vær en venn!

Visste du at 75.000 barn og unge i Norge blir mobbet? Det tilsvarer mer enn 1 av 10 elever ved norske skoler. Les setningen, og la deg synke innover deg. Hvor sinnsykt er det ikke, egentlig?

I går leste jeg en tekst i Bergen Tidende som virkelig fikk øynene opp. Historien handler om en gutt som ble mobbet gjennom omtrent hele barneskolen og ungdomsskolen, og han forteller hvordan mobbingen har satte spor i livet hans – til tross for at han nå er voksen. Den dag i dag sliter han med spising, store depresjoner og angst, og dette kun på grunn av noen feige sjeler som valgte å la usikkerheten sin gå utover en uskyldig gutt som hadde hele ungdomstiden fremfor seg. Jeg blir sjeldent rørt av ting jeg leser, men fy søren – denne teksten satte spor. Mobbing er grusomt.

Grunnen til at jeg tar opp dette temaet er fordi Bergens Tidende har et prosjekt pågående nå, hvor hensikten er så skape blest rundt nettopp dette. Vær en venn heter den, og da oppfordrer jeg dere alle sammen: vær en venn. Om du ser at noen i skolegården som blir mobbet, stå opp for vedkommende og ta et skikkelig oppgjør med mobberen, eller ta saken med til lærer eller rektor. Bare ved å gjøre det kan du redde et liv – tenk det! Med et såpass stort lesertall jeg har så er det sikkert mange av leserne mine som blir mobbet selv, så til alle dere mobbeoffere som leser dette: ikke vis dere sårbare, og uansett hvor vanskelig det kan virke – stå opp for dere selv. Vi vet alle at de som mobber er usikre på seg selv og trenger å trykke ned andre for å heve seg selv, men for all del, ikke vis at dere er sårbare – fordi det er de mobberne går etter.

Ord blir tomme i slike sammenhenger, men jeg vil at alle dere der ute som blir mobbet skal vite at jeg og mange andre er på deres side. Jeg sender en kjempestor klem til enhver av dere – og husk at mobberne aldri skal vinne. Jeg heier på dere ♥ Så la oss gjøre det vi kan for å bli kvitt mobbingen, folkens! Besøk facebooksiden til Bergens Tidende´s prosjekt HER og lik for å vise din støtte. Det fikser kanskje ikke alt, men det er i hvert fall et steg i riktig retning.

 

  1. Tusen takk for at du skriver om dette, folk trenger og vite!
   Jeg har selv blitt mobbet, så jeg har fått kjenne på kroppen hvordan det er…. 🙁

  2. Synes at det du skriver er så utrolig bra! Har selv en venninde som jeg har kjendt nesten hele livet.. Hun var veldig redd når vi skulle opp på undonmskolen fordi vi ble jo minst der oppe.. Hun gikk vell et halvt år på ungdommskolen, så dukka hun liksom aldri opp.. En dag tok læreren meg ut og fortalde meg at hun hadde angst og at hun hadde blitt mobbet under lengre tid.. Dette visste jeg ingenting om i og med at vi gikk i forskjellige grupper.. Nå sitter hun inne hele dagen.. Hun går aldri ut døra og tørr bare snakke med sine venner og nærmeste.. Jeg prøver og besøke henne så ofte som mulig sånn hun slipper og være alene hele tiden… Synes du er et utrolig bra forbilde og at du er tøff som tørr blogge om dette!

  3. ELSKER AT DU OGSÅ KAN TA OPP VIKTIGE TEMAER KRISTINE!
   stå på! btw, hvis bedriften vår trenger modell hjelp kontakter jeg deg du er sykt pen

  4. Kristine, jeg må si TUSEN TAKK. Du er den mest fantastiske personen jeg vet om. Du gir meg sååå mye inspirasjon! Alle har sine opp- og nedturer , noe du også skriver åpent om på bloggen. Ingen er perfekte, men du Krissy er så fantastisk hjelpfull <3 Du merker det kanskje ikke, men hvert innlegg du legger ut inspirerer mange tusen jenter. De innleggene dine har ihvertfall hjulpet meg gjennom en tung/hektisk hverdag. Du er bare helt nydelig jente! Jeg elsker bloggen din <3
   Ekstremt bra at du tar opp viktige temaer og ikke er en "hele livet mitt er perfekt" blogger!
   Ønsker deg lykke til med fremtiden. Verden bærer på dine føtter <3
   Ps. Kan du legge ut bilde av bakgrunnen din, jeg vil også ha sånn! Hvor laget du den? Hvor er bildene fra?
   Tusen Takk <3
   Nine

  5. kjempe bra at du tar opp dette! ♥synes det er veldig viktig. det høres helt fælt ut å bli mobba, og ikke ha noen venner og ingen voksne ser deg. derfor synes jeg det er kjempebra at du tar det opp så folk kan tenke litt mer over det. stå på! du blogger så bra innlegg:-)♥

  6. Det er så bra at du skriver om dette! Det er et kjempe viktig tema, som i hverdagen blir glemt. Jeg har selv blitt mobbet, ikke for noen særlig grunn! Jeg har bare vært en hakkekylling! I mange år kjempet jeg mot angsten for å gå på skolen, i dag har jeg en evig kamp med meg selv for å opne meg for mennesker! Jeg må alltid passe på at frykten for å leve ikke blir større enn å ikke leve! i fem år nå har jeg gått i terapi! jeg har gått gjennom forferdlige påkjenninger i livet mitt! Jeg har klart meg, og klarer meg fint i dag! Men det vil for alltid være dype arr inni meg som skjuler seg bak smilet! Arr som ingen kan se eller ta på!

  7. Kjempeflott innlegg, du er tøff som tar opp dette temaet :))) D U er en stor blogger, du kommer til å komme langt :))))) Klem

  8. Det er et veldig viktig tema Bergens Tidende tar opp!
   I dagens skjønnhetsfikserte samfunn skal man være pen,tynn,bruke de rette klærne,den rette sminken osv.Det er nettopp disse overfladiske tingene du Kristine tar opp!.Og det er mange som ser opp til deg,og har deg som forbilde,og vil være som deg!.For det er dette som visstnok er viktig i dagens samfunn,det ytre betyr mye,men hvordan en person er innvendig betyr mindre!.
   Men,mange klarer ikke å tilfredstille disse “kravene”,og da vil de lett falle utenfor,og veien til mobbing kan være kort.De som ble mobbet da jeg gikk på skolen var nettopp de som ikke var så heldig med utseende,som hadde noen kilo for mye,eller som ikke hadde de “rette” merkeklærne.
   Fine ord du beskrev om BT sin kampanje,og jeg er oppriktig sikker på at du mener det du skriver 100%!.Men samtidig,så kan det diskuteres om du er et godt forbilde i forhold til mobbeproblematikken!

  9. Hater mobbing!! skjønner virkelig ikke hvordan noen har hjerte til noe så dumt og hjerteløst.
   Men jeg lurer på en ting:) kanskje du kan blogge litt mer om trening? hva du spiser, hva du trener og slikt? hadde vært kjempefint!! du har virkelig drømmekroppen og jeg er sååå sjalu. Stå på 😀

  10. Bra du tar opp slike ting! Helt sikkert folk som blir mobbet eller er mobbere som lese bloggen din! Slik at de kan tenke over hva som skjer me dem de mobber! Du e god! <3

  11. Jeg vet selv hvordan det er å stå opp å grue seg til å gå på skolen. jeg har nesten blitt mobbet helt siden jeg gikk i 1. Det begynte ikke uskyldig heller. Hele mobbeperioden begynte med fysisk vold! Jeg var bare 6 år gammel og ble banket og mobbet verbalt av større elever (ungdomskole elever). Jeg gikk alltid med lange ærmer, sånn at jeg ikke viste blåmerkene mine. dette ble ikke gjort noe med på rundt 5-6 måneder. Siden den gang, er det ikke noen som har skadet meg fysisk, heller mentalt. I dag blir jeg ikke mobbet, bare baksnakket og spredd rykter om… men vet du hva? jeg bryr meg ikke lengre! De kan bare holde på de, I’m out of their leage!
   Takk for at du skrev dette, Kristine! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg