litt om håret mitt

Okei, hold dere fast . . Her kommer et innlegg om håret mitt! Haha. Jeg får noen spørsmål om håret mitt som veeeldig mange ganger går opp igjen, så da tenkte jeg å lage et eget innlegg om det i steden for å svare på masse små-spørsmål her og her 🙂

Jeg har spart håret mitt i 3-4 år. I starten av 7. klasse så nådde håret mitt til ca. litt ovenfor brystet. Vet faktisk ikke helt når jeg klipte meg sist for å være ærlig, men det er i hvert fall veldig mange år siden. I slutten av 6. klasse, kanskje? 3-4 år siden er det, i hvert fall. Så ja, man kan vel si at jeg har “spart” i 3 år – selv om det aldri var en intensjon å spare det though. Håret mitt har vel egentlig bare vokst av seg selv, og så har jeg latt være å klippe det, enkelt og greit.

Hårfargen min 100% naturlig. Jeg har aldri farget det eller stripet det. Tror ikke at jeg noensinne kommer til å tørre det heller . . . Orker ikke stresse med ettervekst og slitt hår, i tillegg så liker jeg at jeg har en litt spesiell farge på det. Synes f.eks blondt og mørkebrunt hår er dødsfint, men tror liksom ikke at jeg hadde kledd det, hehe. Hårfargen min ser veldig forskjellig ut på bildene, men det kommer ofte av redigeringen. I tillegg forandrer fargen seg veldig mye gjennom året – om vinteren har jeg ganske mørkt hår med en del oransjeskjær, mens om sommeren er det mye lysere, ofte med blonde striper i. Det er derfor det ofte ser så forskjellig ut 🙂

Jeg har naturlig tykt hår med fall i. Helt siden jeg var liten har jeg hatt tykt hår, og det er jeg veldig glad for! Om dere sliter med tynt hår så kan det komme av mangel på næringsstoffer, blant annet B-vitamin. Gode kilder til B-vitamin er f.eks kornprodukter, egg, melk, grønnsaker og så videre. Du kan også bruke ølgjer – et pulver rikt på B-vitaminer som man blander inn med vann. (Smaker veldig, veldig, veeeeeldig ekkelt, though)

Håret mitt er ikke slitt. Altså, tuppene mine er ikke silkemyke akkurat, men de er langt i fra slitt og frissete! Jeg vet det er mange som sier at man bør klippe seg flere ganger i året, men om man gjør det så vokser det jo aldri ut…? Haha. I grunn er det veldig ironisk at håret mitt ikke er slitt i og med at jeg dusjer hver dag, retter det hver dag (ikke hele håret da, vel og merke!) og jeg har heller aldri brukt noen spesielle produkter opp gjennom årene – men på den andre siden så har jeg jo heller aldri rørt hårfarging, striping eller bleking.

Jeg bruker GHD-rettetang. Det er verdens beste rettetang etter min mening! Forteller om den i videoen under.

Jeg linket til denne videoen tidligere i uka, men her viser jeg i hvert fall hvilke produkter jeg bruker. Shampoen og balsamen fra Bed Head er gått tom nå, så jeg bruker for tiden Sunsilk. Synes det fungerer veldig greit med tanke på den rimelige prisen 🙂

  1. det er bare bleking som gjør håret slitt,så ikke uro deg over at det blir slitt om du farger det i en mørk farge,eller en tilsvarende som du har 😉 men du har utrolig fint hår!

  2. Fint hår! Jeg har ganske lignende hår bare ikke like langt og jeg har mer fall og litt korketrekker krøller men da vet jeg noen tips til hårprodukter! Jeg stritter aldrii håret eller kun hvis jeg skal ut men håret blir faktisk sykt slitt av det hvertfall mitt ble slitt når jeg strittet det et par ganger så da bare sluttet jeg! Fin blogg!

  3. guuurl, du er så sykt heldig med håret! jeg sparer og sparer og har heller aldri farget/stripet, men det blir så sykt slitt i tuppene med én gang..

  4. Skikkelig tøft!! er ikke alle som kan det…som har så sterkt hår som du!:D
   men les på pakka til ølgjer..der står det at du også kan blande det ut i juice!! (Y)

  5. Selvfølgelig blir det jo ikke slitt (ser ikke slitt ut) når du dusjer hver dag;)
   har merket det selv at når jeg dusjer hver dag blir aldri tuppene slitte, men om du har håret som det er uten å vaske det på 3 dager blir det veldig tørt

  6. Selv om man klipper håret flere ganger i året, så tar man ikke lengder, men tuppene, det som trengs for et sunt og friskt hår. Misunner håret ditt noe innmari da, er så fint 🙂

  7. haha, blir flau av sånne kommentarer som den over..
   Elsker virkelig håret ditt, det er det fineste jeg vet om 🙂 så naturligt og fint!
   men jeg fikk tips av en frisør at det ikke er lurt å vaske håret hver dag? du kan ødelegge det på et vis, og i tilegg når du for eksempel skal begynne å vaske det annahver dag igjen, så blir dte veldig fort fettete:) men ikke vet jeg! vasket det hver dag før, men fikk beskjed av at jeg heller måtte gjøre det anna hver dag 🙂

  8. Om man klipper håret fast vokser det faktisk fortere og blir sterkere 🙂 men ditt ser jo utrolig sterkt og fint ut da, så du er jo utrolig heldig! mange som misunner håret ditt!

  9. De fleste er ikke så heldige som deg, og må klippe tuppene fordi ellers blir det så slitt at håret ikke klare å vokse lenger og brekker av/sprekker 🙂 Håret vokser jo naturligvis fortere når det er sunt.

  10. Tror hårkvaliteten varierer fra person til person 🙂 Du har nok en ganske sterk hårtype som ikke fliser seg så lett. Selv bleket jeg hele håret to ganger på ganske kort tid for ca. et år tilbake og frisøren var helt sjokkert over at håret mitt tålte det og ikke var mer slitt.
   Synes du har en nydelig hårfarge og utrolig fint og tykt hår 🙂

  11. Det bilder med hun med rød topp, er det deg?!
   har sett det bildet så UTROLIG mange plasser på netter som weheartit osv… og har alltid syns hun var syykt fin, og så er det deg! 🙂 Kult<3

  12. Hårfarge sliter ikke. Ihvertfall ikke de uten ammoniakk, det kan faktisk pleie håret og i tillegg gi masse glans.

  13. Tror du ville kledd en mørkere brunfarge utrolig godt! Men håret ditt er jo kjempefint sånn som det er nå uansett!

  14. b-vitamin er IKKE et næringsstoff.. mangel på b-vitamin er svært skjeldent om man har et normalt, variert, norsk kosthold. om noen hadde hatt b-vitaminmangel hadde det syntes flere andre steder enn på håret.. man hadde rett og slett sett ut og følt seg veldig syk. .. b-vitamin er også et vannløslig vitamin som skylles t med urinen når man får for mye av det.. hårkvalitet og neglene våre bestemles i all hovedsak av genene våre, når det kommer til oss nordmenn med gode næringsforhold.. les litt biologi og farmatologi:-) eller google litt om du er nyskjerri.. utrolig mange av oss som tror på myter som at b-vitamin gir vakkert hår osvosv..
   hilsen ernæringsstudent.

  15. siden du vasker håret ditt såpass ofte, vil det ikke merkes slitt. det gjør det ikke på noen etter de har vasket det. å klippe tuppene på håret hver 10ende uke ca, gjør det sunt og friskt og gjør at det er lettere å få lenger hår :)!

  16. det finnes faktisk folk som har naturlig tynt hår, og det hjelper ikke å kjøre på med b-vitaminer o.l. Det blir ikke trykkere av seg selv.

  17. Hei, jeg rettet håret mitt hver dag før siden jeg også har fall i håret, men måtte til slutt stoppe siden fikk så slitt hår av det. Hadde veldig langt hår og måtte klippe en god del av det. Ble utrolig lei meg siden jeg elsker langt hår 🙂 Jeg syntes at du har utrolig fint hår og misunner deg selv om jeg vet at hår ikke så mye å si. Jeg skjønner ikke helt hvordan du ikke har fått slitt hår av å rette hår hver dag?Brukte selv beskyttelse for håret når jeg rettet håret, men kanskje ikke det var den rette eller kanskje ikke den beste rette tanga?
   Hvilken butikk kjøpte du det egentlig på? 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg