hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

hjemmelaget vegetar-sandwich

JEG ELSKER HJEMMESNEKRA LUNSJ

Jeg er den typen som alltid drar hjem for å spise lunsj om jeg har anledning. Om jeg ikke kan dra hjem lager jeg aller helst matpakke og tar med. Tror ikke jeg kjøpte lunsj i kantina en eneste gang på videregående...? Hadde med meg egen matpakke HVER dag. Hver dag! Bare fordi jeg liker min egen mat best, og fordi jeg setter ekstremt stor på mat så det å slenge i seg et tørt ferdigsmurt rundstykke for meg er å gå litt imot mine egne verdier.

I dag kjøpte jeg et stort surdeigsbrød fra Tranen på vei hjem, og jeg anbefaler alle dere som bor i Oslo eller i nærheten å dra innom enten der eller på Åpent Bakeri (de har samme brødvarer) for å kjøpe det dersom du vil kose deg litt ekstra. Knalldigg!

Jeg spiser ikke helt kjøttfritt, men jeg spiser mer og mer plantebasert som tiden går. Nå vil jeg vise dere en typisk lunsj jeg lager de dagene jeg spiser kjøttfritt :-) Å herregud, forresten!! Jeg så ut vinduet akkurat nå i skrivende øyeblikk og det er fortsatt lyst ute. Klokka 18!!! YES! Bare sånne små ting som gjør meg veldig glad, hi hi. La oss fortsette innlegget.

OPPSKRIFT PÅ VEGETAR-SANDWICH

DU TRENGER: surdeigsbrød, Manchego, avokado, hele rødbeter, agurk, spinat, fersk basilikum, fersk koriander, sitron, Tabasco, olivenolje, salt og pepper.

SLIK GJØR DU: Skjær opp to skiver surdeigsbrød, ha olivenolje og skiver av Manchego på den ene. Ha begge i stekeovnen på grillfunksjon til osten er smeltet, ta dem ut og dander med resten av ingrediensene før du topper med den andre skiven. Kan fort bli litt grisete (om du er like glad i olivenolje som det jeg er), så det kan være greit å bruke bestikk eller ha papir rundt sandwichen.

Mmmmhhm! Gjerne gi meg tilbakemelding på hva dere synes om dere lager selv. Det er alltid så hyggelig <3 X

en fantastisk enkel og deilig salat

DU TRENGER BARE:
VALGFRI SALAT (JEG BRUKER RUCCOLA OG SPINAT ELLER BABYLEAF), AGURK, TOMAT, FETAOST, OLIVENOLJE, SALT OG PEPPER

Denne salaten har blitt en gjenganger hos meg! Både som mellommåltid og før middag, eller til middagen. Helt fantastisk deilig. Topp gjerne med Crème fraîche, det setter smaken. Mmmm. Elsker denne store bollen i tre forresten, den er så deilig å se på. Må skaffe meg mer kjøkkenutstyr i naturlige materialer, det forandrer virkelig hele opplevelsen av å lage og spise mat. Vet noen av dere hvor jeg kan få tak i tallerken i tre? Let me know om du har peiling! Jeg har laget en svær salat som dette som står i kjøleskapet nå, fantastisk digg å snackse på mellom slagene. Hi-hi.

easy veggie dinner

Matlagings-gleden min har blomstret og jeg elsker det. Selv om det kan være deilig å dra ut og spise med venner eller kjæreste, er det for min del - til syvende og sist - ingenting som slår en kveld hjemme på kjøkkenet. Ikke bare er det billigere, men som oftest mye sunnere også. Man kan kjøpe en haug av råvarer og ingredienser til en mye billigere pris enn hva retten ute vil koste, og det i seg selv er et bra nok argument til å bli flinkere til å lage mat hjemme spør du meg.

Denne middagen hadde jeg ikke tenkt å ta bilde av, men så tok jeg likevel noen kjappe rett før vi skulle spise. Ikke helt Fotballfrue-stil over danderingen (haha, LANGT ifra egentlig), men poenget var å tipse dere om denne utrolig enkle, kjøttfrie middagen. Jeg kunne liksom ikke la være! Paprika fylt med fetaost, oliven og toppet med mozzarella, med salat og ris ved siden av. Kjempegodt, jeg skal definitivt lage dette mer fremover :-)

glutenfri og kjøttfri hamburger

Har dere smakt halloumi? Mmmm! Da jeg var i Hellas med mamma i fjor bestilte vi så og si alltid halloumi som en siderett til middagen. Altså, det.er.så.godt. Jeg er jo ekstremt glad i ost generelt, både Jarlsberg (♥), mozzarella, fetaost, parmesan og så videre - jeg klarer ikke å skjønne at folk IKKE liker ost??? Haha, det er helt merkelig i min verden. Men! Vi er alle forskjellige.

Sommeren er i gang og grillsesongen har startet for fullt. Om man er på stranden med venner og fyrer opp en engangs-grill kan det kanskje være vanskelig å vite hva man skal slenge på dersom man ikke spiser kjøtt (eller prøver å kutte ned på inntaket), jeg har i alle fall vært der selv mange ganger... Alle spiser burger og pølse, what to do? Vel, jeg tenkte å komme med et helt genialt hamburger-tips til dere, som er UTEN kjøtt. (Og uten gluten til dere det er aktuelt for) Og det smaker SÅ innmari godt. Jeg prøvde det for første gang selv i går, og jeg ble sååå positivt overrasket over hvor enkelt og godt det var.

Halloumi-burger!

Du kjøper bare en pakke halloumi på butikken, jeg kjøpte en ganske rimelig en på Rema 1000, men du får kjøpt det i alle vanlige matbutikker. Slice osten opp i skiver, hiv på stekepannen (eller grillen) med olje, salt og pepper, og dander burgeren din slik du vanligvis ville gjort. Dette MÅ dere faktisk smake! Halloumi har en slags seig konsistens, og når du steker den blir den crispy rundt - og det er bare så syyyyykt godt. Pass på å ikke ta for mye salt på forresten, den er nemlig ganske salt fra før av :-)Om du ikke spiser gluten anbefaler jeg Schär sine hamburger-brød! Det er ingen tvil om at mye glutenfritt kan smake litt kjipt, men disse er en kjempegod erstatning.

vårlig salat med laks og quinoa

Jeg blir umiddelbart mer inspirert på kjøkkenet om våren. I går kjente jeg skikkelig på den matlagings-gleden jeg har tatt med meg hjemmefra. Jeg dro ut i den sene lørdagssolen, sminkefri men med glød i ansiktet etter en lang dag i byen, og fylte handlekurven med bare grønne greier. Mmm! Plutselig fikk jeg lyst på salat skjønner dere, jeg har helt glemt hvor mye man kan lage ut av det. På menyen stod det vårlig salat med stekt laks! Neste gang lager jeg uten laksen tror jeg, for jeg spiste omtrent ikke noe av fisken og likevel ble jeg god og mett :-) Jeg satte opp håret i en dott, fyrte opp jazz på anlegget, fylte opp glasset mitt med Pepsi Max og koste meg ihjel på kjøkkenet mens jeg laget denne retten.

Lov meg at dere prøver!

GLUTEN FREE AND LOW FODMAP

Dette trenger du:

 • Ruccola og babyleaf
 • Fetaost naturell
 • Agurk, paprika, tomat, røde druer
 • Evt. laks
 • Sitron
 • Crème fraîche​
 • Quinoa

Salat: Kutt opp agurk, paprika, cherrytomat og røde druer og bland sammen med ruccola og babyleaf i en skål

Dressing: Bland Crème fraîche sammen med salt, pepper og sitron

Kok opp quinoa, stek laksen og bland sammen salaten din slik du vil. Quinoa er noe jeg har hatt stående i kjøkkenskapet lenge, men det er ikke før nå at jeg faktisk har fått opp øynene for det. SÅ sinnsykt godt?! Det er fullt av proteiner og bra for magen, så fremover kommer jeg til å eksprimentere mye med disse frøene. Ja, det er faktisk frø! Det ble ansett som et hellig frø under inkatiden, faktisk. Smaken er nøtteaktig og det er bare sååå godt. Mm!!

Jeg kjøper alltid fetaost naturell, den er best synes jeg. Så slipper man oljen, hvitløken og alt krydderet som er tilsatt.Nam! Spørs om dette kanskje ikke blir middag i dag også, hehe :-)

dette burde du ha i tacoen din!

Tacooooo! Jeg er jo kanskje en liten taco-dronning, vil jeg tørre å påstå. Husker dere i sånn 2014 da jeg og vennene mine spiste taco seriøst HELE tiden? Det var intet unntak. Da var tacoen ganske standard, jeg spiste kjøttdeig og hadde ganske "basic" ingredienser i. Nå som jeg kutter ut kjøtt har jeg fått øynene opp for litt flere ingredienser - det er nemlig ganske fascinerende hvordan det å tre inn i vegetar-verdenen åpner opp øynene for SÅ mye deilig mat. Det gjør meg kreativ på en helt annen måte enn før! Nå tenkte jeg i alle fall å gi dere et par tips til hva dere kan putte i tacoen. Så klart må man ha mais, salat og løk som base! (Etter min mening)

i stedet for kjøttdeig: kidneybønner og kikerter
fetaost
mango
crème fraîche (mye bedre enn rømme og kesam spør du meg?!)
stekt champignon
ananas
ruccola (blandet med vanlig salat er det nydelig - gir en litt spissere smak!)
jalapeños
mozzarella
chilimarinerte scampi (om man spiser fisk)

Man trenger ikke å ha alle disse tingene i på en gang, da. Litt av slengen, maybe? Jeg har forresten hørt at mange har banan i tacoen sin, HVA er greia med det? Er det godt?? Jeg ble veldig nysgjerrig, så kanskje jeg burde teste det jeg også.

Gjerne tips meg om gode ingredienser å ha i taco-skjellet mitt 😃

smaker kjøtt egentlig godt?

Smaker kjøtt egentlig godt? Eller er det krydderet og alle smakene vi tilsetter som smaker godt?

Det er spørsmål man kanskje burde stille seg selv. Selv synes jeg kjøttdeig uten krydder er smakløst - det er jo selve Spice Mix'en som skaper  den velkjente taco-smaken. Så, bytt ut kjøttet med noe annet, da vel! Hva med bønner? Jeg har alltid ulike sorter av bønner stående i skapet mitt, favorittene er uten tvil kikerter, kidney-bønner. Mettende, proteinrikt og ikke minst... dødsgodt!! :-)

Til dere som sier det er vanskelig å være vegetarianer? That's a lie. Jeg trodde også det før. Før jeg faktisk begynte å se muligheter i stedet for hinder. Det finnes jo SÅ mye godt der ute!! Her om dagen hadde jeg ikke kjøpt inn noe til middag, så jeg måtte bare bruke det jeg hadde i kjøkkenskap og kjøleskap. Resultatet ble en deilig wok av grønnsaker og bønner, sammen med ris og soyasaus. Og for å toppe det; cashewnøtter! Det er perfekt om du trenger noe med mye energi, om jeg er på farten og ikke har rukket å spise tar jeg alltid med meg cashewnøtter i veska. Jeg garanterer deg at magen din blir fornøyd. 

Det som er så gøy - vet dere hva det er? Jeg føler aldri at jeg spiser "alternativt" når jeg ikke har kjøtt i maten. Aldri. Det er ikke slik at jeg tenker at det er noe som mangler.

Jeg mener, bare se på dette! Mange av mine faovoritt-ting å spise for tiden: rødkål (det er så undervurdert!), minimais, asparges, vannkastanje, sopp. Stekt i olje og kokosmelk.Det er en hel verden av mat som venter på deg der ute! Dig in, folkens!

Nå skal jeg spille inn en video sammen med en venn, og så skal jeg lage vegetarianer-taco. Hell yes!

veggie nachos

THIS IS WHAT YOU NEED

 • Tacochips
 • Kidneybønner
 • Jarlsbergost
 • Mozzarellaost
 • Mais
 • Rødløk
 • Salt, pepper, chili (helst tørkede som du knuser, det er SÅ mye bedre!)
 • Avocado
 • Creme fraiche
 • Jalapeños

 

1. Fordel chips og mais utover en langpanne

2. Stek bønnnene sammen med krydder og olje. Angående chilien som jeg nevnte over anbefaler jeg virkelig å gå til innkjøp av tørkede chilier! Jeg husker ikke hva butikken her i Oslo het, men den jeg var på ligger i alle fall på St. Hanshaugen og selger skikkelig mange fete matvarer. Sier ifra om jeg finner ut hva den heter!

Det blir myyye mer spicy, men hallelujah så godt!! FOR en smaksfest!

3. Fordel bønnene, skivet mozzarella og masse Jarlsberg over.

4. Server med Creme Fraiche, jalapeños og guacumole. Slik lager jeg min guacumole: Jg mosr avokado, blander inn salt, pepper, hvitløkskrydder, hakket chili og lime).5. Finhakk rødløk og ha over nachosen.

Dette MÅ dere prøve!! Jeg har laget denne middagen 3 ganger allerede! Nå sitter jeg her med ny brunfarge etter å ha fått spraytan, og jeg tar sjansen på å dra på trening sammen med Kristina for å trene rumpe. Wohoo! Vi snakkes!

oppskrift: tuna salad med hjemmelaget aioli

Jeg har skjønt det slik at mange av dere savner de sunne oppskriftene mine og ønsker mer av de - så jeg har lyst å poste mer av nettopp det i 2017. I går hadde jeg lyst på noe lett til middag, etter litt for mye pizza-spising de siste dagene, så da heiv jeg sammen en tunfisk-salat som viste seg å bli helt fantastisk god! SÅ fantastisk god at jeg ikke kan unngå å dele den med dere!

TUNA SALAD

Dette trenger du:

Kremet tunfisk:
- 2 bokser tunfisk i vann
- En halv boks kesam
- Purreløk
- Salt, pepper, ferskpresset sitron

Salat:
- Hjertesalat
- Spinat
- Rådkål (Gjerne ta mye av dette! Rødkål er supergodt og SUPERsunt!)
- Mais
- Avokado i terninger
- Hardkokte egg


Slik lager du salaten: Kutt opp alle ingrediensene og ha de i en bolle, hell over sitronsaft, balsamico og olivenolje.

Hjemmelaget aioli:
- 1 stor eggeplomme
- Rapsolje
- Salt, pepper, hvitløk, sitronsaft

Slik lager du aioli: Dette krever 2 personer og en god dose konsentrasjon! Finn en står skål og ha eggeplommen oppi. Mens en begynner å vispe eggeplommen, heller den andre personen en tynn(!) stråle med rapsolje helt til konsistensen er kremete, slik som du ser på bildene mine. Ha i salt, pepper og sitronsaft til slutt.

Hjemmelaget aioli er MYE bedre enn den du får ferdiglaget på butikken, eller på restaurant for den del - spør du meg. Denne er sååå god!! Og veldig enkel i grunn, du må bare konsentere deg. Hehe. Jeg skal defintivt begynne å lage flere matretter med aioli etter denne herlige opplevelsen.

Gjerne topp salaten med en god dose chilikrydder. Og mye balsamico! Det er så godt.Håper dere tester ut :-) Tunfisken kan så klart sløyfes om du ikke spiser fisk, men da ville jeg supplert med mer egg eller kanskje laget foccacia eller hatt noe pitabrød til, slik at man ikke går sulten fra bordet, haha. 

grove, glutenfri rundstykker

I går prøvde jeg meg på matlaging for første gang i den nye leiligheten! Haha, jææ.. Jeg har ikke hatt tid til å lage noe middag siden jeg kom, så det har gått i enkle løsninger og *kremt*, en del spising ute. Det skal ikke bli en vane, altså ;-) Men man MÅÅ jo bare teste de gode restaurantene her! Jeg kommer fra en by som har type 5 ulike restauranter liksom, og 2 av dem er Peppes Pizza og Dolly. Så ja, dere forstår kanskje hva jeg mener. Noe av det beste med å ha flyttet til Oslo er definitivt det store utvalget av steder å spise sushi. Det er heaven! I Førde får man kun kjøpt sushi ET sted, med mindre man vil ha sushi fra matvarebutikken liksom.

Vel, det dette innlegget egentlig skulle handle om var rundstykkene jeg laget i går. De ble sykt gode! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lage oppskrift av det ettersom det er ferdigblanding, men jeg ville poste bildene uansett, og jeg vet at jeg kommer til å få spørsmål om ingrediensene. Dessuten har jeg supplert litt med egne ingredienser, so here it goes!


Ingredienser:
Glutenfri brødmix (her er et bilde av den om du er i tvil om hvilken)
1-2 dl linfrø
1-2 dl havregryn

Så ja, det er veldig enkelt. Jeg ville tilsette litt mer til blandingen, og det ble kjempegodt. Linfrø er veldig bra for fordøyelsen, jeg spiser det hver morgen enten i yoghurten min, blandet ut med et glass vann eller nå - i rundstykkene mine :-)


Rundstykkene ble dødsgode med guacumole på! Her har jeg most 1 avokado og tilsatt salt, pepper, hvitløkskrydder og chilikrydder. Et godt tips: smør rundstykket med olivenolje før du tar på guacumolen. Mmm!

lunchtips: vegetarsalat

Nå ble det brått litt mye mat og oppskrifter her på bloggen! Sommeren gjør meg så mye mer kreativ i matveien, først og fremst fordi jeg har bedre tid, men også fordi denne årstiden bare... er slik. Haha. Synes utvalget i butikkene er mye bedre om sommeren, og det får meg til å ville teste ut nye oppskrifter. Så vidt jeg har oppfattet liker dere når jeg deler disse oppskriftene med dere også?

I går laget jeg meg en skål med salat til lunsj, hvor jeg bare puttet oppi det som var fargerikt og det som fristet der og da, haha. Det tok superkort tid å lage, og de aller fleste ingrediensene har dere sikkert allerede i hus :-)THIS IS WHAT YOU NEED

♥ ØNSKET SALATTYPE (JEG BRUKTE RUCCOLA OG GRILLMIX-BLANDING FRA REMA 1000)
♥ TOMAT
♥ AGURK
♥ AVOKADO (KRYDRET MED SALT, PEPPER, HVITLØK OG CHILI)
♥ KESAM (HA OPPI STRIMLET AGURK OG PEPPER/HVITLØKSKRYDDER OG VOILA; DU HAR TZATZIKI)
♥ SØTPOTET

That's it! Her er det ikke mye som skal til, med andre ord. Søtpotetene er veldig enkle å tilberede:

1. Kutt opp søtpoteten i terninger
2. Fordel dem utover et stekebrett med stekepapir, hell over rapsolje og krydre med det du ønsker (jeg hadde salt/pepper/basilikum/grillkrydder)
3. Stek på 200 grader til de begynner å bli godt stekt i kantene. De skal være myke, så bare smak deg til om de er ferdigeSøtpotetene er SÅÅÅ gode! Definitivt noe jeg kommer til å spise mye av fremover. Et stort pluss at det bare er å hive dem i ovnen mens du lager klart det andre, det er jo bare utrolig lettvint :)


 

sunne sjokotrøfler

I dag skal jeg dele en fantastisk digg oppskrift med dere! Åh, som jeg har gleeeedet meg til å vise dere disse sjokotrøflene. Er det trøfler man kaller det? Sjokokuler passer kanskje bedre, jeg vet ikke..? Ja ja, samme det. En kveld tidligere i uka fikk jeg skikkelig lyst på noe godt og søtt, men vi hadde ikke noe snacks i huset... Selv etter å ha lett på alle gjemmestedene til mamma og pappa. Jeg og søskene mine pleier å gå på godtejakt her i huset, og jeg vet ikke hvor mange LÆTTIS plasser vi har funnet sjokolade som mamma og pappa har gjemt bort, haha. De to beste gjemmestedene må vel bli i grillen og bak bøkene i bokhylla... :-) I hvert fall, jeg bestemte meg for å lage noe selv av det vi hadde stående i skapet, og det endte med disse søtsakene her:

En miks av det jeg liker aller best; sjokolade, kokos og dadler!!! Mm! Det beste er at de er sinnsykt enkle å lage, og du trenger ikke mange ingredienser!

6-7 DADLER (JEG BRUKER DE FERSKE SOM DU FÅR KJØPT PÅ COOP, "LUKSUSDADLER" TROR JEG DE HETER)
1 SS ORIGINAL KAKAO
40 G VALGFRITT MEL (JEG VALGTE HALVPARTEN KOKOSMEL SOM DU FÅR KJØPT PÅ HELSEKOSTEN, OG HALVPARTEN HAVREGRYN)
LITT VANN
KOKOS

Fjern steinene fra dadlene og miks alt sammen med en miksmaster. Konsistensen skal være litt seig, slik at du kan forme kuler ut av den. Det ser du! Dypp kulene i kokos og la dem stå kjølig (jeg satte dem i boden vår) i et par timer, helst over natten.Nyyyyt! Åh, de smaker helt himmelsk, jeg håper virkelig at dere tester denne oppskriften. Disse sjokokulene er et mye sunnere alternativ til godteri og kan nyte med god samvittighet. Du trenger nødvendigvis ikke bruke havregryn slik jeg gjorde, men jeg synes det smakte veldig godt med det i.

fancy greier

Her om dagen var jeg i byen og kom over denne duppedingsen som jeg har ønsket meg lenge:

En spiralizer! Jeg og mamma finner ofte middagsoppskrifter på nett, og noe jeg har sett mye av det siste året er oppskrifter hvor denne geniale saken er tatt i bruk. En spiralizer brukes for å lage ulike type strimler og spiraler av frukt og grønnsaker, som for eksempel squash, agurk, gulrot, eple og så videre :)

Fæææncy greier, eller hva?!Så da kjøpte jeg den like greit, og samme dag ble det squashghetti til middag. Altså, NAM! Det vi gjorde var å steke squash-strimlene sammen med kokosmelk, eggeplomme og litt permesan-ost, ved siden av karbonadekjøttdeig stekt sammen med to bokser hakkede tomater (de du får på hermetikk-boks).

Det ble akkurat slik jeg hadde forventet; sykt godt! Mmmm! Squash er jo mye sunnere enn spaghetti, men også litt mindre mettende, så det funker kanskje best som en digg sommerlunsj? :-)

tips til god sommerlunsj

Når det er sommer og varmt ute liker jeg å gå for litt kaldere måltider. Den siste tiden har det faktisk vært så varmt ute at jeg ikke har visst helt hvor jeg skal gjøre av meg! Ikke at jeg står i posisjon til å klage, for jeg kunne ikke tenkt meg noe annet, men ja - det kom litt brått på spør du meg, haha. Ekke helt vant til denne varmen her i Norge, eller hva? ;-)

Jeg er kjempeglad i brødmat. Ciabatta, focaccia, hjemmelaget rundstykker, ristet brød, ja, dere skjønner greia. Jeg spiser i grunn brød til ganske mange av måltidene mine, men om sommeren liker jeg å bytte ut noen av disse måltidene med litt kaldere mat. Yoghurt og cottage cheese er en storfavoritt! Her om dagen laget jeg meg en skål med litt av hvert som jeg fant i kjøkkenskuffen her hjemme, og det endte opp med en skikkelig god lunsj som jeg har laget flere ganger nå.

2 SS COTTAGE CHEESE (I BUNNEN AV SKÅLEN)
1 LITEN BOKS YOGHURT (SKOGSBÆR ER DET JEG HAR BRUKT HER, MEN JEG ER EGENTLIG IKKE SÅ GLAD I AKKURAT DEN HAHA - KOKOS/JORDBÆR/BLÅBÆR ER BEDRE)
MUSLI
CHIAFRØ

ØKOLOGISK PEANØTTSMØR
JORDBÆR I SKIVER (BANAN ER OGSÅ GODT)
enkel oppskrift på hummus

Jeg har så smått begynt å eksprimentere med veganske og vegetarianske oppskrifter på kjøkkenet. Da jeg var i Dubai smakte jeg hummus (sammen med verdens beste falafel) for første gang etter å ha sett denne merkelige dressingen/dippen/tilbehøret overalt på nett. Har alltid vært nysgjerrig på å smake det, og fy søren... SÅ GODT DET VAR! Dette er altså moste kikerter rett og slett, med litt annet stæsj i for å sette smak på det. Jeg måtte bare teste dette selv her hjemme etter fiesta-måltidet i Dubai, og her er resultatet:

Altså, nam! Det ble såååå vellykket! Jeg smalt dette sammen på 1-2-3, så jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Om du er heldig har dere alle ingrediensene i huset allerede nå, det er nemlig ikke mye som skal til her :-)

Du trenger:

♥ 1 BOKS KIKERTER ♥ OLIVENOLJE ♥ LITT VANN ♥ SALT, PEPPER, HVITLØKSKRYDDER, CHILIKRYDDER, SPISSKUMMEN ♥ SITRONSAFT ♥ TAHINI (dette kjøpes på helsekosten, men vi hadde det ikke her hjemme så jeg sløyfet det - gikk helt fint!)

Slik gjør du:

1. SLENG ALT UTENOM SITRONSAFT I EN BLENDER/STAVMIKSER OG KJØR TIL ALLE KIKERTENE ER MALT OG DU HAR EN FIN KONSISTENS
2. TILSETT LITT VANN OG OLIVENOLJE FOR Å FÅ EN MYKERE KONSISTENS
3. SMAK TIL MED SITRONSAFT


PS! Masse chilikrydder og olivenolje gjorde susen! Vi spiste nettopp grillmat til middag og da valgte jeg å ha dette som tilbehør til salaten, og det smakte helt himmelsk. I morgen tenker jeg å lage meg ristet brød til frokost og dippe det i hummusen. Aaah. Det kjennes ut som om jeg har blitt introdusert for en ny verden, haha. Dette må dere bare teste, altså.

Vi skrives senere i kveld :-) Ble brått to mat-innlegg i dag, haha! Men så vidt jeg har forstått liker dere når jeg blogger om mat?

oppskrift: sunne pommes frites

I dag ville vi prøve et nytt tilbehør til middagen... Plutselig kom jeg og Håkon på at man kan lage pommes frites av søtpotet, så da ble det et av tilbehørene til kyllingen i dag!

Helt ærlig trodde jeg det ville smake litt "basic"?? Men herregud, SÅ GODT!! Alle i familien digget det, dette blir definitivt laget flere ganger her i hus.

Dette trenger du (3-4 personer):
- 4 søtpoteter
- 4 ss olivenolje
- Urtekrydder (timian, kruspersille, dill)
- 1 ts maisenna-mel

Fremgangsmåte:
- Skrell søtpotetene og skjær dem i like staver
- La dem ligge 10 minutter i kaldt vann (for at stivelsen skal gå ut)
- Tørk og fordel dem i to brødposer
- Ta maisenna-mel, olje og krydder i posene og rist slik at det blir jevnt fordelt
- Fordel stavene utover på bakepapir (pass på at de er adskilt fra hverandre)
- Stek først i 15 minutter (225 grader varmluft)
- Snu stavene, og stek dem i 10 minutter til
- Til slutt lar du dem stå 5-10 min med ovndøren på gløttJeg har ikke smakt noe så godt på lenge! "Pommes fritesene" blir myke inni og sprø utenpå, akkurat slik det skal være. Dette MÅ dere prøve!

pestosnurrerMUMS ♥

Dette må dere prøve! Jeg spiser veldig mye rundstykker, så for å gjøre en liten vri er dette helt genialt. Snurrene er laget av blant annet grovt mel og kesam, og så er de fylt med pesto! Mmmm. Jeg hadde en periode for et par år siden hvor jeg hadde pesto på brødskiva hver eneste dag, helt til jeg fikk kyssesyken og fikk helt avsmak på det. Kyssesyken gjorde til og med at jeg fikk avsmak på P-Max!!! Hallo, what's up. Men det var utrolig godt å spise disse når pestoen var bakt inni, da ble smaken litt mildere. Om dere ønsker å lage selv så finner dere oppskriften på @gmwenche på Instagram. Dette er jo veldig lettvint å ha meg seg i matboksen, man kan bare ta dem opp fra fryseren og la de tine av seg selv frem til lunsj :-)

Hei til dere, forresten! Wow, gjett hva vi gjorde i går?! Vi kjørte snøscooter med gummibåt bak, haha! SINNSYKT gøy! Jeg elsker fart og spenning. Tror aldri sminken min har vært så gnidd utover ansiktet før, vi fikk jo all snøen fra scooteren i trynet når vi satt i båten. Jeg og Guro kjøpte gummibåten i sommer, men vi glemte liksom helt av å faktisk bruke den når vi var ute og badet, så det var gøy at vi endelig fikk testet den ut. Hadde ikke akkurat trodd det ville bli på vinterstid, da. Sykt artig :)

vegetarsuppe

Som jeg nevnte i innlegget med nyttårsforsettene mine, vil jeg gjerne prøve meg på en vegetarianer-periode i 2016 for å bidra til mindre forurensing. Selv om jeg ikke har startet på denne perioden enda, vil jeg gjerne også prøve å redusere mengde kjøtt jeg kjøper og spiser på daglig basis også. Alt hjelper! Nå spiser ikke jeg ekstremt mye kjøtt sånn egentlig. Altså, jeg spiser skinke på skiven til frokosten og vi har taco til kjøttdeigen og i pizzaen, men vi fråtser ikke i kjøtt her hjemme hos oss. Likevel skal jeg prøve å redusere kjøttmengden, og det har jeg gjort familien her hjemme klar over også. Selv om de kanskje ikke blir vegetarianere så tror jeg de forstår hva jeg mener med at vi ikke har behov for så mye kjøtt som en gjennomsnittlig nordmann spiser, og at det er mulig å lage gode, næringsfulle middager og måltider uten kjøttet.

I dag tenkte jeg å vise dere en helt fantastisk god suppe som er laget fra grunnen av. Den inneholder byggris, en haug av gode grønnsaker og dermed mange gode smaker. Serveres med noe godt brød til, helst hjemmelaget foccacia ;-) Mm!

Dette trenger du: 1 løk, 4 ss olivenolje, 2 fedd hvitløk, 100 g ris, 1 boks hermetiske knuste tomater, 6 dl kjøttbuljong, 1/2 squash, 1-2 gulerøtter, 2 stilker selleri, 2 ts urtekrydderblanding, 1 ss balsamicoeddik, salt og pepper, evt. 1-2 ss pesto rørt inn i suppen

Slik gjør du:

1. Finhakk løk og stek i olje til løken er blank
2. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpurè, og stek i 2-3 minutter
3. Skjær opp grønnsakene, og ta dem oppi gryten sammen med krydder og ris
4. Kok til grønnsakene er møre, ca. 20 min
5. Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og eventuelt pesto

 

Det er mulig dere spotter noen få kalkunbiter i suppen her, men det er fordi mamma måtte bli kvitt restene etter julen. Vi kommer definitivt til å lage den 100% vegetar fremover!

Oppskriften er hentet på @gmnwenche på Instagram, så all credit til henne.

sunnere kake med nøttebunn og bær

19-årsdagen min nærmer seg! Her hjemme har jeg allerede fått spørsmål om mat og kake på den "store" dagen (tulla, det er kjempekjipt å bli 19). Nei da, bursdag er bursdag, og det skal så klart feires! Ønskene mine falt fort på gulrotkake og... denne kaken. Jeg har faktisk delt oppskrift på denne tidligere, men det begynner å bli et par år siden nå, tror vi snakker rundt tre år, så denne har nok ikke vondt av å se dagens lys igjen. Jeg GLEDER meg til å spise den igjen! Her snakker vi en smaksfest uten like i munnen. Kakebunn: 3 dl mandler, 1 dl ristede solsikkekjerner, 1/2 dl gresskarkjerner, 1 dl rosiner, 200 g tørkede aprikoser, 1 ss vann
Glasur: 1 dl kremfløte, 1 dl vaniljekesam (jeg brukte litt mer enn 1 dl)
Topping: 400 g bær av valgfri sort

Slik gjør du:

1. Legg plastfolie i bunnen på en form med løs kant, ca. 24 cm i diameter
2. Miks alle ingrediensene til kakebunnen sammen i en food-prosessor. Fordel kakebunnen ut i form og sett den i fryseren i ca. 1 time
3. Pisk fløten til stiv krem og bland med vaniljekesam
4. Fordel kremen over den kalde kakebunnen og pynt med bær

"Glasuren" er ikke 100% sunn med tanke på fløten, men jeg anser ikke det som sååå usunt. Dette er i alle fall en helt sinnsykt god kake - rik på viktige næringsstoffer, metter og gjør magen fornøyd. Håper dere tester ut, dere kommer absolutt ikke til å angre!

smoothie bowl

Smoothie bowl - a bowl filled with vitamins and minerals

Jeg digger smoothie, og lager det helt uavhengig av årstid. Selv om det smaker aller best på en varm sommerdag, har jeg ingenting imot å finne frem blenderen på vinterstid. Her om dagen ville jeg lage noe annet enn brødmat til lunsj, og etter et dykk i fryseren hvor jeg fant massevis av fryste bær fant jeg ut hva jeg ville lage: smoothie bowl. Jeg har sett så mye av dette på diverse mat- og inspobrukere på Instagram! Så da måtte jeg jo prøve selv. Til neste gang vil jeg ha kokos i også, så ved første anledning skal jeg dra på butikken og handle med meg både kokosmasse og kokosflak. Whooop, det er så godt!!

Det jeg hadde i denne blandingen var i alle fall følgende: Smoothie: fryst skogsbærblanding - vaniljekesam - 2 ss sukrin. Topping: mandler, banan, bær.

Supergodt! Jeg hadde en hel boks med vaniljekesam, anbefaler å ta mye av det får å få den deilige tykkelsen. Det er jo nettopp det som er poenget - man skal kunne spise den med skje.

EDIT: Haha!! Jeg har laget acai bowl uten acai-bær, jeg.. Mente så klart smoothie bowl, ikke acai bowl. Lol Kriss :-)

sunne havrekjeks

Tidligere i uka kom jeg inn på kjøkkenet til nystekte kjeks som flinke mammaen min hadde laget. Ååh, det er så gøy å ha en mamma som lager så mye hjemmelaget - det er noe jeg setter utrolig stor pris på. Enten jeg kommer hjem til en deilig, hjemmelaget suppe, hjemmelagede rundstykker eller i dette tilfellet... hjemmelagede kjeks. Det er like fantastisk hver gang.

Dette er altså sunne havrekjeks som lages på 1-2-3 og som passer perfekt å for eksempel ha med i skolesekken som snacks for å holde blodsukkeret stabilt. Eller bare for å fjerne søtsuget, for det funker faktisk utrolig bra! De smaker kjempegodt alene, men enda bedre med smør og hvitost på i følge meg og mine smaksløker. Finn frem penn og papir folkens, her kommer oppskriften! (den er hentet herfra)

Fremgangsmåte

 1. Slå melk over havregrynene i en miksmaster, rør dem sammen og la gryn + melk svelle i ca. 15 minutter.
 2. Smelt smøret på middels temperatur og rør inn honningen. Bland deretter inn alle ingrediensene i en deig.
 3. Del deigen i to og kjevle hver del til 1/4 cm tykkelse. Stikk ut runde kjeks med ønsket form. Du kan bruke glass om ønsker runde kjeks, men om du har hjerteform ville jeg heller brukt det, hihi. Hjertekjeks er jo bare skjønt!
 4. Prikk kjeksene med en gaffel og stek dem i ca. 15 minutter på 200 grader, til de er gyllenbrune.

Pssst! Anbefaler å ta dem ut av ovnen for tidlig fremfor å ta dem ut for sent. Det er utrolig godt når de fortsatt er litt seige i midten :-) Om du vil ha dem seige i midten burde du passe på å ikke lage dem så altfor tynne også, jeg synes de tykkeste var best.

Noen som har tenkt å prøve eller? Hihi!

healthy sorbet

Hei og hopp! Har dere hatt en fin mandag så langt? Vi hadde fagdag i dag, så dagen gikk unna i en fei. Etter seks sider med analyse av tre forskjellige tekster sa jeg meg fornøyd og dro hjem. Synes disse fagdagene er ganske så chill, jeg. Det eneste som plager meg er at vi ikke får lov å høre på musikk... Jeg mener, jeg skriver SÅ mye bedre når jeg har favorittsangene dunker på ørene! Det bare booster motivasjonen til de grader. Sånn som nå. For øyeblikket hører jeg på Carry You Home (Remix) - Zara Larsson. Den sangen har jeg seriøst hørt på siden VG1, og jeg blir bare ikke lei.

I dag skal jeg komme med en oppskrift til dere! I går laget jeg meg nemlig en skål med noe jeg liker å kalle sorbet. Jeg vet ikke om det går helt innafor den kategorien, men jeg vet liksom ikke helt hva annet jeg skal kalle det. What ever, dette er SYKT godt og forfriskende, så test det ut da vel.Det du gjør er altså å blande sammen mager kesam og frosne blåbær i en skål, og så rører du rundt. Tilsett gjerne Sukrin eller annen søtning - vanlig sukker funker jo helt fint, men da forsvinner jo litt av sunnhetspoenget. Hvor mye blåbær og kesam du vil ha er helt opp til deg, men jeg pleier i alle fall å ha en del blåbær i - for da får du liksom en "tykk" blanding. Mmm!

Det er skikkelig kaldt og forfriskende, så det smaker aller best om sommeren, men å spise dette mens man sitter tullet inn i et pledd i sofaen med en serie på TV'en er ganske så koselig det også. Jeg brant meg skikkelig på tunga her forrige uke, så dette var heeeelt fantastisk å kjøle ned med.

For my English followers: Just mix lots of blueberries and quark together in a bowl, and add some (healthy) sugar. Mmm!

store frokostrundstykker

Jeg elsker brødbakst og spiser det alltid, med få unntak, til frokost og lunsj. Hos meg går det som oftest i rundstykker, men desverre er de man kjøper på butikken ofte full i tilsetningsstoffer og andre ting vi ikke har bruk for, så jeg har funnet ut at det er mye bedre å bare lage de selv. Det er mye sunnere! Lang tid tar det heller ikke, så i dag tenkte jeg å tipse dere om noen supergode frokost-rundstykker som jeg liker å kalle det. De er stappet fullt av grovt mel og diverse frø, så her får man en kjempedeilig metthetsfølelse etterpå :-) 

Dette trenger du:

 • 200 g smør
 • 6 dl vann
 • 8 dl melk
 • 100 g gjær
 • 4 ts salt
 • 200 g havregryn
 • 100 g solsikkefrø
 • 50 g gresskarkjerner
 • 50 g chiafrø
 • 600 g siktet speltmel
 • 1 kg grovbakst


Slik gjør du:
Smelt smør, tilsett melk og vann - varm opp til ca. 40 grader. Tilsett resten av ingrediensene. Hev i 30 minutter. Pensle rundstykkene med egg og strø sesamfrø over. Stek på 225 grader i 12-15 minutter.

Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker store rundstykker. Haha, av en eller annen grunn "smaker" det så mye bedre!! Så denne gangen laget jeg de kjempestore, slik at det holder med en til frokost. Favoritt-pålegget mitt er forresten, snøfrisk + ost + skinke + paprika + salat på toppen. Det er helt himmelsk :-)

my favorite pizza

Helt siden jeg var liten har mamma laget den samme hjemmelaget pizzaen her hjemme, og uansett hvor mange ulike hjemmelaget pizzaer jeg smaker, er det liksom ingen som slår denne. Her er altså bunnen en anelse tynn, skorpene er sprø og sausen er saftig med deilig krydder som jeg liker å kalle mexicanske, haha. Det kan godt være at de fleste føler at sin egen hjemmelaget pizza er best, haha, men jeg tenkte i alle fall å dele oppskriften med dere. I går laget vi den med grov bunn og kyllingkjøttdeig, så dette, servert sammen med en forfriskende salat, er jo helt innafor å spise i ukedagene. Pizza høres jo så fryktelig usunt ut, men om du lager den fra grunnen av skal du se at den ikke blir så aller værst. Den her kan man spise med god samvittighet, uansett hvilken dag det skulle være!

 

Bunn:
4 dl sammalt hvete, 4 dl grovt sammalt hvete, 3 dl lunket vann, 1 ts salt, 25 g gjær, 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre oppi vannet, bland det sammen til du har en deig og og hell 2 ss olivenolje rundt deigen.

Fyll:
400 g kyllingkjøttdeig, 1 løk, 1 boks knuste tomater, 1 fedd hvitløk, krydre med salt, pepper, kyllingkrydder, litt kajennepepper, oregano. Stek løk og kjøttdeig, ha knuste tomater oppi og krydre det godt. Topp med ost og stek pizzaen i 15 minutter på 225 grader.Tips: Ta osten helt ut i kantene, så får du "osteskorper". Det synes jeg gjør pizzaen mye bedre!

// My mom has been making the same homemade pizza since I was a little girl, and even though I've been eating a lot of tasty pizzas the last couple of years, this one is still my number one favorite. The crust is a bit thin, the scabs are crispy and the sauce is so tasty with a lot of "mexican" spices. I guess everyone thinks that their own pizza is the best, but I still want to share the recipe. We made it with wholemeal flour and chicken minced meat yesterday (together with a salad), so it's actually quite healthy! There's no problem eating this one on a regular weekday.

Translate the recipe if you want to try it out! :-)

toast av speltlompe

Mmm, ser ikke dette godt ut? Jeg og Håkon ville prøve ut noe annet enn taco for en gangs skyld, og denne gangen laget vi noe vi aldri har smakt før, nemlig speltlompe-toast. Jeg har sett et par oppskrifter på det her og der, men vi ville prøve ut vår egen lille vri, og det endte opp med å bli kjempegodt!

Du trenger:

speltlomper - kyllingkjøttdeig - mager kesam - grønn pesto - spinat - ønsket tilbehør

Bland sammen mager kesam og grønn pesto og smør halve lompen med dette. Hiv på litt spinat og kyllingkjøttdeig (vi krydret med salt, pepper og kyllingkrydder), brett over og hiv den i toastjern eller vaffeljern. Vi fant ikke vaffeljernet så vi brukte belgisk vaffeljern, men det smaker jo det samme.

Her kan du selvfølgelig eksprimentere med utallige ingredienser! Det er kun fantasien som setter grenser. Neste gang vil jeg prøve med bogskinke og ost, det smaker sikkert like godt. Vi hadde en helt enkel salat som tilbehør + ris :-)

tips til god frokost

En god start på dagen er noe jeg er 100% avhengig av for å kunne yte. Jeg vet det er veldig forskjellig når det kommer til frokost, noen er ikke slutne på morgenkvisten i det hele tatt - men jeg har alltid vært et frokostmenneske og dagen min starter rett og slett ikke før jeg har fått fyllt på drivstoff. Får jeg ikke en god og energirik frokost blir jeg rett og slett supergretten, og det tror jeg de rundt meg kan skrive under på.... med penn! Haha. But anyways; til poenget mitt: jeg tenkte å tipse dere om en kjempegod, sunn og næringsrik frokost som virkelig gir deg en boost på morgenkvisten.

Mashed avocado toast + toast with strawberries + an half avocado + strawberries. The perfect way to start your day!

Avocado toast har jeg vist dere før. Det dere trenger en 1 avokado, salt, pepper, hvitløk og eventuelt chili hvis du liker det. Jeg synes det smaker supergodt med chili-biter i, så gi det et forsøk! Her har jeg tatt ferske jordbærskiver på den andre toasten min, men neste gang vil jeg prøve med Snøfrisk under (en naturell kremost) i stedet for smør :-) Som tilbehør har jeg jordbær og den resterende delen av avokadoen, og drysser du litt salt og pepper på er den helt amazing å bare spise med skje. Man får en sååå deilig metthetsfølelse av det - avokadoen inneholder nemlig mye energi så det sitter mye lenger i magen enn hva en kjip salami ville gjort.

Husk at frokost er det aller viktigste måltidet i løpet av dagen!

eggmuffins

Hei! I dag tenkte jeg å komme med et supert frokosttips, nemlig eggemuffins. Det passer ekstra bra nå som det er påske - kanskje du vil overraske familien din med en ekstra god frokost i påsken? Disse er proppfulle av proteiner og egner seg dermed kjempebra som dagens første måltid, vi vet alle hvor deilig det er å få i seg en frokost som sitter godt i magen og holder mer enn bare en liten time. Etter min mening smaker disse muffinsene best ved siden av brødmat, men du kan spise dem alene også - det er null problem! Whatever you prefer :-) 

- Dette trenger du -

4 egg ♥ 2 ss kesam ♥ ost, skinke, paprika ♥ valgfritt krydder ♥ en halv teskje bakepulver

Jeg gikk for salt, pepper og oregano.

- Fremgangsmåte -

Pisk egg, kesam, bakepulver og krydder sammen i en bolle. Finn frem muffinsformer, dekk bunnen med fyll og hell deretter røren over. Topp gjerne med ost på toppen. Stek på midterste rille i ovnen på 180 grader, i ca. 25 minutter.Enjoy! Gjerne gi tilbakemelding til meg hvis dere tester det ut, det er alltid like gøy å høre hva dere synes.

perfekt måltid etter trening

For å få mest ut av treningen er det viktig å spise riktig. Jeg tenker egentlig aldri over det å få i meg riktig mengde proteiner, men det har kanskje med å gjøre at jeg er langt (laaaangt...) ifra ekspert når det kommer til kosthold. Jeg spiser bare det jeg finner i køleskapet, jeg. Men altså, èn ting vet jeg, og det er at det er viktig å få i seg proteinrik mat etter trening! Siden jeg har trent en del styrke i det siste så har jeg begynt å spise cottage cheese etter øktene mine, og det er ikke bare sunt, men også utrolig godt. Så nå tenkte jeg å dele et typisk etter-trening-måltid for meg!

1 boks cottage cheese ♥ 2-3 ss kesam ♥ masse blåbær ♥ 1/2 banan ♥ jordbærsylteøy ♥ chiafrø

Jeg har sett utallige matblogger hvor det blir brukt chiafrø i alle slags oppskrifter, så jeg måtte nesten bare ta og hive meg på bølgen selv! Disse frøene er rik på omega 3, fiber og protein, og kan brukes i alle slags oppskrifter. (Ikke langt ifra, i alle fall) Her snakker vi cottage cheese, gresk yoghurt, hjemmelaget rundstykker, pannekaker, smoothie, knekkebrød, sammen med müsli, pizzabunn og mye mer. Chiafrø smaker ikke veldig mye, men gir en god metthetsfølelse samt en deilig konsistens i maten. Jeg kjøpte mine her, hvis noen lurte. 

Så: Finn frem en skål, hiv alt oppi og nyt med god samvittighet. Hallelujah, så godt. Dette måltidet egner seg også perfekt som frokost, da proteiner gir en langvarig og god metthetsfølelse. Jeg MÅ ha en skikkelig frokost, eller så fungerer jeg bare ikke. Kanskje det er grunnen til at jeg nesten aldri forsover meg, fordi jeg vet hvor sinnsykt viktig det er å få i seg skikkelig mat før man tar fatt på dagen.

oppskrift: superdigg tacopai

Her kommer oppskriften på den fantastiske tacopaien jeg har pratet så mye om! Mamma lagde det for første gang i forrige uke, og min første reaksjon var egentlig litt sånn "æsj, pai og taco, hvilken rar kombinasjon er det??", men det viste seg at det var null grunn til å være skeptisk - for hallelujah, hvilken smaksopplevelse! Dette er faktisk noe av det beste jeg har smakt på lenge, og denne paien klatrer høyt opp på lista mi over favorittmiddager. Anbefaler virkelig alle å overraske familien med denne asap, jeg lover dere at den vil falle i god smak hos alle mann! Kan serveres både hverdag og på lørdag. Gjerne alle dager i uka? ;-)PS! Vi brukte kyllingkjøttdeig og fajita spice mix i stedet for karbonadekjøttdeig og taco spice mix. Du bestemmer selv hva du vil bruke, jeg tipper begge deler smaker like godt. Kyllingen og fajita spice mix'en var i alle fall en smakskombinasjon uten like!

Ingredienser til deigen:
3 dl hvetemel ♥ 125 g smør ♥ 4 ss kaldt vann ♥ 1 eggehvite eller plomme

Fremgangsmåte:
Smuldre mel og smør, tilsett vann og eggene og elt det hele sammen til en fast deig. La den stå kaldt en times tid før den kjevles ut.

Ingredienser til fyllet:
400 g kyllingkjøttdeig ♥ 1 pose fajita spice mix ♥  1 boks creme fraiche ♥ 1/2 paprika ♥ 1 løk ♥ ost

Fremgangsmåte:
Fordel deigen utover i en paiform, og bruk en gaffel til å stikke en del hull i bunnen for å unngå heving av deigen. Fordel kjøttdeig, paprika og løk utover i formen, med creme fraice på toppen. Stek dette i 20 minutter (på 200 grader) uten ost, og så tar du ut paien igjen, strør ost på toppen og setter den inn i ovnen igjen i 10 minutter til.
Serveres sammen med en frisk salat.Lov meg at dere tester dette, da! Og ikke glem å gi tilbakemelding til meg om hva dere synes :-)

tacosalat med laks

I dag tenkte jeg å komme med "oppskrift" på en middag som har blitt storfavoritt her hjemme i det siste. Typisk meg at jeg sender melding til mamma sånn her: "Laksesalat til middag i dag, plis? ♥♥♥♥" I dag fikk jeg som jeg ville! I tillegg stråler sola her på Vestlandet, så da ble det enda en middag ute på verandaen. Håper det fine været varer lenge!Dette er en tacosalat, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med laks. Det smaker helt fantastisk! Når man lager salat smaker det faktisk mye bedre med laks.

Salaten
Dette trenger du: isbergsalat ♥ 1 paprika ♥ 1/2 agurk ♥ 1/2 løk ♥ 1 boks mais
Slik gjør du: kutt alt sammen opp i biter, og legg det i separate skåler slik som du ville gjort dersom du lagde taco

Laksefilèten
Dette trenger du:
taco spice mix ♥ 1 taco hot saus ♥ 4 laksefilèter 
Slik gjør du: Skjær opp èn løk og brun dette i en stekepanne sammen med litt rapsolje. Tilsett en pakke Taco Spice Mix og vann, bland dette sammen, og deretter tilsetter du en boks med Taco Hot Saus. La dette koke/putre sammen til en røre. Så skjærer du opp laksefilètene i store terninger, og steker disse i stekepannen sammen med røren du nettopp lagde. Sett lokk over og la det stå i en liten stund.

Guacumolen
Dette trenger du:
1 avocado ♥ chili ♥ hvitløk ♥ salt ♥ pepper ♥ lime
Slik gjør du: Mos avocadoen i en skål. Skjær opp chili og hvitløk i bittesmå biter som du blander sammen med avocadoen. Tilsett ønsket mengde salt, pepper og lime - her må du rett og slett bare smake deg til selv. 

Eventuell topping
Mager kesam ♥ cæsar-krutonger 

Fornøyd pike, meget klar for maaaat!! Pappa er ikke helt fornøyd med å være med på bloggbildene, men jeg tror han begynner å bli ganske vant til at jeg tar bilder av alt til enhver tid nå, etter alle disse årene. Jeg stiller meg liksom opp på kjøkkenet med kamerastativ mens familien lager middag jeg, uten at de sier noe. Haha, dere skulle faktisk sett hvordan en vanlig dag er hos oss, dere hadde nok leeeedd! :)

Voilà!!! Ser det ikke himmelsk ut? Det er sååå godt med sausen, det gjør at at hele salaten blir skikkelig saftig og full på gode smaker. Det smaker ekstra godt hvis du topper det med mager kesam og krutonger - eventuelt tacochips hvis du ønsker det.

Helt utrolig at noe SÅ godt kan være så sunt og enkelt. Dette er et mye bedre alternativ til vanlig taco med lefser og kjøttdeig, i hvert fall i hverdagen. Her kan man spise taco uten dårlig samvittighet at all! ;-) Eneste som er usunt her er saltet i Spice Mix'en og tacosausen, så om dere vil være 100% clean ville jeg anbefalt å krydre selv, og lage sausen fra grunnen av. Desverre inneholder ferdigkrydder og sauser veldig mye salt.

muffins fra himmelen

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har frelset disse muffinsene på bloggen? Det har i alle fall blitt en del etterhvert, men med god grunn. Det.finnes.ikke.bedre.muffins! Vi lager disse her hjemme hver gang det er bursdag, jul, nyttårsaften og andre feiringer. Jeg foretrekker et sunt kosthold til vanlig, men når jeg spiser godteri og kaker, så spiser jeg skikkelig godteri og skikkelige kaker. Det er ikke snakk om noe protein-muffins her i gården! Siden så mange av dere har spurt: her har dere oppskriften på de beste muffinsene ever made, med en smørkrem som smelter på tunga. Jeg garanterer dere en fantastisk smaksfest i munnen fra start til slutt.

- H A L L E L U J A -
Muffins:

150 g smeltet smør
7,5 dl kefir
4,5 dl sukker
1 ss natron
8 ss Oboy
2 ss kakao
10 dl hvetemel

Bland alle ingrediensene sammen og rør til det blir jevnt. Fordel røren i muffinsformene og sett de i stekeovnen på 200 grader i cirka 8 minutter.

Smørkrem:
200 g mykt smør/melange
1 pakke melis
2 ss vaniljesukker
2 ss kakao
5 ss Oboy
1 egg
0,5 dl kaffe

Pisk kremen med grind, deretter med visp til den er luftig. Topp muffinsene med den ferdige smørkremen, og voilà!

Pynt gjerne med litt rosa pynt på toppen!Disse har jeg delt oppskrift på for en stund siden, men da linket jeg bare videre til en annen plass hvor oppskriften var. (Credz til Fitforfitness!) Og siden det var så mange spurte, tenkte jeg å bare lage et eget innlegg hvor dere enkelt finner oppskriften.

Husk å nyt disse med god samvittighet. Digg mat er digg for sjela! Så lenge man bare spiser sunt og næringsrikt til vanlig så gjør det ikke noe om man skeier ut i blant. Jeg kommer med nye, sunne og gode oppskrifter om ikke lenge - stay tuned! :-)

fyllt speltlompe

Jeg tenkte å komme med et aldri så lite onsdags-tips til dere! Jeg følte for å lage meg noe godt til kveldskosen i dag, og dette endte jeg opp med:Nam! Dette trenger du:
- Speltlompe
- Bogskinke
- Løk
- Ketchup
- Mais
- Ost

Slik gjør du:
1. Skjær opp løken i små biter og bogskinken i terninger, og stek det sammen på stekepanne med olje.
2. Smør ketchup utover halve speltlompen, og fordel bogskinke og løk over dette. Ta evt. mais og andre grønnsaker på dersom du vil.
3. Legg den andre halve delen av speltlompen over den andre, slik at den blir "halv" (som på bildet), og topp med ost.
4. Stek i stekeovnen til osten har smeltet.Herregud, så utrolig godt det ble!! Ble skikkelig overrasket over meg selv, haha. Det smakte sykt godt, og ikke var det vanskelig å lage heller. Du kan lage en liten salat som du kan ha til, men det er jo valgfritt. Det er jo forresten et genialt tips å ha med som matpakke, bare la dem avkjøle seg, ha de i kjøleskapet og ta dem med på skolen dagen etter. Yummyyyy!

Si ifra om dere tester det ut, da!

sunne hverdagsvafler
Dette trenger du til ca. 20 vafler:
- 3 dl havregryn
- 7 1/2 dl melk
- 3 dl kesam
- 3 store egg
- 2 ss olivenolje
- 3 ss sukker (kan sløyfes eller byttes ut med Sukrin eller Splenda hvis du vil ha de 100% sunne)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 4 1/2 dl speltmel eller hvetemel
- 2 1/2 sammalt hvete, grov
- (Evt. kardemomme, det er suuuupergodt å ha i! Jeg pleier å pøse på med masse kardemomme, haha)Slik gjør du:
Start på toppen av oppskriften og ha ingrediensene oppi en bolle. Rør rundt til du får en jevn røre. Den vil se ganske tynn ut da, men når den har svellet 30-40 minutter i kjøleskapet, har den fått den perfekte tykkelsen.
Ettersom det er lite fett i røren er det en god idè å spraye vaffeljernet med olje, formfett eller smør, og gjenta det med noen platers mellomrom.De smaker like godt med vaniljekesam + frukt eller bær oppå, som smør og sukker og syltetøy. De smaker også dødsgodt kalde i matpakka, med enten hvitost eller brunost oppå. Jeg anbefaler dere virkelig å teste denne oppskriften - jeg synes den er helt fantastisk god. Det som er så bra er at man kan spise disse uten noe dårlig samvittighet, for de er kjempesunne og kan lett byttes ut med brødskiver på skolen. Faktisk så er det sunnere med slike vafler, enn hva det er med brød man kjøper på butikken. Så hey, vafler er den nye tingen! Dette er både frokost, lunsj og kveldmat her i huset. Et tips er å lage røren og bare steke så mange du skal spise, slik at du kan steke nye og helt ferske neste morgen.

min favorittmiddag

Okei, helloooo people. Som dere har fått med dere så har jeg skrevet om denne middagen en del ganger, nettopp fordi det er min ALL-TIME FAVORITTMIDDAG uten tvil. Det her slår taco og pizza langt ned i støvlene, og jeg tuller ikke engang. Jeg smakte dette for første gang i høst, og siden den gang har dette blitt favorittmiddagen her i huset. Alle elsker det like mye, haha. Hvis mamma spør hva dagens middag skal være så er det ingen tvil om hva jeg vil ha, for å si det slik. Dette er en ren fiesta for munnen og smakssansene, og kombinasjonen av alt er helt amazing. Dere kommer ikke til å angre om dere tester det ut :-)

Baconsnurret kyllingfilèt:
♥ 4 kyllingfilèer (kommer an på hvor mange dere er, beregn 1 filèt på hver person i alle fall)
♥ Grønn pesto
♥ Mozzarella-ost
♥ Pinjekjerner (2 pakker)
♥ Bacon
♥ Matfløte

Slik gjør du:
1. Stek kyllingene på plate med noen fedd hvitløker. Den skal ikke gjennomstekes, bare slik at den blir litt brun.
2. Skjær et snitt i øverst på filètene og putt pesot og mozzarella-ost inni dem
3. Pakk filètene inn i bacon. Vi bruker 2 baconstrimler per filèt, men om du vil ha en eller to bestemmer du selvsagt selv.
4. Legg filètene i en oldfast form, og hell oppi matfløte og deretter de 2 pakkene med pinjekjerner samt ønsket mengde rødløk. Tror ikke det er noe mer her, prøvde å ringe mamma som er på jobb men hun svarte ikke :-( (Oppdaterer her senere om det er noe mer)
5. Sett dem i ovnen på 170 grader i 20 minutter

Og så har vi den fantastiske salaten som er by far den beste salaten jeg har smakt i hele mitt liv. Mango; say no more!

Mangosalat:
♥ Spinat
♥ Ruccolasalat
♥ 1 avokado
♥ 2 mango
♥ Fetaost
♥ 1 boks mais
♥ 1/2 rødløk

Kutt opp ønsket mengde og ha alt sammmen oppi en bolle.Om dere vil imponere familien med en god middag så vil jeg absolutt anbefale dere å teste denne middagen, folkens. Gjerne gi tilbakemeldinger på hva dere synes, det er så gøy å høre!

verdens enkleste middag

I går var jeg alene hjemme, så da måtte jeg lage min egen middag selv. Jeg elsker faktisk når jeg får bestemme og lage min egen middag - da får man jo akkurat det man ønsker. Hadde ikke tid til å dra på butikken, så da ble det å lage noe av det vi hadde her hjemme:

*SIKLE* Nam! Hjemmelaget lefse-pizza, ah.

Dette brukte jeg:
♥ Tacolefse (speltlomper er bedre og sunnere, men vi hadde ikke flere igjen) ♥ Bogskinke ♥ Pesto og mager kesam (mager kesam kan sløyfest) ♥ Ruccola ♥ Det du vil ha av grønnsaker. Jeg valgte paprika, mais, løk og ananas (ananas er frukt, da) ♥ Ost

Slik gjorde jeg det:
Jeg blandet sammen pesto og mager kesam og smurte det utover hele lefsen. Deretter dekket jeg hele bunnen med ruccola, og så skjærte jeg bogskinken og alle grønnsakene i passelige biter og fordelte ønsket mengde utover lefsen. Jeg toppet det med raspet ost, og hadde lefsen i ovnen i ca. 6-7 minutter på 190 grader.

Jeg blir ikke mett av bare èn, så jeg pleier å ha i hvert fall 2 lefser slik at jeg får to pizzaer.Det smaker helt fantastiiiisk godt, er kjempesunt (hvis du bruker grove tacolefser/speltlomper da) og tar kun et par minutter å lage. Jeg pleier å bare bruke det vi har av ingredisenser her hjemme, så de blir forskjellige fra gang til gang.

Her lagde jeg med vanlig kjøttdeig bare, det smaker vedig godt det også. Men bogskinke er best etter min smak!

oppskrift: sunne belgiske vaffler

Nå skal jeg vise dere oppskriften på de belgiske vafflene jeg pleier å lage! Det er egentlig en vaffel-oppskrift, men jeg bruker den til både vanlige vaffler og belgiske. De blir kallet for "hverdagsvaffler" fordi oppskriften er sunn og mettende. Forresten, dere visste vel at vaffler er sunnere enn vanlig brød? Det kommer jo an på hva man har i naturligvis, men disse er i alle fall det! En god unnskyldning til å ha en bedre lunsj på skolen! :-)
3 dl havregryn
7 og 1/2 dl melk
3 dl kesam
3 egg
2 ss olivenolje
3 ss sukker (kan erstattes med Sukrin eller Splenda)
1 ts vaniljesukker
1 og 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 og 1/2 dl speltmel eller hvetemel
2 og 1/2 dl sammalt hvete, grov

Start på toppen av oppskriften og ha oppi ingrediensene i en bolle, og la den svelle i kjøleskapet i 30-40 minutter.Jeg pleier å toppe herlighetene med:
- smør og sukker
- vaniljekesam, banan og bær
- syltetøy 

oppskrift: verdens beste muffins

Okei, hold dere fast folkens . . Her kommer oppskrift på de beste muffinsene NOENSINNE! Disse smaker helt himmelsk, og de smelter bokstavelig talt på tunga. Kjempesaftige og gode, med tidenes deiligste sjokoladekrem på toppen. Hehe, endelig skal jeg dele oppskriften med dere, etter litt for mange fristende bilder her på bloggen. Oppskriften fant jeg på flinke Ingeborg sin blogg, link HER, så all credit til henne! Muffinsene er blitt en stor favoritt her i huset, og vi lagde de senest på lørdag faktisk, haha.Muffins:

150 g smeltet smør
7,5 dl kefir
4,5 dl sukker
1 ss natron
8 ss oboy
2 ss kakao
10 dl hvetemel

Slik gjør du: Rør alt sammen i en kjøkkenmaskin, og fordel røren utover i muffinsformene. Stek i ovnen på 200 grader i 8 minutter.

Sjokoladekrem:
200 g mykt smør (sett smøret ut av kjøleskapet en liten stund før du skal bruke det, slik at det blir mykt)
1 pakke melis
2 ss vaniljesukker
5 ss oboy 
2 ss kakao
1 egg
0,5 dl kaffi

Piskes først med grind, deretter med visp til den er luftig. 

Dere MÅ teste!

baconsnurret kyllingfilèt med mangosalat

Nå tenkte jeg å gi dere oppskriften på min absolutte favorittmiddag for tiden! Mamma lagde den for første gang for ikke så lenge siden, og alle her i familien har fått helt hekta. En skikkelig delikatesse-middag, som ikke krever all verden med tid. Pleier å lage denne hver gang når Håkon kommer hjem i helgene, haha!

Mango-salat
(funnet på Kristina Andersen sin blogg, HER!):
♥ Spinat
♥ Ruccolasalat
♥ 1 avokado
♥ 2 mango
♥ Fetaost
♥ 1 boks mais
♥ 1/2 rødløk

Bare kutt opp de ulike tingene, og ha det oppi en bolle. Og ja, dette ser ikke sånn "syyykt" godt ut, og det høres heller ikke ut som noe spesielt. Jeg er ikke sånn "jippi ja salat det beste jeg vet" altså, men DENNE SALATEN . . Fy søren, for en smaksbombe! Jeg kunne spist denne til jeg døde! Altså, mangoen gjør liksom hele salaten, og det er bare såååå godt. Lov meg at dere prøver denne en eller annen gang!Oppskriften på kyllingen fant jeg på cathinthecity.com, HER. Jeg og mamma gjorde litt om på den da, så vi byttet ut serranoskinka med bacon, og pinjekjærnene med (masse) kikerter. Det smaker virkelig SUPERGODT.Og ja, dette bildet skulle liksom se "delikat" og fint dandert ut, men jeg tok jo på en gigaporsjon like greit, haha. Glemte helt at jeg skulle ta bilde!! Vel, det forklarer jo kanskje hvor SINNSYKT mye jeg elsker det, da.min favorittfrokostDu trenger:

Tyrkisk/gresk yoghurt  2 halve halve fersken ♥ rosiner  tørkede aprikoser  honning ♥ evt. 1/2 eple
Jeg er ekstremt frokost-menneske og MÅ starte dagen med noe godt. Hva som helst annet enn tørre og trause brødskiver! Det varierer ofte mellom havregrøt, yoghurt, eggerøre, stekte rundstykker og så videre - men helt siden jeg kom hjem fra Hellas i sommer har jeg ca. bare spist gresk og tyrkisk yoghurt. Det er sååå utrolig godt, og smaker tusen ganger bedre enn vanlig yoghurt etter min mening. Det er ikke veldig stor forskjell, men gresk/tyrkisk (samme greie) er mye tykkere i konsistensen og gir en bedre metthetsfølelse. Pleier å lage meg det før jeg drar på skolen også, så det er veldig lettvindt, og alle ingrediensene får du tak i på vanlige matvarebutikker.

Det er ikke noen fremgangsmåte, dette er alt du gjør:
♥ Fyll skålen med ønsket mengde yoghurt (bør være en del hvis du skal bli mett), topp yoghurten med honning og deretter tar du bare på resten av tingene. Jeg kutter opp ferskenene og eplene, og så strør jeg på masse rosiner og tørkede aprikoser. Ooog på slutten topper jeg det hele igjen med honning! Honningen gjør liksom hele greia, så det er utrolig viktig, hihi. 

Det ser ikke sånn ekstremt spesielt ut egentlig, men jeg lover dere at det smaker helt himmelsk!!

Disse aprikosene fra Coop er forresten siiiinnsykt gode. Store, kjempemyke og full i smak! Pleier ofte å bare kjøpe med meg en sånn boks når jeg er på farta, elsker å bare mevle de, haha :-)

perfekt tilbehør: focaccia, gresk salat og tzatziki

Hjemmelaget focacciabrød

Brødet: 6 dl vann ♥ 1 ss honning ♥ 30 g gjær ♥ 4 ss olivenolje ♥ 11 dl. hvetemel ♥ 5 dl speltmel ♥ 2 ts salt ♥
Topping: ønsket mengde oliven ♥ havsalt ♥ 2-3 ss olivenolje ♥ evt. tørkede tomater og chorizopølser

Slik gjør du:
Varm vannet og honningen til det blir lunkent og løs og gjæren i det. Bland inn oljen og deretter resten av ingrediensene. Elt den med hånd eller kjøkkenmaskin (jeg bruker hendene), og når den er glatt og jevn pensler du den med olivenolje. Hev til dobbel størrelse som tar ca. 45 minutter. Når deigen er ferdighevet fordeler du den utover en langpanne, og lag deretter de karakteristiske "hullene" i focacciaen ved å trykke fingrene ned i deigen. Fordel oliven, havsalt og olje (og eventuelt tørkede tomater og chorizopølser, som er utrolig godt!) utover. Stek de nederst i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter.

Gresk salat

2 tomater ♥ 1/2 grønn paprika ♥ 1/2 rødløk ♥ 1/2 pakke fetaost ♥ 1/2 agurk ♥ valgfritt krydder (vi brukte gresk salat-krydder som vi kjøpte i Hellas, men jeg tror oregano er godt å bruke til)


Hjemmelaget tzatziki

1 boks mager kesam eller gresk yoghurt/yoghurt naturell ♥ 1/2 agurk, enten i biter eller raspet ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1/2 ts salt ♥ 1/2 ts pepper

VOILA, du har nå tre supergode og greske tilbehør-retter som smaker supergodt til grillmat nå i sommervarmen. Okei, focacciaen er ikke gresk, men vi later som det. Uansett, dette MÅ dere teste, for det er virkelig kjempegodt. Storslager alle tre her i hus. Jeg spiste gresk salat i Hellas hver eneste dag, og klart må jeg jo fortsette det når jeg kommer hjem! Tror jeg spiste mer fetaost, rødløk og agurk den uka enn hva jeg har gjort hele livet mitt, hoho. NAM.

supergode og supersunne pannekaker

Jeg har fått helt sykt craving på pannekaker den siste tiden og lager det ca. hele tiden. Dersom man har den rette oppskriften og det rette å fylle inni den så er det sååå godt!Oppskrift på pannekakene:
♥ 4 dl lettmelk
♥ 2 egg
♥ 1 dl havregryn
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 dl sammalt hvetemel
♥ 1/2 ts salt
♥ 1/2 banan
♥ Masse kardemomme

Rør alle ingediensene sammen. (Når jeg har smelt alt sammen oppi bollen og blandet det så pleier jeg å bruke en stavmikser for å "mose" bananen og havregrynene - gjerne gjør det også!) Stek pannekakene med smør i pannen.

MEN så til det aller viktigste: fyllet! Vanlige pannekaker er bare kjedelig etter min mening, så dette MÅ dere teste!

Fyll/topping:
♥ Mager kesam/vaniljekesam
♥ Halve ferskener (disse er veldig viktige, for de er supergode!!)
♥ Splenda (sukrin eller vanlig sukker kan også brukes, men jeg synes Splenda er mye bedre)
♥ Banan
♥ Fryste blåbær og jordbær som du tiner i romtemperatur til de blir en mellomting av tinte og frosne

Smør pannekaken med kesam, og fyll den med blåbær, fersken og banan:+ jordbær, selvfølgelig! Jeg pleier å variere mellom det å bare putte jordbærene på, og det å mose dem til syltetøy med stavmikser. Sistenevnte har jeg gjort på disse bildene, og det ble supergodt! Det eneste du gjør er å tine jordbærene, mose dem med stavmikser og tilsette sukrin/sukker.

TEST DET! Jeg lover dere, det er supergodt. Lager dette hele tiden - til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Elsker det!

sommerfrokost: blåbærheaven

I dag skal jeg vise dere en supergod, superenkel og supersunn sommerfrokost, som jeg har fått SÅ dilla på den siste tiden. Take a look:
1/2 boks mager kesam
1 skål med masse fryste blåbær
Splenda/Sukrin (eventuelt vanlig sukker)1. Ta opp fryste blåbær (du kan bruke vanlige, men litt av poenget er at de skal være fryste) og legg ønsket mengde i en skål. Desto mer desto bedre, så gjerne kjør på! Jeg bruker å fylle en stor skål, som dere ser på bildet over.
2. La blåbærne tine romtemperatur i ca. 15 minutter, eventuelt kjør de i mikrobølgeovnen. Vent til de er tinte, men pass på at de fortsatt er litt frosne - det er poenget.
3. Bland 1/2 boks mager kesam sammen med blåbærne, og bland inn ønsket mengde Splenda/Sukrin/SukkerTadaaa . .Topp gjerne med bananbiter på toppen, det pleier jeg å gjøre. NAM! Ååh, det er så utrolig godt. Veldig "lett" sommermat, og fungerer godt som et mellommåltid også. Man blir ikke ekstremt mett av det, så for meg blir det som en lett frokost hvis jeg f.eks står opp sent og vil ha noe enkelt før lunsj. Eller bare hvis jeg er keen på noe friskt og godt :-) 

oppskrift: sunn kake

Heisann! Mange av dere var interessert i oppskriften på kaken jeg la ut i helga, så her kommer det. Bunnen består for det meste av havregryn, og det er sååå god - denne er absolutt en favoritt her i huset! Det beste av alt er jo at kaken er SUNN, og det er helt utrolig med tanke på hvor god den er :)

Dette trenger du:

2 egg
2 dl sukrin (du kan bruke vanlig sukker om du vil)
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
4 dl havregryn (små, lettkokte)Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn sammen og vend dette inn i eggedosisen.
2. Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutt, og avkjøl kaken i formen.

Deretter tar du kaken ut av formen og fordeler enten rørte blåbær, moste blåbær eller blåbærsyltetøy, eller jordbærsyltetøy for den del, utover kaken. Pisk kremfløte til krem og ha oppå, og topp med massevis av bær - her velger du selv. Vi bruke jordbær og det smake nyyydelig, men det er også godt med blåbær, eller blanding av begge deler for den del :-) 

Tips: om du vil at kaken skal være 100% sunn, bruk vaniljekesam i stedet for kremfløte - det er mye sunnere. Du kan også bruke halvparten vaniljekesam og halvparten kremfløte om du vil det. Vaniljekesam er dødsgodt, så det anbefaler jeg absolutt! Jeg synes faktisk at der er bedre enn vanlig krem.Bunnen ser enda finere ut inni - ser nå at jeg skulle ha tatt bilde av det. Desverre ble kaken spist opp altfor fort, haha!

Så det ikke godt ut, hihi?

oppskrift: sunn minipizzaI går stod jeg og Håkon for middagen, og siden det var søndag og butikkene var stengt så måtte vi skrape sammen noe av det vi hadde hjemme. Det ble da til minipizza - eller pitapizza, om du vil. Jeg tenkte å dele "oppskriften" med dere, selv om det er veldig enkelt. Ser nå at det blir ganske likt som pizzaoppskriften jeg la ut tidligere, men det er likevel et par endringer :-)

Dette trenger du:
Pitabrød (helst grove, men vi hadde bare lyse så vi valgte det)
Mager kesam
Pesto, rød eller grønn
Ruccola
Paprika
Mais
Bacon
Litt raspet ost

Mengde bestemmer du selv ut ifra hvor mange porsjoner du skal lage. Vi lagde til 3 personer, og da brukte vi 1/2 baconpakke, 1/2 ruccola-pakke, 2 små bokser mais, 1/2 paprika, 1 boks pesto (en halv av hver farge) og nesten 1 boks mager kesam. Her er det bare å prøve seg frem!Fremgangsmåten er superenkel. Du begynner med å blande sammen mager kesam og pesto, og så smører du det utover pitaene. Dette smaker kjempegodt sammen, så jeg anbefaler å bruke en deeel, tihi :-) Deretter legger du på ruccola, og så bare putter du resten på i den rekkefølgen du vil. Kjør pitaene i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter, og voilà! Gjerne topp med mager kesam igjen for å femheve smaken enda mer.Her snakker vi matporno! Sunn, lettvind og SUPERGOD middag. Hadde bare brødene vært grove, da. Det går også an å bruke tacolefser også, som dere ser vi gjorde.

Så det ikke godt ut? 

pizza ala Kristine

Som dere kanskje vet så er jeg veldig, veldig glad i pizza. Synes det er dødsgodt, og jeg elsker å variere med ulike varianter. Vel, helt til jeg lagde denne . . . N-A-M, sier jeg bare! Jeg og broren min mikset denne pizzaen sammen helt selv, og hver gang vi er alene hjemme så lager vi denne. HVER gang! Den er også utrolig sunn, så den passer topp til middag i hverdagene for eksempel :-)

Pizzabunn (dette er hel oppskrift, vi pleier å halvere den når vi bare er to):
4 dl sammalt hvete fin
4 dl sammalt hvete grov
3 dl vatn
1/2 ts salt
1/2 pakke tørrgjær (25 g)
2 ss olivenolje

1. Bland sammen alle ingrediensene utenom olivenolje
2. Når du har blandet sammen deigen, hell over olivenoljen, rør om deigen lett og sett den til heving (jeg pleier bare å la den heve i mens jeg kutter opp fyllet)For fyll trenger du (hvor mye du vil ha av de ulike ingredisene velger du selv. Du ser ca. hvor mye vi har brukt på bildene):
Grønn pesto
Mager kesam
Ruccola
Mais
Bogskinke (eller evt. kyllingkjøttdeig)
Løk
Paprika
Ost

1. Smør bunnen med grønn pesto og mager kesam
2. Fyll pizzaen med resten av ingrediensene: ruccola, mais, bogskinke, løk, paprika og ost
3. Stek i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter
4. SPIS OG NYT! Topp gjerne med mager kesam.Test dette neste gang dere lager pizza, da :-) Nam!

hjemmelagde kyllingnuggetsHei dere! Haha, tommel opp for superkleint bilde over :D Fant en heeerlig oppskrift på bloggen til Kristina Andersen i forrige uke her (igjen, hehe!), og jeg tenkte å dele den med dere. Oppskriften er opprinnelig fra boken til Kristine Weber. Jeg skal vise dere hvordan dere kan lage sunne og kjempegode kyllingnuggets hjemme på 1-2-3! Alt du trenger er:

♥ Kyllingfilet
 1 eller 2 egg
♥ Mandelmel (du kan også bruke vanlig mel hvis du vil)

Fremgangsmåten er verdens enkleste: skjær kyllingfileten i størrelsen du vil ha dem, dypp bitene i en skål med egg og vend dem deretter i en skål med mandelmel. I skålen med mel kan du gjerne blande inn litt kyllingkrydder for å få litt smak på det, det var det jeg gjorde. Evt. kan du ha revet parmesan eller annen ost i.Smaker SUPERGODT, og er i tillegg mye sunnere enn vanlige kyllingnuggets som du kjøper på butikken! Anbefaler virkelig alle å teste, det tar jo heller ikke lang tid. Du kan servere det med en god salat til, eventuelt ris eller lignende - hva enn du liker. Jeg lagde det i forrige uke og det falt i smak hos dere familien. NAAAAM, dette skal definitivt lages igjen!

my favorite breakfast

God morgen! I går kom jo som sagt Håkon (broren min) hjem, utrolig koselig! Det er en del uker siden sist nå, så vi ble sittende heeele kvelden og prate. Og så lagde vi oss god middag og spiste masse godt . . men det er jo en selvfølge. <3 Mat <3. Er så glad for at jeg har så godt forhold til søskene mine, det er virkelig gull verdt.

Laget meg god frokost i dag, som vanlig! Mange av dere spør etter frokost-pannekakene, så jeg tenkte å dele "oppskriften" på nytt. Har postet den før da, men har jo en del flere lesere nå enn hva jeg hadde i sommer. Sååå, det eneste du trenger er: 40 g havregryn, 1 egg og 1 ts sukrin (evt. vanlig sukker) . Bland ingrediensene sammen i en skål og stek de i panne - enkelt og greit! Denne oppskriften gir 2-3 småpannekaker, så jeg pleier ofte å doble den. Topp med vanlig pålegg, frukt, bær, cottage cheese . . hva som helst. Smaker kjempegodt, og gir en langvarig metthetsfølelse.Nå skal jeg stelle meg, og så blir det til byen en tur. Senere i dag står trening på planen, og så finner jeg sikkert på noe med noen. Må nyte den siste feriedagen :-) Vi blogges, da!

Har dere smakt pannekakene før? 

"hjemmelaget" yoghurt på 10 sekunder

Hei alle sammen :-) I dag tenkte jeg å komme med et kjempesunt og enkelt mattips! Jeg fant idèen fra Kristina Andersen sin instagram, så all credit til henne. Jeg har fått SÅ dilla på dette i det siste, smaker så sinnsykt godt!! Vanlige yoghurter som du får kjøpt på butikken er jo ofte proppet fullt i masse sukker, så om du vil være sunn så er dette et supert alternativ.Det eneste du trenger er:
♥ 1 boks mager kesam
♥ 3 ss fun saft (her kan du smake til selv)
♥ evt. sukker, cirka 1-2 ts. Du trenger egentlig ikke sukker i, men jeg synes det smaker mye bedre med. Du kan bruke vanlig sukker eller så kan du gå for en sunnere variant, f.eks Sukrin som jeg bruker (fås kjøpt på helsekost) eller Splenda som du får kjøpt på vanlige matvarebutikker.

Bland alt sammen og nyt! NAAAAM! Synes det smaker mye bedre enn vanlig yoghurt, i tillegg til at denne kan spises mye av med kjempegod samvittighet. Har en følelse på at jeg kommer til å spise masse av dette fremover, haha . . . Det passer best som et mellommåltid da, så om du f.eks skal spise det til frokost eller kveldsmat så kan du blande inn havregryn/nøtter og frukt, f.eks banan som smaker kjempegodt til yoghurt :-)

Skal dere prøve? :)

godt og sunt mellommåltid

Mange av dere spør fortsatt om gode & sunne mattips, så i dag tenkte jeg å tipse dere om et kjempegodt mellommåltid:

Alt du trenger er:
Mager kesam
Frukt
Sukker/honnig
Evt. nøtter 

Som dere ser; veldig enkelt! Spiser dette flere ganger i uka som mellommåltid, er så utrooolig godt. Du bare kutter opp favorittfrukten din, blander det inn med kesam og sukker/honning. Kesamen er litt "bitter" og smaker ikke så veldig godt alene, derfor bruker jeg å ha sukker eller honning i. Du kan bruke Steviosa, Sukrin eller Splenda som er sunnere søtningsmidler - eller bare vanlig sukker. Og så kan du eventuelt ha i nøtter, havregryn eller lignende hvis du vil bli mer mett :-)

Tadaaaa:

Hehe, ser ikke så spesielt ut, men smaker dødsgodt. Syntes jeg da hvertfall, ettersom jeg er er verdens største fan av frukt :)

frokosttips #3

Dere liker jo at jeg tipser dere om sunne, gode og enkle frokosttips/mattips osv. innimellom, så da tenkte jeg å gjøre det i dag! Dette er en veldig enkel frokost, som samtidig smaker kjempegodt. Har fått heeelt dilla på det, spiser det nesten hver morgen før jeg drar på skolen :D

Dette trenger du:

Splenda, havregryn, yoghurt naturell, cottage cheese, bær/frukt (banan smaker best!) og eventuelt syltetøy eller honning

Slik gjør du:

Bland sammen 1/3 boks cottage cheese med yoghurt naturell og havregryn. Mengden bestemmer du selv ut fra hva du liker best og hvor sulten du er


Ta i 2-3 ts splenda (eller vanlig sukker)
Ha i bær (eller frukt) og topp med syltetøy eller honning. Syltetøyet/honningen smaker best om du har banan, så anbefaler det istedenfor!Voilaaa! Som sagt, veldig enkelt og suuupergodt. Anbefaler alle å smake det :)

breakfast pancakes

Jeg er den typen som elsker å spise god frokost! Spiser nesten aldri vanlig brødskive f.eks, ettersom jeg syns det er så kjedelig. Så i dag prøvde jeg meg på noe nytt, nemmelig sunne "pannekaker"! Fant oppskriften på Kristina sin blogg, og tenkte jeg kunne dele den videre til dere.

Alt du trenger er:
40 g havregryn
1 ts splenda/sukrin (kan bruke vanlig sukker og)
1 egg

Dette kan du jo selvfølgelig forandre litt på selv, f.eks ta mer havregryn (da tar du en til eggehvite istedenfor et helt egg) eller mer sukker. Jeg bruker bare denne oppskriften som et utgangspunkt!Slik gjør du:
Bland ingrediensene sammen i en skål, del "deigen" i to (eller flere deler hvis du har mer) og stek på stekepanne med smør til de blir gyllenbrune.(Hehe, mine ble bittelitt brent da. Men de skal se ca. slik ut). Når de er ferdige er det bare å ta på det du vil. Vanlig pålegg, kesam/cottage cheese, blåbærsyltetøy, frukt eller hva enn du liker. Utrolig enkelt å lage, samtidig som det smaker KJEMPEGODTog er sunt