dette burde du ha i tacoen din!

  • 18.02.2017
  • KL. 10:12

Tacooooo! Jeg er jo kanskje en liten taco-dronning, vil jeg tørre å påstå. Husker dere i sånn 2014 da jeg og vennene mine spiste taco seriøst HELE tiden? Det var intet unntak. Da var tacoen ganske standard, jeg spiste kjøttdeig og hadde ganske "basic" ingredienser i. Nå som jeg kutter ut kjøtt har jeg fått øynene opp for litt flere ingredienser - det er nemlig ganske fascinerende hvordan det å tre inn i vegetar-verdenen åpner opp øynene for SÅ mye deilig mat. Det gjør meg kreativ på en helt annen måte enn før! Nå tenkte jeg i alle fall å gi dere et par tips til hva dere kan putte i tacoen. Så klart må man ha mais, salat og løk som base! (Etter min mening)

i stedet for kjøttdeig: kidneybønner og kikerter
fetaost
mango
crème fraîche (mye bedre enn rømme og kesam spør du meg?!)
stekt champignon
ananas
ruccola (blandet med vanlig salat er det nydelig - gir en litt spissere smak!)
jalapeños
mozzarella
chilimarinerte scampi (om man spiser fisk)





Man trenger ikke å ha alle disse tingene i på en gang, da. Litt av slengen, maybe? Jeg har forresten hørt at mange har banan i tacoen sin, HVA er greia med det? Er det godt?? Jeg ble veldig nysgjerrig, så kanskje jeg burde teste det jeg også.

Gjerne tips meg om gode ingredienser å ha i taco-skjellet mitt 😃




smaker kjøtt egentlig godt?

  • 22.01.2017
  • KL. 16:33

Smaker kjøtt egentlig godt? Eller er det krydderet og alle smakene vi tilsetter som smaker godt?

Det er spørsmål man kanskje burde stille seg selv. Selv synes jeg kjøttdeig uten krydder er smakløst - det er jo selve Spice Mix'en som skaper  den velkjente taco-smaken. Så, bytt ut kjøttet med noe annet, da vel! Hva med bønner? Jeg har alltid ulike sorter av bønner stående i skapet mitt, favorittene er uten tvil kikerter, kidney-bønner. Mettende, proteinrikt og ikke minst... dødsgodt!! :-)

Til dere som sier det er vanskelig å være vegetarianer? That's a lie. Jeg trodde også det før. Før jeg faktisk begynte å se muligheter i stedet for hinder. Det finnes jo SÅ mye godt der ute!! Her om dagen hadde jeg ikke kjøpt inn noe til middag, så jeg måtte bare bruke det jeg hadde i kjøkkenskap og kjøleskap. Resultatet ble en deilig wok av grønnsaker og bønner, sammen med ris og soyasaus. Og for å toppe det; cashewnøtter! Det er perfekt om du trenger noe med mye energi, om jeg er på farten og ikke har rukket å spise tar jeg alltid med meg cashewnøtter i veska. Jeg garanterer deg at magen din blir fornøyd. 

Det som er så gøy - vet dere hva det er? Jeg føler aldri at jeg spiser "alternativt" når jeg ikke har kjøtt i maten. Aldri. Det er ikke slik at jeg tenker at det er noe som mangler.

Jeg mener, bare se på dette! Mange av mine faovoritt-ting å spise for tiden: rødkål (det er så undervurdert!), minimais, asparges, vannkastanje, sopp. Stekt i olje og kokosmelk.



Det er en hel verden av mat som venter på deg der ute! Dig in, folkens!

Nå skal jeg spille inn en video sammen med en venn, og så skal jeg lage vegetarianer-taco. Hell yes!




veggie nachos

  • 18.01.2017
  • KL. 17:10

THIS IS WHAT YOU NEED

  • Tacochips
  • Kidneybønner
  • Jarlsbergost
  • Mozzarellaost
  • Mais
  • Rødløk
  • Salt, pepper, chili (helst tørkede som du knuser, det er SÅ mye bedre!)
  • Avocado
  • Creme fraiche
  • Jalapeños

 

1. Fordel chips og mais utover en langpanne

2. Stek bønnnene sammen med krydder og olje. Angående chilien som jeg nevnte over anbefaler jeg virkelig å gå til innkjøp av tørkede chilier! Jeg husker ikke hva butikken her i Oslo het, men den jeg var på ligger i alle fall på St. Hanshaugen og selger skikkelig mange fete matvarer. Sier ifra om jeg finner ut hva den heter!

Det blir myyye mer spicy, men hallelujah så godt!! FOR en smaksfest!

3. Fordel bønnene, skivet mozzarella og masse Jarlsberg over.

4. Server med Creme Fraiche, jalapeños og guacumole. Slik lager jeg min guacumole: Jg mosr avokado, blander inn salt, pepper, hvitløkskrydder, hakket chili og lime).



5. Finhakk rødløk og ha over nachosen.

Dette MÅ dere prøve!! Jeg har laget denne middagen 3 ganger allerede! Nå sitter jeg her med ny brunfarge etter å ha fått spraytan, og jeg tar sjansen på å dra på trening sammen med Kristina for å trene rumpe. Wohoo! Vi snakkes!




oppskrift: tuna salad med hjemmelaget aioli

  • 04.01.2017
  • KL. 13:31

Jeg har skjønt det slik at mange av dere savner de sunne oppskriftene mine og ønsker mer av de - så jeg har lyst å poste mer av nettopp det i 2017. I går hadde jeg lyst på noe lett til middag, etter litt for mye pizza-spising de siste dagene, så da heiv jeg sammen en tunfisk-salat som viste seg å bli helt fantastisk god! SÅ fantastisk god at jeg ikke kan unngå å dele den med dere!

TUNA SALAD

Dette trenger du:

Kremet tunfisk:
- 2 bokser tunfisk i vann
- En halv boks kesam
- Purreløk
- Salt, pepper, ferskpresset sitron

Salat:
- Hjertesalat
- Spinat
- Rådkål (Gjerne ta mye av dette! Rødkål er supergodt og SUPERsunt!)
- Mais
- Avokado i terninger
- Hardkokte egg


Slik lager du salaten: Kutt opp alle ingrediensene og ha de i en bolle, hell over sitronsaft, balsamico og olivenolje.

Hjemmelaget aioli:
- 1 stor eggeplomme
- Rapsolje
- Salt, pepper, hvitløk, sitronsaft

Slik lager du aioli: Dette krever 2 personer og en god dose konsentrasjon! Finn en står skål og ha eggeplommen oppi. Mens en begynner å vispe eggeplommen, heller den andre personen en tynn(!) stråle med rapsolje helt til konsistensen er kremete, slik som du ser på bildene mine. Ha i salt, pepper og sitronsaft til slutt.

Hjemmelaget aioli er MYE bedre enn den du får ferdiglaget på butikken, eller på restaurant for den del - spør du meg. Denne er sååå god!! Og veldig enkel i grunn, du må bare konsentere deg. Hehe. Jeg skal defintivt begynne å lage flere matretter med aioli etter denne herlige opplevelsen.

Gjerne topp salaten med en god dose chilikrydder. Og mye balsamico! Det er så godt.



Håper dere tester ut :-) Tunfisken kan så klart sløyfes om du ikke spiser fisk, men da ville jeg supplert med mer egg eller kanskje laget foccacia eller hatt noe pitabrød til, slik at man ikke går sulten fra bordet, haha. 




grove, glutenfri rundstykker

  • 19.08.2016
  • KL. 14:16

I går prøvde jeg meg på matlaging for første gang i den nye leiligheten! Haha, jææ.. Jeg har ikke hatt tid til å lage noe middag siden jeg kom, så det har gått i enkle løsninger og *kremt*, en del spising ute. Det skal ikke bli en vane, altså ;-) Men man MÅÅ jo bare teste de gode restaurantene her! Jeg kommer fra en by som har type 5 ulike restauranter liksom, og 2 av dem er Peppes Pizza og Dolly. Så ja, dere forstår kanskje hva jeg mener. Noe av det beste med å ha flyttet til Oslo er definitivt det store utvalget av steder å spise sushi. Det er heaven! I Førde får man kun kjøpt sushi ET sted, med mindre man vil ha sushi fra matvarebutikken liksom.

Vel, det dette innlegget egentlig skulle handle om var rundstykkene jeg laget i går. De ble sykt gode! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lage oppskrift av det ettersom det er ferdigblanding, men jeg ville poste bildene uansett, og jeg vet at jeg kommer til å få spørsmål om ingrediensene. Dessuten har jeg supplert litt med egne ingredienser, so here it goes!


Ingredienser:
Glutenfri brødmix (her er et bilde av den om du er i tvil om hvilken)
1-2 dl linfrø
1-2 dl havregryn

Så ja, det er veldig enkelt. Jeg ville tilsette litt mer til blandingen, og det ble kjempegodt. Linfrø er veldig bra for fordøyelsen, jeg spiser det hver morgen enten i yoghurten min, blandet ut med et glass vann eller nå - i rundstykkene mine :-)


Rundstykkene ble dødsgode med guacumole på! Her har jeg most 1 avokado og tilsatt salt, pepper, hvitløkskrydder og chilikrydder. Et godt tips: smør rundstykket med olivenolje før du tar på guacumolen. Mmm!




lunchtips: vegetarsalat

  • 03.07.2016
  • KL. 16:15

Nå ble det brått litt mye mat og oppskrifter her på bloggen! Sommeren gjør meg så mye mer kreativ i matveien, først og fremst fordi jeg har bedre tid, men også fordi denne årstiden bare... er slik. Haha. Synes utvalget i butikkene er mye bedre om sommeren, og det får meg til å ville teste ut nye oppskrifter. Så vidt jeg har oppfattet liker dere når jeg deler disse oppskriftene med dere også?

I går laget jeg meg en skål med salat til lunsj, hvor jeg bare puttet oppi det som var fargerikt og det som fristet der og da, haha. Det tok superkort tid å lage, og de aller fleste ingrediensene har dere sikkert allerede i hus :-)



THIS IS WHAT YOU NEED

♥ ØNSKET SALATTYPE (JEG BRUKTE RUCCOLA OG GRILLMIX-BLANDING FRA REMA 1000)
♥ TOMAT
♥ AGURK
♥ AVOKADO (KRYDRET MED SALT, PEPPER, HVITLØK OG CHILI)
♥ KESAM (HA OPPI STRIMLET AGURK OG PEPPER/HVITLØKSKRYDDER OG VOILA; DU HAR TZATZIKI)
♥ SØTPOTET

That's it! Her er det ikke mye som skal til, med andre ord. Søtpotetene er veldig enkle å tilberede:

1. Kutt opp søtpoteten i terninger
2. Fordel dem utover et stekebrett med stekepapir, hell over rapsolje og krydre med det du ønsker (jeg hadde salt/pepper/basilikum/grillkrydder)
3. Stek på 200 grader til de begynner å bli godt stekt i kantene. De skal være myke, så bare smak deg til om de er ferdige



Søtpotetene er SÅÅÅ gode! Definitivt noe jeg kommer til å spise mye av fremover. Et stort pluss at det bare er å hive dem i ovnen mens du lager klart det andre, det er jo bare utrolig lettvint :)


 




sunne sjokotrøfler

  • 30.06.2016
  • KL. 11:45

I dag skal jeg dele en fantastisk digg oppskrift med dere! Åh, som jeg har gleeeedet meg til å vise dere disse sjokotrøflene. Er det trøfler man kaller det? Sjokokuler passer kanskje bedre, jeg vet ikke..? Ja ja, samme det. En kveld tidligere i uka fikk jeg skikkelig lyst på noe godt og søtt, men vi hadde ikke noe snacks i huset... Selv etter å ha lett på alle gjemmestedene til mamma og pappa. Jeg og søskene mine pleier å gå på godtejakt her i huset, og jeg vet ikke hvor mange LÆTTIS plasser vi har funnet sjokolade som mamma og pappa har gjemt bort, haha. De to beste gjemmestedene må vel bli i grillen og bak bøkene i bokhylla... :-) I hvert fall, jeg bestemte meg for å lage noe selv av det vi hadde stående i skapet, og det endte med disse søtsakene her:

En miks av det jeg liker aller best; sjokolade, kokos og dadler!!! Mm! Det beste er at de er sinnsykt enkle å lage, og du trenger ikke mange ingredienser!

6-7 DADLER (JEG BRUKER DE FERSKE SOM DU FÅR KJØPT PÅ COOP, "LUKSUSDADLER" TROR JEG DE HETER)
1 SS ORIGINAL KAKAO
40 G VALGFRITT MEL (JEG VALGTE HALVPARTEN KOKOSMEL SOM DU FÅR KJØPT PÅ HELSEKOSTEN, OG HALVPARTEN HAVREGRYN)
LITT VANN
KOKOS

Fjern steinene fra dadlene og miks alt sammen med en miksmaster. Konsistensen skal være litt seig, slik at du kan forme kuler ut av den. Det ser du! Dypp kulene i kokos og la dem stå kjølig (jeg satte dem i boden vår) i et par timer, helst over natten.







Nyyyyt! Åh, de smaker helt himmelsk, jeg håper virkelig at dere tester denne oppskriften. Disse sjokokulene er et mye sunnere alternativ til godteri og kan nyte med god samvittighet. Du trenger nødvendigvis ikke bruke havregryn slik jeg gjorde, men jeg synes det smakte veldig godt med det i.






hits