hits

Kontakt

kristine.ullebo@hotmail.com

Kristine Ullebø

Kristine Ullebø

Kristine
Ullebø

bildene dere aldri fikk se

Jeg var superfornøyd med bildene fra de tre test-shootene jeg var på i New York. I løpet av de siste årene har jeg vært med på en del forskjellige shooter, men for første gang følte jeg meg som en modell, og ikke bare en blogg-modell, om dere skjønner? Ikke misforstå meg, for det var dødsgøy å shoote de tre jakkene jeg har designet og være med på ulike modelloppdrag (gratis og for erfaringen sin skyld, vel og merke, jeg har aldri fått betalt for en fotoshoot jeg har gjort i sammenheng med bloggen før). Men å møte tre dyktige fotografer i selveste i Brooklyn i NYC og ta bilder uten sminke iført klær i en typisk New York-stil, litt "laidback" og cool, det var bare så sykt kult å være med på.

90% av det vi knipset er bilder jeg nærmest har lyst å henge opp på veggen (fordi jeg synes man skal være stolt av seg selv og se på seg selv som sin største inspirasjon), men noen av bildene likte jeg ikke. Disse to.Jeg synes jeg ser altfor tynn ut her, og jeg husker jeg irriterte meg over at jeg måtte fremstilles enda mer tynn enn jeg i utgangspunktet er. For ja, det er easy peasy for en fotograf å få deg til å se slankere ut, alt handler bare om den riktige vinklingen og det rette lyset. Jeg liker ikke at ribbeina og kragebeina er det første man legger merke til, og jeg liker heller ikke stemningen over bildene. De gir meg ingenting, liksom. Mange av bildene jeg tok spilte jo ikke på kropp i det hele tatt - her er det i alle fall ikke tilfelle. På toppen av det hele husker jeg at jeg ikke hadde spist siden frokost her, fordi vi hadde et så sinnsykt stramt skjema den dagen at vi ikke hadde et eneste sekund til overs. Den lille tiden vi hadde mellom shootene og møtene brukte vi på Google Maps for å finne ut hvilken Subway vi måtte ta for å komme oss her og der.

En ting jeg ser er at folk ofte slenger med leppa til modellen når de for eksempel ser en reklameplakat eller et bilde i et magasin, men den personen som har skapt bildet er jo faktisk fotografen, og det er isåfall han eller hun som fortjener "kritikk". Etter å ha fått en liten inside-look i bransjen ser jeg hvor lite innflytelse modellen egentlig har. Kunde og fotograf bestemmer, ferdig med den saken liksom.

easy snack

Mimrer tilbake til NYC... ♥

Jeg savner alt ved New York, jeg. Gatene, Times Square, temperaturen (!!!), menneskene, maten. En ting jeg merket var at matbutikkene langs 7th Avenue var sykt dyre...? Dollarkursen hadde jo mye å si, men likevel. Altså, jeg lurer virkelig på hvor mye penger jeg hadde greid å svi av om jeg eventuelt flytter dit om et par år, haha. Det er liksom sååå fristende å bare stikke innom en av sjappene og kjøpe med seg noe!Vi hadde ikke alltid like god tid til å sette oss ned og spise, så det vi gjorde av og til var å kjøpe med oss denne herlige mini-lunsjen: gresk yoghurt og oppkuttet mango og ananas. Helt himmelsk! Den yoghurten dere ser på bildet, Chobani, anbefaler jeg virkelig å prøve dersom dere spotter den på butikken. Nederst i boksen er det mango-biter i en slags mango-saus, mmm.

// I miss everything about New York. The streets, Times Square, the temperature (!!!), the people, the food. One thing I noticed is that the grocery stores in 7th Avenue were quite expensive...? I wonder how much I'll manage to spend in NYC if I move there, haha. It's almost impossible not grabbing a coffee, a soda or a snack while walking down the streets.

Some days we didn't have that much time so we just bought this yoghurt and fruit. I really recommend the Chobani yoghurt, it's so good! The bottom is filled with mango and some kind of mango sauce, mmm.

by michal rzpecki

Photos by Michal Rzpecki

God morgen! Jeg har fått tilsendt bildene fra en av shootene i NYC og her har dere et lite utvalg. Det er mange flere, men jeg vil gjerne spre det litt utover - hva tenker dere? Uansett, nå begynner portfolien min å komme seg! Jeg synes det er SÅ uvant å se slike bilder av meg, men det er dødsgøy!! Det er ikke lenge siden jeg hadde null peiling på hvordan man poserte, husker jeg alltid pleide å spør fotografen hva jeg skulle gjøre, men når jeg kom til New York gikk det liksom av seg selv. Utrolig gøy! Jeg har MYE mer å lære, men jeg er i alle fall et lite stykke på vei. Denne dagen husker jeg forresten skikkelig godt. Mamma hadde nettopp dratt hjem og jeg dro til Brooklyn alene, følte meg litt modig da, haha. Michal var kjempekul og det var stylisten også! Visste dere forresten at det er vanlig å bruke vaselin som highlighter? De begynte å smøre vaselin i ansiktet mitt og jeg bare "eeeh??", men det fungerte jo kjempebra!

// Good morning! I just received these photos from NYC. There are more, but I wanna show you those later! It's pretty weird looking at these photos, because I remember when I did small photoshoots before - I had nooo idea how to pose so I had to ask the photographer. It's getting better! I have so much more to learn but I'm getting there. I remember this day as if it was yesterday by the way. My mom was on her way back to Norway and I took the subway to Brooklyn all alone - felt so mature haha. Michael was super cool and so was the stylist. Had so much fun shooting with them!

new york style

... clean and casual.Photos by Bryan Whitely

Okei, han fotografen her er seriøst den kuleste og mest energiske personen jeg har møtt noensinne. Jeg kom inn i studioet i Brooklyn og han bare LYSER opp, ønsker meg velkommen og begynner å plapre i vei. Stemningen var virkelig så bra som den kunne bli de tre timene vi var i studio. Han fikk liksom frem det beste i meg, og da prater jeg både om personlighet og utseende. I tillegg virket det som om han så stilen min med en gang, så han kledde meg opp i klær som passet meg og selv om det ikke er en selvfølge i modellbransjen så er det sykt gøy når man får kle seg i noe man føler seg rå i. Åh, håper jeg får fotografere med han her igjen! Jeg har flere bilder, kanskje jeg poster de senere :-) Nå sitter jeg på standen med Jofama på Bella Center og alle jobber med sitt her. I går spiste vi 4-retters middag så vi kom hjem litt sent, men vi dro ikke ut, noe jeg er glad for i dag, haha.

// Okey, this photographer must be the coolest and most energised person I've met so far. I came into the studio in Brooklyn and he just lighted up the whole room and then he started talking like we've been friends for five years. Those 3 hours of shooting were filled with good vibes only! He totally understood my style so he dressed me up with these cool outfits - so much fun!! I hope I get to shoot with this guy again! I have some more photos from this shoot, maybe I'll post them later :-) Now I'm sitting on Jofama's stand at Bella Center and everyone is working. We had 4 course dinner yesterday, so we got home a bit late. We didn't go out though, which I'm pretty happy for today!

BTSMandag! I dag skal jeg si farvel til en av mine nærmeste venner, Pål. Ååh, jeg tror ikke det har gått opp for meg at han skal være borte et helt år. Han kommer til å få det helt fantastisk - dette er noe jeg virkelig unner han! Krysser fingrene for at han kommer hjem til jul og at jeg kanskje får meg en tur til LA? Det hadde virkelig verdt noe, ååh. Etter det må jeg ta blodprøve, pakke kofferten og så skal jeg besøke Emma og babyen. Herrefred, gleder meg!

Her har dere noen behind the scenes-bilder fra en av shootene i Brooklyn. :-)

// Monday! Today I'm saying goodbye to one of my closest friends, Pål. I don't think I've realised the fact that he's going away for a whole year. He's gonna have the most amazing year ever, I'm so happy for him! Maybe he's coming home for Christmas, and who knows, maybe I'm going to LA? That would've been amazing. After saying goodbye I have to take a blood test, pack my suitcase and then I'm meeting Emma and her baby. I can't wait!

Here you got some behind the scenes pictures from one of my shoots in Brooklyn. :-)

best sushi ever

God morgen! Jeg prøver hardt å snu døgnrytmen.. Stod opp halv ti i dag, men har likevel ligget og halvsovet med Modern Family på skjermen frem til nå. Er det mulig!!! Jeg hater døgnrytmen min etter å ha vært i USA, tipper det er noen som føler med meg? Uansett, i går dro jeg til soulmaten min, også kjent som Lina. DEN jenta der altså!! Vi er så like at det ikke er mulig. Uansett hvor lang tid det går mellom hver gang vi møtes så går skravla i ett hver gang vi henger. Så vi pratet om gutter, livet og hva vi har gjort i sommer. Akkurat slik det skal være. På menyen var det havregryns-pizza med masse godsaker på; kylling, sopp, løk, mozzarella og serranoskinke. Noen som vil ha oppskrift? (Jeg gjetter JA!!?) Jeg har mast sånn på Lina om at jeg har lyst å smake mørk sjokolade med peanøttsmør på, så hun hadde kjøpt inn det også! NAM, så godt det var.

// Good morning! I'm trying so hard to wake up earlier.. I got up from bed half past nine today, but still I've been watching Modern Family while half sleeping the last couple of hours. How is it possible!! I always destroy my sleeping routine after being in the U.S, I guess someone has experienced the same? Anyway, yesterday I spent time with my soulmate aka Lina. THIS girl!!! We're so alike. Even though we don't meet that often, we always have TOO much to talk about when we're hanging out. We were talking about boys, life and what we've done this summer. Just the way it should be. We also had oatmeal pizza with chicken, mushroom, onion and mozzarella. After that we ate dark chocolate with peanut butter. SO tasty!

Slik jeg har forstått det så er det en del av dere lesere som skal til NYC i nær fremtid? Vel, da kan jeg rett og slett ikke unngå å gi dere et par tips her og der.... Nå har jeg allerede tipset om en sushirestaurant i Brooklyn, men her kommer en enda bedre og mer sentral anbefaling. Wasabi Sushi & Bento (561 7th Ave, New York) ligger et steinkast unna Times Square og her selger de faktisk den beste sushien jeg har smakt så langt. Jeg spiste her 3-4 ganger i løpet av oppholdet og maten var så god at jeg måtte ta meg en "avskjedstur" innom rett før jeg hoppet på flybussen hjem, haha.

// I guess some of you are going to NYC this summer? Well, I just want to give you a recommendation when it comes to sushi. (Again, haha) Wasabi Sushi & Benti (561 7th Ave, New York) has the best sushi I've ever tasted.

Det som er så genialt med denne restauranten er at du kan ta deg et brett og skreddersy din egen sushi-meny. Helt genialt! Jeg kjøpte bare ferdige brett da, men utvalget er stort.

// You can actually grab your own plate and make your own tailor-made sushi here! I had sushi here like 3-4 times during my stay, and I'm definitely going back the next time I'm in town.Åååh, ta meg tilbake! Men om to dager er jeg i København så jeg har mer enn nok å styre med. Jeg har ikke pakket bort kofferten engang, den har bare ligget i gangen hele sommeren. Sommerferie-vibes, eller hva?

// Aah, take me back! I'm going to Copenhagen in two days so I have enough stuff to do these days.

lunchin'

13:38: God morgen... Jetlag ødelegger døgnrytmen min fullstendig! I dag hadde jeg store planer om å komme meg opp av senga før 10, men nå sitter jeg her da, halv to, og spiser frokost. Får helt panikk når jeg våkner så seint, føler liksom at hele dagen går i vasken. Men men! I går dro familien på hytta, men jeg, Håkon og Erlend (kjæresten) ble igjen her hjemme. Så da dro vi på butikken og handlet 10 brus og chillet på kjøkkenet til langt på natt med hver sin data. Ferie, ass! I dag har jeg planer om å rydde ut av kofferten og kanskje lage innkjøpsvideo om jeg får tid.... MANGE av dere ønsker det tydeligvis, men jeg har jo ikke akkurat shoppet så mye, så...? En video kan jeg nok klare å få til uansett, jeg oppdaterer dere i alle fall på det. Skal gjøre det så fort jeg får tid! :-)

// 13:38: Good morning... Jet lag is killing my sleeping routine! I planned to get up from bed before 10 today, but here I am, eating breakfast at 2. I always panic when I sleep until too late, it feels like the whole day is destroyed. Well, nothing to do about it now. Yesterday my family went to our cabin, but me, Håkon and Erlend (his boyfriend) stayed at home, so we went to the grocery store to buy 10 bottles of soda and then we were staying at the kitchen the whole evening with our laptops. Gotta love vacation! My plan today is to clean my suitcase and maybe make a NYC haul video if I find time for it... A LOT of you wanted me to make it, but I haven't bought that much really... so? Well, sure I can make a video anyway. I'll update you :-)

Nå tenkte jeg å vise dere noen bilder fra NYC! Det var helt crazy varmt hver eneste dag, så det å sette seg ned i skyggen med en god lunsj og en iskald brus på boks var bare helt herlig. Vi fant et sted hvor det var mange koselige matboder, hvor de solgte alt fra amerikansk til mexicansk mat, så vi kjøpte en burrito og en salat som vi delte. Har jeg sagt at jeg har fått dilla på mozzarella-ost i det siste? Mmm! Det er så godt!

// Now I'm going to show you some pictures from NYC! It was crazy hot all day long, so when we found a market in the shadow where we had mexican burritos, salad and an ice-cold Coke. I've been eating a lot of mozzarella lately, it's SO good!

Dress from Shein, direct link HERE

new hair style

Noe av det første byrået sa til meg når jeg kom: "Ja, vi fikser en frisørtime til deg i morgen."

Well, haha.. Det var på tide! Jeg ble sendt til en skikkelig koselig frisør hvor jeg i grunn bare ble stusset. Jeg trodde jo de hadde tenkt å klippe halve håret mitt, men jeg slapp det for denne gang. Ser ikke bort ifra at jeg må klippe mer i fremtiden, men enn så lenge får jeg ha det slik.Slik ble resultatet. Det er ikke store forskjellen, men her har jeg midtskill og helt naturlig hår i tillegg. Hva synes dere? Jeg liker det! Har så vidt rørt rettetanga i løpet av oppholdet mitt, og nå skjønner jeg hvorfor mamma alltid har sagt at jeg burde la håret mitt være slik det er. Det ser jo så mye mer livlig ut :-) Midtskill er også noe jeg har fått sansen for i det siste - synes dere jeg kler det?

// One of the first things the agency said to me when I met them: "I'll set up an hair appointment for you tomorrow." My ends were totally broken so that was on time! They didn't cut that much, they just trimmed it, but I love the result. It's so much more healthier now. I guess I have to cut more in the future if I want to work as a model, but that's alright.

My hair is parted in the middle in these pictures, and I haven't straightened it either, so it's completely natural. What do you think? I like it!

thanks for having me NYC

Jeg har hatt de 10 beste dagene i mitt liv!!! TAKK for meg New York, jeg har lært så utrolig mye i løpet av denne reisen. Jeg har superdårlig tid nå, så jeg må bare komme meg avgårde til flyplassen! Snakkes fra Norge sweeties.

forskjellen på en amerikaner og nordmann

Dette er min 2. gang i USA og jeg blir stadig sjokkert over hvor vennlige folk er med fremmede her. I Norge stiller man seg på andre siden av busstoppet dersom det står en fremmed der og man sitter for all del ikke med noen på bussen med mindre man må, men her prater man med folk i køen på butikken og man gir kompliment til hverandre på gata. I dag gikk jeg alene i Brooklyn og jeg var på et supermarked for å kjøpe mat til leiligheten da jeg plutselig la merke til en jente som stirret litt på meg mens hun gikk mot meg. Jeg kjente den der "aaargh hva vil du", helt til hun plutselig bare "your dress is so beautiful!". Det har kanskje skjedd tre ganger i hele mitt liv i Norge, haha. Altså, jeg elsker Norge, men det er bare sykt fascinerende  hvordan man ser så stor forskjell på en nordmann og en amerikaner. Jeg tør faktisk å påstå at jeg er blitt en smule inspirert til å være litt mer vennlig mot fremmede... Det er jo så lite som skal til. Amerikanerene er så flinke til å bygge hverandre opp, og det digger jeg!

Flared jeans Topshop, shirt H&M, bag Alexander Wang, shoes NLY

Nå sitter jeg i leiligheten og er klar for å legge meg etter en slitsom dag. Jeg har kjøpt meg en del mat slik at jeg har til frokost denne uka - og for spesielt interesserte så endte dette opp i handlekurven min: brød, ost, skinke, philadephia-ost, avokado, tomat og minigulrøtter. Brukte skikkelig lang tid på å finne grovbrød og vanlig, HVIT ost, haha....!  Men nå gleder jeg meg til mashed avokado toast til frokost i morgen. Det føles veldig rart å sitte her på rommet i Harlem uten mamma ved siden av meg da, æææ. Det var forresten godt å høre at mange av dere sa at Harlem ikke er et så skummelt område som mange skal ha det til.

noen sjangser må man bare ta

Så heldig! Men, har et lite spørsmål. Du deltok for litt siden i dette prosjektet om å finne modeller, uten å tenke på størrelse, høyde etc. Men Abercrombie and Fitch/Hollister er jo kjente for å favortisere tynne , vakre mennesker og sa: It's almost everything. That's why we hire good-looking people in our stores. Because good-looking people attract other good-looking people, and we want to market to cool, good-looking people. We don't market to anyone other than that," - Mike Jeffries, CEO. Det virker bare som om det går litt imot dine moraler å være med på noe slikt. Igjen, dømmer ikke, det er en tøff industri, virker bare som om du går litt imot deg selv.

Hei du! Takk for en kontruktiv tilbakemelding. Jeg er jo signert med BLOGFACES, som er et nyoppstartet modellbyrå i Sverige, hvor intensjonen er å forandre det kroppsfikserte fokuset i modellverdenen. Dette prosjektet synes jeg er et sinnsykt bra tiltak og jeg er helt enig med eieren av byrået; det er teit at vi lever i 2015 og at klientene fortsatt ser på høyden og størrelsen rundt hoftene, lårene og brystet. Selv skulle jeg ønske hvem som helst kunne bli modell - for jeg vet selv at jeg heller ikke er den "ideelle modellen" når det kommer til den ekte modell-verdenen. Selv om jeg kanskje har noenlunde riktig mål på kroppen så har jeg ikke optimal høyde, og huden min kunne også vært bedre. Det er MYE som kunne vært bedre meg meg, og jeg kunne pirket på småting i evigheter. Finere lepper, mer markerte kinnbein, mindre panne, slankere nese... Ja, det er utrolig hvor perfekt alt må være for at man skal lykkes. Husker dere jeg var i Oslo med det svenske byrået mitt i vår og mange av dere møtte opp for å delta på casting? Her traff jeg lesere i i forskjellig aldrer, størrelse, hudfarge og høyde og det var SÅ gøy! Målebåndet var ikke å finne et eneste sted og her kunne hvem som helst melde seg på. Slik burde det jo være, og det er noe jeg står for. 

Men ja, nå er jeg i NYC. Jeg har hatt en drøm om å bli modell i årevis, dere vet jo hvor mye jeg har mast dere hull i hodet om det, haha. Om det er annerledes her? JA. Alle har sagt at denne bransjen er tøff, og det er jeg virkelig enig i. Omtrent alle kroppsdelene mine er blitt målt, jeg har blitt fortalt å gå verken opp eller ned i vekt, håret mitt ble klipt og må la øyenbrynene mine vokse. Jeg har møtt store klienter fra blant annet Paris og Milano og dere aner ikke hvor usikker jeg har vært når de har stirret kroppen og ansiktet mitt i senk når jeg vet at et bra utseende er det eneste de er ute etter - og da det være bra. Haha, det er en syk verden, men jeg VIL prøve dette, jeg kan rett og slett ikke la sjansen gå meg forbi. Da ville jeg angret resten av livet mitt.

Kanskje jeg trosser moralene mine, men da har jeg i alle fall ofret det for min største drøm noensinne. Hvor kjipt hadde det ikke vært om jeg sa nei til NYC og ble sittende hjemme i Førde? "Ja ja, men da trosset jeg i alle fall ikke det jeg sa om at jeg synes det er dumt at modell-industrien er altfor utseendet-fiksert." For ja, jeg forstår absolutt hva du mener. Jeg står fortsatt for det jeg sa, men denne unike sjangsen kunne jeg rett og slett ikke gå glipp av. Om modellverdenen fortsatt er crazy? Uten tvil. Jeg har stor respekt for de som har dette yrket som fulltidsjobb, for det er faktisk ikke så glamorous som alle skal ha det til - leve i en koffert, springe rundt på ulike castings, korte tidsfrister, gnagsår og ikke minst det å bli objektivisert. Haha, nå høres det ut som jeg klager fælt her, men jeg vil bare være helt ærlig. Nå har jeg blogget mye om hvor fantastisk jeg har det her i New York, og da tenkte jeg det var på tide å komme med den litt mindre gøyale delen også.

Haha, herrefred... Så mye tekst dette ble. Jeg hadde ingen planer overhode om at denne innlegget skulle bli så langt. Men nå sitter jeg her alene på rommet mitt i Harlem og det er så lenge siden sist jeg hadde god tid til å blogge, så her har dere resultatet, haha. I dag skal jeg bare slappe av. Ta fatt på mailen, blogge, snakke med venner og lese blogger. Vurderer å ta meg en joggetur i Central Park, men da må det bli iført i Converse, så jeg er litt usikker... Hmm. Har i alle fall lyst på sushi i dag også, så jeg tar nok Subway'en til byen for å kjøpe med meg hjem!

sushi anbefaling i New York

- Aburi Sushi Bar, 769A Grand St, Brooklyn 11211 -

Vi har spist sushi omtrent hver dag her i New York, haha. Det er så sykt godt, og i tillegg metter det ganske bra. Vi har jo gått helt sykt mye de siste syv dagene, sikkert mer enn jeg hadde gjort på 1 måned hjemme (Tuller ikke!! Hjemme kjører jeg jo overalt), så da er det klart man trenger påfyll. Uansett, poenget mitt var egentlig å tipse dere om denne restauranten som hadde helt fantastisk god sushi. Adressen ser dere øverst i innlegget, og du må dra til Brooklyn, men om du tar Subway'en tar det ikke mer enn 20-30 minutter fra Times Square til Grand Station dersom du tar Subway'en. 

// We have been eating sushi almost every day here in NYC, haha. It's so delicious, and it always makes me so full haha. We have been walking a lot the last seven days, probably more than I would've done in a month back home in Norway (I'm not even kidding!! I drive everywhere), and then it's really important that we eat enough food. Anyway, my point was to give you a recommendation, and that is this restaurants that serves the best sushi I've ever tasted. I wrote the address in the beginning of the post and as you can see it's located in Brooklyn, but if you take the Subway it's maximum 30 minutes from Times Square to Grand Station.Dragon Roll tror jeg denne heter, og herrefred... MMMM! Fritert crabsticks, avokado, rogn og en eller annen god saus.

// This one is named Dragon Roll and oh my god... MMMM! Tempura scampi, avocado, roe and a good sauce.Som dere ser er mamma veldig fornøyd, haha!

// As you can see mom is satisfied, haha!

all by myself in new york

God morgen fra Manhattan. Nå sitter jeg i hotellsengen med utsikt til Empire State Buildng ut vinduet, tenk det da! Det er virkelig noe helt annet enn å sitte på soverommet mitt i lille, stille Førde. Jeg tenkte å svippe en tur innom bloggen før denne dagen starter, jeg. I dag drar mamma hjem, så om et par timer sitter hun på flyplassen mens jeg er på vei til Brooklyn for enda en test shoot. Vi var innom leiligheten jeg skal bo i de neste seks dagene i går, og joa, det skal nok gå fint... Selv om denne leiligheten er plassert i Harlem, et tja, litt rusjent og skummelt strøk her i New York. Noen som har noen erfaring fra det stedet? Jeg må passe på å ikke være ute i gatene for sent om kveldene i alle fall, men heldigvis bor jeg rett ved Subway'en, så det er bare et par meter fra t-banen til inngangen. Det å bli igjen en til uke i New York er en sjanse jeg neppe vil få igjen, så jeg vet at jeg hadde angret så utrolig mye om jeg dro hjem. Dette klarer jeg!

// Good morning from Manhattan. I'm sitting in my hotel bed and looking at the view outside the window; Empire State Building. Pretty different from the view in Førde, haha. I just wanted to say good morning before this day starts. My mom is going home today, so in a couple of hours she will be at the airport while I'm on my way to Brooklyn for a test shoot. We visited the apartment I'm going to stay at yesterday and this will be alright. The only thing that concerns me is that the apartment is placed in Harlem.. You probably know that Harlem is a bit shady and if you're alone you should not be in the streets in the evenings. I guess I'll be alright, as long as I remember that.


I går spiste vi middag for siste gang sammen, og det ble Friday's for... 3 gang! Det er kanskje dumt av oss å gå her når vi har det i Norge, men for det første så liker jeg maten på Friday's utrolig godt, for det andre så er den bedre enn i Norge og for det tredje så får jeg gratis påfyll av brus.

// Yesterday we had our last dinner together, on Friday's for the... third time! I know we have Friday's in Norway but I really like the food, and it's better here in US, aaaand I get free refill on my coke.


 

Well, wish me luck guys! Outfit fra kvelden kommer severe.

 

med hendene fulle av VS-poserDress from IvyRevel

Er det mulig å komme ut av Victoria's Secret uten minst en bag, egentlig? Den butikken der, ass! Jeg tar meg selv i å stå å nesten småle av de galne jentene som springer rundt med fem bh'er, x-antall truser og morgenkåper i butikken og stresser som bare det, men så innser jeg at jeg er en av dem. Ha-ha! Enda morsommere er det å se alle guttene som sitter i inngangen av butikken og venter på at damene skal bli ferdig. Noen ganger tenker jeg at VS er litt oppskrytt, men herregud... undertøyet er jo faktisk helt SYKT behagelig! Det får man jo til å føle seg som en prinsesse. Så jeg har ENDELIG funnet den perfekte bh'en, som kostet meg 700 kr, haha. Det er den beige dere ser jeg har på meg i speil-bildet et par innlegg ned :-) Kjøpte meg samme i svart med blonder på i går, jeg bare måtte ha to av den.

Mamma drar i morgen, så i dag skal vi dra til modell-leiligheten og få nøklene til den, og eventuelt se hva jeg må supplere med av såpe, undertøy og slikt. Tenk at jeg skal være alene i New York!! Det er skummelt, men jeg gleder meg på samme tid. Om jeg har noen lesere som er her nå så må dere gjerne kontakte meg altså! Hadde ikke sagt nei til noen å spise middag med, haha.

// Is it possible to go out of a Victoria's Secret store empty-handed? I caught myself almost laughing at the all the crazy girls running around in the store with a bunch of bra's, panties and bathrobes, but then I realised I was one of them. Ha-ha! It's even funnier watching the men sitting at the end of the store, super tired while waiting for their lady. Sometimes I think VS is a bit overrated, but then I try their underwear and DAMN it makes me feel like a princess. I finally found the perfect bra, by the way! You know the beige bra you saw me wearing in a mirror selfie some posts ago? That's the one. I had to go back yesterday and buy the same one in black with lace on, even though it was a bit expensive.

Mom is leaving tomorrow so we're heading to the model apartment today to get the keys, and then we have to buy some soap, underwear and stuff. I'm going to be alone in New York!! That's a bit scary, but I actually look forward to it at the same time. If I have any readers in NYC, let me know, maybe we can meet?

sushi i folkemengden

Jeg har fått dilla på sushi. Og da mener jeg dilla! Det er så mange sushi-sjapper langs 7th Avenue, så de tre siste dagene har det vært lunsjen vår. Frokosten her er såå kjip (skikkelig ironisk når jeg hele tiden hyller hotellfrokoster opp i himmelen), så da kompenserer vi med god mat resten av dagen, haha. NYC er ganske dyrt... Dyrere enn jeg hadde trodd. Delvis er jo det fordi dollarkursen er så høy akkurat nå, men likevel. Ja ja! Nå er forresten billetten min hjem booket om, så jeg skal være her i en uke til. LYKKE!

I think I might have a thing about sushi nowadays! There's a lot of sushi restaurants in 7th Avenue, so the last couple of days we've been eating sushi for lunch. The breakfast at our hotel sucks (and that's a bit ironic since I always talk about how much I love hotel breakfasts), but we compensate with good food the rest of the day. NYC is pretty expensive... More than I had expected. That's partially because of the high dollar rate, but still. By the way, I've changed my flight ticket back home, so I'm staying for one more weak. I'M SO HAPPY!

Vi hadde egentlig tenkt å gå til Central Park (ja jeg skrev feil og grunnen til det er fordi jeg nettopp var i London i Hyde Park og i tillegg ble innlegget skrevet klokka 1 om natta soooo there you got it), men det var så sinnsykt varmt at vi ikke orket å gå helt dit. Så da fant vi en fin sitteplass midt i Times Square, med folk på alle kanter. Jeg elsker å bare sitte og observere. New York er virkelig noe for seg selv!

// We planned to eat the sushi in Central Park, but it was too hot and too far away so we found a spot at Times Square. (Yes I wrote Hyde Park in the last post but I was in London like two weeks ago and in addition to that I wrote the post after midnight so I was super tired, I STRUGGLED to keep my eyes open so I could update you haha)

Mmmmm!!! FOODPORN

Liker dere sushi, da? Hvis ikke, så må dere bare prøve å spise det flere ganger, jeg har nemlig hørt at sushi blir bedre desto flere ganger du smaker på det. Det kan nok stemme! Jeg ELSKER det mer enn noen gang.

// Do you like sushi? If not, you have to just try to eat it several times, I've heard that sushi just gets better and better for each time you eat it. I think that's true, actually! I LOVE it more than ever.

Fusion Models Office

Sjekk dette kule lokalet, da! Velkommen til Fusion. Det er dette byrået jeg er signert med, og jeg var innom her for første gang på tirsdag. Var også en tur innom i dag for å ta digital-bilder til nettsiden. Digger de ansatte og ikke minst lokalet. Dere ser det store vinduet over her? Der har dere panorama-utsikt over Manhattan. SYKT. Jeg vil også ha kontor med en sånn utsikt.

// Check out this office! Welcome to Fuson. That's the agency I'm signed with, and I visited them for the first time this Thursday. I visited them today as well, to take some digitals for their website. I love the staff and the location. You see the big window? It gives you panorama view over Manhattan. CRAZY. I want an office with a view like that too.Det har gått i midtskill, null sminke og dette antrekket her de siste dagene. Jeg er bare glad jeg slipper å sminke meg, synes det er så sykt tiltak... Hvorfor LIKER folk å sminke seg???

// I've been having my hair parted in the middle and I haven't used any makeup or other outfits than this the last days. I'm just happy I don't have to do my makeup, that's so freaking boring... Why do people LIKE doing their makeup?

Kjenner allerede at jeg gruer meg til å dra hjem fra dette vakre stedet.

// The fact that I have to actually leave this beautiful place makes me sad.Er så godt å ha mamma her! Og det at hun er med og løper fram og tilbake i gatene i New York med meg i stedet for å ligge i sykehussenga nyoperert og med cellegift... Jeg er så uendelig glad for at kulen i brystet ikke var kreft. Jeg ER så takknemlig. Hadde aldri klart meg uten mamma.

// I'm so happy I have my mom by my side! And the fact that she's in NYC with me instead of laying at the hospital with chemotherapy... I'm so damn happy that the lump in her breast wasn't cancer. I'm SO grateful. I would never survive without my mom by my side.

test shooting

I går hadde jeg min første test shoot. Det er altså ikke et oppdrag, men jeg må jo ha bilder til portfolien min. Først dro jeg til frisøren klokka 8 på morgenen, og jeg hadde jo sett for meg at jeg kom til å gå korthåret ut derfra... Vel, han klipte bare det slitte! Altså bare 7-8 centimeter. Haha, happykriiiiss. Tro meg, jeg VIL teste å ha kort hår, men dere som har langt hår vet hvordan det føles. Håret er liksom en så sykt stor del av meg, jeg hadde følt meg helt naken uten. Men ja, jeg er forberedt på at jeg mest sannsynlig må klippe enda mer hvis jeg skal jobbe mer innen modellbransjen.

Etter frisøren fant jeg frem til studioet jeg skulle være i, som lå i Brooklyn. Der var det skikkelig øde...? Kun 15 minutter med Subway unna midten av NYC, og jeg følte plutselig jeg var på contrysiden. Haha, kan godt hende jeg ikke så selve Brooklyn sentrum, men ja, der vi var var det i alle fall ganske øde. Utrolig koselig synes jeg, da! Og lokalet var like bra som fotografen. Vi hørte på Beyonce-musikk og brukte 5 ulike looker.

Jeg har brukt sminke EN dag siden jeg kom hit. Kjempedeilig å bare stå opp uten å måtte gjøre noe annet enn å pusse tennene, ta på deo og børste håret. Skal faktisk begynne å gå med helt naturlig hår inni mellom, har fått sansen for det i det siste.

Flared pants! Weeee.

I dag tidlig, halv 8, på vei til frisøren.

// These pictures are from yesterday, I had my first test shoot so I have some pictures for my portfolio. The studio was located in Brooklyn and the office AND the photographer were just amazing. And I also got my hair cut... I was sooooo nervous, but he actually just cut some few centimetres. I had to get rid of the dry hair. Aaah, I really want to try short hair, but if you have long hair yourself you KNOW how much your hair means to you. It's such a big part of me, I don't know how I would feel without it. Naked, I guess, Well, I'm aware of the fact that I will have to cut my hair a lot shorter if I want to continue modelling, but I'll sacrifice it of course. It's been my dream since like.. forever.

central park

Det føles nesten som om vi er i syden. Så når jeg og mamma hadde "fri" resten av dagen (aka jeg var ferdig med møtene) gikk vi først til Times Square hvor vi spiste sushi midt i smørøyet av New York mens vi kikket på folkemengden, og etter det tok vi turen til Central Park. Der lå vi bare på gresset og solte oss, fy søren som vi nyter livet. Hele denne sommeren har jeg bare levd i en lykkelig boble... Plis si at den ikke sprekker haha, for jeg vil bare ha det slik for alltid.

TUSEN TAKK for all støtten jeg får fra dere, forresten. Jeg har ikke annet å si enn at dere er helt fantastiske! Tenk hvor lenge dere har vært med meg, jeg er så ufattelig takknemlig.

// It's so freaking hot here in NYC. Så when I finished the meetings we went to Time Square where we ate sushi in the middle of NYC while we were watching people passing by. After that we went to Central Park, where we just took it easy and worked a bit on our tan. We're enjoying life to the fullest. It feels like I've been living in a pink, happy bubble all summer... Please don't tell me it will burst, because I want to live like this forever.

THANK YOU for giving me all this support by the way. You guys are amazing and I have nothing else to say! We've been together for so many years now, and I'm so thankful for that.

iført bikini i 7th Avenue... hvis noen lurte på hva jeg styrer med i New York, haha. Her har dere meg og modellmammaen min, Tricia, som tar digitals som vi sender til klienter. Tricia hadde gode nyheter for meg i dag: "Hollister wants you!". Altså....?!?!?! De hadde sett instagrammen min og var interessert i å shoote med meg, så vi tok disse bildene + video som vi sendte til dem. Skal ikke ha for høye forhåpninger da, men om det faktisk skjer så er jo bare det helt sykt gøy.

Det er forresten kjempedeilig å bare gå rundt helt sminkefri her. Har null sminke på meg og helt naturlig hår, digg!

Empire State Building

I dag var vi på Empire State Building og alt jeg har å si er WOW! For en sjuk utsikt. Føltes nesten litt uvirkelig. Vel, hei til dere! Vet dere hva, jeg har så sinnsykt mange bilder å vise dere, og ikke minst ting å fortelle dere, men jeg har virkelig ikke tid. Dagene går i ett her i New York og jeg løper rundt døgnet rundt og møter forskjellige klienter, prøver å være litt turist inni mellom og så prøver vi også å få til å spise mellon slagene. Jeg ELSKER at jeg har fått gjort så mye bare på disse få dagene, selv om jeg er utrolig sliten, haha. New York gir meg så mye inspirasjon, men det er også en by som tar en del energi. Tror det er noe mange kan si seg enig i. Men herregud, dette er drømmen. Husker dere hvor mye jeg pratet om ønsket mitt om å bli modell for et par år siden her på bloggen? Jeg tenkte helt ærlig at det aldri ville skje, men nå er jeg her i New York, signert med et modellbyrå og skal på min føste shoot i morgen. Men først... skal jeg klippe håret. Gruer meg sinnsykt mye, selv om jeg vet det er noe jeg må. Det er bare det at håret er en så sinnsykt stor del av meg at det føles vemodig å gi slipp på det... Men dere, ikke tro at jeg har glemt dere! Jeg har med meg kamera overalt og jeg lover å poste alt så fort jeg får tid.

// We went to Empire State Building today and all I can say is WOW! What an incredible view. Felt a bit unreal. Well, hello! You know what, I have so many pictures to show you, and things to tell you, but I have no time left these days. The days are gong by so fast here in New York and I'm just running around all day, doing meetings, trying to be a tourist between those meetings and then I have to eat as well. I LOVE the fact that I've been doing so much in just a few days, even though I'm a bit tired, haha. New York gives me so much inspiration, at the same time as it takes energy. I think that is something most people can relate to. But oh my God, this is my dream. Do you remember I was talking about modelling some couple of years ago? It was my biggest dream. Now I'm in NYC, signed with an agency, and I'm doing my first photoshoot with them tomorrow. But first... I'm going to the hairdresser. Wish me luck! And don't ever think that I have forgotten you guys, I've been taking tons of pictures but I just need some time to actually edit them and post them. Just give me some time! I can't wait to show you everything.

when in NYCSooooo, this is happening. I går besøkte jeg Fusion Models, og på det første bildet kan dere se Manhattan i bakgrunnen fra kontoret deres. Sinnsykt kult! Jeg skypet jo med de for et par måneder siden, så det var gøy å se kontoret og ikke minst de ansatte in real life. Hele greia var SÅ nytt for meg! Jeg er jo signert med Fusion, men jeg hadde ingen anelse om hva jeg gikk til. Om det var formelt, uformelt, et møte, ikke et møte... Jeg hadde helt ærlig null peiling. Bare fikk adressen og møtte opp jeg, men heldigvis var modellmammaen min der så hun var virkelig til god støtte. Vi kom inn i en svær bygning hvor det var securities og full pakke, og dere kan tenke dere hvor stressa jeg ble når jeg spotta sånn minst ti modeller på samme alder som meg, påkledd i casting-klær fra topp til tå. (De var SÅ pene!!!) Føltes nesten som en skjønnhetskonkurranse egentlig, haha. Disse jentene var på casting da, det var ikke jeg. Jeg pratet litt med Fusion, og så tok vi digitals-bilder som de skal ha til portifolien min. Hadde virkelig null forventinger til dette, for hallo, denne bransjen er beinhard, men de var veldig positive og dette tror jeg blir kjempegøy!

// So this is happening! Today I went to Fusion Models' office, and in the first picture you can see Manhattan in the background. So cool! I had a Skype meeting with them some couple of months ago, and it was really fun to finally see them and their office in real life. The whole thing was very new to me! I'm signed with Fusion, but I had no idea what I was supposed to expect. I just received an address, so I went there today with mom and we took some digitals photos in different outfits. I think it went really well - modelling seems so much fun and I would love to try it out for real. Let's keep our fingers crossed!

the city that never sleeps

Hei til dere og hei til NYC! Jepp, en del av dere gjettet riktig. Jeg og mamma bestilte spontantur kun et par dager før avreise faktisk! Haha, jeg digger det. Dette var bursdagsgaven min for to år siden - en valgfri reise sammen med mamiiii. TUSEN takk, verdens beste mamma! NYC er akkurat slik jeg forestilte meg, og enda litt bedre. Jeg er helt frelst av denne byen, og det var jeg allerede da vi satt i taxien på vei til hotellet. At denne byen aldri sover forstår jeg virkelig meningen med nå. Det er et eller annet med sammensetningen av gatene, stemningen, den laidback stilen, rushet, alle lysene... som bare gir meg skikkelig frysninger. Åååh, jeg har det så sinnsykt bra akkurat nå, så bra at jeg nesten må klype meg selv i armen inni mellom. Det eneste som ikke er bra er hotellfrokosten, men det overlever vi. (Her snakker vi kaker, croissanter, muffins og loff til frokost)

Jeg dør av dårlig samvittighet for at jeg ikke har fått blogget for dere før nå! Tingen er at jeg har hatt problem med å komme meg inn på blogg.no, så nå håper jeg at det funker og at dere ser bildene...? Anways, så har jeg og mamma vært ute i byen i hele dag! I dag har vi gjort noe SYKT spennende, kan dere gjette hva? Jeg gleder meg sånn til å fortelle dere og vise bilder, herregud. Livet er for godt til å være sant akkurat nå!

 
Vi bor rett ved Madison Square Garden!

// Hello to you guys an hello to NYC! Yep, some of you were right. Me and mom ordered flight tickets just some days before we left! Haha, I love it. This was my birthday present two years ago - a trip to a city I wanted to visit. Thank you so much, mom! NYC is exactly what I imagined, and a bit better as well. I'm totally in love with this place. I really understand how this city never sleep. It's something about the streets, the crowd, the rush, the laidback style... I just love it. I'm in such a good place right now, couldn't ask for anything better. The only thing I don't really like is the hotel breakfast, but I survive. I don't like muffins, cakes and croissants for breakfast, haha.

I've had some problems with the internet, so I couldn't connect before now. I HOPE it works now, and that you can see the pictures....? Anyways, I've been in town with my mom all day. We've done something SUPER exciting, can you guess? I seriosuly can't wait to tell you and to show you pictures. Life is too good to be true right now!