perfekt tilbehør: focaccia, gresk salat og tzatziki

Hjemmelaget focacciabrød

Brødet: 6 dl vann ♥ 1 ss honning ♥ 30 g gjær ♥ 4 ss olivenolje ♥ 11 dl. hvetemel ♥ 5 dl speltmel ♥ 2 ts salt ♥
Topping: ønsket mengde oliven ♥ havsalt ♥ 2-3 ss olivenolje ♥ evt. tørkede tomater og chorizopølser

Slik gjør du:
Varm vannet og honningen til det blir lunkent og løs og gjæren i det. Bland inn oljen og deretter resten av ingrediensene. Elt den med hånd eller kjøkkenmaskin (jeg bruker hendene), og når den er glatt og jevn pensler du den med olivenolje. Hev til dobbel størrelse som tar ca. 45 minutter. Når deigen er ferdighevet fordeler du den utover en langpanne, og lag deretter de karakteristiske “hullene” i focacciaen ved å trykke fingrene ned i deigen. Fordel oliven, havsalt og olje (og eventuelt tørkede tomater og chorizopølser, som er utrolig godt!) utover. Stek de nederst i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter.

Gresk salat

2 tomater ♥ 1/2 grønn paprika ♥ 1/2 rødløk ♥ 1/2 pakke fetaost ♥ 1/2 agurk ♥ valgfritt krydder (vi brukte gresk salat-krydder som vi kjøpte i Hellas, men jeg tror oregano er godt å bruke til)

Hjemmelaget tzatziki

1 boks mager kesam eller gresk yoghurt/yoghurt naturell ♥ 1/2 agurk, enten i biter eller raspet ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1/2 ts salt ♥ 1/2 ts pepper

VOILA, du har nå tre supergode og greske tilbehør-retter som smaker supergodt til grillmat nå i sommervarmen. Okei, focacciaen er ikke gresk, men vi later som det. Uansett, dette MÅ dere teste, for det er virkelig kjempegodt. Storslager alle tre her i hus. Jeg spiste gresk salat i Hellas hver eneste dag, og klart må jeg jo fortsette det når jeg kommer hjem! Tror jeg spiste mer fetaost, rødløk og agurk den uka enn hva jeg har gjort hele livet mitt, hoho. NAM.

11 kommentarer

Siste innlegg