ferieanbefaling: Skiathos

Hei! Som mange av dere sikkert vet så var jo jeg på ferie i Skiathos i fjor sommer, og siden da har jeg fått mange spørsmål om jeg kan lage en “guide”. Jeg kan ikke så veldig mye, men vil heller kalle dette en anbefaling! Og nei, innlegget er ikke reklame, om noen skulle tro det 🙂

Jeg var faktisk litt skeptisk til turen først, for å være ærlig. Familien min har i alle år dratt på typisk dyre charter-ferier med Star Tour/Blue Village, på svææære hotell i land som f.eks Tyrkia. Dere vet de hotellene med Bamse-klubb, hvor du har all inclusive med gratis mat hele dagen og du bor på hotell med flere tusen andre. Jeg har alltid likt disse feriene egentlig, men i fjor bestemte vi oss for å prøve på noe nytt for å få litt avbrekk. Vi dro på en liten øy med et lite reiseselskap, og på et mye mindre hotell. Jeg ble i hvert fall veldig positivt overrasket! Skiathos 2012 er den beste ferien jeg noensinne har vært på, og den danker virkelig alle charter-ferier i støvlene etter min mening. Dette handler selvfølgelig om smak og behag, da. Vi ble litt lei av å bo på store hotell med barneopplegg og folk rundt oss 24/7, så derfor prøvde vi noe nytt. Igjen; det handler om hva man foretrekker. Om du er ute etter å bare sole deg, spise og ikke gjøre noe spesielt så passer jo en slik ferie bra – men vi ville heller bestemme selv, gå rundt i byen og spise, dra på utflukter og oppleve mer av selve øya fremfor å oppleve mer enn bare et hotell.

Slik ser da Skiathos ut. En liten men samtidig helt nydelig øy! Øya har ca. 6000 innbyggere men om sommeren har den rundt 70 000 turister.

HOTELL
Vi bodde på et familiedrevet  “hotell” som heter Villa Miltos, og som sagt var det mye mindre enn det vi vanligvis er vant til. Veldig lite hotellområde med få rom, vil vel egentlig heller kalle det er kjempestort hus med stor tomt. Syns det var helt greit, bra standard og fint område med tanke på en rimelige prisen. Typisk voksenhotell vil jeg si, med tanke på at alle naboene våres var britere i 30-40-årsalderen, haha. Det var skikkelig uvant, men utrolig deilig og rolig! Èn ting som trakk veldig mye ned var at internetten så vidt funket, i motsetning til hva som stod på nettsiden. Hadde liksom internett i 2 minutt av gangen, og så hoppet det ut. (Passet jo ikke akkurat ypperlig når jeg skulle blogge) Så tja, når det gjelder hotell så syns jeg det vi var på var helt okei, men jeg anbefaler det liksom ikke på det høyeste. Altså, hvis jeg skal tilbake så kommer ikke jeg til å bo der, det er jo så mye å velge mellom. Dere finner nok mange bra hotell der!

SHOPPING
Selve byen i Skiathos var sååå fin. Den ligger nede ved brygga, og så går det en lang gate oppover derfra. Masse restauranter og mange butikker også – men om du har tenkt på shopping så er ikke Skiathos er den rette plassen å reise til for å si det slik. Her er det suvernier og billig alkohol det går i, haha. Det eneste jeg kjøpte var suvernier og èn kjole, ingenting annet. Men jeg dro jo ikke til Hellas for å shoppe heller da, så for meg gjorde det absolutt ingenting 🙂

Kjøpte denne kjolen!

MAMMA MIA-TUR TIL SKOPELOS
Og så til høydepunktet! Haha, dere som leste bloggen min i sommer vet vel sikkert at jeg DIGGET Mamma Mia-turen. Haha herreguud, jeg ble helt frelst jo. For dere som ikke henger med: Mamma Mia the movie er spilt inn på Skopelos (naboøya til Skiathos, hvor noen av scenene også er spilt inn forresten) Derfor er det laget utflukter til øya, hvor du kjører med båt rundt øya og stopper 3 forskjellige steder: 1. På stranda hvor de spilte inn diverse scener, blant annet “Does your mother know”-sangen. 2. Havnen på Skopelos, hvor man spiser lunsj og får litt tid til å gå rundt før båten går videre. 3. KIRKA! Det er der bryllupet i filmen er spilt inn, og det er seriøst såååå fint der. Ikke inne i kirka da, men på toppen. (Se bilder under) For å kunne bli med på Mamma Mia-turen så melder man seg på nede på båthavna på Skiathos. Dette får dere garantert informasjon om fra reiselederen deres, så det er null problem! Var forresten på denne turen to ganger – fordi første gangen så fikk vi ikke dra inn til kirka pga. for masse bølger, dermed fikk vi en gratistur neste dag. Da dro bare meg og mamma, og det var SÅ gøy! Vi koste oss skikkelig. Så om dere skal til Skiathos så må dere dra på denne turen!!

Her er stranda. Det er virkelig den f i n e s t e stranden jeg noensinne har vært på! Vannet er skikkelig krystallblått og det er bare helt magisk!!!

Her er 2. stopp, på havnen. Det ligger forresten av veldig bra restaurant/taverna helt til høyre på havna, anbefaler den!

Dette er på toppen med kirka. Verdens fiiiiiiineste utsikt!

Her ser dere kirka i bakgrunnen! Det går en lang trapp helt opp, og på toppen ligger kirka. De har ikke brukt den kirka i filmen da, men alt annet har de spilt inn på veien opp og på toppen. Skal definitivt gifte meg der oppe, haha!

RESTAURANT
Av restauranter så har jeg egentlig ikke noe spesielt å anbefale, fordi på alle plassene vi spiste var det utrolig god mat. Vi var faktisk ikke misfornøyde èn eneste gang 🙂 Maten der er utrolig god, og det skikkelig koselig å dra ut på kvelden og spise. Når det gjelder pris så er det veldig bra og rimelige priser, så det trenger man ikke å bekymre seg for. Det var èn restaurant jeg likte utrolig godt da, og den heter Taverna Kanapitsa. Den ligger ikke helt i byen, men du kommer deg dit med taxi/buss uten problem. Restauranten ligger helt ved sjøen og maten var fantastisk! Litt dyrere enn de andre vel og merke, men fortsatt billigere enn i Norge. Anbefaler å prøve “Seafood Salad” som du kan se på bilde under! Utenom det så MÅ dere smake moussaka (finnes på nesten alle restauranter), som er en typisk gresk rett. Det er en slags lasagne, bare mye bedre!

Ellers er det ikke så mye mer, tror jeg. Eller jo, men da hadde innlegget blitt milelangt lol. Uansett, noen av dere spurte om temperaturen – og når vi reiste (juni/juli) så lå den på ca. 28-32 grader. Varmt og deilig, men ikke typisk Tyrkia-temperatur hvor sminken smelter av deg etter 20 sekund. Ikke at jeg bruker sminke når jeg er i syden uansett, da. Været var på topp 13 av de 14 dagene vi var der, den eneste dagen var det faktisk overskyet med pøsregn. Men det pleier ikke å skje ofte da, været er ganske stabilt.

Vel, jeg skal DEFINITVT tilbake hit!! Håper på å møte en av dere, da!

Reiseselskapet vi dro med var Lilleput, og dere kan besøke nettsiden her: lilleput.no. Om dere har noen spørsmål, spør her så svarer jeg i kommentarfeltet! :) Under er en film jeg lagde om turen. Musikken er litt ødelagt midt i og den er ikke så veldig bra, men bedre enn ingenting!

70 kommentarer

Siste innlegg