kommenterer kjipe ting til meg og har diskusjoner om meg i forum for tiden? Hadde jeg vært 14 år og usikker hadde jeg sikkert vært knekt nå, men jeg er snart 20 nå og jeg har aldri hatt mer troa på meg selv. Jeg er glad i den personen jeg har blitt.

Førde, her kommer jeg!

en sosial dag

Til tross for at jeg kom meg i seng litt for sent i går, var jeg oppe av senga allerede 07:00 i dag. Jeg hadde nemlig avtalt å møte min kjære Ingvild (fra Bloggerne-teamet, vi har jobbet tett sammen helt siden russetiden) for en morgenkaffe på Kaffebrenneriet, og det er så moro, for vi er SÅ altfor like vi to. Det slår meg hver eneste gang vi er sammen, haha! Ta vare på de menneskene som gir deg positiv energi, sier jeg bare. Akkurat det er noe jeg har fokusert MYE på de siste månedene. Det eeeeer så viktig for din egen lykke, kjære deg!! Virkelig!

Etterpå møtte jeg Hanna igjen! Aaah, more positive energy. Vi dro på Funky Fresh Food og drakk en nydelig shake som jeg fikk veldig lyst på akkurat nå i skrivende øyeblikk.. Gøy å kjenne mennesker som vet hvor i Oslo det er god mat og drikke! Jeg stoler på Hanna akkurat på det området. I mean... det var hun som fikk meg hekta på Prima Vera-pizzaen på Villa.Leather all over baby!

Nå får jeg besøk av Veronika, som nettopp har fått juleferie. ÅÅH, som jeg gleder meg!! Vi skal lage god mat og utveksle julegave. Har ikke sett henne på evigheter fordi begge har vært opptatt på hver sin kant, så det blir dødskoselig å catche up igjen.

i går.

Processed with VSCO with f2 preset

i går:

11:30: synger i dusjen ● drar på kaffebrenneriet rett ved meg for å blogge, og hører ufrivllig hele livshistorien til de på bordet ved siden av meg. det var en gjeng voksne som catchet up etter videregående, i grunn var det veldig hyggelig å høre på. jeg fikk veldig den der "jeg har ikke lyst å bli eldre, kan jeg plis bare bli 20 nå og være det for alltid?"-følelsen. jeg elsker denne alderen ● stirrer på menneskene som passerer vinduet på kaféen. mennesker er interessante ● søndagsfølese selv om det er onsdag ● drar på Velouria Vintage, ser på morsomme kjøleskapsmagneter og kjøper meg den feteste frynsejakken ● 20:00: "hey, vi skal ikke drikke opp resten av vinkartongen min da?" ● finner den minste benken ever i bakgården min, haha. er den ikke søt? (bildet over) ● Unfold - Jason Mraz01:10: jeg tar frem Mac'en og skriver et blogginnlegg før jeg sovner

Processed with VSCO with f2 preset
 

glitter and glam

annonse

Hey dere! Både julaften og nyttårsaften nærmer seg med stormskritt. Jeg har allerede funnet kjole til newyears men noe av det viktigste er etter min mening tilbehøret. Den siste tiden har jeg virkelig fått sansen for å bruke mye smykker, ringer og øredobber... Det har dere kanskje merket? Jeg har tatt flere hull i ørene, jeg har ALLTID et smykke rundt halsen og jeg har alltid favoritt-ringene mine på. Jeg digger hvordan man kan bygge opp et helt antrekk ved å bruke mye tilbehør!

Er det en dag i året man skal glitre, så ER det selveste newyears. I samarbeid med Glitter skal jeg vise dere noen freshe smykker dere kan dulle dere opp med for å ringe inn det nye året - 2017!! Jeg ble så glad da de kontaktet meg for å gjøre dette samarbeidet med dem, for jeg har elsket Glitter siden jeg var liten jente. Jeg finner alltid noe fint der! Spesielt NÅ... Pssst, just saying! Jeg var innom den ene Glitter-butikken her i Oslo for å velge ut produktene til dette innlegget, og jeg ble gående rundt i over en time tror jeg. Det vaaaar så mye fint. Bare sjekk bildene under her!

IT'S YOUR TIME TO SHINE BABY

Øredobber HER

Sølv-halskjeder HER

Choker HER

"She who leaves a

trail of glitter

is not forgotten"

- unknown

Ikke sant smykkene var fine? Jeg ELSKER chokeren spesielt. Den gjør jo hele antrekket, spør du meg! Ta en tur innom Glitter for å finne tilbehør til julaften og nyttårsaften, da vel. Jeg har faktisk en rabattkode til dere, hihi:

"kristine30" gir dere 30% rabatt på alt fra Glitter frem til midnatt 22. desember. Koden er mulig å bruke både på nett OG i butikkene. You're welcome!

å drikke vin og lese poesi for å være kul4 dager til jul. Er det virkelig 4 dager til jul? Førde. Om 48 timer er jeg på Vestlandet igjen. Forrige gang jeg var hjemme var jeg litt tom inni meg, jeg lurer på om jeg kommer til å sitte med den følelsen igjen, eller om jeg kommer hjem med litt frisk pust. Det skal bli deilig å se venner og familie igjen, det vet jeg med sikkerhet i alle fall. Det føles som om jeg har levd et helt liv siden jeg forlot redet i august. Jeg er ny, fullstendig ny. Det kommer et blogginnlegg om det. Aaah.. Jeg blir bare litt frustrert når jeg får kommentarer om at jeg hermer etter andre bloggere fordi jeg gjør ditt og datt. Samtidig som jeg forstår dere, for dere leser ikke livet mitt, dere leser bloggen min. Dere vet ikke alt. Annijor - jeg digger bloggen hennes og hun som person, men det er ikke hun som har inspirert meg til å drikke vin, male og lese dikt. Det er en blanding av utvikling av meg selv og mennesker jeg har truffet de siste månedene. Jeg leser dikt fordi det gjør livet lettere å forstå, og det gjør det lettere å leve fordi det minner meg på at ikke alt er så forbanna seriøst. Just live, okay? Sola går opp, sola går ned. Den tiden mellom der har vi en tendens til å gjøre mye mer komplisert enn den behøver å være. Jeg er ikke kul og bedre enn deg fordi jeg drikker vin en mandags kveld, selv om jeg får 40 kommentarer på det hver eneste uke. Jeg går ikke på skole lenger, jeg bor ikke lenger under mamma og pappa sine regler i et hus som ikke er mitt. Jeg har egen leilighet. Alt dette gir meg en frihet jeg elsker mer enn noe annet. En sånn frihet som ga meg mulighet til å kjøpe en dunk vin i går som jeg delte med en venn av meg, fordi jeg synes det er gøyere å høre jazz og snakke om hvor SINNSYKT rare menesker kan være sammen med en klok person, i stedet for å drikke vodka red bull og stå på bordet på NOX på Solli med masse sleezy gutter rundt meg som kun vil ha sex og ikke Kristine.

Jeg er open minded og konstant sulten på å lære mer her i livet. Det er bare det.

best fries in townAltså, disse søtpotet-friesene! Bor du i Oslo så du svippe innom Champagneria og kjøpe disse med deg neste gang du har anledning. Gjerne takeaway, så kan du kose deg hjemme med en person du er glad i mens en koselig film snurrer på skjermen. Og så anbefaler jeg å lage guacumole til - hihi! Dette var fra i går, virkelig en perfekt avslutning på en hektisk uke.

Nå sitter jeg på Kaffebrenneriet og jobber. Det er så digg å kunne flytte kontoret sitt hit og dit, aaah! Jeg reiser hjem til Førde om tre dager, så frem til da har jeg egentlig bare planer om å henge med venner og kose meg. Jeg har mye på hjertet for tiden, forresten. Det er deilig. Har sittet oppe mange kvelder og latt fingrene bare gå løs på tastaturet... Things are coming.

friday vibes


"And in that moment, life was perfect."Fra alvor til tull og tøys... Her er meg på fest :-) Jeg HATER når folk sniker seg med på bilder. Selvfølgelig må jeg være en av de personene selv. Aaaahhh... Kriss.Wooh, fra det ene til det andre. Jeg styrer på om dagen, hendene mine er fulle av ting å gjøre så jeg kjenner det skal bli godt å senke skuldrene i jula. Selv om det egentlig er slik jeg liker det... Hektisk. Jeg funker bare så ufattelig dårlig når jeg har lite å gjøre. Det er nesten sånn at jeg beundrer de som klarer å ligge inne en hel dag og se på film med hvilepuls. Det er jo HELT normalt å gjøre det en gang i blant, men jeg finner bare aldri roen til det, haha. 

Her er bilder fra fredag! Åh, det var en fin dag, det. På med en bad ass skinnjakke og lilla lepper, and I'm ready for ya, Friday! Startet kvelden med sushi, dro på Warner Music sitt julevors hvor jeg møtte mange kjente fjes, satt på rooftopen mens jeg så utover hele Oslo og innså på nytt hvor glad jeg er blitt i denne byen, avsluttet kvelden med 2 glutenfri burgere fra Max hjemme hos meg. Hvorfor har jeg hele tiden dratt på McDonalds når Max er SÅ mye bedre??? Jeg føler det nettopp har åpnet seg en ny verden for meg. 

Nå skal jeg til byen, det er jo søndagsåpent. Wohooo!

det føles bra

Herregud!! Så gøy det var i går. Å være en del av noe så fint... Det føle rett og slett bare sinnsykt bra. Som jeg sa i går; å få være med på noe slikt er ingenting annet enn en stor ære. Blogging kan være ganske tomt, og nå som jeg lever av det kjenner jeg at higet etter å oppsøke kunnskap og informasjon er større enn noen gang. Jeg er sulten på å lære og utvikle meg. Derfor er det fantastisk å få lov å være med på noe slikt - det gir meg en følelse av at jeg er med på å gjøre en forskjell.

Jeg satt i studio med Flyktninghjelpen og en gjeng influencere i går, for å promotere og svare på spørsmål fra dere der ute. I går ble 4500 nordmenn fadder!!!! Inkludert meg selv :-) Wohooo! Forhåpentligvis går tallet enda mer opp i dag. Det er fotsatt "fadder" til 02142. Du kan redde et annet menneske sitt liv, TENK det.

Tjoooohei! Så bra føler man seg når man er med på å gjøre en forskjell. STOR klapp til dere som ble fadder i går. Vet at en del av dem var dere lesere, og det digger jeg :-) You go!I går ble jeg også kjent med en del nye fjes. Kjempemoro. Jeg føler meg virkelig heldig som får møte så mange fine og inspirerende mennesker... Gives me so much energy!!! Hihi!Da sendingen var ferdig rundt midnatt dro vi og tok et par glass vin på MESH. Veldig fin avslutning på kvelden!

Fikk dere med dere artistgallaen på TV2 i går?

DU kan gjøre en forskjell!Wooh, fra det ene til det andre. 

Nå er jeg på plass på artistgallaen! Jeg har nettopp fått makeup, og denne gangen ble jeg faktisk skikkelig fornøyd. Men dette er ikke det viktige i dag. Det viktige er at DU sender sms "fadder" til 02142. Jeg sitter på panelet med en del andre influencere for å svare på spørsmål akkurat nå (skru på TV2 NÅ!), så bare skrik ut dersom du lurer på noe. Jeg er her for å hjelpe deg med det du måtte lure på!

'FADDER' til 02142. DU kan gjøre en forskjell!

75 kr på en uke?!

På mandag fikk jeg en challenge av Flyktninghjelpen. Jeg skulle leve på 75 kr på en uke. Nærmeste butikk var ikke lenger Kiwi som ligger 200 meter unna meg, skulle jeg på butikken måtte jeg gå til den som var 5 km unna hjemmet mitt. For å bevare min egen sikkerhet, måtte jeg også holde meg unna offentlige bygninger. Om jeg ville, kunne jeg pante noen av verdigjenstandene mine, som kamera, pc og mobil. Jeg elsker utfordringer, men dette er trolig den vanskeligste jeg noensinne har fått. Det tok ikke lang tid før jeg sprakk... Bare den lille pakken med Jarlsberg-ost som jeg pleier å kjøpe koster 40 kr. Jeg skal love dere at jeg følte meg ganske fortapt der jeg stod på butikken og skulle finne meg noe billig jeg kunne spise. Skulle jeg kjøpt den ostepakken hadde jeg sittet igjen med 35 kr å leve på resten av uka...

75 kr, er det mulig da? tenkte jeg. Er det egentlig fysisk mulig å leve på så lite penger i uken?

Ja. 65,3 millioner mennesker i verden er på flykt i dag. HALVPARTEN av dem er barn. 

Det er helt ubegripelig...


I kveld skal jeg være med på artistgallaen for å rekruttere nye faddere med Flyktninghjelpen. Jeg håper dere ringer/sender sms "fadder" til 02142. Ni av ti kroner av Flyktninghjelpens totale kostnader går til hjelpeprogrammer i felt. Det er fint å vite. ♥

sushi

sponset produkt

FRIDAY AND SUSHI

Aaah, er ikke dette fredagen sin så vet ikke jeg. Kan å kose seg, si!! Jeg har lenge ønsket meg et brett jeg kan servere enkel fingermat på, og jeg ble så glad da jeg fikk tilsendt dette tapas-settet fra By Sunde. Den butikken har SÅ mye fint, jeg har siklet på produktene de har i en liten evighet nå. "Bolig med personlighet" er mantraen deres, og det er så sant. De har massevis av møbler i det nydeligste tre-materialet, noe jeg er blitt skikkelig sucker for. Kjenner jeg er keen på et trebord, jeg! Mamma, are you there?? Julegave??? Hehehe.

Dette brettet er jo i utgangspunktet et tapas-brett, men hvem sier man ikke kan servere sushi på det? Jeg innbiller meg at sushien smaker bedre når den serveres fint, haha.

  • Et lite sushi-tips jeg lærte i går: Rør wasabi inn i soyasausen. Det er dødsgodt!!

 

Tapas-settet jeg har finner du HER. "KRISSY30" gir dere 30% rabatt på settet, som forresten finnes i to ulike farger. Rabattkoden er gyldig ut desember, men det er begrenset lagerbeholdning.

lørdag?

I dag våknet jeg opp med tidenes følelse av at det var lørdag. Det var liksom bare... lørdag? Full trikk, hektiske mennesker og gater fylt av mennesker som stresser med å få julegavene i boks. Jeg i motsetning, startet dagen ganske rolig. Leste bok på sengekanten en time mens jeg drakk kaffe. DET er morgenen sin det.

Jeg fant forresten en cool spot å ta bilder på i dag. Ved Schous Plass, rett ved broren min faktisk! Elsker slike grafitti-vegger, selv om det kanskje ikke helt kan måle seg med Wynwood i Miami, da. Det var liksom en hel BYDEL bestående av kun grafitti. Dødskult.

Og jeg har fått meg ny, oversized skinnjakke! Jeg ELSKER store jakker...

Kjenner jeg gleder meg til sommerhalvåret starter 22. desember. Dette mørket irriterer meg sånn!! Heldigvis er det ikke lenge til det snur, thank GOD. 6 dager igjen! Den dagen er virkelig et av mine høydepunkt i løpet av året - for da vet jeg at for hver dag som går, blir det lysere og lysere. And that means... Soon summer!!Nå er jeg hjemme hos meg og spiser sushi og drikker litt vin mens jazzen ruller på anlegget, før jeg skal på et julevent-vors med Warner Music. Tror det blir en bra kveld, tjohei! Elsker at jeg fortsatt får den helgefølelsen selv om jeg har "friår". Jobbår.

om det å få venner

"Jeg lurer på hvordan du har fått deg så mange venner i Oslo når du ikke en gang går på skole eller jobber i en "normal" jobb? Jeg har nå flyttet til Oslo og startet helt på nytt alene, men det eneste jeg vil er å flytte hjem. Jeg klarer ikke å skaffe meg venner her selv om jeg studerer. Føler alle har venner og ikke er åpne for å bli kjent med andre."

Jeg fikk denne kommentaren for noen dager siden, og jeg ser at dere ofte spør om lignende ting. Dette er ikke et "hei se på meg så mange venner jeg har"-innlegg, det er et innlegg hvor jeg tenkte å komme med noen helt enkle tips for hvordan man kan bli mer utadvent og lettere bli kjent med mennesker. Jeg har ALDRI vært opptatt av å ha mange venner, og jeg har heller aldri hatt mange venner. Men jeg har ALLTID hatt et par sinnsykt gode bestevenner som har støttet meg gjennom tykt og tynt, og det har jeg fortsatt. Emma, Guro og Synnøve siden starten av videregående ♥ Oh, how I miss them now. Vel, poenget mitt: Few, but good ones. Det er mitt mantra. Faktum er at det er nesten ikke mulig å ha 12 bestevenner, fordi et godt vennskap krever at man legger mye energi og tid i det, og det kan man ikke gjøre med 12 mennesker samtidig. Noen få bestevenner og et bredt nettverk er midt i blinken!

Og vær så snill, gjør deg selv en stor tjeneste og ikke mål din "sosiale status" ut ifra antall venner. Det er helt feil. Har du de personene du kan ringe når du har det vondt, og de som er glad på dine vegne når du oppnår noe bra? Da har du det ALLER viktigste. Det spiller for pokker ingen rolle hvor stor "gjeng" man har eller hva søren. Jeg er så lei av den mentaliteten. Det er kun påtatt-het og en fasade mennesker gjemmer seg bak.

Jeg flyttet til Oslo og kjente ca. ingen. JA, jeg gruet meg en del jeg også. Det var lille meg i ny by, akkurat slik mange av dere også har vært gjennom/skal gjennom. Bestevenninna mi Veronika bor jo her, så det var en veldig deilig trygghet, men jeg måtte likevel ta saken i egne hender og bli kjent med mennesker på egenhånd. Det er noe alle burde lære seg, for da kommer man langt i livet.

- Å mingle er faktisk en god idé! Det er kanskje spesielt å si det, men nesten hele vennekretsen min består av mennesker jeg har truffet når jeg har vært ute og minglet på eventer og festligheter. Vi er nordmenn, vi blir ikke kjent med tilfeldige mennesker på gata. Da jeg kom hjem fra Dubai i september dro jeg på en fest i regi av mediebyrået mitt, og bare der fikk jeg mange venner som jeg henger med den dag i dag. Utnytt deg av slike situasjoner om det skulle dukke opp. Vær i godt humør, vis interesse for menneskene rundt deg, og spør om dere skal møtes for en kaffe eller pizzadate neste uke om dere klikker bra. Det er standard meg, haha! Snapchat er også en helt genial måte å holde kontakten på, det er så uformelt. Om du har en bekjent som du vet bor i Oslo, send en melding og spør om dere skal møtes! Dra på kafé, gå en tur i Forgnerparken eller del en flaske vin med taco og Beyoncé-musikk en fredagskveld. Hah, det var slik jeg og Kristina ble venner. Vi hadde aldri møttes, men hadde fellesvenner og plutselig bodde begge i samme by - så vi bestemte oss for å møtes. Lykke til!

- Ikke føl at du "maser". Jeg vet mange føler at de kanskje maser om man er den som som tar kontakt, men pakk av deg den tankegangen. Folk ELSKER mennesker som tar initiativ, og jeg jobber hver dag for å bli bedre på akkurat den fronten. Jeg har en bestevenninne som er skikkelig initiativrik, og hun kommer seg virkelig opp og frem bare ved å ha den egenskapen. Jeg beundrer henne virkelig for det. Det er bedre å sende en melding for mye enn en for lite, synes jeg!

- Ikke vær redd for å henge deg på. Før var jeg sånn at jeg aldri kunne spør folk om å bli med dersom jeg ikke fikk invitasjon, men nå er jeg MYE mer loose på det, og det har gjort alt så ufattelig mye enklere for meg. Festen jeg var på forrige lørdag for eksempel? Jeg spurte Vemund hva han skulle den kvelden og han svarte at han skulle på en fest. Da var jeg sånn "hey, kan jeg bli med eller?". Man kan ikke alltid forvente å få invitasjon servert i hendene. Spør, det skader ingen! Vær litt mer frempå og på hugget!

- Send melding til en bekjent som bor i samme by som deg og spør om dere skal catche up over en kaffe. Når folk skriver slike meldinger til meg "unnskylder" de seg ofte med at "jeg vet dette sikkert er litt rart", men HEY, det er da ikke rart i det hele tatt? Jeg digger det! Noe av det koseligste jeg vet er å møte mennesker jeg aldri har truffet før over en kaffe eller pizza. Om det funker, så fortsetter man å treffes. Om vedkommende viser seg å ikke være helt din type, så er det helt okey det også. Prøve og feile, dere!

- Hvem som helst kan lære seg å bli utadvent. Jeg vet det er mange som sliter med å bli nervøs for å treffe nye mennesker, men ikke bruk det som en unnskyldning resten av livet ditt. JA, du er kanskje sjenert, men det er ikke en egenskap du trenger å være stuck med resten av livet ditt. Hvem som helst kan lære seg å bli utadvent. Jeg synes også det var ubehagelig å treffe nye mennesker på kafé før. Å dra på språkreise alene uten å kjenne noen. Jeg var super-nervøs... Men så bare kastet jeg meg ut i det, gang på gang, og nå er det en enkel sak. Klarte jeg det klarer du det også!

- Positiv energi. Det HAR så mye å si. Åååh!! Jeg er kanskje ekstra sensitiv på det fordi jeg er en person som sanser(?) veldig mye, men på en generell basis er det utrolig viktig. Personer som ikke ser meg i øynene, snakker altfor lavt og ikke har NOE form for utstråling appellerer veldig lite til meg. Sørg for å gi en fast håndhilsen eller en god klem, se vedkommende i øynene, vær tilstede, vis interesse og vær positiv. Det er de menneskene man ønsker å møte igjen.Jeg håper disse tipsene kan komme til hjelp ♥ ♥ ♥

sommer på løkkaDisse bildene ble tatt i august. Jeg var fresh new girl i Oslo, nettopp flyttet fra lille Førde til hovedstaden. Litt lost, kanskje? Ja, haha. Det kommer dere til å få se veldig godt da Bloggerne ruller på skjermen om ikke så mange måneder. En av de første som tok med med rundt i byen var fine Hanna. Det var hun som viste meg Villa Paradiso og Prima Vera-pizzaen, faktisk. Etter det har jeg bestilt samme pizzaen sikkert 20 ganger, haha. Lite visste jeg om at jeg skulle bli boende rett rundt blokka her. Tenk det... Livet er virkelig uforutsigbart og det synes jeg er så utrolig vakkert. Jeg pleier alltid å leve med tanken om at det er noe bra i vente rett rundt hjørnet, og det viser seg alltid å være sant.

Jeg følte bare for en liten throwback til sol, blå himmel og grønne blader på trærne denne kalde vinterdagen. Jeg blir så glad når jeg ser disse bildene, for det minner meg på at vi går mot nytt år, og at sommeren nærmer seg atter en gang. Sommer på Løkka... Det skal bli så fint, det. Jeg skal ta med vennene mine i parken på Olaf Ryes plass ved meg for å drikke sommerøl mens vi spiser jordbær, og så skal vi dra til Bygdøy for å bade til sola går ned, og så skal vi dra hjem til meg og sen lage middag mens vi drikker vin, ler og danser til god musikk til langt på natt. I shorts, loose t-shirts uten BH under og vått hår. Bare good vibes, kjærlighet og sommerfugler i magen.

Herregud, 2017. Du kommer til å bli magisk.

christmas in oslo

Rød på nesetuppen, men fortsatt glad. Hihi. Det er kanskje ikke snø i Oslo, men hva gjør vel det når man har tidenes juleparadis rett ved Stortinget? For meg ble det litt vel mye folk for min smak, men jeg har alltid kjørt forbi her ved trikken - så i dag ville jeg ta turen innom.

Dessuten er det julelys og juledekorasjoner overalt her i Oslo - de har til og med JULEtrikker!! Hver gang jeg skal ta trikk håper jeg at jeg får en med julelys og glitter på. Tror de er litt sjeldne, for jeg tar mye trikk i løpet av en dag - og det er ikke ofte jeg får dem med julelys på, haha.

I dag spiste jeg lunsj på Vespa, og jeg anbefaler forresten å ta turen innom her hvis du bor i Oslo. De spiller deilig jazz-musikk og serverer nydelig sandwich. Jeg valgte sandwich med røkt mozzarella! Mmm! Tok med meg Mac'en og jobbet her i et par timer - de har gratis WiFi så det er en perfekt spot å få unnagjort arbeid.Tenk at det er 14. desember.. Om 8 dager drar jeg hjem for å feire jul. Wow. Det skal bli så sykt deilig å se familie og venner igjen, jeg har jo ikke sett de fleste siden august.

3 bilder fra mobilen

Processed with VSCO with f2 preset

Meg og en ny venn jeg fikk i helgen. Hihi, noe av det koseligste som finnes er å bli kjent med nye ansikt. Rart å si det, men jeg har hatt perioder hvor jeg nesten har gitt helt opp på mennesker. Fordi jeg føler de alltid skuffer... Men det er så feil. "Livet handler om å bli glad i mennesker" var det en klok dame som sa til meg for noen uker siden, og det er helt rett. Det er det livet handler om, i det store og hele bildet. Ikke la et dårlig vennskap ødelegge for fremtidige vennskap, heller ikke la en kjærlighetssorg få deg til å slutte å tro på kjærlighet. Mennesker er en fin ting, må jeg minne meg selv på av og til. Det er de som gjør oss lykkelige, tross alt.

Jeg mener, bare se hvor glad jeg er på bildet. Ikke la dårlige venner eller svik ødelegge for deg... For livet har så ufattelig mye mer å by på, kjære deg.

Aurora sendte denne til meg og sa at hun tenkte meg på da hun så den. Noe så fint å våkne opp til.. Jeg er en enten-eller-person. Om jeg tilbringer tid med deg, så digger jeg deg fullt og helt. Jeg gjør ikke noe halvveis.En bedre middag. Jeg drar hjem til Førde neste uke, og jeg gleder meg sånn til å få mamma sine middager servert igjen. Aaah! Det blir luksus, virkelig. Nå skal jeg en tur ut i den fine vintersola. Solbrillene, bootsa og Levis-buksa er på! Ønsker dere en fin fin onsdag.

80's love

back to the 80's babe!

I bought mine at runwaydreamz and NA-KD

Det er mange trender jeg ikke synes noe om, men at den deilige 80-tallsstilen er på kjøret igjen? Jeg ELSKER det. Chokers, boots i lakk og slangeskinn-mønster, oversized skinnjakker og sist men ikke minst; de fantastiske vintagebuksene fra Levis. Om du eier en slik bukse, aldri kast den. Før eller senere vil den dukke opp igjen i motebildet, jeg lover deg. Det ser vi jo nå i 2016.

Jeg har alltid likt å snoke i klesskapet til mamma, helt fra barneskolen av, for å finne klær jeg kunne gå med ettersom jeg var så lei av mine egne. Mamma hadde jo sååå mye kult. Men da jeg fant de gamle Levis-buksene fra hennes tid husker jeg at jeg synes de var skikkelig grusomme - hvordan kunne hun med slike slengbukser? Buksene skulle være stramme nede! Helst med festet med hårstrikk ved anklene.. Hilsen Kristine Ullebø, 14 år. Ussssj.

Kanskje jeg ikke skulle ledd av buksene til mamma likevel. Hun så sikkert SÅ fet ut i dem da hun var yngre! Når jeg kommer hjem til jul skal jeg spørre om hun ikke har noen bilder hun kan vise meg... Hun var akkurat sånn som meg da hun var yngre, tynn som en stilk med lange bein. Haha. Som mor som datter.

Jeg digger denne tiden og denne stilen, damene var hadde så fine former og bare strååålte "jeg er sexy". Disse buksene får selv den lille rumpa mi til å se litt nice ut. Skal jeg være ærlig med dere... (Ikke at det kommer som noe sjokk, antageligvis) Jeg har jeg aldri følt meg sexy. Jeg har kunne følt meg fin og kanskje litt søt, men aldri sexy. Før nå. Om det er lov å si? Kanskje det var denne trenden som skulle til. Denne stilen passer meg, synes jeg. 80's were made for me, baby!

tusen tanker

I dag var en sånn dag hvor jeg våknet opp med tusen tanker i hodet mitt. Det bare skjer inni mellom. Umulig å styre unna. Jeg sliter med at det er for mye jeg vil gjøre. Døgnet strekker ikke til. Jeg er inspirert om dagen, jeg elsker at det er så mange idéer oppi hodet mitt og jeg tror jeg føler det slik fordi jeg er på vei til å finne meg selv. Som jeg sa til dere i sommer; i løpet av dette året skal jeg finne ut hvem Kristine er. Men så føler jeg meg plutselig så liten oppi det hele. For det er bare 24 timer i døgnet, og de timene løper fra meg samme hvor tidlig alarmen ringer. Kanskje jeg bare burde bli flinkere å puste med magen og senke skuldrene. Tid er verdifullt, og at noen har lyst å bruke tiden på meg er noe jeg verdsetter så utrolig mye.

Heller for mye å gjøre enn for lite å gjøre! Jeg fatter ikke hvordan jeg kan føle døgnet går fortere enn det gjorde da jeg gikk på skole fra 08:20 til 15:05. Haha, det er helt insane. I går var jeg alene hjemme og jeg satt oppe til 01:00 med acoustic musikk og bare fordypet meg i mine ting. De kveldene har jeg så ekstremt stort behov for.. Ah. Lese litt quotes på inspirerende Instagram-brukere, øve meg på å redigere bilder på forskjellige måter, skrive tekster til blogginnlegg jeg forhåpentligvis tør å poste etterhvert, lese mailene jeg får fra dere. Jeg leser alt dere skriver, skal dere vite. Kanskje jeg er treig til å svare, det beklager jeg, men dere skal få svar, alle sammen. Tenk det, at det finnes mennesker der ute som setter seg ned med pc'en 04:00 etter å ha vært på byen en lørdags kveld, for å skrive til meg. Plutselig føler jeg meg ikke så liten lenger.FOOOOrresten! Liker dere det nye designet?! Endelig er den tekniske feilen ordnet opp i, fjoooh! Det er fortsatt et par småting som skal endres. Men det jeg lurer på er om dere liker designet slik det er nå? Både med tanke på header, og brukervennlighet? Mobilversjonen? Gjerne gi tilbakemelding, for meningen deres betyr alt - det er jo tross alt dere som leser bloggen <3

bare snikfilm meg duSkjørt Rat and Boa, jakke Zara, lignende sko HER

Skal du opp og frem i livet må du lære deg å gi litt faen. Ja! Rett og slett. Skal man bry seg om hva andre tenker til enhver tid lager man sinnsykt mange begrensinger for seg selv. Husker før da jeg synes det var KOMISK flaut å stå med kamerastativ og selvutløser ute på gata for å ta antrekksbilder, men så begynte jeg heller å tenke litt sånn: betyr det noe hva fremmede mennesker tenker om at jeg står her og tar bilder?? Mennesker jeg aldri kommer til å se igjen?? Kommer jeg til å tenke når jeg er 40 år at "YES, jeg slapp at folk kastet et ekstra blikk på meg"?? Nope!! Da tror jeg heller at jeg hadde angret på at jeg ikke hadde et eneste outfitbilde, haha.

En av naboene mine filmet meg under denne fotoshooten og la det ut på Instagram med 250 kommentarer hvor folk tagget vennene sine og bare "hahahah så jævlig flaut OMG". You know what? I don't care. LA dem gjøre det! Det ser kanskje en anelse stusselig ut å stå med kamerastativ og knipse bilder av seg selv, det har jeg nok selvironi til å innrømme, men det betyr ikke at jeg kommer til å slutte med det. Det er jobben min, og det er det som har fått meg hit jeg her. Og om naboene mine har lyst å filme meg, så er det helt OK. He-he!

#gifaen. Det er viktig, det :)

det er menneskeliv, ikke tall

Mandag igjen!!! TJOHEI!

Beklager at jeg ikke har gitt så mye lyd fra meg det siste døgnet, det skjer mye om dagen og det er ikke alltid jeg rekker å slenge ut et blogginnlegg før jeg løper ut døra. I går var jeg på middag og avsluttet uka med private pool. Assaaaa.. Sunday well done, sier jeg bare. I dag kickstartet jeg uka med et møte med Flyktninghjelpen sammen med en gjeng bloggere! Jeg skal være med på artistgallaen på lørdag for å sitte på panelet og ta imot telefoner fra folk som ønsker å bli fadder, og jeg gleder meg så utrolig mye ♥ Det føles så bra å være en del av et så bra formål.

Jan Egeland holdt foredrag for oss i dag, og det var litt av mandagsmorgen for å si det slik. Vi har godt av det... Godt av å bli opplyst. 65,3 millioner mennesker er på flykt i dag. Hvor sinnsykt ubegripelig er ikke det? Dette foredraget fikk meg til å se flyktningssituasjonen fra et helt annet perspektiv enn hva jeg noensinne har gjort. For vet dere hva som er viktig å ikke glemme? Individene bak disse tallene. Det er 65,3 millioner menneskeliv, dere. Halvparten av dem er barn...

Og for hver vi hjelper, hjelper vi et helt menneskeliv. 

Veldig stas å møte Jan Egeland og stille han spørsmål. Jeg har en helt enorm respekt for den mannen!

Visste du at 250 kr i måneden dekker utdanningen til et barn?

Jeg håper dere ringer inn på lørdag - så er det kanskje meg dere får i andre enden av telefonen!

Nå skal jeg jobbe resten av dagen. Jeg har mye på hjertet. :)

14:11 på en søndag

Frokosten min i dag. Haha, når du er lei av havregrøt (jeg tror jeg har spist nok av det for resten av mitt liv) og må skrape sammen noe med det du har i kjøleskapet. Eggs and an old avocado. Funker det også! Jeg sov helt til 11:00 i dag, fordi den rolige kvelden til meg og Sofie her hjemme med pizza og litt vin plutselig endte med party til klokka ble 4 på natta. Plutselig satt vi en uber på vei til hjemmefest. Hjemmefest er så ufattelig mye koseligere enn byen! Det minner meg på at jeg snart er 20 år, dæven. Kristine, 20 ÅR???? Jeg føler jeg fortsatt er den 14 år gamle bloggeren, jeg.

Nyttårsaften i år skal bli bra. Jeg skal feire den her i Oslo, og jeg skal IKKE stå på et kjipt utested med mennesker jeg egentlig ikke liker. Nyttårsaften har bestandig vært skuff for meg, det ligger så mange forventninger i luften og jeg tror det er nettopp derfor det gang på gang blir en katastrofe. Alle stresser fordi man MÅ gjøre noe på nyttårsaften, ikke sant? Det er det som er greia. Men i år skal jeg være med mennesker jeg har tenkt å ta med meg videre inn i 2017, og jeg skal gjøre noe koselig noe. Jeg er så ferdig med å late som om jeg har det gøy på steder jeg åpenbart ikke vil være. Om så det er å invitere de nærmeste over for noe god mat og vin, eller å sitte på gulvet med penn og den nye notatblokken min og skrive hva jeg vil gjøre i 2017 sammen med en person jeg er glad i. Eller kanskje bare prate om hva jeg lærte i 2016, hvilke steg jeg tok feil, hva jeg vil gjøre i 2017 for å bli en bedre Kristine... over 3 glass rødvin.

Og jeg skal ha på meg denne kjolen.


For å avslutte innlegget, her er et bilde av meg i mitt all time favorite skirt som dere kommer til å se mye av fremover. Haha, jeg er en alt eller ingenting-person. Balanse er kanskje noe jeg burde jobbe med i 2017. Jeg fikk kommentar fra en leser i går om at skjørtet heter "Christy" og at det tydeligvis er det engelske versjonen for Kristine. Er det riktig? Jeg vet ikke, men det hadde vært kjempekult isåfall.

Nå skal jeg rydde rommet mitt, vaske klær og gjøre meg selv klar for en ny uke. Elsker å "få orden på livet" på søndager, slik at jeg kan våkne mandags morgen med ting på stell. Haha! Jeg skulle egentlig på Nobels Peace Price Concert i dag, men jeg ble invitert på middag og jeg kjenner at det frister mer i dag. Søndag er søndag!

stol litt på deg selv, kjære

your words are piercing the depths of my soul
you're in my veins, you fuck


Love On The Weekend - John Mayer


I dag våknet jeg med nattbordslampen og lysslyngene rundt senga mi på. Hah. Noen var trøtte da de la seg i går. Jeg legger meg som oftest med et lite smil for meg selv nå om dagen. Før ville jeg helst bare sovne, men nå vil jeg ligge våken en liten stund og høre på favorittsangene mine. Mens jeg tenker. Tenker på fine ting. Som at det blir gøy å komme hjem til jul med et nytt sinn, en ny tankegang. Rart hvordan det å ta et år fri for å blogge ville hjelpe meg å finne meg selv. Ikke misforstå meg, jeg skal ha utdanning en dag, jeg har alltid hatt stor respekt for skolen, men jeg tror alle trenger å kjenne seg fullstendig fri og uavhengig på et eller annet stadium i livet sitt. Folk fortalte meg at jeg burde starte på videre utdanning fordi det ville gi meg et miljø å gå til. Phhhfff. Hvor gammel er du? 6? Den dagen jeg begynner på utdanningen min, så skal det være KUN fordi jeg vil fordype meg i noe og for å få faglig kompetanse i noe som interesserer meg. Folk må slutte å være så avhengig av trygghet hele tiden. For tryggheten, det er den som fanger deg.

Jeg tenkte på det senest i går, da jeg gikk i byen alene for å kjøpe inn noen ting jeg trengte til leiligheten. Så innmari deilig det er, å kun måtte ta stilling til seg selv. Jeg gidder ikke å unnskylde meg for å henge med meg selv en fredagskveld, selv om jeg ofte føler jeg må det. Jeg elsker det. Og nei, jeg er ikke ensom. Jeg vet hvordan ensomhet føles, tro meg. Om du bestandig trenger mennesker rundt deg, ja, da er sjansen stor for at du rømmer fra noe. Deg selv, kanskje? Dine egne tanker? Du må tåle å høre kun din egen stemme i hodet i en hel dag uten å freake ut. Stol litt på deg selv, kjære.

(PS, babes! Nytt design er på veeeeiiii, tjohei!!)

good morning

Se så fint det har blitt på rommet mitt nåååå :-)
Jeg elsker nattbordslampen! Det er fra Clas Ohlsson om dere skulle lure, skikkelig bra lys på det :-) Ellers lurer jeg på om jeg skal kjøpe meg et stort PAX-skap som jeg hadde på forrige rommet mitt, eller om jeg skal bruke plassen til noe annet. Det frister litt å lage et lite kontor og kanskje sette inn en TV? Hmm, vi får se, vi får se!

Hei til dere og hei til lørdag! Jeg sov som en liten baby i natt, jeg var så trøtt da jeg landet puta at jeg ikke rakk å skru av lyset engang. Våknet klokka 07:30 i dag av meg selv, og nå er jeg klar for å jobbe et par timer før jeg tar lørdagen fri. Ser ut til at det blir pizza og vin i kveld med blogg baben Sofie! Men nå skal jeg spise ferdig frokosten og hive meg rundt på dagens to do-liste, så vi snakkes etterpå med antrekk fra i går. Jeg har gått med plaster og strips i ansiktet i 10 dager nå og kan egentlig ta det bort, men jeg TØR ikke?? Haha, jeg vet jeg har pratet mye om plasteret, men det er naturligvis fordi det sitter midt i fleisen på meg. Er så redd for at det skal revne opp, jeg. OUFF. Såret er utrolig fint da, så jeg satser på det går fint :-)

ta jobben din seriøst, men ikke livet

Er det noen som er flinke til å lage design og som vil lage et til meg? Jeg får ikke tak i hun som har laget designet mitt, så det haster litt. Aaaah, jeg må få ordnet opp i denne arkiv-feilen så fort som overhodet mulig, og så vil jeg gjerne ha en ny header som er litt mer... meg! Jeg har jo endret meg en del siden juni, føler jeg. Send meg mail på kristine.ullebo@hotmail.com om du vil hjelpe meg.

Hey there! I dag har jeg vært våken siden 06:20... Likevel har dagen gått suuuperfort?! Jeg føler jeg ikke rekker å gjøre alt jeg har lyst til fordi tiden bare flyr avgårde. I dag har jeg fokusert kun på mail og planlegging av innlegg fremover - det føles bra å kunne krysse det av lista, wohoo!! Jeg er heldigvis veldig flink til å legge bort mobilen når jeg jobber. Altså, for meg funker det bare ikke å sitte å tekste med folk, snappe og sjekke Instagram, samtidig som jeg jobber. Det blir så innmari lite effektivt. Så da er det bare å ta mobilen på flymodus og konsentrere seg om det som er viktig: jobb!

Et av mine absolutte favoritt-sitat er faktisk følgende: "Ta jobben din seriøst, men ikke livet". Det er en fin setning å leve etter, synes jeg. Virkelig. Jeg prioriterer jobb fremfor alt annet så og si i alle tilfeller, fordi jeg vet at det er DET som får meg opp og frem her i livet. Det er jo kanskje nettopp derfor jeg er der jeg i dag... :) Eller ikke kanskje, det ER derfor. Det tør jeg faktisk å påstå.


Bare noen cheezy bilder av meg som spiser druer :) Hehehehe. Ikke sant skjørtet er til å dø for? Jeg kommer til å bruke det så sinnsykt mye fremover, det vet jeg allerede, haha!

Utenfor vinduet mitt. ♥
Her sitter jeg for øyeblikket, med druer og Pepsi Max mens jeg funderer på hva jeg skal lage til middag. Jeg har ingen planer for denne fredagen enda, og det er første gang på veldig lenge, haha. Nesten litt deilig. Tror jeg bare skal lage meg noe digg mat og ta det heeeelt cool i dag :-) Ingenting er deiligere enn å våkne tidlig og opplagt på en lørdag!

mot mobbing

Processed with VSCO with f2 preset

Partners in crime sier jeg bare! Det er mange i bloggbransjen jeg føler ikke er helt min type, men THIS GIRL. Jeg synes det er vanskelig å henge med mennesker som tar seg selv så innmari høytidelig og ikke kan tulle litt med livet, så denne duoen her? Den er perfekt. Gled dere til å se Bloggerne-episoden fra Dubai, sier jeg bare. Haha. Jeg og Erica møttes på dagtid i Stockholm for å finne et sted å spise før vi skulle på hår & makeup, men tror dere ikke vi står midt i byen i Stockholm uten å finne en ENESTE restaurant? Vi var sultne, det regnet, vi hadde dårlig tid... alt vi vill ha var hver vår pizza og et glass vin. Plutselig skimter Erica en sjappe med Italia-flagget på, og vi løper over veien på rødt lys og hiver i oss hvert vårt italienske måltid. 

Processed with VSCO with f2 preset

Og så var vi klare for veldedighetsgalla! Overskuddet gikk til organisasjonen Friends som jobber med tiltak mot mobbing, noe jeg synes er utrolig fint... Mobbing har vært min hjertesak i lang tid, men jeg har liksom aldri helt visst hva jeg kan bidra med. Det føles bare så håpløst å ta tak i, om dere forstår? Aller mest har jeg bare hatt lyst å bli lærer og ta skikkelig tak i mobberne en gang for alle, for jeg har opplevd og sett så mange lærere som har skrevet fra seg ansvar når det kommer til mobbing og utfrysning på skolen. Jeg hadde én lærer en gang, som aldri lot dårlig oppførsel i skolegangen gå forbi. Han tok det gjerne opp i en fellestime i klasserommet til og med, og det var så jævlig fett gjort av han, jeg hadde all min respekt for den læreren. Og mobberne? De sluttet. De var livredde. Det er slik det skal være.

Om du ser noen som blir mobbet, vær så snill og si ifra til en lærer. Og om du leser dette og tilfeldigvis er lærer, vær den KULE læreren som tar et ordentlig oppgjør med mobberne.

Tvilling-outfiten er på!

Dennis and the girls! Det er han som står bak DM Retro, og som vi har jobbet ganske tett med den siste tiden. Er det bare meg eller er det utrolig mange trivelige svensker?? Jeg vurderer å flytte til Stockholm en periode i livet mitt liksom, det er SÅ mye good vibes. Kanskje jeg bare er veldig heldig med teamaet jeg jobber med. Men altså, "Dubai-gjengen" som jeg liker å kalle oss... what a squad. Jeg føler meg så utrolig heldig.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Allerede da vi fikk drikkekuponger forstod jeg at dette ble en bra kveld. Og det ble det!! Om dere følger meg på Snapchat (@kristineul) så dere kanskje de SVÆRE bunkene jeg hadde med kuponger, haha. Jeg tok dem med meg hjem for minnet sin skyld, jeg!

Processed with VSCO with f2 preset
Etter et slikt døgn er det alltid like koselig å sette seg på flyet, lene seg tilbake med deilig John Mayer-musikk og bare tenke over livet. HVORFOR har jeg ikke hørt på Mayer før nå??? Jeg er helt obsessed med sangene hans om dagen, tipper at jeg kommer til å få tidenes flashback fra denne tiden når jeg setter på sangene hans om 2 år. Jeg elsker hvordan sanger kan kobles opp mot en periode i livet...

tilbake til hverdagen

Aaaaaa. Hvilepuls. Jeg er nydusjet, kofferten er pakket ut, det er helt stille i leiligheten. Jeg er en person som trenger å lande litt mellom slagene. Det er sinnsykt gøy å reise og møte mange mennesker, men i etterkant har jeg alltid behov for å roe ned og bruke inspirasjonen jeg har fått påfyll av. Jeg har alltid vært glad i hverdagen! Etter at jeg flyttet og begynte med blogging på fulltid har hverdagen min blitt mye gøyere og "glamorøs"  enn det den var da jeg gikk på skole, men en del av meg elsker fortsatt det vanlige og hverdagslige. Hver dag kan ikke være en fest :)

I går derimot... Haha. Det slo meg da jeg stod på utestedet vi var på med et glass champagne i handa og danset med heelsa på: er dette virkelig en onsdag??? For et år siden hadde jeg ligget og sovet i senga mi i Førde for å få et par stakkarslige timer søvn før den lange skoledagen jeg hadde i vente.

Forresten, har ikke jeg verdens koseligste utsikt fra rommet? Vi har bakgård her, og jeg gleder meg SÅ mye til sommeren, for da skal jeg ha piknik her med jordbær, feelgood musikk, fine venner og BARE herlige vibes. Fy søren!!! Jeg flyttet jo til Oslo da sommeren sang på sitt siste vers, så jeg gleder meg til å tilbringe hele sommeren her. I alle fall store deler av den!

Jeg har ikke fått rullegardiner på rommet mitt enda, men jeg synes nesten det er litt koselig, jeg. Lyset fra bakgården utenfor skinner inn på rommet mitt og jeg synes det er så fint :) Ikke rart jeg sover som en engel om natten!

Dette er blitt min go-to middag i det siste, haha. Jeg er så sløv på middagsfronten... Når jeg kommer inn døra etter en lang dag og er skrubbsulten frister det lite å dra på butikken og stelle i stand en svær middag, så jeg lander ofte på lompepizza med det jeg finner i kjøleskapet. Sørger alltid for å ha mozzarella, avokado og svarte oliven i kjøleskapet - that's a must have!


BY THE WAY. Husker dere at jeg postet bilde av dette skjørtet sånn i vår og lurte sånn på om jeg skulle kjøpe det?? Det er ganske dyrt, men her om dagen hadde jeg heftig mensensmerter og følte bare at jeg fortjente det. Så da klikket jeg det hjem, og jeg fikk det faktisk i posten bare to dager etterpå. Treat yourself sier jeg bare!!! Det er fra ratandboa.com :) Ser allerede for meg DE fete antrekkene.

et døgn i stockholm

Angående feil i designet: Det er noe feil i designet mitt som dere har sett, og designlageren min holder på å ordne det. Skal få ordnet dette ASAP, beklager så utrolig mye for at dere må vente! Det er kun side 2 som ikke funker, så fra side 3 og bakover finner dere de eldre innleggene.

Hei bloggen! Åh, jeg har savnet dere jo :) Jeg kom nettopp hjem igjen til Oslo og jeg er SÅ full av energi og good vibes akkurat nå. Åpnet en boksbrus og fyrte opp anlegget med en gang jeg kom inn døra. Fy søren, I'm in the right place akkurat nå, ass. Gårsdagen var sinnsykt moro - jeg skal vise dere bilder fra mobilen og fortelle dere alt i neste innlegg. Vanligvis bruker jeg å gå bananas med kameraet mitt når jeg er ute og reiser (jeg spør fremmede om å ta bilde rom jeg reiser alene liksom...), men denne gangen skjedde alt så fort at jeg bare rakk å ta disse:

Party outfit is ON. Jeg og Erica hadde pakket akkurat samme antrekk med i hver vår koffert, haha. Skinnskjørt, lårboot og pelsjakke. Klare for kvelden!

Vakre Caroline!

På kontoret til Johan (som jeg var i Dubai med), hvor vi ble sminket og hvor vi vorset før veldedighetsgallaen.


Etter å ha stått opp klokka 05:00 og kavet rundt i Stockholm en hel dag, for å så gå catwalk, bli intervjuet og deretter feste i 7 timer var det HELT alright med 2 cheeseburgere i hotellsenga. (Anbefaler den glutenfrie burgeren fra Max!) Så der satt vi, sippet på hver vår Coke Zero med burger i munnen mens vi luftet sinte tanker om bloggnorge. Hah, slike øyeblikk? I live for them.

oslo <3

Jeg elsker å ta trikken. Det er mitt lille fristed, hvor jeg hører på musikk og lar tankene flyte mens Oslo passerer forbi vinduet mitt. I går innså jeg nok en gang hvor mye jeg elsker denne byen... Åh. Vakre, fine Oslo, som har fanget meg på en eller annen sprø måte.

Jeg måtte flekke opp kameraet, jeg! Se så julete ♥ Jeg er egentlig ikke så ofte i byen lenger ettersom jeg føler jeg har det meste jeg trenger på Grünrløkka, men det er alltid like fint når jeg først er der, for gatene er jo fulle av masse julelys!!!! Aaaah!

Jeg elsker nabolaget mitt. Tenker over det hver eneste dag når jeg er ute og vandrer, hihi :)

Og, jeg har fått dilla på ringer! Ønsker meg det til jul. Massevis av ringer. Jeg har forresten ikke veldig delikate hender, haha. Men så er jeg ikke hånd-modell heller, så da gjør det ingen verdens ting ;-)

Jeg elsker kombinasjonen av lys denim og rosa!!! Åååh, det er så søtt!!


Jeg vandrer fortsatt rundt med plasteret mitt i ansiktet. Det er bra for huden min da, for jeg har ikke hatt hudsminke på meg på over en uke nå. Gjelder å se positivt på ting, vet dere!! Alltid fordeler og ulemper med ting :-)

stockholm!

Bilder: Daniel Hjorth

Hei og god morgen! Nå er det lenge ("lenge"...) siden jeg har vært på reisefot. Det var rart å pakke kofferten igjen. Så mye har skjedd siden sist jeg var på en flyplass. Men det skal bli godt å puste inn luften fra en ny by igjen. Det begynner å bli en stund siden sist jeg var i Stockholm, faktisk... Når var sist, egentlig? Jeg mistenker at det var våren 2015, jeg. Wow, det er lenge siden. Da gikk jeg i 2. klasse videregående. Åh, jeg gleder meg til å treffe Dubai-teamet igjen. Det er alltid så mye god energi med de menneskene!! En stor synd at ikke alle bor i samme land og i samme by, for da hadde jeg definitivt invitert dem over på tacokveld på fredager, ass. Haha! Den rosa minikofferten min er pakket, og jeg setter kursen mot Gardermoen hvert øyeblikk. Kameraet er så klart med - jeg skal så klart ta masse bilder til dere!

10 ting dere ikke visste om meg

- Jeg gikk med disse skoene på første date en gang. Hah. Jeg mener, hvorfor ikke da?! Jeg liker å gi et litt edgy første-inntrykk, orker ikke å komme der som en grå, kjedelig mus. På med de sexy bootsa!


- Jeg har sett UTROLIG få filmer i mitt liv, noe jeg merker veldig godt den dag i dag når jeg omgås mennesker. Mens alle bare "har du sett den?" og "ååh det er han som spiller i den filmen" og er helt opplyst, sitter jeg der med null peiling. Noen ganger lurer jeg på hvordan folk har tid til å se så mange filmer? Men det handler vel egentlig bare om prioriteringer. Filmer kjeder meg, jeg er for rastløs til å sitte å glo i en skjerm statisk i to timer. Dessuten føler av og til at det er litt meningsløst å bruke livet på å se på et konstruert og fiktivt liv på skjermen... (Med mindre det er dokumentar, da er nyttig) Skjønner dere hva jeg mener? Inni mellom er det så klart helt alright, for det er jo underholdning og det er noe alle mennesker behov for å stimulere, men jeg kommer aldri til å bli den typen som ser 5 ulike filmer i løpet av uka.

- En av de ekleste dagene i mitt liv var da jeg ble plassert i en modell-leilighet i Harlem (....) i fjor sommer. Mamma og jeg dro til New York sammen, men så skulle jeg være der en uke til uten henne for å jobbe. Jeg fikk tildelt et rom i en leilighet hvor en annen mann bodde, og selv om han aldri gjorde noe som tilsa at det var sketchy, kan jeg ærlig si at jeg ALDRI har vært så redd for overgrep som jeg var de 48 timene jeg bodde der. Kanskje jeg var over-paranoid, men jeg vet at man er et lett offer i den bransjen... Det var ikke lås til badet mitt og jeg turte nesten ikke å dusje, så ekkelt var det. Dere kan tro mamma dro hjem med hjertet i halsen da hun så hvor hennes 18 år gamle datter skulle bo alene i en uke. Uff, haha. Drømmen har alltid vært å kunne jobbe som modell, og jeg ønsker det fortsatt, men damn, veien dit er ikke enkel.


- Jeg er ekstremt glad i epler. Så ekstremt at da jeg var yngre måtte mamma passe på at jeg ikke spiste for mange i løpet av en dag, fordi "jeg kunne få vondt i magen". Haha. (Noe jeg så klart ikke ville tro på) Jeg kan gjerne spise 4-5 epler i løpet av en dag.

- En annen ting jeg er ekstremt glad i er å spise cottage cheese rett fra boksen. Ah, jeg sørger alltid for å ha en boks med det i kjøleskapet! Jeg våkner ofte opp midt på natten for å tisse, og da går jeg ofte inn på kjøkkenet i samme sleng og spiser litt cottage cheese, haha. SO cheesy, føler jeg er i en amerikansk film der jeg står med håret i dott, en oversized t-shirt og sitter på kjøkkenbenken 04:57 liksom. Livet!!!

- Jeg har faktisk et par store hemmeligheter om meg selv som ingen i hele verden vet. Haha. Jeg synes det er en fin ting. At man kan ha noe helt for seg selv, noe ingen kan bruke mot deg. Det bekrefter (i alle fall for meg) hvilken makt jeg har over meg selv.

- Rød leppestift is my SIGNATURE. I en periode i vår gikk jeg med røde lepper hver dag på skolen. Hvorfor? Fordi det får meg til å føle meg sexy, vel. Kjør på, sier jeg bare! Nesten alle vinglassene mine har spor av rødt på seg, haha... Til dere som spør så bruker jeg alltid theBalm sin "Girls Lipstick", i den rødeste fargen! INGEN leppestift slår den.


- Jeg hater, hater, haaaater... små jakker. Små, korte jakker. På meg selv, vel og merke. Jeg synes det ser så uproporsjonert ut på kroppen min, så jeg tror nesten ikke jeg eier en eneste jakke som ikke har en viss lengde på. Trives aller best i oversized jakker!!! Det er så fint!

- Jeg er utrolig flink til å si feil ting til feil tid. Hele tiden. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg får det til. For noen uker siden satt jeg på trikken med Kristina og jeg begynte å disse skikkelig på et helt tilfeldig guttenavn. Drar den helt ut og greier, helt til Kristina bare: "Broren min heter det". Haha, OUFFF.

- Når jeg er i selskap med andre mennesker sliter jeg med å konsentrere meg om andre ting enn nettopp den personen, fordi jeg alltid vier oppmerksomheten 100% til vedkommende. Jeg synes det er vanskelig å chatte med andre på Messenger f.eks mens jeg er med noen, noe som i grunn er bra, spør du meg da. Jeg blogger heller aldri mens jeg har besøk. De beste blogginnleggene mine er skrevet når jeg er alene hjemme med musikk på og et glass Pepsi Max ved siden av meg.

Wow, dette ble et veldig langt innlegg. Men jeg tror dere liker slike type innlegg en gang i blant? Hihi 😃

today's moodboard

Today's moodboard, som jeg gjerne ville dele med dere! En liten miks av mine bilder og bilder jeg har funnet på favoritt-brukerne mine på Instagram. Ah, jeg er virkelig blitt helt avhengig av inspirasjon i form av bilder og quotes den siste tiden. Det er så gøy å ha litt idéer i bakhodet når man skal ta bilder selv. En av de beste følelsene er når jeg har tatt noen skikkelig fete bilder med en spesiell vibe eller følelse i. Shit, jeg kan ikke ha straight A4-kontorjobb noensinne. Jeg være kreativ, det er det som driver meg. Jeg vil skape. Enten det er i form av å skrive, fotografee, designe... Gjerne alt på en gang. Det er drømmejobben. Og den har jeg akkurat nå. Fy fillern, jeg er glad jeg er akkurat der jeg er i dag. Er ikke det en fin følelse? Jeg tenkte på det da jeg låste meg inn til leiligheten også i dag. Jeg vil ikke være noen andre steder akkurat nå. Det føles hjemme, det føles riktig.

Jeg kom nettopp hjem fra hudklinikken for å fjerne stingene, og arret ser kjempefint ut. Men.... Jeg må fortsatt gå med strips i 5 dager til for at det ikke skal revne opp, og jeg skal på shoot OG galla i Stockholm i morgen. Det er ikke det at trynet mitt ikke er on point som irriterer meg, for det er bare en overfladisk greie som ikke betyr noe, men det som irriterer meg er at jeg er så ELENDIG til å planlegge. Hahaha, minuspoeng til meg. Jeg er fortsatt en liten unge i hodet mitt, sånn sett. Haha, ouffff. Jeg drar i morgen tidlig, så jeg får finne ut hva jeg gjør. Vil heller gå med plaster på shoot og galla fremfor å måtte gjøre hele prosessen med operasjon og sting igjen, i alle fall.

outfit

adlinksRay-Ban Wayfarer HER, Stan Smith sko HER, jeans Runwaydreamz, jakke Metisu

Hey babes! Har dere en fin mandag så langt? Jeg har vært skikkelig effektiv i dag. Våknet av meg selv 07:15, spratt opp av senga og startet dagen med frokost og litt blogglesing, etterfulgt av hjemmekontor. Deilig! Jeg har gått rundt i joggedress i hele dag, skjønner ikke at de som har hjemmekontor sier at det er noe man burde unngå, for det er jo nettopp DET som er the very great benefit, haha. Jeg pleier alltid å sminke meg og stelle meg om morgenen da, men dagens antrekk tar jeg ikke på meg før jeg skal ut døra. Ouufff, trang jeans får vente til det er helt nødvendig sier jeg bare. Nå skal jeg komme meg ut døra, har ikke vært ute siden lørdag så det skal bli godt å få litt frisk luft inn i lungene, haha.

Hva synes dere om antrekket?

legg bort mobilen

(Det er noe galt med designet mitt, og det skal bli ordnet i løpet av dagen. Side 2 i arkivet er blank, men dere finner de foregående innleggene fra side 3 og bakover!)

legg bort mobilen, livet er rett fremfor øynene dine ...

Mandags morgen. Helgas festligheter er historie, og når du tenker over akkurat det, hvor sprøtt er ikke det egentlig? Jazz-konserten jeg var på for bare 48 timer siden er kun et minne. Kanskje jeg er rar som tenker sånn, men jeg er så redd for å glemme de fine øyeblikkene jeg opplever. Så jeg har tatt grep... Jeg har sluttet å sitte med trynet i mobilen til enhver tid. Sannheten er at jeg absolutt IKKE har behov for å sitte å tekste eller sjekke mystory mens jeg er på konsert. Herregud, lov meg at dere ikke gjør det. Jeg blir så lei meg når jeg henger med mennesker som ikke er tilstede i øyeblikkene jeg deler med dem. Jeg vet i alle fall at jeg kommer til å huske den kvelden, fordi mobilen lå i lomma og jeg fokuserte på å nyte det jeg hadde fremfor meg. Og det var så fint å se på, for det var omtrent kun voksne mennesker fordelt utover de ulike bordene i salen, og samtlige hadde øynene rettet mot scenen. De satt ikke med fleisen i mobilskjermen, de pratet heller ikke til sidemannen sin, de bare nøt. Ikke glem hvor viktig akkurat det er.

Åh, det er noe med å våkne mandags morgen, dere! Livet starter liksom litt på nytt, som om man re-starter. Byen våkner opp, mennesker går forbi vinduet mitt med skole- og jobbsekk på, butikkene jeg kan spotte fra vinduet åpnes, leilighetene over gata lyser. Så sitter vi her, spiser frokosten vår, alle skal hver sin vei. Roomien min skal på skolen, jeg skal jobbe hjemmefra, hva skal personen som bor i leiligheten over gata med den fine lysekrona, tro?

anbefaler deg å høre denne sangen dersom du trenger litt konsentrasjon denne mandagen, enten det er skole eller jobb:

edge of desire - john mayer

jakke fra dry lake HER (adlink)

I dag har jeg skrevet ned en liste med alle tingene jeg skal få gjort i løpet av dagen. Nå er det hjemmekontor som står på planen i et par timer, og så skal jeg til byen for å kjøpe julelys som jeg skal dandere rundt på rommet - og så skal jeg møte Kristina for å ta hull i ørene. Yey!! Og i morgen fjerner jeg plasteret og stingene i ansiktet, thank GOD jeg gleder meg. Veldig spent på hvordan det ser ut, da.

kunst er for alle

Jeg har aldri ansett meg som en kunst-interessert person. "Det er bare ikke min greie" har jeg tenkt, uten å fordype meg noe mer i det. Men i sommer skjedde det noe med meg. Jeg var på surfecamp i Portugal med mennesker fra hele verden, og jeg fikk øynene opp for... opplyste mennesker. Mennesker som har noe å komme med, mennesker jeg kan ha en samtale med uten at mobilen er mer interessant, mennesker som sier ting jeg blir liggende å tenke på når hodet treffer puta om kvelden. Jeg begynte å oppsøke kunnskap.

Å oppsøke kunnskap kan man gjøre på mange måter. Her om dagen dro jeg på kunståpningen til Christian Houge, Inhuman Nature.Kunst er for alle

"Kunst er for alle" var det noen som fortalte meg en gang, og nå forstår jeg riktigheten i det. Jeg har omsider klart å komme meg på et par kunstutstillinger uten å føle meg totalt malplassert, uten å se ut som en 19 år gammel insta-hoe som kun er der for å ta aesthetic photos til Instagram-feeden. Hah. Nei, faktisk har jeg følt meg "in the right place" på disse utstillingene, jeg kommer alltid i samtale med et interessant menneske. Hvor fint er ikke det, forresten? Å stå sammen med et annet menneske og betrakte et bilde dere har fremfor dere? Jeg innså ikke før nå nylig hvor vakkert det er med mennesker som vil høre dine oppfatninger, dine tanker og dine inntrykk. Keep that in mind..

Utstillingen til Christian Houge fanget noe i meg, jeg vet ikke om det er det den store kontrasten mellom skissene av svartisen og bildene fra månen smeltet sammen i ett bilde, eller om det er arbeidet bak som jeg vet har tatt lang tid. Dødskult er det, i alle fall. Bildene får også brått mer liv i seg når man vet litt av historien bak. Bildene fra månen er NASA sine originaler, og kunsteren har selv vært på svartisen selv for å ta bilder som utgangspunkt.

Med plaster i trynet og vinglass i hånda er snuppa fornøyd, si! Jeg tillater meg selv å ikke se smashing ut, for det er jo tross alt ikke jeg som er kunsten her, hehe :)SÅ fett!! Skulle gjerne hatt disse to bildene i stua, ass.

Om dere bor i Oslo finner dere utstilling av bildene her: TM51 Main Gallery (Thorvald Meyersgate 51), TM51 Window Gallery (Fritjof Nansens plass 6), TM51 Infill (Parkveien 5).

Kult å gjøre noe annet enn det vanlige og hverdagslige, maybe?

videoblogg: la oss prate om ensomhet

Okey, her om dagen fikk jeg plutselig lyst å prate til videokameraet mitt, så her er resultatet. Veldig uformelt og en blanding av seriøst og useriøst, de to første minuttene består blant annet av at jeg bare viser noen sanger jeg DIGGER, haha. Skip it om det blir for mye, men dere MÅ høre de sangene i alle fall, de er så nydelige at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg.

Og så prater jeg en del om ensomhet.

Videoen ble altfor lang, men jeg klarte ikke å korte den ned, sååå... ja. Se det dere vil se, og gjerne kom med tilbakemelding om dere liker slike videoer.

video: vegard harm snoker i mobilen min


Tidligere denne uka fikk Vegard Harm snoke i mobilen min. Han er faktisk den FØRSTE som har fått lov til det, noensinne. Videoen er en del av Panelet og ligger på VGTV, trykk HER eller på bildet over for å komme til videoen og se om han finner noe interessant :)

Herregud, gjett om jeg ble glad når jeg fant en uåpnet pakke Smash bakerst i skapet i dag. Kunne ikke passet bedre på en PMS-dag som dette! Nå skal jeg på et kaffemøte, vi prates senere. Håper dere har en strålende lørdaaah!

for et røverkjøp

I går bestemte jeg og roomien min oss for å dra til byen og få unnagjort en del innkjøp til husholdningen. Det er så ork å gå rundt å tenke på alt man burde gjøre, så da er det like greit å bare få det unnagjort, alt sammen, i en fei. Eller hva? Vi karret oss gjennom Clas Ohlsson, Kid, Søstrene Grene, Kremmerhuset og matbutikken, og da vi var ferdig og skulle ta trikken hjem igjen så vi sikkert ut som to vaskedamer på tur - med bøtter, mopp og en hel haug av bæreposer. Oppi alt dette kaoset fikk jeg altså kloa på det PERFEKTE nattbordet. Det tok meg 3 sekunder å forstå at dette bordet - dette skal jeg ha!!


(Jeg bruker sengetrekk altså, måtte ta det av nå nettopp bare fordi jeg så klart hadde prestert å blø gjennom i natt. FINNES det noe mer irriterende enn nettopp det?)Ikke sant det er fint?! Jeg fikk det for 400 på Søstrene Grene siden det var det siste de hadde på den butikken her på Løkka, for et røverkjøp sier jeg bare! Har også kjøpt noen stilige lamper jeg skal vise dere, men surrete som jeg er glemte jeg å kjøpe lyspærer, så jeg må skaffe det først.

Grunnen til at det er litt sen blogging i dag er fordi jeg lider av mensensmerter for første gang i hele mitt liv. Jeg hylte litt av glede da jeg så at jeg fikk mensen i går, for jeg hadde nemlig en mistanke om at det var noe ugler i mosen her, men det var det altså ikke. Heldigvis. Jeg skal ikke bli mamma før jeg er minst 25 år, det er jeg veldig bestemt på. Men ja, nå forstår jeg hvorfor folk alltid har klaget sånn over mensensmerter. Får bare kjøpe meg en Ibux og fortrenge det, jeg gidder i alle fall IKKE å bli liggende på sofaen på en lørdag. Jeg vil ut og puste inn den deilige vinterluften, dra på julemarkedet i byen og ta en kaffe på en koselig kafé. Må bare få på meg litt sminke i dette ansiktet, som for øyeblikket ser ut som et lik.

ukens spørsmål #92

Hvordan går det på vegetarfronten?
Jeg spiste grandiosa som har skinke på seg i går, men før det hadde jeg ikke spist kjøtt på 3 uker. Det går sikkert mange uker igjen før jeg spiser kjøtt igjen, fordi jeg ikke føler behovet for det. Men jeg straffer ikke meg selv for å spise minimale mengder kjøtt inni mellom.

Hva angrer du mest på i livet om du må velge en ting?
Jeg bruker ikke tid på å angre på ting. Dersom jeg er misfornøyd med noe jeg har gjort, prøver jeg å ordne opp i det og så tar jeg lærdom av det. Men for å svare på spørsmålet ditt: Jeg angrer på å ha snakket dritt om en jente jeg egentlig var (og er) veldig glad i da jeg gikk i 1. klasse vgs, jeg husker jeg ble tatt ut i samtale med læreren min og jeg følte meg helt seriøst som det største drittmennesket noensinne. Jeg er på en måte glad for at jeg fikk den situasjonen så hardt på meg, fordi jeg klarte å se meg selv uten ifra og da innså jeg hvilket menneske jeg absolutt ikke ønsker å være. Etter det har jeg blitt mer og mer den Kristine jeg er stolt av å være. Men det er synd at jeg måtte såre et annet menneske for å komme dit, og jeg håper den personen vet hvor mye jeg skulle gjort for å ta de meningsløse ordene tilbake.

Hvilke p-piller bruker du?
Microgynon. De er gratis, så det var derfor jeg valgte dem, haha. Som jeg skrev fikk jeg brått litt boobs etter å ha startet på dem, men det betyr ikke at alle reagerer likt, da. Keep that in mind! Det er helt sprøtt å ha pupper jeg faktisk kan "ta i" (haha), jeg håper de holder seg akkurat slik. Det er denne størrelsen jeg alltid har drømt om!!! De er forstsatt små, men det er litt mer der liksom. YEEEEEES.


Kan du anbefale en god vin?
Meinklang hvitvin! Den er helt nydelig! Jeg skjønner ikke hvordan jeg orket å drikke bare Tik Tak før, ooouuuffff. Mye som har forandret seg etter at jeg flyttet fra småbyen, si. (Jeg HATER "si", skjønner ikke hvorfor jeg nettopp skrev det)

Når gråt du sist?
Jeg gråt èn liten tåre i går da jeg pratet i telefon med hun som har regi i Bloggerne, Ingvild. Det er sjelden jeg kun gråter en tåre altså, for når tårekanalen er satt i gang er det vanligvis no way back, haha.


Fra en skala fra 1-10, hvor lykkelig er du akkurat når du svarer på dette spørsmålet?
Jeg tror faktisk jeg er en sterk 9'er akkurat nå. Akkurat nå... ja. En sterk 9'er. Som Ingvild (samme Ingvild som i forrige spørsmål) sa til meg i går: "Livet handler om å bli glad i mennesker". Det er så sant. Jeg føler jeg har hatt feil fokus i livet ganske lenge. Plutselig innser jeg hvor innesluttet jeg faktisk har vært til tider. Men nå? Nå begynner det å komme seg.

Hva er det beste med å bo i Oslo?
♥ Alle de nye inntrykkene jeg får hver dag. I Førde gikk alt i det samme, jeg opplevde ALDRI noe nytt og det gjorde meg gal. Bare det å gå i en ny gate gir meg en pirrende lykke innvendig
♥ Å teste ut nye kaféer og restaunter
♥ Å ikke gå på skole. Jeg har aldri følt meg friere, aldri noensinne
♥ Å henge med helt nye mennesker
♥ Å slippe rykte-maset som er en karakteristisk greie for småbyer. Jeg kan gjøre hva jeg vil uten at noen får vite det, haha
♥ Det er mer å gjøre. Jeg kan dra på eventer, jeg kan dra på kunstutstilling, jeg kan gå i marka med musikk på ørene, jeg kan sette meg på koselige kafeer og jobbe med bloggen


Er det noen negative sider ved å flytte ut synes du?
Overraskende få!! Virkelig. Jeg hadde trodd jeg skulle slite MYE mer. Å vaske klær, ta oppvasken, vaske leiligheten og slikt er null problem, det går helt naturlig  og siden jeg bare rydder opp etter meg selv er det heller ikke så mye arbeid. Det eneste jeg hater er: å gå ut med papp (fordi vi har sykt mye papp etter alle IKEA-eskene og miljøstasjonen er et stykke unna leilighetskomplekset), å måtte kjøpe vaskemiddel og vaske-ting generelt (jeg innså nettopp at jeg ikke har mopp, kun støvsuger) og slike ting. Ellers har vi ikke fått navn på postkassen vår enda og jeg må fikse det i DAG ettersom jeg venter en pakke, og jeg har ikke ark og penn engang til å fikse det, liksom. Det er sånne småting bare, som pappa alltid fikset hjemme.

MEN!! Det er fantastisk å flytte ut!! Det åpner seg en helt ny verden - dere som fortsatt bor hjemme burde glede dere kjempemye.


Hva blir du inspirert av?
Mye.... Veldig mye. Jeg blir inspirert av god musikk, for det får frem følelsene mine på en helt spesiell måte. Jeg blir inspirert av meg selv når jeg står i speilet og ser meg selv lykkelig og selvsikker, for da er jeg jævlig vakker. I det siste har jeg blitt helt sinnsykt inspirert av disse Instagram-kontoene, og det ser dere kanskje i stilen min den siste tiden: nightydrunklovers, 90s.babes, midtnightcarrides, flwhrs, french_toast, latenightinparis, messyheadss.

Hvis du angrer på at du begynte å ta restylane er det jo bare å slutte? Det går jo ut igjen så er jo meningsløst å fortsette å fylle på når du sier du ikke ville gjort det igjen?
Poenget mitt er at man blir avhengig, DET er problemet. Det er derfor jeg angrer på at jeg i det hele tatt begynte. Man pålegger seg en ekstremt unødvendig avhengighet som er vanskelig å legge av seg - for når du først føler deg fin, vil du ikke at det skal forsvinne, right? Nei, ouuuff. Ikke start. Tro meg.

Hvordan takler venner og familie berømmelsen din?
Foreldrene mine har vært støttende hele veien. De har vært strenge på enkelte ting, og de har heiet meg frem der det har trengst. Mamma er den som leser bloggen, kommentarfeltet og alle artiklene om meg, i tillegg til at hun har hjulpet meg mye med fotografering av dagens antrekk. Pappa er den som plutselig bare ser meg på tv eller i avisen og synes det er kult, men han er ikke fullt så into bloggverdenen så han holder seg litt i bakgrunnen, og hjelper meg heller med firmaet mitt og drar i møte med regnskapsføreren min for meg. Og broren min? Han er den som hjelper meg med ALT. Jeg er evig takknemlig for at han har vært så engasjert siden dag 1. Vi leser stygge kommentarer sammen og ler av hvor teite mennesker kan være, vi lager videoblogger sammen, han hjelper meg med image-building, han hjelper meg med å forhandle med kunder. Ingeborg prøver jeg å holde litt unna alt maset med bloggen, jeg får nesten litt vondt av meg når venner av henne begynner å mase på henne om bloggen og meg, for jeg vil ikke at hun skal bli dratt inn i denne verdenen helt enda. Hun skal leke og ha det gøy mens hun enda er liten jente. Men jeg involverer henne så klart når det passer seg, jeg har jo for eksempel lagt ut en del bilder av henne opp gjennom tidene og da lar jeg ofte henne lese de fine kommentarene om henne som dere legger igjen. Dere skulle bare ha sett hvor flau hun blir. Skjønningen... Åh, den jenta der trenger å vite hvor bra hun er, jeg gleder meg til å komme hjem i jula og ha litt sister-talk med henne ♥ Hunty squad gettin' reunited!! (Det er altså søskene Ullebø)

Vennene mine har vært kjempestøttende. Alltid. Det er så mange ganger jeg har sittet i kantina på skolen med firkløveren min Emma, Guro og Synnøve hvor har pratet dritt om nett-troll og diskutert bloggnorge generelt, haha. De har alltid hatt noe fint, klokt eller morsomt å si dersom bloggen min har vært aktuell, og det er noe jeg verdsetter ekstremt høyt. Håper de vet det, for det har jeg faktisk ikke fortalt dem.

Jeg har hatt EN venninne som kun utnyttet meg for bloggen, men hun viste seg å ikke være en venninne, så jeg regner ikke med henne. :)Det ble veldig lange svar i dag, men jeg synes det er gøyere å svare utfyllende, er dere ikke enig?

Legg igjen spørsmål til neste ukens spørsmål her i dette innlegget!! 😃

bra avgjørelse, Kristine

Good morning, dere! Eller, jeg har egentlig vært våken i mange timer allerede, men jeg har vært opptatt med å spise en lang frokost med Roman Empire på skjermen. Nå har jeg nettopp skrevet en liste i "Påminnelser"-appen på mobilen med alle tingene jeg skal få unnagjort i dag, so I better get started. Hadde ikke gjort noe om jeg så LITT bedre ut:

Jeg kan være ærlig og si at jeg ser på meg selv som en ganske reflektert og oppegående person, men noen ganger blir jeg sjokket over meg selv og enkelte av avgjørelsene mine. Når jeg får noe for meg så går jeg inn i et slags desperat-modus, hvor jeg ikke tenker rasjonelt. Så hva gjør jeg? Jeg velger å OPERERE i trynet, 6 dager før jeg skal til Stockholm på shoot for et magasin. Ah, jeg blir helt oppgitt over meg selv. Ha-ha. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å le. Men altså, når HAR man egentlig tid til å gå med strips i ansiktet i 10 dager? Jeg lever i alle fall et altfor busy liv til det, føler jeg.

Så i går dro jeg strake veien fra operasjonsbenken til en galleriåpning med en venn av meg som jeg skal fortelle mer om og vise bilder av snart. Jeg hadde aldri trodd at kunst skulle fange interessen min, men der tok jeg feil. Merkelig hvordan jeg føler jeg inntar mer kunnskap på en daglig basis nå, enn hva jeg gjorde da jeg gikk på skole. Oouuff, det er så mange fag man skulle byttet ut med noe mer nyttig på skolen... Kanskje jeg blir statsminister en dag og gjør noe med det.

Heldigvis skal jeg fjerne stingene på tirsdag! La de kommende dagene gå fort som fy!! Ikke gidd å kommenter at brynene mine ikke ser ut forresten, det er jeg klar over selv. Jeg er inne i en dårlig bryn-periode, haha.

Over til noe helt annet: jeg har nettopp vasket badet og følte for å vise dere det. Haha, noe så tilfeldig. Jeg tror ikke dere har sett badet? Jeg synes det er kjempekoselig, gulvet er supervarmt og jeg elsker å stå der å sminke meg, haha.

Snuppa har tent stearinlys og greier!

1. desember

Ah, i dag har vært en skikkelig deilig dag! Jeg våknet av meg selv 07:30 i verdens deiligste seng (senga ER bedre om vinteren, sant?), og unnet meg selv å dra meg i en halvtime mens jeg snappet med venner og hørte på chill morgenmusikk. Da jeg kom inn på kjøkkenet ser jeg at det SNØR ute!! Og det er 1. desember! Åh, jeg fikk virkelig verdens beste følelse inni meg... Tenk at vi er i desember, dere. Så jeg tente stearinlys i hele leiligheten og jobbet i timesvis. Det føles bra å være så motivert!!

Jeg har forresten spilt inn video til dere i dag :-))) Tjohei!! Det er jo så fint lys i leiligheten, selv i desember. Det liker jeg!

Nå skal jeg avgårde til klinikken for å fjerne den greia i ansiktet som jeg har pratet om, og så skal jeg på en kunståpning etterpå. I'll tell you more about it later!

jeg har fått vsco

Jeg har hevet meg på bølgen! 2 år etter alle andre.... Jeg har brukt VSCO i lang tid, men bare til bilderedigering og ikke til å publisere bilder. Mange av dere har spurt meg om jeg ikke kan begynne å poste der, og grunnen til at jeg ikke har gjort det er fordi jeg har følt det har vært for mange plattformer å skulle holde tritt med. Men! VSCO er jo egentlig veldig koselig. Jeg "leser" vsco-brukerene til vennene mine som om det skulle vært blogg, og jeg elsker at det er et litt mindre høytidelig medie hvor man poster bilder man vanligvis ikke ville postet på en blogg eller på Instagram. Tenker det kan være moro for dere å se litt mer "private" bilder, og komme litt tettere innpå kamerarullen min enn bare de blankpolerte bildene på Instagram. Egentlig er det en slik Instagram jeg vil ha... En personlig, morsom men fortsatt fin feed. Hmm. Vi får sjå!

kristineul.vsco.com


Nå sitter jeg og spiser frokosten min mens jeg hører på James Bay. En artist dere defintivt bør sjekke ut! Og dere? Tusen takk for så mange fine kommentarer dere legger igjen for tiden. Ingenting gjør meg mer glad enn at dere blir inspirert av det jeg skriver.

Er det flere her som bruker VSCO?