hvordan ta bra bilder (av deg selv)

Heisann! Jeg tenkte å komme med noen småtips som er veldig greie å ha i bakhodet når man skal ta bilde av seg selv. Tenker vanligvis ikke over noe av dette selv når jeg fotograferer meg selv, men tror det har “innprentet” seg underbevisstheten min etter så lang tid med blogging, haha. Senere skal jeg vise dere hvordan man kan redigere bilder på en veldig bra måte :)

♥ 
Kamerastativ og fjernkontroll
Jeg bruker kamerastativet HAMA Star 61 og fjernkontrollen Canon RC-6, og som blogger er disse to absolutt et must for meg. Hadde aldri klart meg uten! Du kan gjerne få noen til å ta bilder av deg også, men personlig foretrekker jeg å ta hånd om det selv. I tillegg blir bildene mye rettere og beinere dersom du bruker kamerastativ.

♥ Se opptatt ut
De beste og mest naturlige bildene og er ofte de der du ikke ser direkte inn i kameraet, men “tilfeldigvis” ser til siden. Det kan kanskje se veldig kleint ut i starten, men det går seg fort til. Øvelse gjør mester!

♥ Sminke
Sminken din vil alltid vises mindre på bilder – prøv å ha dette i bakhodet når du fotograferer. Altså, du kan ha kjempemye sminke på deg og samtidig bare bli seende “normal” ut på bilde, nettopp fordi kameraet ikke fanger opp alt. Et lite tips er å ta på litt ekstra solpudder rett før du skal ta bilde, da ser du brunere ut og får en ekstra glød i ansiktet.

♥ Posering og holdning
En god holdning er UTROLIG viktig for å få et vellykket bilde. Rett opp ryggen og trekk skuldrene bak. Ikke så mye at det blir unaturlig, men akkurat så mye at det skinner gjennom at du er selvsikker og stolt. Her er noen tips:

Dersom du tar bilde fra siden: legg vekt på det bakerste beinet, og la det fremste beinet være bøyd:


♥ Vinkling
Plasser kamerastativet lavt, ca. slik at det sikter midt på deg, eventuelt enda lavere – dette gjør at du ser mye høyere og dermed automatisk slankere ut. Hvis fotografen sitter på bakken og tar bilder opp mot deg kan du skape en illusjon om at du har milelange bein. Dødssmart! Med dette tipset + et par høye hæler kan hvem som helst kan få tidenes modellhøyde på bilde!

♥ Lys
Lys er en veldig viktig og avgjørende faktor for bildene dine. Å ta bilde i sollys kan være ganske tricky, men tenk at sola alltid skal være bak deg, slik at det blir motlys og ikke medlys. Dette gjør bildene 1000 ganger finere, og i tillegg slipper du å se bleik og blendet ut. Mitt beste tips er å ta bilder litt ut på ettermiddagen/kvelden når sola er begynt å bli lavere – da blir bildene superfine.

♥ SMIL!
Her kommer det selvfølgelig an på hvilke typer bilder du skal ta, men et fint smil tar seg alltid bra ut på bilder, i tillegg til at det gir deg en veldig stor utstråling. Viktig: Pass på å ikke bare smil med munnen, men også med øynene. Det kan kanskje være litt vanskelig, men det hjelper veldig dersom du for eksempel tenker på noe som gjør deg glad. Jeg pleier ofte å høre på musikk i mens jeg tar bilder av meg selv, og det utgjør faktisk en utrolig stor forskjell. Sett på en skikkelg goodfeeling-sang, og voilá, du er klar til å pose!

♥ Slapp av 
Slapp av og vær naturlig, da blir bildene best. Hvis du føler deg ukomfortabel er det lettere å ta bildene selv slik at du kan slippe deg mer løs, og da er jo igjen kamerastativ + fjernkontroll veldig smart.

♥ Redigering
Redigering har UTROLIG mye å si på bildene, og jeg er 100% avhengig av mine kjære redigeringsprogram. Ikke for å redigere seg høyere, tynnere osv, men for effekten, kontrastene og lysstyrken sin skyld. Dette skal jeg ta i et eget innlegg, så følg med! Skal vise dere hvordan redigering kan gjøre bildene 1000 ganger finere 🙂

Noen nyttige tips?

59 kommentarer
  1. Tusen takk for veldig gode tips! Setter pris på slike innlegg, Kristine! Du er en fantastisk flink blogger, gleder meg alltid til å gå innom bloggen din 🙂
   Men du kunne ikke ha laget flere videoer? F.eks sminkevideo, random klipp eller hårvideo? Eller kanskje du kunne hatt spørsmålsrunde, eller ukens spørsmål som du har på video en gang i blant? 🙂

  2. Dette var til veldig god hjelp! Har nesten nettopp kjøpt meg nytt kamera (Canon EOS 700d) og sparer til nye objektiv osv. Skal definitivt gå til innkjøp av kamerastativ og fjernkontroll!♥

  3. Endelig er det noen som gir noen tips, men det som er så dumt er at jeg ikke har stativ eller fjernkontroll, siden jeg bruker Canos Ixus… Ikke speilrefleks, men vet du om det går an å ha fjernkorntroll til de camneraene?

  4. Veldig gode tips, men om du tar bildene dine selv med bruk av stativ og fjernkontroll, må du ikke egentlig trykke på fjernkontrollen for å ta bilder? Og om du må det, hvorfor får du ikke med fjernkontrollen på bildet? 🙂

  5. neeeej, du härmade nog inte Stina 😉 hon skrev om exakt samma sak på sin blogg för två dagar sedan, och du skrev nästan likadant som henne 😉 haha, men det var bra ändå!

  6. Så du må ta bilder av deg selv underifra for at du skal se slankere ut? Sykt. Du er anorektisk nok fra før av.

  7. Bloggen din blir bare bedre og bedre. Og den er allerede veldig god. Så mange gode tips. Enkelt forklart, uten et eneste fremmedord. Rått bra. DU skulle lage bruksanvisningene til mange ting. Hvorfor skrive “ikke inklusiv”, når det heter UTEN? Hver time noe nytt på bloggen din. Mer informativ, og mer riktig enn VG-Nett. Får du tid til andre ting, eller er du hypereffektiv også?

  8. Anonym: Les øverst i innlegget. Bruker få av disse selv, men tenkte det kunne være gøy å tipse dere 🙂 Bruker undervinkling for å se høy ut, men ikke for å se slankere ut.

  9. Vet du “ikke bryr deg”, men mye av dette er ganske feil. Feks å alltid få solen bak seg. Greit nok med ditt amatørkamera, men med litt proffene kamera er det hvertfall noe helt annet, da opplever jeg at jeg må stå i skyggen og la kameraet stå i solen, det er eneste måte å få den “gløden” som profesjonelle får. Solen i bakgrunnen gjør motivet mørkt for de fleste. (Jeg har canon eos 5d mark ii)

  10. “Stjele fra Stina”??? Måtte bare innom. 2-3 punkter var like, men mesteparten Kristine skrev, hadde ikke Stine skrevet om, og omvendt. At begge kom nesten samtidig, er vel ikke så rart. Det er sommer og fototid akkurat nå, og da er vel temaet aktuelt både for Kristine, Stina, deg og meg.
   Takk heller for nyttig info, enn å rope “kopiering”, når det ikke er det.

  11. På det øverste bildet, har du redigert beinene dine veeldig tydelig, ikke tynnere eller noe sånn men du har tatt på sånn “wrinkle remover”. Neste gang kan du prøve å gjøre det litt mer utydelig.
   Du må alltid prøve å fremstå mest mulig perfekt, kan vi få se et innlegg som er Kristine, og ikke krisssy? Det tror jeg hadde hjulpet bloggen og leserne veldig mye mer!

  12. bra tips 🙂
   kan du vise et bilde hvor du ikke har redigert i det hele tatt, og så det samme bilde ved siden av, redigert, slik at vi ser forskjellen? Det haddde vært veldig bra 🙂

  13. En jente på 16 trenger vel ikke så mye “Wrinkle remover” (rynkefjerning) i Photoshop akkurat.
   Å “Photoshope” vekk noe rask i bakgrunnen på et bilde må da være lovlig. Akkurat på samme måte som om man fikk en forstyrrende flekk på et plagg, eller at man ser på bildet at neglelakken er flasset litt av. Ta nytt bilde? Nei.
   Da retter man litt. Ikke akkurat juks det. Bare noe for at seeren skal få med seg hovedbudskapet i bildet bedre. Man nistirrer ikke på bilder. Bare noen få sekunders oppmerksomhet får de fleste bilder. Forstørrer man bildet, kan man kanskje finne igjen flekken på shortsen, men hvem gjør det?
   Bloggen din er herlig, Kristine. Må innom flere ganger daglig. Og alltid noe nytt.

  14. Det var kjempegode fine tips Kristine! Du er så flink:) Har du lyst til å ta en titt på bloggen min? Du må ikke gjøre det altså, bare hvis du har lyst. Da hadde jeg blitt kjempeglad:)
   Skal prøve dine tips i håp om at min egen blogg blir enda bedre:)

  15. Flotte og nyttige tips! Du tar alltid bra bilder 🙂
   Hvilken mascara har du på det nederste bildet? 😀

  16. så du mener at vi også skal airbrushe ansiktet da eller? Det vises veldig godt at du har gjort det, og jeg er veldig sikker på at de fleste legger merke til det. Men du kan jo prøve å gjøre det litt mer naturlig neste gang, så vises det ikke såå godt.

  17. Digger bloggen din, den er så utrolig søt å synes du er kjempeflink til å blogge! Btw, herreguuud så fin du var på spesielt det siste bildet, helt sykt jo!<3

  18. Håper veldig at du ser denne kommentaren:
   Jeg har sett mye på ” top model ” ditt og ” top model ” datt. Jeg vet du har veldig lyst til å bli modell i og med at du har skrivd det i en del blogg innlegg. Jeg har jo litt lyst selv.. men jeg er for liten, men anyways… Disse råda du gir her minner meg så sykt mye om modell råd. Jeg elsker råda selv og dei er så bra for blogging også, selv om jeg ikkje er så god blogger og også jobber med bilder. Jeg er stod ” fan ” og missunner utsendee og alt ved deg til tuseen!

  19. Hvordan får du fokusert når du tar bilder av deg selv?:) gjør kamerakontrolllen det, syns det er så vanskelig å finne fokus og autofokus er vanskelig hvis man skal stå lang fra kameraet 🙂 haha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg