kompleksene er størst i ditt eget hode

Min spalte nr. 3 i Fylkesmagasinet. Dere finner artikkelen HER. Igjen, på nynorsk! Tipper det er litt vanskelig for noen av dere å lese, men da er det i alle fall god trening, tihi 🙂Her om dagen fekk eg ein kommentar frå ein lesar på bloggen min som overraska meg litt: «Eg er for feit til å gå i shorts». Vidare følgde nokre kommentarar om at eg burde vere glad som kler shorts. Men klede kjem vel i alle størrelsar?

Eg skjøna raskt at det ikkje var mangel på klede i rette størrelsar som var problemet. Med sommarferien på trappene, ventar varmare vær og mindre klede. For mange er også tur til varmare strøk bestilt og betalt, inkludert meg sjølv. Eg både trur og veit at dei fleste ofrar meir enn ein tanke på kropp og utsjånad i forkant av sommaren og lettkledde dagar. Og sjølvsagt, flott det. Det er sunt å reflektere rundt seg sjølv og kropp, og kva ein er komfortabel med. Men dette gir stort utslag i korleis du vel å kle deg, og i kva.

Sjølv om det vert gjentatt til det kjedelege, er det viktig at du kler deg i det du likar, det du kler, og ikkje minst det du er komfortabel å gå i! Kvifor er det likevel slik at mange vegrar seg for å ta fram shortsen, eller bikinien? Eg har full forståing for at mange, spesielt unge, har sider ved seg sjølv og sin kropp dei er usikre på, og kanskje ikkje er komfortable med å vise fram. Men eg tykkjer det er dumt at unge jenter vel å la shortsen ligge i skapet, eller let vere å kjøpe den fordi dei ikkje er komfortable med kroppen sin. Ja da, eg er fullt klar over at vi vert teppebomba med artiklar om «Sommarkroppen 2013» og «Desse øvingane gir flat mage på 1-2-3». Det gir oss lett inntrykk av at «alle» har bikinikropp, eller må ha det. Eg for min del må ærleg innrømme at eg ikkje føler meir på kroppspresset enn når eg faktisk les dette. Det har gått så langt at vi har fått motreaksjonar i form av blogginnlegg og artiklar som tar eit kraftig oppgjer med denne hypen. Dette seier kanskje noko om kor langt det har gått, og personleg trur eg det hadde vore mykje betre om det vart skrive mindre om det, og var mindre fokus på det i det offentlege.

Gå i deg sjølv no. Sommaren er her, men det er kroppen din og. Så kvifor ikkje fokusere på det du har, og det du er nøgd med? Ikkje misforstå meg, men eg trur dessverre at kompleksa dine er størst i ditt eige hovud. Ikkje gjer dei verre enn dei er. Eg tvilar på at nokon kjem bort til deg ein varm sommardag og ber deg ta på ei bukse, for herregud, du er for feit til å gå i shorts. Ingen vil rope etter deg at puppane dine er for små for bikinien din. På andre sida kan du risikere å møte på menneske som glanar på deg, og gir deg blikk som ikkje er av positiv art. Dette vil du møte resten av livet ditt, og du kan berre innfinne deg med det, og trøyste deg med at vedkommande sikkert har eit anstrengt forhold til eigen kropp og rakkar ned på deg som ein forsvarsmekanisme.

Eg har gleda meg til sommaren i eit halvt år, og ikkje søren om småkompleks for eigen kropp eller unødvendige slengkommentarar skal øydelegge for meg. Det bør det heller ikkje for deg! God sommar!

  1. Ekstremt enig i alt du skriver! Har en del venninner som velger å bruke bukser hele sommeren kun fordi dem sier at dem ikke ser bra ut med shorts, ganske sykt. Skal man sitte å steke hele sommeren fordi andre mener at du ikke ser bra ut med shorts? Hell no! Og jeg bare elsker at du skriver på nynorsk, er så utrolig dårlig på skrive det selv så jeg lærer litt når du skriver det hahah 🙂

  2. Utrolig dårlig du er til å formulere deg. Meningene dine kommer fram på en helt identisk linje med de “5 svar fra barnehagen” spaltene i HELG. “Jeg synes det er litt dumt og sånt med kropp og sånt” kanskje du bør lese noen gode artikler i sommer og utvide vokabularet ditt i begreper en del om du vil at folk skal ta deg seriøst 🙂 og ja, jeg vet du kan se ip adressen min. Jeg syns det er helt greit at du vet hvem jeg er og hvor jeg er fra, men ulikt deg så er jeg ikke komfortabel med å levne navn og adresse på internett offentlig.

  3. Synes det blir helt feil at du, med den kroppen du har, skal skrive om dette. Du har selv sagt at drømmekroppen for de fleste og kroppen mange strever etter er en slank og veltrent kropp, noe du har. Da er det sefølgelig lett for deg å skrive i vei om at de med noen ekstra kilo på kroppen bare må drite i det og overse blikkene. Har du noen gang fått slike blikk kanskje? Tviler! Det hadde vært mye mer interessant å lese fra synsvinkelen til en som føler seg for feit til å gå i shorts! Viss det hadde vært så enkelt som å bare drite i hva andre tenker så hadde jo alle gjort nettopp det! Det er jo sefølgelig bra at du oppfordrer til å ikke bry seg om hva andre tenker, men som sagt, syns det blir feil at du skriver det når du virkelig ikke aner noe om hvordan det er å ikke føle seg komfortabel i shorts fordi man har noen ekstra kilo!

  4. faktisk veldig bra, frøken. selv om du har drømmekroppen og kanskje ikke er helt den rette personen til å skrive om komplekser, forstår jeg godt at du grep sjansen og du gjorde en utmerket jobb 🙂

  5. Du bør blogge på nynorsk! De som ikke forstår det er vel maks 13 år (skriver selv på bokmål, men liker egentlig bare å lese engelsk og nynorsk).

  6. Må si meg litt uenig med dere som skriver at hun ikke er riktig person til å uttale seg om akkurat dette 🙂 Alle har komplekser, og om det er lårene, magen, puppene eller nesa, så er det komplekser. Selv om Kristine har dødsfin kropp, og kan gå i shorts, uten å bekymre seg i det hele tatt, så kan det vere at hun også har litt komplekser for dette. Det er jo veldig mange som skriver dritt til henne på bloggen, at hun er for tynn, at hun ser syk ut, at hun må spise mer, og dette kan faktisk gjøre det ubehagelig for også henne å kle seg i sommerlige klær. I bunn og grunn handler mye av det hun skrev her om komplekser, og en tynn person kan ha like mange komplekser som andre.. Ogsåå, til Kristine – syns det er veldig bra at dette kom med i fylkesmagasinet, og at du skrev om akkurat dette! 🙂 God helg 😀

  7. Leste først innlegget, og syntes det var flott. Du har mange gode poeng! For mange er det nok i hodet det sitter sterkest, og der er det ikke annet å gjøre enn å jobbe med det.
   Så kom kommentarene. Kan hun ikke si noe om at andre burde bli mer fornøyd med seg selv bare fordi hun selv er flott og tør å gå i shorts? På min side synes jeg det er flott at folk blogger uten tusen fremmedord også, som det hintes til her. Målgruppa skal tross alt forstå det de leser.
   Stå på 🙂

  8. Kjempebra innlegg kristine, du skriver så bra og treffer meg virkelig! Selv har jeg et ganske anstrengt forhold til min egen kropp, og har i noen år slitt med spiseforstyrrelser (men ting er bedre nå). Jeg gleder meg utrolig mye over at det er sommer, men har dde egentlig en plan om å bade minst mulig for å slippe å gå i bikini – snart 17 år, null pupper, null rumpe og pinnelår fikk alt til å virke helt uaktuelt for meg! Jeg skal tenke mer på dette innlegget, for jeg har like stor rett til å vise meg i bikini som alle andre! 🙂

  9. Så bra skrevet, Kristine! Du er virkelig smart 🙂 Når sommeren først har kommet, bør man heller kose seg og ikke bekymre seg for hvordan man ser ut i shorts og bikini!

  10. Du trodde rett da han sa at alt kommer fra ditt eget hode, du generelt mener at folk stirrer på deg er fordi de gir deg til å le, men ting er ikke så må det noen du føler deg godt om deg selv. ..

  11. Du trodde rett da han sa at alt kommer fra ditt eget hode, du generelt mener at folk stirrer på deg er fordi de gir deg til å le, men ting er ikke så, for noen som deg, må du liker det selv (beklager glemte noen ord)

  12. Helt rett. Du “Anja” her oppe med “null pupper, null rumpe og pinnelår”. Massevis med menn som synes det er dritdeilig. Kristine har antydet hun er misfornøyd med sin rumpe og bryst også. Absolutely ingen grunn til det. Små tits er det som er hot nå. Modell fikk sparken forrige dagen, fordi brystene var for store. Og de var ikke store engang.

  13. P: Hvem har sagt at jeg har drømmekroppen? Kanskje det er sosialt akseptert å være tynn, men for å være 16 år har jeg fått UTROLIG mye kritikk for kroppen min. Jeg har sikkert fått flere tusen kommentarer den siste tiden om hvor stygt tynn jeg er – så hei, ikke kom og si at jeg ikke er rette personen til å skrive om kroppspress. Selv om jeg er tynn er det ikke gitt at jeg har god selvtillit? Ikke at jeg ikke har det, men det er da ingen selvfølge.

   Det kan være vanskelig for de med noen ekstra kilo å gå med shorts ja, men det kan det søren meg være for en med noen kilo for lite også. Du har et ekstremt tunnelsyn.

  14. Du er ikke kansje den rette personen si at det ikke spiller noen rolle hvordan kropp man har når du er syltynn og ikke har noen grunn til og gruve deg til å ta på shorts og bikini?

  15. Det er lett for deg å si at man bare skal overse stygge blikk og kle seg i shorts uansett hvilken kropp man har. Tenk med deg selv om du hadde masse flesk på kroppen og ikke hadde passet i Runwaydreamz shortsene dine, da hadde du nok ikke sett så lett på det. Jeg mener ikke at du ikke skal skrive om det, men det virker bare så overfladisk når det kommer fra en som har den “perfekte” kroppen selv og elsker å vise seg fram.
   Jeg vet at du også har fått mange stygge kommentarer, folk sier at du må spise mer og alt det der. Det er utrolig dumt av folk å skrive slikt, for du er kjempefin akkurat som du er. Men jeg tror nok det er lettere å takle kritikk for at man er så tynn, enn det er å få kritikk for at man er feit. Sånn er det iallefall med meg, jeg er tynn og glad er jeg for det.
   God sommer til deg også!

  16. Bildene av deg er kanskje litt upassende og uklokt til innlegget. Sorry, men du er ganske tynn og er på toppen av det photoshoppa vidre til den perfekte looken som alle vil ha, men som dessverre er umulig å oppnå i virkeligheten…
   Utenom det synes jeg absolutt du har rett til å uttale deg om kroppspress osv. du er garantert preget av det du også og jeg har full forståelse for at tynne mennesker kan føle på det når jeg selv har spiseforstyrrelser. Det er heller ikke noe mer akseptert å være tynn enn det å ha litt ekstra fett på kroppen i det store og hele sånn egentlig, bare fordi at det er noe flere ønsker seg.

  17. Bra skrevet, selv om jeg bare er 14 år gamme lskjønte jeg godt hva det sto og hva du mente.
   Dere andre, lettere sagt dere haters.. Dere trenger ikke å skrive hær, bare stikk langt.. Kristine
   Er mye bedre enn dere. Slutt å kommenter, hadde dere syntes at det va artig å få slike kommentareom deres kropp?

  18. Kristine! Du må da skjønne at folk kan reagere på et slikt innlegg? Jeg skjønner at det er godt ment fra din side, men du er desverre ikke den rette personen til å fronte et slikt tema.
   Jeg må,også bare nevne at jeg synes du er med på å skape kroppspress med de bildene du legger ut av deg selv. Det er greit å være stolt av seg selv og sin egen kropp, men det er her man også må stoppe.
   Hvor tror du ellers kroppspresset oppstår i dagens samfunn? Det har aldri vært mere fokus på det nå enn før blogginga ble en stor suksess. Jeg mener ikke noe galt med deg, men jeg syns du burde prøve å se litt mer realistisk på verden, og ikke være prøve å være så naiv. Jeg vet med hundre prosent hvordan det er å slite med dårlig selvtillit, og når jeg leser slike innlegg, blir jeg egentlig bare mer irritert enn inspirert.

  19. Jeg er veldig enig med Kristina. Du er nydelig, du skal ikke slutte å gå kledd som du vill. Men ærlig talt synes jeg du er veldig feil person å skrive om dette temaet. Du er lang, slank og veldig vakker, men du må også tenke på at det er andre jenter som har kompleks med kroppen sin. Det som sjokkerte meg mest var dette:
   “Men eg tykkjer det er dumt at unge jenter vel å la shortsen ligge i skapet, eller let vere å kjøpe den fordi dei ikkje er komfortable med kroppen sin.”
   Du kan ikke si noe sånt når det finnes tusenvis av jenter som hater kroppen sin. Det er helt jævlig å gå rundt i byen når du har på deg noe du ikke føler deg komfortabel i. Det er vanskelig å sette seg inn i en sånn situasjon når du ikke har vært der selv, så igjen; Jeg synes du er feil person til å skrive dette.

  20. Queen Obscene: Ja, jeg synes det er DUMT og trist at det skal være slik?! Jeg tar jo de med dårlig selvtillit i forsvar? Herregud, det at jeg er slank har INGENTING med saken å gjøre. Skal jeg si at det er bra at de med et par ekstra kg på kroppen ikke tør å gå med shorts?

   Dette blir for SYKT. Lurer på hva enkelte tenker med, virkelig.

  21. Skjønner jo at du mener det godt. Men likevel må jg bare si meg helt enig med at dette smalt ikke fra rette ræv. Du vet godt at du har en kropp som mange jenter ønsker seg og at mange av de negative kommentarene du får har utspring i sjalusi og ingenting annet. Tror ikke du bryr deg så mye om de heller, for da hadde du vel ikke fortsatt med å pepre bloggen med lettkledde bilder av deg selv i magetopper, bikini, shortser som viser halve rumpa osv….du har god selvtillit og er ikke redd for å vise det. Samtidig prøver du å gjemme deg bak et “naivt” image som om du liksom stiller deg uforstående til at folk synes du har drømnekroppen. Det blir for dumt. Og du er lett å gjennomskue. Det er faktisk sånne som deg som driver dette syke kroppspresset videre. Enten du vil tro det eller deg. Toppbloggerne er de nye “superstjernene”, og ungjentene vil se ut som dere, ha kroppen deres, klærne deres, alt dere kjøper og gjør. Så dette blir bare fullstendig dobbelmoralistisk av deg å komme med. I din posisjon burde du vite bedre. Du er jenta i runwaydreamsshortsene og du ser smashing ut. Du har ikke den minste anelse hvordan det er å føle seg feit og ukomfortabel i egen kropp, og det å ikle seg en så kort shorts kun er en fjern drøm.

  22. Du første to linjene var superbra og ga et kjempebra inntrykk, men skjønte ikke poenget med resten av det du skrev.

  23. Jeg forstår hva alle dere her oppe skriver, men unnskyld meg jeg synes det er en feil måte og grunn å angripe Kristine for dette. Hun som toppblogger og “forbilde” for mange jenter, har akkuratt den rett til å skrive dette innlegget. Hun oppfordrer unge jenter med mye kropspress på seg til å ikke være “redde” eller bekymre seg for og da gå ut lettkledd. Dere sier Kristine har “drømmekroppen”, tynn, perfekt osv. men hvem har sagt at hun eller andre dere mener har “drømmekroppen” må være fornøyd med seg selv? Om man er slank eller overvektig så kan man vell få si sin mening? Forstår ikke hvorfor så mange skal skrive “hun er perfekt, hun er feil person til å skrive dette” Som sagt, som toppblogger er hun den rette. Og hvis en annen blogger som f.eks hadde veid mere og kunne skrevet det samme innlegget så betyr det ikke at hun må ha mer forståelse for enten seg selv i samme situasjon eller andre? Selvom Kristine er slank så betyr det ikke at kroppspresset ikke er der? Synes det er bra skrevet og man burde skrive slike oppfordrene innlegg enten man er personen som opplever det eller personen som føler det sånn. Alle er født forskjellige, og alle har en rett til å være stolt over kroppen sin!

  24. Det blir for dumt å si at Kristine ikke kan skrive om dette temaet bare fordi hun er slank! Ærlig talt.. Poenget i teksten over er ikke hvordan hun ser ut, men hvordan folk som kanskje har de ekstra kiloene skal føle seg komfortabel i shorts ect. Dere gjør jo bare den positivt innstilte artikkelen til noe negativt, unødvendig.
   Stå på Kristine, du er super 🙂

  25. Ville bare si at eg ikkje syns det finst ein bikinikropp. Det er bare noe me har lagd til oppi hodet vårt. Eg er ikkje redd for å gå i bikini fordi eg veit at eg vil aldri få sommeren 2013 tilbake. eg gidder ikkje bruke den på å tenke e at eg ikkje har den såkalte “bikinikroppen”. Folk bryr seg faktisk ikkje så mye som du tror om du har sixpack eller muskler som syns når du går. Kos deg, seriøst. Sommeren er her, og denne sommeren her kommer ikkje tilbake. Nyt den. Du er fin nok til både bikini og shorts. Til alt faktisk.

  26. Jeg er ikke hater eller noe, jeg elsker bloggen din, og leser alltid. Men sjønner ikke hvorfor du skriver innlegg om dette her, fordi du kommer aldri til å skjønne det å føle seg for feit. Fordi du har jo perfekt kropp. Du legger jo ut bilder av at du har milelangt thigh gap og sixpack i hvert innlegg. Så det å skrive om dette som du ikke skjønner, det er meningsløst

  27. Dere som mener at Kristine ikke er den rette personen til å skrive om dette temaet, tar helt feil. Kristine har en flott kropp, ja, men det betyr ikke at hun ikke har komplekser. Vi har alle én eller to ting på kroppen som vi gjerne vil endre, som kan være alt fra nesen til lårene. Jeg personlig går ikke rundt og ser på mennesker og tenker “oi, hun har for tykke lår” eller “han kunne gjerne trent litt brysmuskler”. Jeg bryr meg ikke om hvordan andre mennesker ser ut, og det burde ikke dere heller. Dette kroppspresset har tatt helt av! Og det Kristine skriver er jeg veldig enig i, for alle burde entre stranden med selvtillitt og ikke bry seg om hva andre tenker. Så slutt å kommentere at Kristine ikke er den rette til å uttale seg om kroppspress, for det er hun så absolutt, og det er vi alle. Jeg har lest så mange kommentarer på Kristines blogg om hvor tynn hun er og at hun bør legge på seg, og selv om det ikke er jeg som får disse kommentarene, blir jeg helt kvalm av det! Ingen er perfekte, men alle er bra på hver sin måte. Stå på, Kristine! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg