fordommer mot de tynne

Nok en gang mister jeg håpet på menneskeheten. Ikke at jeg er sjokkert, fordi jeg vet jo at det finnes en hel haug av trangsynte idioter der ute, men virkelig? NÅR ble plutselig folk så sinnsykt fordomsfulle mot de som er litt tynnere enn andre?  

En ting jeg alltid har lurt på, er hvem som sitter hjemme på pc’en sin og skriver anonyme kommentarer på andres blogger. Tapere? Jenter med så dårlig selvtillit? Folk som er så lang nede at de må trykke ned andre for å komme høyere opp? Ikke vet jeg. Vel, jeg skjønner det ikke – for jeg har faktisk aldri noensinne følt et behov for å skrive en stygg kommentar til noen. ALDRI. For hva skulle det hjulpet meg?

Å si “du er altfor tynn, æsj” er akkurat det samme som å si “du er altfor FEIT, æsj”. Jeg er ikke en person som blir lei meg for slike kommentarer, men jeg tror jeg kan snakke for de fleste som er tynne når jeg sier at det er SINNSYKT irriterende. Noen lider av en sykdom, noen syns kanskje det er fint å være tynn og noen klarer faktisk ikke å legge på seg. Uansett hvilken grunn det er, så syns jeg folk bør lære seg å holde ting for seg selv. Å fortelle en jente som ikke klarer å legge på seg at hun er tynn vil gjøre henne lei seg, og å fortelle en anorektisk jente at hun er tynn vil bare trigge henne. Same shit, different thing. BEGGE deler er ille. Tenk deg om, hvor viktig for deg er det at jeg må få høre at jeg er sykelig tynn, ser ut som et skjelett og at jeg ikke kan gå på hæler fordi jeg er tynn nok fra før av? Igjen, jeg tar meg ikke det minste nær av slike ting, men jeg vet det finnes tusenvis av andre jenter der ute som gjør det.

“Real men want curves, only dogs like bones” – er det VÆRSTE jeg noensinne har hørt. Kan noen fortelle meg moralen i denne setningen? (Edit: ja, for å bygge opp selvtilliten til de med litt fett på kroppen, men det hjelper fint lite når det ødelegger for de undervektige) Den er jo bare helt på trynet spør du meg. For det første så får det alle undervektige til å føle seg som DRITT, og for det andre så underbygger det faktisk det faktum at å være tynn ER skjønnhetsidealet, og at det er det som er fint.

Når en jente med litt fett på kroppen legger ut et bilde av seg selv i bikini så er hun kjempetøff og modig, men når en jente med litt mindre fett på kroppen legger ut et bilde av seg selv i bikini så er hun bare stygg og ekkel. Men jo da, som de sier – alle er perfekte slik de er. Eller? 

Vel, ikke at jeg tror dette kommer til å forandre noe, men jeg håper dette får øynene opp for noen. Et lite forsøk på å nå ut til folk, hvertfall. Gjerne lik innlegget for å dele det videre.

191 kommentarer
  1. Ganske enig i det du skriver, er like gale å kalle noen “alt for tynn” eller “for tykk” elns, alle burde behandles likt! 🙂 Ingen kan noe får at de er “større” enn andre, eller litt mer “mindre” enn andre. Slik er det bare. Bra innlegg og veldig bra skrevet!

  2. jeg er helt enig i det du skriver, men jeg forstår ikke hvorfor vi i norge har laget en fasit som gjelder for alle, at det er finest å være tynn. jeg synes alle er fine som de er jeg, og det skal respekteres uansett hvem som sier hva! 🙂

  3. Den setningen er jo lagt for de som er større, sånn at de faktisk kan følle seg bra med seg selv. Du burde kanskje skjønt det. Men ellers var det utrolig bra skrevet, Kristine. Leser bloggen daglig 🙂

  4. veldig bra skrevet, Kristine! Er så utrolig enig i absolutt alt det du skriver i innlegget, enkelte folk er så sinnssykt trangsynte.. Jeg fikk pes av naboene mine da jeg la ut bilde av meg selv i bikini bare pga. at jeg har vært utsatt for overgrep, og de mente sikkert at jeg har mindre rett til å gå i bikini enn andre som ikke har vært utsatt for noe sånt.. Utrolig teit..

  5. Endelig skriver du et innlegg om meningene dine, slik at vi får se hvordan du egentlig er! Er så vanskelig å skjønne hvordan du tenker, når du ikke skriver så mye og ikke lager videoblogg, noe som du skulle gjøre? Er kjempetynn selv, og det setningen knekker meg når jeg ser folk dele det bildet, eller setninga hvor det står.. Er så fælt hele greia med at tynt er stygt osv

  6. Helt enig. Den sitaten er faktisk det teiteste jeg har hørt. Og jeg synes du er perfekt som du er. Jeg misunner deg, og du får opp selvtilliten min veldig mye gjennom å bare legge ut innlegg som jeg kan lese.
   Jeg har heller ALDRI hatt et behov for å skrive noe stygt til andre. Og det har jeg aldri gjort heller.
   Du er en sterk jente må jeg si, Og ufattelig vakker!<3

  7. Er dritt lei av dei samme kommentarane! Har fått dei kommentarane i alle år på skulen, og det samme med at eg må spise mer, eller om eg aldri spiser.. Eg er ein person som ikkje legger på meg uansett kor mykje eg spiser, og med dårlig selvtillit frå før, så blir det ikkje bedre når eg nesten hele tiden får slike kommentarer.. :/
   Utrolig bra skrevet! 🙂

  8. På skolen min sier de som er eldre at jeg er så tynn at jeg kommer til å dø og at jeg må spise osv. En gang kom noen gutter med en pose med godteri til meg og sa: her, legg på deg! Det er en av grunnene til at selvtillita mi er på så og si 0-1
   Du har VERDENS beste blogg

  9. HELT ENIG med deg i dette! Skjønner virkelig ikke folk skal drive å snakke dritt anonymt å ikke anonymt på blogger osv, beviser hvor sugent liv de faktisk har som skriver sånn dritt! Jeg syns kroppen din er perfekt, sykt misunnelig på deg!

  10. er enig. liker ikke at fålk er frekk med andre for å føle seg bedre. har en veninne som er kjempe tynn, men hun er fin tynn, benene vises ikke, og hun spiser værre en en hest, for hun vil bli tykkere, og hun blir lei seg når fålk sier hun er tynn. jeg syns bare det er sykt unødvendig.

  11. syns sånn kropp du har e fint, men når det kommer til tynnere enn det du er, så må nok si at det ikke er så veldig fint, men æ sier ikke det til noen, holder det inn meg som oftest :.-)

  12. Helt enig Kristine! Jeg blir forbanna hver gang jeg ser en kommentar du får om at du er for tynn. Du skriver så fantastisk bra, og jeg er helt enig med deg!

  13. Er enig, men skjønner jo tanken bak det sitatet. For la oss være ærlige: skjønnhetsidealet ER å være tynn. Mange jenter trur at gutter _kun går etter de tynneste jentene, så det sitatet var nok for å “motbevise det”. Men så blir det jo helt, helt feil.
   Med en gang noen synes at det å være tynn er fint, så blir du dømt av samfunnet som “slem”, for “stakkars de med ekstra kilo, de må føle seg så stygge når du seier ‘å være tynn er fint!’ ” Men veit du kva? Å være tynn ER fint, å være tykk ER fint. Kvifor er vi så opptatt av kiloene? Det er så mykje meir i skjønnhet enn mangel/overflod av fett.
   Du må eigentlig bare ta det som eit merkelig kompliment, for sannheita er at mange skulle gjerne ønske at de var litt tynnere. Mange skulle ønske de såg ut som deg, sjølv om dei går rundt med “Real men want curves, only dogs goes for bones” pressa mot brystet.
   Dette kommer frå ei jente som er nokså midt på treet, og som har lært seg å akseptere meg sjølv- og andre! Folk som plukker på andre har som oftest ikkje greidd å akseptere seg sjølv.
   Og ein liten ting til: Folk vil alltid plukke på deg. Enten er du for tynn, for tykk, for lang, kort, smal, bred. Internett er ein perfekt plass for usikre mennesker(spesielt jenter) å kommentere dette.
   Stå på, Kristine, du er nydelig! 🙂 <3

  14. Anna: Ja, kanskje sitatet er laget for at overvektige/folk med fett på kroppen skal føle seg bedre, men det hjelper nok fint lite når det ødelegger undervektige. Og ja, jeg har akseptert meg selv, men innlegget var ment for å bevisstgjøre de som konstant skal finne feil på andre, for jeg vet at det finnes mange undervektige der ute som sliter 🙂

  15. Jeg driter vel egentlig i om hvor tynn eller feit en person er. Alle er skap som de er. Men det sitatet er vel mer ment for de som har litt mer fett på kroppen. For at de ikke skal føle at guttene vil ha de tynne. Men jeg syntes egentlig at alle bare skal akseptere hvordan andre er.

  16. kjempe fint innlegg 🙂 Enig med det du skriver! Jeg får kommentarer om at jeg er undervektig, kyllingbein osv.. Grunnen til at jeg har dårlig selvtillit.

  17. jeg er helt enig med innlegget, men når du skriver “Skjønnhetsidealet ER å være tynn, og det er det som er fint” høres det jo ut som du mener det er stygt å ha litt fett på kroppen? Ja, det er det som er skjønnhetsidealet, det vet nok alle, men å si at det er det som er fint? uten om det er jeg veldig enig med innlegget da:)

  18. Hater at folk i det hele tatt skal bry seg med å si sånne ting om hverandre. Herregud, tjukk eller tynn – who cares. Er personen hyggelig og grei, så har det rett og slett ingenting å si hvordan en ser ut. Enig med deg her. Jeg er DRIT LEI folk som sier sånne ting.

  19. Jeg er SÅ enig. Jeg har altid selv været tynd (kan ikke tage på af natur).. Og det er åbenbart i orden at folk skriver/siger “ejjj hvor er du tynd”, men hvis jeg gik hen til nogen og sagde “eeej du er fed”, så ville jeg jo være ond. Jeg synes også tit at medierne skriver nedladende ting om tynde mennesker. Som du også siger, skriver de ting som at “rigtige mænd vil have kvinder med kurver”, og bruger generelt termen “rigtige kvinder”, om kvinder med kurver – men er man ikke en rigtig kvinde, hvis bare man er en kvinde, for pokker da!!!
   Ps min mand er en rigtig mand, og han ville gerne have mig 😉
   Håber du forstår min kommentar, selvom den er på dansk 🙂

  20. ja, jeg er helt enig i det! jeg er også ganske tynn og lang og folk påpeker det. jeg bryr meg egentlig ikke og tenker egentlig ikke så mye over det når vennene mine og folk jeg kjenner erter meg med det.. men når jeg tenker over det så hadde det ikke gjort noe om jeg hadde et par kilo ekstra. jeg er ikke så fornøyd med kroppen min, det er kjipt når bukser og shortser ikke passer og jeg er ikke jenta med mest selvtillit (selvom jeg tror de fleste av mine venner og bekjente synes det virker sånn..). Jeg bryr meg egentlig ikke for jeg vet at de “egentlig” ikke mener det slemt til meg og jeg vet lange fine bein er fint, men jeg tror ikke de vet at jeg ikke liker det. det er heller ikke så gøy når gutten jeg liker (vi har et komplisert forhold, en lang historie og er venner pluss, minus, ehehe) sier at “ahh, sier du som er så tynn.” og “herregud, så tynn du er”. “du er jo like tynn som en flis”. og masse sånt. jeg vet ikke hva han mener med det, men føler at han ikke liker meg pga det, noe som gjør at jeg har begynt og misslike tynnheten min litt….

  21. Så utrolig enig med deg! Kunne ikke sagt det bedre selv.. Hver gang en jente med litt fett på kroppen legger ut et bilde får hun så mange som skryter av henne, hvorfor gjøre det? De som faktisk jobber med kroppen osv.. som har trent opp kroppen til en sunn og fin kropp får lite, hvorfor det? Fordi de faktisk gidder å jobbe, spise sunt osv.. teit. Har ABSLOUTT ingenting imot feite/overvektige folk, men er bare så utrolig enig med deg 🙂

  22. utrolig bra innlegg. fint å lese en blogg som faktisk gjør et inntrykk. SÅ enig i hva du sier, har opplevd det mye selv! for hva det er verdt, har du er UTROLIG kropp som du skal være veldig veldig stolt av.

  23. Helt, helt enig! Bra skrevet 🙂
   Det er like stygt/ frekt å si at den er tynn en at den er kraftig.
   🙂

  24. Du trenger ikke og “være overvektig eller ha fett på kroppen” for og ha former? Men jeg er enig i det du skriver, det er godt og lese om dette temaet fra ett annet perspektiv!

  25. enig i alt utenom dette:
   “og for det andre så underbygger det faktisk det faktum at å være tynn ER skjønnhetsidealet, og at det er det som er fint”
   for det er feil!

  26. På en måte kan man enten si at alle er perfekt eller ingen er perfekt! Men alle er forskjellige. Alle burde behandles likt! Men det er så mange der ute som skal kommentere og påpeke ting, gjemt bak pc-skjermen sin! Verden er urettferdig. Jævlig irriterende. Jeg er tynn selv, og høy. Jeg klarer ikke legge på meg. Det er få som tenker at alle er forskjellige for tiden! ALT skal påpekes og kommenteres osv! Alle har forskjellige ting de liker og sånt, men for det om så trenger man ikke være frekk! Som å si “du er for tynn”. Det er blitt sånn nå! Hva med at alle er NORMALE og har forskjellige liv! helvete heller..

  27. altså,et skjønnhetsideal er ikke nødvendigvis å være tynn! jeg er selv ikke tynn,men jeg er derimot en av de heldige som har kurver og former-som jeg for det meste elsker! de gangene jeg ikke liker de er når jeg leder slike innlegg…HVORFOR er ikke ei jente som legger ut bilde av seg selv som er overvektig(som alle vet er det motsatte av skjønnhetsidealet) ikke et tøffe? SÅKLART de er det!! de som legger ut bilde av seg selv som er undervektig er også tøffe,men det er på en annen måte.hvis du forsto min tankegang,forstår du også hva jeg mener.. de overvektige får stygge kommentarer de også,samme som de undervektige..!!
   så hva med å skrive et innlegg om fordommer mot de tykke?…;)
   no hate,men måtte bare få det frem! syns ikke du er veldig pen,og bare hev deg over slike kommentarer,alle sammen burde gjøre det!!

  28. Jeg ble kalt mye når jeg gikk på skolen 1-10 klasse. flis, fyrstikk osv! Det er litt rart egentlig! og tok det ALDRI til meg, men når jeg tenker tilbake ble jeg jo ikke mobbet heller. folk var sjalu fordi jeg var det. men åh, jeg er så lei sånn! Alt sånn på facebook og sånt! der er det daglige bilder av alle de der jævla “Like for this and share for that! DRITT. bare DRITT. jæææævlig lei. herregud

  29. Solveig: Jeg skjønner hva du mener, men nå drar du det litt ut av sammenheng. Jenter som er overvektige og legger ut bilder av seg selv er selvfølgelig tøffe, jeg sa aldri at de ikke var det? Men det er så UTROLIG mange som har fordommer mot de undervektige også, og det var det jeg skrev et innlegg om nå.

  30. Jeg tror du mente dette innlegget godt, men du ser ikke akkurat saken fra begge sider. Mange tynne jenter har forferdelige kommentarer til større jenter, mens andre veien ses det på som sjalusi. Det finnes veldig mange flere tynne jenter som slenger dritt til store, enn omvendt. Det er viktig å huske.
   Jeg sier ikke det for å si i mot deg, for jeg er enig i noe av det. Jeg sier heller ikke det for å forsvarer meg selv.

  31. Eg er enig. Eg er vell ikkje akkurat undervektig , men det er jo the same shit ?! Det einaste eg ikkje skjønte av det du skreiv var :” og for det andre så underbygger det faktisk det faktum at å være tynn ER skjønnhetsidealet, og at det er det som er fint. ”
   Eg skjønte på ein måte ikkje kå du meinte med den !!!

  32. seriøst, du er nydelig! ikke la noen dra deg ned. Kjempe bra at du tar det opp, for det er viktig med fokus på at ALLE er nydelige som de er, ikke bare de som har litt ekstra fett på kroppen.

  33. Bra skrevet! Men jeg forstod heller ikke hva du mente med : og for det andre så underbygger det faktisk det faktum at å være tynn ER skjønnhetsidealet, og at det er det som er fint. 🙂 ?

  34. Kjempe bra skrevet! Folk pleier å si til meg at jeg har spiseforstyrrelser, men jeg har det jo ikke… Sykt plagsomt!

  35. Utrolig bra skrevet! Er selv ganske tynn selv. Broren og moren min er også veldig tynn, så jeg er nok født naturlig tynn. Kan putte i meg hva som helst uten å legge på meg en dritt! Er den tynneste i klassen, veier sikkert 5 kilo for lite, men jeg driter i det. Syntes det er mye finere å være litt tynnere enn å ha litt mer fett på kroppen enn normalt. Det er jo ofte sånn at jenter som er litt tynnere ikke får så mye hofter også, men syntes det er finere med litt mer hofter.
   Dette er i hvert fall min mening da…

  36. Enig i nesten alt untatt det siste med bikini bildene, som regel er det begge veier… Om man er tykk eller tynn man får enten drit eller ros, det kommer for det meste ann på populariteten din 🙂 MEN når jeg har en dårlig dag, hvor jeg sliter med selvbildet mitt, tyr jeg alltid til bloggen din:-) STÅ PÅ

  37. jeg respekterer deg bare for å legge ut bilder av deg selv i det hele tatt, og jeg hadde gitt my for å ha en kropp som deg.
   men ja det er like ille, ei av vennene mine er lav og tynn og har ofte fått det kommentert. etter en tid ble hun så lei av det og hun begynte å tro at hun var ekkel så hun begynte å selvskade. mobbing eller bare krittiserging er noe vi ikke burde ha noe av. det skader og jeg vet det godt selv også

  38. Er så enig i det du skriver, får ofte høre at jeg er tynn/for tynn. Skjønner ikke hvorfor folk gidder å bry seg! Det er jo mitt liv. Tror en del av de som sier dette bare er missunelige, hvis de selv hadde vært litt tynne naturlig hadde de nok ikke gått rundt og klaget over at de selv hadde spiseforstyrrelser, trengte mer fett på kroppen osv. Tror ikke dette gjelder alle da, for det er akkurat like fint begge deler, litt tynnere enn andre eller litt tykkere enn andre, er det ikke?! 🙂
   Veldig bra skrevet, elsker bloggen din 😀

  39. Vil egentlig bare kommentere at du i deg selv er helt perfekt. Du er du. Om du så legger på deg litt eller slanker deg litt så vil ikke det forandre den du er. Ikke bry deg om andre, tenk på deg selv!

  40. kristine 🙂 Jeg syntes du er en utrolig person! 🙂 Jeg Vil bare si at du er PERFEKT i mine øyne!! 🙂 Jeg ser opp til deg! Du er mitt forbilde 🙂 På mange forskjellige måter! Du er en suuper flink blogger!! Stå på videre! 🙂

  41. takk gud for deg <333333333333 det der er søren meg livet mitt i et blogginnlegg. tusen takkk, made my day! er naturlig tynn selv, og haaaater når folk påpeker at jeg er tynn.

  42. Første gang jeg så bloggen din tenkte jeg “du er veldig lik meg” altså høy å tynn! jeg har alltid fått slengt dritt etter meg at jeg er for tynn! å det sårer! vær gang noen sa det begynte jeg bare å spise mere, men dessverre hjalp det ikke fordi jeg er natulig tynn å har VELDIG høy forbrenning! så jeg sluttet å trene for å legge på meg mere fett, men dette hjalp heller ikke.. da sa bare vennene mine til meg at jeg burte trene.. men ingen ting er jo bra nok! men de nærmeste skjønner meg (heldigvis<3) å du er utolig pen! å jeg tror noen av de anonyme taperene der ute er sjalue på deg fordi du faktisk har en sykt fin kropp!! du har ingen ting å forandre! du er rett å slett perfekt som du er! Det er veldig bra å se en som er ganske lik seg selv! jeg er fast leser av bloggen min, men må si jeg er veldig dårlig på å kommentere! har lest bloggen din en stund å dette er faktisk første gangen jeg kommenteren!
   gi faen i haters å tenk posetivt!! 😀

  43. På noen måter enig, men det er faktisk mer sosialt akseptert å være tynn! Se på utstillingsdokker, det er en grunn til at de ikke er formet som en overvektig dame!
   Men selvfølgelig, jeg ser irritasjonen din! Bra skrevet!

  44. Kjempebra skrevet! Jeg er helt enig i det du skriver. Jeg har en søster som er utrolig tynn men jeg tror hun er fornøyd med det. Jeg er og tynn men har former, veier rundt 50 kilo og er 166 høy. Syns ikke det er mye i det heletatt. Husker i 8 klasse at alle skulle komentere det, ble kalt “fleskehofte jenta” osv. Ble så utrolig lei av det, men jeg visste at jeg ikke brydde meg og så sa jeg “hvis det er et problem for deg så slutt å se på meg da, jeg tvinger deg ikke” og etter det har jeg ikke fått en eneste kommentar på hoftene mine. Jeg skjønner at de syns det var rart, har kjempetynne armer og ben og så kommer hoftene. Det verste er at de brydde seg mer om kroppen MIN en det jeg gjorde. personlig syns jeg det er fint å være tynn og jeg syns du har den perfekte kroppen! i det siste har jeg prøvd og akseptere meg selv sånn jeg er og ikke bry meg så mye om det, kropp er kropp og alle kropsformer er fint! tror nok de fleste som kommenterer styggt på de tynne er ganske missunelige! det er vertfall jeg, men istede for å kommentere styggt syns jeg de er heldige og gir dem heller et komplimang!
   Elsker bloggen din!

  45. kjempe bra skrevet! alt du sier er helt sant! jeg syns du er kjempefin som du er, og alle mennesker er like fine om de ønsker å godta det eller ikke

  46. Kjempe bra skrevet! jefg er faktisk en av de jentene som blir sagt til av andre “lilja, spis en hambruger du kunne trengt det” ellers blir jeg kalt “flis, knokkelkalle, skjellet, anoreksiaunge” osvosv, folk klager hele tiden på åssen jeg så ut og skulle absolutt pirke på meg, jeg ble så lei, men det har gjort meg sterkere, jeg vil IKKE være så tynn som jeg er, men jeg prøve å legge på meg så klart. Jeg føler at etter jeg har spist en del så har jeg lagt på meg, men det har jeg ikke og jeg kjemper, og det er dårlig gjort og sårende å si sånn til et menneske, fordi jeg er fult klar over det selv, og de vet ingenting om hvor mye jeg spiser.

  47. Kunne ikke vært mer enig! Er sykt irriterende å bli kalt “for tynn”, folk forventer at man skal svare takk.. Men det er da ikke noe å takke for? Alle vil jo være tynne, sånn egentlig. Grunnen til alle disse “bedre med former” sitatene er for å få opp selvtilliten på de med litt mer kjøtt på kroppen. Det kan såre like mye å høre at du er for tynn som at du er for feit! Utrolig bra skrevet♥♥

  48. kjempe bra skrevet!
   men hva de de som føler seg tykke iforhold til tynne. Jeg gråter meg nesten i hjel av å se jenter i bikini jeg føler meg så stygg og feit jeg vet jeg er mye større og prøver alt av slankegreier. Jeg vil ha så stor selvtilitt at jeg bare kan går rundt og ha på meg akuratt det jeg vil. Du er helt nydelig og faktaisk bra skriver. dette er første gang jeg er inne på bloggen din 🙂
   Jeg skulle virkelig ønske jeg var tynnere trener hver enste dag spiser lite men så sprekker det opp igjen og spsier masse jeg vet ikke hva det feiler meg men skriv et innlegg om at man ikke føler seg vel jeg tenker aldri på andre som noe negatift tynne er flotte de som er litt bredere er flotte alle er flotte men alle jenter sier dette ingen ser på andre på negatift bortsett fra noen. men nesten alle jenter finner feil med seg selv hva er det med? jeg ser deg som perfekt du gjør kanskje ikke det sammen men hva det fornoe? er det fordi vil skal nå guttene sitt mål jeg vet ikke.. selvitlliten kanskje:/

  49. Det er bra skrevet, men jeg er uenig med en del ting. Du sier at hvis en feit jente legger ut bikinibilder at folk sier hun er tøffe og blablabla. Men det er kommentarene på bildet! Det er så mange bak skjermene som sier “hahah, dæven hun er feit”, og hvis en tynn jente gjør det samme får hun også bare positive kommentarer (FACEBOOK), men de tenker egentlig “Oj, hun hadde finere kropp enn meg”, men sier høyt “Æsj, for en hore”. Å ha høy forbrenning er akkurat som å ha lav forbrenning, men det er ikke det folk tenker når de ser et bilde…

  50. siden du er så flink til få bra så kan du jo skrive litt om hvordan man føler seg etter av å se på blogger av så pene jenter som som deg foreksempel. jeg skulle gjerne hatt en blogg men jeg tørr ikke føler meg så feit og stygg at kommer bare til å få negative kommentarer. man sjuler det inni seg at man hater kroppen sin om det er tynn eller tykk men er vel sevtillig som er laft nede da.

  51. Jeg får lyst til å dø hver gang jeg ser på denne bloggen, men jeg er inne her stadig vekk bare for å se på hvor tynn og hvor pent ansikt du har. For det har ikke jeg, ærlig talt er jeg helt motsatt. Helt sant. Slike innlegg som det her gjør meg bare værre, noen ganger gråter jeg over ting jeg ser og leser om på nettet. Sånn som denne bloggen.

  52. Bra skrevet, Kristine ! Bra du skriver om meningene dine på bloggen også, fullstendig enig med deg. Har hatt den følelsen mange ganger, når man får slike kommentarer slengt etter seg..

  53. Jeg er feit/overvektig og er ikke helt enig(eller jo eller,ikke missforstå meg) sånn som jeg ser det nå tenker jeg jo at og hatt den typiske “anoreksia kroppen” hadde vert drømmekroppen,men jeg sjønner jo at de som har det ikke ønsker og være slik og sikkert føler seg like stygg som oss feite 😉

  54. Utrlolig bra skrevet!! Er sååå enig i alt det du skrev. Jeg har hørt fra alle kanter at “Du er for tynn,” “Du må legge på deg!” “Det er jo bare bein!!” MEN da har jeg bare lyst til å skrike jeg spiser mer enn en voksen mann, og jeg legger ikke på meg det er ikke min feil! Jeg er som jeg er. Så er helt fullstendig enig! Og du er ikke for tynn du er slik som du er og jeg synes du er en av de vakreste jentene jeg har sett! Du er virkelig vakker 🙂 Uansett hvilken form så er det innsiden som teller mest.

  55. Helt enig i alt du sier. Skrev et innlegg om det samme for en stund tilbake på min egen blogg.
   Jeg har alltid vært en av de som er litt tynnere enn de andre. Og når jeg var yngre, helt ned i 8-9 års alderen tenkte jeg på hva jeg spiste, fordi jeg ville legge på meg. Fikk ofte høre “Du er den tynneste jeg vet om, SPIS MER!!!” Og det sårer faktisk. Veldig. Jeg tar meg ikke nær av sånne kommentarer og lignende lenger, siden jeg selv ikke føler meg sååå tynn lenger. Føler meg fin som jeg er rett og slett.
   Syntes dette er et veldig viktig tema. Er ikke så mange som tenker over at det faktisk sårer like mye å bli kalt tynn som tjukk.

  56. Jeg personlig er nok overvektig, men jeg ser ikke på kroppen din og tenker at jeg må kommentere stygt for jeg syns seriøst kroppen din er NYDELIG! Og når jeg ser kroppen din får jeg så lyst til å ringe til et modellbyrå eller ett eller annet for du er faktisk akkurat det modellbyråer ser etter – høy og tynn!
   Om det legges ut et bilde av ei tynn jente og ei tykk jente, hvilken jente tror du de fleste guttene vil ha? Den tynne. Fordi det er sånn det er blitt. Det ses på som vakkert nesten UANSETT hvor tynn du er, men så fort du får litt flesk på kroppen blir du stygg, og selvom samfunnet sier “kurver er bra, kvinnelige kurver er så flott” o.l så er det faktisk ikke sånn jeg, som overvektig, føler det. Jeg personlig er ganske komfortabel i min egen kropp, jeg er ikke fornøyd, jeg er tilfreds og jeg tørr å gå i hva jeg vil. Aldri har jeg blitt mobba eller noen ting (og jeg er stoooor, med store bokstaver). Jeg er like høy som deg så jeg ser ikke såå “bolle” ut da! Men selvom JEG er komfortabel betyr ikke det at gutter plutselig vil ha meg, for det første de ser etter ER sånne som deg -tynn, fin rumpe, store pupper o.l, for at jeg skal bli likt av en gutt må han elske personligheten min, og se forbi utseendet, men utseendet er jo det første man ser? Jeg kan skrive under på at om jeg noensinne har kommentert stygt til ei veldig tynn jente så har det vært av misunnelse, ikke sjalusi. Det er faktisk to forskjellige ting. Sjalusi er en ond, fæl følelse. Mens å være misunnelig er på en måte mer en goood “jeg ønsker å være som deg” følelse. Derimot har jeg ofte opplevd at om jeg er i krangel med ei jente (og hun er tynn) så er det første “skjellsordet” denne jenta klarer å komme “fleskehore” eller kanskje “flodhest, hvalross” o.l. Ikke bryr det meg, for det er så dårlige argumenter at jeg blir helt kvalm av det. Men for dere tynne jenter så er det liksom det første dere klarer å trekke ut som skal såre ei overvektig jente, og det er så umodent. Å være tynn er vanlig, positivt, normalt – det er liksom ikke noe å si på det, ikke noen GODE skjellsord, argumenter eller lignende, men er du derimot overvektig er saken en helt annen, det er så mange ting andre klarer å påpeke. WOW, lang kommentar. Beklager. Rotete ble den også. Jeg likte dette innlegget, men føler du ser det VELDIG fra en side! Uansett så beundrer jeg kroppen din, og du har en sånn kropp hvor man kan se at det er sånn du naturlig skal være, og det er flott! Jeg syns du ser SUNN og frisk ut!! 🙂

  57. kjempe bra skrevet! jeg er helt enig! <3 plutselig har det blitt sånn at de som er litt overvektig eller har former er " så tøffe " fordi di tørr å legge ut bilder av seg selv på bloggen og får di kommentarene om at det er mye finere å ha former. men hvis en litt tynnere jente legger ut bilder, blir det bare oppfattet helt feil. de blir bare sett ned på.. fordi folk bare prøver å få selvtillit selv. mennesker er egentlig helt forferdelig slemme mot hverandre. Hvis en litt større jente ser på et bilde av ei tynn, mener de kanskje at det er ekkelt fordi hun vil få opp hennes egen selvtillit ( selv om det ikke hjelper å gjøre det på den måten!! ) Du må huske på at du er utrolig nydelig og pen! og sånn som du skriver virker det som om du er veldig snill og herlig

  58. Legg merke til de jentene som er på forsiden til modell-bladene, de er altfor tynne. Legg merke til de jentene som er på forsiden til VIMENN og sånt, de har kurver og former.
   No sier eg ikke att du er for tynn, men eg ville bare si att den setningen gir faktisk mening.

  59. Du er UTROLIG !! HAr blogg selv . Er akkurat like tynn og høy som deg og sliter meg selvtilitten. Jeg hadde aldri vært tøff nok til å legge ut ett slikt innlegg som du la ut nå ! Jeg beundrer deg og takker deg for det!
   Det var en dag på skolen da en gutt i klassen min kom bort til meg å spurte om jeg hadde en sykdom? HVA FAEN er det liksom ? Å jeg sa jo selvfølgelig nei. Å da spurte han bare : Sikker på det ? …. Jævla dust … Det er sånne mennesker som ødelegger dagene ! Bade for de undervektige og de overvektige. Sånne som heeeele tiden skal kommentere og ødelegge. Å noen er kanskje ikke like sterke som deg og meg som klarer å takle det.
   Jeg har verken en sykdom eller noe slikt og skulle gjerne ha lagt på meg ett parr kilo men jeg greier ikke … For jeg har veldig stor forbrenning. Spiser mye mer enn venninnene mine og likevel legger jeg ikke på meg. De spør meg ”Hvor gjør du av alt sammen?” Så når en stygg dust i klassen kommer å spørr om noe sånt så klart det sårer!
   Jeg synes det er teit at alle har en formening som hva som er perfekt. For alle er perfekte på sin måte og det finnes en der ute for alle! Å alle tiltrekkes forskjellige personer. Noen liker runde gutter andre liker tynne. Noen jenter liker blonde gutter andre liker brunetter. Så hvorfor har det blitt en form som LIKSOM skal være perfekt ?
   VÆR STOLT AV KROPPENE DERES ! Alle er pene på sin måte. SÅ slutt med de stygge kommentarene både til de litt runde og tynne og heller tenk at du er heller IKKE lik som andre. Men du er like perfekt som den tynne jenta bare på en annen måte.
   Elsker bloggen din Kristine og jeg beundrer deg stort ! <3
   TAKK !

  60. Det er mye riktig i det du skriver, og jeg er for det meste enig i det du skriver 🙂 Men greia er at siden skjønnhetsidealet i Norge er å være slank, vil formfulle jenter alltid ha sin “verden mot seg” siden de er de som er undertrykt. Å være formfull er ikke et ideal her, men det å være tynn blir sett på som noe pent, derfor er det så mange som vil gå i mot “de tynne”. Jeg er ganske slank selv, men jeg tror grunnen til at formfulle jenter får så mye støtte og skryt er fordi de tør å gå i mot strømmen, ikke for å hakke ned på oss slanke.

  61. Har en kusine som jeg alltid har sett opp til, og hun er egentlig helt perfekt i str. Men så finnes det jo de drittsekkene som sier hun er for tynn og “pass på så du ikke blåser bort..” og jeg ser det på henne at hun tar seg nær av det.. Prøver å støtte henne så godt jeg kan og muntre henne opp, for hun er jo ikke så tynn som folk skal ha det til. Er helt enig i det du skriver! Når jeg var liten fikk jeg høre at jeg hadde så stort hode i forhold til kroppen min. Noen sier det faktisk enda.. Prøver jo og ikke bry meg men selvfølgelig så legger man mer merke til det da..
   Poenget mitt er at de fleste jenter får slengt sånne kommentarer til seg om kroppen sin, og det er egentlig bare noe som vi må prøve å heve oss over, være bedre enn de som slenger dritt!
   Uansett, jeg synes du er heeelt normal. Du er heldig som har en sånn “modellkropp” og kan spise så mye du vil;)) Og i tillegg så har du ett kjempefint hår og er kjempepen i ansiktet! Du burde være stolt over utseende ditt, vet om mange som hadde gjort mye for å få det sånn! Stå på:)

  62. Så bra at du setter ned foten og forteller akkurat hva du mener! Jeg er helt enig med deg. Det er ikke greit å bli kalt sykelig tynn, når man faktisk er helt normal tynn. Når det gjelder overvektige personer, så er det mange som sier at de må respektere kroppen sin og leve med det, men hvorfor kan de ikke heller innse at de har et problem og at de er nødt til å slanke seg?
   Elsker bloggen din, Kristine!

  63. Jeg er helt enig, og jeg er veldig glad for at du skrev et innlegg som dette. Jeg har også vært/ er det man kaller undervektig. Og har fått høre fra både venner og mest familie at jeg er for tynn, og at jeg må spise mer. Men jeg klarte ikke å legge på meg og jeg var ikke fornøyd med å være så spinkel som jeg var. Jeg er fortsatt undervektig, men ikke like tynn som jeg var før. Jeg syns det er viktig at vi som kanskje er litt tynnere skal få like mye respekt som alle andre, og vi skal ihvertfall ikke la folk rakke ned på oss. vær stolt og stå på, jeg liker bloggen din kjempegodt, og kroppen din er det ingenting galt med overhodet!

  64. Jeg legger merke til det du skriver, og det er flott du tar annsvar for de tynne!!
   Verst er det, iveretfall etter min mening, når nesten alle programmer handler om å gå ned i vekt, reklamer om ting du kan spise for å gå ned i vekt, og folk som har fått bedre selvtillit for å gå ned i vekt!
   Mens mange andre sliter med å gå opp i vekt, fordi de skammer meg for å gå opp i vekt!
   Det handler mest om de som spiser mye, og minst om de som spiser lite, jeg selv mener det burde vært likt! Det er like vanskelig å være undervektig som overvektig!

  65. Er dritt lei av å bli sagt til. ” åherregud så tynn du er!” og “så tynn du er,spiser du aldri?” kjenner det koker når noen sier det!

  66. UTROLIG bra innlegg ! Er så enig, jeg et så lei av folk som sier sånt eller sånne bilder der de kaller en tynn jente stygg og en litt fyldigere nydelig. Alle er forskjellige, og alle er nydelige uansett størrelse 😀

  67. Alle er enige fordi nå er det “in” å støtte tynne folk fordi disse blir mobbet. For en stund tilbake støttet man overvektige/normale folk. Dere som er tynne har ikke like mye å klage over. Det er MYE mer sosialt akseptabelt å være tynn, enn overvektig. En god stund nå har overvektige blitt sett ned på, og blitt mobbet mest. Tynne mennesker har selvsagt også blitt mobbet, men majoriteten ligger på de overvektige. Virkeligheten er slik at folk har indviduelle skjønnhetsidealer, men samtidig er det alltid et idealet som er mer populært enn andre. Og det har, hvertfall i alle årene jeg har levd, vært “best” å være tynn. Det er vanskeligere å være overvektig enn å være tynn. Det er realiteten, og dere minner meg om typen jenter som klager over at de er for pene.
   Jeg har slitt med vekta som faen når jeg var yngre, men nå er jeg blitt normal. Og jeg skal si dere at det var JEG som fikk mest kommentarer og ting slengt etter meg, og ikke de tynne/undervektige venninnene mine. Så jeg snakker utifra hva jeg har opplevd, lest og sett. Hvis mange av dere jenter slutter å bli så dratt med på ting som er in når det gjelder idealer hadde dere kanskje skjønt hvor idiotisk det er med tynne folk som klager over at de er tynne. Jeg støtter på ingen som helst måte at folk kommer med kommentarer uansett om det er mot overvektige eller tynne.
   Se dere litt rundt. Er det mange overvektige kjendiser? Når dere browser weheartit eller tumblr, er det flest tynne eller overvektige? Reklamer, er det mest tynne eller overvektige? Det er så utrolig mye mer sosialt akseptabelt å være tynn. Og for the record, grunnen til at mange ordtak handler om at menn heller vil ha fett på kroppen osv, er fordi vi er faktisk genetisk programmert til å like større jenter. Før i tiden måtte man faktisk ha litt fett på kroppen for å kunne bære frem friske barn. F.eks er det derfor mange menn liker store pupper, brede hofter og lignende.
   Vi lever desverre i et samfunn for normale folk blir sett på som feite, og tynne folk føler seg mobbet. Fortell meg hva som er galt med det.
   Og for å være ærlig synes jeg faktisk du er veldig tynn. Det var det første jeg reagerte på når jeg klikket meg inn på bloggen. Om du ikke vil ha slike kommentarer, så IKKE BLOGG. Så enkelt er det. Tror du ikke overvektige folk som blogger eller er tilgjengelige for slike kommentarer? ALLE får det. Men gratulerer nå får du masse sympati fra unger under 18 som ikke kan tenke ordentlig. Tenk LITT mer over samfunnet vi lever i, og hvorfor idealet er slik det er.
   Og dere som skriver at dere er sååå enige og synes synd på henne, men samtidig skriver at det er dårlig gjort at tynne folk blir “mobbet”, for og så skrive at “tynne eller feite er fint”. Hvor er sammenhengen og logikken i det? Dette er bare proveserende og tragisk, og jeg håper aldri at jeg får unger som dere, som ikke klarer å tenke ordentlig. Herregud.

  68. Jeg er helt enig, det burde ikke være noe mer greit å si at det er stygt å være tynn, enn at det er stygt å være feit. For det første skal det ikke ha noe å si, og for det andre er det som regel sunnere og være tynn(de fleste tjukke er det fordi de spiser masse søplemat) og hvis man da skal oppfordre alle til å bli tjukke/usunne, er det galt, mener jeg!

  69. Orthel: Dette innlegget er skrevet fra min side og hvordan JEG opplever det. Jeg vet godt at overvektige blir mobbet de også, men JEG OG BLIR DET. Jeg får kommentarer slengt etter meg hver _eneste_ dag om at jeg er stygt tynn, at kroppen min ser helt jævlig ut og at jeg burde begynne å spise. DET ER DET DETTE INNLEGGET HANDLER OM. De overvektige blir fortsatt slengt dritt etter, det vet jeg godt – men det har også blitt en slags trend å hånliggjøre de undervektige og stadig fortelle oss at vi ikke er bra nok. HERREGUD.

   Når ble det ulovlig å si ifra? Jeg tåler å få negative kommentarer, og det har jeg tålt siden jeg startet å blogge for tre år siden – men nå skrev jeg et innlegg for å forsvare meg. Herregud.

  70. Er veldig enig med deg, jeg er ei jente som aldri i hele mitt liv er blitt kalt verken feit eller tynn og jeg er egentlig enig, jeg skulle egentlig ønske jeg var tynnere(som de fleste andre jenter) men sannheten er at jeg fornøyd med meg selv, hvordan jeg ser ut, hvor mye jeg veier osv… Jeg misunner litt de som kan legge ut bilde av seg selv i bikini på bloggen uten og være redd for stygge kommentarer osv.. Jeg misunner også deg noe sinnsykt fordi du ikke lar stygge kommentarer osv gå inn på deg, vær stolt av det! Og uansett er det smak og behag, noen syns kanskje syltynne jenter er fint mens andre liker jenter med former.. Vi er alle forskjellige og vi er født for å være forskjellige!
   Du skriver veldig bra! =) Og du har en nydelig kropp! Elsker bloggen din!<3

  71. Dette her var utrolig bra skrevet Kristine!
   tror ikke så mange tenker seg om, at sånne her saker har flere sider!!! Det har vært mange innlegg på andre blogger for tiden, som handler om overvekt, og da blir de som er tynne satt i feil lys. De skriver at de hater å få tilbakemeldinger om at de er overvektig, men hva med de som er undervektig?
   Synes du har en utrolig kropp, Kristine!! Naturlig fin kropp! Har fulgt med deg kjempelenge, og det skal jeg fortsette med!

  72. Jeg er helt enig med deg. menneskets syn på kropp har blitt alt for oppblåst i dagens samfunn. En sunn kropp er en pen kropp- så lenge en selv er fornøyd så kan jeg ikke se problemet. La folk få være som de er skapt og la oppstyret ligge. Det finnes så mye mer viktige ting i verden enn å pirke på hverandres fettprosent i forhold til hverandres.

  73. Jeg er IKKE en av de tynne, men jeg skjønner det fordet. Synes det er urettferdig behandlet. Det er like ille å bli kaldt tynn som å bli kalt feit. kan jeg i hvertfall se for meg.

  74. Åh, folk….. sjalusi, egoisme.. folk er folk! og det er lett å skrive slik dritt anonymt. folk innebærer hat å så mye. hvordan man ser ut er jo tydligvis omtrent alt som betyr noe nåtildags for gjenomsnittlig ungdom. det ebetyr ihvertfall mye. dårlig selvtililt det lider mange av, jeg skulle gjerne vert tynnere. jenta ved siden av meg ville hatt større pupper, og farfar prøver å slanke vekk sommermagen. det er sånn det er, jeg har aldri lest aldri bloggen din før men av de bildene jeg så av deg så tenkte jeg med engnag at DU VAR PERFEKT! folk er forskjellige, feil er skjønnhet. men hva er perfekt, jeg syntes at det er skjønnheten innenfra er det som betyr noe. men vi lever i en overfladisk verden, så ikke la deg knekke. du er flott!

  75. helt enig, utrolig bra skrevet! jeg er også ganske tynn, og folk har også ofte slengt dritt til meg. “æsj, lager ikke morra di mat til deg?” eller “spis litt a, det der er bare ekkelt”. herregud, man kan jo ikke noe for det? jeg spiser så mye at jeg holder på å sprekke hver eneste dag, men legger likevel ikke på meg. er det virkelig så mange mennesker som har så lite å gjøre at de må finne alle feilene ved andre mennesker? uansett om du er tynn eller har litt former, du er perfekt som du er! vi er mennesker, ingen er like og ingen liker det samme. men så lenge det bare kommer dritt ut av kjeften din, prøv å lukke den igjen før det kommer enda mer dritt ut!
   du skriver sinnsykt bra kristine, kunne ikke vært mer enig! stå på, dette innlegget ga meg faktisk litt mer styrke og kraft til å si hva jeg egentlig mener!

  76. helt sånn ærlig så syns jeg dette her var helt på jordet .jeg skjønner at det kan såre når mennesker sier æsj ,og det har du helt rett i, men får det første det sitatet er bare for og gji selvtilit til jenter som blir trykket ned på dagligbasis. hvis en undervektig jente legger ut et bikini bildet svarer ikke folk med ekle kommentarer de svarer med komplemanger , og du hører ikke at en undervektig jente blir slengt kommentarer etter på skolen , sånn som en ”stor jente” , her i dette samfunnet jo tynnere jo bedre ,det kan hende at de får en kommentar en gang og iblant ,men det er ikke engang nær av hvor mange ganger store jenter får det ,og noen ganger så er det ikke store jenter som blir kalt ”feit eller ”fleskeberg” noen ganger så er det jenter hvor ribbbeina ikke syns ,hvor de har litt mindre mellomrom mellom beina ,men jeg føler at vi får lest mye mer om hvordan tynnere jenter føler seg diskriminert ,en store ,og på innleget ditt så virker det som om store jenter aksepterte mens tynne blir kraftig mobbet , men det ser jeg ikke skje , jeg forstår poenget ditt ,men er uenig i hvordan det kommer over .

  77. bra skrivet!! Har själv många gånger fått höra att jag är för smal osv.. men så länge man mår bra och har matlust är det väl bra? Älskar din blogg, du är riktigt duktig på att skriva och otroligt fina bilder! Du är också så perfekt! hela din kropp är fin!! Hoppas du mår bra, och att du inte tar till dig elaka kommentarer!
   Hoppas också att du förstår lite av det jag skrivit haha 😀 Ha de bra! / mimmi

  78. Har akkurat startet å lese bloggen din, du blogger utrolig bra!
   Kjenner meg veldig godt igjen i dette innlegget, er selv tynn, og syntes du beskrev det på en utrolig bra måte 🙂

  79. Utrulig bra skreve Kristine! Endelig er det noen som kan sette foten ned. Du har en utrolig fin kropp (og personlighet)!
   Folk er forskjellige, noen har mindre fett på kroppen og noen har mer fett på kroppen. Sånn er verden. “Du er deg, og jeg er meg.” Alle kan ikke vere like, og om noen tenker noe vondt om noen, kan de for faen holde det for seg selv. Man kommer ikke lengre i livet om man slenger dritt om andre, eneste som skjer da er at andre ser på den personen som slenger dritt en idiot som ikke har noe bedre i livet å gjøre enn å rakke ned på fantastiske personer man kanskje ikke engang kjenner.
   Du er en sterk og fantastisk jente, Kristine! Stay strong!

  80. Først av alt: jeg skjønner veldig godt hva du mener, ja, det er urettferdig at det
   Er greit å plukke på tynne folk, men om det er.omvendt er det slemt
   Tingen er at de fleste gutter foretrekker tynne jenter. Det er skjønnhetsidealet, og det er
   Ikke noe å diskutere. Innerst inne ønsker nesten alle “tykke” at de var tynnere.
   Tror nok du skjønner at enkelte reagerer på dette innlegget, for det var ganske ensida( og det er helt ok, siden det var de tynnes side som skulle komme frem)

  81. Kjempebra skrevet Kristine! <3 Jeg har bare så utroolig stor respekt for deg! du aner ikke!!!
   for meg, er du en perfekt jente, og du aner ikke hvor mye godt som venter deg i fremtiden! <3 tro meg!!
   Jeg syns IKKE du er for tynn, jeg ville gjerne vært sånn selv! ilu! <33<3<33

  82. Jeg har det akkurat sånn. Hver dag som går får jeg høre at jeg er altfor tynn og at man ser ryggraden og ribbeina mine. Jeg går i tiende klasse, og veier 46 kg. Jeg klarer ikke å legge på meg, jeg spiser drit mye, men jeg legger ikke på meg ett gram. Når venninnene mine sier jeg har synt tynne bein, blir jeg kjempelei meg, og drar faktisk hjem og kutter meg. Så ille har det blitt. Jeg skriver ikke denne kommentaren for å få trøst, men jeg vil bare fortelle hvordan jeg har det. Jeg har verken pupper eller rumpe, og jeg er ikke akkurat noen gutters drøm. Før gjemte jeg meg bak masse sminke og platinablondt hår, men nå som jeg har farga håret mitt og slutta med så mye sminke, får jeg høre at jeg ser ut som en ginger osv. Jeg ville gjort hva som helst for å faktisk ha fett og former på kroppen min

  83. Selv er jeg overvektig, men blir like forbannet vær gang jeg kommer over hets mot slanke mennesker. Skal ærlig inrømme at jeg til tider, spesielt på¨mine yngre og uvitende dager, selv har vært litt “stygg” i tankene mot slanke jenter, fordi jeg selv har det motsatte problemet, og ville dødd for å være slank og klarte derfor ikke helt å forstå problemet. Men etterhvert som jeg har blitt eldre, så forstår jeg jo at slanke jenter har like store komplekser og problemer som det overvektige har.
   Uansett hvordan man vrir og vender på det så er det ikke fint å komme med negative bemerkninger om andres utseende, og jeg mener at om man ikke har noe positivt å si, så kan man heller la vær. Selvfølgelig kan jeg lese blogger, se folk eller ting som jeg personlig kanskje ikke liker, men jeg finner da ikke på å rakke ned på de eller det jeg ikke liker av den grunn. Enten kommer jeg med konstruktiv kritikk, eller så holder jeg de negative tankene/følelsene for meg selv!
   Syns det er veldig trist at det har blitt slik at man ikke kan si noe om folk som er overvektige, men hetse slanke jenter skal liksom være greit. Fotballfrue er jo et godt eksempel på ei jente som får mye hets på bakgrunn av vekta si, jeg syns det er håreisende hvordan hun blir behandlet og enda verre er det at media og “eksperter” tillater det og bygger opp under hetsen!

  84. Forskjellen ligger i at “alle” (ikke bokstavelig talt) har lyst til å være tynn, men “ingen” har lyst til å være feit. Det er absolutt ikke greit å mobbe uansett hvordan kropp man har, men det er i dagens samfunn er det mer akseptabelt å være tynn enn å være tjukk.

  85. Det er jo sant mye av det du skriver, men jeg tror nesten de aller fleste ville ga vært veldig tynn isteden for å være litt feit… For det du kanskje har glemt er at det er mere sosialt akseptert og være tynn, enn feit. Og det er helt riktig! Det er mange flere som blir mobba for at de er feite enn tynne, det er også derfor “feite” som legger ut bilde av seg selv i bikini for mere creds eller hvilket ord jeg skal bruke..

  86. Flott innlegg! Det viktigste er ikke hvordan kropp man har, så lenge man vet med seg selv at man tar vare på helsa, og spiser sunt og godt med mat. Jeg ville uansett aldri rakket ned på sykelig tynne mennesker som jeg visste hadde anorexia, fordi jeg vet hvor jævlig det er å komme seg ut av faenskapet. Det er ikke noe de kan noe for og de trenger hjelp til å se det selv!

  87. Jeg er en av de med fett på kroppen, viser meg aldri i bikini eller shorts fordi jeg ikke er fin nok for alle andre. Jeg får høre at jeg er feit og at jeg ikke ser bra ut. Jeg har aldri vært overvektig, men jeg har hatt former. Nå de siste årene har jeg gjort om kostholdet mitt og jeg slanker meg, men for meg er det utviklet seg til spiseforstyrrelser. Og jeg nekter å bli frisk før jeg er så tynn som jeg ønsker å bli og ser ut som et beinrangel. Rett og slett fordi jeg også vil vise meg i shorts og bikini.

  88. Man kan være for feit, eller for tynn eller masse andre ting folk sier men i bunn og grunn så er man den man er. Er man tynn så er det slik det er, det er utstrålingen hos menneske som teller uansett.
   Jeg selv sliter med å føle meg for feit og kan fort se på tynne jenter å tenke litt sånn ” AOFF” men det er ikke fordi de er tynne, men fordi jeg syntes de er virkelig pene. Men alikevell ser jeg på jenter som veier like mye som meg og kanskje litt mer og ser at de er like pene. Skjønner aldri hvorfor jeg må bli tynn men det er mye pga hva folk mener.
   Mange tynne jenter sliter så sinnsykt og vi som ikke er så tynne kan ikke sette oss inn i det fordi vi vil bli så tynne og tror det forandrer livet våres, mens vi aldri tenker på at det er innsiden vi må forandre.
   Om noen sier du er “æsj du er for tynn” så har de ikke lært å prate for seg enda. Fikk ikke barbie dukken de ville ha som barn eller noe for slik er bare ondskap å si. Hjelper ikke fore jenter som sliter med forstyrrelser da feks med å gi dem depresjoner i tilegg.
   Fint tema 🙂 Ha en vidre fin sommer 🙂 Mvh Line Cecilie

  89. Sååååå enig!! Endelig noen som står frem og forteller dette! Hører hele tiden kommentarer om at jeg er så tynn noe som er utrolig irriterende. Jeg er så sykt lei alle bildene på facebook om hvordan en kropp burde være.

  90. Eg leser bloggen din kvar dag, og det er fordi eg blir så inspirert av det du legg ut av outfits, diverse innlegg, matoppskrifter på sunn og god mat og ting du ser fram til. Sjølv om eg er litt eldre enn deg så er du ei god insiprasjonskilde til både unge, eldre og andre på din egen alder. Det du har skreve no er eit fantastisk bra innlegg. Der du forteller kva du meiner og føler om “dei tynne”. Eg synest du er utrulig flink til å uttrykke deg sjølv og det med at det er så mangre som meiner folk skal legge på seg fordi dei er for tynne, men nokon kan og nokon ikkje. Du er perfekt sånn som du er fordi du lever eiit sundt og godt liv og har det sosialt og bra rundt deg. Det har faktisk meir å sei enn alt.
   Fortsett med den gode blogginga 🙂

  91. Jeg er helt enig med deg, jeg er vel ikke så veldig tynn selv, er normal og jeg mesunner din kropp til tuuusen!!! sitter hver gang jeg leser et innlegg du har skrevet og ser bildene av deg og bare tenker på hvor sinnsykt fin kropp du har ! drømmekropp i mitt hode. Jeg selv syns det er ekstremt fint å være tynn, og du er ikke aaaalt for tynn, du er fint tynn! og jeg syns synd på de som ikke klarer å legge på seg men som virkelig vil det! du har en perfekt kropp i mine øyne å fortsett med å ikke ta deg nær av kommentarene du får !! 😀

  92. samme hva som er fint eller ikke, samme hva folk liker, så er jeg helt enig med deg at det er like sårende å høre at man er for tynn, som for tykk.
   ingen sier til folk at de er for tykke, men alle tørr å si til folk at man er for tynn. vet akkurat hvordan det er!
   veldig bra innlegg!

  93. Folk er bare dritt sjalu, jeg hadde vært overlykkelig hadde jeg hatt en sånn kropp som deg! Det med real men likes curves, er bare noe smellfeite folk sier til seg selv, som en unnskyldning for å slippe å trene. Tror ikke noen i verden hadde takket nei til kroppen din. Hev deg over det! Haters gonna hate, alltid

  94. Alle får slengt dritt etter seg, uansett hvordan de ser ut. Tynn, tykk eller normal. Det er alltid noen som vil ødelegge. Men jeg vil si at de fleste steder er det mye mer sosialt akseptert å være tynn og er jo derfor mye vanskeligere å veie et par kilo for mye! Jeg synes at folk burde begynne å respektere at noen er litt tynnere enn andre og noen er litt større en andre. Det er ikke alltid det kan endres, noen er født med muskulær kroppsbygning og har derfor litt mer fett på kroppen og noen er bare tynne og ikke klarer å legge på seg.

  95. Er så enig med deg! Akkurat som det skjedde med fotballfrue fordi hun blogger om så mye livsstil så ble hun hengt ut i Dagbladet av en Psykiater at hun var et problem pga det. Ingen hadde gått ut i avisen og sagt at en feit person er et problem. Når DE virkelig er problemet.. Ufattelig. Jeg har hørt at jeg er tynn så mye i mitt liv. Og jeg ELSKER det. Jeg blir deppa og føler meg feit om jeg ikke trener på 3 dager.. Blir så oppgitt av samfunnet. Det er liksom ikke lov til å være tynn, pen, glad og flink.
   Whoooh, deilig å blow out some steam 😉

  96. først å fremst vil jeg si at alle er fine som de er, og det finnes ikke noe som heter perfekt!
   For det andre så ble det skjønnhets idealet du snakker om laget av en haug med homser i mote industrien, derfor har det blitt laget slike utalelser, som den “real men like curves, only dogs like bones”… sier ikke at det er riktig å komme med sånne utsagn, men det er faktisk litt rett… er du naturlig tynn, så greit, da er du fin som du er, men har du sulta deg til den kroppen, er det er ikke mye fint! det handler om å ha en SUNN KROPP. ikke ødelegge seg selv, for noe andre sier er perfekt. Selv syntes jeg litt former på en dame kropp er fint, men alle er som sagt fine, og så lenge du trives i din egen kropp, skal vell ingen fortelle deg noe annet?

  97. Jeg forstår hva du mener, og ja, jeg er enig med deg at det er nok like sårende å høre at det ikke er fint å være såå tynn. Men du kan ikke mene at for å være ‘fin’, MÅ du være tynn. At de som ikke er tynn, ikke kan være fin, fordi de har litt mer fett på kroppen en andre. Det blir heller ikke rett. Det finnes ikke noe skjønnhetsideal. Alle er forskjellige uansett. Så lenge man føler seg komfortabel med sin egen kropp, og er førnøyd med seg selv. Man er perfekt, akkurat slik man er, og det vil det alltid være noen der ute som synes at akkurat du er det.

  98. Bjørn: NÅR sa jeg at man må være tynn for å være fin? Og ja, alle er fine uansett – det syns jeg også, men for de fleste så er skjønnhetsidealet å være tynn, uansett hva DU sier. At jeg påpeker fakta og er realistisk betyr ikke at jeg har noe imot feite folk. Jeeez, når skal folk slutte å dra ting så sinnsykt ut av sammenheng? Du putter jo ordene i munnen på meg.

   JEG syns alle er perfekte slik de er. Men det forandrer ikke skjønnhetsidealet, uansett hvor mye DU skulle ønske det. For hundede gang: JA det finnes folk der ute som syns former er finest, men størsteparten syns det motsatte.

   Jeg er fornøyd med meg selv. Jeg driter i hva folk syns om meg, så lenge jeg selv er fornøyd. Men hva har kommentaren din med innlegget mitt å gjøre, egentlig? Jeg skrev dette for å fortelle at det ikke er greit å rakke ned på tynne folk kun fordi vi har “idealkroppen”, og så kommer du og forteller meg at jeg sier at du må være tynn for å være fin? Jeg skjønner virkelig ikke tankegangen din. Det ser ut som at du drar konklusjoner helt ut av det blå.

   Hvorfor går du imot meg når du selv skriver: “Så lenge man føler seg komfortabel med sin egen kropp, og er førnøyd med seg selv.”? Les setningen din, og les innlegget mitt om igjen. Takk.

  99. Jeg er helt enig i det du sier!
   Jeg selv har mer fet på kroppen enn det jeg selv skulle ønske, mener går ikke rundt å disser de som er tynne!
   Jeg har dårlig selvtillit når det kommer til kroppen min, sånn som mange andre..
   Men skjønner ikke og vil aldri skjønne hvordan det skal hjelpe en jente (som føler hun har for mye fett på kroppen) å snakke dritt om en som er tynn, da påfører jo du bare den smerten du lider med på noen andre!
   Jeg synes det er helt sykt!
   Jeg mener innerst inne at alle er perfekte, selv om jeg ikke helt klarer å tenke dette om meg selv…

  100. herregud, jeg elsker deg! du er forbildet mitt kristine! jeg har prøvd i mange år å legge på meg, men det funker ikke. folk skjønner jo virkelig ikke hvor mye kommentarer sårer. jeg og maange andre bryr sier at vi ikke bryr oss, men jeg sitter hvertfall igjen med en klump i halsen hver gang jeg har fått en slik kommentar.

  101. Jeg har også tenkt slik lenge. Altså som deg. Selvfølgelig er det de modellene osv som sulter seg for å bli tynnere, men det er jo faktisk også folk som er spinkle. Jeg syns at overvektige og undervektige er flotte mennesker, og det fornadrer ikke personligheten til NOEN! Jeg syns det er utrolig trist med de som sulter seg for å få en jobb eller lignende, men jeg syns det er kanskje enda tristere når noen må jekke tynne folk ned! Jeg syns du er utrolig flott, selv om jeg ser jo at du får kommentarer om at du er for tynn, og dette syns jeg er trist! Når jeg var liten var jeg selv utrolig spinkel og tynn og mamma og pappa hadde veldig problemer med å finne klær og spesielt bukser til meg. Nå er jeg faktisk overvektig fordi jeg har ME, og ikke kan trene. Jeg merker veldig godt det der med at jeg sliter med at jeg er overvektig, men også lurer jeg på om jeg ville vært undevektig heller fordi jeg ser jo hvor mye kommentarer folk får for det… Iallefall er dette et utrolig bra innlegg, og du er flott, det må du huske! Stå på! 🙂

  102. Det er umodent av deg å skrive at skjønnhetsidealet er å være tynn. Noen vil være syltynne, noen vil være feit, mens andre vil være midt i mellom! Slank mage, litt brede hofter og veltrente lår.
   Jeg foreksempel, jeg var på grensen til å bli undervektig, og jeg spiste meg nesten ihjel for å ikke bli tynnere, trente gjorde jeg også. Det jeg sier er: IKKE ALLE VIL VÆRE SYLTYNNE, ikke alle synes det er penest.

  103. BRA SKREVET! selv er jeg mer kurvete, så forstår vel mer den andre veien da… men anywayys..
   MEN skjønte ikke helt det der med at å v?re tynn liksom er skjønnhetsidealet, og at det holder på å bli ødelagt… og du mener det er dumt at det holder på å gå vekk som et ideal?? eller misforsto jeg heeelt nå??

  104. godt poeng:) jeg er av de mer fluffy;) men har aldri skjønt hvorfor det er mer lov å sjikanere de tynne enn de tykke.Sårer like mye uansett.Delt på facebook.Bør leses av folk i alle aldre.

  105. Veldig bra skrevet. Vil bare påpeke at et “skjønnhetsideal” ikke kan sammenlignes med moteverden sitt ideal. Skjønnhet kommer fra innsiden, og skal ikke forbindes med å være tynn.

  106. bra skrevet, men vil gjerne påpeke at vi aldri klarer å forestille oss hva andre føler. Du er tynn, jeg er “frodig”. Jeg blir såret når folk sier hoftene mine er breie, store, og at jeg har en diger rumpe. Jeg har sjalusi mot de tynne, ikke hat. Men jeg har ALDRI møtt en tynn som har villet være “stor/større”. Men vi som er litt store, ønsker jo å bli tynnere. Tror ikke så mange forstår hvordan det er å være tynn/stor før man er det selv. Og da sårer det uansett hva folk sier. Men grunnen til at hvis en tynn jente legger ut ett bilde i bikini,er at de synes hun er pen, og sjalusi utbrer seg. MEN om en stor jente legger ut ett bilde i bikini, synes folk hun er tøff, fordi hun ikke bryr seg så mye om hva andre synes. Alt for lenge har vi litt større blitt rakket ned på, og mobbet. Jeg selv ble sparket og slått fordi jeg var så “stygg og feit”. Og folk skulle bare visst hvor mye jeg ønsker å være tynn. Hvem ønsker å være stor? Feit? Innse det, de tynne er og forblir noe vi alle vil bli. Og siden vi mennesker er så idioter blir man sjalu. Ingenting å gjøre med.

  107. jeg skjønner hva du mener, men det går grenser. det sitatet er sant. gutter vil ikke ha jenter som er jævlig tynne, som ikke har noen former. å være tynn er fint, men ikke for tynn som deg

  108. Du lurer jo på hvorfor det er så “modig” å legge ut bilde av seg selv når man har litt flesk på kroppen, og jeg syns at jeg har kommet frem til et ganske fornuftig svar utifra hvordan du beskriver situasjonen. Du sier jo at det er et skjønhetsideal å bli tynn, og vi vet jo alle(fleste) at et ideal symboliserer noe vi vil bli, og da burde man kanskje se sammenhengen i at det å vise seg frem når det er noe som man vet at ikke er like “akseptert” vs. når du gjør det som er vanlig at det da vil det virke modig å gjøre første nevnte. Det er mange tusen tynne jenter som legger ut bilder av seg selv i bikini, og et mindretall av de med litt former, hvis du ser et poeng bare ved det. Det de fleste gjør er det vanlige og da er det det som er forventet.. Du sier at det bare er sånn, ikke at vi alle har forskjellige syn på det, selvom jeg vet at en jente som deg med vett i hodet egentlig innerst inne skjønner det. Du har utrolig gode holdninger, og er en fantastisk jente, men du som alle andre må lære at det gjelder å være fin innvendig, ihvertfall å vise det store bildet litt klarere når det gjelder å være forskjellige, for jeg vet at du skjønner prinsippet. Klem Matilde, en litt rundere versjon av deg.

  109. Matilde: Hva mener du med at jeg må lære meg å skjønne at folk er fine innvendig? Når skrev jeg det? Alt jeg sier er; siden å være tynn er skjønnhetsidealet (hos de fleste, IKKE alle), så tror folk at det er greit å hakke ned på oss. Du skulle LIKT og sett hvor mange stygge kommentarer jeg har fått pga. kroppen min. Hadde jeg slengt ut hundrevis av frekke kommentarer til feite folk så hadde folk KLIKKET, men siden det å være tynn er sosialt akseptert så kan man være så frekk som man vil mot de tynne. DET er forskjellsbehandling.

  110. ååh, elsker bloggen din og deg! <3 Jeg får ofte kommentarer på at jeg er så tynn, de som sier det mener det bare fint selvfølgelig, mn jeg tar det tungt! 🙁 Mye finere å kalle en person for "slank"
   Veldig bra skrevet, stå på!;*

  111. Jeg synes du har helt sinnsykt fine bein, magen din er perfekt og du er helt ubeskrivelig pen! jeg kan ikke skjønne at noen synes det å være slank (tynn?) er stygt, herregud, hva skjer med verden?!

  112. Først og fremst, så var dette bra skrevet, å mobbe en som er undervektig, blir akkurat det samme som å mobbe en som er overvektig, en som har underbitt, stor nese osv osv.. man burde tenke seg om før man sier noe som helst om andre personer, for man vet aldri hvordan folk tolker det. Også vil jeg legge til at å si at skjønnhetsidealet er å være tynn, blir litt upassende. Selvfølgelig er det jo på en måte sant, men jeg mener at skjønnhet er individuelt. Det jeg synes er pent, synes kanskje ikke du er pent.

  113. “Når en jente med litt fett på kroppen legger ut et bilde av seg selv i bikini så er hun kjempetøff og modig, men når en jente med litt mindre fett på kroppen legger ut et bilde av seg selv i bikini så er hun bare stygg og ekkel” Ja, jenter som er overvektige ER modige og tøffe når de legger ut bilder av seg selv i bikini! De får dritt kommentarer også. Like mye som deg og kanskje mer faktisk. Fordi undervektige jenter er mer akseptert enn de overvektige. Det kan jeg si fra det jeg har sett. Enig med deg at det er galt med sånne kommentarer men herregud, overvektige får dritt kommentarer også.
   Også når du sier at å være tynn ER skjønnhetsidealet, så sårer og irriterer du jentene med kurver like mye som den stitaten (“Real men want curves, only dogs like bones” ) gjorde på deg. Det er ikke noe skjønnhetsideal, De fleste gutter liker ikke altfor tynne jenter, det er bare feil! Gutter liker jenter med kurver også. Alle gutter er forskjellige, de liker litt av hvert. De som tror at å være kjempe tynn er skjønnhetsidealet får meg til å miste håp for menneskeheten.
   Dette er ikke noe skjønnhetsideal :http://www.howtobeamodelblog.com/2010/12/model-thin/

  114. Charlotte: Nå gjorde du nettopp det samme som du kritiserer meg for. “Også når du sier at å være tynn ER skjønnhetsidealet, så sårer og irriterer du jentene med kurver like mye som den stitaten” skrev du. Men tror du ikke det sårer tynne jenter når du sier at de fleste gutter ikke liker altfor tynne jenter? Jeg vet om MANGE kjempetynne jenter som ikke kan NOE som helst for det, og de gjør alt de kan for å legge på seg – uten hell.

   Du er veldig selvmotsigende.

   Og forresten, jeg sa aldri at det å være kjempetynn er skjønnhetsidealet. Les innlegget mitt skikkelig før du kommenterer og vrir om på alt. Ja, jeg sa at skjønnhetsidealet er å være tynn, men med det så mener jeg ikke at samtlige i hele verden vil være tynne. MEN, uansett hvor mye du sier imot, så er samfunnet bygget opp slik at det å være tynn er skjønnhetsidealet, og det at jeg påpeker det betyr ikke at JEG mener at alle i hele verden ser på de tynne som fine. Hvorfor ellers tror du vi blir drøsset ned av såkalte slankekurer på tv, i blad, reklamer, plakater og internett?

  115. DU kan da virkelig ikke mene at folk ikke kommentere det om folk er feite? det har da aldri hvert akseptert å være overvektig?.
   hadde gjort mye for dine ben for daanm girl ! killer legs. For å oppnå de for min del måtte jeg ha sultet meg selv. fordi jeg er bygd på en helt annen måte. Det er litt trist og se at du ikke eier kroppen din bedre 🙁 La deg provosere over en kommentar en mann som har sett på for mye hip hop videoer med big ass booties på mtv har grublet på. (“real men like curves, dogs like bones” )
   Du er vakker og burde ikke bli provosert 🙂 Selv om problemstillingen er like grusom på begge sider av vekt skalaen det har du helt rett i.
   Når jenter legger ut bilder av seg selv med en haug av “former” er for å slå tilbake mot medier som mener de vet hva som er hot or not. Det er deres meninger og de føler det hjelper for å styrke selvtilliten for unge jenter som ikke tørr å spise fordi de vil se ut som for eksempel deg. Sier ikke at du gjør det! for etter hva jeg ser har du et veldig imponerende kostholdet og sunn livsstil.så da svir det enda mer at du ser så bra ut.
   Stå for meningene dine, ingen har rett til undertrykke de som er for tynne! Bare ikke la deg provosere av mandige kommentarer fordi du er en egen kvinne.. som har en helt utrolig kropp! rimelig misunnelig.

  116. einig . eg synst det heilt idotisk ein seie noko om ein anna person men so gjer/ eller har det sjølv. og ditta er kansje i heilt på gjorde men når ein tenker ser ingen dine tankar-når du savnar nokon ser ingen ditt savn-når du er lei deg ser ingen dine følesar-når du har det vondt ser ingen din smerte- men når du gjer ein bere ein liten feil ser alle det. ein må vere glad for at ein er den ein er i dag.

  117. Kjenner igrunnen ikke til bloggen din, men følte for å kommentere etter å ha lest innlegget. Håper du ikke tar deg nær av meningene mine, 🙂 men etter å ha lest disse kommentarene, så virker det som du ikke har skrevet det slik du mener det, for du går veldig i forsvar mot alle som ikke er enig med deg og kommenterer, på samme måte som du har skrevet et innlegg. Du har skrevet et ganske skarpt innlegg som kan lyse opp dagen til mange, men også såre en god del. Jeg kjente jeg ble veldig såret av å lese at tynn er skjønnhetsidealet, ettersom det virket som at du var så såret av å høre at “din kropp” tydeligvis ikke var skjønnhetsideal i alle sine øyner og ikke bra nok, så skriver du det samme til alle tjukke mennesker? Du skriver noe skarpt som kan såre andre på akkurat samme måte er jo ikke så bra fra din side. Følte du skrev som du snakket for alle mennesker. Du kunne gjerne fått frem at det var litt mer personlige meninger.
   samme om vi er tjukke eller tynne så er vi jo bare mennesker hele gjengen.. Men det er fint at du har egne meninger da, du er en nok en god blogger 🙂
   Men husk! Dette er slik jeg tolket og forstod innlegget ditt. Det er ikke sikkert du har ment det akkurat slik, men jeg forstod det på denne måten.

  118. Christine: jeg vet det kan såre veldig mange at jeg skriver at skjønnhetsidealet er å være tynn, og hvis noen ble det – ja da beklager jeg, men jeg står fortsatt for det seg sa. innlegget kan bli tolket feil, MEN hvis folk faktisk tar seg litt tid til å lese skikkelig og tenke seg om, så hadde kanskje folk skjønt hva jeg mener. JA, skjønnhetsidealet er å være tynn. den setningen skrev jeg, og det står jeg for. med den setningen mener jeg at samfunnet vi lever i er bygget opp slik at det å være tynn er det man “skal” være, og det er jo derfor mange overvektige blir sett ned på/mobbet/ikke blir akseptert. DET syns jeg er utrolig teit, og jeg er IKKE for at skjønnhetsidealet skal være ja, nettopp det å være tynn. nei, det er jeg ikke – og det skrev jeg heller aldri. JEG bestemmer ikke hva skjønnhetsidealet skal være, og jeg vet at folk har forskjellige oppfatninger av hva som er fint, men du kan jo bare si deg enig med at flesteparten vil være normal/tynn. (please, IKKE dra den ut av sammenheng) selvfølgelig finnes det mange mennesker der ute med former (former, kraftig, overvektig osv) som er fornøyd med det, og det er jo SUPERT. jeg skrev aldri at overvektige ikke er bra nok, gjorde jeg? nei.

   poenget mitt med hele innlegget er: skjønnhetidealet er (FOR DE _FLESTE_! JEG DRAR IKKE ALLE UNDER EN KAM) å være tynn. det å være tynn er mer sosialt akseptert, og de feite blir som oftest mindre akseptert. derfor er det mange som skal gå imot idealet og rakke ned på oss som er tynne, for å fremme de overvektige/med former/kraftige. greit nok at de vil fortelle at overvektige også er fine, men kan de ikke finne en annen måte å gjøre det på enn å tråkke på de tynne? det virker som at folk tror det bare er fritt fram for å såre oss siden vi er tynne, og da er det greit å rakke ned på oss – siden vi ER skjønnhetsidealet, og ikke har noe å klage på.

   se på kommentarene over her. mange plasser finner du setningen: “å være tynn er mye mer sosialt akseptert enn å være feit”. NETTOPP! DERFOR forteller jeg at det IKKE er greit å rakke ned på oss kun fordi vi er mer akseptert enn de feite.

   grunnen til at jeg har gått i forsvar på de uenige kommentarene er fordi de ikke har tatt seg tid til å forstå meningen i innlegget mitt. de leser en setning, drar den fullstendig ut av sammenheng og drar konklusjoner i øst og vest. man kan ikke lese EN setning alene. man må lese hele teksten sammenhengende.

  119. ikkje får og vere frekk men då ikkje dei tynne erte dei som er feite ein må vere glad i den kroppen ein har og dei som erte dei tynne / feit .dei for halde munn for dei kan og vere feit/ tynn

  120. Har venta utrolig lenge på at noen skulle skrive et sånt innlegg! Jeg har tenkt mye på det i det siste, og når folk sier til meg ” Å herregud, du er sykt tynn ” Altså, jeg er en av de som blir lei meg pga sånt. Jeg bryr meg om det, og det går inn på meg. Hver gang jeg ser meg i speilet så tenker jeg at jeg må spise mer og mer og mer.. i og med at jeg er undervektig. Men jeg kan spise så mye mat jeg vil, uten å legge på meg. Så det at du skrev et sånt innlegg gjorde meg bare veldig glad 🙂 Digger deg, ah! Du er best <3 Det å vite at det ikke bare er jeg som har det problemet var en ganske så stor lettelse!

  121. før, når jeg var mindre, begynte kommentarene å komme… “du er så tynn”, “det er bare stygt!”, “det går an å telle ribbeina dine” … Så jeg begynte å spise masse usunt for å få litt mer fett på kroppen! men, det hjalp ikke.. kroppen min hadde altfor rask forbrenning og jeg var like tynn.. så nå legger jeg det bak meg og fokuserer heller på det positive!

  122. Helt enig med deg Kristine! Jeg er ganske tynn og jeg vet hvor irriterende det er når andre mennesker sier at du må legge på deg, og at du ser ut som et skjelett. I media er det bare fokus på de som er overvektige, mens det er fullt av mennesker som er tynne å trenger hjelp de også!

  123. Wow, innlegget ditt lignet sinnsykt på en annen blogger sitt innlegg, til og med bikinisammenligningen er identisk, copycat?

  124. “…og for det andre så underbygger det faktisk det faktum at å være tynn ER skjønnhetsidealet, og at det er det som er fint. ”
   Jo, jeg er enig med deg at både slanke og større kvinner kan ha problemer med selvbilde, og at begge deler trenger like stort fokus. Men jeg stusser litt når du skriver akkurat den setningen jeg har kopiert ovenfor, og da serlig “og at det er det som er fint”.
   Dersom du skrev dette innlegget for å legge fokus på at det ikke er spesielt hyggelig å rakke ned på de som er tynne, er jeg helt på din side, men når du da skriver at “det er dette som er fint”, rakker du jo selv ned på de som er store?
   Jeg skal ikke si at det var hensikten, kanskje du ikke mente det på den måten heller, men husk på å ikke rakke ned på andre, når du selv skriver hvor tøft det er å bli rakket ned på. Og husk på at skjønnhetsidealet kommer fra innsiden, og man trenger ikke alltid følge det “alle de andre mener”.
   men du har en fin blogg, og selv om du er tynn kan jeg ikke fatte hvorfor noen skulle komme på å skrive kritikk på det. Man han den kroppen man har, er det ikke det de sier?

  125. har sett noen slike innlegg før, men det du skrev topper alle jeg har lest ihvertfall! veldig bra skrevet ♥

  126. Enig, dritt lei av at folk skal kalle meg undervektig og at det er farlig. Jeg klarer ikke å legge på meg. Elsker bloggen din!<3

  127. Dette innlegget var utrolig frekt skrevet av deg! Jeg har selv slitt mye med kropp og blitt direkte mobbet for det! Så kommer du her å sier at “det er meningen å være tynn”? Dette innlegget er liker respektløst ovenfor de med litt fett på kroppen som det disse quotsene og kommentarene er! Dette kunne du virkelig spart deg for, og du rakker ned på selvtilliten til mange med det lille ekstra fettet! FY FAEN, dette kunne du spart deg for. Du går jo ned til akkuratt samme nivå som det alle andre som kaller deg tynn gjør bare du gjør det motsatt!

  128. det er MANGE flere som har litt ekstra fett på kroppen i verden, enn det er av de tynne. og du burde være FORNØYD med kroppen din!!!! jeg ble mobbet fra 1. klasse til 9. klasse fordi jeg hadde litt ekstra fett på kroppen, men akkurat nå, 5 år senere aksepterer jeg kroppen min for akkurat sånn den er, og kjæresten min synes det er sexy og ha litt ekstra fett. jeg vil ikke rakke ned på deg, men det du skrev der var virkelig frekt. du fortjener IKKE å være på blogg toppen… jeg har aldri tatt meg nær av hva folk sier, men akkurat nå følte jeg meg utrolig feit og stygg.

  129. Tynn eller lubben… Dere er fine uansett jenter!
   Er det personer som mobber eller kommenterer dere på negativ måte, så er det DE som sliter med seg selv.
   Det som ikke er vakkert er om personligheten ikke er bra. Men hva er ikke bra? Personer som er negative mot seg selv og andre. Som er selvsentrert (fremhever seg selv i enhver samtale). Som ikke tar hensyn til andres behov.
   – Man kan være så pen som bare det, men har man en dårlig personlighet – ligger man tynt ann!

  130. Jeg er enig i at man ikke skal si stygge ting om andre uansett hvordan man ser ut, men det er jo heller ikke bra å oppmuntre/gjøre det verre for de som sliter med spiseforstyrrelser eller forvrengte selvbilder.

  131. Ganske enig i det du sier, unntatt : det faktum at det å være tynn ER skjønnhetsidealet, og at det er det som er fint.
   Det er vel ikke bare det som er skjønnhetsidealet og bare det som er fint, vil jo si at det er ganske fint å være veltrent med litt muskler eller ha former også…

  132. Det er ikke like gale å kalle noen tynn som å kalle noen feit. I vårt samfunn er det mye mer akseptabelt å være tynn enn å være overvektig.

  133. er så enig i alt du skriver! jeg har blitt kaldt for stankelbein osv men jeg kanke noe for at jeg er tynn? jeg spiser vanlig og trener, akuratt som alle dem andre. er også drittlei av å høre det sitatet du skrev. 🙂

  134. herregud,jeg har ikke ord! jeg kjenner meg SÅÅ igjen i alt du skriver her, for jeg lider litt av at jeg er for tynn… og jeg føler meg som dritt,for det eneste jeg leser om dagene er at de som er tynne er dritstygge og ingen gutter vil ha dem, du er bare en utrolig flink blogger kristine, og nydelig er du og!
   det sitatet der, det er bare å kaste i søppla

  135. Håper du virkelig tar deg tid til og lese denne kommentaren, betyr mye!
   Jeg har alltid vært en tynn jente, helt siden jeg var liten. Mange har sagt at jeg er så tynn, JA, jeg er faktisk klar over det! Jeg blir ikke tykkere (føler jeg) uansett hvor mye jeg spiser. Spesielt guttene, de sier at aldri vil bli sammen med en spiker. (en uttrykk de bruker for de som er tynne) Jeg vil aldri vise meg i treningstights, så derfor går jeg med joggebukse. Jeg bruker stramme bukser, og mange som sier at jeg er tynn. Jeg gikk forbi to jenter i 10, og hun ene sa ”du burde legge på deg, jente”. Det trakk selvtilliten min utrolig ned. Jeg vet seriøst ikke hva jeg skal gjøre. Hjelp meg, værsåsnill! Til og med helsesøsteren sier jeg er undervektig og tynn!
   Du er seriøst forbilde mitt. Du er tynn (ikke noe slemt) og helt nydelig. Der har man faktisk bevis på at de slanke også kan være pene!!

  136. Jeg liker deg. Du har mange gode poeng! Synes det er en veldig viktig sak og har tenkt mye på det selv!

  137. Kjenner mange som er like tynne (og fine) som deg! 🙂 Og tror i grunn de er veldig fornøyde at de heller er litt for tynne, enn for feite. Uansett, så skal man ikke sette folk i bås. Man er født som man er, og slik er det. Eg fant bloggen din idag, og du virker som ei super jente, og så er du dritpen!
   Stå på!

  138. Vet akkurat hvordan du har det. Fått slengt slike kommentarer til meg hele tiden. Jeg har blitt tilbydd mat på gaten, sammenliknet med pinner og spikere og blitt rakket ned på folk i alle aldere.
   De som ser på seg selv som chubby har en tendens til å kalle oss slanke for “syltynne” for å få seg selv lengre ned på denne skalaen fra “tynn til chubby”. Ved å kalle deg slike ting, kan de se seg selv i kategorien “slank” som de ellers ikke får høre fra eventuelt andre eller seg selv.
   Kroppen din er perfekt og du aner ikke hvor mange jenter som ville ønsket å sett ut som deg. Ordet tynn har blitt et negativt ord og begrepet slank er bredt og kommer ikke i form av vekt. Du er slank. Du er slank fordi du ikke lever en farlig livsstil slik en mager, altså en “tynn” person ville gjort.
   Du bør virkelig ha selvtilitten på topp i forhold til kroppen din. Og ikke bare kroppen din, men alt. Du er jo tross alt den mest perfekte bloggeren der ute etter min mening! Du er også en av få bloggere som ikke bare har silikonlepper og pupper å vise frem for å promotere bloggen, men faktisk noe mellom øra. Stå på!

  139. “og for det andre så underbygger det faktisk det faktum at å være tynn ER skjønnhetsidealet, og at det er det som er fint.” Fy faen du er virkelig dum i hodet. Først sitter du og skriver at du mener at det er dumt at de tynne blir undertrykket, så sier du at å være tynn er skjønnshetsidealet og det er det som faktisk er fint. Da gjør du det jo like ille for de med fett på kroppen. Huff, jeg får virkelig vondt av slike dumme personer som deg 🙂
   Og hvis du tror at DU er et skjønnhetsideal fordi du er så sykelig tynn som du er, tar du feil.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg