veggie nachos

  • 18.01.2017
  • KL. 17:10

THIS IS WHAT YOU NEED

  • Tacochips
  • Kidneybønner
  • Jarlsbergost
  • Mozzarellaost
  • Mais
  • Rødløk
  • Salt, pepper, chili (helst tørkede som du knuser, det er SÅ mye bedre!)
  • Avocado
  • Creme fraiche
  • Jalapeños

 

1. Fordel chips og mais utover en langpanne

2. Stek bønnnene sammen med krydder og olje. Angående chilien som jeg nevnte over anbefaler jeg virkelig å gå til innkjøp av tørkede chilier! Jeg husker ikke hva butikken her i Oslo het, men den jeg var på ligger i alle fall på St. Hanshaugen og selger skikkelig mange fete matvarer. Sier ifra om jeg finner ut hva den heter!

Det blir myyye mer spicy, men hallelujah så godt!! FOR en smaksfest!

3. Fordel bønnene, skivet mozzarella og masse Jarlsberg over.

4. Server med Creme Fraiche, jalapeños og guacumole. Slik lager jeg min guacumole: Jg mosr avokado, blander inn salt, pepper, hvitløkskrydder, hakket chili og lime).



5. Finhakk rødløk og ha over nachosen.

Dette MÅ dere prøve!! Jeg har laget denne middagen 3 ganger allerede! Nå sitter jeg her med ny brunfarge etter å ha fått spraytan, og jeg tar sjansen på å dra på trening sammen med Kristina for å trene rumpe. Wohoo! Vi snakkes!




oppskrift: tuna salad med hjemmelaget aioli

  • 04.01.2017
  • KL. 13:31

Jeg har skjønt det slik at mange av dere savner de sunne oppskriftene mine og ønsker mer av de - så jeg har lyst å poste mer av nettopp det i 2017. I går hadde jeg lyst på noe lett til middag, etter litt for mye pizza-spising de siste dagene, så da heiv jeg sammen en tunfisk-salat som viste seg å bli helt fantastisk god! SÅ fantastisk god at jeg ikke kan unngå å dele den med dere!

TUNA SALAD

Dette trenger du:

Kremet tunfisk:
- 2 bokser tunfisk i vann
- En halv boks kesam
- Purreløk
- Salt, pepper, ferskpresset sitron

Salat:
- Hjertesalat
- Spinat
- Rådkål (Gjerne ta mye av dette! Rødkål er supergodt og SUPERsunt!)
- Mais
- Avokado i terninger
- Hardkokte egg


Slik lager du salaten: Kutt opp alle ingrediensene og ha de i en bolle, hell over sitronsaft, balsamico og olivenolje.

Hjemmelaget aioli:
- 1 stor eggeplomme
- Rapsolje
- Salt, pepper, hvitløk, sitronsaft

Slik lager du aioli: Dette krever 2 personer og en god dose konsentrasjon! Finn en står skål og ha eggeplommen oppi. Mens en begynner å vispe eggeplommen, heller den andre personen en tynn(!) stråle med rapsolje helt til konsistensen er kremete, slik som du ser på bildene mine. Ha i salt, pepper og sitronsaft til slutt.

Hjemmelaget aioli er MYE bedre enn den du får ferdiglaget på butikken, eller på restaurant for den del - spør du meg. Denne er sååå god!! Og veldig enkel i grunn, du må bare konsentere deg. Hehe. Jeg skal defintivt begynne å lage flere matretter med aioli etter denne herlige opplevelsen.

Gjerne topp salaten med en god dose chilikrydder. Og mye balsamico! Det er så godt.



Håper dere tester ut :-) Tunfisken kan så klart sløyfes om du ikke spiser fisk, men da ville jeg supplert med mer egg eller kanskje laget foccacia eller hatt noe pitabrød til, slik at man ikke går sulten fra bordet, haha. 




grove, glutenfri rundstykker

  • 19.08.2016
  • KL. 14:16

I går prøvde jeg meg på matlaging for første gang i den nye leiligheten! Haha, jææ.. Jeg har ikke hatt tid til å lage noe middag siden jeg kom, så det har gått i enkle løsninger og *kremt*, en del spising ute. Det skal ikke bli en vane, altså ;-) Men man MÅÅ jo bare teste de gode restaurantene her! Jeg kommer fra en by som har type 5 ulike restauranter liksom, og 2 av dem er Peppes Pizza og Dolly. Så ja, dere forstår kanskje hva jeg mener. Noe av det beste med å ha flyttet til Oslo er definitivt det store utvalget av steder å spise sushi. Det er heaven! I Førde får man kun kjøpt sushi ET sted, med mindre man vil ha sushi fra matvarebutikken liksom.

Vel, det dette innlegget egentlig skulle handle om var rundstykkene jeg laget i går. De ble sykt gode! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lage oppskrift av det ettersom det er ferdigblanding, men jeg ville poste bildene uansett, og jeg vet at jeg kommer til å få spørsmål om ingrediensene. Dessuten har jeg supplert litt med egne ingredienser, so here it goes!


Ingredienser:
Glutenfri brødmix (her er et bilde av den om du er i tvil om hvilken)
1-2 dl linfrø
1-2 dl havregryn

Så ja, det er veldig enkelt. Jeg ville tilsette litt mer til blandingen, og det ble kjempegodt. Linfrø er veldig bra for fordøyelsen, jeg spiser det hver morgen enten i yoghurten min, blandet ut med et glass vann eller nå - i rundstykkene mine :-)


Rundstykkene ble dødsgode med guacumole på! Her har jeg most 1 avokado og tilsatt salt, pepper, hvitløkskrydder og chilikrydder. Et godt tips: smør rundstykket med olivenolje før du tar på guacumolen. Mmm!




lunchtips: vegetarsalat

  • 03.07.2016
  • KL. 16:15

Nå ble det brått litt mye mat og oppskrifter her på bloggen! Sommeren gjør meg så mye mer kreativ i matveien, først og fremst fordi jeg har bedre tid, men også fordi denne årstiden bare... er slik. Haha. Synes utvalget i butikkene er mye bedre om sommeren, og det får meg til å ville teste ut nye oppskrifter. Så vidt jeg har oppfattet liker dere når jeg deler disse oppskriftene med dere også?

I går laget jeg meg en skål med salat til lunsj, hvor jeg bare puttet oppi det som var fargerikt og det som fristet der og da, haha. Det tok superkort tid å lage, og de aller fleste ingrediensene har dere sikkert allerede i hus :-)



THIS IS WHAT YOU NEED

♥ ØNSKET SALATTYPE (JEG BRUKTE RUCCOLA OG GRILLMIX-BLANDING FRA REMA 1000)
♥ TOMAT
♥ AGURK
♥ AVOKADO (KRYDRET MED SALT, PEPPER, HVITLØK OG CHILI)
♥ KESAM (HA OPPI STRIMLET AGURK OG PEPPER/HVITLØKSKRYDDER OG VOILA; DU HAR TZATZIKI)
♥ SØTPOTET

That's it! Her er det ikke mye som skal til, med andre ord. Søtpotetene er veldig enkle å tilberede:

1. Kutt opp søtpoteten i terninger
2. Fordel dem utover et stekebrett med stekepapir, hell over rapsolje og krydre med det du ønsker (jeg hadde salt/pepper/basilikum/grillkrydder)
3. Stek på 200 grader til de begynner å bli godt stekt i kantene. De skal være myke, så bare smak deg til om de er ferdige



Søtpotetene er SÅÅÅ gode! Definitivt noe jeg kommer til å spise mye av fremover. Et stort pluss at det bare er å hive dem i ovnen mens du lager klart det andre, det er jo bare utrolig lettvint :)


 




sunne sjokotrøfler

  • 30.06.2016
  • KL. 11:45

I dag skal jeg dele en fantastisk digg oppskrift med dere! Åh, som jeg har gleeeedet meg til å vise dere disse sjokotrøflene. Er det trøfler man kaller det? Sjokokuler passer kanskje bedre, jeg vet ikke..? Ja ja, samme det. En kveld tidligere i uka fikk jeg skikkelig lyst på noe godt og søtt, men vi hadde ikke noe snacks i huset... Selv etter å ha lett på alle gjemmestedene til mamma og pappa. Jeg og søskene mine pleier å gå på godtejakt her i huset, og jeg vet ikke hvor mange LÆTTIS plasser vi har funnet sjokolade som mamma og pappa har gjemt bort, haha. De to beste gjemmestedene må vel bli i grillen og bak bøkene i bokhylla... :-) I hvert fall, jeg bestemte meg for å lage noe selv av det vi hadde stående i skapet, og det endte med disse søtsakene her:

En miks av det jeg liker aller best; sjokolade, kokos og dadler!!! Mm! Det beste er at de er sinnsykt enkle å lage, og du trenger ikke mange ingredienser!

6-7 DADLER (JEG BRUKER DE FERSKE SOM DU FÅR KJØPT PÅ COOP, "LUKSUSDADLER" TROR JEG DE HETER)
1 SS ORIGINAL KAKAO
40 G VALGFRITT MEL (JEG VALGTE HALVPARTEN KOKOSMEL SOM DU FÅR KJØPT PÅ HELSEKOSTEN, OG HALVPARTEN HAVREGRYN)
LITT VANN
KOKOS

Fjern steinene fra dadlene og miks alt sammen med en miksmaster. Konsistensen skal være litt seig, slik at du kan forme kuler ut av den. Det ser du! Dypp kulene i kokos og la dem stå kjølig (jeg satte dem i boden vår) i et par timer, helst over natten.







Nyyyyt! Åh, de smaker helt himmelsk, jeg håper virkelig at dere tester denne oppskriften. Disse sjokokulene er et mye sunnere alternativ til godteri og kan nyte med god samvittighet. Du trenger nødvendigvis ikke bruke havregryn slik jeg gjorde, men jeg synes det smakte veldig godt med det i.




fancy greier

  • 27.06.2016
  • KL. 17:46

Her om dagen var jeg i byen og kom over denne duppedingsen som jeg har ønsket meg lenge:

En spiralizer! Jeg og mamma finner ofte middagsoppskrifter på nett, og noe jeg har sett mye av det siste året er oppskrifter hvor denne geniale saken er tatt i bruk. En spiralizer brukes for å lage ulike type strimler og spiraler av frukt og grønnsaker, som for eksempel squash, agurk, gulrot, eple og så videre :)

Fæææncy greier, eller hva?!



Så da kjøpte jeg den like greit, og samme dag ble det squashghetti til middag. Altså, NAM! Det vi gjorde var å steke squash-strimlene sammen med kokosmelk, eggeplomme og litt permesan-ost, ved siden av karbonadekjøttdeig stekt sammen med to bokser hakkede tomater (de du får på hermetikk-boks).

Det ble akkurat slik jeg hadde forventet; sykt godt! Mmmm! Squash er jo mye sunnere enn spaghetti, men også litt mindre mettende, så det funker kanskje best som en digg sommerlunsj? :-)




tips til god sommerlunsj

  • 25.06.2016
  • KL. 18:00

Når det er sommer og varmt ute liker jeg å gå for litt kaldere måltider. Den siste tiden har det faktisk vært så varmt ute at jeg ikke har visst helt hvor jeg skal gjøre av meg! Ikke at jeg står i posisjon til å klage, for jeg kunne ikke tenkt meg noe annet, men ja - det kom litt brått på spør du meg, haha. Ekke helt vant til denne varmen her i Norge, eller hva? ;-)

Jeg er kjempeglad i brødmat. Ciabatta, focaccia, hjemmelaget rundstykker, ristet brød, ja, dere skjønner greia. Jeg spiser i grunn brød til ganske mange av måltidene mine, men om sommeren liker jeg å bytte ut noen av disse måltidene med litt kaldere mat. Yoghurt og cottage cheese er en storfavoritt! Her om dagen laget jeg meg en skål med litt av hvert som jeg fant i kjøkkenskuffen her hjemme, og det endte opp med en skikkelig god lunsj som jeg har laget flere ganger nå.

2 SS COTTAGE CHEESE (I BUNNEN AV SKÅLEN)
1 LITEN BOKS YOGHURT (SKOGSBÆR ER DET JEG HAR BRUKT HER, MEN JEG ER EGENTLIG IKKE SÅ GLAD I AKKURAT DEN HAHA - KOKOS/JORDBÆR/BLÅBÆR ER BEDRE)
MUSLI
CHIAFRØ

ØKOLOGISK PEANØTTSMØR
JORDBÆR I SKIVER (BANAN ER OGSÅ GODT)









hits