deres hemmeligheter

DETTE ER IKKE MINE HEMMELIGHETER, TIL DERE SOM TRODDE DET 🙂

– Jeg begynner ofte å grine fordi bestevenninen mine synes selv at hun er stygg og feit. Hun har så dårlig selvtillit at jeg begynner å grine av det og blir skikkelig lei meg. Jeg sier at hun er nydelig og vakker, men hun tror ikke på det..

– Jeg syntes egentlig ikke at jeg er tjukk. Likevel gjør jeg alt jeg kan for å bli tynnere.

– Jeg er 14 år, og har bodd i Norge i 11 år nå. Jeg vet ikke om jeg kan forsette å bli her pga. oppholdstillatelse og sånt. Det er nesten det eneste jeg tenker på hverdag, hvert minutt, hvert sekund. Kan liksom aldri planlegge morgendagen, for jeg vet jo ikke hvordan den blir… Jeg kan ikke morsmålet mitt en gang, siden jeg har bodd i Norge så lenge, og det blir et VELDIG stort problem om jeg må reise tilbake. Ingen av vennene mine vet om det ennå, men det er kanskje på tide å fortelle dem det snart. Noen ganger har jeg bare lyst til å gi opp livet. Men jeg håper at alt ordner seg så fort som mulig, og at jeg kan få permanent oppholdstillatelse her. For Norge er det eneste stedet i verden hvor jeg føler at jeg passer inn, hvor jeg føler meg trygg, og hvor jeg har alle vennene mine.

– Jeg ønsker konstant at det skal skje en ulykke; for eksempel når jeg sitter på bussen at det skal skje en ulykke slik at kun jeg dør og ingen andre blir skadet, på den måten kan jeg forlate verden uten at familie skal sitte igjen med skyldfølelse etter et selvmord. Det er uansett hva jeg gjør, så håper jeg på at jeg skal dø av en ulykke.

– Bestevennen min droppet meg uten noen grunn, og ble venn med noen andre jenter i klassen som er mer “populære” i stedet. Hver dag jeg ser dem være sammen er det som hjertet mitt blir knust på nytt. Føler at jeg ikke betyr noe for henne mer, for hun bryr seg ikke om meg lenger. 

– Vennene mine vet ikke at jeg og familien min egentlig er veldig fattigie. De tror at vi har en del penger, og at jeg får nesten alt jeg vil ha. Vel, strømselskapet vårt truer med å stenge av strømmen vår, fordi vi ikke har penger til å betale strømmen. Noen ganger må vi spise brødskive til middag, fordi at vi ikke har penger til annen mat.

– Foreldrene mine drikker seg fulle hver gang de ikke skal på jobb dagen etterpå, og jeg har funnet ut at mamma har vært utro mot pappa i flere år nå. Lørdagskvelden og ferier er verst.

– Jeg ble voldtatt når jeg gikk i 8 klasse, jeg går nå i 2.vgs og ingen vet fortsatt noe om det.

Jeg har ikke følelser, noen ganger vil jeg gråte men får det ikke til. Hører jeg noe trist eller ser noe blir jeg ikke noe lei meg. Kan ikke huske sist jeg gråt. Jeg er heller ikke noe redd for døden, jeg vil ikke leve. Men jeg har ikke samvittighet for å dø fra familie og venner. Det fortjener de ikke det.

– Jeg har slitt med spiseforstyrrelser i tre år nå. Verken vennene mine eller kjæresten min vet det.

– Jeg er femten år gammel. Jeg er overvektig, og har aldri hatt kjæreste. Er jomfru, og har nesten aldri kysset/klinet med en gutt. Faktisk aldri klinet. Ingen gutter liker meg. Jeg er feit og stygg. Kommer sikkert aldri til å få meg kjæreste eller familie heller. Jentene på min alder er ekstremt pene, med de beste kroppene og alle guttene så og si sikler etter dem. Jeg sitter her som en feit jævel og har aldri hatt en type. Skulle ønske alt var annerledes. Takk.

– Jeg er ensom i mengden, og jeg ønsker å bli sett. At andre spør hvordan jeg har det en gang iblant. Hvordan er det å være frisk med to syke søsken? Føler du deg oversett, mindre viktig? Føler du at du må være frisk hele tiden? Om bare noen kunne brydd seg nok til å spørre meg.

– En sykehus opplevelse hvor jeg ikke fikk bedøvelse og var i ferd med å dø forandret livet mitt, og etter det har jeg slitt med panikkangst hver dag, prøver å holde en fasade, men det er veldig vanskelig for jeg har det så vondt. Vanskelig med å bli kjent med mennesker, de kan oppleve meg som overlegen, tilbaketrukken. Men sannheten er at jeg bare er livredd for alt og alle etter den dagen. Jeg mistet meg selv. Tidligere var jeg sosial, gikk på teater og sang foran hele skolen, etter dette har jeg ikke turt å hatt en eneste fremføring på skolen, og får panikk av mange mennesker rundt meg. Hver dag i 8 år har jeg hatt det sånn, og ingen andre enn meg selv kan hjelpe meg.

– Jeg blir slått av foreldrene mine nesten hver dag. Er 15 år nå og har blitt mishandlet slik i flere år nå.

– Jeg savner faren min, som dro fra meg for en måned siden til en elskerinne.

– Jeg sparer mitt første kyss til en spesiell.

– Min mor har kreft. Brystkreft. Jeg blir trist av å tenke på det. Jeg gråter nesten hver dag, og sier til alle at alt er bra. Jeg er så redd for å miste henne! Det ser ut som om at jeg er i skikkelig godt humør, men egentlig, så er jeg på gråten hver dag. Og hver gang jeg tenker på at jeg kan miste mamma, gråter jeg! 🙁 

– Jeg var gravid. Med kjæresten min som jeg hadde vært sammen med i 2 år, da jeg fortalte det var jeg helt klar på å ta abort. Han var bestevennen min, det var null problem å fortelle han ting. Vi hadde aldri problemer, alt var perfekt. Etter at jeg fortalte det, ble aldri ting det samme. Han så ikke på meg på samme måte og var utro. Ingen vet hva som skjedde mellom oss den dag idag. Jeg tok abort og hørte ikke mere fra min kjæreste og bestevenn, aldri. Det gjør vondt enda.

– Jeg går til psykolog, og på grunn av det mister jeg mange timer på skolen. Alle i klassen min tror jeg skulker, og ofte kan de le av meg og late som det er morsomt eller tåpelig, fordi jeg liksom er den “badassen” som driter i skolen. Fakta er at jeg prøvde å ta livet mitt, to ganger. Jeg er psykisk syk, og sliter med at tankene mine tar helt over. Dette har ført til selvskading, spiseforstyrrelser, avhengighet av daglig trening, ingen selvtillit. Jeg føler meg alene, selv om mine to beste venninner alltid er her for meg. De er også de eneste som vet, utenom familien min. Jeg er utrolig redd for framtiden, hva skal det egentlig bli av meg? Jeg er redd for å åpne meg opp for andre, redd for å bli såret, redd for at ting skal gjenta seg, bare redd. Det hele begynte da gutten jeg hadde følelser for sa: du ligner på en rotte, og du har egentlig ingen bra sider.

– Jeg ble mobbet på skolen for to år siden. Til slutt ble det så ille at jeg bare ikke kunne fortsette å gå på den skolen. Nå er det nesten ingen som vet om det. Bare mamma, pappa og broren min + besteforeldre. Jeg er så redd for at det skal skje igjen. Det var helt grusomt.

Herregud, jeg er tom for ord. Utrolig trist å lese alle kommentarene som kom inn. Gjør rett og slett vondt å høre at så mange av dere sliter. Husk at det alltid hjelper å snakke med noen om det, så man slipper å bære på alle de problemene alene. Håper alt ordner seg for dere, virkelig <3 Dere er fine, alle sammen.

48 kommentarer
  1. Jeg leste gjennom alle kommentarene som hadde kommet inn! Fyy så trist! Stakkars alle der ute! Sier det samme om Kristine! Snakk med noen, det hjelper gjerne.. Lykke til videre, folkens! Håper alt ordner seg!!!!

  2. Det er forferdelig å høre på alle som har det vondt.. Tror det er fint for mange å ha sånne innlegg noen ganger, Kristine 🙂

  3. Det er så leit å høre, sitter her og griner nesten! Noen her i verden har det ikke alltid bra.. At du ble voldtatt i 8.klasse er helt grusomt! At foreldrene dine er fulle hver dag og slår deg! Jeg vet nesten ikke hva jeg kan si, men syns skikkelig synd på deg! Bra at du har psykolog, så har du i hvertfall noen å snakke med. Har du sakt det til psyokolgen din? Du burde få sakt det til noen, at du var gravid osv… Du har leserene! Stå på videre. Vi er allltid der for deg! 🙂

  4. Jeg ble utrolig trist av å lese alle kommentarene, så utrolig hvor mye folk har opplevd. Jeg må inrømme at bloggen din har gitt meg mye inspirasjon, og jeg er blitt mer stolt av meg selv. Men jeg må si, at det virker egentlig litt selvmotsigende at du poster happy-bilder av deg selv, smilende mens du viser fram de tynne leggene dine, tilsynelatende perfekt, midt inne i alle kommentarene om folk som har det vondt og sliter. Ikke særlig gjennomtenkt? Mange av kommentarene som kom inn, handler faktisk om folk som sliter med dårlig selvbilde og spiseforstyrrelser, da kan det nesten virke som du spotter dem, erter dem ved og vise fram hvor “perfekt” du er.

  5. Noe der er så alvorlig at du kanskje burde kontaktet politiet. Du har IP-adressen til de som har skrevet, og det er tydeligvis en del som trenger hjelp…som f.eks hun/han som blir mishandlet av foreldrene. Det er noe som burde bli sjekket opp i.
   Ellers synes jeg det er fælt å lese!

  6. Jeg vil bare at du skal vite at du er vakker uansett hva. selv om jeg ikke kjenner deg godt, så er du den sterkeste jeg vet om. når du føler deg alene så vil jeg at du skal tenke på meg. at jeg vil støtte deg og være her for deg uansett hva. 🙂 håper du får en super dag vidre 😉

  7. Vanja: synes disse personene skal få lov til å dele sine historier anonymt.
   Helt forferdelig hvor mye ungdommer faktisk går igjennom. Jeg skjenner meg faktisk igjen i mange av situasjonen og er sikker på at mange andre også gjør det…
   Synes det er veldig fint at folk vil dele sine historier og jeg vil gjerne dele mine også. Hvor kan man legge til kommentar? Svar gjerne i et innlegg 🙂
   Synes du er en super blogger og at du bryr deg om leserne dine og poster dette synes jeg bare gjør deg til en fantastisk person.

  8. Heii kristine <3
   Jeg er ikke helt sikker og føler meg egentlig litt dum som spør når du har skrevet dette i et innlegg, men er alle disse tingene sanne? Noen av dem virker ikke helt sann du some er så pen og vakker og tynn kan da ikke ha blitt mobbet ....? Svar fort.

  9. Helt enig med Vanja. Mye av det som har blitt skrevet her er svært alvorlig og burde bli fortalt til politiet. Leste igjennom alle hemmelighetene og så det var en del ting som helt klart må anmeldes, f.eks leste jeg at var en som ble voldtatt av en lege. Utrolig trist at det er så mange som bærer på sånne vonde hemmeligheter.

  10. Jeg leste nettop innlegget ditt. Jeg bestemte meg for å gjøre det samme. Fortelle alt, sannheten bak meg selv. Det hadde betydd så utrolig mye for meg om du leste dette. Da blir du den første jeg sier alt til.
   1. jeg er selvskader. i 4 år har jeg slitt med trangen til å kutte meg selv. Flere ganger dagelig tenker jeg på å ende alt. jeg vil livet forbi. Jeg har mer arr og kutt en du kan telle, jeg aner ikke hva jeg gjør.
   2. Jeg pleide å være en av de lykkeligste ungene du kan tenke deg! jeg hadde talent ! jeg var lykkelig, jeg var liten og hadde ingen bekymringer. Jeg hadde en bringende latter som skapte smil i rommet. men ikke nå lenger.
   hvor den jenta er vet jeg virkelig ikke. Jeg hater det når foreldrene mine mimrer tilbake til den tiden jeg var sånn. det vil si at jeg har forandret meg. Jeg er ikke meg selv. Jeg er en blanding av død og levende. Det eneste som holder meg igjen for å ta det siste steget er familien min. Noen ganger ønsker jeg at jeg hadde en grunn til å føle meg sånn. og det har jeg jo, jeg ble mobbet mye på skolen. De kallte meg ginger, de kallte meg stygg og fet. Jeg sliter så mye me tvangstanker at jeg ikke vet hvordan jeg ser ut selv. Jeg er fortsatt usikker på hvordan jeg egentlig ser ut.
   3. ingen vet dette om meg. Ingen. såklart har jeg venner, de vet det meste. men ingen vet alt. bare meg. Jeg håper i all hemmelighet at jeg dør i en ulykke eller noe. Jeg er såret, jeg er ingen, jeg er selvskader, jeg frykter ingenting lengre. jeg er uredd døden og håper at den sluker meg hel.

  11. syntes det var ganske upassende av deg å ha et smilende happy-bilde av deg selv rett under en voldtekt innrømmelse.. generelt upassende med et smile-bilde i dette innlegget :p

  12. sorry men kan ikke folk lese? det står jo med tykke, understrekete bokstaver helt øverst i innlegget at dette IKKE er Kristines hemmerligheter! da trenger man jo ikke å spørre, heller lese innlegget en gang til.
   Jeg synes dette var bra gjort, altså å ha et sånt innlegg! her kan de personene som ikke vil snakke om problemene sine til en nær person, psykolog osv.. skrive ned det de sliter med. Jeg kjenner meg igjen i noen av tingene, og jeg synes det er bra å få det ut på en sånn måte som det her! Man får liksom sakt det, men ikke på samme måte som om man ville sakt det til en person som ikke er bak internett 😉
   Stå på videre alle personer der ute som har det kanskje vannskligere en andre!!

  13. stakkars mennesker! De høres ut som fantastiske mennesker alle sammen, som ikke fortjener et sånt liv! jeg har det så vondt inni meg akkuratt nå. Jeg har noen av problemene selv. det føles så fælt! IKKKE GI OPP!!!! ALDRI!

  14. Veldig trist å lese høre hvordan noen har det!
   finn noe dere gleder dere over, og kos dere med det på noen dager! gjerne flere ting, del det med bestevennene deres! det hjelper også å snakke om det!!
   det var fint av deg å ha et sånt innlegg. det hjelper folk med å få det ut og kanskje kan slappe av litt mer! fint om du har det oftere! tror det hjelper en god del!

  15. at foreldre misshandler sitt barn er jo rett og slett ulovlig og VELDIG straffbart. dette burde følges opp, og ip adressen burde sendes til politiet silk at hun kan få hjelp.. dette er jo rett og slett helt forferdelig trist.

  16. Kan du ha enda en runde med hemligheter?
   Jeg ble sykt trist av å lese dette, ønsker alle dere som har det vondt en bedre fremtid<3

  17. Hei;) føler meg veldig heldig når jeg leser desse kommentarene! Tips: du som blir slått av foreldrene dine, du burde fortelle til noen voksne som du kan STOLE PÅ hva foreldrene dine gjør mot deg. Jeg skjønner at det må vere skremmende å tenke på at de kanskje forsvinner fra deg da, men du fortjene så mye mer! Du som ble voldtatt, snakk med foreldrene dine! De vil forstå å hjelpe deg til å gå videre. Det er mye vondere å holde ting inni seg enne å snakke med andre om det. Du som har foreldre som drikker seg fulle, snakk med besteforeldre, foreldre til venner, lærer, helsesøster eller en voksen du stoler på!!! Garanterer at de vil forstå å hjelpe deg så mye de kan<3 og alle dere andre som det stod ting om, snakk med noen vokse dere kan stole på!! Har ingenting å si hvem det er, men bare snakk med noen dere kan STOLE PÅ!!

  18. OMG! trudde at allt va om deg eg, altså ( ting dere ikkje viste om meg) heheh, siden eg ikkje såg overskriften. Herregud, fikk seriøst sjokk.. hehe!
   Men det er mye trist ja :/
   Og sorry, fordi eg trudde at det var om deg.. ehehe 😀
   Digger forresten bloggen din 🙂

  19. blir for dumt når du har smilebilder hvor du ser hvor tynn du er midt i dette innlegget – hjelper ikke akkurat på selvtillit til disse som sliter!

  20. Akuratt det samme som skjedde med personen som skrev nummer 5, skjedde med meg i fjor. Føler at bestevenninna mi ikke liker meg lenger, at hun synes jeg er teit :/

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg