dagens spørsmål

Ser du på blogging som en jobb?

Gjerne begrunn svaret 🙂 Har du mange lesere kan du tjene gjerne 100.000 kr i måneden. Hva synes dere egentlig om at bloggere har en såpass høy inntekt, og man kan sitte og jobbe fra senga med pc´en i fanget men likevel tjene 3x mer enn en gjennomsnittet? Er det urettferdig og lettjente penger, kontra vanlige jobber? Synes det er litt interessant å høre hva dere mener!

93 kommentarer
  1. Jeg synes egentlig det er urettferdig på èn måte, hvis man tenker på fattige og alt de gjør for å få penger. Tenk på de stakkars barna i Afrika f.eks, de sliter for å få seg noen småkroner, imens det å blogge er så utrolig letttjente penger, om å bare blogge om sminke, løsvipper og ja, you name it. Men på en annen måte, så er det ikke bloggernes “feil”. Det er ikke de som kan for at folk leser bloggen deres, og det er jo de som klikker inn på toppbloggernes blogger, som da gjør at statistikken blir høyere. . .

  2. At bloggere kan tjene penger på å reklamere for produkter de er ærlige om osv, synes jeg er helt greit, det blir jo det samme som at magasiner gjør det, men at man automatisk får betalt for å ligge på topplisten synes jeg blir litt dumt. Synes det blir litt dumt å se på blogging som en fulltidsjobb, men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke hadde hatt noe imot å få betalt for å blogge (jeg vil jo bli journalist og leve av å skrive), men jeg synes likevel hundretusener av kroner i året for å drive en blogg er litt overdrevet… 🙂

  3. Ja, det er uretferdig. Faktisk på grensa til latterlig.. Særlig fordi alle toppbloggarane (og dermed dei som er rikast) er sjukt pene. Det er liksom eit krav for at ein skal nå så langt.. No vil eg gjerne berre presisere at det ikkje gjeld deg, sånn personlig, men eg trur derimot det er samfunnet det er noko feil med.
   Ein kan og stille seg spm: kva skjer når desse bloggarane er 30 år og kanskje angrar på dei ikkje tok ei utdanning? Folk på blogg.no byrjar jo snart å ta seg”friår” etter vgs, på samme måte som Ulrikke Lund og ida Wulff, men ein kan ikkje leve av blogginga for alltid, og då er det kanskje for seint.

  4. Jeg ser først og fremst på blogging som en hobby. Det å tjene på det er bare en bonus. Velfortjent penger til de som faktisk tjener på blogging, men jeg synes man må drive en bra blogg. Ikke for å henge ut noen, men f.eks tcmn og tuvaw som blogger sjeldent (blitt bedre nå) fortjener ikke flere tusen i måneden for det. Har fått med meg det at man tjener mindre hvis man ikke blogger, men uansett. Jeg synes vel de som tjener opp til 100 000 kroner i måneden er litt drøyt.

  5. hei, dette er et helt annet tema, ville bare si i fra om at masse bilder av deg, fra denne tumblren : http://lose-everyday.tumblr.com/ blir reblogga i massevis blandt spiseforstyrrelsefolka på tumblr ! tenkte det kanskje var noe du ville vite, siden jeg ikke vet om det er din tumblr eller ikke.

  6. Nei, jeg syntes ikke det fordi for å få så mange lesere må du jo sette av tid til å skrive innlegg, gjerne kjøpe ting også kamera osv… også må du jo ta bilder på rett tidspunkt. Sånn som om vinteren må du skynde deg hjem for å ta bilder. Så å blogge blir en jobb for mange.

  7. blogging er en jobb for mange, mens en hobby for andre. Mange tusen tjener jo ingenting på bloggen, mens toppbloggere tjener flere tusen. For min del er bloggen min en hobby! Det er at det er lett tjente penger har jo med hvordan hver enkel person ser på det. Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare der, for en del av meg forteller meg at jeg synes det er veldig lett tjente penger mens en annen del av meg sier at det ikke er det fordi det ligger så mye mer bak kameraet enn vi vet. Ordne seg, finne antrekk, finne en plass å ta bilder, ta bilde, enten er man fornøyd eller så må man ta enda flere bilder, redigere bildene, skrive tekst, legge det ut! Det er bare for ett innlegg meg outfit og det er så mange innlegg som bloggere jobber veldig mye med for å få det mest mulig perfekt! Jeg vet ikke om jeg vil kalle det lett tjente penger eller ikke!

  8. Jeg syntes ikke det er urettferdig at flinke bloggere kan tjene mye penger på å blogge, man legger jo tross alt mye arbeid i det, men det har kanskje tatt litt av.

  9. JA! jeg synes det er alt for lettjente penger, men samtidig bruker man jo veldig mye tid på å blogge. Jeg slettet bloggen min etter å ha blogget i 3måneder fordi jeg synes det sjal all fritiden min. Jeg går jo på håndball, skole og må gjøre lekser. Det hadde vært greit å kanskje tjene 5000,- ikke 100 000,-
   Men så klart hadde jeg vært glad om jeg var deg og fikk så mye penger.
   ELSKER BLOGGEN DIN!!!!!! <3 <3 OG HÅRET DITT!!!!! DREAM!!

  10. for å være helt ærlig syntes jeg det… mange jobber og sliter, gjerne med 2 jobber, men tjener ikke i nærheten av det dere toppbloggere gjør! og det at dere egentlig kan blogge når dere ønsker, blogge om hva enn dere ønsker, får ekstra goder og alt mulig rart, gjør at dere får så stor frihet! jeg syntes ikke at det er rettferdig da, men jaja… går litt på det samme som lønna til fotballspillere, hvis vi sammenligner det med lønnen til en brannmann som redder liv, så syntes jeg det blir tragisk! men sier ikke det er noe galt med å blogge, hadde ikke klaget om jeg var i deres sko for å si det sånn…er jo blogg.no som bestemmer!

  11. Ja jeg synes blogg gjerne kan bli sett på som en jobb, men jeg syns det er urettferdig at noen tjener så mye penger mens de fleste ikke får noen :))

  12. Jeg synes det er litt letttjente penger, ja. Men, du bruker jo en stor del av fritiden din til blogging. Du redigerer videor og bilder. Du må taa bilder, du må kjøpe kamerautstyr og lage et lite styr. Menmen.. En tid så tenkte jeg at “WOW” dere bruker mange penger på klær. Men, en del av penge får dere jo fra bloggen til å kjøpe penger?Så det jeg mener, dere bruker tid på bloggen. Og dere skriver ikke “Idag har jeg ikke gjort noe….” liksom. Selv om dere kanskje har gjort det, kan dere gjøre dagen interesang. Og dere gjør en stor jobb ut av det og bruker MYE tid og bruker stor del av fritiden.
   Du er veldig heldig, tjener du 100.000 :O :O :O :O Jeg synes det er helt greit at dere tjener så mye. Med tanke på alt det dere bruker penger på i fritiden (en stor del av pengene går til bloggen)
   Såuuu, min mening! Håper du likte den, Kristine<3<3❤❤

  13. Blogging kan gjerne være en jobb ja, så lenge bloggeren setter pris på oss lesere og ikke er overfladisk så har jeg får så vidt ikke noen særlige meninger om inntekter osv… 🙂

  14. På en måte syns jeg at de tjener alt for mye. De fleste som blogger er jo ungdommer som bor hjemme hos foreldrene sine så de trenger ikke kjøpe mat, betale støm, lån osv. De kan bruke pengene på unødvendige ting de egentlig hadde klart seg uten. Bloggere i Norge tjener jo mye mer enn en far i en fattig familie i Afrika, og han må jo ha mat, strøm, klær og alt det andre som trengs for å forsørge en familie.
   Samtidig så jobber jo bloggere for pengene de får, og de hjelper jo andre bedrifter ved å bli sponset og reklamere for deres produkter.. Jeg vet ikke om jeg er for eller imot dette 🙂

  15. Vet ikke helt hva jeg syns om hele greia egentlig.
   Man må jo gjøre seg fortjent til antall lesere på bloggen sin og det er jo ikke alltid så lett. Som regel er det de på topplista som har gjort seg fortjent til det på en eller annen måte. I et annet tilfelle kan den som blogger være kjendis elns i den duren.
   Det kan egentlig sammenlignes med det å være kunstner eller forfatter. De bruker en stor del av fritiden sin på “jobben” sin, samme som en blogger gjør.
   Og ja, er jo litt urettferdig! Skulle gjerne ha hatt så mye penger via blogg og det å kunne ha såpass mye frihet i hverdagen. Tenk på det; man kan jobbe hvor som helst i verden!

  16. Har egentligt litt forskjellige meninger, for på en måte er det urettferdig, ja.. jeg har jobb på en matbutikk, jobber 6 timer en dag i uka, og å tenke på at en blogger som bare sitter å skriver på en blogg tjener helt sinnsykt mye i forhold til meg, som har en tung jobb og sliter meg ut, er egentligt litt kjipt. På en annen side så er det jo bare postitivt for bloggere da.. ligger sikkert endel arbeid bak en blogg også, så ja det er vel egentlig en jobb, men det kommer jo helt an på hvor mye en blogger gjør ut av det.
   Det at en blogger tjener mye mer en voksne folk blir vel kanskje litt feil, men så er det jo sikkert ingen som ville takket nei til å kunne tjene så mye, så det er vel ikke akkurat noe galt i det, så lenge blogging ikke er noe de gjør KUN for pengene 🙂

  17. Det er ikke urettferdig, alle har jobbet for å være der de er. Blogging er litt rart, egentlig. Fordi det er ikke en jobb, men et sted der man skriver om selve livet sitt, og det er ganske rart at man da begynner å få penger for å bare ”leve livet”, eller hva?
   Men likevel, hvis man reklamerer og får sponsede produkter, og tjener penger på det, så er jo det en jobb i seg selv.

  18. Litt urettferdig er det, synes jeg. Spesielt de som bare poster bullshit hver dag,haha. Men det er på en måte en luksus som noen få i Norge får nyte, og sånn er det bare… Men jeg må si jeg blir rimelig misunnelig når jeg sitter i kassa på Rimi ca. 15 timer i uka og tjener 3000 på det, mens noen (noen!) bloggere tjener 100.000 på å blogge om hva de gjorde i går. Sånn er det uansett i den moderne verden, man kan tjene ufattelig mye penger bare på å eksponere seg selv. Men jeg skulle ønske at man kunne se litt mer innsats bak innleggene til noen toppbloggere.

  19. Generelt er jo blogging en veldig overfladisk jobb. Det kan du kanskje være enig med meg i?
   Når man for eksempel har gått 20 år til sammen på skole for å bli lege og tjener like mye som en 16 år gammel jente som legger ut bilder av livet sitt på en nettside og tar trutmunnbilder av seg selv – da er det klart hvem som fortjener de pengene mest. Kanskje det er satt litt på spissen, men jeg tenker at når man er en blogger så gjør man faktisk ikke noe for samfunnet, annet enn at det er god underholdning for folk. Hvis man er lege, redder man liv og gjør viktige operasjoner. Er man lærer, lærer man bort livsviktig kunnskap til kommende generasjoner. Er man ingeniør, hjelper man til med bygging og det tekniske for å videreutvikle teknologien vår, noe som har ført til store gjennombrudd. Er man snekker, bygger man hus der folk skal bo. Kanskje du ser at når man da sitter der og blogger og får de 100 000 kronene sine, at det faktisk er en utrolig egoistisk jobb?
   Jeg synes det er helt greit med bloggere som fortsatt går på skole, som har tenkt til å gjøre noe ut av livet og som blogger på siden som en jobb. De bidrar faktisk med noe i samfunnet. Mens de som hopper av skole for å leve av bloggingen – de er jeg mer skeptiske til. For det første blir du etterhvert så bortskjemt at du tror du alltid kommer til å få alt servert på et gullfat – og du vil etterhvert ikke lengre bry deg om hvor mange tusenlapper du svir av hver måned. Du blir selvsentrert, og du tror du utretter en heltedåd hvis du besøker noen barn i Afrika og gir dem litt penger – som btw ikke er en stor pengesum for deg.
   Så generelt sett er blogging en ganske overfladisk jobb, og for meg er det litt teit å mene at det er en viktig og givende jobb. Det er kanskje gøy, men når man begynner å tjene penger på å ta bilder av seg selv, synes jeg samfunnet har havnet litt på hodet.

  20. Syns det er litt tragisk.. tcmn tjener 80.000kr imens en soldat som kjemper mot farlige folk i krigen får kun 50.000. HERREGUD!??!!? Han holder på dø der i 40 graders temperatur.. imens hun sitter foran pcen, lager duckface til bilder som skal ut på internett og sminker seg i timesvis.. det er tragisk. Serriøst. Men jaja.. sånn er verden nå.. og NO HATE til tcmn men hun er nr1 på blogglista i Norge og er en av de som blir sponset aller mest nå fortiden.. sååå, jeg tok henne som en eksempel siden hun passet perfekt til den rollen.

  21. Synes det er helt teit ,det er greit nok å ha mange lesere men hvorfor få så mange penge !?
   De tjener mer enn va en vanlig person som jobber på barnehagen,skole og sånne ting ! Gir ikke en menig å sitte i senga eller sofaen å ta i mot penger fordi folk leser det du skriv !!

  22. Eg syns at den høge blogginntekta til mange er urettferdig i forhold til dei som faktisk har jobba hardt for ei utdanning osv, men sånn er det berre blitt og det syns eg folk må tåle. Blir så irritert for at folk ikkje kan unne andre suksess! Dessutan trur eg ikkje at alle veit kor mykje arbeid og planlegging som ligg i det å blogge. Berre ta meg feks, eg brukar 2-3 timar kvar dag og prøver virkelig hardt for å skrive gode innlegg som fangar lesarar. Eg hadde vert i himmelen om eg hadde kunne tjent pengar på å blogge, spesielt sidan eg allereie brukar så mykje tid på bloggen, men per dags dato gjer ikkje eg det. Er kjempemisunnelig på deg, men unner deg likevel all den suksessen du kan få 😀
   Stor klem til deg <3

  23. Helt 100% ærlig synes jeg det er på trynet at dere tjener så vanvittig mye. På en måte fortjener dere det men på en annen måte synes jeg at dere apselutt ikke fortjener det.
   Noen bloggere blogger kanskje en eller to gang om dagen, og noen blogger aldri men alikavel tjener dere så sinnsykt mye. Dere bruker kanskje veldig mye tid på bloggen det skjønner jeg, men jeg synes det er begrenset hva man skal få igjen for så lite.
   Det er vår skyld at dere får det dere får, bare på grunna vi vanlige folk sitter hjemme og trykker oss inn på bloggen deres og ser hva dere poster, og der ramlet det plutselig inn 100 kr inn på kontoen deres. Jeg synes alle bloggere som ligger blandt de 20 på topplista i Norge burde tenke seg veldig mye om hva dere holder på med og faktisk takke oss på en ordtlig måte, husk der er VÅR skyld at dere er på topplista, husk det!
   Kanskje leser du dette, eller ikke men jeg synes bare at du skal vite at det er vår skyld at bloggen din går som den gjør. Du er en super blogger Kristine og jeg synes du fortjener det du gjør. Men det er altså andre blogger som ikke fortjener det, og jeg synes at du skal vite at vi har like stor jobb som du har. STÅ PÅ

  24. Jeg tenker at om man blogger bare for å tjene penger og at det egentlig er noe man liker så blir det veldig feil, men om man ser at dette er noe bloggeren liker og holde på med, mer som en hobby, går det greit. Man må jo ta bilder og redigere dem også, så det er jo ikke bare å sette seg ned og blogge, med mindre man blogger uten bilder da 🙂

  25. Jeg synes ikke det er urettferdig i det hele tatt! Det er de som er mest likt og har laget de beste bloggene! Det er ikke menge som har det sånn heller! Eksempel er det ikke alle sangerne som tjener like mye, noen er bare bedre enn andre! Og dere gjør jo et arbeid! 🙂

  26. Jeg syns det er ganske urettferdig. Mangen vokse, blandet annet moren min føler jeg, blir trette og slitne av å jobbe dagen lang. Det er ikke morsomt i det hele tatt for familier med vokse som jobber hele dagen, å vite at det sitter ungdommer som er halvparten så gamle som foreldrene, og tjener mange ganger mer en de. Bloggere burde tjent maks 4000kr i måneden, og dere sier at det er mye arbeid med blogg. Det kan jeg forstå, men hva legger man egentlig i ” mye jobb” ? Snakker vi å reise rundt på jobbreiser, møter og sammenkomster, langt fra familien sin? eller snakker vi å sitte med dataen i senga, og prøve å finne ut hvordan man skal posere på de neste bildene og hvilken klær man skal ha på seg?
   Så ja, jeg syns det er urettferdig…
   Ps Kristine, du trenger ikke gjenta to ganger at dere bloggere tjener mye.. Blir litt i meste laget å si ” hva syns dere om at jeg tjener 100 000 kr?” Når ,igjen, mange voksne sliter skikkelig med hard jobb…..

  27. Jeg synes at det blir litt feil. Unge jenter sitter hjemme og tror det er vanlig å dra til byen etter skolen og kjøpe klær og sminke for 1000 kr en gang i uka når man blir eldre. Men det er jo ikke det, det er mange på toppbloggernes alder som ikke får ukepenger og heller ikke har jobb.
   Jeg merker hvem det er som blogger for pengene og hvem som gjør det fordi det er gøy. Det er så mange som skriver dag etter dag: “I dag orket jeg ikke å dra frem kameraet”. Eller: “Sorry for så sen blogging, men har ikke følt for å blogge”. Altså, ikke forstå meg feil, alle har dårlige dager. Men når det er sånn uke etter uke, så begynner jeg å lure på om de synes det er noe gøy i det hele tatt å blogge, eller gjør de det bare for pengene? Det er så mye gøyere å lese blogger som stråler. Når de selv synes det er gøy å stille seg foran kameraet og ta bilder. At de gjør det for seg selv og ikke leserne 🙂

  28. Jeg synes det er urettferdig at bloggere har så høy inntekt. Eneste bloggere gjør er for det meste å snakke om hverdagen sin, motta noen produkter å snakke positivt om de, sminke seg for å så ta noen bilder for å poste på bloggen, og si i hvert innlegg “sorry for dårlig blogging, har det litt travelt for tiden”. Hvis man tenker på vanlige mennesker med vanlige jobber som faktisk jobber for å tjene penger, så er det veldig urettferdig at bloggere skal få penger rett i lomma utenå gjøre noe for å fortjene de. Men t ergo egentlig oss, lesere sin skyld at bloggere tjener så vanvittig mye. Hadde det ikke vært for oss som faktisk gidder å lese om det hadde de ikke tjent så mye som de gjør.

  29. Jeg syntes det er ganske feil at dere kan sitte hjemme skrive et innlegg, å så få penger for det. Ganske ofte har jeg stilt meg selv spørsmålet om jeg bare skal slutte å lese blogger sånn at jeg ikke på en måte hjelper dere med å få penger. Høres ganske egoistisk ut, men det bare virker som den eneste grunnen til at folk blogger er fordi de skal selge et produkt, og igjen få penger for det. Selv om mange blogger for gøy, er det også en god del som helst gjør det for pengene.
   kjenner jeg blir ganske kvalm av bloggere som får så mye penger i mnd. Går inn i en sånn vane av at det er normalt å shoppe for flere tusen i uka.
   Dere får ikke bare penger, men også masse gratis produkter for å anbefale det videre.
   Til slutt vil jeg bare si at blogging burde bare være en hobby der ingen blir sponset og får penger for det, men bare for gøy.

  30. Ja, jeg synes det er urettferdig at bloggere tjener såpass mye, men samtidig så skjønner jeg det jo! Reklame er jo noe av det det ligger mest penger i, og alle blogger er jo stappfulle av reklame.. Enten det er bevisst eller ikke. Og det er jo reklame som påvirker 1000 ganger mer enn den man ser på TV f. Eks. Så jeg skjønner jo at forretninger satser på dere bloggere 😉

  31. Det er på mange måter helt feil at bloggere kan tjene opp til 100.000kr i måneden. Enkelte på topplistene blogger ikke mer enn et par ganger i uken en gang, hvordan kan de personene mene at de fortjener penger da ?

  32. Jeg mener at nå er blogging en jobb om man blir sponset en god del og tjener penger på det. Dette er jo helt sikkert en slitsom jobb, hva vet nå jeg, men noen tar vel denne jobben litt for gitt da, spesielt de som ligger høyt oppe på topplisten..
   MEN jeg synes ikke det er urettferdig og unner de som har blogging som jobb alt, tenk da, og få ha hobbyen som en jobb og samtidig få MASSE sponset og penger. Virker som en drøm.

  33. Det blir jo på ein måte til ein jobb, fordi du må planlegge hva du skal blogge om, hva du skal ha på deg, du må ta deg tid til å svare på mail, og ta bilder.. Dette kan tilsammen ta veldig mye av dagen til en blogger, og da blir det jo på en måte en jobb!:) Syns egentlig ikke det er urettferdig at de tjener så masse, det er jo utrolig masse penger, men ligger de høgt på toppliste så betyr det jo at folk liker å lese bloggene deres, det er jo en grunn til at de har komt der! Folk ønsker å sponse bloggere fordi at de skal få noe igjen av det, så alt i alt så syns jeg bare det er helt grett! 🙂

  34. Mange på topplisten anser nå bloggen sin for “jobben” sin, noe jeg syns er litt rart. Når dem lagde bloggen (for gjerne et par år siden), så tenkte de vel aldri på at de skulle få penger for det? Hensikten med å lage blogg var vel ikke å få seg en ny jobb? Det var vel mest fordi de syntes det var gøy å blogge. Og når noen sier (slik som Tuvaw sa i et innlegg for et par dager siden) : “jeg bestemmer selv hvor mye jeg vil tjene i måneden, det kommer an på om jeg gidder å poste et innlegg eller ikke”, så føler jeg at mye av poenget er borte. Hvor er GLEDEN av å blogge? Hvor har det blitt av lysten til å lage flotte innlegg for lesere, bare fordi man vil? og ikke fordi man får penger for det.. verre syns jeg det er at folk bruker pengene på silikon, betale husleia osv. selvfølgelig skal man få bruke pengene sine på hva man vil, men det blir litt som å bare poste et innlegg for å få de siste kronene til månedens husregninger, ikke fordi man har veldig lyst til det. Hadde ikke blogg.no begynt å betale i utgangspunktet hadde ikke eks. tuvaw og tcmn hatt leilighet, fordi de hadde ikke giddi å få en jobb. Det er jo mye mer lettvint å poste et lite innlegg om den nye rumpa si etter 1 måned med trening, de første dagene med de nye silikonpuppene, hvordan Sukrin er et så mye bedre og sunnere alternativ for sukker eller hvordan det lange flotte håret absolutt ikke er extensions (eller så er det det), men at det er viktig å pleie håret med riktig shampoo.
   Blir man sponset – derimot – så er jo det en annen sak. Da kan bloggeren selv velge om de vil gjøre om fritidsaktiviteten sin til et reklameskilt for nettsider.

  35. jeg vil nok si at det er urettferdig, ja. om man tenker på folk i fatting deler av verden som må jobbe hele dagen, hardt og lenge og allikevel tjener akurat nok til å overleve den dagen. for det første må de jobbe dødshardt for det, kanskje litt hardere enn det du må, kan du vel inrømme?;)) ooog for det andre så tror jeg nok de trenger pengene litt mer enn deg og andre topp 20 bloggere? for de står det om overlevelse, for flere bloggere står det om den Celine vesken. håper du skjønner:)

  36. Jeg syns det er feil. Det er jo bare en hobby! Det hadde jo vært litt dumt om jeg skulle ha fått penger for å leke med kaninen min hver dag liksom.

  37. Beklager vis du har skrevet eller svart på dette flere ganger før, men jeg og resten av familien har tenkt oss en tur til Skiathos i sommer og vi har tenkt til å bestille nå. Jeg bare lurer på ca hvor varmt det var det da du var der? Var det rundt 30-40 grader? Håper på svar! 🙂

  38. jeg synes det er overdrevet teit å skulle tjene 100.000 i mnd. Men jeg skjønner jo litt hvorfor de tjener. Det er jo så mye mere bak all bloggingen. Man har jo gjort seg fortjent til plassen man er på. Men jeg synes man heller burde tjene max 2000. Men det spørs jo også.. Det kan jo være at man VIL gjøre dette hele livet sitt, og bare duger til dette. Da er det velfortjent å tjene masse penger.

  39. Det er en jobb, så det er jo rettferdig. Om man lykkes som “blogger”, noe som ikke skjer de fleste, så åpner det seg muligheter som han har fortjent, fordi man på ett vis eller et annet har klart å lykkes. Selv om denne jobbingen ikke innebærer å vaske border på en kafè eller telle varer i en matbutikk, så er det en del jobb. For å holde på leserne sine og sponsorer så skal man jo ha en kvalitetsblogg, og det tilsier at man har gode innlegg, bra bilder og blogger jevnlig. For en blogger som tjener opp mot 100K i måneneden, er det kanskje ideèlt å blogge litt mer_ enn andre bloggere. De har kanskje hverdagsinnlegg+reklameinnlegg+outfit, istedenfor reklame+reklame+outfit, hvis du skjønner?
   Når det er sagt så er det jo opp til bloggeren hvor mye de vil reklamere på bloggen sin, som igjen har noe å si for hvor mye man tjener på en måned. Man blir jo en offentlig person som blogger, så det er jo en helt annen jobb-opplevelse enn det de fleste andre tenåringer har.

  40. Jeg synes det virkelig er teit å tjene såpass mye iforhold til at du skriver hva du har gjort en dag. Rett å slett unødvendig. Pengene som bloggere tjener i måneden kunne de gitt til barn/mennesker i fattige land rundt om i verden eller gitt dem annet slik at de kunne fått en bedre hverdag. Tenk hvordan fattige mennesker jobber og sliter, og tjener ofte ingenting iforhold til tenåringsjenter som sitter i en halvtime for å skrive ett innlegg på bloggen og tjener masse penger på det. Det er utrolig urettferdig at hvem som helst kan begynne å blogge, og bare de får høye lesertall kan de tjene opptil 100.000 kr i mnd. Jenter på 12/13 år ligger på topplisten og tjener mange tusen kr i mnd, og klær er det de bruker pengene til. En bruker et par timer til sammen hver eneste dag på pcen for å skrive hva en har gjort, og slik at jenter i ungdomsalderen kan klikke inn å lese det. Det er alt for lett-tjente penger, og ikke minst urettferdig! Voksne mennesker tjener ikke like mye som en toppblogger i mnd engang, og de jobber hardt hver eneste dag (5 av 7 dager ofte) Men slik er det vel. Livet er urettferdig!

  41. Du er så nydelig! kunne gjort mye for å se ut som deg.
   Jeg personlig synes at enkelte bloggere tjener for mye, i forhold til hvordan de blogger og hvor mye. Noen toppbloggere blogger få ganger, og noen behandler til å med oss lesere som skitt. Det skal kanskje ikke bety så mye..Men jeg synes ikke de fortjener det med tanke på hvor mange som virkelig sliter seg ut for lønna de skal få, også får bloggere mer. Jeg vet det ligger mye bak det å være blogger, men uansett. Men det er vell som man ser det 🙂
   Sånne som deg fortjener i hvert fall gryn! Flink til å blogge, oppdaterer ofte, legger til fine bilder, svarer på spørsmål og er superhyggelige mot oss lesere! 😀

  42. Det er feil, urettferdig og overfladisk at bloggere som kun tar litt bilder og skriver litt tekst får så mye penger, og så mye gratis når andre som jobber kjempehardt på en ordentlig jobb kanskje bare for halvparten av det de fortjener. Ja, jeg skjønner. Blogging tar tid, er tungt i blandt og ikke bare en 5min jobb om dagen. Jeg blogget selv før og vet at når man først bryr seg om bloggingen så tenker man på det konstant. Men fremdeles! Det verste er at det er pene fjortisjenter som blogger om sminke, maten sin og antrekket for dagen som tjener mest – blogger med annenhver innlegg overfylt med reklame.

  43. Syntes det er en slags jobb, selvom det ikke ligger flere år utdanning bak. Men det er kanskje et par år med god jobb for å få lesere da. Det jeg syntes er dumt er at noen av toppnloggerene, blogger såpass sjeldent og dårlig, men får bedre betalt en menn som er i krigen. Vet ikke om det er sant, har bare lest et innlegg om det en gang! 🙂

  44. Hmm… Jeg synes iallfall det er urettferdig, med tanke på at jeg (og de fleste andre) ikke synes halvparten av de som ligger på topp 20, fortjener å være der. De eneste bloggene jeg liker på topp 100 er faktisk din, Hedda, explode og Marenviks. Helt ærlig, så synes jeg ikke de andre blogger noe særlig bra, og av den grunn synes jeg ikke de fortjener pengene de får heller. En ting er å tjene penger på det, men jeg synes det er overdrevent mye penger selv om de må betale skatt også. Det blir også litt feil å si at de ikke kan noe for at de ligger på den plassen de ligger, og derfor tjener de såpass mye penger. De kan jo gjøre noe med det – man kan si nei til pengene fra blogg.no. Jeg sier meg iallfall enig med de fleste andre som har kommentert her. Jeg ville ikke akkurat takket nei til denne muligheten, men jeg synes likevel det er urettferdig.

  45. jeg synest det er helt feil at bloggere får så mye! faren min får ca 40 tusen i måneden å han er sjef for rørleggere å jobber utrolig myye! og da blir det helt feil at bloggere som tar bilder og skriver på en pc får så sykt mye som de gjør.

  46. hei! jeg så på en av videoene dine på youtube om hvilken hårprodukter du bruekr osv.
   og jeg lurer på; hva er forskjellen på rettetanger?? 🙂 har tengt til å kjøpe den og hadde blitt glad for svar!! <3 elsker bloggen din forresten! <3<3:))

  47. Jeg synes det er veldig urettferdig! Mange bloggere får jo penger bare får å skrive om livet sitt, mens mange må slite seg gjennom lange dager med en brøkdel av lønnen til de best betalte bloggerne! Det er egentlig helt sykt at noen kan få så mye bare ved å blogge! SYKT URETTFERDIG! Noen av bloggerne tror jo også at alle har det så greit som dem, men det er LANGT fra sannheten!

  48. det er helt sykt lettjente penger hvis man tenker på hva de som er helt på toppen gjør for å få de pengene, flere av topp bloggerne blogger ikke mer enn anhver dag, og får fortsatt flere tusen kroner.
   Jeg skulle ønske at de som sponser bloggere ikke sponset de som er lite aktive og er dårlige forbilder, altså når jeg sier dårlige forbilder så mener jeg de som kun blogger om festing, fyll, restylane og silikon pupper. Du derimot, fortjener 100.000 kr i måneden, for du er et bra forbilde i følge meg, og du inspirerer såååå mange jenter i motsetning til alle som gir inntrykk av at alle jenter burde være skjellett tynne, drikke som 14 åringer og operere puppene sine 🙂

  49. Heei på dej ;*
   Så den videoen som håret ditt, og jeg lurer på hvor mange ganger i uka du bruker hårkuren? Trenger virkelig svar!
   Kos fra mej❤

  50. På en måte, ja jeg syns det kan være lett tjente penger. Selv er jeg 15(blir 16 i november) og på jobben min tjener jeg bare ca 62 timer i timen når jeg jobber. Jeg vil si det er en litt ‘hard’ jobb, jeg vasker og jobber på kjøkken på vgs etter skolen og i helger.
   Jobb handler ikke bare om penger, men også erfaring. Senere skal man kanskje ut i ordentlig arbeidsliv og da kan det være greit å ha litt ordentlig jobberfaring (:
   Mange bloggere på topplisten blogger bare om silikon, hvor mye de fester osv. De synes jeg får litt lett tjente penger. Mens andre blogger ordentlig, bruker litt tid på å ta bilder osv. De fortjener å tjene såpass. Som deg, Kristine 🙂 det er jo faktisk litt jobb å blogge; det tar mye tid og faktisk også penger for kamera og annet.
   Altså, jeg synes det kommer an på hvordan man blogger, og hva man uttrykker med bloggen sin om man fortjener å tjene såpass på blogging.

  51. Ah, hva kan man si….
   Både ja og nei – jeg er vel ganske dobbeltmoralsk når det kommer til dette. Selvfølgelig, jeg synes det på mange måter er “urettferdig” å se at bloggere som gjør en ganske “lett” jobb i forhold til pengene man får utbetalt eksisterer…Selv jobber jeg på Narvesen, og denne måneden har jeg jobbet i overkant av 70 timer, for å kanskje kunne dra inn 7000,- ca (før skatt). Når jeg vet at f.eks. Andrea Badendyck tjener det samme ved å skrive et “hasteinnlegg” med Nelly adlinks…. så blir jeg på en måte veldig trist inni meg. Det gjør på en måte vondt å vite at jeg nedprioriterer familie, venner, skole – alt som betyr noe for meg, for å kunne tjene penger. Det er nesten kvalmt å tenke på at jeg bruker 70 timer kontra 10 minutter på å tjene samme pengeslant. Så ja, jeg tar meg selv ofte i å være misunnelig.
   På en annen side – det er ikke bloggernes skyld at de tjener så bra. Og hvis jeg er så misunnelig, (og si jeg hadde kritisert bloggerne, og hatet dere helt sykt da…gjør jo ikke det, men ja, for å tilspisse det litt) – hvorfor blogger jeg ikke selv, og kommer på topplista når det er så “sykt enkelt for dere å tjene penger?;););)” – man må jo se det på den måten også, og det å havne på topplista er ikke enkelt, man må jobbe hardt for å komme dit, og man må også “jobbe” hver dag – selv om det er en litt mer morsom jobb, vil jeg påstå da….Så jeg kritiserer/hater ingen bloggere for at de får det de får i måneden – jeg…er heller misunnelig. Jeg skulle ønske det var meg. Så inderlig.
   Har tenkt på det mange ganger…Hadde jeg vært toppblogger, hadde jeg sluttet på Narvesen med en gang. Og dedikert mye mer tid til bloggen min. Jeg hadde virkelig ELSKET jobben min (siden jeg vet hvor kjedelig det er å stå å selge pølser til vanlig). Så for min del er jeg bare glad på bloggernes vegne at de oppnår så mye ut av…noe så gøy! Jeg ELSKER å blogge, men har dessverre sjelden tid (pga. jeg vil opprettholde karakterer samt har jobb + venner og familie), men jeg har bare tenkt tanken….TENK å være så heldig å tjene penger på noe man ELSKER å gjøre? Ah….Jeg har lenge siklet på en toppliste plass, men har skjønt at jeg ikke er en it-girl, om du skjønner? Men jeg bruker det kun som en motivasjon, ved å tenke at toppbloggere for gjøre det de elsker å drive med og tjene penger på det, sammenlignet med at det kan jeg gjøre en dag også – hvis jeg klarer å få gode karakterer på skolen, så kan jeg VELGE OG VRAKE av det jeg vil senere – og da vil jeg også få gjøre noe jeg forhåpentligvis elsker, og tjene penger på det! Så ja – det er velfortjent! Spesielt til bloggere som deg, Marthe Borge, og ja, kvalitetsbloggerne. For meg er det EKSTRA hyggelig å være med på å “bidra” til inntekten deres, når jeg ser hvor takknemmelige dere er. F.eks. et svar i kommentarfeltet! Det er en grunn til at jeg klikker meg innom bloggen din hver dag, og det er fordi jeg føler DU fortjener det. (Jeg går f.eks. ikke innom TCMN,TUVAW og sånt hver dag, fordi jeg føler de setter ALTFOR LITE pris på den jobben de er så HELDIGE og ha, så ja – i slike tilfeller HATER jeg det)…..Men når bloggere som du eksisterer synes jeg det er HELT greit, og du virker alltid takknemmelig, og deler ut masse flotte premier, og ja – du er en typisk blogger jeg kunne ønske tjente bortimot 100.000 i måneden (nå har jeg jo null peiling på hva du tjener), men ja!
   Haha, huff, dette ble et altfor altfor altfor langt svar, og du datt sikkert av før halveis….Men det er da mine tanker og refleksjoner rundt dette….:-)

  52. syntes det er litt høy sum. men syntes det er en flott jobb! alle bloggere bruker tid og krefter på å gi leserne gode resultat, at de skal tjene litt på det er helt greit ! 😀

  53. Synest dere gjør alt for lite i forhold til pengesummen dere toppbloggere tjener!
   Syns det burde ver betaling etter kvalitet på innlegg, blogg og populeritet. Ikke bare populeritet!!

  54. Jeg synest man burde tjene penger på blogg om man blogger bra og har mange lesere, MEN ikke ha SÅ store inntekter. Det er ikke sunt engang, også fordi mange av toppbloggerene er ganske unge. Om vi tar pappa for eksempel. Han er bonde og driver to gårder hele året. Det er ikke bare å gi alle dyra mat hver morgen og hver kveld, men også å slå store marker to ganger i året, lamming, sanking, slakting, passe på at dyra har det bra, vaske fjøs osv. Han bruker tilsammen minst 4 timer i fjøsen + omtrent 5 timer på annet arbeid på gården som fks. skoging HVER DAG hele året. Den totale årsinntekten etter skatt er omtrent 100 000. Så jeg synes det er litt urettferdig…

  55. Jeg syntes at de foskjellige bloggerne fortjener forskjellig. Men er heftig irritert på topp 3-bloggerne. Altså ikke nok med atd e har uinterresante og kjedelige innlegg, men også at de fremstår nesten som et anti-forbilde. Skal vi se, hvor skal jeg starte? Okei da, TCMN f.eks. Det eneste hun blogger om er de silikonpuppene sine, restylanen, hvor drittunge hun var i barndommen sin og hvor drita hun ble forige helg. Altså det er kanskje hu som irriterer meg mest. Altså hun er jo helt orange og oppfordrer nesten alle de som ser opp til henne å begyne å drikke tidlig osv. For over halvparten av fansen hennes er jo små 11-åringer som ikke vet bedre. Også har vi soåhieelise. A barbie with a brain. jeg er ganske enig i dette sitatet hennes. For hun er genial, hun har mange bra innlegg, men også ganske mye dritt som likgner på TCMN sitt. Også har vi l0ve på 3.plass. Husker jeg likte henne utrolig godt før, men nå er hun kjempekjedelig og fortjener ikke den plassen hun har. For det første så blogger hun nesten bare med mobilbilder og veldig sjelden. For det andre så er innleggene hennes kjedelige og uten mening. Liksom det er ikke så gøy å lese gang på gang hvor mange timer hun har trent, og hvor koselig hun hadde det med venninnegjengen sin hver gang. og for det tredje så mangler hun stil. Hun har ingen variasjon i klesveien sin og tror forresten nesten hun aldri har hatt et personlig innlegg om hvordan samfunnet er for unge i dag for eksempel. Det syntes jeg er viktig at en god blogger har iblant. takk for meg.

  56. Syns at bloggere og sjenerelt alle isom “underholder” f.eks bloggere,sangere,skuespillere,FORBALLSPILLERE har alt for mye betalt. Tenker på soldater og brannmenn som faktisk redder liv, tjener langt i fra det f.eks bloggere tjener… De som gjør noe viktig forr andre, de setter sine egne liv på spill for å redde andre. De skulle ha hatt millioner, ikke bloggerne

  57. Jeg synes det både er ufortjent og fortjent for bloggere og få såpass mye penger. Folk tenker jo sikkert at det bare er og sitte bak en pc å skrive, men en blogger som er høyt oppe på topplisten gjør jo langt mere enn det. Er du en blogger med lesere, kan du ikke bare sitte og skrive om hverdagen, du må løfte på rumpa å gjøre en innsats sånn at du beholder leserne dine.
   Jeg synes samtidig at når voksne mennesker med utdannelse tjener mindre i måneden, så blir det for drøyt, mennesker som jobber flere timer hver dag får mange tusner mindre penger enn jenter/gutter som tar bilder og gjør noe de brenner for eller liker.
   Egentlig er dette ingen fasit svar på for alle har sine meninger om hva som er rett og galt, men enkelte ting blir for teit rett og slett, synes at folk som jobber type. 6-7 timer om dagen skal tjene minst like mye som noen som skriver 3 innlegg på en blogg om dagen, men samtidig så legger bloggere en del arbeid i hva de gjør. Begge tjener hver sitt beløp for hva de gjør, men at 18-åringer skal sitte med en inntekt som er så mye høyere enn en 40-årings inntekt, som både skal forsørge familie osv, er vel kanskje ikke tenkt så veldig godt ut:)

  58. Jeg syns 100.000 kr i mnd er i overkant mye. Selvom blogging er en hobby så er det jo en jobb også, så det er jo en selvfølge at man skal få litt for det. Hva skal så ung mennesker som bor hjemme med foreldrene med så mye penger. Det er jo selvfølgelig gøy, men 100.000 er for mye etter min mening. Jeg syns det burde vært opp til 50.000 kr i mnd kanskje. 🙂

  59. Det finnes folk der ute som sliter ræva av seg, mildt sagt, for å forsørge familien. Som har kjøleskapet tomt. De drar tidlig å kan komme hjem sent, gjerne neste dag. Sånn er dagene deres. Ukene. Måndene. ÅRET! Folk som drar på jobbintervju, men ikke får jobben. De kan begynne å gråte for de vet at de ikke kan gi ungene så mye mat som de trenger, og barndommen de fortjener! Folk som må planlegge hver gang de skal på butikkene, i tilfelle de ikke har råd. Folk som bruker samme klær, fordi de har bare få plagg i skapet. Mens bloggere tjener flere tusen kroner, å kan kjøpe vesker til over 15 000 kr. Drar ut å fester når de vil. Får sponset produkter. Står opp gjerne klokken halv tre på ettermiddagen, og blogger fra sengen som du sier. De tar et bilde dagen før. Poster et innlegg. Lager et innlegg de skal poste senere, og thats it. Da var de ferdig på jobb.
   Jeg kaller dette urettferdig!
   Hvorfor?
   – Fordi jeg har det akkurat sånn.

  60. selfølgelig er det urettferdig når folk sliter seg gjennom jobber og såvidt får nok til familien når andre bare kan drive med blogg og youtube. Men tross alt så er det ikke de som bestemmer det selv. Det er sånn verden vi lever i er. Mye handler om internett og reklame og de er produktene som reklameres for som bestemmer hva de er villig til å betale for en viss antall seere. Sånlart er det letttjente penger(iforhold til mengden penger, sier ikke at det ikke er noe arbeid.) Men nå har det blitt ganske lett å få mange seere/ populær nettsted. Så folk må bare innse at det er reality

  61. Noen bloggere (som Marthe Borge) fortjener det de tjener og jobber virkelig med bloggen. Mens noen bloggere VIRKELIG ikke fortjener alle pengene. Jobber selv i Café og prioriterer jobb foran skole, venner og trening fordi jeg trenger pengene, og er utrolig fornøyd hvis jeg tjener 3 – 6 tusen i mnd. Når jeg da ser at de tjener det samme ved å reklamere for et produkt som det virker som de ikke engang har prøvd blir jeg så irritert. På en annen side så er det jo ikke deres feil fordi det er jo sånn reklamemarkedet er, jeg ville så gjerne også kunne gjort det samme! Det er en ting som plager meg så mye og det er hvis de klager over at de har mye å gjøre og at det å blogge er slitsomt, når de nettopp har kommet hjem fra en shoppingtur og brukt tusener av kroner på klær, eller hvis de tar seg bloggfri mye fordi “de også har et liv med venner og sosialliv”. Det er jo jobben deres!! De skjønner jo ikke at de tjener mer enn mamma som jobber 7 timer hardt om dagen, også klager de?!
   Ble visst en litt sinna kommentar, men noen bloggere trenger en realitetssjekk. Synes bloggen din er mye bedre enn mange da!! 🙂

  62. Har du en blogg med mange tusen lesarar må du jo ha gjort ein jævla god jobb for å nå så langt at du faktisk tjener opptil 100.000,- i mnd.(med mindre du tar ein sophieelise å skaffa deg lesarar ved å legge ut lettkledde/på grensen til nakenbilder av deg sjølv for å få lesarane)
   Så eg synst at bloggar ein sånn som deg – der ein gjer ein jobb for det, ikkje berre tjener pengane ved å legge ut puppebilde – såja, da har ein fortjent det!!:)

  63. Jeg mener det er greit å tjene penger på blogging.. men det å tjene opp til 100.000 i mnd er litt drøyt med tanke på at du ikke gjør noe spesielt.. av alle de bloggene det finnes her i verden er det et fåtall av dem som får penger for det.. Se på Tcmn og Tuva f.eks. De har en stor leilighet og nå har snart begge nye, fine, dyre biler. Noe andre 18 åringer bare kan drømme om..
   Det er greit å tjene penger på blogg. Men en begrensning kunne kanskje vært greit.

  64. Det tar jo tid og du må jo være flink til å blogge. Folk må jo like bloggen din for at du kan komme på topp listen og det er utrolig mange som har blogg men det er bare noen få som faktisk klarer det. Og du fortjener det absolutt elsker bloggen din og du er utrolig flink! Det kan vel være begge veier både gøy og som en jobb kansje, jeg vet ikke..

  65. ja, syntes det faktisk er latterlig at en rosablogger skal tjene hundre tusen kr på en måned fordi hun blogger om sminke og hvor “perfekt” liv dem har! Grunnen til at de tjener så sykt mye er jo fordi at de påvirker så sinnsykt andre unge jenter… syntes helt ærlig at det er kvalmt at de skal tjene såå mye..
   men selvfølgelig det er jo ikke mange som sier nei takk til å tjene såpass mye..

  66. Jeg syntes personlig at det er litt dumt at de som er på topplisten tjener mest, og ettersom de bare blogger om det samme. Det er jo lett-tjente penger, men samtidig ikke med tanke på at du faktisk bruker en del tid på å skrive. Det er jo nesten det samme som en forfatter f.eks, bare en forfatter skriver mye og publiserer alt på en gang og får penger på det. En blogg er jo nesten som en bok, med tanke på at du publiserer noe hele tiden og skriver ganske bra! Jeg syntes heller at blogger som skriver ærlig, og ikke bare blogger for pengene fortjener det mye mer enn de som blogger kun for å tjene penger og ikke er alltid så ærlige. Det er jo litt urettferdig for dem som kanskje har sittet på skolebenken i flere år etter videregående og jobbet utrolig hardt, også de som bare blogger om sminke og tjener like mye.
   Det går jo som en jobb, og en hobby. Kommer an på person til person. Så jeg har ganske delte meninger om det, og kan se det fra begge perspektivene. Så for meg er det litt vanskelig å gi et endelig svar på om det er en jobb, eller lett-tjente penger.

  67. Synes ikke det er urettferdig! det er bare sosialistisk tenking! de som synes det er urettferdig, kan ikke de prøve å blogge da? livet er urettferig, dessverre!! du er dødsflink forressten! stå på! jeg er selv høy og tynn, og blir glad og får bedre selvtillit når jeg ser hvor fint det er på deg! du er dødspen! 😀

  68. sånn som JEG ser det som så syntes jeg det er ganske urettferdig egentlig.. Jeg jobber på et bakeri og selger varene der og kjener 80kroner i timen liksom, tenk deg når jeg jobber en lørdag fra 06:30-14:30 og det jeg kjener blir 720 kroner. Det har jeg strevd for og få!! mens dere som er faste bloggere og tjener SÅ mye for og bare skrive et innlegg og ta noen bilder kan få opp til så ubeskrivlige pengesummer er jo bare ubeskrivelig!!! og ikke bare med det, dere får også tilsendt gratis ting fra sponsorer, noe jeg syntes blir litt vell “over the top” når dere i tillegg tjener FLESK.
   Høres kanskje ut som om jeg klager, men jeg har ingenting i mot at dere gjør dette for jeg er jo en av de som gjør at du får så mye som du får. Men du skjønner vell hva jeg mener med at sånn som jeg som bruker en hel LØRDAG på jobb (+ så tidlig om morgenen å smøre ca opp til 400 horn på en dag) å bare tjener 720kroner syntes de blir litt urettferdig?:-))
   Du er en nydelig jente og elske bloggen din må jeg også bare si haha :-)))

  69. egentlig ganske urettferrdig. det finnes jo sykt mange som jobber ræva av seg, og ikke er i nærheten av å tjene så mye som 100.000 i måneden, men at noen som sitter bak en laptop og skriver innlegg og tar bilder gjør det…tjaaa. Ikke misfortså meg, hvis du tjener penger er glad på dine vegne, men når man kan tjene opp til 100.000..det blir nesten litt for dumt.
   som person over, føler jeg at jeg må si noe positivt.. KRISTINE JEG ELSKER BLOGGEN DIN, OG DU ER SERIØST FANTASTISK PEN OG OMG, DU ER JO PERFEKT. <3

  70. Jeg mener det ligger mer arbeid bak blogging enn mange tror og at det derfor er rettferdig at man får fortjeneste for det. Det jeg synes er urettferdig er bloggere som tjener godt på bloggen, men som ikke gir tilbake til leserne sine i form av hyppige oppdateringer 🙂

  71. Mange bloggere som tjener mye svir av utrolig mye penger hver måned på klær osv, og leserne av disse bloggene tror jeg blir påvirket til å tro at det er sånn det burde være for alle, at det er helt normalt å bruke flere tusen i uka på klær og sminke. Synes at det er så mange bloggere (og “vanlige” folk) som bryr seg alt for mye om å kjøpe ting og eie ting, og fremstiller det å eie en designer-veske eller bukse som lykke, som om lykke er noe som kjøpes. 🙂
   Det virker litt urimelig at f. eks. en jente på 18 år kan tjene like mye i året som en som er ferdig utdannet lege. ( hvis man tjener 100 000 i måneden, så er jo det 1,2 millioner i året..!) Men men… Uansett, så liker jeg bloggen din veldig godt, stå på! 🙂

  72. Helt ærlig, så synns jeg det er ren bullshit. Det er latterlig at en person som er full av sminke, har 100 millioner klær og blogger om hvor bra de har det, tjener 3 gangersom en som står opp klokka 7, jobber hele ettermiddagen og sørger en familie. Det er urettferdig. Jeg har blogget selv, og det er lang i fra en jobb. Og hvis bloggere klager over at det er en jobb så hvorfor slutter de ikke å blogge? Jo pga pengene. Selfølgelig må bloggere ta “bra bilder” så de må være ute mens det er sollys. Men det er ingenting de må, noe de velger. Enn jobb er ingenting du kan velge, du må bare gjøre det. Det er så utrolig dårlig gjort og jeg har utrolig mye i mot akkurat dette. Det er så tragisk. Toppblogerne kjøper seg svindler biler, silikon og omtrent alle bloggere har sterylane. Er du blogger så handler du i et samfunn fullt av overfladiske jenter.

  73. Blogging er jo så og si en jobb. Man kan tjene penger, man kan få produkter sponset og man må omtrent bruke 1t hver dag på bloggen. Det er så klart lett tjente penger, om man setter det opp mot en litt mer “normal” jobb. Da bruker man gjerne mye større del av livet sitt på det. Men ikke glem at blogging tar en del tid av fritiden din også, akkurat som en vanlig jobb 🙂

  74. Jeg misunner alle jentene på topplista, det er en grunn til at dere er der, noen har hatt litt “flaks” men det betyr ikke at de er mindre verdig plassen etter min mening. Det er jo selvfølelig heelt drøyt at man kan tjene så mye på å blogge, men jeg vet selv at blogging ikke bare en jobb, jeg er jo ikke på topplista en gang, men har hele tida en liten stemme i hode som minner meg om at ååh det kan du blogge om, åh nå må du huske å blogge. Presse hos dere er nok mye større ettersom dere har så mange lesere og får betalt, men samtidig blir det nok enda gøyere også når du vet at så mange er interessert i det du poster. Jeg hater når folk slenger dritt om bloggere som får så mye penger, for man kan faktisk ikke poste et innlegg på bare 5 min, man bruker myeee tid på en blogg.
   Fun-fact: En gang ble jeg linka av Carioline Maria, da gikk statestikken min høyt til værs og jeg lå på 1700 lesere, dette var selvfølelig veldig stort for meg så jeg tok print screen. Da jeg gikk tilbake å kikka på bilde for litt siden fant jeg deg på lista rett over meg!! Syntes det var så gøy å se, siden du har kommet såå langt siden da :)) Du er utrolig flink, og jeg gleder meg til å se deg fortsette å klatre oppover ^^
   Ha en fortsatt fin kveld!

  75. Jeg mener blogging kan fungere som en jobb. Jeg vet at mange av toppbloggerne bruker mange timer hver dag på å perfeksjonere innleggene og bildene sine. I tillegg kan man jo tjene mye. Men selvsagt går det en grense mellom hobbyblogging og “proffblogging” som noen vil kalle det.

  76. aaah, hvordan klarer du å hålde deg så tynn? Du er nok verdens mest perfekte, å da mener jeg det. Vet ikke om en person som er penere enn deg. Du er helt syyk! ALT med deg er perfekt, mister selvitlitta fullstendig… Trener du hvær dag å bare spiser sunnt eller? Og hvordan får du så tykt perfekt hår? Du er liksomnydelig på en naturlig måte. De fleste andre bloggere, eks. Sophieelise, ser helt falsk ut. Jeg beundrer deg evig. Takk for at du blogger <3 haha, selvom du ødlegger selvtilitta mi litt da. Kan du lage et innlegg om hvorfan du klarer å hålde deg så perfekt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg